מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב לקראת הזרעהשירי17/04/2012
אתמול בערב קיבלתי וסת עם דימום של ממש.
ביקשו ממני בבית החולים להתקשר אחרי השעה שלוש אתמול ולהודיע שקיבלתי.
והם יחזרו אליי היום.
השאלה אם קיבלתי אתמול בערב אני אמורה להגיע הבוקר לבית החולים למעקב,
או למעשה מחר בבוקר כשזה היום השלישי לוסת?
איך בכלל סופרים נכון את ימי הוסת? מרגע דימום של ממש או מסימנים ראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לקראת הזרעה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012מה שקובע הוא מראה השחלות באולטרהסאונד ומעקב הזקיקים ורירית הרחם
היום הראשון של הווסת הוא היום שבו יש דמום טרי
לפעמים יש הכתמות כהות כיומיים שלושה לפני הדימום עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרעשירה16/04/2012
שלום ,
רציתי לדעת אם יש סיכונים להשבחת זרע והזרעה? ( כמו מומים בעובר או סיכונים אחרים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחת זרע - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012אין סיכון מעבר לזה הקיים ביחיסי מין רגילים
במקרים מאד דירים יתכן זיהום קל ברחם
אבל זה לא סיבה לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר טיפוליםמירי16/04/2012
חודש שעבר לאחר טיפול אוטרוגסטן נרות ומנופור . הטיפול לא הצליח קיבלתי ווסת ב24/3 ובטא חלש מאוד.
החל מ13/4 כתמים חומים על התחבושת, היה לסירוגין וכרגע כל יום. אני 8 ימים לפני הווסת המצופה. מה כדאי לעשות במצב זה? מה זה אומר?
האם יש השלכות מהטיפול של ההורמונים מחודש שעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
מירי17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובתכם- מדלגים על שאלתי ....
מירי17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר טיפולים - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012כדאי להיבדק על ידי רופא הנשים שלך שיחליט אם לבצע אולטרהסאונד או בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותאלה16/04/2012
שלום רב,
12 יום לאחר הזרעה יש לי הפרשה חומה.
האם זה תקין? או שזה מעיד על כך שבימים הקרובים אני אקבל מחזור?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012הפרשה חומה יכולה להיות גם בהריונות תקינים
תתיעצי עם הרופא המטפל אם הוא רוצה לעשות בדיקת הורמונים או לתת תמיכה בפרוגסטרון (אם את עדיין לא מקבלת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא תקינהעידית16/04/2012
14 יום אחרי החזרה היה לי בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים נוספים 356 אמרו לי לבוא עוד שבוע לבדיקה חוזרת מה פשר העלייה המוזרה הזו?יש סיכוי שזה יהיה תקין או כימי? איזו בטא אני צריכה שתהיה שזה יראה שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בטא
עידית17/04/201214 יום אחרי החזרה היה לי בטא 21 אחרי יומיים 50 אחרי 5 ימים נוספים 356 אמרו לי לבוא עוד שבוע לבדיקה חוזרת מה פשר העלייה המוזרה הזו?יש סיכוי שזה יהיה תקין או כימי? איזו בטא אני צריכה שתהיה שזה יראה שהכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בטא תקינה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012קצב עליית הביטא נראה בגבולות התקינים
בגדול, בבדיקת ביטא תקינה הערך מוכפל כל יומיים
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא הצלחהיסמין16/04/2012
אני אמא לחמש בנות לאחר אישור הוועדה עברתי 4 פעמים הפריה לאחר הורמונים הכל הלך טוב ןיפה בכל פעם יצא לי 15_14 ביציות לאחר ההפריה והPGD החזירו בכל פעם שני עוברים במצב מצוין בשני ההחזרות הראשונים לקחתי רק נרות וזה לא הצליח ההחזרות האחרונים נרות +אביטרל וגם זה לא הצליח נכון תודה על מה שיש אבל אנימאוד רוצה שיהיה לי בן זכר והכי הכי זה בגלל בעלי והלחץ שעלי מכל שסביבי אני מאוד מתוסכלת האם זהו זה שאין לזה הצלחות במיוחד לאחר PGDובמיוחד בגילי עכשיו אני בת 40 התחלתי הפריה ראשונה לפני שנה וחצי והאחרונה לפני חודש הבת הקטנה שלי בת 3 מה הסיבה לאי ההצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא הצלחה - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012לצערי, התשובה היא שאין סיבה ידועה לאי הצלחה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר כהנאקרן16/04/2012
ד"ר כהנא שלום
מה זה היפרדות קרומים בתחילת הריון +דימום של יומיים מה ההשלכות לכך בהמשך ההריון עם יש דופק והכל תקין?
האם זה מראה על מום בעובר, עלול להיות בעיה לשק מי שפיר?
האם בכלל ניתן לעשות בדיקת מי שפיר במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012ממצא כזה מחייב המשך מעקב
בדרך כלל הקרומים נצמדים
כל זמן שאין היפרדות שליה, קרוב לוודאי שההריון ימשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לתרום....ציפטפוט16/04/2012
שלום, אני לא יודעת אם אני פניתי למקום הנכון
אבל אני אחריי כמה וכמה טיפולים בניסיון להיכנס להריון.
היום בשעה טובה זה תפס! ובלי הטיפולים - רק שעכשיו נשארתי עם תרופות חדשות בקופסא שאין לי שימוש בהם, אני יודעת כמה התרופות האלה יקרות לכן אני מחפשת מישהי שצריכה אני מוכנה לתרום או אם אתם מכירים מישהו.... רשמו לי כאן הודעה וניצור קשר
התרופות שיש לי הם:
צטרוטייד 0.25 מ"ג
אוביטרל 250 מיקרוגרם
2 פיוריגון 900
ובהצלחה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
ציפטפוט16/04/2012אם אתם מכירים מישהי שצריכה, ממש חבל לי לזרוק זה הרבה כסף,
או לחילופין אם אתם מכירים מקום שאפשר לתרום והם מביאים את זה למי שצריך....
שמעתי שיש משהו כזה בבני ברק רק אין לי מושג איפה איך וכמה....
אשמח למישהו אם תכוונו אותי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב ובשעה טובה ומוצלחת
רונה חן16/04/2012אשמח לקבל את תרומתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה מישהי שצריכה
מנסה18/04/2012אשמח אם תוכלי לתת לי מייל,
בנוסף יש את פורום יולדת ששם יש כמה בנות שממש ישמחו לקבל את התרופות הנ"ל
את עושה מצווה!
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פוריותאלמוני16/04/2012
בן 28, בגיל 11 עברתי ניתוח להורדת אשך טמיר, לדעתי הניתוח בוצע בגיל מאוחר,עקב חששותי שהניתוח בוצע בגיל מאוחר והיות שיש לי אשכים קטנים בוצע לי US אשכים הכל תקין בבדיקה אבל הודגש שאכן האשכים קטנים (2.5 סמ"ק) נשלחתי לבדיקת זרע ולא נמצא זרע, נשלחתי לבדיקות דם ולהלן התוצאות
5.49 Testosterone
16.59 LH
FSH 27.7
Prolactin 661.9
אני מבין מהבדיקות שמצבי גרוע, האומנם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר פוריות - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012כדי לקבל תמונה מדוייקת, כדאי להתיעץ עם רופא אורולוג - מומה בפוריות הגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים בישראלאני - גבר15/04/2012
שלום, לפני כשנה בצעתי הליך פונדקאות בחול ונולד ילד. במדינה בה בוצע ההליך נשארו מספר עוברים מוקפאים . אני רוצה להביא את העוברים האלה לכאן לישראל ולהקפיאם במוסד רפואי בארץ עד לשימוש נוסף בהם , שיצריך שוב הטסתם לחו"ל.
לאילו מוסדות עלי לפנות? איך מתבצע הליך העברת העוברים לישראל ?
הנושא חשוב לי מאוד כי אני רוצה למנוע מצב שהם יעלמו פשוט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים בישראל - תגובה
ד''ר אריק כהנא18/04/2012הבאת עוברים לישראל מחול כרוכה באישור פרטני של משרד הבריאות ובאישור יחידה בארץ שמוכנה לקלוט אותם
בכל מקרה במידה ואת חושבת על סבב נוסף של פונדקאות בחול, הייתי מציע לא לשנע את העוברים מספר פעמים
זה עלול לגרום להם לנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על מוקפאיםדניאל15/04/2012
שלום,
לאחר IVF שני כושל מטריים (הריון כימי חוזר) נשארו לי 17 עוברים מוקפאים. מניסיונינו הראשונים עם מוקפאים הכל היה כשלון אחד גדול.
לפי מה שנסיון שלנו מלמד יש לנו הצלחה כלשהיא רק עם טריים - האם ניתן לדלג על מוקפאים ולקבל אישור לעשות סיבוב נוסף עם טריים? אם כן, מה צריך לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג על מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול15/04/2012אם המעבדה הקפיאה העוברים, ניתן להסיק מכך שיש להם סיכוי להניב הריון. לכן מומלץ להשתמש בכל העוברים הקיימים לפני שיוצרים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לד"ר קול
דניאל15/04/2012אם בכל זאת אנחנו רוצים לעשות סיבוב נוסף עם טריים, מה צריך לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריים בנכחות מוקפאים
דנה16/04/2012אני עשיתי סיבוב טריים בנכחות מוקפאים בפרטי.
ביחידה שלי אמרו שצריך לעבור אישור ועדה נוסף לטריים והם בד"כ לא מאשרים בנוכחות מוקפאים,
בדיעבד כדאי לנסות עם המוקפאים בכל זאת זה טיפול פשוט יחסית,ומביא לתוצאות טובות סה"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להיכנס להריון עם שחלות פוליצישלי15/04/2012
ד"ר שלום, יש לי שחלות פוליציסטיות ואני רוצה להיכנס להריון, מה אני יכולה לעשות כדי להגדיל את הסיכוי להיכנס להריון באופן טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להיכנס להריון עם שחלות פוליצי - תגובה
פרופ' שחר קול15/04/2012יש לברר האם יש ביוץ ספונטאני. מציע לפנות לרופא נשים מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד בדיקת בטאיעל15/04/2012
שלום,
עשיתי החזררת עוברים טריים ביום ראשון 8.4
ב-14.4 קיבלתי 1/2 זריקת אוביטרל לתמיכה
מהו המועד המוקדם ביותר שאני יכולה לבצע בו בדיקת בטא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד בדיקת בטא - תגובה
פרופ' שחר קול15/04/201222.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה להריונות כימיים - דחוף!!!!דניאל15/04/2012
שלום,
רציתי לדעת מה הן הסיביות לשתי הריונות כימיים רצופות מטריים? (ממוקפאים אין הצלחות - פעמיים ברציפות).
איזה בדיקות ניתן לעשות בשביל למנוע את התופעה בפעם הבא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה להריונות כימיים - דחוף!!!! - תגובה
פרופ' שחר קול15/04/2012הסיבה העיקרית - עוברים שאינם תקינים, ולכן מערכת בקרת האיכות דוחה אותם ולא מאפשרת התפתחותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לד"ר קול
דניאל15/04/2012היחידה אמרה בכל פעם שמדובר בעובריים טריים שהתחלקו בצורה טובה.
מה הסיבה לכשלונות? מה אפשר לעשות?
האם הריון כימי זה סוג של הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת עוברים מיחידה ליחידהחסוייה15/04/2012
שלום רב,
האם קיים סיכון בהעברת עוברים מיחידה בצפון הארץ ליחידה במרכז הארץ לצורך ביצוע השתלה במרכז הארץ או עדיף לבצע את ההשתלה ביחידה בצפון הארץ לפי ההנחיה של הרופא החדש? האם זה מקובל?
האם ההליך הזה פשוט? מה הסיכון לעוברים?
אנחנו מאוד מבולבלים, היחידה בצפון ממליצה להפשיר את העוברים אצלה ולבצע את ההשתלה גם כן ורק במידה וחלילה לא יתקבל הריון להתחיל מחדש ביחידה במרכז הארץ...
התחלנו כבר תהליך להכנת הרחם אצל הרופא החדש בו אנחנו מאוד מאמינים אך מעט חוששים ואולי בצדק שאכן כדאי לבצע את ההפשרה וההחזרה ביחידה בצפון.
רוצים להיות תחת חסותו וחוששים לעשות "בלאגן"...
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית ואישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת עוברים מיחידה ליחידה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/04/2012ההליך פשוט ומקובל ואין שום סיכונים.
סך הכל הדבר דומה להובלת משהוא מקרור למקום אחר בקרור על די מקרר קטן שעושה אותה הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
חסוייה16/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)