מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי גונאל Fאני19/10/2012
כמה יח´ נותרות במזרקי גונאל 300, 450, 900 (בכל "דגם")?
אם מזריקים את היחידות העודפות זה בסדר, או שעדיף לזרוק את המזרקים אחרי שמגיעים לכמות הרשומה על גבי הקופסאות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי גונאל F - תגובה
פרופ' שלמה משיח19/10/2012עדיף לזרוק את המזרקים אחרי שהוזרקה כל התכולה המצוינת על העט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה המורגיתניסיון חוזר19/10/2012
שלום רב, אתמול הייתי במיון נשים עקב כאבי בטן תחתונה בלתי נסבלים, נאמר לי שיש לי בשחלה ימין 2 ממצאים ציסטיים המורגיים בקוטר 21 מ"מ ובצד שמאל ממצא ציסטי המורגי בקוטר 28 מ"מ.
אני בת 36, פוליציסטית ועברתי הזרעה לפני 5 ימים (ביום א' 14/10) לאחר הזרקת מנוגון אמפולה ורבע ונטילת דקסמתזון.
שאלתי מה המשמעות של ציסטה המורגית, הבנתי כי היא דמית, האם ישפיע על תהליך קליטת הריון? כמה זמן לוקח בערך לציסטה כזאת להיספג חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה המורגית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום,ציסטה המורגית נוצרת בעקבות ביוץ והווצרות גופיף צהוב -תהליך המלווה בדמם בתוך המירקם של הגופיף הצהוב ,לעיתים ישנה חריגה בכמות הדמם שתוצאותיו מלוות בדמם אגני שיכול לגרום לכאבי בטן ואפילו לבטן חריפה המצריכה התערבות ניתוחית להפסקת הדמם,
באופן פיסיולוגי כאבי ביוץ נגרמים בגלל דמם מיזערי כזב לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגמנטציהקרן19/10/2012
שלום רציתי בבקשה לדעת מה זה אומר: "ביציות - פרגמנטציה רבה מאוד"
זה מדו"ח מעבדה מהטיפול האחרון שעשיתי.
אם זה משהו רע, האם אפשר לטפל בזה שלא תהיה פרגמנטציה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרגמנטציה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום,פרגמנטציה של העובר הינה אחד המדדים להערכת איכות העובר ופוטנציאל ההשתרשות שלו,הגורמים המשפיעים על שיעור השברים הינם אכות הטיפול ההורמונלי,גיל וגנטיקה,ביצוע ICSI,תנאי המעבדה,מדיום ותנאי הגידול של העוברים.
פרגמנטציה של העובר העובר הינו יצור כדורי תלת מימדי הנראה מבעד לעדשת המיקרוסקופ כמו פרח קטן העטוף במעטפת וכאשר בודקים את איכות העוברים עושים זאת על פי שני קריטריונים: הראשון הינו מספר התאים 48 שעות ו72 שעות אחרי השאיבה כאשר באופן אידיאלי מספר התאים לאחר 48 שעות מהשאיבה אמור להיות ארבעה תאים ולאחר 72 שעות שמונה תאים והם אמורים להיות שווים בגודלם .במקרים מסוימים ניתן אף להבחין בגרעין בכל אחד מהתאים מה שיכל להעיד על איכות טובה של העובר.
הקריטריון השני הינו מספר שברי התאים (פרגמנטים)בעובר כאשר המצב האידיאלי הוא שיהיו כמה שפחות שברי תאים , שברי תאים נוצרים במקרים בהם תא בודד או מספר תאים בעובר מתפרקים ככל שאחוז התאים השבורים בעובר גבוה יותר כך איכותו של העובר וכן השתרשותו ברחם יורדים , החלוקה לאיכות העוברים על פי שברי התאים .
חשוב לציין שאיכות העוברים משקפת אך ורק את פוטנציאל ההשתרשות שלהם ואינה מלמדת דבר על תקינות העובר שיתפתח ותקינות הוולד שיולד , למרות האמור לעייל ישנם מקרים לא מעטים בהם הוחזרו עוברים בעלי מספר תאים נמוך ביום ההחזרה שבכל זאת הצליחו להשתרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך במקיפה ו...
קרן21/10/2012איך מונעים פרגמנטציה רבה מאוד? ברור שאם זה גנטי אז זה אבוד, ראיתי בכל דוחות המעבדה שהיה כתוב פרגמנטציה רבה ובדוח האחרון היה כתוב רבה מאוד (בטיפול זה נכנסתי להריון שנפל).
אני בת 37, שנתיים בטיפולים "הכל" תקין ע"פ הבדיקות (פרופיל הורמנלי, צילום רחם, קריוטיפ, רזרבה שחלתית גם אצל בעלי הכל תקין) עשיתי 8 הפריות, רק 4 החזרות והריון אחד שנפל בשבוע 8. מטופלת ב: גונל, פרגובריס, צטרוטייד ולביוץ דקפפטיל ולתמיכה זריקות גסטון (נקי). תמיד מחזירים לי את כל העוברים 4-5, אף פעם לא מקפיאים והם בעלי 6-8 תאים וזה תמיד נעשה במיקרומנופלציה. האם אני צריכה לשנות טיפול או להוסיף זירקות או לעשות איזה משהו כדי שיקטין את הפרגמנטציה? האם בעצם זו הבעיה/הסיבה שאני לא מצליחה להיכנס להריון? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על תשובתך במקיפה ו... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום ויקי
מלבד שינו הפרוטוקול הרפואי ,מתן סטרואידים,ניתן לבצע בחירת זרע בשיטת ה-IMSI תחת הגדלה גבוה לצורך בחירת זרעים אופטימלית לביצוע ICSI ,לפני כן הייתי מבצע בדיקת הלוספרם של הזרע שלבעלך לראות את שיעור השברים ב-DNA של הזרע של בעלך,
כדאי להתייעץ גם עם מעבדת ה-IVF בקשר למדיום הגידול של העוברים יתכן והוא פחות מתאים לעוברים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תבורך פרופסור יקר !
קרן21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן19/10/2012
ד"ר שלום
שאלה לצורך ידע , תחילת חודש 9 מזריקה קלקסן 40 מתחילת ההריון האם קלקסן עוזר במניעת רעלת הריון למי שיש קרישיות יתר פקטור 5 ומונע לידה מוקדמת או שאין קשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרחלי19/10/2012
לרופאים שלום ,
תודה רבה שאתם קיימים ועושים עבודת קודש ברצוני לשאול שאלה במשך החודש כולל לפני הביוץ יש לי הפרשות סמיכות לבנבנות הבנתי שלפני הביוץ זה אמור להיות שקוף האם זה אומר שאין ביוץ מכוון שההפרשות סמיכות רק במצב של גירוי הם נהיות שקופות
האם דבר זה אינו מעיד שאין ביוץ כי הבנתי שהם אמורות להיות שקופות לפני ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012רחלי,לא הייתי מבסס אבחון של ביוץ על סמך ההפרשות הנרתיקיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתקעתי ואני חייבת גונאל אףה.כ19/10/2012
האם יש למישהי, מאזור ת"א, גונאל אף בתוקף.?? זה דחוף.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונאל אפ
שקמ19/10/2012נותרה לי כמות קטנה (150 יחידות) ואני גרה במרכז תל אביב. אם את מעוניינת השאירי טלפון ואצור איתך קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאר לי גונאל אפ 150
עדי21/10/2012הי רק 150נשאר לי במזרק אם את עדיין צריכה גרה בתל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ובדיקת הריון ביתיעלמה19/10/2012
שלום רב,
מזה שנים ידוע לי על מראה סונארי של שחלות פוליציסטיות, ללא כל "תופעות" של תסמונת והוסת שלי סדירה. בשתי בדיקות הריון ביתיות תשובה חיובית. שאלתי היא האם שחלות פוליציסטיות עלולות לגרום לfalse positive בבדיקות אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות ובדיקת הריון ביתי - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלהיעל19/10/2012
שלום רב,
לפני כשבועיים הייתה לי הפלה טבעית בשבוע 7 - התפתח דימום ושק ההיריון נפל.
מה אמור לקרות כעת? האם צפוי ביוץ בקרוב או שקודם לכן תגיע וסת ורק לאחריה ביוץ חדש?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום גילי
במידה וערכי הביטה התאפסו לאחר ההפלה ללא התערבות ניתוחית(גרידה)הות הבאה צפויה בד״כ כעבור 4-5שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה... השאלה -
יעל19/10/2012האם לפני המחזור הזה מתקיים ביוץ שממנו ניתן להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך לחכות בין הפריה ??עדי18/10/2012
הי אוטוטו שאיבה מפחדת שייכשל הטיפול ריתי לדעת כמה זמן אחרי ההחזרה אטרך לחכות במידה והתשובה תהיה שלילית חודש או יותר???תודה ומה עם זה תהיה החזרת מוקפאים ולא את התהליך של השאיבה ????תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן צריך לחכות בין הפריה ?? - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012אני נוהג לעשות הפסקה של חודש בין שאיבה אחת לשניה. אבל את חודש ההפסקה ניתן לנצל להחזרת מוקםאים-אםיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהקטי18/10/2012
בהמשך לשאלה ששאלתי על נסיון להרות מעל שנה ללא הצלחה.חוויתי בשנה וחצי האחרונות שני הריונות 1 מחוץ לרחם שני שנגמר בציטוטק וכבר 9 חודשים איני מליחה להרות.
ביצעתי היסטרוסקופיה אבחניתית בגלל חשד לפוליפ חודש אחרי הציטוטק נאמר בבדיקה שהכל תקין ואולי היו מעט שרידי ציטוטק.
האם בכל זאת לעשות צילום רחם? יש לי רגישות לG6PD ניתן לבצע צילום עם החדרת היוד?
האם ניתן לבצעה הזרעה ללא הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012כדאי לבצע צילום רחם כדי לקבוע אם אחרי שני הריונות מחוץ לרחם החצוצרות שלך פתוחות. אם החצוצרות חסומות-יש לעבור להפריה חוץ גופית.
באשר להזרעה ללא הורמונים, כמובן ניתן לבצוע בתנאי שלפחות חצוצרה אחת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת Ovitrelle 250mgשרית18/10/2012
האם צריך ורצוי להזריק Ovitrelle באזור שמסביב לטבור, כפי שמוזרק (אצלי) ה-מונופור? זה האזור שצריך להזריק? לא רוצה לטעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת Ovitrelle 250mg - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012עדיל להזריק 3-5 סמ ימינה או שמאלה מהטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרעאני18/10/2012
שלום רב.
רציתי לדעת האם קיום יחסי מין כל יום פעם אחת ביום פוגע באיכות או בספירת הזרע?
האם כאשר המטרה היא להרות מוטב "להסתפק" בקיום יחסים לסירוגין (יום כן, יום לא) בשבוע שסביב הביוץ המשוער ולא על בסיס יומיומי?
לציין ספירת זרע תקינה (הערך היחיד שגבולי הוא אחוז מורפולוגיה נורמלית - 4%).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012תוהה
אני מדריך את מטופלי לקיים יחסים לסרוגין החל מהיום ה-12 ועד היום ה-18 (זאת כמובן כאשר מחזורי הוסת נמשכים 28 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
אני18/10/2012תודה רבה פרופ' משיח.
אני יודעת שזו ההנחיה המקובלת אבל השאלה שלי מעט שונה - האם קיום יחסים מדי יום (פעם אחת ביום) בשבוע של הביוץ עלול לפגום באיכות הזרע?
ושאלה שניה שמאוד מטרידה אותי:
הווסת שלי מגיעה מדי 27-35 ימים (בד"כ יותר לכיוון של 32-35 ימים). עשיתי היום, יום 13 למחזור, סונאר. תוצאותיו (נעשה ע"י רופא מומחה לפריון) - רירית 5 מ"מ וזקיק מוביל 15 מ"מ (נצפו זקיקים רבים). מדובר במחזור טבעי ללא תרופות כלשהם. הרופא שעשה את הסונאר העריך שיש עוד 3-6 ימים עד לביוץ. מס' שעות אחרי הסונאר חשתי התכווציוית קלות בבטן ימנית תחתונה, בדומה לתחושה שיש לי בביוץ בחלק מן החודשים. השאלה היא האם יתכן שאני מבייצת היום למרות הממצאים שנראו בסונאר (כאמור, מס' שעות לפני הופעת ההתכווצויות המוכרות)? לציין שלא עשיתי בדיקות דם וזהו הסונאר היחיד החודש. אני מאוד מודאגת שפפספסתי את הביוץ :( הרופא אינו זמין לי מסיבות טכניות, האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה מאוד, שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012לגבי השאלה הראשונה , אפשר וזה לא פוגע.
לגבי הרגשת הביוץ הרי שיש צורך לבצע גם בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לראות מה קורה עם תהליכי הביוץ ועם הרגשתך.
יתכן גם ביוץ בזקיק שציינת ואז זה לא כל כך תקין , ויש דרכיכם טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד המשך...
אני19/10/20121. האם יתכן שבסונאר לא נצפה הזקיק המוביל "האמיתי" כך שהזקיק של ה-15 מ"מ לא היה הכי גדול? כלומר, שהזקיק המוביל למעשה כלל לא נצפה? (בהנחה כמובן שמדובר בגניקולוג מנוסה מאוד בתחום).
2. האם בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון שאעשה היום (אחרי שההתכווצויות היו אתמול בשעות הערב ונמשכו אל תוך הלילה) בשילוב סונאר טרנס-ואגינלי יוכלו לאשר או לשלול אם היה אתמול ביוץ או שהרגשתי אינה קשורה לביוץ ואפשר להמשיך לנסות החודש?
אין לי אפשרות ליצור היום קשר עם הגניקולוג שלי, מאוד מודה לכם על התשובות.
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד המשך... - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012בדיקות דם יאשרו ביוץ או לא.
בדרך כלל קשה מאוד לפספס זקיקים בבדיקת אולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטוניה רחמית ותפרי B-LYNCHתיתי18/10/2012
בת 40 + ילד בן 6 . במהלך הלידה של הבן - ואצטט את הרופא:
CS עם אטוניה רחמית, בוצעה קשירת UTERINE A ן - HYPOGASTRIC .
מאז בשל אי פריון עברתי HSG שהדגים SACTOSALPINX RT .
עברתי 5 מחזורי IVF אך ללא הצלחה.
ביצעתי ניתוח להוצאת החצוצרה הימנית ובניתוח נתגלו הדבקויות רבות, ואצטט שוב:
הדבקויות של אומנטום לפונדוס משמאל
מימין תוספתן דבוק לאזור הטפולה הימנית. לאחר הפרדת הדבקויות בעזרת ליגשור זוהה מבנה רחם חיצוני תקין. שלפוחית דבוקה לאזור סגמנט תחתון מימין לא ניתן לזהות שחלה בבירור עקב הדבקויות- שחלה רטורופרינטוניאלית.
חצוצרה מוסתרת ע"י הדבקויות של הפרינטוניאום.
משמאל - חצוצרה מפותלת אך זוהתה הפימבריה בבירור ללא הידרוסלפינקס- שחלה רטרופריטוניאלית. מימין - בוצעה פתיחה של הפריטוניאום, הפרדת החצוצרה וכריתתה.
אשמח לשמוע חוות דעת של המומחים בפורום. האם ההידבקויות הן אלו שמנעו ממני הריון? האם הוצאת החצוצרה החסומה תפתור את הבעיה? אני נואשת כבר והשעון הביולוגי מתקתק... אגב, איכות העוברים שהוחזרו הייתה טובה מאוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטוניה רחמית ותפרי B-LYNCH - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012תיתי
הידרו או סקטוסלפינקס משמעותה סתימה בקצה החצוצרה והפיכת החצוצרה למעין שק מכיל נוזל. מצב זה מקטין מהותית את סכויי ההצלחה היות והנוזל מהחצוצרה חוזר לרחם וגורם לפליטת העוברים או לנזק בהם. טוב עשו כ=שכרתו אותה.
יש להניח שעתה סכוייך להרות טובים בהרבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםטל18/10/2012
נקלטתי להיריון לאחר 10 חודשים של ניסיון- באופן טבעי. ההיריון היה תקין ובשבוע 37 העובר איבד דופק, ומצאו איזורי קרישי דם בשליה.
אנחנו מנסים להקלט 4 חודשים זהו הניסיון הרביעי.
בחודש זה החלתי מעקב זקיקים.(בלי כדורים)
ביום שישי האחרון היום ה-12- הזקיק היה 12 מ"מ ללא נוזל , רירית 10.
ביום ראשון - הזקיק היה 15 מ"מ ללא נוזל רירית 10.
ביום שלישי - הזקיק היה שוב 15 מ"מ. היה מעט נוזל, רירית 12.
ביום רביעי - זקיק 17- רירית 12 וחצי
ביום חמישי (היום) שוב זקיק 17- רירית 14
האם זה מעיד על בעיה? איך זה שהזקיק לא גדל??
האם היה ביוץ?
מה זה אומר?
הרופא אמר לי לקיים מזקיק 18, אבל לא היה זקיק 18 אלא לכל היותר 17
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012ראשית אני מביע צער על אבדן ההריון.
באמת לא ברור אם היה ביוץ. ניתן לאבחן טוב יותר אם מבצעים גם בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטקון. עלית הפרוגסטרון מצביעה על ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן18/10/2012
ד"ר שלום
הריון שבוע 36 מדדתי לחץ דם יצא 137/90 ואחות במרפאת הריון בסיכון אמרה לי לשכב מס' דקות ולבדוק ואכן יצא במשך יומיים 118/82 110/75 ויום לפני יצא במעקב אצל החות תקין ובדיקת שתן חלבון יצא תקין.
אציין שאני עם קלקסן 40 אין כאבי ראש ואין טשטוש ראייה ומרגישה טוב
האם אני צריכה לדאוג מפני רעלת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום קרן
את צריכה להיות במעקב קפדני היות ומתגלה אצלך נטיה לעליית לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)