מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלב לוטאלי קצר וטיפול - דחוף!חיה11/10/2012
שלום, אני בת 29מנסה שנה להכנס להריון ,אך כמעט בכל חודש מופיעים דימומים לעיתים חזקים יותר לעיתים חזקים פחות ביום ה21-23 למחזור "(לא הכתמות אלא דימום של ממש ,שהוא לא ווסתי' אלא כמו התחלה של..)
ואז ביום 28-33 הווסת מגיעה.
עשיתי בדיקות וממצאים הראו פרופיל תקין אך רירית דקה של3 מ"מ (פעם אחת היתה 7) הרופא חושב שיש לי בעיה בפרוגסטרון שלא מצליח לעלות ולכן הרירית מתפרקת בדימום שאינו ווסת. ונתן לי כדורים לתמיכה של פרימולט נור,
התחלתי פעם ראשונה החודש. אך שאני קוראת על הכדור, משתמשות בו הרבה נשים שהן רק רוצות לדחות מחזור ולא לתמיכה בשביל להכנס להריון.
זה קצת מלחיץ אותי....
אשמח לתגובה מהירה היות ואני כרגע בנטילת התרופות
והאם באמת נשים נכנסו להריון עם טיפול כזה.
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלב לוטאלי קצר וטיפול - דחוף! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום ,הפרימולוט נור הינו תכשיר פרוגסטרון בעל מאפיינים אנדרוגניים ולא מומלץ ללקיחה בהריון ומכאן גם כויפול תומך בשלב הלוטיאלי-תקחי נירות פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר hcg אחרי 11 יום מההחזרהמבולבלת11/10/2012
היום עשיתי בדיקת דם hcg
שזה 11 יום אחרי החזרת העוברים.
התוצאה היא 19.80 מה זה אומר?
אני יודעת שזה הריון השאלה אם זה תקין?
האם זה מספר קטן מידיי?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה זה אומר hcg אחרי 11 יום מההחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום,התשובה חיובית,הערך נמוך יתכן בגלל הביצוע המוקדם מהמצופה(בד״כ כעבור 12 יום),יש לבצע בדיקה נוספת עוד יומיים כדי לאבחן מגמת עליה בביטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת - היריוןשירה11/10/2012
האם כדאי להתחסן - לפני שנכנסת להיריון?
מקווה שבהקדם ...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת - היריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012עלמה בהחלט רצוי להתחסן לשפעת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני בדיקות דםשירה11/10/2012
שלום רב,
אחרי שבועיים של גלולות + שבוע סינרל
להלן בדיקות הדם שלי - אסטרדיול 130.8
ופרוגסטרון - 3.5.
זקיקים קטנים.
רירית - 5.
זה בסדר?
זה מעיד על דיכוי?
אמורה להתחיל היום גונאל ולהמשיך עם הסינרל עד לשאיבה.
אודה להכוונתכם.
תודה, עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוני בדיקות דם - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/10/2012כן. תוצאות הבדיקות מעידות על דיכוי ואפשר להתחיל בטיפול ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור משיח היקר
שירה11/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו שיטה עדיפה לטיפול בורקוצלהגולן11/10/2012
יש צורך לעבור ניתוח ורקוצל בגלל בעיית פוריות. מה עדיף, ניתוח או צנתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזו שיטה עדיפה לטיפול בורקוצלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012גולן שלום
לטעמי האופציה הניתוחית יעילה ואפקטיבית יותר כנ״ל גם בספרות
להלן מאמר בספרות המקצועית
Efficacy of varicocele embolization versus ligation of the left internal spermatic vein for improvement of sperm quality.
AuthorsYavetz H, et al. Show all Journal
Int J Androl. 1992 Aug;15(4):338-44.
Affiliation
Institute for the Study of Fertility, Serlin Maternity Hospital, Tel Aviv Sourasky Medical Center, Sackler Faculty of Medicine, Tel Aviv University, Israel.
Abstract
Efficacy of surgical varicocelectomy versus embolization of the spermatic vein was studied in 137 men diagnosed as suffering from left varicocele. The men were divided randomly into three groups according to the methods of treatment: A--embolization of the internal spermatic vein (51 men); B--Ivanissevich technique of high ligation of the spermatic veins (43 men); and C--Bernardi technique of high ligation (43 men). The groups were similar in terms of age, duration of infertility and possessed semen characterized as oligoteratoasthenozoospermia. The fertility of the female partners was evaluated carefully and they were found to be potentially fertile. Varicocele was diagnosed by at least two of the following methods: physical palpation during valsalva manoeuvre, venography, or scrotal scanning using the technetium pertechnetate radioactive method. Semen quality was assessed before treatment and at 3, 6 and 9 months post-treatment. Fecundity was followed-up for 18 months. The major results were: (i) Shrinkage of the varicocele was found in all three groups studied. The same rate of recurrence was recorded in the three groups (24%, 37% and 35% in groups A, B and C, respectively). (ii) Improvement of sperm quality was significant in groups A and B, with better results in group B. (iii) The pregnancy rate was significantly higher in group B, compared with A (38.2% vs. 20.6%; P less than 0.05). Thus, high ligation of the internal spermatic vein yields better results than low ligation or embolization as far as semen quality and pregnancy is concerned.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטיתשאלה11/10/2012
היי בעלי סובל מאי תאי זרע באופן מוחלט, אנחנו כרגע בבדיקות נוספות לברר מהי מקור הבעייה וכיצד ניתן לטפל בה _(לדברי הרופאים נוכל להגיע להריון רק ע"י הפרייה ) השאלה שלי , אם אצלי הכל תקין -האם גם אני אקבל זריקות של הורמונים וכל מיני טיפולים בגלל שנהיה בטיפולי הפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קריטית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום,טיפול הפריה חוץ גופית כרוך בטיפול הורמונלי להשראת ביוץ על מנת להפיק מספר אופטימלי של ביציות כדי לקבל מספר רב יותר של עוברים ולמקסם את הסיכוי להרות ,ולעיתים גם להקפיא את עודפי העוברים לשימוש עתידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאלה11/10/2012תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקגבי11/10/2012
שלום
שאיבה 19.9 , החזרה 21.9
האם יש סיכוי לראות דופק באולטרא סאונד מחר? או שזה רק בשביל לראות שק הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/10/2012לפי חשבוני את בסוף שבוע חמישי והאפשרות לר6אות דופק-קלושה. עדיף לחכות עוד כ-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכל הרופאים..נופר11/10/2012
ב20.9 החזרת שני עוברים מוקפאים
ב2.10 בטא 678
ב4.10 בטא 1397
בתאריך 9.10 עשיתי אולטראסאונד ונצפו שני שקי הריון שאחד קטן טיפה מהשני.
1.רציתי לדעת האם יש סיכוי טוב להמשך הריון תקין כאשר רואים מלכתחילה שני שקים?
2.באיזה שבוע אני נמצאת היום?
3.באיזה יום אוכל לבצע בדיקה נוספת כדי לראות עובר ודופק?
תודה מראש,אתם עוזרים המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכל הרופאים.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום,בהחלט יש סיכוי להריון תקין,את נמצאת בשבוע 5 ,במעי בעוד כ-10 ימים אולטרסאונד לזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע ואבחון מורפולוגי בהגדלהאורן11/10/2012
שלום רופאים יקרים,
יש לי שאלה שמטרידה אותי בנושא השפעת הזרע על הפרייה ICSI ועל הפלה טבעית
לאחר כישלון בודד בתרומת ביצית והפלה טבעית בשבוע העשירי , ביצעתי שוב בדיקת זרע והפעם בשיטת ברטוב.
גילתי לתדהמתי כי מתוך 150 זרעונים שנבחנו רק אחד נמצא תקין.
הפגם המורפולוגי העיקרי (95%) היה וקואולות.
מלבד זאת תנועתיות והחיוניות של הזרע תקינים (מורפולוגיה 6% עם תנועתיות 51%)
שאלתי היא : האם לאור התוצאות הללו, כל טיפול של תרומת ביצית עם זרע שלי לא יגיע לידי הולדת תינוק (ייעצר על ידי אי הפריה או הפלה) ?
האם מיון ברטוב הוא הכרחי להצלחה, ואם כן איך הוא משתלב עם תרומת ביצית בחו"ל
האם ישנם מחקרים הסותרים את שיטת ברטוב ? ואם כן איפה אפשר לקרוא עליהם.
תודה רבה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאיבה והחזרהעדי10/10/2012
שלום אם אני עושה שאיבה ביום ראשון למשל אחרי כמה זמן מחזירים את העובר יומיים או שלושה ???וכמה זמן כדי שהגבר ימנע מהוצאת זרע??כדי שיהיה איכותי
שאיבה והחזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום עדי
ניתן לבצע החזרת עוברים ביום 2 או 3 לפי שיקול הרופא והמעבדה,רצוי להתנזר לפני מתן הזרע לצורך הפריה בין 3-4 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אשכנזי
מיק11/10/2012יש משמעות לכאבים ביום ה- 11?
האם ייתכן שאלה כאבי ביוץ ומעידים על התחלתו לפני הזרקת האוביטרל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום מייק
בהחלט יתכן שתחושת הכאבים נובעת בגלל השינויים באגן,מספר הזקיקים,גודש של כלי הדם,והסטטוס הטרום ביוצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםעדי10/10/2012
הזרקתי שבועיים דקפפטיל עכשיו התחלתי בגונל פ כמו ת 150 ו0.5 דקפפטיל ומונופור לשישה ימים וריכה לחזור לרופא ולעשות בדיקת דם האם יש מצב לשאיבה בזמן כזה קצר תוך שישה ימים ???במה זה תלוי בגודל הזקיקים והרירית כמה הם צריכים להיות כדי להזריק את האוביטרל ולהיות מוכנה לשאיבה ???תודה
שלום לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום עדי
הביקורת אצל הרופא היא ביקורת ביניים לראות את מאפייני התגובה שלך ,וקביעת המשך הטיפול בד"כ נדרשים כ-10-11 ימי טיפול בפרוטוקול שקיבלת את להבשלת הזקיקים לגודל מתאים לצורך שאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאנה10/10/2012
שלום רב,
האם כאבי בטן תחתונה (יותר אי נעימות מאשר כאבים) בצד אחד בלבד הם תופעה תקינה בשבוע 4 אחרי ivf? כאבים לא חזקים שמופיעים בהליכות מידי פעם וחולפים די מהר
בטא תקינה מכפילה את ערכה כל יומיים (3 בדיקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום ,מידה מסוימת של כאבי בטן מקובלת במצבים של הריון IVF בשבים ראשוניים ,בין היתר בגלל רגישות האגן ,לעיתים ציסטות שחלתיות בעקבות הטיפול,וגם עקב גדילתו והתרחבותו של הרחם בשלבי ההריון הראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מלאו לסופרם - שנה מאז הקמתו?רויטל10/10/2012
כי אחרי חוויה של לבחור זרע באיכילוב, ב-2 דקות, מבלי לעיין אפילו ברשימות, גרם לי לצאת בהרגשה כבדה של למה לא לחצתי לראות את כל הרשימה, (נעליים אני בוחרת ביותר זמן. לא כל שכן, אבא לילדיי...).
איך לא חשבו על הקמת בנק פרטי בזמנים עברו, שעוד נשים תהנינה ? (בנות דורי, אלו שעברו 40).
והאם קניית זרע ספרדי, ישים, לגבי תרומת ביצית? או לא ריאלי. כי זרע בודד הוא פר - הפרייה/הזרעה. ואז צריך לקנות כל חודש מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מלאו לסופרם - שנה מאז הקמתו? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום רויטל
לסופרם-בנק הזרע הגדול והאיכותי בישראל מלאה יותר משנה,וניתן לבחור במבחר עצום של תורמים מהארץ ומחו"ל.איכות התורמים הינה גם באיכות האנושית ,וגם באיכות הגנטית,חלק גדול של התורמים ביצעו עד 42 בדיקות גנטיות,כמובן שניתן לבחור גם בתרומה שמקורה בתורם ספרדי,המבטיחה בלעדיות,ניתן להשתמש בתרומה גם לצורך תרומת ביציות ,ועבור כל טיפול נדרשת דגימת זרע אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי שמבינה או רופא..לא מתייאשת..10/10/2012
אני מזריקה מונוגון לבטן ומיד אחרי ההזרקה המקום מגרד לי בטירוף מותר לגרד? כי אני כבר מטפסת על קירות מרוב הגירודיםםםםםם... ועוד משהו אפשרי להזריק שעה מאוחר יותר מהשעה הקבועה? כי מחר לא יצא לי להזריק ב16:30 רק ב17:30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי שמבינה או רופא.. - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012מנוגון עדיף להזריק לישבן (תוך שרירית). מאידך הייתי ממליץ לעבור למנופור שבו התופעות האלרגיות פחותות וגם אפשר להזריק לבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעהמיק10/10/2012
שלום,
מחזור סדיר, כול 27-28 ימים.
הזרעה מס' 2, מחזור ספונטני.
יום 10:
זקיק - 17
רירית - 7
אסטרדיול - 640
פרוגסטרון - 0.8
יום 11: (יום שישי בשבוע)
זקיק - 20
רירית - 8.2
אסטרדיול - 680
פרוגסטרון - 4
נתבקשתי להזריק אוביטרל ב- 23:00 (שישי), הזרעה ביום א' בבוקר.
בסביבות 16:00 ביום ו', טרם הזרקת האוביטרל הרגשתי כאבים בבטן התחתונה + רגליים,
הכאבים נמשכו כשעה - שעתיים.
מתי מתרחש הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2012שלום מיק -הזרעה רצויה ביום 13-14 לפי הנתונים שמסרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)