מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צואר רחם ורחםאור27/04/2012
שלום,
אני אחרי 3 הזרעות כושלות. בהזרעה הרביעית הרופא בדק אותי לפני התהליך ואמר שלפי צואר הרחם היה חושב שהרחם אחורי אך למעשה יש לי רחם קידמי.
בעברי הריונות ספונטניים אך לקח לי הרבה זמן להשיגם - האם מה שתארתי לעיל מפריע בכניסה להריון ספונטני ומה השפעתו על תהליך ההזרעה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר רחם ורחם - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי27/04/2012שלום דנה,
כוון כיפוף הרחם ביחס לצוואר הרחם אינו מהווה שום גורם בהקשר של כניסה טבעית להריון. לגבי הזרעה, במידה והקטטר נכנס לחלל הרחם, לא צריכה להיות שום השפעה על הסיכוי להרות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכםinbal27/04/2012
שלום רב הנני בת 32 מאובחנת כחולת אנדומטריוזיס לפני כשבע שנים עברתי טיפולי IVF ובטיפול הראשון נקלטו תאומים, נשארו בהקפאה עוד 3 עוברים. לאחר הפסקה כה ארוכה ברצוני לנסות להביא עוד ילדים, רק שאינני יודעת להיכן עלי לפנות. את השאיבה עשיתי בביהח לין בחיפה ואת החזרתם עשיתי בביח כרמל, לא יצרו עימי קשר בעניין העוברים אינני יודעת מה עלה בגורלם? האם ניתן יהיה לאתרם או שהם נזרקו לאחר 5 שנים....? האם אצטרך לעבור שאיבה פעם נוספת? האם ניתן יהיה להשתמש בהם מבחינת בריאותם? והאם אצטרך לשלם על כך? אשמח על תשובתכם המהירה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לד"ר קולגל26/04/2012
ד"ר קול שלום,
בזמנו, ניסיתי להגיע טלפונית ליחידת ה-IVF ברמב"ם. העבירו אותי כל פעם ליחידת הפוריות, שם אמרו לי שאין להם קשר ליחידת ה-IVF. כך העבירו אותי מהמרכזייה מספר פעמים.
אני מבקשת ממך אם אפשר, שתכתוב לי את מספר הטלפון של יחידת ה-IVF כדי לקבוע שם תור.
בנוסף, אנא ציין בפניי האם יש באפשרותי לבוא ללא הפניה? ואם חובה להביא הפניה, אנא ציין בפניי ממי יש לי אפשרות להביא הפניה כזאת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר קול - תוספת
גל26/04/2012רציתי לציין בפניך גם שאני לקוחת הכללית (בעלת כללית מושלם), ובהזדמנות זאת לשאול האם גם מטופלות של הכללית יכולות להיות מטופלות אצלכם בהשתתפות הכללית?
בתודה מראש שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשירה26/04/2012
אני מעוניינת להכנס להריון ולפני שלושה שבועות התחלתי לקחת חומצה פולית (כל יום כדור אחד של 400 מק"ג). העניין הוא שמאז יש לי שלשולים (פעם ביום בערך מלווה בכאב בטן כמה דקות לפני השלשול). רציתי לדעת האם יש קשר בין הכדורים לשלשולים? ואם כן, כיצד עליי לנהוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012תנסי לעשות הפסקה של מספר ימים כדי לבדוק אם יש קשר
אם זה מפסיק תתיעצי עם הרופא שלך איך להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בזמן נידהרעות26/04/2012
אני מתחילה טיפול IVF כרגע אני בשלב הזריקות. ביום ראשון 29.4 הרופא אמור לקבוע לי יום לשאיבת ביציות. אני שומרת נידה ובאופן חריג אני ממשיכה לדמם ואני כבר ביום השמיני לוסת. האם זה אומר שיום השאיבה המיועד יהיה עדיין בזמן הנידה? מה עושים במקרה כזה?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: אני מבייצת בד"כ ביום 14-15
רעות26/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה בזמן נידה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי27/04/2012שלום רעות,
יום השאיבה נקבע לפי מספר וגודל הזקיקים הבשלים בעל קול ועובי רירית הרחם. לא מתבצעת שאיבת ביציות בזמן דימום נרתיקי היות ודימום נרתיקי מעיד על רירית רחם מתקלפת, שאינה מתאימה להשרשת עוברים. לכן, ללא שום קשר לנידה, לא תישאבנה ביציות אם עדיין תדממי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בסבב טבעימודאגת26/04/2012
שלום ד"ר
אני אחרי סבב כושל ב-IVF וכרגע בחודש שני מנוחה
עברתי הזרעה ע"ב טבעי גם ללא אוביטרל.
פעמיים בזמן חודש מנוחה נקלטתי להריון כימי
הרופא המליץ על תמיכה פרוגינבה ואנדרומטרין
האם אתה תומך בדעה של תמיכה גם בסבבים טבעיים (ללא שאיבה)?
אשמח לדעתך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בסבב טבעי - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012בדרך כלל כאדר יש ביוץ טבעי המערכת יודעת לייצר הורמונים בצורה תקינה,יחד עם זאת תמיכה הורמונלית לא גורמת לנזק ועשויה לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בדיקה לא תקינהשאלה דחופהקרן24/04/2012
ד"ר שלום רב
שבוע 9 להריון בבדיקות דם שיגרתיות של תחילת הריון אחת לא יצא תקינה
רשום:
E.COLI>10E6 CFU/ML
כתוב, לקוציטיים שלילי
NITRIETT ++
מה פירוש הבדיקות אציין , כי אין צריבות במתן שתן
האם צריך אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בדיקה לא תקינהשאלה דחופה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי27/04/2012שלום לימור,
לפי מה שהבנתי , צמח בתרבית שתן חיידק E.Coli בריכוז של מעל 10 בשישית מושבות לשדה. אם זו התשובה, הרי שמדובר בזיהום בשתן, ומומלץ לטפל באנטיביוטיקה לפי דף המצורף לתוצאת התרבית שבו מפורטים סוגי האנטיביוטיקה שהחיידק רגיש או עמיד להם. מציעה שתפני לרופא המטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרנית24/04/2012
שלום לכם,
מה הסיכוי להרות עם הנתונים הבאים?
FSH =12
E2=111
פרוגסטרון=3.3
LH=7.3
היתה לי הפלה אחת בשבוע שבע. אחד הריון כימי. עדיין ללא ילדים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012יש לך סיכוי טוב
תמשיכי לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כהנא תודה ושאלה נוספת
רנית28/04/2012שבוע טוב, תודה על העידוד.
אני בת 42.5 . האם עדיין יש לי סיכוי טוב ?
הללויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
רנית29/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כהנא תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר אריק כהנא29/04/2012יש עדיין סיכוי
כמובן ככל שהגיל עולה איכות וכמות הביציות יורדת
לכן לא לוותר ולא לעשות הפסות ארוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל והריון דחוף תשובהליאת24/04/2012
שלום
אני 10 ימים אחרי החזרת 2 עוברים ונתבקשתי לאחר יומיים וארבעה ימים לקחת חצי אוביטרל לתמיכה בנוסף לאנדומטרין.
היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית והופיעו 2 פסים. האם יש מקום לאופטימיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל והריון דחוף תשובה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי27/04/2012שלום ליאת,
מציעה שתחכי ליום 13 עד לביצוע תבחין ההריון. האוביטרל יכול לתת תוצאה שגויה של הריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ביוץgalit24/04/2012
אני בת 34
מבייצת בין היום השמיני לעשירי של המחור. אורך הווסת 6-7 ימים.
האם יש סיכוי לדחות את הביוץ או לקצר את זמן הוסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2012כן, ע"י טיפול תרופתי מתאים, ומעקב מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום השני למחזורמעיין24/04/2012
מנסה להכנס להריון, בת 39, אחרי הסרת התקן מירנה, שלושה חודשים לא הופיע מחזור, החודש הופיע ועשיתי בדיקת דם ביום השני למחזור:
ESTRADIOL(E2) 676 Pmol/L
FSH 4.7 IU/L
LH 3.1 IU/L
PROGESTERONE 1.2 nmol/L
האם האסטרדיול גבוה?
יש סיבה לפנות לרופא פריון להתייעצות וטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביום השני למחזור - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012זה עדיין במות הנורמה
מסתכלים על כל התמונה ולא על ערך בודד
תמשיכי לנסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל24/04/2012
שלום רב
ביום השלישי של המחזור הנתונים הם:
TSH=1.61
LH= 4.6
FSH=12.8
E2=123
בת 35.5 אמורה להתחיל IVF ראשון עם פרוטוקול ארוך.
אודה להתייחסותך לאור הנתונים הללו, האם הסיכויים גבוהים?
האם ה- FSH נחשב גבוה מאוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012בדיקה חד פעמית אינה מספיקה
בכל אופן ניתן לבצע טיפול ולהרות עם רמות אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתרחל23/04/2012
אשמח לדעת מהו תהליך לתרומת ביצית, ואם מישהו מכיר התהליך המאוחדת, אודה לעידכוני.לצערי בקופ"ח לא ממש יודעים לענות בבירור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם לחכות?עירית23/04/2012
התחלתי מחזור טיפול ראשון לקראת הפריה חוץ גופית בתאריך 16.4 התחלתי זריקות של דקפפטיל 1 מ"ג ביום. יום לאחר מכן נוסף מנופור 2 יחידות ליום. הייתי בביקורת בתאריך 22.4 והוזמנתי לביקורת נוספת רק ב- 27.4. אני קצת חוששת שזה יהיה מאוחר מידי זה היום ה-11 של המנופור, האם כדאי להתעקש עם הרופא להגיע לביקורת מוקדם יותר?
תודה
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחכות? - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012הזימון חבדיקות נעשה בהתאם לתוצאות שמתקבלות
את צריכה לסמוך על הרופא שלך
בכל מקרה מאד לגיטימי לשאול שאלות הבהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עירית24/04/2012תודה על התשובה המהירה, אתייעץ עם הרופא היום.
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטיםדנה23/04/2012
האם ניתן לעשות הנצה בבלסטוציסטים מופשרים?
אני לפני טיפול מוקפאים ,יש לי 3 בלסטוציסטים במצב טוב לפני הפשרה
אבל אין לי נסיון טוב עם בלסט'.
מה הסיכוי לבלסטוצסטים מופשרים?
האם יש מצבים שבהם התגובה היא יותר טובה עם מוקפאים מאשר עם טריים?
את בני הריתי לפני 4 שנים מהפרייה ראשונה,ומאז לא הצלחתי יותר עם טריים=3 כשלונות סבב טריים תוך שנה וחצי,עם מוקפאים הריתי פעמיים כאשר 2 ההריונות נפלו בשלבים מוקדמים יחסית(עד שבוע 10),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסטים - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2012אפשר לבצע סיוע בהנצה, אך לא בטוח שזה ישפר הסיכוי להריון.
אם ההפשרה תניב בלסטוציסטים "יפים" יש סיכוי טוב להריון.
לא ניתן למנוע הפלה טבעית ע"י סיוע בהנצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)