מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' בידר דחוףקרן04/04/2012
פרופ' בידר שלום
אתמול פניתי למיון שבוע 7+2 עקב דימומים יש דופק הבוקר לא הרגשתי כאבים אך פתאום חשתי תוך כדי ישיבה שפריץ של דם אדום כמו יום השני לווסת חזרתי למיון ראו דופק צואר סגור קריש דם בנרתיק 7 מ"מ ברחם הד עוברי תואם ל-שבוע 6.5 + דופק
מה אני עושה במצב כזה אני עם קלקסן 40 מ"ג עקב הפלות חוזרות ותמיכת קרינון
ההריון יקר לי מאוד האם יש באפשרותך לייעץ לי או לעזור לי , להפנות אותי לרופא שמומחה להריון בסיכון גבוה ?
האם אתה חושב שעם דיממום כה חזק ההריון ישרוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012בשלב זה את מטפלת בסדר וכדאי להזריק גם גסטון 50מג , לנוח ולחכות.
חוץ מזה אין מהלעשות.
צריך מעקב , תכתבי אימון גרה ואיזה קופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן04/04/2012פרופ' בידר שלום
מה זה גסטון ? פניתי לרופא לחוות דעת המליץ עד שבוע 9 להיות עם קרינון בוקר וערב ולא רק בוקר ולעלות את הקלקסן ל-60 במקום 40 (52 קילו).
וכי ניתן עוד להציל את ההריון
בינתיים הדימומים הולכים ובאים אך בבוקר היה דימום חזק ביותר
מה דעתך על שינוי הפרוטוקול והאם לדעתך יש סיכוי למרות הדימומים שההריון יחזיק
נכון להיום יש דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2012גסטון זה זריקת פרוגסטרון.
זה לא נוח לשים בנרתיק כשיש דימום.
אני חושב שזריקות יעזרו.
זה שראו דופק מגביר סיכויים שההריון יתקדם וסיכויים טובים שיצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכל הרופאיםסיון04/04/2012
האםDHEA אכן מהווה תרופת פלא לנשים עם תגובה שחלתית ירודה?
אני מתלבטת אם לקנות או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לכל הרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012לא מהווה שום פלא.
זה תוסף מזון בארצות הברית.
יש רופאים שנותנים את התוסף, שאצלנו צריך מרשם וזה שמכין את זה מרוויח.
לא הייתי בונה על זה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר
סיון04/04/2012תודה רבה על המענה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן04/04/2012
פרופ' בידר שלום
כפי שציינת כל דימום נחשב להפלה מאיימת אך כאשר יש דופק זה מעודד
אתמול היה דימום היום לא האם זה משהו שיכול לחזור או משהו שיכול להיות חד פעמי?
האם אני נמצאת בסיכון והאם מנסיונך הרב הריונות אשר מלווים בדימומים כאשר יש דופק מסתיימות בליידות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012רובן מסתימות טוב.
צריך להיות במעקב בסיכון גבוה.
יכולים להיות דימומים קלים אך לדעתי זה יסתדר.
בכל אופן האם מישהוא בדק וראה מהיכן הדימום נבע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע03/04/2012
היו הפרשות כמו בתחילת מחזור (סליחה על התיאור). אני אמורה לקבל מחזור רק בעוד כ-10 ימים.
האם ייתכן שיש שיבוש בגלל ההיסטרוסקופיה שעברתי לםני כחודש וחצי?
אמרו שייתכן כי מדובר בדימום של השתרשות. מה זה בדיוק? האם הוא באמת קיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אריק כהנא04/04/2012לצערי , לא ניתן לתת תשובה אמינה רק לפי התאור
כדאי להיבדק אצל רופא מטפל כולל בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבyamit03/04/2012
עקב שיבושים במחזור, אני כבר בסבב שני של אקאקלומין ומבצעת מעקב זקיקים (רירית 9.2 ,זקיק שחלה שמאלית 15 ,שחלה ימינית 11 )הפעם נרשם הערה שלא הופיע עד עכשיו- מעט אקוגנית - מה זה אומר.
האם זה מספיק אקאקלומין ללא ביצוע בדיקות דם בכל בדיקה.
והאם יש צורך בחיזוק או תמיכה לכדורים?
הביוץ מתקרב ,לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב - תגובה
ד''ר אריק כהנא04/04/2012במקרה של טיפול עם איקקלומין ניתן במרבית המקרים להסתפק במעקב אולטרהסאונד
יחד עם זאת, אם יש ממצא לא ברור כדאי להוסיף בדיקת דם לאסארוגן,פרוגסטרון ול LH ,כדי למצוא הסבירות גבוהה את מועד הביוץ
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודיעלי03/04/2012
טיפול IVF ראשון , החזרת 2 עוברים טריים ב 21.3 , היום עשיתי בטא והתשובה היתה :35.
לפני 3 ימים החל לי דימום כמו ווסת שנמשך עד היום - לא כמויות גדולות יחד עם כאבי בטן - כאבי מחזור
הרופאה האמרה שהתשובה חיובית אבל לשמור על אופטימיות זהירה ולעשת בטא עוד יומיים ולהמשיך בתמיכה (שלמעשה הפסקתי עם קבלת הדימום). (התמיכה 2 פרוגינובה ו - 2 קרינון)
שאלותיי:
1. האם יכול להיות הריון עם דימום וכאבי מחזור? האם זה מצביע על משהו שאינו תקין?
2. האם ערכי הבטא בסדר?
3. האם חלילה זה יכול להיות הריון חוץ רחמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד - תגובה
פרופ' שחר קול05/04/20121. א - כן, ב- לא תמיד
2. כן
3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבי מחזור עם בטא חיוביתיעלי03/04/2012
טיפול IVF ראשון , החזרת 2 עוברים טריים ב 21.3 , היום עשיתי בטא והתשובה היתה :35.
לפני 3 ימים החל לי דימום כמו ווסת שנמשך עד היום - לא כמויות גדולות יחד עם כאבי בטן - כאבי מחזור
הרופאה האמרה שהתשובה חיובית אבל לשמור על אופטימיות זהירה ולעשת בטא עוד יומיים ולהמשיך בתמיכה (שלמעשה הפסקתי עם קבלת הדימום). (התמיכה 2 פרוגינובה ו - 2 קרינון)
שאלותיי:
1. האם יכול להיות הריון עם דימום וכאבי מחזור? האם זה מצביע על משהו שאינו תקין?
2. האם ערכי הבטא בסדר?
3. האם חלילה זה יכול להיות הריון חוץ רחמי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וכאבי מחזור עם בטא חיובית - תגובה
ד''ר אריק כהנא04/04/2012התשובה לכל השאלות היא - כן
צריך לחזור על הבדיקה ולהעריך את קצב העלייה, אם בכלל
שיהיה בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרקרן03/04/2012
פרופר בידר שלום
עזרת לי המון בפורום זה . כפי שרשמתי בשאלה קודמת הריון שבוע 7 עם קלקסן הרופא אמר לי במיון כי אצטרך מעקב צמוד וקפדני כל ההריון האם התחום שלך זה רק פיריון או גם הריונות בסיכון ? האם אפשר לעשות מעקב אצלך?
או שיש באפשרותך לתת לי המלצה למומחה להריון בסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2012איזה קופה ואימנה גרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן03/04/2012פרופ' בידר שלום
אני בעוד חודש בקופת חולים מכבי גרה בראשל"צ אך לא אכפת לי להיות מטופלת אצל רופא פרטי במעקב צמוד ההריון יקר לי מידי ונאמר לי במיון היום כי אצטרך מעקב צמוד עקב קרישיות יתר והזרקת קלקסן.
אודה לך מאוד עם תמליץ לי או שעם אתה עושה מעקב הריון בסיכון או שהתחום שלך הוא פוריות.
עזרת לי המון במהלך השנה בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/04/2012תסתכלי מי הרופאים הרשומים בראשון ואני אגיד לך מי עובד איתנו בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענות בדיקת דם בבקשה לחזור אלגל03/04/2012
שלום רב,
בבדיקת דם שעשיתי התוצאות:
ESTRADIOL E2 292
PROGESTERONE URGENT 7.6
LH URGENT 9.5
בבקשה לחזור אלי ולומר לי מה זה אומר.
החודש לא קיבלתי הורמונים כי יש לי ציסטה והרופא אמר לי לעשות את הבדיקה דם הזו.
האם אפשר לעשות הפריה לפי התוצאות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענות בדיקת דם בבקשה לחזור אל - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012לסיגל שלומות,
עלייך להמתין מחזור נוסף וביום השני של המחזור לחזור על הבדיקות, בתקווה שתהיה ירידה ברמת הפרוגסטרון, ואז ניתן יהיה להתחיל בטיפול.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרקרן03/04/2012
פרופר בידר שלום
הריון ראשון שבוע 7 עם קלקסן 40 מ"ג עקב קרישיות בעבר 3 הפלות בשבוע 5
הריון באמצעות הזרעה כי לא הצלחתי להרות 6 חודשים לאחר ההריון הספונטני הראשון
היום הרגשתי התכווצויות חזקות וכאבי בטן תחתונה עם עם דימום כמו תחילת ווסת פניתי למיון ראו שק הריון ודופק וצוואר רחם סגור וארוך הריון שמתאים לשבוע 6+4
ההנחיות הם מנוחה להמשיך עם קרינון ולפנות למיון עם יהה דימום חזק
מה הסיבה לדימום ולהתכווצויות האם זה סימן להפלה גם כאשר נצפה לראשונה דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2012לא תמיד ברורה הבעיה אך אם בבדיקה צואר הרחם נראה תקין והבודק רואה כי יש דמם דרך צואר מרחם זה יכול להיות מסיבות שונות ולא כדאי להתעמק בזה.
מה שחשוב שיש דופק וצריך לנהוג לפי העצות שנתנו לך.
יתכן קשר עם הקרישיות ולקיחת הקלקסן אך אין מה לעשות.
בשלב זה שרואים דופק זה טוב וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
קרן03/04/2012פרופ' בידר שלום
ראשית תודה על המענה המהיר
כתבת שאולי יש קשר בין הדימום לקרישיות ולקלקסן וכי אין מה לעשות זה אומר שההריון בסכנה עקב הקרישיות גם שאני מזריקה קלקסן או שאולי 40 לא מספיק (משקל 52)?
האם זה שראו דופק שזה פעם ראשונה עם קלקסן לאחר 3 הריונות כושלים מפחית לדעתך את הסיכוי להפלה ?או שאני נמצאת במצב של הפלה מאיימת?
האם אתה חושב שיהיה טוב? עד שהגעתי לרגע הזה שיש דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/04/2012כל דמם בהריון זה הפלה מאימת
מינון הקלקסן בסדר וצריך לקוות שהכל יתקדם בסדר.
זה שיש דופק מאוד מעודד ומבטיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של IVFלחוצה02/04/2012
שלום רב,
לצערי מנוסה ב-IVF רבים. במחזור טיפול האחרון לפני חודשיים קיבלתי 5 מנופור ליום במשך 13 יום (בטיפולים קודמים היה 3 ביום). לקראת השאיבה חשתי כאב חד שבא הולך בשד ימין. הכאב נעלם לגמרי כעבור יומיים-שלושה. הטיפול לא הצליח ואני בהפסקה, רציתי לדעת האם יש מצב שהכאב הוא בגלל ההורמונים? ... יש לי ילד אחד (מהפריה) בן 4 וחצי ואני מאוד רוצה שיהיה לו אח או אחות - אבל עכשיו מאוד מאוד חוששת מסרטן שד. עד כה עברתי 13 הפריות בסה"כ - 7 מהן בשנה וחצי האחרונות... האם עלי להיבדק אצל כירורג בגלל הכאב? האם רופאים של IVF גם אומרים למטופלת מתי להפסיק לנסות? האם יש נקודה/מדד שאומר - "זהו" / "עד כאן"?
תודה,
לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של IVF - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012שלום רב,
אין ספק שעלייך להבדק ע"י כירורג שד ולבצע סונר שדיים. אין חוקים לגבי מספר טיפולי ה-IVF והחלטת הגורם הרפואי להפסיק את הטיפולים. כל מקרה לגופו של ענין, אך נראה לי שמצידך יש כוונה להמשיך בטיפולים אלו.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אריק כהנאמודאגת02/04/2012
שלום ד"ר
עשיתי מעקב זיקים החודש
בחודש מנוהח מ-IVF
תמיד הביוץ שלי מאחר בשבוע אחרי טיפול הורמונלי מסבבים של IVF
והחודש הוא כמו בטבעי שלי
יום מחזור 13
E2 486
LH 41.1
PROG 3.86
יום מחזור 14
E2 331
LH 31.9
PROG 4.3
יום מחזור 17
E2 311
LH 10.2
PROG 16.59
1. מדוע האסטרדיול כזה נמוך?
2. איך זה שהפעם (אחרי 6 סבבים של IVF) פעם ראשונה אני מבייצת ביום ה-14 כמו בתמיד ולא כמו אחרי סבבים שאני מבייצ ביום 16/22?
3.יש צורך בתמיכה?
תודה על תרומתך הגדולה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אריק כהנא - תגובה
ד''ר אריק כהנא04/04/2012אין נתונים לגבי בדיקת האולטרהסאונד
בכל מקרה נראה שאת מבייצתשייה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אריק כהנאקרן02/04/2012
ד"ר שלום
הריון ראשון גיל 35.5 האם צריך לעשות גם סיסי שלייה וגם מי שפיר או מה מומלץ?
האם אתה עושה בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מיקופלסמה הומיניסיעל01/04/2012
שלום,
רציתי לשאול האם נמצא קשר בין מיקופלסמה להפלות חוזרות?
כמו כן, מדוע הבדיקה אינה חלק מהפרוטוקול ה"רגיל", המקובל למטופלות פוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקופלסמה הומיניס - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012לנעה שלומות,
אכן זיהום עם מיקופלסמה יכול להיות גורם להפלות חוזרות. יחד עם זאת, מאחר וזיהום זה הוא נדיר למדי בדיקה זו איננה נמצאת בסל הבדיקות של מטופלות פריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' פלדברג
יעל04/04/2012עקב אי הבנה, גילו רק עכשיו שבבדיקה שעשו לי לפני 1/2 שנה היה לי את הזיהום.
כעת אני לפני IVF ומקבלת דוקסילין.
אני לא כ"כ מבינה אם הזיהום כבר לא קיים, דוקסילין עשוי לעזור לטיפול הנוכחי?
ואם לא אז למה לקחת עכשיו דוקיסלין למשהו שהיה כה מזמן?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - שאלה לפרופ' פלדברג
נעה05/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת... אנא תשובת אחד הרופאים
נעה08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה בעבקות טרנסלוקציהמירה01/04/2012
אני אמא לשלושה בנים ובהריון האחרון נתגלה כי לבני וולי יש טרנסלוקציה רוברטסונית בכרומוזומים 14 ו15. נעשו בדיקות שהראו כי ככל הנראה החומר בין הכרומוזומים לא עבר ולכן הוא איננו נושא תסמונות קשות שיושבות על כרומוזום זה. באמת יש לנו ילד מקסים ומתוק.
אנו מתכננים הריון רביעי ומעוניינים שזו תהיה בת. האם ניתן לבצע הפריה וגם לדאוג שלא תהיה טרנלוקציה?
האם הקופה ממנת הפריה כזו? או שצריך לעשות את זה פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה בעבקות טרנסלוקציה - תגובה
פרופ' דב פלדברג03/04/2012למירה שלומות,
לאור הנתונים של הבדיקות הגנטיות שמסרת על רופא הפריון המטפל בך לפנות לרופא המחוזי של הקופה אליה את משתייכת, עם המלצה של מנהל מכון גנטי לביצוע IVF ו-PGD, ובאותה הזדמנות אפשר יהיה לכוון את מין העובר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרנסלוקציה
סטלה04/04/2012היי מירה,
יש לך מזל אם מותר לי להגיד.
לי יש טרנסלוקציה הין כרומוזומים 10 ו-12 ובעקבות זה
עברתי הפלות חוזרות.
בסוף החלטתי ללכת לIVF ואז גיליתי שיש תהליך גנטי
שנקרא PGD שבעצם בודק את הימצאות הטרנסלוקציה
בביציות שהופרו.
אני אישית קיבלתי אישור מלא לתהליך מקופ"ח אך שוב
אצלי הטרנסלוקציה במידה ונמצאת לא מאפשרת היריון כלל.
כמו כן ה-PGD מבוצע נכון לעכשיו רק בשני בי"ח בארץ:
איכילוב ותל השומר.
בעיקרון לנשים שאין להן בעיה להיכנס להיריון ממליצים לעשות
מי שפיר או סיסי שיליה.
לדעתי יהיה הכי טוב שתתיעצי עם רופא הנשים שלך על הכדאיות
כיוון שזהו תהליך לא פשוט, ארוך וכן מוריד את הסיכויים של ההפריות
החוץ גופיות, בנוסף בתהליך הזה גם לא ניתן להקפיא עוברים.
מקווה שעזרתי,
סטלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה11/04/2012היי סטלה
תודה על התשובה.
אבל הבעיה במי שפיר או סיסי שליה זה שאם אכן קיימת הטרנסלוקציה הזו ב14 ו 15 היא עלולה לגרום לפיגור עמוק וקשה ואני מעדיפה למנוע את ההיסטריה והבדיקות המלחיצות שעברנו כדיי לוודא וגם אז לא ב100 אחוז שהילד בסדר.
ולכן רוצה לעשות הפריה או משהו אחר שיימנע להכנס להריון עם עובר עם טרנסלוקציה.
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)