מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחםנטע18/10/2012
שלום לרופאים. בת 36 בבדיקות הכל תקין, בשל בעיית זרע משתמשים בתרומת זרע מבנק פרטי. פרופיל הורמונלי תקין. עברתי שתי הזרעות ללא הורמונים וארבע עם גונאל. תגובה שחלתית טובה, שלושה זקיקים מובילים בכל פעם אך ללא הריון. אתמול החליט מומחה הפריון בקופת החולים למלא טפסים להפרייה. בשל רגישות שלי ליוד לא יכולה לבצע צילום רחם, בעבר עברתי החייאה לאחר שימוש ביוד בבדיקת סי.טי. לפני כעשר שנים. האם ניתן לבצע צילום רחם ללא חומר ניגוד? או עם חומר ניגוד ללא יוד? חבל לעבור תהליך של הורמונים ושאיבה והחזרה מבלי לדעת האם יש איזו בעייה ברחם שתמנע הריון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום מיכל
הבירור של הרחם עם הערך המוסף הגבוה ביותר הוא ביצוע היסטרוסקופיה הנותנת מידע אמין יותר בקשר למבנה הרחם מאשרצילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף...לא מתייאשת..18/10/2012
העם נרות אנדומטרין גורמות לכאב בטן תחתונה בול כמו כאבי מחזור אבל חזקים? מחר ההחזרה של העובר היחיד שנוצר, העם זה בסדר כאבים כאלה? אני בקושי הולכת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף דחוף... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,הכאבים שאת מתארת עד קושי ללכת אינם שגרתיים ,ואינם קשורים בלקיחת הנירות,יתכן שמקורם בשאיבת הביציות,כדאי לידע את הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותבר18/10/2012
שלום רב ,בת 34.5 שנתיים ללא הצלחה להיכנס להריון ספונטני לבעלי התגלה וריקוצלה לפני שנה עדיין לא קיבלנו תאריך לניתוח,3 הזרעות ללא השגת הריון האם מומלץ לעבור להפריה חוץ גופית חייבת לציין כי 3 בדיקות זרע אחרונות תקינות ואף נחשבו לטובות (שנה שעברה בדיקת הזרע היתה ירודה ביותר),צילום רחם מתאריך 8/12 התגלה חצוצרה מורחבת משמאל
אודה לתשובה מהירה ,תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012כדאי לעבור להפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
בר18/10/2012תודה על התשובה המהירה , האם למרות כל הפרמטרים שציינתי יש סיכוי טוב להפריה חוץ גופית בהשגת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי פוריות
בקי08/11/2012שלום רב
כאשר אובחן חצוצרה מורחבת משמאל האם זה מעיד על חוסר פוריות אצל האישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שלום בר ,במידה ושלושת נסיונות הטיפול היו יחד עם השראת ביוץ עם גונדוטרופינים (זריקות) ממליץ לעבור להפריה חוץ גופית.במידה והחצוצרה המעובה היא גם חסומה,יש לשקול לפני טיפול IVF את אפשרות הכריתה שלה
בקי08/11/2012הזרקתי פיורוגון וזה לא וודאי נאמר לי ע"י הרופא שיש סבירות לחצוצרה מורחבת משמאל , האם ניתן לאבחן חצוצרה מורחבת רק בצילום רחם או ע"י אולטרסאונד גם ניתן לראות? בעקרון המחזור שלי סדיר מאוד כל 28 יום מבייצת כמו שעון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שלום,בעיקרון ניתן לזהות התרחבות של החצוצרה בצילום רחם,במצב זה החצוצרה לא חייבת להיות חסומה באופן מוחלט,לעומת זאת אם מזהים התאחבות של החצוצרה באולטרסאונד מדובר בחסימה מוחלטת עם המטברות נוסלים בד״כ עם מרכיבים דלקתיים בחצוצרה(הידרוסלפינגס),במצב זה ניתן לשקול כריתת חצוצרה המהווה במובן זה מכדול לכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה..לא מתייאשת..18/10/2012
טוב אז אחרי כול הדרך הארוכה שעשיתי (חודש וחצי של זריקות) נשאבו אתמול רק 8 בייציות ומתוכן רק עובר אחד נוצר..אני קצת בדיכאון כזה כי לא נראה לי שהוא זה שיביא אותי להריון כי בפעמים האחרונות כול העוברים התחלקו רק ל 2 תאים ב48 שעות כניראה שגם הוא ככה בגלל זה אמרו לנו להגיע ראשונים להחזרה ממש מוקדם ב7 וחצי על מנת שלא לאבד גם אותו.. העם שמעתם סיפורי הצלחה עם החזרה של עובר אחד בן 2 תאים רק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.. - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012באמת הסיכויים עם עובר אחד שאינו מתפתח מעבר ל-2 תאים הם מעטים.
מציע לעשות רביזיה של כל הנתונים ולנסות חשיבה שונה. לשם כך צריך לקבל את כל הנתונים, כולל פרופיל הורמונלי, מצב הזרע (כולל שברי DNA) הפרוטוקולים הטיפוליים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך..
לא מתייאשת..18/10/2012כן גם אני יודעת שאין הרבה סיכויי גם לעובר הזה..הרופא שמטפל לי בתיק כבר שינה לי טיפה את הפרוטוקול שבמקום הגונל אני יזריק מונוגון וזו התוצאה לצערי..לבעלי יש בעיית זרע מאוד חמורה הריכוז שלו רק 0.6 בגלל זה הרופאים דילגו על הזרעות כי אין טעם בהם..יש לנו ילדה אחת מהפרייה שמלפני 4 שנים אבל אז העוברים כן החלקו ל6-8 תאים ועכשו כעבור 4 שנים לא מתחלקים טוב..אני בת 28 אגב..מה הסיבה יכולה להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתשובתך.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום,מאחר וילדת בעבר ולא היתה כל בעיה עם איכות הביציות שלך,והשינוי הדרמתי היה באיכות הזרע של בעלך,לטעמי הבעיה קשורה לסיבה שדרדרה את הזרע למצבו הנוכחי,באם יש בסיס לטיפול(אנטי דלקתי,מתן ויטמינים מסו ויטמין E,C(יש מקום לטיפול מקדים בזרע,יתכן ויהיה מקום לבחור זרע בשיטת ה-IMSI בבר אילן ביום השאיבה הבאה לצורך שימוש מעבדת ה-IVF לביצוע ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקי18/10/2012
היום עשיתי אולטרסאונד נוסף. ב 18/9 שאיבה ב- 21/9 החזרת עוברים. לפי רופא שבוע 6 +2 לפי טכנאית אולטרסאונד שבוע 5 +6. מה נכון ? בבדיקה היום שק הריון 18*6 מ"מ. שק חלמון הודגם. הד עוברי הודגם. CRL - 2. דופק עדיין לא נצפה. האם זה אומר שההריון אינו תקין? או שיש סיכוי שיהיה דופק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012גיל ההריון מחושב משבועיים לפני תאריך השאיבה. אצלך זה שבוע 6+2. בשבוע זה ייתכן שלא ייראה עדיין דופק. ממליץ לחזור על א.ס. בשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אשכנזיאור18/10/2012
תודה על התשובה, אם הציסטה לא תיעלם לפני תחילת הטיפולים, האם היא יכולה להפריע לטיפולים ולקליטת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לד"ר אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,בד״כ מציאותה של ציסטה שחלתית לא פעילה הורמונלית אינה פוגעת באיכות הטיפול,החשש הוא שהיא לא תצמח בעקבות הטיפול ההורמונלי ולגרום לסיבוכים מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםענת18/10/2012
שלום,
אני נמצאת בטיפול בפרוטוקול ארוך.
התחלתי עם דקפפטיל ב 3.10. לאחר 4 ימים של הזרקת פיוריגון 225, בבדיקת us הטכנאית אמרה שאמנם יש כמה זקיקים קטנטנים ורק 2 מתוכן נראים בגודל סביר ולדעתה רק 2 יתפתחו.
רירית הרחם בעובי של 4 ממ.
האם סביר להניח כי לא יהיו יותר משתי ביציות לשאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012חשוב מאד לדעת מה רמת ההורמונים (אסטרדיאול). ייתכן מאד שהמינון שאת מקבלת לא מספיק וצריך להגדילו.
משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופוריות.קטי18/10/2012
1. אם בדיקות זרע תקינות והורמונליות תקינות והכל תקין. ולא מצליחים להיכנס להריון מעל שנה? במקרה כזה מה מומלץ לעשות הזרעות הפריות או להמשיך טיבעי?
2. האם הפלה באמצעות ציטוטק שמוחדר לנרתיק יכולה להשפיע על היכולת להרות באופן טבעי?
שאלה נוספת עד כמה יכולות הכתמות קלות לפני המחזור (בערך יומים) להשפיע על הכניסה להריון?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ופוריות. - תגובה
פרופ' שלמה משיח18/10/2012נטע
מהכתוב אני מבין שהיתה הפלה טבעית שניגמרה עם ציטוטק.אם זה המקרה, כדאי לבצע צילום רחם. אם לא, הפרוטוקול המקובל הוא 3 חודשים השריית ביוץ הטיפול בהורמונים גונדוטרופינים עם הזרעה ואח"כ הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קטי18/10/2012תודה רבה!
אכן זאת הייתה הפלה טבעית שנגמרה עם ציטוטק.
אח"כ ביצעתי היסטרוסקופיה אבחניתית בגלל חשד לפוליפ נאמר בבדיקה שהכלתקין ואולי היו מעט שרידי ציטוטק.
האם בכל זאת לעשות צילום רחם? יש לי רגישות לG6PD ניתן לבצע צילום עם החדרת היוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/10/2012שלום נטע
ההיסטרוסקופיה נותנת מידע לגבי חלל ורירית הרחם שכאמור נמצאו תקינים,צילום רחם אמור לספק מידע לגבי החצוצרות שלך.
מאחר והסיכוי שהחצוצרות שלך נפגעו בעקבות ההפלה עם הציטוטק ובמיוחד שההיסטרוסקופיה נמצאה תקינה,הייתי ממליץ לך להמשיך טיפול לפי המלצתו של פרופ׳ משיח בתגובה לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא עונים לשאלה שלי מה16.10?רחלי18/10/2012
שלום לפרופ' משיח
עברתי ירידת מים בהריון 1 בשבוע 22
הריון 2 לא היה דופק בשבוע 8
והיום ב"ה הריון 3 (כל ההריונות טבעיים) שבוע 8 . נתנו לי לקחת את האוטרוגסטן100+200.
רציתי לדעת מה בדיוק ההשפעה של הכדורים האלה?
ומה בעצם אפשר עוד לעשות כדי לשמור על ההריון?
דבר נוסף-
בהתייחס להיסטוריה הרפואית שלי, הרופאה שלי אומרת כי אצטרך לעבור תפירת צוואר הרחם בין שבועות 11-13. במה זה כרוך?
האם זה הכרחי?
תודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע לא עונים לשאלה שלי מה16.10? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,התפקיד של נירות הפרוגסטרון הוא לשפר את ההשתרשות של העובר,בנוסף לפרגסטרון יש סגולה להרפות אש השרירים ובפרט את שרירי הרחם ,דבר המקטין את התכוומויות הרחם,הערך המוסף במקרה שלך הוא מובהק וברור.
תפירת הצואר מיועדת להתגבר על אי ספיקה של צואר הרחם שלך העלולה לגרום לך אירוע דומה לעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןשרון18/10/2012
האם מחשבים את גיל ההריון לפני זמני המחזור האחרון או לפי מה שרואים באולטראסונד?
יום התחלת המחזור האחרון שלי היה ב- 11.8
יום שאיבת הביציות 21.8
יום החזרת עוברים 23.8
באיזה שבוע וכמה ימים אני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012יום השאיבה זה 14 ימי הריון, ככה שאת יכולה עכשיו לספור ימים ושבועות.
בהחזרת הוברים עד 16 יום שזה שבועיים ויומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סימני הריוןשליייי 2718/10/2012
אני בת 27, אחרי החזרת ארבעה עוברים- IVF סיבוב 3 (הקודמים נכשלו).
בדיקת בטא ביום שלישי בע"ה.
ואני ממש מוטרדת כי אני לא מרגישה שום תחשובה מיוחדת שבנות פה מציינות: אין גודש בחזה, אין עייפות, אין בחילות וכאלה...
לני כמה ימים שאלתי אותך לגבי סיכויי הצלחה בטיפול וציינת כי הינם עומדים על 40% לאור מספר העוברים וגילי.
מהי דעתך???
אני מוטרדת ולא ישנה בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סימני הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/10/2012לא חייבים להיות עדיין סימנים.
יש להיות סבלנית עד לבדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום או מחזור?ס18/10/2012
הי עברתי כנראה הפלה טבעית לאחר הפריה חוץ גופית.... עוד לא נצפה שק הריון או דופק.. רמת הבטא משתנה כל הזמן לאחר שנתגלה לי שהיה לו איזשהו הריון צעיר שלא התפתח ולאחר שאני
כבר עם דימום במשך שבועיים בלי הפסקה היה בהתחלה דימום יותר חזק פעם יותר חלש ועוד פעם קצת מתחזק או שמחליף צבע לחום השאלה שלי האם זה מחזור או דימום? ומתי הוא אמור להיפסק? אם זה דימום מתי אני אמורה לקבל את המחזור? ומתי הבטא שלי תתאפס? זה מטריד אותי מאוד אני רוצה להתחיל מחדש וזה נמשך מלא זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום או מחזור? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום,כל עוד ערכי הביטה חיוביים לא מדובר במחזור אלה בדמם בעקבות הפלה נדחית ,שעדיין מתקיימת ברחם (או מחוץ לרחם )פעילות של שישי שיליה.
עלייך להיבדק ע"י רופא כדי שיבדוק אם עדיין קיימים שרידי שיליה ברחם,לעיתים יש צורך בהתערבות כדי לרוקן את הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהעדי17/10/2012
היום הרופא ראה זקיקים בד שמאל היו כמה בסהכ 8-9חלקם 14 15 13 15 14*18 ועוד אפשר הסבר מזה זקיק *זקיק והאם הכמות שראה זאת הכמות שישאב ביום א????האם חייב שיהו זקיקים גם בימין וגם בשמאל ??והאם אפשר לעבוד רגיל אחרי שאיבה והחזרה .?
שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום עדי
זקיק הוא יחידת מבנה בסיסית בגוף.
בהקשר לפוריות, זקיק הוא יחידה בסיסית קטנטנה בשחלה אשר בתוכה נוצרת ביצית.
בכל זקיק יכולה להתפתח ביצית אחת.
לעיתים יש זקיקים שגדלים אך אין בתוכן ביצית, וזקיקים אלה כמובן לא יעילים לצורך הפריה.
בבדיקת מעקב זקיקים בודקים את גודל כל אחד מהזקיקים הנוצרים בשחלות.
תרופות להשראת ביוץ גורמות ולהתפתחות זקיקים מרובים.
קיימת קורילציה טובה בין מספר הזקיקים המתפתחים לבין מספר הביציות שיתקבלו,אין חובה שיתפתחו זקיקים בשתי השחלות.
בד"כ אין בעיה לעבוד למחרת השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור17/10/2012
שלום, אני עומדת להתחיל טיפולי IVF כנראה בחודש הבא.
לפני כ-3 חודשים מצאו לי ציסטה בשחלה בגודל פחות מ- 10 ממ בלי מבנים חריגים, ואמרו שהיא כנראה תיספג ותיעלם בעצמה, ואין לטפל בה.
אני מאוד חוששת, זה בסדר שהיא עדיין לא נעלמה תוך 3 חודשים? (גם לא גדלה)
ובעיקר אני חוששת, האם זה יכול להפריע לטיפולים?
יש לי סיבה אמיתית לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012אור שלום
האינפורמציה שאת מוסרת לגבי גודל הציסטה לאהגיוני תבדקי את הפרטים פעם נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל
אור18/10/2012בדקתי את התוצאה, רשום שהגודל הוא 61*41 ממ.
גודל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012שלום אור
ניתן להקטין ציסטה ע"י לקיחת גלולות למניעת הריון לפרק זמן מוגבל ועל פי רב הציסטה נעלמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
אור18/10/2012תודה רבה, וזה לא יפריע אם היא לא תיעלם עד תחילת הטיפול?
א - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמיכל17/10/2012
שלום ,
אני אמורה לבצע החזרה של 2 מוקפאים בביוץ טבעי .
רציתי לשאול האם בעיקרון ניתן לבצע באותו החודש שאיבה של הביצית שנוצרת ולנסות לבצע הפרייה והחזרה של עובר נוסף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/10/2012כל קופות החולים אינן מסכימות לאפשר טיפול ושאיבה של ביציות לפני שעשו שימוש בכל העוברים המוקפאים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)