מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום לאחר 13 ימים לאחר הזרעהאורח05/01/2013
אני לא יודעת מה זה ולקחתי נרות אנדומטרין לחיזוק הרחם כפי שביקשו ממני לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר 13 ימים לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2013שלום הדמם הופיע בגלל שלא הרית,בד״כ הדמם מופיעה 12-15 יום לאחר זריקת האוביטרל(הביוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות קרומים שבוע 12רחלי05/01/2013
לרופאים שבוע טוב ברצוני לדעת אני בשבוע 12 הייתי מאושפזת בבית חולים עקב דימום ווסתי פלוס קרישים ואז התגלה אצלי היפרדות קרומים מהקצה התחתון של השליה לאורך כל הקיר האחורי של הרחם יש לציין שהשליה עצמה קדמית
כמו כן העובר חיוני ומתפתח בשלב זה יפה לגילו שאלתי היא האם יש טעם להמשיך הריון במצב הנ"ל
מה הסיכויים להמשך הריון תקין?
והאם ייתכן שהקרומים יוכלו להתאחות/להידבק אחד לשני אני מאוד מוטרדת ואובדת עצות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפרדות קרומים שבוע 12 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2013רחלי בשלב זה את ממשיכה לשמור על ההריון מרבית הסיכויים שהעניינים יסתדרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי תודה רבה מקרב הלב
רחלי06/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית.. פעם ראשונהלולה 2605/01/2013
שלום רב...
יש לי שאלה בקשר להפריה חוץ גופית.. מתי מתחילים בתרופות ובזריקות.. באיזה ימים של המחזור.. הרופא שלי נתן לי כמה תרופות וזריקות ואמר לי לדבר עם האחיות ברגע שאני מקבלת מחזור.. והיום אני אקבל מחזור.. דיברתי עם האחיות ביום חמישי ולא עזרו לי בכלל אחת אמרה לי מתחילים בדקפפטיל מהיום הראשון של המחזור ואחת אמרה שמתחילים ביום ה 21 למחזור.. שיגעו אותי ושביקשתי לדבר עם הרופא שלי לא היה זמין.. אני לא רוצה לפספס.. מה אני צריכה לעשותאם אני מקבלת היום מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לולה 2605/01/2013רוצה לציין שאני באיחור במחזור כבר 14 ימים.. וכשדיברתי עם האחות שאלתי אותה אם אני צריכה לקחת כדורים שמקדמים מחזור היא אמרה שלא אנחנו צריכים להמתין למחזור עד שיגיע...
אתרופות והזריקות שהרופא נתן לי הם
דיקפפטיל 0.1 _ מ=28
אינדומטרין 100 _ מ=30
כדורי פרוברה _מ=30
גונל אפ 900 _מ=2
אוויטריל 250 _מ=3
תדריכו אותי בבקשה באיזה ימים אני צריכה לקחת כל תרופה.. ואם אני מקבלת היום איזה זריקות או תרופות אני צריכה לקחת.. לא רוצה לפספס החודש בבקשה
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
i/m05/01/2013דנה שלום ממה שאני עברתי מתחילים להזריק מהיום השלישי של המחזור, אבל יש לעשות בדיקת דם לפני כן,,, את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך או עם האחות במקום בו את מבצעת את ההפריה החוץ גופית....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה חוץ גופית.. פעם ראשונה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2013יש פרוטוקול ארוך וקצר.
זה לא משנה אם את מקבלת היום.
מחר תדברי עם הרופא המטפל שיסביר לך התוכנית בה בחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהשלי04/01/2013
שלום
האם הריון בגיל 45 מתרומת ביצית נחשב להריון בסיכון גבוה?
מצד אחד- הגיל שלי
מצד שני- התרומה היא כפולה,2 התורמים בני 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה
שלי04/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בסיכון גבוה - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/01/2013זה הריון בסיכון גבוה רק אם יהיו סיבוכים כמו יתר לחץ דם או סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות ספיירהודיה04/01/2013
בס"ד
שלום רופאים.
א. נותרו לי זריקות חדשות,אני יכולה לתת אותם למחלקה שטופלתי בה?
ב. ומשאף סינרל?
ג. אגב,אתם מחזיקים אצלכם תרופות במיקרה ואתם מכינים פרוטוקול מאוחר בלילה ואין מאיפה לקנות והמטופלת חייבת להתחיל באותו יום להזריק?
בכל מקרה,יש לי ורציתי לדעת אם זה מקובל לתת למחלקה בעזרת השם.
אז תודה ושכולן יצליחו כבר בעזרת השם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות ספייר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013הודיה ,רעיון מצויין ,במחלקה ימצאו לתרופות שימוש לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה לעזור. סינרל גם אפשר?
הודיה04/01/2013או שלא כדאי..
שבת מבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LEUCOCYTES - U STRIPסמדר04/01/2013
נמצת בשבוע 17+1 היריון IVF
בעקבות דקירות באיזור הנרתיק ודחיפות בשתן נשלחתי לבדיקת דם + שתן
LEUCOCYTES - U STRIP = 75 /µl
בנוסף אני מרגישה אי נוחות וצריבה
האם יש לי דלקת ברדכ השתן? וכיצד ניתן לטפל?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני רופאה סמדר, אך מוצאת לנכון
שלומית04/01/2013להמליץ לך על חמוציות (קרנבריז)- מיובשות ו/או מיץ (רצוי ללא סוכר), חליטת סרפד וכדורי יורינגל שמיועדים לדלקות בדרכי השתן (כדורים טבעיים). כל אלו כמובן בגדר המלצה בלבד וקטונתי לדעת מהי משמעות תוצאת בדיקת השתן שלך.
תרגישי טוב&שבת שלום,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
LEUCOCYTES - U STRIP - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013סמדר שלום ,יש סיכוי שיש לך דלקת בדרכי השתן ,נחכה לתרבית וניתן לך טיפול ספיציפי לפי הרגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהיעל04/01/2013
שלום לרופאים
ביום א' הקרוב עלי לעשות בדיקת ביטא. אני לא לוקחת תמיכה. לאחרונה אני רואה הפרשות צהבהבות, שבמחזור רגיל לא מופיעות. האם זה יכול לרמוז על הריון? כלומר האם בהריון יש הפרשות צהבהבות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/01/2013הפרשות צהובות אינן סימן להצלחה או אי הצלחה, יש לחכות לבדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטארעות04/01/2013
ביום ראשון קיבלתי תשובה חיובית לאחר IVF ראשון
בטא 400
ביום רביעי 1611
האם זה תקין ???
המון המון תודה לכם רופאים יקרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/01/2013מזל טוב את בהריון וניראה שההריון תקין (אולי אפילו שניים). בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ריטרדשלי03/01/2013
תחילת הריון.
הרופא הורה על פרוג' ריטארד כל 4 ימים.
היום האחות הזריקה,והכאב היה עצום (ואני מזריקה כבר שנים מכל טוב,ללא שום כאבים).
כמה שעות אחרי-סימן כחול ענק וגוש גדול.
האם תקין,או שהאחות פישלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון ריטרד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013טלי הזריקה מכילה נוזל שומני מאוד חכן היא כואבת ,אולם יתכן שגם נגרמה לך המטומה מכלי דם מקומי שדימם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ יקר- ושאלה
שלי03/01/2013אני עם בטא 220 11 יום מהחזרה (לפי חישוב שלי שבוע 4+0)
הפרוג 62. אני זו שנלחצתי וביקשתי תיגבור פרוג מהרופא.
האם לדעתך הפרוג' אכן נמוך ושווה לסבול כ"כ את הזריקות הללו,או שהרמות שלו מספיקות.
מהי הרמה המצופה בשלב כזה?
ושוב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שלי04/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופ יקר- ושאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום טלי בהריון טבעי רמות הפרוגסטרון הינן נמוכות הרבה יותר ,ויתכן שאת צריכה לשקול המשך טיפול בנרות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפטילנטלי03/01/2013
שלום ! בת 38 , הבעיה שלי שיש לי סתימה בחצוצרה אחת. לאחר טיפול ראשון של IVF שבה היה לי רק זקיק וחצי עשיתי שאיבה וגם בזה לא מצאו בצית.הייתי בהפסקה של חודש וכרגע מטופלת בדקפפטיל. המליצו לי לקחת כמה ימים לפני הוסת דקפפטיל עשינו יחד עם הרופא את החישוב של הוסת ויצא שאני צריכה להתחיל את דקפטטיל ב 26/12. עברו כבר תשעה ימים ואני ממשיכה לקחת דקפפטיל ועדיין לא קבלתי וסת. האם האיחור של המחזור יכול להיות כתוצאה מהתרופה ? אף פעם לא קרה לי שאיחר לי יותר מ 28 יום.
אני כל כך לחוצה .
תודה מראש.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום,יתכן עכוב במחזור גם בגלל התרופה,תמיד יש לשלול גם הריון(חצוצרה אחת פתוחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFלולי03/01/2013
היי יש לי שאלה לגבי IVF האם בטיפול ראשון מה הכמות עוברים שכדאי? או שאפשר? קראתי באינטרנט שאפשר בין 2-4 עוברים במה זה תלוי? והאם אפשר לבחור את מין העוברים? אודה לתשובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013מספר העוברים המוחזרים בטיפול IVF ראשון הוא 1-2 עוברים,בחירת מין יכולה להעשות רק באישור הועדה לקביעת מין העובר של משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
לולי04/01/2013היי בהמשך לתשובתך לשאלי.. איך מגיעים לוודעה לקביעת מין העובר של משרד הבריאות??? האם קובעים אליהם תור ואיך זה מתבצע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום לולי -יש להפנות מכתב הפנייה לועדה במשרד הבריאות בירושליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF
לולי04/01/2013מה הכתובת דואר שלהם? והאם צריכה להיות סיבה מסוימת שיתנו לי לקבוע? האם הם מאשרים את זה מיד או לוקח זמן? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לולי05/01/2013מטוופלת תודה רהה על העזרה..מצאתי גם אני אתמול אתר שמפרט הכל שיהיה בהצלה לכולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2013שלום,התנאי הוא שאת נזקקת להפריה חוץ גופית על מנת להרות,ובנוסף יש לך לפחות 4 ילדים מאותו המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשרון03/01/2013
שלום,
האם אחרי ביוץ חייב להיות נוזל בדוגלאס?
כמה ימים אחרי ביוץ הוא מופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שלום,הופעת נוזל בדוגלס מופיעה מייד ובסמוך לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ אשכנזי
שרון04/01/2013תודה על תשובתך
אם לא ראו?
ואני כן אחרי ביוץ
ייתכן להיות אחרי ביוץ ולא יהיה נוזל?
הנוזל לא נשאר עד הוסת/הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה לפרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013שרון שלום
יתכן ולא נצפה נוזל לאחר הביוץ,יתכן והא מתפזר באגן,יתכן שכמותו מזערית בכל מקרה בדיקת הדם לפרוגסטרון 7 ימים לאחר הביוץ המשוער גם עשויה להיות מועילה לאישור קיומו של ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 45 וטיפולי פוריותפרופ` דוד בידר03/01/2013
ברצוני להגיב על שירשור שנכתב כאן בנושא הריון מביצית עצמית בגיל 45.
הובא כאן מקרה של מישהי שבשנים האחרונות עברה טיפולים, כולל IVF ללא הצלחה. נשאלה השאלה האם כדאי לה לעשות ניסיון של טיפול נוסף לקראת סוף גיל 45 או שאין טעם לכך. הרופאים כאן כתבו שהסיכוי לכך הוא אפסי והמליצו לה על תרומת ביצית.
אז ברצוני להביא כאן סיפור מהחיים. אני מכירה אישה שנישאה בגיל ארבעים פלוס. היא ילדה ילד לאחרונה בגיל ארבעים ושש ושבעה חודשים. כלומר ההחזרה של הביצית שנקלטה הייתה כשהיא הייתה בת ארבעים וחמש ועשרה חודשים. עבורה זהו ילד ראשון! היא עברה טיפולים של קבלת הורמונים וגם IVF במשך כשנה וחצי עד שאותה ביצית נקלטה אצלה. לפני זה היא ניסתה להיכנס להריון בצורה טבעית ללא הצלחה. כיצד אתם הרופאים מסבירים את המקרה הזה? האם לדעתכם לא מדובר בביצית עצמית אלא בתרומת ביצית?האם לדעתכם אותה אישה מתביישת לספר שמדובר בתרומת ביצית או שייתכן שאכן מדובר בביצית שלה?
האם אתם כאנשי מקצוע לא נתקלתם מעולם כאן בארץ באישה שילדה לראשונה בגיל ארבעים ושש וחצי מביצית של עצמה? האם לא שמעתם מרופאים אחרים על מקרה כזה כאן בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון בגיל 45 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013חנה ששלום,הספרות מתעדת פריצה של הריונות ספונטנים עד גיל 50 אולם מדובר במקרים אנגדוטלים שהם בבחינת היוצא מהכלל המוכיח את הכלל,ובתשובותינו לכלל המטופלות אנו אמורים להביא את האמת הרווחתולא את המקרים היוצאים מהכלל,באשר לשאה הספקולציות שלך גם באפשרויות אלו נתקלנו במהלך דרכנו הארוכה ולא אחת נשים הסתירו את האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
זיוה06/01/2013הקשורה לנושא זה.
אם אישה עוברת טיפולי IVF מביציות שלה, ואחרי מספר פעמים של שאיבה והחזרה ללא הצלחה, היא מחליטה לעבור לתרומת ביצית, האם היא צריכה לעבור מסלול חדש של טיפול? הרי הגוף שלה כבר מלא בהורמונים בגלל השאיבות וההחזרות שנעשו לה. אז היא יכולה אחרי אותם טיפולים לעבור בצורה ישירה לקבל תרומת ביצית?
כמו כן אני שואלת האם יכול להיות מצב שבו שני חודשים או שלושה חודשים לאחר החזרה לא מוצלחת כבר יש קבלת תרומת ביצית? זה בהנחה כמובן, שהאישה עברה טיפולי IVF בחברה פרטית עקב גילה המתקדם ( בגיל 45), ובגלל שההחזרה לא הצליחה היא החליטה דרך אותה חברה פרטית להביא מחו"ל לארץ תרומת ביצית. אם תוך פרק זמן של חודשים ספורים (לאחר החזרה לא מוצלחת של הביצית שלה) לא ניתן להשיג תחילת הריון מתרומת ביצית, זה אומר שאותה אישה ילדה לראשונה בגיל 46 וחצי ילד ביולוגי משלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בגיל 45 - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013זה היה מתרומה והיא לא מעוניינת לספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי
חגית07/01/2013שהטכנולוגיה הרפואית מאפשרת להקפיא עוברים מ IVF למספר שנים. אז אולי הפשירו לאותה אישה עובר קפוא שהוקפא כשהיא הייתה בת 44.
לא יכול להיות מצב שבו אישה לקראת סוף גיל 45 , מפשירים עבורה עובר שהוקפא כאשר היא הייתה בת 44? שמעתי שלפעמים מחזירים עוברים קפואים ולא רק עוברים טריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013אם כך הקפיאו לה לשנה.למה שיקפיאו בגיל 44 ויחזירו ב 45?
אין סיכויים לדעתי להרות מהקפאת ביציות בגיל 44 ובהחזרתם לאחר שנה.
ברוב בעולם לא מטפלים מעל גיל 43.
בכל אופן ההתעקשות להרות בגיל 45 יגרום לכך שהמעונינות בתרומה תעשינה זאת בגיל 46-47 והלידה תהיה לקראת 48-49
וכל העניין גורם לאיחור רב לאמהות.
כתבתי הרבה בפורום שלאישה שאין ילדים לפני גיל 44 שלא תעשה טיפולים אחרי גיל זה,כי אין הריונות.
מי שמתעקשת אז שתעשה,אך יש להבין את העניין ולתת חשיבות לדעת הרופאים בפורום.
את ההחלטה הסופית תמיד תתיתן המטופלת ותחליט לפי כל הדעות שקראה ולפי התרשמותה מאיתנו והספרות שצוטטה כאן ולא תמיד בצורה נכונה.
בכל אופן תהיה ההחלטה אשר תהיה אנחנו תמיד נשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הקפיאו
חגית07/01/2013לשנה כי הצליחו לייצר בהפריה חוץ גופית יותר משני עוברים, וידוע שלא מומלץ להחזיר לרחם יותר משני עוברים ביחד. אולי נותרו כמה עוברים ללא שימוש, ולכן הקפיאו אותם עד שיצטרכו אותם. זו רק השערה. אני לא רופאה אבל שמעתי שיש בנות שהקפיאו להן עוברים בגיל 44, או פחות, ואחרי שנה או שנתיים הפשירו את העובר והחזירו אותו לרחם.
דרך אגב, באינטרנט יש כתבות באנגלית מחו"ל על מידת ההצלחה של עוברים קפואים לעומת עוברים טריים. בטבלאות שם רואים שיש יותר סיכויי הצלחה עם עוברים קפואים מאשר עם עוברים טריים. לעומת זאת כאן בארץ כנראה יש יותר הצלחה עם עוברים טריים מאשר עם עוברים קפואים. מעניין למה בארץ זה הפוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הקפיאו - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013ואולי לא היו הדברים מעולם...
מה שאני מציע שמישהיא בגיל 44- 45 לא תבזבז זמן וזה הכל.
ההחלטה הסופית היא תמיד על ידי המטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
זיוה07/01/2013אם מדובר בתרומה, זה אומר שתוך שני חודשים היא גם השיגה תרומה וגם נקלטה להריון. יכול להיות דבר כזה?
בערך שני חודשים אחרי שנכשל טיפול ivf אחרון, היא נקלטה להריון. מבחינה רפואית שני חודשים מספיקים לקליטת תרומת ביצית ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/01/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה מזה את עושה עבודת בילוש? קצת
שרונה08/01/2013הגזמת לא? נניח שכן והיא לא מעונינת לשתף תכבדי את זה לא מתאים!את יכולה להיות בדיוק במצב שלה או קרובה שלך להתעסק בדברים שמחים !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל03/01/2013
אני שבוע 31 ורציתי לדעת מתי להתחיל למרוח באיזור האינטימי שמן זית או שמן שקדים כדיי להגמיש את האזור לקראת היציאה של התינוק?
אם יש לכם רעיון אחר מה למרוח/לעשות בבקשה תאמרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/01/2013יעל שלום
הערך המוסף של מריחה כזו לא ברור,לכן הייתי ממליץ לף להמתין עם זה בעת היותך בחדר לידה ולהשתמש באחד התכשירים המסחריים לצורך העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץשרון03/01/2013
שלום,
האם אחרי ביוץ חייב להיות נוזל בדוגלאס?
כמה ימים אחרי ביוץ הוא מופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2013הופעת נוזל בדוגלס מתרחשת מייד ובסמוך לביוץ
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)