מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תולעתטל01/02/2013
היי אני 18 יום לאחר החזרה ותודה לאח בהריון ...היום שתיתי מים עם נענע שלוק יחיד ואז גיליתי שהיתה תולעת וכמובן זרקתי האם יש חלילה סיכון?אין לי נוגדנים לסי אמ וי ולטורסופלסמה?האם חלילה מסוכן?זרקתי ישר שראיתי .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תולעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013אין כל חשש ,אין שום קשר בין התולעת וה-CMV וה-toxoplasmosis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםדנה01/02/2013
שלום לרופאים,
בת 44 עם 2 ילדים מהריונות ללא כל טיפולים.
איני נוטלת הורמונים וזאת מכיוון שאני בהפסקה מהטיפולים, למעט הסבב האחרון של המחזור שבו הייתה הזרעה על בסיס מחזור טבעי לא כל הורמונים.
לצערי 15 יום מיום ההזרעה קיבלתי מחזור עם דימומים כבדים מאוד (סליחה על התיאור אבל המחזור מלווה בגושים מאוד גדולים של דם).
יש לציין כי גם המחזור הקודם יהיה עם דימומים כבדים מאוד מאוד.
מהי לפי דעתכם הסיבה למחזורים עם דימומים ממש כבדים? (איני נוטלת הורמונים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013שלום סיגל,כמות הדמם במחזןר היא פונקציה של הנפח הכולל של רירית הרחם,הסטטוס ההורמונלי,גודל הרחם,ופתולוגיות נלוות(מיומה ,פוליפ,וכו..)זאת מבלי לקחת בחשבון אפשרות הריון והפלה מוקדמת המתרחשת במועד הביוץ,עלייך לפנות לרופא שלך לצורך האבחון האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןנורית01/02/2013
שלום,
לאחר כשעה שנטלתי קרינון ג'ל, הלכתי לברכה, האם החומר הספיק להספג? אם לא כמה זמן לוקח לחומר להספג והאם יש סיבה לדאגה?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013אין כל סיבה לדאגה מרבית החומר נספג,ואין כל צורך בתוספת קרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור משיח שלום וברכה,מהאנונימית01/02/2013
בעלי ואני נשואים כשנתיים.
לצערי הרב לבעלי לא נמצאו זרעים לאחר בדיקות זרע רבות וביופסיית אשכים.
עברתי שאיבת ביציות והן כרגע בהקפאה. בהתכתבות איתך הצעת לי לשמור על הביציות לשימוש עתידי. אולי יהיה איזה נס טכנולוגי ובעתיד יהיה ניתן להפיק זרע מתאי גזע. כרגע התקדמנו והזמנו מבנק הזרע "סופרם" (בהנהלתך) מנות זרע מתורם זרע ספרדי.
אתמול עברתי הזרעה טבעית אצל הרופא שלי לאחר השבחה בבנק הזרע.
רציתי לדעת האם זה הגיוני שבמנת הזרע היו שתיים שלוש טיפות בלבד. ברובה היתה ריקה. האם כך צריך להיות?
דבר נוסף, האם כדאי במידה וההזרעה לא תצליח לנסות במחזור הבא שתי הזרעות יום אחרי יום?
תודה לך, האנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור משיח שלום וברכה, - תגובה
פרופ' שלמה משיח01/02/2013אנונימית
אני שמח לשאלתך שנותנת לי הזדמנות להתייחס קצת בהרחבה לשיטת בהן אנו נוקטים בבנק הזרע, כדי למקסם את סיכויי הטיפול ולמזער את הסיכונים: בעבר הרחוק בצענו הזרעה מזרע גם של בנק הזרע, כאשר הזרקנו את המנה לנרתיק באזור צוואר הרחם. עם השנים והצטברות הניסיון למדנו שהשיטה היותר יעילה היא של הזרקה תוך רחמית (IUI), כלומר, ריכוז הזרע בנפח מינימלי והזרקתו, כשהוא מרוכז, לתוך הרחם. השיטה של ריכוז הזרע נקראת גם "השבחה". רצוי מאש שלא להזריק לרחם נפח גדול, כי בהזרקה של נפח גדול אנו מסתכנים בהגעה של הזרע לחצוצרות וגם לחלל הבטן ובכך גוברת מאד הסכנה של זיהום. הזרקה לרחם של נפח גדול עלולה לגרום גם לכאבים והתכווצויות רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופסור משיח שלום וברכה, - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013שלום,למרות שהשאלה מיועדת לפרופ׳ משיח,מצאתי לנכון להדגיש שמטרת השבחת הזרע לאחר הפשרתו(זרע תורם) היא לרכז במקסימום את תאי הזרע בנוזל תרבית הרקמה לכמות מקסימלית של 0.5-0.7 סמ״ק (מספר טיפות),וזאת על מנת להפיק מההזרעה את התועלת המקסימלית,מבלי לגרום לגירוי רירית הרחם,והתכווצויןת של רירית הרחם,ולעיתים אפילו דימום,העלול לשבש את תגובת רירית הרחם ולמנוע השתרשות.
באשר למספר ההזרעות ללא ספק שיעילות שתי הזרעות גוברת על זו של הזרעה בודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמורן01/02/2013
שלום ,אני כבת 33 נשואה+ 1 בן 3. הריון ראשון נפל לבד בשבוע 7 ,הריון שני תקין וממנו הבן שלי.וכרגע נכנסתי להריון טבעי , הבטא לא הכפילה את עצמה בצורה טובה ולאחר בטא 1297 לא ראו שק ברחם והוחלט על מטוטרקסט.לאחר שבוע הבטא ירדה ל679. אני כל יום עם כאבים חזקים דמויי דקירות בשחלה הימנית (הצד של ההריון החוץ רחמי) ודימום קטן. כמו כן יש לי דימום ברמה מועטה בינונית באזור החצוצרה הימנית. כרגע במעקב.
שאלתי היא : מכיוון שעקבתי אחרי הביוצים ולא היו לי ביוצים באופן טבעי מספר חודשים( כמעט ניתן לי איקקלומין) ואז נכנסתי להריון הלא תקין. האם יש מקום לצילום רחם לאחר שההריון יספג? האם יש דרך לבצע זאת בהרדמה מכיוון שיש לי וגיסטימוס ואני די רגישה ? האם זה נכון שהחצוצרה הימנית לא תקינה בגלל ההריון החוץ רחמי ולמרות שלא הורידו אותה לא ניתן להיכנס להריון בצד הימני בעתיד??
האם כדאי פשוט לנסות להיכנס להריון באופן טבעי בעוד 3 חודשים או שמומלץ על בירור?
מאוד מאוד מודאגת ומחכה לתשובתכם. תודה מראש עבודתכם מבורכת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שחלות פוליציסטיותטינה01/02/2013
שלום רב ,
אני בת 28 , יש לי שחלות פוליציסטיות ( מחזור אחת לא סדיר אחת לחודשיים בממוצע בלי גלולות). מלבד זה בריאה, משקל תקין, ערכי גלוקוז ושאר המדדים תקינים.
שאלתי היא מהו הסיכוי להיכנס להריון עם שחלות פוליציסטיות באופן ספונטני ( ללא התערבות תרופתית) ומה יכול לעלות סיכוי זה ?
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/02/2013יש סיכויים אך הם אינדיבידואליים.
אם ניסית להרות כ חצי שנה ולא הצלחת ,והזרע תקין , צריך להתחיל לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-טליה01/02/2013
בוקר אור אני בת 37 +ילדה בת שנתיים וחצי הריון ספונטני (היתה הזרעה לא מוצלחת כחצי שנה לפני הריון זה), כעת אני מנסה להרות ללא הצלחה, בדיקות דם שלי תקינות, ביום ה8 למחזור (פרולקטין-199, LH-4.7, FSH-5.7, E2-179, פרוגסטרון קטן מ-0.8, ביום ה-21 פרולקטין-294, פרוגסטרון- 18. צילום רחם תקין , בעלי כחלק מהבירור עבר אולטרסאונד אשכים-בתשובה נכתב אשכים מוקטנים, בבדיקת הזרע שעשה נכתב-צבע-לבן, צהוב, נפח-(סמ"ק)-3, צמיגות-צמיג, PH-8.5, ריכוז/סמ"ק-6 מליון, סה"כ הזרעונים-18 מליון, % בתנועה-40, סוג התנועה-(%):מקומית-20, סיבובית-12, פרוגרסיבית-68, מהירות פרוגרסיבית ממוצעת -27, % נורמלים-6, ריכוז תאים עגולים/סמ"ק1 וחצי מליון, תיאור:מעורב בגדלים שונים, אגלוטינציה-אין, חשד לחיידקים-אין, לסיכום ירידה בספירה בתנועתיות ובאחוז הזרעונים במבנה תקין בנוסף עליה קלה ב-PH ובריכוז תאים עגולים.
מה עלינו לעשות בהתחשב בנתונים בגיל וברצון העז שלנו לעוד ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/02/2013שלום מיכל,על פי הנתונים שאת מוסרת מדובר באי פריון על רקע גורם זכרי-נתוני הזרע של בעלך לוקים במרבית המדדים,בהתחשב בעברך ,גילך ,ומצב הזרע הייתי ממליץ על2-3 מחזורים של טיפול מדולב בהשראת ביןץ עם גונדוטרופינים(זריקות)+הזרעות תוך רחמיות,ובמידה ולא תהרי תפנו ל-IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןשני31/01/2013
שלום, שמת קרינון בבוקר ולאחר 2 דק' הלכתי לעשות פיפי.
יש מצה שהקרינון נשטף עם הפיפי?
האם זו הייתה טעות והיה עדיף לעשות קודם פיפי? או שאין לכל חשיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/01/2013לא, אם הכנסת את הג'ל עמוק לנרתיק הוא לא יזל עם מתן השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהסיוון31/01/2013
בעלי מקבל אנטיביוטיקה נגד דלקת בגרון -ZINNAT 500 - האם יש השפעה כלשהי על הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/01/2013לא, לזינט אין השפעה מזיקה על הזרע אבל למחלת חום עלול להיות. כדאי לבצע בדיקת זרע נוספת לקראת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא - שאלה לד"ר אשכנזילילךךךךך31/01/2013
היי...רציתי לשאול...עברתי החזרת שני עוברים בתאריך 10/01/13.
בטא ראשונה בתאריך 24/01/13- 246
בטא שנייה ב 27/01/13 - 910
בטא שלישית ב 29/01/13 - 2300
בטא רביעית היום ב 31/01/13 -- 5200
רציתי לדעת האם הכל תקין והאם לפי התשובות ניתן לרעת כמה עוברים נקלטו בעזרת ה' ? אנחנו הכי מאושרים.. תודה לאל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא - שאלה לד"ר אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2013שלום,התשובות מצויינות ולא מן הנמנע שמדובר אפילו בהריון רב עוברי,ניתן לבצע אולטסאונד ולראות בכמה שקי הריון מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהטל31/01/2013
ביצעתי בדיקת זרע שיצאה לא תקינה
אני חושד שיש וירוקצלה
לאיזה רופא עליי לפנות כדי לדעת אם יש לי סיכוי לשפר את מצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע לא תקינה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2013כדאי לפנות לרופא פריון שיבצע בירור מקיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ועוד...אסתר31/01/2013
10.1 שאיבה
13.1 החזרה (2 איקסי)
27.1 בטא ראשונה 50
29.1 בטא שנייה 174
31.1 בטא שלישת 496.
1. האם קצה העליה תקין? יכולה להיות אופטימית?
2. צריך להמשיך לעשות בדיקות בטא?
3. מתי אוכל לראות דופק? שק ? עובר?
4.בערכים כאלו יש סיכוי לתאומים?
5. אמרו לי להמשיך את התמיכה כרגיל, זה לא יכול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ועוד... - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/01/2013התוצות טובות קרוב לודאי הריון יחיד. א.ס. לעובר ודופק עדיף לבצע 5 שבועות לאחר השאיבה (ז.א. שבוע 7 להריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותסיוון31/01/2013
רצתי לדעת האם הבדיקות ההורמונליות שביצעתי תקינות:
TSH 1.31 ,
PROLACTIN 485 ,
LH-9.1 ,
FSH 20,
E2 150,
P- 1.2 ,
Testosterone קטן מ1.5 ,
DHEA-S 2.58 .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/01/2013ליזי שלום,כל הבדיקות שלך תקינות פרט לערך FSH גבוה המעיד על רזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאנטלי31/01/2013
היי...רציתי לשאול...עברתי החזרת שני עוברים בתאריך 10/01/13.
בטא ראשונה בתאריך 24/01/13- 246
בטא שנייה ב 27/01/13 - 910
בטא שלישית ב 29/01/13 - 2300
בטא רביעית היום ב 31/01/13 -- 5200
רציתי לדעת האם הכל תקין והאם לפי התשובות ניתן לרעת כמה עוברים נקלטו בעזרת ה' ? אנחנו הכי מאושרים.. תודה לאל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/01/2013התוצאות מצויות. אין אפשרות לקבוע לפי זה אם מדובר בעובר יחיד או יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהפריאל31/01/2013
שלום לכולם
אני 10 ימים אחרי הזרעה ראשונה. חשוב לציין, יש לי חצוצרה שמאלית חסומה ורחם אחורי.
בזמן ההזרעה הרופא אמר שלא אצליח ממש להגיע לרחם אלא רק לפתח צוואר הרחם. האם עדיין יש סיכוי שזה יצליח? האם חייב להיכנס בפנים?
שאלה נוספת, יש לי ממש כאבי חזה (ממש כמו לפני מחזור) האם יכול להיות במצב של הריון שיהיו כאבים בשלב הזה או שבטוח מדובר במחזור שצריך להגיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/01/2013סיכויים פחות טובים אם לא הזריק לרחם.
אם זה הסימנים שלך שהוסת מגיע אז כנראה שתגיע, אך זה לא תמיד מובהק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)