מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא חיובית לאחר 6 ימים מהזרעהגילי19/07/2011
בדיקת בטא נערה ביום השביעי ממתן זריקת האוביטרל ויצאה 11 יחידות.
האם כל ה- 11 הם מהאוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא חיובית לאחר 6 ימים מהזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותנתי19/07/2011
אני בת 39.5, רווקה. רופאת הנשים שלי המליצה לי על הקפאת ביציות.
אני פונה לפורום "ניטראלי" כי בינתיים הרופאים שעושים את זה באופן פרטי, ממליצים לי לעשות ואני נורא מתלבטת. כי זה גם הליך יקר מאוד (20,000 ש"ח) ולא נעים. ולכן ברצוני לשאול- האם בגילי באמת שווה לי לעשות את זה? האם הסיכויים להרות מביצית מוקפאת גבוהים בכלל?
אודה מאוד על תשובה בהקדם שכן אין לי הרבה זמן להחליט.
תןדה רבה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לצערי הרופאה שלך לא מבינה בהקפאת ביציות.
הניסיון בארץ לא קיים אך יש מקומות בעולם שלפי פירסומים שלהם מצליחים לא רע ומקומות אחרים טוענים שהסיכויים קטנים.
היות ובארץ אין ניסיון קרוב לודאי שמי שירויח מזה זה בתי החולים והרופא המטפל שיכול להגיד לך בעתיד שטוב שניסינו אך הביצײַת לא שרדו.
לדעתי לא כדאי לך לעשות זאת כי סיכוייך להרות אחר כך אפסיים.
ראיתי שמספר מרכזים בארץ כבר מפרסמים להגיע להקפאות , אך יש להבין שברוב המקומות זה עדיין לא עובד טוב וצריך לרכוש ניסיון מה שלנו אין.
ועכשיו את יכולה להחליט.
עדיף להקפיא עוברים.
עדיף גם אם זה יהיה מאוחר יותר ועם בן זוג לבצע תרומה ששם יהיה לך ילד מאשר סיכויים כמעט אפסיים בהקפאת הביציות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא פרט
הילה20/07/2011מאחר ואתה ממליץ להיזהר משרלטנות אשמח אם תפרט
על איזה מדינות מדובר, איך אפשר להגיע למרכזים הללו ואיך נדע לזהות את השרלטנות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא פרט - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011יש מרכזים בספרד וארצות הברית.
גם היפנים טוענים להצלחות אך כל עניין הקפאת הביציות הוא לוט בערפל ואם תרצי ממש לנסוע אחפש את הכתובת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011הסיכויים להרות מביציות שהוקפאו בגיל 39.5 הם קטנים.
הקפאת ביציות מתאימה לנשים בגיל 30 - 33. לאחר מכן חלה ירידה משמעותית בסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
*20/07/2011נתי שלום,
קראתי כאן את הפתיח שלך, ובהתאם למה שכתב לך פרופ' בידר, ובהתאם לניסיוני, אני ממליצה לך לא לחכות בשום פנים ואופן!! את בגיל שעוד יש לך סיכוי להרות (אם את רווקה אז כנראה רק בעזרת טיפולים) וכדאי לך להתחיל את זה כמה שיותר מהר, ולא להגיע לגיל בו הסיכויים אפסיים.
דבר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון, שלא כל טיפול, כולל טיפול הפריה, מניב היריון. זה ממש לא כך, מה שאת בוודאי עדיין אינך יודעת.
עוד דבר, יש גם פרוצדורה שצריך לעבור לפני שמתחילים את הטיפולים - שאורכת זמן מסוים, יש מרכזים שהתור לרופא אצלם לוקח מספר חודשים, והכי חשוב, לאף אחד שלא ניסתה להרות בעבר אין מושג אם יש או אין לה בעיות הקשורות לפוריות או לאחזקת ההיריון. לכן, ומניסיון אישי, וכדי שלא תגיעי למצבי, אני ממליצה לך בחום להתחיל עכשיו בטיפולים, כאשר יש לך שתי אפשרויות:
1) לעבור טיפולים לשם כניסה להיריון עכשווי. במקרה זה, אם אין לך בעיות מכניות כמו חסימת חצוצרות או הידבקויות - יתחילו איתך בהזרעות, ורק לאחר מספר הזרעות עם זריקות עוברים להפרייה. זה תהליך, וזה לוקח זמן.
2) באם את עדיין חולמת על האפשרות למצוא בן זוג, להתחיל בטיפולי הפרייה ולהקפיא את העוברים שיווצרו, כמו שפרופ' בידר המליץ לך, כי בעוברים מוקפאים יש ניסיון רב, כולל בארץ, אך גם כאן כדאי לדעת שאחוזי ההצלחה בעוברים מוקפאים קטנים מראש לעומת השתלה של עוברים טריים ברחם.
נכון, שאם תנשאי אז העוברים לא יהיו מבעלך, אבל ייתכן ועד שתנשאי כבר לא תוכלי להרות מהביציות שלך, כך שהקפאת עוברים עכשיו עדיפה בכל מקרה.
בכל מקרה, אם תינשאי בתקופה הקרובה, נניח תוך שנה, אז ייתכן וניסיון טבעי להיכנס להיריון יביא את ההיריון המיוחל, וכך יש לך גם עוברים נוספים.
שאלה מעניינת שאולי הרופאים יתנו עליה את הדעת היא, מה קורה למי שמקפיאה עוברים מבנק הזרע - ונישאת, ואז רוצה לעבור טיפולי הפריה מבעלה. האם אז יאשרו לה טיפולי הפריה מבן הזוג למרות שיש לה עוברים מוקפאים (מבנק הזרע)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההגיון הבריא שלי אומר שכן יאשרו.
נירית20/07/2011תתארי לעצמך שאישה נשואה עוברת טיפולי פוריות ונשארים לה מוקפאים. היא ובעלה מחליטים להתגרש. היא נישאת בשנית ורוצה להיכנס להריון ולהתחיל בטיפולי פוריות. אז את המוקפאים הישנים זורקים ומתחילים מהתחלה טיפולים עם זרע הבעל החדש.
אז אותו תהליך מתרחש עם זרע תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן טיפולIVFליז19/07/2011
שלום רב!
אני בת 37, התחלתי טיםול ב- 10.7 של דקפפטיל ופרגונל.
ביום ראשון 17. עשיתי אולטרסאונד וממשיכה עם הזריקות.
היון ה19.7 יש לי דימום.
האם זה הגיוני? איך יכול להיות דימום במהלך הזרירות?
יש לי ילדה מטיפולי IVF מלפני 6 שנים, ומעולם לא היה לי דבר כה.
אשמח אם תוכלו להסביר לי את הסיבות לדימום, והאם יש לי סיבה לדאוג?
תודה מראש
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן טיפולIVF - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לליז שלומות,
הדימום שהתרחש תוך כדי הטיפול הינו תוצאה של דקפפטיל ותוך כדי מתן הזריקות להשראת ביוץ הדימום ייעלם. אל דאגה מדובר על תופעה מוכרת ללא שום השלכות לגבי הטיפול.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרונית19/07/2011
שלום ..
שבוע שביעי בהריון אחרי טיפול הפרייה חוץ גופית .
עד עכשיו לא מרגישה בבחילות ואין הרגשה כזוו ..האם זה דבר טבעיי או זה אומר שיש דבר לא תקייןןן?
האם כל הנשים צריכות להרגיש בזהה ( בחילות ) ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011טבעי ותקין. לא כל אישה סובלת מבחילות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה דחוףףף לפרופ' דוד בידרFF19/07/2011
שלום
אני ממש דואגת...
אני עשיתי שאיבה יום ראשון אמרו לי להתחיל בערב (יום ראשון) כדור אחד של דוקסלין ושני כודרים של מדרול ויום למחרת לקחת דוקסלין אחד בוקר ואחד ערב ומדרול שניים בוקר שניים ערב למשך 5 ימים ובערב (יום שני) להתחיל עם אנדומטרין כדור אחד ואת האנדומטרין להמשיך עד שהרופא אומר אחרת. והיום לעלות את המינון את האנדומטרין לאחד בוקר אחד ערב.
אתמול בבוקר לקחתי שני מדרול וכדור אחד של דוקסלין אך שכחתי בערב לקחת את המדרול והדוקסלין ולהתחיל עם האנדומטרין..
היום קמתי בבוקר ניזכרתי שאתמול בערב לא לקחתי וישר לקחתי את הכדורים של היום.
אני לא יודעת מה לעשות ? להמשיך את הכדורים במקום 5 ימים 6 ימים?
יש לי מחר את ההחזרה יכול להיות שזה ישפע לרעה על ההחזרה ?
מה עושים ?
תודה רבה רבה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
FF19/07/2011בבוקר לקחתי את אנדומטרין ועכשיו שניגשתי לשירותים יצאה לי הטבלה שלמה אז מה אני יקח עוד אחת?
למה זה יצא?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לא קרה כלום ולפעמים זה יוצא כי צריך לדחוף עמוק או עם מוביל .
תשימי עוד פעם וזה לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה רבה
לולה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קוללולה19/07/2011
שלום ד"ר קול,
הבנתי ממישהי שאתם עשיתם/עושים באלישע איזה שהוא טיפול ניסיוני לנשים עם רזרבה נמוכה שהרעיון שלו הוא פציעת הרחם כדי הגביר את זרימת הדם
בעקבות מחקר שנערך בחו"ל שהרעיון שלו הוא שזרימת דם מוגברת מחזירה את השחלות לפעילות תקינה.
רציתי לדעת האם הטיפול הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - ד"ר קול לתגובתך אודה
לולה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011מאוד לא מדויק.
מדובר על פיפל. פיפל היא צינורית פלסטיק דקה הנתונה בתוך בוכנה. השימוש העיקרי - נטילת ביופסיה מרירית הרחם. הצינורית מוחדרת דרך צוואר הרחם לחלל הרחם, יוצרים ריק ע"י משיכת הבוכנה אחורה, ומסובבים הצינורית על פני הרירית כדי לאסוף רקמה לבדיקה היסטו-פתולוגית. הבדיקה אינה כואבת במיוחד, אורכת שניות ספורות, אינה דורשת הרדמה כלשהי, וסיכוניה- אפסיים. שימוש ב- IVF: כמה פרסומים הציעו כי ביצוע פיפל לפני IVF עשוי להעלות סיכויי ההצלחה, בעיקר לאחר כישלונות חוזרים, ובנוכחות עוברים באיכות טובה.
אין קשר לרזרבה נמוכה של השחלות.
אין עליה של זרימת דם לשחלות.
הרעיון הראשוני - בי"ח קפלן רחובות, לא בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דב
לולה19/07/2011ר
מצרפת לך את ההודעה שפירסה המשתתפת בניסוי אצלכם
"מדובר במחקר חדש שסותר את כל מה שידענו עד כה- אישה אינה נולדת עם כמות ביציות מוגבלת.
באונ' סטנפורד לקחו שחלה לא מתפקדת מעכברה זקנה והשתילו אותה בעכברה צעירה והשחלה חזרה לתיפקוד מלא. מכאן מצאו שכמות הדם שזרמה לשחלה המושתלת היה גבוה מאוד ביחס לכמות הדם שזורמת לשחלה
שאינה מתפקדת. ומכאן הסיקו שזרימת הדם היא החלק החשוב בתיפקוד השחלה.
בגדול - כל מה שאני מתכוונת לעשות הוא סוג של ביופסיה במספר נקודות בשחלה. פציעת השחלה אמורה לגרום לזרימת דם מוגברת ואם התאוריה אכן נכונה - הFSH ירד משמעותית בעקבות השחלה שתחזור לתפקוד."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דב - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011לא מכיר מחקר דומה באדם.
חירור השחלות מבוצע כטיפול בנשים עם PCO שאינן מבייצות. זה לא קשור לרזרבה שחלתית נמוכה, להיפך.
FSH אינו סמן טוב לרזרבה השחלתית, אלא AMH. אין טעם לעקוב אחר רמת ה - FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםכ.ש19/07/2011
שלום,
רציתי לשאול, האם איכות העובר נקבעת ע"י איכות הביצית בלבד, או גם ע"י איכות הזרע?
ואני אפרט קצת יותר למה אני מתכוונת:
אני (35) ובעלי (45) הגענו להפריות בשל בעיית זרע (כל נתוני הזרע על הגבול התחתון, אבל עדיין בתחום, ורק מורפולוגיה 1 + 5 border).
במהלך הטיפולים הסתבר שגם אצלי הביציות לא איכותיות במיטחד (FSH 14-18).
בכל הטיפולים (פרוטוקולים שונים הכוללים איקסי) יוצאים לנו עוברים ספורים (למרות מינון גבוה מאוד של הורמונים) שמצבם (אחרי 3 ימים) 5-6 תאים עם שברים של כ-30.
השאלה שלי היא, האם ברגע שיש הפרייה הזרע כבר "מחוץ למשוואה" והאיכות עובר תלוייה באיכות הביצית, או שעדיין ייתכן שאיכות הזרע גם היא פוגעת באיכות העובר?
במידה ונלך לתרומת ביציות, האם יתכן ועדיין יהיו עוברים לא איכותיים בגלל הזרע?
(אנחנו לא יכולים לבדוק הפריות עם זרע אחר, היות ובכל מחזור טיפול יש לנו בקושי 3 ביציות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011הצופן למפת הדרכים הקובעת את התפתחות העובר עד יום 5 נמצא בביציות. לזרע תפקיד מינורי בלבד.
בתרומת ביציות יש לשער שיהיו עוברים טובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית בחו"לריבי19/07/2011
שלום, אם אני רוצה לעשות הפריה חוץ גופית בחו"ל לקביעת מין ההיילוד, לפמי אני פונה בפועל? איך מקדמים את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית בחו"ל - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011פני לרופא העוסק בתחום ה - IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם או היסטרוסקופיהשיר19/07/2011
רופאים יקרים שלום,
אני לאחר הזרעה שנייה אשר לא הצליחה, וכעת בפתחו של מחזור טיפולים חדש.
ביוץ עצמי . לפני כל הזרעה- זריקת אוביטרל.
בפגישה האחרונה עם הרופאה. היא החליטה כי אם ההזרעה השלישית לא תצליח אזי איאלץ לבצע צילום רחם.
עדיין לא קיבלתי טיפול תרופתי, מה גם ברוך השם אין שום עבר ניתוחי/ עבר דלקתי,
לא היו עדיין הריונות או הפלות.
כמו כן למעט משאפי פליקסוטייד בעונות מעבר לא קיבלתי שום טיפול הורמונלי, גם לא גלולות.
האם יש מקום לצילום רחם כ"כ מוקדם? לאור העבר הבריא תודה לאל?
בהנחה שאין ברירה, מדוע לא היסטרוסקופיה? אשר גם היא בודקת חסימה בחצוצרות בין השאר?
אודה לתשובתכם המסורה.
תודה רבה!
אחת ששואלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם או היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011היסטרוסקופיה בודקת את חלל הרחם, אך לא את המעבר בחצוצרות.
ההמלצה לצילום רחם היא טובה, ובזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה, מבקשת חוות דעת נוספת ברשותכם
שיר19/07/2011קטונתי אומנם מלסתור דבריך,
אך אני לא רואה שום צורך כרגע, אם בכלל לבצע צילום שגם ה- 3.2% סיכון לסיבוך, שמבחינה רפואית אומנם נחשב "אפסי", מבחינה חוקית אינו כך (עפ"י פסקי דין אני מסתמכת) מבחינה מוסרית וכמובן אישית איני מוכנה לקחת את הסיכון הזה.
עם הרפואה הכ"כ מתקדמת שלנו,אמורה להיות חלופה.
מבקשת ברשותכם, רופאים יקרים חוות דעת נוספת, ואם אפשר מנקודת מבט לא רק של רופא, אלא בתור בעל/אח/אב, לקרובותיכם עדיין הייתם ממליצים לקחת את הסיכון ה"אפסי" הזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה, מבקשת חוות דעת נוספת ברשותכם - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011הסיכון לסיבוך משמעותי בצילום רחם הוא פחות מ - 0.1% לא 3.2%.
מסוכן שבעתיים להגיע למכון הרנטגן ולחזור הביתה (תאונות דרכים) .
צילום רחם (אם תקין) ישפר הסיכוי להריון בחודשים הבאים, שכן יש לו ערך טיפולי, בנוסף לאיבחוני.
חלופה - לפרוסקופיה, עם סיכון גבוה יותר, לכן לא רצוי.
ההמלצה הנ"ל נכונה לכל מטופלת, כמו גם לקרובת משפחה מדרגה ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר שחר קול ושאלה נוספת
שיר19/07/2011ד"ר, כבודך במקומו מונח.
אך ההקבלה שלך אינה במקום ואינה רלוונטית כלל לדעתי.
אם יבחנו האחוזים הנ"ל לעומק, ימצא כי הסיכון הוא מעל 3%.
מבחינתי בכל אופן גם סיכוי אפסי שכזה, בהנחה שהוא כזה נמוך כמובן,
הוא סיכון משמעותי, מכיוון שההשלכות הן מאוד חמורות.
כל פיצוי שיינתן לאחר סיבוך בבדיקה אינו שוה ערך ולו במעט לעומת התוצאה עצמה.
(בדיקה קצרה בגוגל מניבה תוצאות של פסקי דין בנוגע לצילומי רחם סיבוכיהם והפיצויים שניתנו לאחר מכן,כאשר כבר מאוחר מידי).
תודה על חוות הדעת, אך היא אינה מקובלת עליי.
אם אוכל ברשותכם לקבל חוות דעת מזווית נוספת, אשמח.
כמובן שאין חוות דעת זו מהווה בסיס לטיפול הרפואי, אלא לשם הרחבת הידע בנושא.
עבודתכם עבודת קודש.
תודה
אחת ששואלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוד ישי ופרופ' דוד בידר
שיר19/07/2011אשמח מאוד לשמוע גם דעתכם בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוד ישי ופרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לא ברור מדוע את מטופלת במה שאת מטפלת ולא ברור מדוע את צריכה הזרעה ולכן קשה לענות על פניו מה צריך לעשות.
לא ברור סדר המחזורים שלך ולמה את לא מצליחה להרות ועל כן קשה לי להגיד לך מה לעשות והאם חייב צילום עכשיו או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה פרופ' בידר, תגובתי :
שיר20/07/2011שלום פרופ' בידר ותודה על המענה.
לאחר מספר בדיקות זרע בנהתזרויות של בין 4 ל 5 ימים, איכותו הוגדרה כ"בינוני", עקב תנועתיות וכמות. כמו כן קיים אשך טמיר-שהוגדר כלא בעייתי ווריקוצלה קלה.
התחלנו בהזרעות. בהגיענו לבצע השבחה בדיקת הזרע יצאה טובה מעט יותר מפעם לפעם (אולי בגלל ההתנזרות הארוכה יותר?)
המחזורים שלי סדירים ומגיעים מידי חודש בין 29 ל 30 יום.
כתבתי זאת בהודעה בקודמת אך איני רוצה להטריח אותך פרופ' לכן אני חוזרת :
אין עבר ניתוחי,או דלקתי. ללא הריונות או הפלות חלילה.
מעולם לא נטלתי הורמונים,גם לא גלולות.
ההזרעות מתבצעות מידי חודש (זה המחזור השלישי)בסביבות היום ה 11-12 על בסיס זריקת אוביטרל אחת בלבד. .
כמובן הגילאים : אני בת 23 ובעלי בן 29 .
תודה רבה פרופ',
בברכה
אחת ששואלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה פרופ' בידר, תגובתי : - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011האם קיבלת זריקות הורמונליות ?
אם לא ולפי מה שסיפרת אפשר לחכות עם צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', תגובתי:
שיר20/07/2011למעט אוביטרל אחת לחודש לפני ההזרעה,
לא קיבלתי זריקות הורמונליות ולא כדורים.
תודה רבה פרופ' בידר.
עבודתך קודש.
תודה רבה על השלווה,המסירות ונכונותך לסייע.
כל טוב!
אחת ששואלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע השירשור נמחק?!
שיר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, טעות.
שיר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצידופילוסאלמונית18/07/2011
שלום, אני אחרי החזרת עוברים מחכה לתוצאות בעוד שבוע. קיבלתי אנטיביוטיקה בשל דלקת גרון ובבית מרקחת המליצו לי לקחת אצידופילוס בנוסף ואף אמרו כי זה טוב לנשים בהריון. עכשיו ראיתי על העטיפה שרשום "שיש להיוועץ ברופא אם בהריון". האם מותר לקחת את הכדורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אלמונית19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצידופילוס - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לאלמונית שלומות,
אין שום מניעה לקחת כדורי אצידופילוס תוך כדי טיפולי פריון או תוך כדי תהליך של הריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה וקלקסןמירב18/07/2011
שלום רב,
יש לי קרישיות יתר פקטור 2 ואני מטופלת בקלקסן החל מנטילת הורמונים.
החודש אעבור פרוטוקול ארוך והרופאה שלי ביקשה שאברר האם צריך לקחת קלקסן עם פרוגינובה-אני מניחה שהיא מתכוונת לתת לי את הנ"ל לפני תחילת הזרקת ההורמונים, אחרת לא היתה שואלת (כי עם הורמונים הרי אני מזריקה קלקסן ממילא)
השאלה שלי היא-האם צריך להזריק קלקסן גם עם פרוגינובה?
אודה מאוד לתשובתכם
ערב טוב
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירב19/07/2011דילגתם עלי...אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה פעם שניה-בבקשה תענו!!
מירב21/07/2011זה דחוף:-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
אמא21/07/2011אני גם עם פקטור 2 ומתחילה להזריק קלקסן מרגע התחלת הפרוגינובה.
דיברתי עם כמה וכמה המטולוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהשירה18/07/2011
באיזה מקרים ובמיוחד באיזה שלב נותנים תמיכת פרוגרסטרון?
אני בשבוע 4
בטא - 50
פרוגרסטרון - 4.2
יש טעם לקחת תמיכה במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011הפרוגסטרון מאוד נמוך. יש מקום לתוספת כתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה- דחוףרונית18/07/2011
שלום,
אנו מנסים להיכנס להריון 7 חודשים.
היום הרופאה אמרה שהזקיק בגודל 15 מ"מ (סיימתי איקאקלומין ביום שלישי שעבר). עכשיו עשיתי בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית (אחרי שיצאה שלילית אתמול ושילשום).
האם זה אומר שהביוץ יהיה מחר (אם היא לא ראתה אותו עכשיו)? כי הבנתי שהורמון הביוץ עולה 24 שעות לפני הביוץ. האם הוא נשאר גבוה בזמן הביוץ?
האם יש סיכוי להריון כשהזקיק בגודל כזה?
האם יגדל עד מחר?
אני בלחץ... אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן מדלגים עליי... אנא תשובתכם.
רונית19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה- דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לא ככה מטפלים בכדורים אם בכלל את צריכה אותם.
הביוץ בטיפולי איקכלומין נעשה בזקיקים סביב 22 מ״מ ולכן 15מ״מ זה לא זקיק שהולך לבייץ.
את האיקכלומין לוקחים מהיום ה4 או ה5 של הוסת במשך 5 ימים ואחרי 4 עד 5 ימים מהכדור האחרון עושים בדיקת אולטרסאונד ודם ואז אומרים מתי להגיע שוב לבדיקות עד שמגעים לזקיקים
גדולים ואם לא אז הטיפול לא הלך טוב.
מכל מה שעשית אי אפשר לדעת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל...
רונית19/07/2011נראה לי שהייתה אי הבנה.
לקחתי איקכלומין בעצת רופא על מנת לאחר את הביוץ (בגלל שמירת נידה).
הוא אמר לי לקחת כדור אחד במשך 5 ימים החל מהיום ה- 6 של המחזור. את האחרון לקחתי ביום שלישי שעבר.
תמיד כשאני אצלו הוא אומר לי מתי הביוץ יהיה וגם עשה לי בדיקות שהראו ביוץ בחודשים קודמים. אף היה לי הריון כימי לפני 3 חודשים ולכן זה מוזר שתמיד יש ביוץ ודווקא החודש עם האיקכלומין אתה אומר כי לא נראה שיתרחש ביוץ. למרות שאתמול עשיתי בדיקת ביוץ שיצאה חיובית (ובדיקות לפני אתמול והיום יצאו שליליות)... האין זה אומר שהביוץ היום אם רק אתמול הבדיקה יצאה חיובית (במידה ובדיקת הביוץ אמינה)?
אם הזקיק אתמול היה 15 מ"מ זה אומר שהוא לא יגדל? זה לא נכון שהוא גדל ב- 1.5 מ"מ ליום?
אודה לתשובתך. אני מאוד לחוצה והרופא שלי לא נמצא השבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל... - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011מה שאני אומר שכאשר זקיק 15 ואין בדיקות דם קשה להגיד מתי הביוץ וכתבתי לך איך צריך לעשות מעקב כדי לדעת מתי הביוץ.
אם בבדיקת השתן יש סימני ביוץ אזי לא ברור לי מדוע הזקיק היה רק 15מ״מ ולכן הנתונים לא מתאימים ויתכן שהיית כבר יומיים אחרי ביוץ או משהוא אחר. לפי מה שאת מתארת אי אפשר לתת עצה או לפרש את מה שקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאעירית18/07/2011
שלום רב,
אם הוחזרו עוברים יום 2 בטא היא אחרי 12 יום?
אם הוחזרו עוברים יום 3 בטא היא אחרי 11 יום?
האם נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
פרופ' שחר קול18/07/2011נכון.
פשוט יותר: שבועיים לאחר השאיבה, בלי קשר ליום ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונהלורין18/07/2011
שלום
אני בת 32 גרושה ואמא לילדה בת 6, אני אצורה לעבור הזרעה ראשונה בקרוב, אני מחכה לווסת הראשון שלי אחרי הגלולות כדי שהרופא יידע מתי הביוץ שלי, רציתי לדעת אחרי ההזרעה יש צורך במנוחה או שהכל מתנהל כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ראשונה - תגובה
פרופ' שחר קול18/07/2011כרגיל.
אם ההזרעה על בסיס מחזור טבעי, אין צורך במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)