מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופסור בידר מבחנת דם של התורמתנטע18/04/2012
במאי עוברת תרומת ביצית בקייב
עשינו את כל הבדיקות הגנטיות והכל תקין
השאלה האם אקח מבחנה דם של התורמת למשך בדיקות???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר מבחנת דם של התורמת - תגובה
פרופ` דוד בידר22/04/2012אם יש בן זוג אזי לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מומלצותדנה18/04/2012
מה הבדיקות המומלצות אחרי כשלונות חוזרים?(3 מחזורי טריים בשנה וחצי ועוד כמה מוקפאים עם הריון שלא החזיק וכשלונות בגלל שהמוקפאים לא היו איכותיים)עברתי כבר 2 הסטרוסקופיות(נתוחית+אבחנתית),וטרומבופיליה(בגלל 2 הפלות)נמצאMTHFRהטרוזיגוטי.
לא בוצע צלום רחם,לא בוצע קריוטיפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מהיום
דנה20/04/2012פרופיל הורמונלי תקין,למעט הבעיות הרגילות של ההורמוניםפ שבגינם איני מבייצת וצריכה הפריה חוץ גופית.
בלוטת תריס בתפקוד תקין,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מומלצות - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012אפשר לוותר על צילום רחם ,אם עשית היסטרו סקופיה
להמשיך בטיפול בסבלנות
אשפר לעשות בדיקת קריוטייפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
דנה23/04/2012האם הסטורסקופיה(נתוחית )שבוצעה לפני כשנה עדיין תקפה?
ממי מבקשים הפניה לקריוטיפ?
ואם הכל תקין למה נכשל בכל זאת?
יכול להיות שלמרות שהועברים נראים מצויין הם בעצם לא תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012אם אין ממצא באולטרהסאונד אין צורך לחזור על ההיסטרוסקופיה
קריוטיייפ צריל לבקש מהרופא המטפל
לא ניתן לדעת למה יש כשלונות אם הכל נראה תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטייפ-ל
דנה29/04/2012הבנתי מהמכון הגנטי שההמתנה לבדיקת קריוטייפ ארוכה וכן גם ההמתנה לתוצאות,ניתן לעשות בדיקה זאת באופן פרטי?האם זה יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני שלא רוצה להגיעגוגו18/04/2012
שלום,
אני בת אוטוטו 35 , אמא לילד בן 5. ההריון הראשון הגיע צ'ק צ'ק, והנה עכשיו אנחנו מנסים להיכנס להריון שני כבר כ - 3 שנים וזה לא מגיע.
המחזורים שלי לא סדירים, אני מאמינה שזה בגלל לחץ מאוד גדול שעבר עלי בעקבות 3 שנים לא קלות של רכישת דירה על הנייר, מגורים אצל ההורים בשנים אלו, וכניסה לדירה חדשה..בעקבות התקופה הזאת התחלתי בפגישות פסיכותרפיה שמאוד עוזרות לי, ואני מרגישה שאני ממש הולכת וחוזרת לעצמי בתקופה הזאת.
בדיקה הורמונלית שביצעתי היתה תקינה, מעקב זקיקים שביצעתי פעמיים היה תקין, שני רופאים שהייתי אצלם שלחו אותי הביתה לבעלי על מנת להיכנס להריון.
האם תקופת לחץ וחרדות יכולות למנוע כניסה להיון במשך 3 שנים ? האם כדאי להמשיך לנסות עוד כמה חודשים מאחר והלחץ הולך ויורד, או שמומלץ לא להמתין יותר ולגשת לרופא שלי שוב ולבקש הפניה למרפאת פיריון ?
תודה
גוגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני שלא רוצה להגיע - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012לחץ נפשי יכול להשפיע על סיכויי הכניסה להריון בעיקר אם זה מלווה במחזורים לא סדירים .במקביל כדאי לבצע בדיקת זרע כדי לוודא שזה תקין.
קצב ההחלטה על המתנה או טיפול תלוי בך, בכל מקרה לא הייתי מחכה יותר מידי בשל אלמנט הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל"ר אריק כהנאקרן18/04/2012
ד"ר כהנא שלום
בהמשך לתשובתך כי בהיפרדות קרומים בהריון זה מצריך מעקב וכי הקרומים בדרך כלל נצמדים ואים אין היפרדות שליה ההריון ממשיך
האם במידה והקרומים מתאחים אז אין סכנה להיפרדות שליה?
האם במידה והם מתאחים בהמשך ההריון זה יכול לקרות שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ל"ר אריק כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012בדרך כלל אם הם מתאחים ההריון ממשיך באופן תקין
תיתכן היפרדות נוספת לכו יש צורך במעקב סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס - האם עלי להזריק שניים?פרופ` דוד בידר17/04/2012
קיבלתי בפרוטוקול החדש לראשונה תרופה בשם פרגובריס, לגבי השימוש אם עלי להזריק 2 פרגובריס האם בקבוקון של ממס אחד יכול להספיק לשני בקבוקוני אבקה ?(כך שלא אצטרך להידקר פעמיים)
במנופור לדוגמא ממס אחד מספיק ל- 3 בקבוקוני אבקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגובריס - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012ניתו להמיס 2 אבקות בנוזל אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרגובריס
הילה06/12/2013שלום , קיבלתי תרופה חדשה בשם פרגובריס ואני צריכה להזריק 2 . האחות אמרה לי לקחת חצי נוזל לאבקה ראשונה וחצי נוזל לאבקה שניה ואז שואבת למזרק אחד . האם ניתן לשים את כל הנוזל באבקה הראשונה לשאוב ואז להעביר לשניה?? כמו במונופור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותעדי17/04/2012
שלום בת 32 ילדתי לפני 5חודשיים אחרי טיפולי הפרייה
אני רוצה להיכנס להריון האם אפשר להתחיל או שרצוי לחכות ואם כן כמה זמן לחכות ??
יש מישהו ממכם שמקבל בתל אביב דרך קופח לאומית ??תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012אם הלידה הייתה לידה טבעית ללא סיבוכים ואת מוכנה נפשית וגופנית ניתן להתחיל בטיפול
לגבי רופא מטפל,מאחר והיה לך טיפול מוצלח, למה לשנות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת סדרת טיפולים חדשהרחל17/04/2012
אני צריכה להתחיל סדרה שניה של טיפולי IVF, אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים.
בפעם הקודמת נאמר לי להגיע למרפאה ביום השני של המחזור ולהתחיל ביום זה בהזרקת דקפפטיל 0.1 מ"ג בכל יום. שאלתי היא, במידה ואני אקבל ביום שישי, האם זה בסדר להגיע למרפאה ביום ראשון, למרות שמדובר על היום השלישי למחזור ולא על היום השני למחזור. האם תהיה לכך השפעה על הצלחת הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת סדרת טיפולים חדשה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012את צריכה להתיעץ עם הרפא המטפל שלך שמכיר את התגובה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהדינה17/04/2012
שלום
בת 39. שנה אחרי לידה כניסה טבעית. ה FSH שלי זה מספר חודשים סביב ה 24
חודש אחד היה 63
לפני כחודשיים נראה ביוץ ב US
זקיק 19 מ"מ. רירית 7 מ"מ
האם יש לי סיכוי להכנס להריון? או שה FSH מעיד שאין יל סיכוי?
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012ככל שרמת ה FSH גבוהה יותר ,התפקוד השחלתי נמוך יותר
כיום ניתן לבצע בדיקת דם ל AMH שיכולה לתת תמונה יותר מדוייקת לגבי הרזרבה השחלתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן17/04/2012
פרופ' בידר שלום
3 הריוות שהסתיימו בשבוע 5 ללא שק בהפלה עקב קרישיות לפני ההפלות הרגשתי כאבי בטן תחתונה
עכשיו הריון ראשון עם קלקסן שבוע 8+4 +דופק גם יש לי כאבי בטן תחתונה מידי פעם בדיוק אותו כאב כפי שרשמתי לך לפני שבועיים היה כמה ימים דימום אבל הכל היה בסדר באולטרסאונד והומלץ לנוח
האם אותם כאבי הבטן תחתונה שהיו בהריונות הלא תקינים וללא הקלקסן וההריון עם קלקסן ונצפה דופק זה מצב שונה גם עם זה אותו כאב כלומר אין לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לקראת הזרעהשירי17/04/2012
אתמול בערב קיבלתי וסת עם דימום של ממש.
ביקשו ממני בבית החולים להתקשר אחרי השעה שלוש אתמול ולהודיע שקיבלתי.
והם יחזרו אליי היום.
השאלה אם קיבלתי אתמול בערב אני אמורה להגיע הבוקר לבית החולים למעקב,
או למעשה מחר בבוקר כשזה היום השלישי לוסת?
איך בכלל סופרים נכון את ימי הוסת? מרגע דימום של ממש או מסימנים ראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לקראת הזרעה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012מה שקובע הוא מראה השחלות באולטרהסאונד ומעקב הזקיקים ורירית הרחם
היום הראשון של הווסת הוא היום שבו יש דמום טרי
לפעמים יש הכתמות כהות כיומיים שלושה לפני הדימום עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרעשירה16/04/2012
שלום ,
רציתי לדעת אם יש סיכונים להשבחת זרע והזרעה? ( כמו מומים בעובר או סיכונים אחרים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחת זרע - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012אין סיכון מעבר לזה הקיים ביחיסי מין רגילים
במקרים מאד דירים יתכן זיהום קל ברחם
אבל זה לא סיבה לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר טיפוליםמירי16/04/2012
חודש שעבר לאחר טיפול אוטרוגסטן נרות ומנופור . הטיפול לא הצליח קיבלתי ווסת ב24/3 ובטא חלש מאוד.
החל מ13/4 כתמים חומים על התחבושת, היה לסירוגין וכרגע כל יום. אני 8 ימים לפני הווסת המצופה. מה כדאי לעשות במצב זה? מה זה אומר?
האם יש השלכות מהטיפול של ההורמונים מחודש שעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
מירי17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתכם- מדלגים על שאלתי ....
מירי17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר טיפולים - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012כדאי להיבדק על ידי רופא הנשים שלך שיחליט אם לבצע אולטרהסאונד או בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותאלה16/04/2012
שלום רב,
12 יום לאחר הזרעה יש לי הפרשה חומה.
האם זה תקין? או שזה מעיד על כך שבימים הקרובים אני אקבל מחזור?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012הפרשה חומה יכולה להיות גם בהריונות תקינים
תתיעצי עם הרופא המטפל אם הוא רוצה לעשות בדיקת הורמונים או לתת תמיכה בפרוגסטרון (אם את עדיין לא מקבלת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא תקינהעידית16/04/2012
14 יום אחרי החזרה היה לי בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים נוספים 356 אמרו לי לבוא עוד שבוע לבדיקה חוזרת מה פשר העלייה המוזרה הזו?יש סיכוי שזה יהיה תקין או כימי? איזו בטא אני צריכה שתהיה שזה יראה שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בטא
עידית17/04/201214 יום אחרי החזרה היה לי בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים נוספים 356 אמרו לי לבוא עוד שבוע לבדיקה חוזרת מה פשר העלייה המוזרה הזו?יש סיכוי שזה יהיה תקין או כימי? איזו בטא אני צריכה שתהיה שזה יראה שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בטא תקינה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012קצב עליית הביטא נראה בגבולות התקינים
בגדול, בבדיקת ביטא תקינה הערך מוכפל כל יומיים
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא הצלחהיסמין16/04/2012
אני אמא לחמש בנות לאחר אישור הוועדה עברתי 4 פעמים הפריה לאחר הורמונים הכל הלך טוב ןיפה בכל פעם יצא לי 15_14 ביציות לאחר ההפריה והPGD החזירו בכל פעם שני עוברים במצב מצוין בשני ההחזרות הראשונים לקחתי רק נרות וזה לא הצליח ההחזרות האחרונים נרות +אביטרל וגם זה לא הצליח נכון תודה על מה שיש אבל אנימאוד רוצה שיהיה לי בן זכר והכי הכי זה בגלל בעלי והלחץ שעלי מכל שסביבי אני מאוד מתוסכלת האם זהו זה שאין לזה הצלחות במיוחד לאחר PGDובמיוחד בגילי עכשיו אני בת 40 התחלתי הפריה ראשונה לפני שנה וחצי והאחרונה לפני חודש הבת הקטנה שלי בת 3 מה הסיבה לאי ההצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא הצלחה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012לצערי, התשובה היא שאין סיבה ידועה לאי הצלחה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)