מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות פרופיל הורמונלי בי"מ 4שירי23/04/2012
שלום רב,
בת 26.5, בעקבות אבחנה של שחלות פוליציסטיות והיעדר וסת במשך 3 חודשים לאחר הפסקת גלולות (ואמינוריאה משנית לפני צריכת הגלולות, בגיל ההתבגרות), הופניתי על ידי רופא הנשים שלי לביצוע פרופיל הורמונלי בימים 3-5 לוסת (לאחר צריכת חפיסת פרוגילוטון).
אלו הן התוצאות -
TSH - 2.53 mlu/l
prolactin - 220 mlU/l
LH - 4.6 IU/l
FSH - 7.6 lU/l
קטן מ- E2 - 100 pmol/L
progesteron - 0.9 nmol/L
קטן מ- testoseron total - 1.5 nmol/L
Hydroxyprogesterone-17 - 0.9 nmol/l
DHEA-S - 3.39 micmol/l
Androstenedione - 2.89 ng/ml
אשמח לדעת מהי משמעות התוצאות הנ"ל ומהי ההמלצה להמשך טיפול לצורך השגת הריון בהתאם לתוצאות אלו.
תודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פרופיל הורמונלי בי"מ 4 - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012התוצאות בגבולות הנורמה ,כלומר יש פעילות הורמונלית
יחד עם זאת יתכן שיבוב במידע בין יותרת המוח והשחלה ולכן כדאי לשקול טיפול הורמונלי לגרימת ביוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרותשירן23/04/2012
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים כשההריון האחרון שלי היה לפני כ-6 שנים.
היום אני בת 35 ומנסה להכנס להריון שלישי מזה 3 חודשים.
אין בעברי הפלות או סיבוכים, הלידות היו רגילות וטבעיות והריונות תקינים לחלוטין.
ווסת חודשית כל 28 יום- וביוץ בין הימים 14-16 מיום הווסת.
האם ניסיון כושל של 3 חודשים מעיד על דבר שאינו תקין חלילה?
מתי מתחילים להבין שאולי קיימת בעיה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/20123 חודשים זה עדיין מוקדם
בכל מקרה אפשר לעשות בדיקת זרע ופרופיל הורמונלי רק בגלל משך השמן מהלידה הקודמת
אם בתקופה שעברה מהלידה עד כעת עברת ניתוחים כל שהם כדאי להוסיף צילום רחם לשלילת הדבקויות או חסימות בחצוצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר כהנאקרן23/04/2012
ד"ר כהנא שלום
שבוע 9+3 להריון עשיתי בדיקת אדמת ויצא 31 כאשר מ-30 ומעלה זה מחוסן
האם זה אומר שאני מספיק מחוסנת?
האם לפני הריון הבא אצטרך חיסון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012לפני ההריון הבא תעשי שוב בדיקת נוגדנים ובהתאם יוחלט על חיסון
בשלב זה הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר אובדן 34+אלה23/04/2012
שלום,
אני שוב בהריון לאחר אובדן בשבוע 34+.
מטופלת בקלקסן 60 מ"ג מאחר ונמצאתי הטרוזיגוטיות לMTHFR לאחר האובדן.
אתמול דימומון קטן שפסק.
היום (23.4) שבוע 5+3 בטא 8714 פרוגסטרון 57.3
בטא אחרונה בוצעה ב18.4 והיתה 1590.
1. האם יש טעם לקחת תמיכה של פרוגסטרון?
2. האם העליה בבטא תקינה (לפי הבנתי פחות מהכפלה מלאה בממוצע..)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר אובדן 34+ - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012עליית הביטא בגדר הנורמה
לגבי תמיכה בפרוגסטרון, על פניו נראה שאין צורך, אבל כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את ההיסטוריה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להצלחה ב ivfיואב23/04/2012
שלום,
אנו בטיפולים כבר זמן רב. אנחנו נתלבטים על המשך הדרך, וחשוב לנו לדעת מה הסיכויים בכלל להצליח בivf כאשר אצל האישה על פניו הכל בסדר (בת 36) ואצל הגבר יש בעיית זרע (הממוצע בערך 7 מיליון ב 30% תנועה ו 2% מורפולוגיה) והאם שווה להמשיך לנסות, ז"א סיכוי סביר להריון בזמן סביר לפני שיהיה מאוחר מדי לאישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים להצלחה ב ivf - תגובה
ד''ר אריק כהנא23/04/2012קשה לענות תשובה ללא מידע עך התגובה השחלתית ,פרוטוקול הטיפול, תוצאות הבדיקות, אחוזי הפריות ,איכות העוברים וכו
בכל מקרה גיל אשתך אינו מבוגר וניתן להמשיך בטיפול בלי להרים ידיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת ארוך אבל אשמח לתשובהנולי22/04/2012
בחודש שעבר עברתי היסטרוסקופיה + פיפל והתחלתי פרוטוקול ארוך עם סינרל מהיום ה 21 של המחזור.
עכשיו אני לאחר 3 ימי זריקות של פרגובריס ונראה כי עדיין לא התפתחו זקיקים והרירית דקה מאוד יותר מבדרכ (3 ממ). האם ייתכן כי ההיסטרוסקופיה או הסינרל גרמו לרירית דקה? רמת ההורמונים 1.2 פרוגסטרון ו 513 e2
האם תקין?
וגם רכשתי היום פרגובריס והרוקח נתן לי אותן מקירור (הם שמרו אותם בטעות במקרר) האם יכול להגרם נזק לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת ארוך אבל אשמח לתשובה - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012להמשיך להזריק ולבדוק שוב בעוד יומיים
הפרג ובריס לא מתקלקל במקרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת בטאיעל22/04/2012
שלום,
אני אחרי IVF
ב"ה תשובה חיובית
משני לרביעי - קפיצה ראשונה פי 2.1
מרביעי לשישי - פי 1.7
משישי לראשון (היום)- פי 2.7!!!!!!!!!!!!
נבדק בפערים של יומיים (בשל אישפוז גירוי יתר)
הכל בשבוע הראשון לגילוי הבטא
החזרה ב-6/4
אני בשבוע 4 ושלושה ימים
האם זה שהקפיצה פתאום זינקה מ-1.7 ל-2.7 תקין???
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת בטא - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012זה תקין שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?מודאגת22/04/2012
שלום היום יום 10 למחזור |(מחזור סדיר בדר"כ כל 28 יום)
E2 437
PRO 3.41
LH 10.1
מתי ביוץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ביוץ? - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012לא ניתן לדעת לפי בדיקה חד פעמית וללא אולטרהסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בטאעידית22/04/2012
יומיים אחרי שאיבה בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים 356 אחרי שבוע 7654.
האם זה תקין ? אמרו לי לבוא לעוד בדיקה בעוד שבועיים בערך. מה השלב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בטא - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012התוצאות נראות תקינות
תעשי מה שאמרו לך, זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה בהריוןקרן22/04/2012
ד"ר שלום רב
הריון שבוע 9 עם 2 כדורי פרוגינובה ביום מתחילת ההריון לפי הוראת הרופא המטפל
בעלון כתוב שאסור לנשים בהריון לקחת פרוגוינובה האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר22/04/2012זה מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן22/04/2012פרופ' בידר שלום
אבל האם חל איסור על נשים בהריון לקחת פרוגינובה לפי מה שכתוב בעלון?
מה הסיבה שזה מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/04/2012אני לא יודע מה הסיבה שקיבלת פרוגינובה .
אבל ברגע שרואים דופק עובר כל סוגי התרופות מיותרות.
פרוגינובה זה אסטרוגן ואין שום צורך לקחת אותו מעבר לזמן המקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהעדן21/04/2012
שלום,
לאחר טיפול באיקקלומין, נמצא זקיק בגודל 16 מ"מ ביום חמישי, בגלל החשש שהביוץ יפול ביום שבת, קיבלתי זריקת אוביטרול ביום חמישי וביצענו הזרעה ביום שישי
1. קצב הגדילה של הזקיק היה 2 ס"מ ביום, האם ניתן להניח שלקראת הביוץ הוא הגיע לגודל 18 ממ לפחות?
2. האם מגודל 16-18 ניתן לבייץ?
3. ההזרעה בוצעה אחרי 22 שעות ממתן האוביטרול, האם זה לא מוקדם מידי? אני יודעת שהזרע יכול להחזיק מעמד 72 שעות ,אך עדיין אני חוששת שזה היה מוקדם מידי
4. אני לוקחת 2 טבליות אנדומטרין לתמיכה בשבועיים הבאים, האם זה לא מסוכן לקחת אותו במידה ואין הריון?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
ד''ר אריק כהנא22/04/2012כדאי לבצע אולטרהסאונד כדי לוודא שהיה ביוץ,אם כן אפשר להמשיך עם אנדומטרין
בשל השבת ההזרעה הייתה במועד הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם שליליתשרוני21/04/2012
שלום
רציתי לשאול האם יכול לקרות שבדיקת דם להריון שלילית לאחר שבוע איחור
ואחר כך מתגלה הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם שלילית - תגובה
פרופ' שחר קול28/04/2012כן, אם הביוץ היה מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן20/04/2012
פרופ' בידר שלום
הריון שבוע 9 כאבים נסבלים מידי פעם מאיזור הרחם ובעיקר בלילה
האם זה בסדר? ולמה בעיקר בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/04/2012זה קורה וזה בדרך כלל עקב פעילות המעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בכניסה להריוןליאור19/04/2012
שלום,
אני מנסה להכנס להריון כבר מזה 9-10 חודשים.
יש לי ילדה בת שנתיים ואיתה לקח לי 10 חודשים להרות.
המחזור שלי משתנה בין 26-30 יום ומועד הביוץ לא ברור ומשתנה כל פעם, לפעמים מגיע עוד לפני המקווה.
אילו בדיקות אפשר לעשות כדי לוודא שהכל בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודבר נוסף-
ליאור22/04/2012לאחרונה המחזור שלי מאוד ארוך. כ-3 ימים ראשונים יש לי כתמים חומים, לאחר מכן מחזור של 3-4 ימים ואז מספר ימים נוספים כתמים חומים. האם זה מעיד על משהו חריג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףשרוני19/04/2012
שלום
אני בת 28 מאחר לי בשבוע והמחזור שלי מדייק מאד החודש לקחתי כדורים שנקראים דונג קוואי(dong quai) שהרופאת נשים המליצה לי זה תוסף תזונה טיבעי וששאלתי אותה האם יתכן שזה גורם לאיחור במחזור היא אמרה לי "בדרך כלל לא" היום עשיתי בדיקת דם שתוצאתה <5 מה לעשות ?? אני כל כך חשבתי שהפעם זאת תיהייה תשובה חיובית לאחר 3 שנים של נסיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם תעשי בדיקת דם להריון
רות19/04/2012ואחרי 3 שנים אני חושבת שכדאי ללכת לרופא פריון לברר מה הבעיה.
חבל לחכות עוד..חיכית הרבה זמן
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת דם
שרוני19/04/2012וגם טיפולים אני בהפסקה כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז - סליחה לא היה מובן.
רות19/04/2012בכל מקרה..שיהיה לך בהצלחה בפעם הבאה. את צעירה אל תשברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)