מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובהקטי18/10/2012
בהמשך לשאלה ששאלתי על נסיון להרות מעל שנה ללא הצלחה.חוויתי בשנה וחצי האחרונות שני הריונות 1 מחוץ לרחם שני שנגמר בציטוטק וכבר 9 חודשים איני מליחה להרות.
ביצעתי היסטרוסקופיה אבחניתית בגלל חשד לפוליפ חודש אחרי הציטוטק נאמר בבדיקה שהכל תקין ואולי היו מעט שרידי ציטוטק.
האם בכל זאת לעשות צילום רחם? יש לי רגישות לG6PD ניתן לבצע צילום עם החדרת היוד?
האם ניתן לבצעה הזרעה ללא הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012כדאי לבצע צילום רחם כדי לקבוע אם אחרי שני הריונות מחוץ לרחם החצוצרות שלך פתוחות. אם החצוצרות חסומות-יש לעבור להפריה חוץ גופית.
באשר להזרעה ללא הורמונים, כמובן ניתן לבצוע בתנאי שלפחות חצוצרה אחת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת Ovitrelle 250mgשרית18/10/2012
האם צריך ורצוי להזריק Ovitrelle באזור שמסביב לטבור, כפי שמוזרק (אצלי) ה-מונופור? זה האזור שצריך להזריק? לא רוצה לטעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת Ovitrelle 250mg - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012עדיל להזריק 3-5 סמ ימינה או שמאלה מהטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרעאני18/10/2012
שלום רב.
רציתי לדעת האם קיום יחסי מין כל יום פעם אחת ביום פוגע באיכות או בספירת הזרע?
האם כאשר המטרה היא להרות מוטב "להסתפק" בקיום יחסים לסירוגין (יום כן, יום לא) בשבוע שסביב הביוץ המשוער ולא על בסיס יומיומי?
לציין ספירת זרע תקינה (הערך היחיד שגבולי הוא אחוז מורפולוגיה נורמלית - 4%).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרע - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012תוהה
אני מדריך את מטופלי לקיים יחסים לסרוגין החל מהיום ה-12 ועד היום ה-18 (זאת כמובן כאשר מחזורי הוסת נמשכים 28 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
אני18/10/2012תודה רבה פרופ' משיח.
אני יודעת שזו ההנחיה המקובלת אבל השאלה שלי מעט שונה - האם קיום יחסים מדי יום (פעם אחת ביום) בשבוע של הביוץ עלול לפגום באיכות הזרע?
ושאלה שניה שמאוד מטרידה אותי:
הווסת שלי מגיעה מדי 27-35 ימים (בד"כ יותר לכיוון של 32-35 ימים). עשיתי היום, יום 13 למחזור, סונאר. תוצאותיו (נעשה ע"י רופא מומחה לפריון) - רירית 5 מ"מ וזקיק מוביל 15 מ"מ (נצפו זקיקים רבים). מדובר במחזור טבעי ללא תרופות כלשהם. הרופא שעשה את הסונאר העריך שיש עוד 3-6 ימים עד לביוץ. מס' שעות אחרי הסונאר חשתי התכווציוית קלות בבטן ימנית תחתונה, בדומה לתחושה שיש לי בביוץ בחלק מן החודשים. השאלה היא האם יתכן שאני מבייצת היום למרות הממצאים שנראו בסונאר (כאמור, מס' שעות לפני הופעת ההתכווצויות המוכרות)? לציין שלא עשיתי בדיקות דם וזהו הסונאר היחיד החודש. אני מאוד מודאגת שפפספסתי את הביוץ :( הרופא אינו זמין לי מסיבות טכניות, האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה מאוד, שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012לגבי השאלה הראשונה , אפשר וזה לא פוגע.
לגבי הרגשת הביוץ הרי שיש צורך לבצע גם בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לראות מה קורה עם תהליכי הביוץ ועם הרגשתך.
יתכן גם ביוץ בזקיק שציינת ואז זה לא כל כך תקין , ויש דרכיכם טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד המשך...
אני19/10/20121. האם יתכן שבסונאר לא נצפה הזקיק המוביל "האמיתי" כך שהזקיק של ה-15 מ"מ לא היה הכי גדול? כלומר, שהזקיק המוביל למעשה כלל לא נצפה? (בהנחה כמובן שמדובר בגניקולוג מנוסה מאוד בתחום).
2. האם בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון שאעשה היום (אחרי שההתכווצויות היו אתמול בשעות הערב ונמשכו אל תוך הלילה) בשילוב סונאר טרנס-ואגינלי יוכלו לאשר או לשלול אם היה אתמול ביוץ או שהרגשתי אינה קשורה לביוץ ואפשר להמשיך לנסות החודש?
אין לי אפשרות ליצור היום קשר עם הגניקולוג שלי, מאוד מודה לכם על התשובות.
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד המשך... - תגובה
פרופ` דוד בידר19/10/2012בדיקות דם יאשרו ביוץ או לא.
בדרך כלל קשה מאוד לפספס זקיקים בבדיקת אולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטוניה רחמית ותפרי B-LYNCHתיתי18/10/2012
בת 40 + ילד בן 6 . במהלך הלידה של הבן - ואצטט את הרופא:
CS עם אטוניה רחמית, בוצעה קשירת UTERINE A ן - HYPOGASTRIC .
מאז בשל אי פריון עברתי HSG שהדגים SACTOSALPINX RT .
עברתי 5 מחזורי IVF אך ללא הצלחה.
ביצעתי ניתוח להוצאת החצוצרה הימנית ובניתוח נתגלו הדבקויות רבות, ואצטט שוב:
הדבקויות של אומנטום לפונדוס משמאל
מימין תוספתן דבוק לאזור הטפולה הימנית. לאחר הפרדת הדבקויות בעזרת ליגשור זוהה מבנה רחם חיצוני תקין. שלפוחית דבוקה לאזור סגמנט תחתון מימין לא ניתן לזהות שחלה בבירור עקב הדבקויות- שחלה רטורופרינטוניאלית.
חצוצרה מוסתרת ע"י הדבקויות של הפרינטוניאום.
משמאל - חצוצרה מפותלת אך זוהתה הפימבריה בבירור ללא הידרוסלפינקס- שחלה רטרופריטוניאלית. מימין - בוצעה פתיחה של הפריטוניאום, הפרדת החצוצרה וכריתתה.
אשמח לשמוע חוות דעת של המומחים בפורום. האם ההידבקויות הן אלו שמנעו ממני הריון? האם הוצאת החצוצרה החסומה תפתור את הבעיה? אני נואשת כבר והשעון הביולוגי מתקתק... אגב, איכות העוברים שהוחזרו הייתה טובה מאוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטוניה רחמית ותפרי B-LYNCH - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012תיתי
הידרו או סקטוסלפינקס משמעותה סתימה בקצה החצוצרה והפיכת החצוצרה למעין שק מכיל נוזל. מצב זה מקטין מהותית את סכויי ההצלחה היות והנוזל מהחצוצרה חוזר לרחם וגורם לפליטת העוברים או לנזק בהם. טוב עשו כ=שכרתו אותה.
יש להניח שעתה סכוייך להרות טובים בהרבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםטל18/10/2012
נקלטתי להיריון לאחר 10 חודשים של ניסיון- באופן טבעי. ההיריון היה תקין ובשבוע 37 העובר איבד דופק, ומצאו איזורי קרישי דם בשליה.
אנחנו מנסים להקלט 4 חודשים זהו הניסיון הרביעי.
בחודש זה החלתי מעקב זקיקים.(בלי כדורים)
ביום שישי האחרון היום ה-12- הזקיק היה 12 מ"מ ללא נוזל , רירית 10.
ביום ראשון - הזקיק היה 15 מ"מ ללא נוזל רירית 10.
ביום שלישי - הזקיק היה שוב 15 מ"מ. היה מעט נוזל, רירית 12.
ביום רביעי - זקיק 17- רירית 12 וחצי
ביום חמישי (היום) שוב זקיק 17- רירית 14
האם זה מעיד על בעיה? איך זה שהזקיק לא גדל??
האם היה ביוץ?
מה זה אומר?
הרופא אמר לי לקיים מזקיק 18, אבל לא היה זקיק 18 אלא לכל היותר 17
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012ראשית אני מביע צער על אבדן ההריון.
באמת לא ברור אם היה ביוץ. ניתן לאבחן טוב יותר אם מבצעים גם בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטקון. עלית הפרוגסטרון מצביעה על ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן18/10/2012
ד"ר שלום
הריון שבוע 36 מדדתי לחץ דם יצא 137/90 ואחות במרפאת הריון בסיכון אמרה לי לשכב מס' דקות ולבדוק ואכן יצא במשך יומיים 118/82 110/75 ויום לפני יצא במעקב אצל החות תקין ובדיקת שתן חלבון יצא תקין.
אציין שאני עם קלקסן 40 אין כאבי ראש ואין טשטוש ראייה ומרגישה טוב
האם אני צריכה לדאוג מפני רעלת הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום קרן
את צריכה להיות במעקב קפדני היות ומתגלה אצלך נטיה לעליית לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםנטע18/10/2012
שלום לרופאים. בת 36 בבדיקות הכל תקין, בשל בעיית זרע משתמשים בתרומת זרע מבנק פרטי. פרופיל הורמונלי תקין. עברתי שתי הזרעות ללא הורמונים וארבע עם גונאל. תגובה שחלתית טובה, שלושה זקיקים מובילים בכל פעם אך ללא הריון. אתמול החליט מומחה הפריון בקופת החולים למלא טפסים להפרייה. בשל רגישות שלי ליוד לא יכולה לבצע צילום רחם, בעבר עברתי החייאה לאחר שימוש ביוד בבדיקת סי.טי. לפני כעשר שנים. האם ניתן לבצע צילום רחם ללא חומר ניגוד? או עם חומר ניגוד ללא יוד? חבל לעבור תהליך של הורמונים ושאיבה והחזרה מבלי לדעת האם יש איזו בעייה ברחם שתמנע הריון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום מיכל
הבירור של הרחם עם הערך המוסף הגבוה ביותר הוא ביצוע היסטרוסקופיה הנותנת מידע אמין יותר בקשר למבנה הרחם מאשרצילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף...לא מתייאשת..18/10/2012
העם נרות אנדומטרין גורמות לכאב בטן תחתונה בול כמו כאבי מחזור אבל חזקים? מחר ההחזרה של העובר היחיד שנוצר, העם זה בסדר כאבים כאלה? אני בקושי הולכת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף דחוף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,הכאבים שאת מתארת עד קושי ללכת אינם שגרתיים ,ואינם קשורים בלקיחת הנירות,יתכן שמקורם בשאיבת הביציות,כדאי לידע את הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותבר18/10/2012
שלום רב ,בת 34.5 שנתיים ללא הצלחה להיכנס להריון ספונטני לבעלי התגלה וריקוצלה לפני שנה עדיין לא קיבלנו תאריך לניתוח,3 הזרעות ללא השגת הריון האם מומלץ לעבור להפריה חוץ גופית חייבת לציין כי 3 בדיקות זרע אחרונות תקינות ואף נחשבו לטובות (שנה שעברה בדיקת הזרע היתה ירודה ביותר),צילום רחם מתאריך 8/12 התגלה חצוצרה מורחבת משמאל
אודה לתשובה מהירה ,תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012כדאי לעבור להפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
בר18/10/2012תודה על התשובה המהירה , האם למרות כל הפרמטרים שציינתי יש סיכוי טוב להפריה חוץ גופית בהשגת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
בקי08/11/2012שלום רב
כאשר אובחן חצוצרה מורחבת משמאל האם זה מעיד על חוסר פוריות אצל האישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שלום בר ,במידה ושלושת נסיונות הטיפול היו יחד עם השראת ביוץ עם גונדוטרופינים (זריקות) ממליץ לעבור להפריה חוץ גופית.במידה והחצוצרה המעובה היא גם חסומה,יש לשקול לפני טיפול IVF את אפשרות הכריתה שלה
בקי08/11/2012הזרקתי פיורוגון וזה לא וודאי נאמר לי ע"י הרופא שיש סבירות לחצוצרה מורחבת משמאל , האם ניתן לאבחן חצוצרה מורחבת רק בצילום רחם או ע"י אולטרסאונד גם ניתן לראות? בעקרון המחזור שלי סדיר מאוד כל 28 יום מבייצת כמו שעון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום,בעיקרון ניתן לזהות התרחבות של החצוצרה בצילום רחם,במצב זה החצוצרה לא חייבת להיות חסומה באופן מוחלט,לעומת זאת אם מזהים התאחבות של החצוצרה באולטרסאונד מדובר בחסימה מוחלטת עם המטברות נוסלים בד״כ עם מרכיבים דלקתיים בחצוצרה(הידרוסלפינגס),במצב זה ניתן לשקול כריתת חצוצרה המהווה במובן זה מכדול לכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה..לא מתייאשת..18/10/2012
טוב אז אחרי כול הדרך הארוכה שעשיתי (חודש וחצי של זריקות) נשאבו אתמול רק 8 בייציות ומתוכן רק עובר אחד נוצר..אני קצת בדיכאון כזה כי לא נראה לי שהוא זה שיביא אותי להריון כי בפעמים האחרונות כול העוברים התחלקו רק ל 2 תאים ב48 שעות כניראה שגם הוא ככה בגלל זה אמרו לנו להגיע ראשונים להחזרה ממש מוקדם ב7 וחצי על מנת שלא לאבד גם אותו.. העם שמעתם סיפורי הצלחה עם החזרה של עובר אחד בן 2 תאים רק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.. - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012באמת הסיכויים עם עובר אחד שאינו מתפתח מעבר ל-2 תאים הם מעטים.
מציע לעשות רביזיה של כל הנתונים ולנסות חשיבה שונה. לשם כך צריך לקבל את כל הנתונים, כולל פרופיל הורמונלי, מצב הזרע (כולל שברי DNA) הפרוטוקולים הטיפוליים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך..
לא מתייאשת..18/10/2012כן גם אני יודעת שאין הרבה סיכויי גם לעובר הזה..הרופא שמטפל לי בתיק כבר שינה לי טיפה את הפרוטוקול שבמקום הגונל אני יזריק מונוגון וזו התוצאה לצערי..לבעלי יש בעיית זרע מאוד חמורה הריכוז שלו רק 0.6 בגלל זה הרופאים דילגו על הזרעות כי אין טעם בהם..יש לנו ילדה אחת מהפרייה שמלפני 4 שנים אבל אז העוברים כן החלקו ל6-8 תאים ועכשו כעבור 4 שנים לא מתחלקים טוב..אני בת 28 אגב..מה הסיבה יכולה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתשובתך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום,מאחר וילדת בעבר ולא היתה כל בעיה עם איכות הביציות שלך,והשינוי הדרמתי היה באיכות הזרע של בעלך,לטעמי הבעיה קשורה לסיבה שדרדרה את הזרע למצבו הנוכחי,באם יש בסיס לטיפול(אנטי דלקתי,מתן ויטמינים מסו ויטמין E,C(יש מקום לטיפול מקדים בזרע,יתכן ויהיה מקום לבחור זרע בשיטת ה-IMSI בבר אילן ביום השאיבה הבאה לצורך שימוש מעבדת ה-IVF לביצוע ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקי18/10/2012
היום עשיתי אולטרסאונד נוסף. ב 18/9 שאיבה ב- 21/9 החזרת עוברים. לפי רופא שבוע 6 +2 לפי טכנאית אולטרסאונד שבוע 5 +6. מה נכון ? בבדיקה היום שק הריון 18*6 מ"מ. שק חלמון הודגם. הד עוברי הודגם. CRL - 2. דופק עדיין לא נצפה. האם זה אומר שההריון אינו תקין? או שיש סיכוי שיהיה דופק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012גיל ההריון מחושב משבועיים לפני תאריך השאיבה. אצלך זה שבוע 6+2. בשבוע זה ייתכן שלא ייראה עדיין דופק. ממליץ לחזור על א.ס. בשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אשכנזיאור18/10/2012
תודה על התשובה, אם הציסטה לא תיעלם לפני תחילת הטיפולים, האם היא יכולה להפריע לטיפולים ולקליטת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לד"ר אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,בד״כ מציאותה של ציסטה שחלתית לא פעילה הורמונלית אינה פוגעת באיכות הטיפול,החשש הוא שהיא לא תצמח בעקבות הטיפול ההורמונלי ולגרום לסיבוכים מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםענת18/10/2012
שלום,
אני נמצאת בטיפול בפרוטוקול ארוך.
התחלתי עם דקפפטיל ב 3.10. לאחר 4 ימים של הזרקת פיוריגון 225, בבדיקת us הטכנאית אמרה שאמנם יש כמה זקיקים קטנטנים ורק 2 מתוכן נראים בגודל סביר ולדעתה רק 2 יתפתחו.
רירית הרחם בעובי של 4 ממ.
האם סביר להניח כי לא יהיו יותר משתי ביציות לשאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012חשוב מאד לדעת מה רמת ההורמונים (אסטרדיאול). ייתכן מאד שהמינון שאת מקבלת לא מספיק וצריך להגדילו.
משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופוריות.קטי18/10/2012
1. אם בדיקות זרע תקינות והורמונליות תקינות והכל תקין. ולא מצליחים להיכנס להריון מעל שנה? במקרה כזה מה מומלץ לעשות הזרעות הפריות או להמשיך טיבעי?
2. האם הפלה באמצעות ציטוטק שמוחדר לנרתיק יכולה להשפיע על היכולת להרות באופן טבעי?
שאלה נוספת עד כמה יכולות הכתמות קלות לפני המחזור (בערך יומים) להשפיע על הכניסה להריון?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ופוריות. - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012נטע
מהכתוב אני מבין שהיתה הפלה טבעית שניגמרה עם ציטוטק.אם זה המקרה, כדאי לבצע צילום רחם. אם לא, הפרוטוקול המקובל הוא 3 חודשים השריית ביוץ הטיפול בהורמונים גונדוטרופינים עם הזרעה ואח"כ הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קטי18/10/2012תודה רבה!
אכן זאת הייתה הפלה טבעית שנגמרה עם ציטוטק.
אח"כ ביצעתי היסטרוסקופיה אבחניתית בגלל חשד לפוליפ נאמר בבדיקה שהכלתקין ואולי היו מעט שרידי ציטוטק.
האם בכל זאת לעשות צילום רחם? יש לי רגישות לG6PD ניתן לבצע צילום עם החדרת היוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום נטע
ההיסטרוסקופיה נותנת מידע לגבי חלל ורירית הרחם שכאמור נמצאו תקינים,צילום רחם אמור לספק מידע לגבי החצוצרות שלך.
מאחר והסיכוי שהחצוצרות שלך נפגעו בעקבות ההפלה עם הציטוטק ובמיוחד שההיסטרוסקופיה נמצאה תקינה,הייתי ממליץ לך להמשיך טיפול לפי המלצתו של פרופ׳ משיח בתגובה לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים לשאלה שלי מה16.10?רחלי18/10/2012
שלום לפרופ' משיח
עברתי ירידת מים בהריון 1 בשבוע 22
הריון 2 לא היה דופק בשבוע 8
והיום ב"ה הריון 3 (כל ההריונות טבעיים) שבוע 8 . נתנו לי לקחת את האוטרוגסטן100+200.
רציתי לדעת מה בדיוק ההשפעה של הכדורים האלה?
ומה בעצם אפשר עוד לעשות כדי לשמור על ההריון?
דבר נוסף-
בהתייחס להיסטוריה הרפואית שלי, הרופאה שלי אומרת כי אצטרך לעבור תפירת צוואר הרחם בין שבועות 11-13. במה זה כרוך?
האם זה הכרחי?
תודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע לא עונים לשאלה שלי מה16.10? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,התפקיד של נירות הפרוגסטרון הוא לשפר את ההשתרשות של העובר,בנוסף לפרגסטרון יש סגולה להרפות אש השרירים ובפרט את שרירי הרחם ,דבר המקטין את התכוומויות הרחם,הערך המוסף במקרה שלך הוא מובהק וברור.
תפירת הצואר מיועדת להתגבר על אי ספיקה של צואר הרחם שלך העלולה לגרום לך אירוע דומה לעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)