מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידרקרן08/04/2012
פרופ' בידר שלום
הסברת לי כי הדימום בשבוע 7 +דופק לא קשור לקלקסן וכי יש הרואים בתחילת הריון מן המטומה שבעיקר זה חלק קטן של השלייה שדימם מסיבות שונות ולרוב זה נספג
האם מדובר בשבוע כה מוקדם בהיפרדות שלייה ? והם יש סיכוי בהמשך בגלל זה שתהיה היפרדות שלייה או שזה לא קשור?
באופן כללי הרופא ראה את איזור הדימום אך ראה כי השלייה עוטפת את העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012באופן כללי זה נעלם ואין קשר להיפרדות בהמשך.
כרגע צריך רק סבלנות ולא להתעסק בתאוריות.הסיכויים טובים יותר שיהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן09/04/2012פרופ' בידר שלום
עד מתי המטומה אמורה להיספג ? האם זה אמור לעבור עד סוף שליש ראשון או יכול להיות כל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/04/2012בדרך כלל נעלם בטרימסטר הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה מימכםהילה08/04/2012
קוראים לי הילה שאני עברתי הפרייה השבוע .יום ראשון היה לי החזרת עוברים החזירו לי 2 עוברים שיתחלקו ל9 תאים ואני מרגישה כאבים קלים ברחם הולכים ובאים האם זה מהאוטרוגסטן שאני שמה 3 פעמים ביום .?ומה הסיכויים שלי להכנס להריון ? תודה מראש הילה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה מימכם - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012ההרגשות למטה הן לרוב מפעולת שאיבת הביציות.
הסיכויים תלויים בגיל ובבעיה והיות ולא צינת קשה להגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל שלי
הילה08/04/2012הגיל שלי 24 והבעיה היא אצל בעלי .זרע חלש .
יש לי ממש גירוי רציני למטה נראה לי שזה מהנרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל שלי - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012אז הסיכויים טובים מאוד.
הדברים האחרים הם מהטיפול עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
הילה08/04/2012תודה רבה על התשובות .שאלה אחרונה .האם אני יכולה לקיים יחסים אני נורא מפחדת שזה ישפיע לרעה על הטיפול . יש לי בדיקת דם ביום שישי הקרוב
או שאני צריכה לחכות לתשובה ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת - תגובה
פרופ` דוד בידר09/04/2012אפשר בלי פחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה לעשות בדיקה בבית
הילה13/04/2012השאלה שלי היא. יום שישי אני הייתי אמורה לעשות בדיקת הריון בבית חולים ובגלל החג הם אמרו לי לבוא ביום ראשון האם אני יכולה לעשות בדיקה בייתית.?
אני עדיין מרגישה כאבים בבטן קלים ומפחדת שזה כאבים של מחזור למה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה לעשות בדיקה בבית - תגובה
פרופ` דוד בידר13/04/2012אפשר.
תופעות תמיד יש בעקבות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקה בייתית ויצא שלילי
הילה14/04/2012שלום רב . אני עשיתי בדיקה בייתית ויצא לי שלילי השאלה שלי היא כזאת החזירו לי שני עוברים שיתפתחו ל9 תאים אני רוצה לדעת למה זה לא ניתפס לי אם זה יתפתח יפה ל9 תאים ואיך אני יכולה לדעת למה .אולי הבייצית שלי לא טובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
הילה14/04/2012יצא לי צבע חום מהנרתיק קצת .האם זה מראה שהטיפול לא הצליח וזה אומר שזה התחלה של מחזור .עשיתי בדיקת הריון בייתית ויצא שלילי ומחר אני צריכה ללכת לעשות בבית חולים בדיקת דם האם ללכת או שלו צריך כי יצא שלילי .ומתיי אני יכולה להתחיל טיפול חדש או שאני ריכה לחכות קצת?
אולי בבית חולים איכילוב לא עושים לי את זה טוב אולי אני צריכה רופא פרטי אני כבר נואשתתתתתתתתתתתתתתתתת בבקשה מימך תענה לי תודה רבה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2012אם הבדיקה בשתן יצאה שלילית קרוב לודאי שאין הריון והדמם מרמז על כך.
לגבי אי ההצלחה אזי הרוב תלוי בעוברים.
גם עוברים יפים יתנו הריון באחוזים שנעים סביב ה 30 %.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץ בבקשהקרן08/04/2012
שלום רופאיים יקריים הסיפור שלי כזה בת 28 הריון ראשון מנשואיים ראשוניים תקין וטבעי ילדה במשקל 3300 נשואיים שניים בעיית זרע
הפרייה ראשונה ממוקפאים 2 העוברים נקלטו לצערי דימומים חזקים משבוע 11 הפרדות שילייה בשבוע 15 יירידת מיים וציריים 2 העוברים נשלפו החוצה לאחר השיתיי בדיקת קרישות וגילו לי פקטור 5
הפרייה שניה שלילית
הפריה שלישית שלילית
הפרייה רביעית שלילית
הפרייה חמישית מטריים 2 עוברים 1 נקלט משקלי 68 והתחלתי מהביוץ 40 מ"ג קלקסן ושוב פעם בשבוע 11 אין דופק לעובר
לאחר מכאן הפרייה ממוקפאים 2 עוברים יפים רירית 9 לא נקלט
ושוב פעם הפרייה של מוקפאים 4 עוברים 3 יפים רירית הרחם 9 ולא נקלט
למה לא נקלט ?תמיד הכול טוב מה אני יכולה לעשות פעם הבאה
השאלות שלי
1 מה הסיכוי שלי להצלחה בפעם הבאה?
2 מה הסיכוי שלי להריון תקין בפעם הבאה אם אני יעלה את הקלקסן למשקל גופי?
3 האם יש לי סיכוי ללדת ילד בריאה
תודה רופאיים יקריים אני פשוט על סך יאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?בבקשה תענו
קרן08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת יעוץ בבקשה - תגובה
ד''ר אריק כהנא08/04/2012מאחר וכבר היה לך הריון תקין, תשמרי על אופטימיות ותמשיכי בטיפול, ההריון התקין יגיע
לגבי מינון הקלקסן אפשר להתייעץ עם המטולוג המתמחה בטיפול בעיות קרישה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר אריק כהנא תודה רבה
קרן08/04/2012ממש תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר אריק כהנא תודה רבה
קרן08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והתחלת טיפולגלית06/04/2012
רציתי לשאול אם אני נקלטת להריון בזמן הביוץ ואחרי זה מתחילה לקחת דקפפטיל לדיכוי ביום ה21 פרוטוקול ארוך האם הדקא יפריע להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שואלת כי...
גלית06/04/2012אני לוקחת את הדקא ביום ה21 למחזור אז אני לא אוכל לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון והתחלת טיפול - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2012לא יפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ופעילות ספורטיביתשוש06/04/2012
האם 6 ימים אחרי החזרה מותר להתאמן באימון כדורעף? שדורש ניתורים וריצה (אפשר גם למתן אותו ולא לקפוץ יותר מדי..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-לרופאים יש תשובה? תודה
שוש07/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים ופעילות ספורטיבית - תגובה
פרופ' שחר קול07/04/2012ראי "שאלות נפוצות": מנוחה לאחר טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרקרן06/04/2012
פרופ' שלום רב
תחילת הריון לאחר טיפולים הרופא אמר לי לקחת 2 פרוגינובה ביום וקרינון
אך רשום בפירוט של התרופה כי אסור לנשים בהריון האם זה נכון? זה יכול לפגוע בעובר? אני קראתי באינטרנט שכן נותנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012הריון לאחר טיפול.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה לפרופ' בידרקרן06/04/2012
פרופ' בידר שלום
אתמול הזרקתי 60 קלקסן פעם ראשונה והרופא אמר לי בשום אופן לא זה מיותר ולחזור ל-40 האם זה יכול לפגוע בעובר (שבוע 7) או בהריון בגלל שאתמול 60 והיום שוב ה-40 או יכול לעשות בלגאן במערכת הקרישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2012זה לא יפגע בשום דבר.
גם אני חושב ש 40 זה יותר טוב.
לא יהיה באלאגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרלנולי06/04/2012
התחלתי אתמול לקחת סינרל אחד בכל נחיר פעמיים ביום.
אתמול בטעות לקחת 2 הסנפות בכל נחיר במקום הסנפה אחת
האם יכול להגרם נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' דוד בידרקרן06/04/2012
פרופ' בידר שלום
להזכירך שבוע 7 דימומים +דופק . הייתי אצל הרופא שביצע את ההזרעה והוא ראה את איזור המדמם ואמר שיש הצטברות של קרומים אך השלייה עוטפת את העובר
למה הכוונה הצטברות של קרומים?
לגבי הקלקסן כמו שאמרת הוא באותה דעה להמשיך עם 40 ולא 60 כפי שרופא אמר אמר משקל (משקל 52) הוא הסביר לי שבמקרה שלי זה מניעתי ולא טיפולי כי לא עברתי בחיי אירוע של קרישיות וזה לא רק לפי משקל ומיותר לתת 60
האם אתה מסכים עם זה ואפשר לסחוב הריון עד הסוף עם 40?
לפי מה שהבנתי עם דימומים זה סיכוי של 50% שההריון שורד אתה מאמין שיהיה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2012הכוונה שרואים איזשהוא מקום עם הצטברות דם אךאני מאמין שיספג.
לדעתי זה לא 50-50 זה יותר סיכוי גדול שיהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן06/04/2012פרופ' בידר שלום
ראשית תודה על תגובתך והתמיכה
הבנתי ממך שהאיזור המדממם יספק אך מה הסיבה שממהתחלה נוצר מצב של קרום שממנו נובע דימום? האם זה קשור לקלקסן?
או שזה משהו שכיח בהריון
תודה על תמיכתך דעתך חשובה לי זה משרה אופטימיות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012לא קשור לקלקסן.
יש שרואים בתחילת ההריון מין המאומה שבעיקרה זה חלק קטן של השליה שדימם מסיבות שונות ולרוב זה נספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012המטומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבyamit05/04/2012
אחרי סיבוב שני של אקאקלומין ,מעקב זקיקים :
יום חזור 20
עובי רירית הרחם :10 מ"מ
הד קו אמצע :כן
אחר:אקוגנית
ללא נוזל דוגלס
שחלה ימנית :זקיקים קטנים + מבנה הטרוגני 7*10 מ"מ
(מה זה אומר מבנה הטרוגני?)
שחלה שמאלית: זקיק 18 מ"מ + עוד בגודל 10מ"מ
מובן לי שהביוץ מתקרב ,אבל האם המבנה הטרוגני מראה על בעיה? ומה זה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב - תגובה
פרופ' שחר קול05/04/2012ניתן לתת חוות דעת רק לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן05/04/2012
פרופ' בידר שלום
כתבת לי שעדיף זריקות פרוגסטרון עקב הדימום (הרייון שבוע 7 יש דופק)
כמה זריקות ביום והאם זה זריקה שאני מזריקה?
העבירו אותי ל-60 מ"ג קלקסן במקום 40 מ"ג משקלי 52 מה דעתך?
האם אתה חושב שהגברת מינון +זריקות יגרום להפסקת הדימום?
דואגת עדיין יש דימום חולשה וקצת אי נוחות בבטן תחתונההאם זה לא מצריך אישפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012גסטון זריקה אחת ליום לשריר במשך 4 ימים ואחר כך לפי הצורך.
לדעתי העלאת הקלקסן לא חשובה וכעת את מקבלת יותר כי בדרך כלל זה 1מג ל1 קג משקל-אך אני חושב שזה לא משמעותי אך כדאי להזריק קצת פחות.
אין מה לעשות באישפוז.
לא יותר טוב לנוח בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן05/04/2012פרופ' בידר שלום
האם הכוונה לזריקה כל יום במשך 4 ימים ואז לפי הצורך ? האם מדובר בזריקה שאני עושה אותה?
בדיקת פרוגסטרון ב-19.3 היה 128 האם יכול להיות שהפרוגסטרון בירידה ולכן הדימומים?
כרגע אני עם קרינון פעמיים ביום עד שאפנה הערב לרופא המטפל האם עוד יום אפשר לשרוד בלי זריקה עד שאקבל הדרכה מהרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012כל יום זריקה לשריר עדיף על ידי אחות.
קרינון פעמיים ביום זה לא ההמלצה על ידי היצרן אלא אחד ביום רק שלא נעים לשים בדימום ואולי זה פחות טוב.
בדיקת פרוגסטרון מיותרת ולא אומרת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותליאור04/04/2012
שלום רב!
אני ובעלי בריאים לחלוטין אחרי 10 טיפולי פוריות ללא הצלחה
החלטתי לעשות לפרסקופיה או היסטרופיה אבחנתית
מה כדאי לי לעשות ומה הבדל בינהם????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
פרופ' שחר קול05/04/2012לפרוסקופיה - הסתכלות ישירה על איברי הבטן והאגן.
היסטרוסקופיה - הסתכלות ישירה על תעלת צוואר הרחם והרחם.
מה כדאי? יש לדעת את מלוא הפרטים הקליניים הרלוונטים, ולכן יש מקום להתייעצות עם הרופא המטפל הבקיא בפרטים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרדנה04/04/2012
בת 34(כמעט)
יש לי ילד בן 3 וקצת מהפריה חוץ גופית,כבר יותר משנתיים בטיפולים כאשר באמצע 2 הפלות(ספונטני ותאומים ממוקפאים),
את הילד הראשון הריתי אחרי הפריה ראשונה,
אני לפני החזרת טריים שלישית ביחידה חדשה,
נשאבו 12 ביציות מתוכם הופרו 7 ב ICSI, יבוצע AH
כל הברורים כולל קרישה והסטרוסקופיות תקינים.
החזרה כעבור 72 שעות
מה הסיכויים הפעם?
מדוע אני לא מצליחה?
יש עוד משהו שאפר לעשות?האם פיפל היה עוזר לי?
כמה עוברים אתה ממליץ לי להחזיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012סיכויים טובים מאוד.
להחזיר 2 עוברים.
לא כל כך מאמין בפיפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר-שאלות נוספות
דנה04/04/2012האם העובדה ששניתי יחידה ופרוטוקול עוזרת?
האם יש הבדל בין היחידות השונות מבחינת רמות הביצוע של המעבדות?(עברתי מציבורי לאסותא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר-שאלות נוספות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012אני לא חושב שיש הבדל גדול בין המעבדות.
רוב העובדים בבתי החולים הציבוריים עובדים גם בפרטיים.
ההבדל הוא בכך שבבתי חולים פרטיים את באה עם רופא מטפל פרטי וזה נוח יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרו'פ בידר שאלות אחרונות
דנה05/04/2012הוחזרו היום 2 עוברים בני 8 תאים יפים ללא שברים,רירית תלת 14 מ"מ.
החזרה תקינה,
הבטא תהיה ב18 מדוע כל כך הרבה זמן?
אכן הסיכויים גבוהים מאוד?(הרופא אמר שהוא מצפה לבטא 150-200 לפחות)
תמיד הנתונים שלי כאלה,אך משום מה לא מצליח(חוץ מ3 פעמים שדווקא כן הצליח אבל רק ילד חי אחד)לכן אבדתי קצת אמון בהפריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרו'פ בידר שאלות אחרונות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012הסיכויים תלויים בגיל ונעים סביב 35 %.
יש להיות סבלנים כי הנתונים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר-שאלה חשובה נוספת
דנה06/04/2012אני מפחדת מכל תזוזה שהיא פן יפלטו העוברים(למרות שאני ותיקה בעניין)באיזה מצב העוברים יכולים להפלט מהרחם?
מה יכול להשפיע עלהם?
מה דעתך על דיקור סיני אחרי החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מטריד נוסף-לפרופ' בידר בבקשה
דנה06/04/2012האם העובדה לפני כשנה עברתי הפלת תאומים בגלל שקים ריקים,והפלה בלתי שלמה עם התערבות של צטוטק,יכולה להיות הסיבה שאני לא נקליטת להריון נוסף?
(בוצעה הסטרוסקופיה נתוחית לפני כ10 חדשים)
עם בני עברתי לידה קשה מאוד מגלל CPD שבסופה הובהלתי לניתוח חירום במהלך הלידה נקרע צוואר הרחם(קרע ארוך בשעה 3),האם צוואר הרחם יכול לשאת הריון מלא במצב כזה(עם תפר צווארי בשבוע 14)?מה עם הריון תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מטריד נוסף-לפרופ' בידר בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012עם קשר בתואר זה צריך להחזיר.
אם את לא מצליחה להרות יש לזה מספר סיבות ואחת מהן יכולה להיות מגיעה ברירית אך על זה את צריכה לקבל הסברים מהרופא המטפל ושטמונה דעתו על רירית הרחם במהלך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מטריד נוסף-לפרופ' בידר בבקשה - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012יתן דעתו לעניין הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר-שאלה חשובה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012העוברים לא יפלטו. אין דבר כזה.
את יכולה להתנהג רגיל.
בעניני דיקור סיני אחרי ההחזרה זה לא יגרום לשום נזק ולגבי תועלת זה לא ברור, לדעתי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית הרחם שלי-לפרופ'
דנה08/04/2012הרירית טובה,בד"כ תלת שכבתית,עבה יחסית (תמיד מעל 10 מ"מ)לפני שנה וחצי היתה לי תגובה חזקה לאסטרוגן בעקבותיה בוצעה גרידה(בפיפל)לרירית,הממצאים והגרידה יצאו תקיניםו וכן ההסטרוסקופיה האבחנתית שעשיתי בכל זאת הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הרירית
דנה08/04/2012מדוע אם כך לא אמרו לי מעולם דבר על הרירית,מלבד האי סדירות שהיתה בזמנו?,ביחידה הקודמת נהגו הרופאים לעשות את האולטרסאונד ומעולם לא העלו את העניין לדיון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הרירית - תגובה
פרופ` דוד בידר08/04/2012אם הרירית תלת שכבתית וסדירה אז זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ'-מסקנות לתגובתך אודה
דנה08/04/2012אם כך אני פשוט נופלת על הצד הרע של הסטטיסטיקה כנראה(יש לי ג'ינקס...)
התגובה שלי להורמונים היא מצויינת,והעוברים גם הם טובים מאוד.
דווקא הטיפול הראשון שבו הריתי את בני היה הפחות טוב מכל הטיפולי מבחינת איכות עוברים.
נקווה שהפעם אצליח,
אולי איכות הביציות לא טובה למרות שאיכותצ העוברים טובה מאוד למראית העין ?(בעצמי ראיתי שהם מושלמים)
תמיד נטוצנים לי אחוזים גבוהים להצלחה ומשהו משתבש.(או נופל או לא נקלט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ורמת פרוגסטרוןאסנת04/04/2012
שלום רב,
עברתי דיכוי עמוק ע"י סינרל ו-8 ימי סטימולציה ע"י גונל F ומנוגון.
בבדיקת אולטרה סאונד 24 שעות לאחר אוביטרל, נראו 2 הזקיקים הבשלים שהופיעו לאורך המעקב (בגודל 22 ו-24) אולם הפרוגסטרון היה 15.
כיצד ייתכן שערכי הפרוגסטרון מתאימים לשלב הלוטאלי אולם הזקיקים נותרו "שלמים"?
תודה רבה,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ורמת פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012אין שום משמעות לבדיקות 24 שעות אחרי אוביטרל ובכלל לא צריך לבצע הבדיקות שעשית.
הזקיקים יעלמו אחרי 36-40 שעות מהאוביטרל.
גם לפרוגסטרון אחרי אוביטרל אין משמעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלאנה04/04/2012
שלום,
אני יודעת שנהוג לעשות פיפל בכל מיני שלבים במחזור. גם באותו חודש של שאיבה והחזרה.
רציתי לדעת מה הזמן המקסימאלי לפני שאיבה/החזרה שאפשר לעשות בו פיפל מבלי לפגוע בסיכויי ההיקלטות של העובר עקב פגיעה ברירית.
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012את הפיפל עושים לפני הוסת של חודש הטיפול.
אם אני מתכנן טיפול אזי הזריקות ניתנות מהוסת. טרם קבלת הוסת, צריך לבצע פיפל , פעמיים או שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)