מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחיית ביוץgalit24/04/2012
אני בת 34
מבייצת בין היום השמיני לעשירי של המחור. אורך הווסת 6-7 ימים.
האם יש סיכוי לדחות את הביוץ או לקצר את זמן הוסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2012כן, ע"י טיפול תרופתי מתאים, ומעקב מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום השני למחזורמעיין24/04/2012
מנסה להכנס להריון, בת 39, אחרי הסרת התקן מירנה, שלושה חודשים לא הופיע מחזור, החודש הופיע ועשיתי בדיקת דם ביום השני למחזור:
ESTRADIOL(E2) 676 Pmol/L
FSH 4.7 IU/L
LH 3.1 IU/L
PROGESTERONE 1.2 nmol/L
האם האסטרדיול גבוה?
יש סיבה לפנות לרופא פריון להתייעצות וטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ביום השני למחזור - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012זה עדיין במות הנורמה
מסתכלים על כל התמונה ולא על ערך בודד
תמשיכי לנסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל24/04/2012
שלום רב
ביום השלישי של המחזור הנתונים הם:
TSH=1.61
LH= 4.6
FSH=12.8
E2=123
בת 35.5 אמורה להתחיל IVF ראשון עם פרוטוקול ארוך.
אודה להתייחסותך לאור הנתונים הללו, האם הסיכויים גבוהים?
האם ה- FSH נחשב גבוה מאוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא28/04/2012בדיקה חד פעמית אינה מספיקה
בכל אופן ניתן לבצע טיפול ולהרות עם רמות אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתרחל23/04/2012
אשמח לדעת מהו תהליך לתרומת ביצית, ואם מישהו מכיר התהליך המאוחדת, אודה לעידכוני.לצערי בקופ"ח לא ממש יודעים לענות בבירור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם לחכות?עירית23/04/2012
התחלתי מחזור טיפול ראשון לקראת הפריה חוץ גופית בתאריך 16.4 התחלתי זריקות של דקפפטיל 1 מ"ג ביום. יום לאחר מכן נוסף מנופור 2 יחידות ליום. הייתי בביקורת בתאריך 22.4 והוזמנתי לביקורת נוספת רק ב- 27.4. אני קצת חוששת שזה יהיה מאוחר מידי זה היום ה-11 של המנופור, האם כדאי להתעקש עם הרופא להגיע לביקורת מוקדם יותר?
תודה
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחכות? - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012הזימון חבדיקות נעשה בהתאם לתוצאות שמתקבלות
את צריכה לסמוך על הרופא שלך
בכל מקרה מאד לגיטימי לשאול שאלות הבהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עירית24/04/2012תודה על התשובה המהירה, אתייעץ עם הרופא היום.
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטיםדנה23/04/2012
האם ניתן לעשות הנצה בבלסטוציסטים מופשרים?
אני לפני טיפול מוקפאים ,יש לי 3 בלסטוציסטים במצב טוב לפני הפשרה
אבל אין לי נסיון טוב עם בלסט'.
מה הסיכוי לבלסטוצסטים מופשרים?
האם יש מצבים שבהם התגובה היא יותר טובה עם מוקפאים מאשר עם טריים?
את בני הריתי לפני 4 שנים מהפרייה ראשונה,ומאז לא הצלחתי יותר עם טריים=3 כשלונות סבב טריים תוך שנה וחצי,עם מוקפאים הריתי פעמיים כאשר 2 ההריונות נפלו בשלבים מוקדמים יחסית(עד שבוע 10),* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסטים - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2012אפשר לבצע סיוע בהנצה, אך לא בטוח שזה ישפר הסיכוי להריון.
אם ההפשרה תניב בלסטוציסטים "יפים" יש סיכוי טוב להריון.
לא ניתן למנוע הפלה טבעית ע"י סיוע בהנצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונלי בי"מ 4שירי23/04/2012
שלום רב,
בת 26.5, בעקבות אבחנה של שחלות פוליציסטיות והיעדר וסת במשך 3 חודשים לאחר הפסקת גלולות (ואמינוריאה משנית לפני צריכת הגלולות, בגיל ההתבגרות), הופניתי על ידי רופא הנשים שלי לביצוע פרופיל הורמונלי בימים 3-5 לוסת (לאחר צריכת חפיסת פרוגילוטון).
אלו הן התוצאות -
TSH - 2.53 mlu/l
prolactin - 220 mlU/l
LH - 4.6 IU/l
FSH - 7.6 lU/l
קטן מ- E2 - 100 pmol/L
progesteron - 0.9 nmol/L
קטן מ- testoseron total - 1.5 nmol/L
Hydroxyprogesterone-17 - 0.9 nmol/l
DHEA-S - 3.39 micmol/l
Androstenedione - 2.89 ng/ml
אשמח לדעת מהי משמעות התוצאות הנ"ל ומהי ההמלצה להמשך טיפול לצורך השגת הריון בהתאם לתוצאות אלו.
תודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פרופיל הורמונלי בי"מ 4 - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012התוצאות בגבולות הנורמה ,כלומר יש פעילות הורמונלית
יחד עם זאת יתכן שיבוב במידע בין יותרת המוח והשחלה ולכן כדאי לשקול טיפול הורמונלי לגרימת ביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרותשירן23/04/2012
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים כשההריון האחרון שלי היה לפני כ-6 שנים.
היום אני בת 35 ומנסה להכנס להריון שלישי מזה 3 חודשים.
אין בעברי הפלות או סיבוכים, הלידות היו רגילות וטבעיות והריונות תקינים לחלוטין.
ווסת חודשית כל 28 יום- וביוץ בין הימים 14-16 מיום הווסת.
האם ניסיון כושל של 3 חודשים מעיד על דבר שאינו תקין חלילה?
מתי מתחילים להבין שאולי קיימת בעיה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/20123 חודשים זה עדיין מוקדם
בכל מקרה אפשר לעשות בדיקת זרע ופרופיל הורמונלי רק בגלל משך השמן מהלידה הקודמת
אם בתקופה שעברה מהלידה עד כעת עברת ניתוחים כל שהם כדאי להוסיף צילום רחם לשלילת הדבקויות או חסימות בחצוצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר כהנאקרן23/04/2012
ד"ר כהנא שלום
שבוע 9+3 להריון עשיתי בדיקת אדמת ויצא 31 כאשר מ-30 ומעלה זה מחוסן
האם זה אומר שאני מספיק מחוסנת?
האם לפני הריון הבא אצטרך חיסון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012לפני ההריון הבא תעשי שוב בדיקת נוגדנים ובהתאם יוחלט על חיסון
בשלב זה הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר אובדן 34+אלה23/04/2012
שלום,
אני שוב בהריון לאחר אובדן בשבוע 34+.
מטופלת בקלקסן 60 מ"ג מאחר ונמצאתי הטרוזיגוטיות לMTHFR לאחר האובדן.
אתמול דימומון קטן שפסק.
היום (23.4) שבוע 5+3 בטא 8714 פרוגסטרון 57.3
בטא אחרונה בוצעה ב18.4 והיתה 1590.
1. האם יש טעם לקחת תמיכה של פרוגסטרון?
2. האם העליה בבטא תקינה (לפי הבנתי פחות מהכפלה מלאה בממוצע..)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר אובדן 34+ - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012עליית הביטא בגדר הנורמה
לגבי תמיכה בפרוגסטרון, על פניו נראה שאין צורך, אבל כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להצלחה ב ivfיואב23/04/2012
שלום,
אנו בטיפולים כבר זמן רב. אנחנו נתלבטים על המשך הדרך, וחשוב לנו לדעת מה הסיכויים בכלל להצליח בivf כאשר אצל האישה על פניו הכל בסדר (בת 36) ואצל הגבר יש בעיית זרע (הממוצע בערך 7 מיליון ב 30% תנועה ו 2% מורפולוגיה) והאם שווה להמשיך לנסות, ז"א סיכוי סביר להריון בזמן סביר לפני שיהיה מאוחר מדי לאישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים להצלחה ב ivf - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012קשה לענות תשובה ללא מידע עך התגובה השחלתית ,פרוטוקול הטיפול, תוצאות הבדיקות, אחוזי הפריות ,איכות העוברים וכו
בכל מקרה גיל אשתך אינו מבוגר וניתן להמשיך בטיפול בלי להרים ידיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת ארוך אבל אשמח לתשובהנולי22/04/2012
בחודש שעבר עברתי היסטרוסקופיה + פיפל והתחלתי פרוטוקול ארוך עם סינרל מהיום ה 21 של המחזור.
עכשיו אני לאחר 3 ימי זריקות של פרגובריס ונראה כי עדיין לא התפתחו זקיקים והרירית דקה מאוד יותר מבדרכ (3 ממ). האם ייתכן כי ההיסטרוסקופיה או הסינרל גרמו לרירית דקה? רמת ההורמונים 1.2 פרוגסטרון ו 513 e2
האם תקין?
וגם רכשתי היום פרגובריס והרוקח נתן לי אותן מקירור (הם שמרו אותם בטעות במקרר) האם יכול להגרם נזק לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת ארוך אבל אשמח לתשובה - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012להמשיך להזריק ולבדוק שוב בעוד יומיים
הפרג ובריס לא מתקלקל במקרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת בטאיעל22/04/2012
שלום,
אני אחרי IVF
ב"ה תשובה חיובית
משני לרביעי - קפיצה ראשונה פי 2.1
מרביעי לשישי - פי 1.7
משישי לראשון (היום)- פי 2.7!!!!!!!!!!!!
נבדק בפערים של יומיים (בשל אישפוז גירוי יתר)
הכל בשבוע הראשון לגילוי הבטא
החזרה ב-6/4
אני בשבוע 4 ושלושה ימים
האם זה שהקפיצה פתאום זינקה מ-1.7 ל-2.7 תקין???
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת בטא - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012זה תקין שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?מודאגת22/04/2012
שלום היום יום 10 למחזור |(מחזור סדיר בדר"כ כל 28 יום)
E2 437
PRO 3.41
LH 10.1
מתי ביוץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ביוץ? - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012לא ניתן לדעת לפי בדיקה חד פעמית וללא אולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בטאעידית22/04/2012
יומיים אחרי שאיבה בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים 356 אחרי שבוע 7654.
האם זה תקין ? אמרו לי לבוא לעוד בדיקה בעוד שבועיים בערך. מה השלב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בטא - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012התוצאות נראות תקינות
תעשי מה שאמרו לך, זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)