מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוביוטיקה לאחר החזרהשחר19/07/2011
האם מומלץ לשתות כדורי פרוביוטיקה לאחר החזרה?
אני לוקחת אומגה3+פרנטאל.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה לאחר החזרה - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לשחר שלומות,
אומגה 3 ופרנטאל מבחינת התכולה מכסים לגמרי על כדורי הפרוביוטיקה ואין צורך לקחת אותם כתוספת.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידר אשמח לייעוצךמודאגת19/07/2011
שלופ פרופ'
רקע: בת 36 אמא לתאומים זהים מהריון ספונטני לפני 7 שנים.
לפני חצי שנה FSH 18 לפני חודש FSH 11
אחרי שני סבבים של IVF עם תגובה חלשה מאוד להורמונים.
סבב ראשון 375 יח' גונל 9 ימים היו 4 זקיקים 3 מהם רקים רק ביצית אחת הופרתה והחוזרה.
סבב שני 5 אמפולות מנוגון 4 זקיקים, שתי בציות 0 הפריות.
בהמלצת הרופא לוקחת DHEA למשך 3 חודשים
ורק אז אחזור לסבב נוסף.
מאחר והוא טוען שהתגובה שלי היא בגלל השחלות ולא הפרוטוקול שלא מתאים
לטענתו לא משנה איזה פרוטוקול נבחר לפעם הבאה.
לכן קיבלתי שוב 5 מנוגון...
האם זה באמת לא משנה איזה הורמון לקחת במקרה שלי?
אם זה משנה אשמח לדעתך איזה עדיף כי אמר שכל מה שאני אבחר בסדר מביחנתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' בידר אשמח לייעוצך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011הDHEA כפי שכבר אמרתי זה תוסף מזון שאינו עוזר במקרה שלך אך משום מה מספר רופאים נותנים זאת ולדעתי ללא קבלות. יש בזאת הרגשה שהולכים לשפר את התגובה השחלתית אך בלשון המעטה זה ממש לא נכון.
לפי התוצאות יש בעיה בתפקוד השחלה וכדאי לבצע AMH. דבר שיתן סופית את התשובה למצב.
בכל אופן לפי התיאור של הטיפולים שלך את זקוקה לתרומת ביציות.
גם אני הייתי מנסה פעם אולי פעמיים כמו שעשו לך אך אחרי התוצאות וההורמון המוגבר יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
מודאגת19/07/2011בגלל שאני אחרי 2 סבבים של IVF
ואני עדיין צעירה הרופא שלי רוצה לנסות הכל
לפני תרומת ביצית.
אני רציתי כבר עכשיו אבל הוא הציע לפני את ה-DHEA
לפני שנחליט על התרומה.
מאחר ורק אחרי 3 חודשים של DHEA זה יהיה למעשה סבב
אחרון לפני ההחלטה על התרומה.
רציתי שזה יהיה הפרוטוקול הטוב ביותר ושאני אדע שעשיתי הכל ...
אשמח לשמוע את דעתך על פרוטוקול שיתאים לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011מתן הDHEA זה סתם.
שום פרוטוקול לא יתן תוצאה טובה כי כאשר העניין קשור לטיב הביציות אין פרוטקול כזה שיעשה ניסים ונפלאות.
איו גם דבר כזה שננסה לפני הטיפול הנכון. כמובן שבגלל שבמדינתנו יש סיבסוד אז קל לבצע טיפולים מיותרים.
אבל מצד שני אני גם לא נגד ניסיון או שניים שלאחריו תרגישי שעשית הכל.
לדעתי לאחר שנפשית את כבר מוכנה לתרומה אזי מיותר לעשות עוד הפריות.
אני בטוח שהרופא שלך יודע את מצבך ואם דוקא הוא מתעקש על טיפול כשאת כבר רוצה לפנות למה שבאמת יעזור להשיג את המטרה אזי הרופא מעוניין בעוד מטופלת לטיפולי ההפריה. ככל שהוא מבצע לנשים כמוך הפריות הוא עושה רק טוב לעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
אני20/07/2011דווקא הרופא שלי הוא מנהלת היחדיה לתרומת ביצית אצלנו במחלקה.
דווקא הייתי בטוחה שהוא יקפוץ על המציאה שאני מוכנה נפשית לתרומת ביצית.
הלא הכסף טוב יותר מתרומה לא?
בהפריה אני דרך הקופ"ח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011אין דבר כזה מנהלת היחידה לתרומת ביציות כי אין יחידה כזאת ומי שמציג עצמו ככזה זה בעיה.
ה״מנהלת ״ לא קפצה על המציעה כי היא מקבלת תגמול.
צריך ללכת לפי האבחנה.
בכל מקרה אם תעשי עוד מחזור זה שוב יגרום לך למפח נפש אך כמובן ההחלטה היא שלך במיוחד שאת לא משלמת כסף אלא רק עוברת תהליך לא כל כך נעים
נראה ומתכתב בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה - תגובה - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה - תגובה - תגובה - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011על המציאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפריה חוץ גופית תגדיל את הסיכויגילי19/07/2011
בת 43, פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין , לא הריתי בעבר.(אין בעיית זרע).
מנסה להרות באופן
טבעי כבר 4 חודשים. מבקשת לדעת האם הפריה חוץ גופית במקרה שלי תגדיל את
הסיכויים להריון? אם כן כיצד? האם בגלל מספר הביציות המופק בטיפול המגדיל את הסיכוי
לביצית שתופרה?
האם סיכויי הקליטה של ביצית מופרה המוחזרת לרחם היא כמו של זו המופרה באופן טבעי בעת ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפריה חוץ גופית תגדיל את הסיכוי - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לנגה שלומות,
בגילך רצוי לפעול במהירות כדי לא להפסיד זמן. בדר"כ לא מומלץ להתחיל מייד עם הפריה חוץ גופית, אלא להתחיל בהשראת ביוץ ע"י זריקות כמו גונל F למשל עם אוביטרל כזריקה מבייצת וביצוע הזרעה תוך רחמית (IUI). במידה ותוך 3-4 מחזורי טיפול כאלו לא מושג הריון מומלץ לעבור להפריה חוץ גופית עד להתבססות של הריון תקין שיביא ללידה המיוחלת.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע יש להעזר בהורמונים
גילי19/07/2011בהזרעות אם אני מבייצת באופן טבעי (מחזורים סדירים - זקיקים בגודל תקין מעל 18 מ"מ)
המוביל בד"כ)? האם כדי לגייס זקיק נוסף בכל מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
גילי20/07/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפריה חוץ גופית תגדיל את הסיכוי - תגובה
פרופ` דוד בידר21/07/2011עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, לא קיבלתי תשובה לשאלה- מדוע
גילי21/07/2011מדוע נדרשים הורמונים בהזרעה תוך רחמית להבשלת זקיקים אם המחזורים סדירים והכל תקין?
האם זה כדי לייצר יותר זקיקים? (וזה מה שיגדיל את הסיכוי להריון?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציות...כ.19/07/2011
אז אם אני מבינה נכון, עוברים לפני ההחזרה (3 ימים) שאינם איכותיים - זה נובע מאיכות הביציות.
האם רמה של FSH 14 יכולה לגרום לאיכות ירודה כזו של עוברים?
מה הסיכוי להצליח להכנס להיריון עם עובר של 5 תאים עם 30% שברים?
האם אכן הייתם ממליצים ללכת לתרומת ביציות? (ביצענו 3 הזרעות ו-8 הפריות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות ביציות... - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011אם גילך מתקדם וה FSH מוגבר וכל מה שסיפרת זה ככה אז צריך תרומה.
הסיכויים של העוברים שתיארת קלושים להיקלט, אם בכלל.
מה אומר הרופא המטפל שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות ביציות...
כ.19/07/2011תודה על התגובה המהירה!
הרופא המטפל שלי המליץ על תרומת ביצית, אבל החשש שלי הוא ללכת למסלול התרומה ועדיין לקבל עוברים לא טובים בגלל איכות הזרע. זו הסיבה שרציתי להבין אם ייתכן והגורם לאיכות הוא הזרע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות ביציות... - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011מבדרך כלל גם זרע גרוע מפרה ביציות תקינות כך שלרוב זה לא בעית הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית חיובית ודם שליליתמרב19/07/2011
לפני 14 יום ביצעתי שאיבה ולפני 8 ימים החזירו לי בלסטוציסט
היום בבוקר ביצעתי בדיקה ביתית והבדיקה יצאה חיובית הלכתי לעשות גם בדיקת דם
ולהפתעתי יצא שלילי קטן מ5 (מניסיוני עם בדיקות ביתיות אף פעם לא יוצא לי פס סתם)
איך יכול להיות שזה שלילי אם בבדיקה ביתית יש קו? יש מצב שאולי זה טעות?
יש לציין שביום ההחזרה לקחתי שליש אוביטרל . תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית חיובית ודם שלילית - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ביתית חיובית ודם שלילית - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011בדיקת הדם קובעת והופעת הקו בבדיקה הביתית אינה משמעותית ברגע שהבדיקת הדם שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד במשפחהמור19/07/2011
שלום רב! לפני כשבועיים אובחן אצל אחותי סרטן השד. האם יכולות להיות לזה השלכות על טיפולי הפוריות שאני עוברת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד במשפחה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן השד במשפחה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011את צריכה לבדוק בדיקה גנטית לסרטן השד שנקראת brc .
לא צריכות להיות השלכות של טיפולי הפוריות שאת עוברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמאיה19/07/2011
11 יום אחרי החזרת 2 עוברים
ביצעתי בדיקה בייתית -יצאה שלילית
יש טעם לעשות מחר בטא?או שמיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011תמיד יש טעם להוכיח שאין טעות ולמרות שרוב הסיכויים שאין הריון כדאי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםעירית19/07/2011
שלום רב,
ב- 9.7 יום שבת הוחזרו 2 עוברים יום 3
מחר ה-20.7 בטא
היום עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית, לא עומדת במתח יותר.
האם אפשר להסתמך על אמינות הבדיקה הביתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוה - 5.5 חודשים אחרי לידהשגית19/07/2011
שלום
אני 5.5 חודשים אחרי לידה ומצ"ב תוצאות בדיקת דם שעשיתי ביום השלישי למחזור. עוד מלפני ההריון האחרון - ילדתי לפני כחמישה וחצי חודשים היה לי FSH גבוה.
האם יש לי סיכוי עוד להרות?
TSH 2.27 mIu/l 0,35 - 5,50 .(...*......).
Prolactin 69 mIU/l
:סוחי יכרע
NONPREGNANT 59-619
PREGNANT 205-4420
POSTMENOPAUSAL 38-430
LH - Luteinizing Hormone 23.8 IU/l
CHILDREN <0.1-6.0
FOLLICULAR PHASE 1.9-12.5
MIDCYCLE PEAK 8.7-76.3
LUTEAL PHASE 0.5-16.9
PREGNANT <0.1-1.5
POSTMENOPAUSAL 15.9-54.0
CONTRACEPTIVES 0.7-5.6
FSH 23.5 IU/l
FOLLICULAR PHASE 2.5-10.2
MIDCYCLE PEAK 3.4-33.4
LUTEAL PHASE 1.5-9.1
PREGNANT 0.3-מ ןטק
POSTMENOPAUSE 23-116
Cortisol 8 am (B) 283 nmol/l 118 - 618 .(..*.......).
.תודיחיל בל םיש
µg/dl תודיחיב םיכרע תלבקל
0.036-ב האצותה ליפכהל שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוה - 5.5 חודשים אחרי לידה - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011אם יש ביוץ - כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובית לאחר 6 ימים מהזרעהגילי19/07/2011
בדיקת בטא נערה ביום השביעי ממתן זריקת האוביטרל ויצאה 11 יחידות.
האם כל ה- 11 הם מהאוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא חיובית לאחר 6 ימים מהזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציותנתי19/07/2011
אני בת 39.5, רווקה. רופאת הנשים שלי המליצה לי על הקפאת ביציות.
אני פונה לפורום "ניטראלי" כי בינתיים הרופאים שעושים את זה באופן פרטי, ממליצים לי לעשות ואני נורא מתלבטת. כי זה גם הליך יקר מאוד (20,000 ש"ח) ולא נעים. ולכן ברצוני לשאול- האם בגילי באמת שווה לי לעשות את זה? האם הסיכויים להרות מביצית מוקפאת גבוהים בכלל?
אודה מאוד על תשובה בהקדם שכן אין לי הרבה זמן להחליט.
תןדה רבה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לצערי הרופאה שלך לא מבינה בהקפאת ביציות.
הניסיון בארץ לא קיים אך יש מקומות בעולם שלפי פירסומים שלהם מצליחים לא רע ומקומות אחרים טוענים שהסיכויים קטנים.
היות ובארץ אין ניסיון קרוב לודאי שמי שירויח מזה זה בתי החולים והרופא המטפל שיכול להגיד לך בעתיד שטוב שניסינו אך הביצײַת לא שרדו.
לדעתי לא כדאי לך לעשות זאת כי סיכוייך להרות אחר כך אפסיים.
ראיתי שמספר מרכזים בארץ כבר מפרסמים להגיע להקפאות , אך יש להבין שברוב המקומות זה עדיין לא עובד טוב וצריך לרכוש ניסיון מה שלנו אין.
ועכשיו את יכולה להחליט.
עדיף להקפיא עוברים.
עדיף גם אם זה יהיה מאוחר יותר ועם בן זוג לבצע תרומה ששם יהיה לך ילד מאשר סיכויים כמעט אפסיים בהקפאת הביציות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא פרט
הילה20/07/2011מאחר ואתה ממליץ להיזהר משרלטנות אשמח אם תפרט
על איזה מדינות מדובר, איך אפשר להגיע למרכזים הללו ואיך נדע לזהות את השרלטנות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא פרט - תגובה
פרופ` דוד בידר20/07/2011יש מרכזים בספרד וארצות הברית.
גם היפנים טוענים להצלחות אך כל עניין הקפאת הביציות הוא לוט בערפל ואם תרצי ממש לנסוע אחפש את הכתובת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011הסיכויים להרות מביציות שהוקפאו בגיל 39.5 הם קטנים.
הקפאת ביציות מתאימה לנשים בגיל 30 - 33. לאחר מכן חלה ירידה משמעותית בסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
*20/07/2011נתי שלום,
קראתי כאן את הפתיח שלך, ובהתאם למה שכתב לך פרופ' בידר, ובהתאם לניסיוני, אני ממליצה לך לא לחכות בשום פנים ואופן!! את בגיל שעוד יש לך סיכוי להרות (אם את רווקה אז כנראה רק בעזרת טיפולים) וכדאי לך להתחיל את זה כמה שיותר מהר, ולא להגיע לגיל בו הסיכויים אפסיים.
דבר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון, שלא כל טיפול, כולל טיפול הפריה, מניב היריון. זה ממש לא כך, מה שאת בוודאי עדיין אינך יודעת.
עוד דבר, יש גם פרוצדורה שצריך לעבור לפני שמתחילים את הטיפולים - שאורכת זמן מסוים, יש מרכזים שהתור לרופא אצלם לוקח מספר חודשים, והכי חשוב, לאף אחד שלא ניסתה להרות בעבר אין מושג אם יש או אין לה בעיות הקשורות לפוריות או לאחזקת ההיריון. לכן, ומניסיון אישי, וכדי שלא תגיעי למצבי, אני ממליצה לך בחום להתחיל עכשיו בטיפולים, כאשר יש לך שתי אפשרויות:
1) לעבור טיפולים לשם כניסה להיריון עכשווי. במקרה זה, אם אין לך בעיות מכניות כמו חסימת חצוצרות או הידבקויות - יתחילו איתך בהזרעות, ורק לאחר מספר הזרעות עם זריקות עוברים להפרייה. זה תהליך, וזה לוקח זמן.
2) באם את עדיין חולמת על האפשרות למצוא בן זוג, להתחיל בטיפולי הפרייה ולהקפיא את העוברים שיווצרו, כמו שפרופ' בידר המליץ לך, כי בעוברים מוקפאים יש ניסיון רב, כולל בארץ, אך גם כאן כדאי לדעת שאחוזי ההצלחה בעוברים מוקפאים קטנים מראש לעומת השתלה של עוברים טריים ברחם.
נכון, שאם תנשאי אז העוברים לא יהיו מבעלך, אבל ייתכן ועד שתנשאי כבר לא תוכלי להרות מהביציות שלך, כך שהקפאת עוברים עכשיו עדיפה בכל מקרה.
בכל מקרה, אם תינשאי בתקופה הקרובה, נניח תוך שנה, אז ייתכן וניסיון טבעי להיכנס להיריון יביא את ההיריון המיוחל, וכך יש לך גם עוברים נוספים.
שאלה מעניינת שאולי הרופאים יתנו עליה את הדעת היא, מה קורה למי שמקפיאה עוברים מבנק הזרע - ונישאת, ואז רוצה לעבור טיפולי הפריה מבעלה. האם אז יאשרו לה טיפולי הפריה מבן הזוג למרות שיש לה עוברים מוקפאים (מבנק הזרע)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההגיון הבריא שלי אומר שכן יאשרו.
נירית20/07/2011תתארי לעצמך שאישה נשואה עוברת טיפולי פוריות ונשארים לה מוקפאים. היא ובעלה מחליטים להתגרש. היא נישאת בשנית ורוצה להיכנס להריון ולהתחיל בטיפולי פוריות. אז את המוקפאים הישנים זורקים ומתחילים מהתחלה טיפולים עם זרע הבעל החדש.
אז אותו תהליך מתרחש עם זרע תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן טיפולIVFליז19/07/2011
שלום רב!
אני בת 37, התחלתי טיםול ב- 10.7 של דקפפטיל ופרגונל.
ביום ראשון 17. עשיתי אולטרסאונד וממשיכה עם הזריקות.
היון ה19.7 יש לי דימום.
האם זה הגיוני? איך יכול להיות דימום במהלך הזרירות?
יש לי ילדה מטיפולי IVF מלפני 6 שנים, ומעולם לא היה לי דבר כה.
אשמח אם תוכלו להסביר לי את הסיבות לדימום, והאם יש לי סיבה לדאוג?
תודה מראש
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן טיפולIVF - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לליז שלומות,
הדימום שהתרחש תוך כדי הטיפול הינו תוצאה של דקפפטיל ותוך כדי מתן הזריקות להשראת ביוץ הדימום ייעלם. אל דאגה מדובר על תופעה מוכרת ללא שום השלכות לגבי הטיפול.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרונית19/07/2011
שלום ..
שבוע שביעי בהריון אחרי טיפול הפרייה חוץ גופית .
עד עכשיו לא מרגישה בבחילות ואין הרגשה כזוו ..האם זה דבר טבעיי או זה אומר שיש דבר לא תקייןןן?
האם כל הנשים צריכות להרגיש בזהה ( בחילות ) ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011טבעי ותקין. לא כל אישה סובלת מבחילות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה דחוףףף לפרופ' דוד בידרFF19/07/2011
שלום
אני ממש דואגת...
אני עשיתי שאיבה יום ראשון אמרו לי להתחיל בערב (יום ראשון) כדור אחד של דוקסלין ושני כודרים של מדרול ויום למחרת לקחת דוקסלין אחד בוקר ואחד ערב ומדרול שניים בוקר שניים ערב למשך 5 ימים ובערב (יום שני) להתחיל עם אנדומטרין כדור אחד ואת האנדומטרין להמשיך עד שהרופא אומר אחרת. והיום לעלות את המינון את האנדומטרין לאחד בוקר אחד ערב.
אתמול בבוקר לקחתי שני מדרול וכדור אחד של דוקסלין אך שכחתי בערב לקחת את המדרול והדוקסלין ולהתחיל עם האנדומטרין..
היום קמתי בבוקר ניזכרתי שאתמול בערב לא לקחתי וישר לקחתי את הכדורים של היום.
אני לא יודעת מה לעשות ? להמשיך את הכדורים במקום 5 ימים 6 ימים?
יש לי מחר את ההחזרה יכול להיות שזה ישפע לרעה על ההחזרה ?
מה עושים ?
תודה רבה רבה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
FF19/07/2011בבוקר לקחתי את אנדומטרין ועכשיו שניגשתי לשירותים יצאה לי הטבלה שלמה אז מה אני יקח עוד אחת?
למה זה יצא?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר19/07/2011לא קרה כלום ולפעמים זה יוצא כי צריך לדחוף עמוק או עם מוביל .
תשימי עוד פעם וזה לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה רבה
לולה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קוללולה19/07/2011
שלום ד"ר קול,
הבנתי ממישהי שאתם עשיתם/עושים באלישע איזה שהוא טיפול ניסיוני לנשים עם רזרבה נמוכה שהרעיון שלו הוא פציעת הרחם כדי הגביר את זרימת הדם
בעקבות מחקר שנערך בחו"ל שהרעיון שלו הוא שזרימת דם מוגברת מחזירה את השחלות לפעילות תקינה.
רציתי לדעת האם הטיפול הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - ד"ר קול לתגובתך אודה
לולה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011מאוד לא מדויק.
מדובר על פיפל. פיפל היא צינורית פלסטיק דקה הנתונה בתוך בוכנה. השימוש העיקרי - נטילת ביופסיה מרירית הרחם. הצינורית מוחדרת דרך צוואר הרחם לחלל הרחם, יוצרים ריק ע"י משיכת הבוכנה אחורה, ומסובבים הצינורית על פני הרירית כדי לאסוף רקמה לבדיקה היסטו-פתולוגית. הבדיקה אינה כואבת במיוחד, אורכת שניות ספורות, אינה דורשת הרדמה כלשהי, וסיכוניה- אפסיים. שימוש ב- IVF: כמה פרסומים הציעו כי ביצוע פיפל לפני IVF עשוי להעלות סיכויי ההצלחה, בעיקר לאחר כישלונות חוזרים, ובנוכחות עוברים באיכות טובה.
אין קשר לרזרבה נמוכה של השחלות.
אין עליה של זרימת דם לשחלות.
הרעיון הראשוני - בי"ח קפלן רחובות, לא בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דב
לולה19/07/2011ר
מצרפת לך את ההודעה שפירסה המשתתפת בניסוי אצלכם
"מדובר במחקר חדש שסותר את כל מה שידענו עד כה- אישה אינה נולדת עם כמות ביציות מוגבלת.
באונ' סטנפורד לקחו שחלה לא מתפקדת מעכברה זקנה והשתילו אותה בעכברה צעירה והשחלה חזרה לתיפקוד מלא. מכאן מצאו שכמות הדם שזרמה לשחלה המושתלת היה גבוה מאוד ביחס לכמות הדם שזורמת לשחלה
שאינה מתפקדת. ומכאן הסיקו שזרימת הדם היא החלק החשוב בתיפקוד השחלה.
בגדול - כל מה שאני מתכוונת לעשות הוא סוג של ביופסיה במספר נקודות בשחלה. פציעת השחלה אמורה לגרום לזרימת דם מוגברת ואם התאוריה אכן נכונה - הFSH ירד משמעותית בעקבות השחלה שתחזור לתפקוד."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דב - תגובה
פרופ' שחר קול19/07/2011לא מכיר מחקר דומה באדם.
חירור השחלות מבוצע כטיפול בנשים עם PCO שאינן מבייצות. זה לא קשור לרזרבה שחלתית נמוכה, להיפך.
FSH אינו סמן טוב לרזרבה השחלתית, אלא AMH. אין טעם לעקוב אחר רמת ה - FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)