מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופהרונית10/10/2012
שלום ד"ר
אני ובעלי התחלנו בטיפולי פוריות לפני מס חודשים עברנו 4 הזרעות, מתוכם 2 היו כאשר לקחתי איקוקלמין. הנתונים של הזרע בהזרעה האחרונה לפני השטיפה היו: נפח- 1.5. ריכוז- 4. תנועתיות- 75%. תנועה פרוגרסיבית טובה- 50% לאחר השטיפה האחרונה היו : ריכוז- 6. תנועה- 33%. סה"כ תאי זרע בתנועה- 1. נפח- 0.5
שאלותי הן
האם כדאי לנסות עוד פעם או פעמיים הזרעות או שכדאי לעבור להפריה חוץ גופית?
והאם עדיף לקחת הורמונים ככדור לבליעה או זריקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום רונית
אני בהחלט הייתי ממליץ על נסיון 1-2 נוספים בטיפול להשראת ביוץ עם זריקות (גונדוטרופינים)+הזרעות תוך רחמיות של זרע מושבח,לפני פניה לאופציה טיפולית ב-IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטאאורנה10/10/2012
האם ביתא 0.36 זה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטא - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012לצערי זו תשובה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וטיפולשלי10/10/2012
האם אפשר לעשות טיפול באותו החודש בו אני עושה היסטרוסקופיה?
אני בתרומת ביצית וההכנה לקראת החזרה נעשית באמצעות פרוגינובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה וטיפול - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012רצוי מאד לבצע היסטרוסקופיה לפני ההכנה לתרומת ביציות. היות ואני מאד מאמין בפיפל כמסייע להצלחה, הפרוטוקול של מתחיל בגלולות (גם בגלל הצורך לתאם את התאריכים) ותחת הגלולות אני מבצע את ההיסטרוסקוםיה +/- הפיפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותיי להמשך טיפוליי IVFמורן10/10/2012
אני בת 42.5 ללא ילדים ובשנתיים האחרונות עברתי 8 טיפוליי IVF ללא הצלחה בקופת חולים לאומית. אתמול נאמר לי שזה הטיפול האחרון שאני זכאית לו. יש לציין שבטיפול האחרון הוחדרו שני עוברים אך הם לא נקלטו. האם יש פיתרון למצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויותיי להמשך טיפוליי IVF - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012האמירה של קופ״ח לאומית לגביך אינה נכונה. בלאומית קבעו- בצורה שרירותית לחלוטין,- שהם יתנו רק 7 טיפולי ivf במערכת הפרטית ולאחריהם המטופלת חיבת לעבור למערכת הציבורית. מכאן כמה הצעות: 1. מכיון שהקביעה הזו שרירותית וסל הבריאות מאפשר כמה טיפולים שצריך עד גיל 45, אני מחכה כבר לנציגי הציבור שיתקפו החלטה שרירותית זו של לאומית שאינה קימת בקופות החולים האחרות. 2. אם אין לך כוח למאבקים (וזה חבל) אז את יכולה לעבור ליחידת אי וי אף ציבורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012הרופא המייעץ לקופת חולים לאומית הוא דר' יעקב לברון ואני מייעץ לפנות אליו עם שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות להמשך טיפולי IVFמורן09/10/2012
אני בת 42.5 ובמהלך השנתיים עברתי 8 טיפוליי IVF אצל רופאים שונים ,ללא הצלחה. בקופת חולים לאומית נאמר לי שהם מפסיקים את זכאותי להמשך טיפולים על חשבון הקופה מאחר וכבר עשיתי 8 טיפוליי IVF. יש לציין שבטיפול האחרון (אצל רופא חדש שאצלו התוצאות השתפרו)היו לי 3 ביציות ומתוכן הוחדרו 2 עוברים-לא היה הריון.
האם זה חוקי להפסיק לי את הזכאות ומה יש לעשות על מנת לשנות את המצב
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכאות להמשך טיפולי IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012שלום מורן
הקופה צריכה לתת לך טיפול עד גיל 45,כל עוד קיים סיכוי כלשהו להריון ,ניתן להגביל את מספר הטיפולים בשנה ,אולם לא ניתן לבטל לגמרי את זכותך-עלייך לפנות למשרד הבריאות לממונה על יום זכויות המטופלים במסגרת הביטויחת כדי שיברר מדוע נשללים זכויותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר שאלה קצת מוזרה ואלי מצחיקה?לא מתייאשת..09/10/2012
אני מזריקה מונוגון 150 כול יום בבטן והבטן שלי ממש שמנה כלומר ממש גוש שומן אחד גדול לאחר ההריון עם הבת שלי (העובר היה גדול אז) העם זה פוגע בכניסת החומר והשפעתו על השחלות?כלומר העם בחורה רזונת עם בטן שטוחה יש לה סיכויים יותר טובים בהשפעת מונוגון בהזרקה תת עורית בבטן לאומת מישהי עם בטן רופפת ושמנה?כי את האמת אני לא מרגישה שום דבר בשחלות וכבר הזרקתי 4 זריקות וחוץ מאדמומיות על הבטן עצמה אין כלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר שאלה קצת מוזרה ואלי מצחיקה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012שלום
למשקל יש השפעה שלילית על התגובה לטיפול הורמונלי ובד"כ עודף משקל מצריך מינון גבוה יותר של הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי ולפרופ' משיח - תודהקרן09/10/2012
פרופ' משיח / אשכנזי
ברצוני להודות לכם על העצה שנתתם לי כי בעקבות שלייה נמוכה ודימום רצוי ניתוח קיסרי ואכן בעקבות זה נקבע לי ניתוח קיסרי לשבוע 38 בתקווה שלא יהיו התפתחויות של דימום ואגיע לסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' אשכנזי ולפרופ' משיח - תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לפרופ' משיחרנית09/10/2012
שלום לך פרופ' משיח,
אבקש את חוות דעתך. בנושא של תרומת ביצית, האם עדיף לנסוע למקום התרומה כמו קייב וכו', על מנת לעבור שם את החזרת העוברים, או שקיימים בדיוק אותם אחוזי הצלחה גם כשמדובר בהבאת העוברים מחו"ל לארץ, והחזרתם כאן?
תודה רבה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה לפרופ' משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/10/2012במשך כ-8 שנים העדפתי לנסוע לקייב לעשות את החזרת העוברים שם, כי בתקופה ההיא התוצאות בנסיעה היו, משמעותית, טובות יותר בנסיעה. בשנה האחרונה שפרנו מאד את האמצעים להעברת העוברים לארץ (תנאי האינקובטור) ואנו משיגים אחוז הריונות זהה לזה המושג בנסיעה ואפילו גבוה יותר (אצלי).ולכן החלטתי שאין טעם בנסיעה המגדילה את העלויות ומביאה למתח מיותר אצל המטופלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ'. האם העוברים טריים
רנית09/10/2012או מוקפאים? במסלול עליו אתה מדבר.
ומבחינת העלויות? הרי הקופה מממנת 11,000 מתוך 30,000 שמשלמים לקייב, כשמדובר בנסיעה לשם.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה פרופ'. האם העוברים טריים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012שלום דוד
המסלול של הבאת העוברים לארץ הינו מסלול של החזרת העוברים ממחזור טיפול טרי ,ללא הקפאה ,העוברים העודפים מוקפאים לצורך שימוש עתידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזיקרן09/10/2012
פרופ' אשכנזי שלום
שבוע 33+5 כפי שכבר כתבתי שלייה נמוכה +סינוסים מדממים 8 מ"מ מצוואר הרחם.לוקחת פרסולט משבוע 24 בכדי שליתר ביטחון לא תהיה פעילות רחמית ודימום
עקב דימום שהיה לפני שבוע הגבירו לי את המינון לכל 4 שעות במקום 6 שעות
ובאמת אני לא מרגישה כלום אפילו לא התכווצויות.
התייעצתי עם הרופא והיא אמרה שנכון זה לא יעיל משבוע 34 אך אפשר עד שבוע 35 אני מרגישה שזה טוב לי
1. האם במקרה שלי לדעתך זה לא עושה לי כלל צירים והתכווצויות שיובילו לדימום אפשר למשוך עד שבוע 35 כל 4 שעות או להוריד עד שבוע 35 בהדרגה את המינון.
2. האם נטילת פרסולט עד שבוע 35 יכולה לגרום למיעוט מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2012שלום רעות איננני רואה כל בעיה בלקיחת פרסולט עד לשבוע 35 בבחינת אם לא יעזור לא יזיק ,מיעוט של מי השפיר אינו קשור לדעתי בלקיחת הפריסולט,זוהי שאלה שצריכה לקבל תשובה ולפיה לנהל את המשך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשורות איוב..שאלה09/10/2012
היי, בעלי ואני התבשרנו כי בעלי סובל מאי תאי זרע כלל , ביצענו מספר בדיקות שייאמתו זאת ,כמו כן הטסטרון שלו בגובה של 2 , האם המצב הפיך??? אם כן ע"י מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לציין בנוסף
שאלה09/10/2012חשוב לציין כי הוא נבדק ע"י אורולוג שגם אמר שהאשכים שלו קטנים ורכים בצורה שאינה מתאימה למבנה גופו,וכי ביצענו 2 בדיקות זרע שטוענות כי לא קיים בזרע שלו תאי זרע.מיותר לציין שאנו מבועתים ומאוד חוששים,אשמח לחוות דעתכם ...מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשוב לי לציין בנוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2012שלום
באשר לנתונים שמסרת בייחס לבעלך ,ראוי לבצע פרופיל הורמונלי מלא ,אולטרסאונד אשכים,ואם יתברר שמדובר באזוספרמיה לא חסימתית לבצע גם קריוטיפ,ובדיקת חסרים לכרומוזום Y
ניתן יהייה לכוון אותכם על המשך הטיפול הנדרש על סמך נתונים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
שאלה10/10/2012ראשית תודה על התשובה ,בנוסף-בסוף החודש יש לנו תור לרופא מאוד נחשב בתחום(כמובן שאופן פרטי ולא דרך הקופה) על מנת לחסוך בזמן,ביצענו בדיקות דם ויש לנו תור לאולטרסונד שבוע הבא -האם יש בדיקות נוספות שכדי לבקש מהקופה לבצע על מנת להגיע לרופא הפרטי עם כמה שיותר נתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורות איוב.. - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012המצב שאת מתארת ניקרא אזואוספרמיה.
יש ני סוגים של אזואוספרמיה: הסוג החסימתי והסוג הבלתי חסימתי. בשני המקרים ניתן לנסות להשיג זרע על ידי שאיבה ישירות מהאשכים (TESE או TESE). בחסימתי, הסיכוי להשגת זרע הוא גדול בהרבה (לפחות 90%). עליכם לפנות בהקדם למומחה פוריות ועדיף לכזה שמתמחה גם בעקרות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהיעל08/10/2012
שלום לרופאים,
בשבוע שביעי להיריון - לפני מספר ימים התברר ששק ההיריון ריק, והיום בצהריים התחיל דימום מעט יותר חזק ממחזור. האם מחר בא.ס ניתן כבר יהיה לראות באם ההיריון נפל בשלמותו, או שזה תהליך שלוקח מספר ימים?
ושאלה נוספת - האם זהו למעשה המחזור? או שעכשיו צריך לחכות למחזור ולאחריו לנסות שוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון - השק אכן נפל
יעל09/10/2012הרירית 9 מ״מ - מתי צפוי המחזור?
האם עלי לעקוב ולראות שהבטא מתאפסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/10/2012יש הכרח להיות בטוחים שאמנם הרחם התנקה לחלוטין מההריון. אי לכך חובה לעשות בדיקות א.ס. ובדיקת דם לבטה hCG/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שליליטל08/10/2012
שלום רב,
בת 38 נשואה ללא ילדים. עברתי 2 הזרעות מתוך 3, מתוכן בשתיים מהן התפתחו בזה אחר זה הריונות מחוץ לרחם. בראשון עקב כשלון המטטרוקסט עברתי כריתת חצוצרה ובהריון השני שהיה מייד 5 חודשים אחריו הזריקה השפיעה וההריון נפל.
כעת ,לא מוותרת, רוצה מאד מאד ילד ונשארתי עם חצוצרה אחת בלבד ,בה כבר היה הריון חוץ רחמי. (חצוצרה אחת נכרתה והשנייה גם חוותה אקטופי)
מה אתם ממליצים לי לעשות ? להמשיך עם ההזרעות למרות שקראתי שכעת הסיכוי שלי לחוץ רחמי הוא 50% (ולא מסוגלת לעבור שום פעם עוגמת נפש כזו!!) או לעבור להפרייה (שאני ממש לא מתלהבת עקב המורכבות וההורמונים), השאלה היא האם בהפרייה לא יהיה שוב חוצ-רחמי?
הקיצר מבולבלת וצריכה ייעוץ,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012אכן הנסיון להרות ולהשיג ילד לא צלח עד כה,אך את הרית והזרעה שלבהריון השני ולא נפלת בסטיסטיקה אותה את מתארת של 50% הריון חוץ רחמי (דבר שהוא אינו נכון). ההריון הפסיק את התפתחותו הרחמית. משמע שאת כן יכולה להגיע להריון רגיל.
גם בהפריה חוץ גופית יתכן ויהיה הריון חוץ רחמי כולל נשים עם חצוצרות תקינות
יתכן וכדאי לך לנסות פעם נוספת הזרעה כי היא קלה בהרבה מטיפול IVF,במידה ולא יצלח לא הייתי מתעכב ועובר לIVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לתגובתך -להזרעה או הפרייה
ליטל08/10/2012לא, דוקטור ווגמן, בהמשך לתגובתך , אולי לא הסברתי את עצמי נכון ,גם בהזרעה השנייה היה הריון חוץ רחמי, אלא שבפעם השנייה הזריקת מטטורקסט כן השפיע וההריון נפל באמצעות המטטרוקסט וללא ניתוח של כריתת חצוצרה, כלומר היו לי 2 הריונות חוץ רחמיים בזה אחר זה.
וכעת לא יודעת כיצד להמשיך את תהליך הכניסה להריון שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה הנוספת
ליטל08/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012ליטל שלום
הייתי ממליץ לך לשקול ביצוע צילום רחם חוזר גדי להגדיר את מצב החצוצרה ,ובאם מתגלית פתולוגיה חצוצרתית ,ההמלצה הגורפת היא להוצא את החצוצרה ורק אז לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןיעל08/10/2012
האם אפשרי טיפול אנטיביוטי בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/10/2012כן באם יש אינדיקציה מספקת ויש לבחור את האנטיביוטיקה שידועה כבלתי מזקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף סינרל לאחר פתיחהמצפה08/10/2012
שלום רב, לפני כחודש וחצי פתחתי סינרל להסנפה יומית. לאחר 6 ימים נאלצתי להפסיק את הטיפול וכעת עלי להתחיל שוב. רציתי לברר האם אפשר להמשיך להשתמש בסינרל הפתוח מאחר ונשאר בו חומר רב.
על הברושור המצורף לא מוזכרת שום מגבלת תוקף לאחר פתיחה למעט שלאחר 60 הסנפות יש להפסיק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף סינרל לאחר פתיחה - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012אכן יש תפוגה של האוביטרל כפי שהיא כתובה על קופסת התרופה עד אז ניתן להשתמש, 60 ההסנפות זו הכמות שבהן הסנפת ההורמון היא תקינה מעבר לזאת יתכן והכמות שתשתחרר תהה נמוכה ופחות אפקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי זיהוי ביוץאני08/10/2012
רופאים יקרים שלום,
אני בת 34. מחזור חודשי מגיע כל 28-35 יום (משתנה מחודש לחודש). משתמשת החודש לראשונה בערכה ביתית לזיהוי ביוץ בשתן. חוזרת על הבדיקה מדי יום בסביבות 17-18:00 אחה"צ. עד כה לא זוהה ביוץ.
שאלותיי:
1. בהנחה שמזוהה ביוץ (לדוגמה - היום אחה"צ), כמה זמן אחרי הזיהוי בבדיקה הביתית מומלץ לקיים לראשונה יחסי מין?
2. בהנחה שספירת הזרע תקינה ואין בעיית פוריות ידועה אצל האישה או הגבר - האם כדאי לקיים יחסים מדי יום מהזיהוי בבדיקה הביתית או שעדיף יום - כן, יום - לא?
3. עשיתי בדיקת דם ל-AMH. התוצאה יצאה 7.4. מה המשמעות (אם ישנה) של תוצאה זו על סיכויי להרות? לציין שעד כה לא ניסיתי להרות..
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה נתונים..
אני08/10/2012בדיקות דם מלפני חצי שנה, ביום 3 למחזור:
prolactin - 180
FSH - 4.3
LH - 6.5
E2 - 150
TESTOSTERONE TOTAL - <1.5
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון אחרי זיהוי ביוץ - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012ראשית לא כתבת כה זמן את מנסה להרות אם זה זמן קצר ואם הכל בסדר הן אצלך והן אצל בעלך למה למהר עם כל מיני ערכות. מוממלץ לקיים יחסי מין כל 36-48 שעות החל מיום תחילת ההופעה של עלית הורמון ה LH שנבדק בערכה,עם זרע תקין אין צורך בקיום יום יומי
בדיקת AMH הינה בדיקה המצביעה על הרזרבה השחלתית שלך והתוצאה שאת מצביעה עליה היא תקינה בגיל מתקדם יותר היא תיהיה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)