מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פטרייה מסוג ידהCandida non albicגליה14/07/2011
שלום לכל הרופאים,
בת 40+ 3 ילדים.
לאחר החזרת 3 עוברים נקלט בשעה טובה עובר אחד.
מספר ימים לאחר ההחזרה התחילו לי הפרשותבצבע צבוב- ירוק בהיר עם ריח לא נעים שמלווה בתחושת גרד.
כיוון שאף פעם ב-40 שנות חייי לא היתה לי פטריה בנרתיק אז חשבתי שההפרשות הן כתוצאה מההריון הטרי.
עברו חודש-חודשיים וכשראיתי שהעניין מתחיל להציק עשיתי משטח וגינלי שיצא חיובי שיש לי פטרייה מסוג קנדידה אלביק.
הרופא רשם לי אגיסטן200 - נרות לנרתיק( 6 נרות ל-6 ימים), לקחתי 3 ימים רצוף, ראיתי שהכל עבר אז החלטתי להפסיק, יומיים אחרי זה חזרה לי הפטרייה, לקחתי שוב ל-3 ימים בתקווה שלא יחזור.
השאלות שלי הן:
1. קראתי שיש קשר בין פטריה בנרתיק לבין הפלות בחודשים 2-3 מהריון שהושג ע"י IVF, האם זה אומר שהפטרייה היא כתוצאה מטיפול ההפריה שעשיתי והאם עלי לדאוג?
2. האם פגעתי בטיפול נגד הפטריה בכך שהפסקתי אחרי 3 ימים את לקיחת הנרות ואחרי יומיים לקחתי שוב ל-3 ימים?
3. קראתי שפרוביוטיקה יכולה לעזור שהפטרייה לא תחזור ובבית המרקחת נתנו לי תכשיר פרוביוטי בשם אצידופילוס(30 כמוסות) של דרך חיים רק שלאחר שרכשתי את התכשיר ראיתי שכתוב באזהרה שנשים בהריון צריכות להיוועץ ברופא, רציתי לשאול את דעתכם לגבי התכשיר הנ"ל.
תודה מראש על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי,אפשר בבקשה מענה לשאלות..
גליה16/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, שוב דילגו עלי...
גליה17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי מענה, אפשר בבקשה...
גליה18/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה...
גליה19/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרייה מסוג ידהCandida non albic - תגובה
פרופ' דב פלדברג19/07/2011לגליה שלומות,
מענה קצר על שאלתך הארוכה. פטריית הקנדידה הינה שכיחה במצבי הריון שונים כולל בהריונות צעירים. הדבר איננו גורם שום נזק להריון עצמו והפסקת הטיפול לאחר 3 ימים לא גרמה לנזק אלא להשנות הפטרייה. המלצתי היא לחזור על טיפול באגיסטן 200 למשך 10 ימים רצופים וכמו כן להשתמש עם תכשיר האצידופילוס שיכול לסייע בהתגברות על הזיהום הפטרייתי בשלבי ההריון השונים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דב תודה רבה על המענה המפורט!
גליה20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםרינת14/07/2011
שלום רב ,
שמי רינת , בת 33.5 כרגע אחרי טיפול שלישי (ראשון של החזרת מוקפאים השניים הקודמים כללו שאיבה והחזרה של טריים).הטיפול כלל פרוגינובה לעיבוי הרירית. עד לעובי כל 8.5מ"מ.
רציתי לשאול האם אמורים להיות סימנים מסויימים להצלחת הטיפול , תחושות כאבים וכיוב'.
אחרי החזרת טריים הרגשתי היטב את השפעת האנדומטרין בחזה (גודש לכמה ימים)
ובטיפול האחרון לא חשבתי בתופעה זו. או בכלל במשהו יוצא דופן.
כרגע לוקחת 3 אנדומטרין ו - 3 פרוגינובה. כמו כן נמצאת בדיכוי דקא ארוך וסובלת מאנדו , אם זה רלוונטי לתשובה.
תודה רבה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר דוד ישי16/07/2011שלום
אין סימנים מובהקים להצלחת הטיפול או כשלונו.
לכן גם השינוי בתחושות שלך אינו משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומה והריוןאתי13/07/2011
בצילום רחם הודגמה חצוצרה ימנית עדינה לכל אורכה עם מעבר חופשי של ח"נ לחלל הצפק.
רושם של הרחבה סקולרית בחלקה הדיסטלית של החצוצרה השמאלית,ממצא חשוד ל-sactosalpinx,רופא הפוריות שלי טוען שהוא לא מתכוון להתעסק עם החצוצרה השמאלית ומבחינתו שהמצב ישאר כך,אני לפני טיפולי פוריות ושאלתי היא ועל סמך כל המידע שמופץ באינטרנט ביחס לsactosalpinx מדובר בנוזל שחוזר לחלל הרחם ובגלל
רעלנים שבו, מונע השרשת עוברים ברחם, גם כאשר הם נוצרים בהפרייה חוץ גופית ומוחדרים לרחם דרך צואר הרחם ושבמקרים אלו מוטב
לכרות את החצוצרה! אני לא רופאה אבל יודעת לקרוא,האם החלטתו נכונה????
לאן אני רצה?למה לעזאזל אני לא מקבלת את האינפורמציה הזו מהרופא שלי?האם יש בכלל סיכוי ובמידה והחצוצרה לא תטופל שההריון המיוחל ייתפס?
מיואשת ואין מקום לדבר גם הליקויים האחרים,כמו תקינות הזרע ושחלות פוליציסטיות ואלוהים יודע מה עוד יישלף מהכובע,תגובתכם בבקשה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה והריון - תגובה
פרופ' שחר קול14/07/2011חצוצרה מורחבת מקטינה הסיכוי להריון, אך לא מונעת אותו.
אפשר לנסות טיפול אחד או שניים, אם לא מושג הריון - לשקול מחדש כריתת החצוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה חצוצרה מורחבת
גילי14/07/2011מורידה את הסיכוי להריון? האם בשל הסיכויים להיות מופרית במצב זה?
או האם בשל קיטון בסיכויי ההשתרשות במצב זה בשל התפתחות הריון בחצוצרות או בשל
כל סיבה אחרת ?- אם כן, מהי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמצב של חצוצרות מורחבות
גילי14/07/2011עם מעבר תקין ןפיזור תקין ללא נוזל - האם גם במקרה זה הסיכוי להיכנס להריון לעומת מצב ללא חצוצרות מורחבות הוא קטן יותר?
האם הפריה חוץ גופית יכולה לשפר את הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF - איך מתחיליםדנה13/07/2011
שלום רב,
אני אחרי 6 הזרעות כושלות. 3 טבעיות, 2 עם גונל F ואחת עם מנוגון. בחודש הבא אני מתחילה IVF.
האם יש משמעות לבית החולים בו מבצעים את נטיפול? איך יודעים להבדיל בין האפשרויות?
מה מאפשרת קופ"ח מאוחדת?
אשמח לכיוון,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה את גרה?
אמא14/07/2011אני יכולה להמליץ על בית חולים בחיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF - איך מתחילים - תגובה
פרופ' שחר קול14/07/2011כל בי"ח ציבורי פתוח בפניך.
אם יש לך מאוחדת עדיף או שיא, את יכולה לקבלת התחייבות לבי"ח פרטי (כרוך בהשתתפות עצמית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכירת תרופותמעיין גוטגולד13/07/2011
שלום בנות,
נותרו לי 2 אוביטרל 250 ואנדומטרין אחד (30 נרות לנרתיק)
בהנחת מכבי שלמתי עליהם לפני שבוע 140 ש"ח. למעונינת לקנות אותם יש ליצור קשר בטלפון 052-2832531 מעיין(גרה בהרצליה)
בהצלחה לכולן!
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתרמי באהבה....
אתי13/07/2011עושה רושם שההריון המיוחל הגיע ועל כך אני מאחלת לך מזל טוב,עזבי מכירות,תתרמי באהבה לנשים אחרות.....
שיהייה לך הריון קל ,אמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיתרמי באהבה!!!!!!!!
גו'לי14/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןעירית13/07/2011
לרופאים שלום רב,
שאיבה ביום רביעי (לפני שבוע) החזרה בשבת (יום 3)
ביום שלישי , אתמול, הופיעו הפרשות חומות לצד החומר של הקרינון שיצא מהנרתיק,
האם יכול להיות שאילו עדיין הפרשות מהשאיבה? או אילו חדשות?
אציין כי אני נ'קייה 'כבר כמה ימים
האם ייתכן כי המקל של הקרינון "שורט או פוצע " למרות שאין לי כאבים בהחדרה,
תודה רבה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה-גם לי זה קרה
ענבל16/07/2011מה דעתכם רופאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אני18/07/2011התכוונתי שלא הבנתי איך ב-16-17 לחודש אם רק קיבלתי ב-13 לחודש?
ותודה לך על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ..אני13/07/2011
שלום רב.
שאלה לגבי ביוץ...התאריכים בהם קיבלתי מחזור
13.04
13.05
12.06
13.07
מתי החודש צריך לקיים יחסים על מנת לנסות להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ .. - תגובה
אורך המחזורים שלך הם 30-31 יום. הביוץ צפוי ביום ה 16-17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ..אבל לא הבנתי..
נב18/07/2011תודה רבה לך על המענה...
אם קבלתי ב-13 ליולי אולי הכוונה לביוץ ב-26 27? ולא ב-16.17?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא התכוון
שרה18/07/2011שהביוץ יהיה ביום ה 16 או ה 17 למחזור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פמינט כחלק מטיפול פוריותא13/07/2011
התבקשתי ליטול 10 ימים גלולות פמינט מהיום השני של המחזור כשלב ראשון בטיפול ל-IVF.
החל מהיום הריבעי לנטילת הגלולות החלו לי כאבי בטן ושילשולים.
א. האם ייתכן תופעת לוואי כזו מהגלולות?
ב. האם עקב השילשולים תתכן פגיעה בספיגת הגלולות ובכך תרד האפקטיביות שלהן?
ג. מתי אמור להגיע מחזור בסיום נטילתן?
ד. מוזמנת לבדיקת דם להמשך טיפול בעוד כשבוע מהיום ולאחר מכן זריקות מוניפיור 5
אמפולות וצטוטרייד לקראת שאיבת ביציות.
כמה זמן בערך לאחר תחילת הזרקת המונופור תיתכן השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פמינט כחלק מטיפול פוריות - תגובה
הכל אפשרי, אבל זו ממש לא תופעת לואי שכיחה של גלולות.
שלשול ללא הקאה, לא פוגע בד"כ בספיגת הגלולות
הוסת אמור להופיע 2-3 ימים לאחר סיום הגלולות
השאיבה כ 9-12 יום מהתחלת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקרייםשרון13/07/2011
אני בת 27 לפני 3 חודשיים עברתי הפלה בשבוע 15 תאומים אחרי חודש וחצי שקבלתי מחזור הסייתי עוד החזרה עוברים יפיים ולא נקלט...............לפני שבוע עשייתי שוב פעם החזרה של עוברים יפים
מה הסיכוי שזה יקלט?
האם יכול שבגלל הגרידה לא נתפס לי?
כי העוברים יפים כמו בהתחלה
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים יקריים - תגובה
פרופ' שחר קול13/07/2011אם הרירית טובה, ייקלט הריון.
קצת סבלנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסתי את עצמי למצוקה.אמא13/07/2011
התבקשתי לקחת 1x3 פרוגינובה. לקחתי רק 1x2
כעבור 8 ימים : רירית 7.3 , E2 450
הרופא ביקש שאקח 4 ליום, המשכתי לקחת רק 2 פרוגינובה ליום.
ביום 10 : הרירית 7.8 , E2 456 , פרוגסטרון 1.36
ביום 13 : הרירית 7.4 , E2 555 , פרוגסטרון 1.87
נלחצתי ................
הרופא הורא לי להוסיף 1 אסטרופם [בנוסף ל 4 פרוגינובה].
דחפתי אסטרופם וגינאלי + 3 פרוגינובה p.o,
ולמחרת [יום 14] תוצאות מפתיעות :
רירית 9.6
E2 1462
פרוגסטרון 2.06
מאז הוספתי גם אוטראגסטאן 3x3
והמשכתי עם 3 פרוגינובה ליום [ללא 1 אסטרופם]
הפחד שלי :
האם העובדה שאינני לוקחת גם אסטרופם, כ"כ גרועה ?
אין לי אפשרות לבדוק כעת הורמונים .....
ברור שלא נהגתי בחוכמה ... ואין לי אפשרות לשתף את הרופא שלי .....
בבקשה תרגיע אותי. מדובר בתרומת בצית.
בהמון תודה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסתי את עצמי למצוקה. - תגובה
פרופ' שחר קול13/07/2011אפשר להמשיך באסטרופם נרתיקי, שכן הוא אחראי לקפיצה הגדולה באמת האסטרדיול.
בנוסף לשאר הדברים...
כללית - יש לספר כל דבר לרופא המטפל. אין מקום לבושה. הוא חייב לדעת כדי לעשות הנדרש להצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- androstenedione והריוןד.13/07/2011
בבדיקת דם הandrostenedione היה גבוה 11.51 האם יש לזה השלכות לגבי כניסה להריון?כרגע אני נוטלת גלולת יסמין-אך מה יקרה כשאפסיק ,האם זה מראה על קשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר androstenedione והריון - תגובה
פרופ' שחר קול13/07/2011מדוע נלקחה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה לאחר הסטרוסקופיהאור13/07/2011
שלום,
האם ניתן לבצע הזרעה לאחר הסטרוסקופיה שנעשתה בזמן הווסת בזמן הביוץ הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה לאחר הסטרוסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/2011היסטרוסקופיה לא נעשית בוסת! ואם מישהוא עשה אז זה טעות משתי סיבות:
1.יש דם ולא רואים הרבה.
2.יכול להיות .
את יכולה לעשות הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה לאחר הסטרוסקופיה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/20112.יכול להיות זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע שעבר השבחהשרית12/07/2011
שלום רב,
היום בצעתי הזרעה iui, (זרע מבנק הזרע) כאשר הרופא הראה לי את המבחנה שמתי לב שצבע הדגימה היה בצבע חום-מלוכלך, לא אחיד. בנוסף הייתה כמות גדולה יחסית. (יחסית לפעמים הקודמות שעשתי דרך רופא אחר בבית חולים אחר שאז, שצבע הדגימה היה ורדרד והיה ממש מעט), מה זה אומר על הדגימה? על ההשבחה? האם יש שיטות שונות בארץ לביצוע השבחת זרע?
אני ממש מוטרדת... אשמח לתשובה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע שעבר השבחה - תגובה
פרופ' שחר קול12/07/2011ישנם מצעי גידול (מדיום) שונים בשימוש הנבדלים בצבע.
איכות הזרע נמדדת במיקרוסקופ ולא לפי צבע הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגעתי! תודה על תשובתך המהירה.
שרית12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידר היקר, אנא קרא זאת.נירית12/07/2011
כן, גם אני קראתי את חילופי הדברים האחרונים שנכתבו. ולא נותר לי אלא להתבייש שהמין הנשי (אפילו אם מדובר בפרומיל) הגיע לרמות כה ירודות המעוררות שאט נפש. נדהמת מחדש כיצד נשים אלו המתבטאות כלפיך בצורה שכזאת - מביטות בפרצופן כל בוקר. מעבר לחוסר כבוד המופגן כלפיך כאדם אשר הקדיש את חייו למקצוע הרפואה בכלל ובתחום אשר נוגע לנו במיוחד - הפריון, מדובר בחוסר כבוד גם באדם שבך. ועל כך, מתבקשת מימך הסליחה על פגיעה בכבודך, אם לא מהנשים עצמן, אז קבל זאת מאיתנו הנשים האחרות, השפויות והרבות פה בפורום.
בהחלט אינה מובנת מאליה (כנראה אחרות חושבות שכן) הנתינה שלך לפורום, הקדשת הזמן הרבה בימי חול, שבתות וחגים. ואתה פה, משיב, מייעץ וגם מצחיק אותנו לעיתים.
לו הייתי במקומך - לא הייתי טורחת להשיב להן. אך, נראה שהנחת את הרגש והקול המקצועי שלך כרופא - המשיך בעשייתו.
אז - פשוט מילה קטנה אליך - תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכימה עם כל מילה
מיכל12/07/2011כל הכבוד לך על המילים החמות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת!!!
רונית12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופ' בידר ולרופאים שעונים.
יעל12/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לברכות לפרופ' בידר ולרופאים
ולרי13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הנתינה ועל הזמן
מיואשת13/07/2011שאתם משקיעים, תודה על הכנות והישירות, הקריצה והההומור שכל כך חסר ומעלם לו בתהליך המפרך המייגע ולעיתים קרובות עצוב.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובא לציון גואל
דניאלה13/07/2011זה מה שאני חוזרת ואומרת כל הזמן,
יש אנשים שרק לוקחים ולוקחים,ולא יודעים אף פעם להגיד תודה...
אם לא הרופאים האלו,אני הייתי נשארת ללא ילדים,וצריך להבין שגם רופא הוא בן אדם,בעל אופי מסויים,ולא תמיד אידאלי לטעמנו,אבל אנחנו לא צריכים להתחתן איתו,וגם לא לשאול אותו שאלות ולהתייעץ איתו אם לא רוצים בכך.
חבל שזה צריך לרדת לרמה כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הזמן שאתם מקדישים!
שרה13/07/2011הרי דבר אינו מובן מאליו
תודה לה' על שליחיו הטובים
ובנות - יוזמה יפה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת,תודה לפרופ' בידר ולרופאים
רינת13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת
אמא אחת14/07/2011אני אשית בונה על התגובות האמיתיות כאן. אין לי שום צורך ב"מריחות" נחמדות. מעוניינת בתשובה לאקונית, לעניין.
כנראה גם שנים של טיפולים גורמים לך לזרוק את כל הסנטימנטים המיותרים, ולהיות קשוחה ועסקית. פרופ' בידר אמיתי ומקצועי, ותורם מזמנו היקר. הוא לא צריך לנחם אותנו, אלה שמסיבות אישיות שהוא לא אחראי להן, התעוררנו מאוחר ובא לנו ישר 10 ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילה קטנה שמשמעותה גדולה - תודה
מורן14/07/2011כבר אמרתי ואומר שוב.
שום דבר אינו מובן מאליו, במיוחד זה שהרופאים עונים לנו על חשבון הזמן הפנוי שלהם.
צר לי שזה הגיע למצב כזה. וחבל שבנות חושבות שמגיע להן הכל, עם כל הכבוד, כל אחת יכולה או לא לקבל את הדעות וההמלצות של הרופאים.
בזמן האחרון אני בקושי נכנסת רק בגלל זה, כבר לא כיף לקרוא, מה גם שהרופאים כנראה התאכזבו ולא נמצאים כאן כמו שהיו.
חייבת לציין שפרופ' בידר הראה נכונות לעזור ולהמליץ, הוא אף ענה לי על משהו אישי במייל למרות שהוא לא חייב.
מקווה שהמצב יחזור לקדמותו ולא נצטרך להתחנן לתשובות.
תודה לכל הרופאים ואני רואה שהרופאה נטשה אותנו, מקווה שהסיבות טובות ומשמחות ולא בגללנו.
בנות, שיהיה לכולנו בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או ivfיפית- ירושלים12/07/2011
שלום רב,
הננו זוג צעיר שומר טהרה המנסה להרות שנתיים ללא הצלחה, ללא ילדים (אני 27 ובעלי בן 30) עקב בעיית זרע (לנל חסימה חלקית של ejd עם שיפור לאחר טיפול אנטיביוטי+וריקוצלה 3 משמאל). האורולוג המליץ שלא לנתח. אצלי הכל תקין ב"ה - מחזור סדיר,מבייצת, פרופיל הורמונלי תקין וצילום רחם תקין (לא הודגמה חצוצרה שמאל ורופאי טען שזה קרוב לודאי תקלה טכנית כי הנני בריאה וצעירה וללא היסטורית ניתוחים).
עברנו 3 הזרעות שלא צלחו ובדרך להזרעה רביעית כפולה (בפעם הראשונה לבקשתי).
להלן נתוני הזרע בשלוש ההזרעות לאחר השבחה:
הזרעה 1- איקקלומין+ אוביטרל: volume: 0.8; concentration: 17; total concentration: 13.60; percent of motile sperm: 50; type of motility: rapid + moderate; total motile sperm: 6.80
הזרעה 2- אסטרופם+פיוריגון 50+אוביטרל: נפח דגימה (מ"ל) 0.8, ריכוז זרעונים 20, סה"כ זרעונים (מיליון) 16, אחוז זרעונים בתנועה 50, דרגת תנועה 1-3.
הזרעה 3- אסטרופם+פיוריגון 50+ אוביטרל: volume: 0.8; concentration: 12; total concentration: 9.60; percent of motile sperm: 60; type of motility: rapid + moderate; total motile sperm: 5.76. הערה: נמסרו 2 דגימות זרע עקב ריכוז מאוד נמוך של תאי הזרע.
הזרעה רביעית- אותו טיפול של אסטרופם+פיוריגון50+ אוביטרל.
האם לאור הנתונים הללו כדאי להמשיך לנסות הזרעה חמישית (במידה והזרעה 4 תיכשל חלילה) או לעבור לivf?
תודה על מלאכת הקודש שאתם עושים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה או ivf - תגובה
פרופ' שחר קול12/07/2011זה לא ממש עקרוני. כיוון שאת צעירה, אפשר לנסות עוד מחזור הזרעה, ואם ייכשל לעבור ל - IVF.
מצד שני זו לא טעות לעבור כבר כעת.
ההחלטה בידיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)