מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהליאתי13/10/2012
שבת שלום לכלם,
האם טיפול בקרוטן לשיער (טיפול עם חומר כימי אך למיטב הבנתי לא בכמות גדולה) יכול להזיק באיזו דרך לטיפולי פוריות בדרך להרות?
שנית,האם מותר לקחת כדורי זנגויל ובכלל להרבות באכילת זנגוויל יחד עם האסטרופם?
תודה מראש,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2012אפשר לאכול זנגוויל ואפשר להשתמש בקרוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שבוע טוב!
ליאתי13/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמיכל13/10/2012
פרופ' / דר' שלום רב!
האם צילום הרחם, המבוצע תחת שיקוף רנטגן, עלול לפגוע בתפקוד השחלות?
עלול לפגוע בייצור / באיכות הביציות?
קראתי איזה מאמר באינטרנט, החושף מידע כי ללא ידיים מיומנות של הרנטגנולוג, עלול להיגרם נזק לשחלות ולייצור הביציות. האם יש אמת בעובדה זו?
תודה - רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2012אין אמת ולא יגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות? -חיה12/10/2012
במשך שנה מנסים להרות.
אני בת 30 בעלי33.
פרופיל הורמונלי תקין.
היו ציסטות שהיו נעלמות וחוזרות עם רירית רחם מאוד דקה של 3 מ"מ.
באולטרסאונד האחרון נצפה זקיק של 20 מ"מ , רירית 7 ושחלות נקייות מציסטות.
כמעט באופן קבוע הופיעו דימומים ביום 21-23 לכל מחזור לעיתים יותר , לעיתים פחות.
ידימום, כנראה שזה שלב לוטאלי קצר.
הרופא המליץ על נטילת פרימולט נור - ע"פ תשובתו של גקי אשכנזי ,הבנתי כי לא מומלץ כדור מסוג זה אלא נרות וגינליים לתמיכה.
1. האם הציסטות הופיעו כי לא היתה פריצה של הביצית מהזקיק? .
2. הייתי מאוד רוצה המלצה לרופא שמתמחה בטיפולים כאלו...(אני בטוחה כי הבעיה שלי יחסית" פשוטה" , ואולי צריך טיפה עזרה כמו תרופה להשראת ביוץ....
אני כבר מתוסכלת :-( מוציאה מלא כסף על פגישות שלא מניבות כלום ובסוף מתברר כי הכדור גם לא טוב...
3. האם זה יכול להיות משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה יכול להיות? - - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום חיה
ריבוי ההפרעות במעגל ההורמונלי שלך מצריך הכוונה וטיפול ע״י תכשירים להשראת ביוץ+תמיכה הורמונלית לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חיה13/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר כניסה להריון? מה הצורךמיכל12/10/2012
לשמחתי נקלטתי והיום שמעתי דופק לראשונה, בשבוע האחרון די הפסקתי עם התמיכה אבל הרופא המטפל ממש דורש שאמשיך, אשמח להבין מה החשיבות הגדולה מאחר וכבר יש דופק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תמיכה לאחר כניסה להריון? מה הצורך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום ,התמיכה ההורמונלית להריון נדרשת מבחינה פיסיולוגית עד שבוע 7-8 להריון ,מעבר לתקופה זו הטיפול ניתן בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה לאחר כניסה להריון? מה הצורך - תגובה
פרופ` דוד בידר13/10/2012אין חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה מוזרה במעקב זקיקיםשימרית12/10/2012
אני נמצאת במעקב זקיקים לקראת הזרעה במחזור טבעי (בלי הורמונים ובלי אוביטרל).
לפני יומיים נראה זקיק של 19 ממ בשחלה ימנית ורירית תלת שכבתית בעובי 13 ממ. לאור זאת החליט הרופא לבצע הזרעה היום. כשהגענו היום להזרעה הרופאה ראתה באולטרסאונד עדיין זקיק של 19 ממ בשחלה ימנית ורירית של 11 ממ.
האם זה ייתכן שבמהלך יומיים הזקיק לא גדל בכלל? והאם ייתכן שעובי הרירית ירד ב- 2 ממ??
האם אפשרי שהיה כבר ביוץ ומה שנראה באולטרסאונד זה זקיק שבייץ כבר?
יצויין ששתי בדיקות האולטרסאונד בוצעו על ידי שני רופאים שונים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאה מוזרה במעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום שימרית
כל האפשרויות שהעלית קיימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציותמיכל12/10/2012
פרופ' / דר' נכבדים,
שאלות נוספות ,בבקשה, וחשובות לי מאוד!
1. הכיצד יודעים האם הביציות בגילי עודן באיכות טובה (ניתנות להפריה תקינה ולהריון מוצלח)?
2. האם בדיקת FSH מספיקה?
3. האם ייתכן שיהיה זקיק ללא ביצית?
4. האם העליה בגיל מגדילה את הסבירות למצב הנ"ל או שאין קשר (משהו גנטי?)
ובכלל, מהם הסיכויים לאישה בגילי להיקלט ולשאת הריון תקין ?
(לאור הנתונים שמסרתי כבר בהודעה הקודמת).
תודה -רבה וסופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואהו.. תודה על התשובה המפורטת
מיכל12/10/2012תודה לך פרופ' אשכנזי על תגובתך המהירה והמפורטת.
מאוד מאכזב ... שהתוצאה הינה תלוית גיל.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית ושרירןמיכל12/10/2012
פרופ' / דר' נכבדים שלום רב!
אני בת 38.5 עם הריון ספונטני בעברי.
כעת, במסגרת טיפולי פוריות ולאחר כ- 5 הזרעות (ללא הורמונים!!)
שכשלו, אנו עומדים בפני הפריה חוץ גופית אשר מאוד מאוד מלחיצה אותי. (גם לא מעוניינת בהורמונים).
רציתי רק לדעת בבקשה:
1. האם מקובל לבצע הפריה חוץ גופית ע"ב ביוץ טבעי, והאם ישנו סיכוי - מהם אחוזי הסיכוי?
2. פרופיל הורמונלי ביום 5 למחזור - האם מוגדר תקין?
אסטרדיול E-2 תוצאה: 151 PMOL/L
פרוגסטרון 17-OH תוצאה: 1.63 PMOL/L
LH תוצאה: 4.40 IU/L
FSH תוצאה: 7.8 IU/L
פרוגסטרון קטן 1.7מ-
טסטוסטרון TOTAL תוצאה: 1.4 NMOL/L
DHEA SULPHATE תוצאה: 4.86 NMOL/L
בנוסף, אותר אצלי שרירן בגודל 43X45X50 מ"מ בפונדוס (הנוטה החוצה מהדופן - אינטרמוראלי-סובסרוזי)
באולטראסאונד הודגמו שחלות תקינות ומרקם רחם תקין ולא שרירני. האם עלול להפריע להשתרשות?
מהן ההשלכות לגבי מהלך ההריון? האם ישנם משככי כאב להריון?
ובכלל- האם השרירן מהווה כאן איזשהו מחסום ?
אודה לתגובה בהקדם בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה חוץ גופית ושרירן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום,סיכוייך להרות בפרוטוקול טיפולי רך,או מחזור טבעי בהתחשב בגילך הינו בגבול ה-10%
מיומה אינטרמורלית בגודל שציינת עלולה לגרום להפרעה בהשתרשות בגלל שינויים שעלולים להתרחש ברירית הרחם ,הפרשת חומרים מכווצי שריר הרחם.
יחסי הגומלין בין שרירן והריון עלולים להשפיע על גורל ההריון ולהגדיל את סיכויי ההפלה או לידה מוקדמת.
בל מקרה מומלץ לבצע היסטרוסקופיה לשלול פתולוגיות נילוות ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתגובתך
מיכל12/10/2012ראשית, תודה רבה פרופ'.
אני כבר לא צעירה.
ניתוח הינו דבר מורכב אשר קיימות לגביו השלכות (לא טובות בהכרח)...
ניתוח עלול לסכן את היכולת שלי ללדת.
מה היית מציע? ללכת להפריה חוץ גופית? ידוע לי כי 6 מ"מ מפרידים בין השרירן לרירית.
אודה למענה בבקשה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן12/10/2012
ד"ר שלום רב
בת 36.5 הריון ראשון שיהיה בניתוח קיסרי בעוד 3 שבועות שאלתי היא מתי אפשר לנסות להרות שוב לאחר קיסרי?
האם לאחר לידה ראשונה בקיסרי חובה גם לידה שנייה בקיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012קרן שלום
בפועל ההמלצה היא להרות בין 1/2-1שנה לאחר ניתוח קיסרי,מעשית לא יקרה כלום עם תקדימי,בדיקות הראו שהריפוי הצלקתי מתרחש כבר כעבור 40 יום
שיעור הניתוחים הקיסריים החוזרים לאחר ניתוח אחד הוא 50%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן12/10/2012פרופ' אשכנזי שלום
כלומר לא יקרה כלום אם אנסה להרות לאחר בין 6 ל-8 חודשים לאחר קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2012קרן שלום
אכן לא יקרה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחשוש?אלה12/10/2012
החזרת עוברים לפונדקאית שעשתה בדיקות הריון ביתיות ביום ה10 וה11 לשאיבה ויצא שלילי. ביום ה-14 לשאיבה בדקה דם ויצאה ביטא 89-כלומר הריון.
בבדיקה יומיים לאחר מכן ביטא 132 (כלומר לא הכפלה) לעומת זאת הפרודסטרון 75.2 וה E2 יצא 215. רופא אחד שצילצלתי לשאול במכבי אמר שזה נשמע תקין ושנעקוב ביום ראשון שוב. רופא שני ששאלנו אמר שזה ממש לא משביע רצון ואף חשש להריון.
האם הביטא אצלה אולי לא מוכפלת אחרי 48 שעות אלא אחרי 72? האם זה שהיא עולה זה לא סימן טוב? האם יש משמעות לכך שבשתן הממצא היה שליל יומיים קודם לבדיקת הדם?
בקיצור, יש סיבה לדאגה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחשוש? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012עלית הביטה אינה עומדת באמות המידה המצופות ,יש לבצע המשך מעקב ולשלול הריון בילתי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בחזהשני12/10/2012
שלום,
אני נמצאת כשבוע לאחר החזרה מהיום ה4 התחיל לכאוב לי החזה ואתמול ממש כאב לי אפילו שהלכתי, מהיום הוא פחות כואב לי אפילו מרגישה שהכאב הולך להעלם.
האם זה מרמז על זה שהטיפול כשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות בחזה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום,התחושות שאת מספרת אינן יכולות להצביע על הריון או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת ממה זה קורה?
א.ק.17/10/2012אילו שינויים הורמונליים מתרחשים שגורמים לתופעה זו? קראתי איפשהו שמדובר בירידה ברמות פרוגסטרון - האם זה נכון? גם לי הייתה תופעה דומה במס' מחזורי טיפול שעברתי.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובכל זאת ממה זה קורה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2012שלום,בהחלט יתכן שלפרוגסטרון יכולה להיות השפעה על התחושות ,אולם תחושות אלו אינן מדד מובהק להריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביווץ....או לא?לירון12/10/2012
אני ובעלי מנסים כבר כמעט 5 חודשים להרות לא הצלחה. בהתחלה הכל היה ספונטני אבל אחרי 3 חודשים התחיל קצת לחץ. הגברנו את התדירות ולא עזר. אז קנינו ערכת ביוץ בייתית כדי לכוון נכון ובדקתי במשך שבועיים בערך ולא מצאנו ביוץ ולבנתיים התחלו לי תופעות שהיו ממש תואמות לכל התופעות שקורות בתחילת ההריון.
כשהבנתי שאני לא בהריון עשיתי בדיקות דם ובלוטת התריס והכל יצא תקין וחוץ מלחץ או משהו ויראלי לא היה הסבר לשיגעון שתקף אותי.
בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה תקינה אך גבולית (לא זוכרת מה בדיוק אבל יצא לו 10% תקינים במקום 14%).
גם המחזורים האחרונים שלי היו דיי דלילים ונמשכו רק 3 ימים.
הרפאה נתנה לי לעשות "ריסטרט" עם פרברה להביא מחזור ולבדוק זקיקים, המחזור הגיע שוב קליל כהרגלו והתחלתי לבדוק זקיקים. ביום 11 ו-13 ו-15 למחזור נצפו מספר זקיקים קטנים (עד גודל 10 או פחות) בכל שחלה עובי רירית 6.6
לפי הרופאה דיי הספדנו את החודש והיא המליצה לי שחודש הבא להמשיך לנסות עם בדיקת זקיקים לעקוב ולראות או אם אני ממש לחוצה ורוצה לקחת אקיקלומין בשביל לעודד ביוץ ואז להגביר את הסיכויים, בכול אופן לא המליצה לי לקחת אקלומין לחודש ואם לא לקבוע תור למרפאת פוריות כי מדובר בשנינו שכנראה קצת "בעייתים".
שילשום היה היום ה20 למחזור והחלטתי לבדוק שוב בבדיקת ביוץ ביתית ויצא חיובי ביוץ.גררתי את בעלי למיטה, אך תוך כדי כאב לי קצת באיזור הפנימי של האגן בצדדים.
אתמול בבוקר אחרי בדיקת זקיקים שהראת שכלום לא השתנה מהפעם האחרונה הבנתי שיש בעיה. בערב שוב עשיתי בדיקת ביוץ ושוב יצא חיובי (הייתכן?) ושוב גררתי את בעלי למיטה רק שהפעם באמת כאב לי והפסקנו.
הבוקר אני מרגישה תחושה קטנה של כאב בעיקר בצד שמאל בתנוחות ומצבים מסויימים
כאילו נמתח לי שריר פנימי קרוב למותן שמאל למטה. ואתמול היו לי הפרשות ובניגוב מצאתי שריד מש קטנקן של פס דם.
מה משמעות התצואות האלו ומה כדאי או עליי לעשות עכשיו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביווץ....או לא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012שלום,הנסיבות שאת מתארת מחייבות פניה לרופא פריון ולו רק בגלל ההיבט הנפשי השלילי והשלחותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בטאגילי12/10/2012
שלום לרופאים ביצעתי הזרעה בתאריך 4.10
האם ב17.10 בדיקת דם תראה תוצאה אמינה?
פשוט יש לי ביקורת גם ככה בתאריך הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי לעשות בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2012במידה והביוץ התרחש במועד ההזרעה תשובה חיובית תשקף הריון ב-17 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכהמיכל12/10/2012
שלום, בת 35 ומזה חודשיים נעלמה לי הווסת לאחר שנים של ווסת סדירה וקשה. לאחר בירור הורמונלי (שנלקח 5 ימים לאחר ווסת כתוצאה מכדורים) FSH 89 באולטרהסאונד שחלה אחת לא עובדת (ע"פ הרופא) ושחלה שניה עם מעט רירית וזקיק. אני נואשת להריון...יש סיכוי? יש משהו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה שחלתית נמוכה - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/10/2012למיכל.
צר לי לאכזב אותך אבל לפי תאורך מדובר בגיל המעבר מוקדם; מצב שבו בשחלות לא נותרו ביציות. הדרך היחידה במצב זה היא תרומת ביציות שבה הסיכויים להצליח-מצוינים. כמובן שיש תמיד ניסים אבל אין טעם לחכות להם כי ניסים, מטבעם, הם מאד מאד נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ משיח שאלה נוספת
מיכל12/10/2012קיבלתי מהרופא גלולות למניעת הריון על מנת לקבל מחזור. האם כדאי לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר הפלהיעל11/10/2012
שלום רב,
הפלה טבעית בשבוע 7 - האם תהליך הביוץ הבא יתחיל רק לאחר שהבטא תתאפס או שאין קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ לאחר הפלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012ההליך ההורמונלי יתחדש רק לאחר התאפסות הביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפלאור11/10/2012
שלום, לאחר 4 טיפולי הפרייה שניכשלו הציעו לי לעשות את הפיפל. נאמר לי שזה יתבצע כפעמיים או שלוש כשבוע לאחר קבלת הווסת. בנוסף נאמר לי שבמשך כשלושה שבועות לא ניתן לקיים יחסי מין כדי למנוע מקרה של הריון טבעי, על מנת שלא יקרה מצב שיבצעו לי את הפיפל כשיש הריון... האם זאת הסיבה היחידה שבגללה לא ניתן לקיים יחסים? ואם כן אז אולי אפשר להשתמש באמצעי מניעה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת פיפל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012אור שלום
כל אשר הוסבר לך מדויק,את יכולה לקיים יחסים עם אמצעי מניעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)