מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת תשובות לבדיקות דםשרון15/05/2011
עשיתי בדיקות דם ואלה התשובות
שם הבדיקה APTT SAC תוצאה 31.7 יחידות SAC ערכי ייחוס 25.0-37.0
שם הבדיקה LAC-LA-SCR-DRVTLAC תוצאה 1.04 ייחידות RATIO
שם הבדיקה LAC-SCT-RATIO תוצאה 1.01 NARM,RATIO
שם הבדיקה APCR RATIO תוצאה 1.69 יחידות RATIO ערכי ייחוס 2.1-3.5
שם הבדיקה PROTEIN C ACTIVITY תוצאה 98 ערכי ייחוס 70.0-140.0
שם הבדיקה ANTITHR OMBIN-III תוצאה 108 ערכי ייחוס 80.0-120.0
PROT-S ANTIGEN PREE תוצאה 90 ערכיי ייחוס 60.0-140.0
הבדיקות דם אחרי הפלה שעברתי ברצוני לדעת מהם התשבועות תודה רבה וים טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובות לבדיקות דם - תגובה
ד''ר דוד ישי16/05/2011שלום
על פניו נראה שהבדיקות תקינות. מדובר בבדיקות המטולוגיות. אני ממליץ שתתיעצי עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעבילי15/05/2011
אנחנו זוג כבני 30 אחרי 11 ניסיונות כושלים להיכנס להריון היום הגיעו תוצאות בדיקת הזרע:
נפח 2.4
צבע נורמלי
viscosity נורמל
concentration 11million
total count 26.3 million
motility 9%
total motile count 2.3 million
motile progressivity: rapid 2% slow 5% non progressive 2% immotile 91%
morphlogy 2%
abnormal forms 98% head 54% mid piece 31% tail 2% multiple abnormalities 11%
agglutination none
vitality -
white blood cells 1-2 millions
other round cells -
semen classification: oligozoospermia teratozoospermia asthenozoospermia
אני יודעת שזה גרוע השאלה שלי היא עד כמה, מה אפשר לעשות עם תוצאות כאלו? הזרעות? הפריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, צריכה תשובה דחוף!!!!!!!!!!!
בילי15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה עושים איקסי במסגרת ivf
ורדה16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השאלה אבל מי את???
בילי16/05/2011תודה על התשובה אבל כתבתי פה כדי לקבל את חוות דעתם של הרופאים, האם את רופאה? מומחית פוריות?
אשמח בכל זאת לקבל את חוות דעתם של הרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר16/05/2011קודם כל בדיקת זרע אחת לא אומרת כלום. שנית לא הבנתי מה הכוונה 11 ניסיונות כושלים.
אם הכוונה לניסיונות לבד אז צריך גם פרטים עלייך.
בכל אופן עם הוסת שלך סדיר ולא עברת פעולות חודרניות ברחם ולא הרית בעבר יש לבצע גם לך מספר בדיקות.
לפי נתוני הזרע בבדיקה אחת אחוז תנועות נמוך מרמז על דלקת ולכן יש על הגבר לפנות למרפאה לפיריון הגבר לפני כל החלטה על טיפול כי אם נגלה תהליך דלקתי בזרע זה לא טוב לשום טיפול ויש לטפל באנטיביוטיקה לתקופה של שבועיים, או יתכן ונמצא סיבה אחרת לבעיה.
יתכן שזה חד פעמי ובפעם הבאה הזרע יהיה טוב כי אצל גבר הזרע משתנה ולא מספיקה בדיקה אחת.
הייתי עושה הכל במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה
בילי16/05/2011ב11 ניסיונות התכוונתי ל11 חודשים שבהם ניסינו להיכנס להריון באופן טבעי.
אני גם עשתי בדיקות דם (פרופיל הורמונלי) שיצאו תקינות. וכמו כן הווסת סדירה.
אני מבינה שצריך לעשות עוד בירורים ובדיקה חוזרת אבל למה הכוונה שלך בלעשות הכל במקביל? לבצע את הבדיקות הנוספות או שאפשר במקביל להמשך הבירור להתחיל כבר באיזשהו טיפול שאולי ייקדם אותנו לקראת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2011לא ענית לי אבל אני מקווה שלא עברת הפלה בעבר.
במקביל אני מתכוון לנסות לעשות הזרעה על מחזור טבעי ואז נראה איך הזרע.לפנות למרפאה לפיריון הגבר וכו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה רבה
בילי17/05/2011לצערי עברתי גרידה לפני בערך 15 שנים ומאז חוויתי גם הריון כימי אחד לפני כשלוש שנים, אני מתארת לעצמי שאצטרך לעשות גם צילום רחם אבל מכיוון שהתור הקרוב שלי למומחה פוריות הוא ממש קרוב לביוץ (לא הצלחתי להשיג תור מוקדם יותר) אני מקווה שהוא יאשר לי לעשות כבר החודש הזרעה על בסיס ביוץ טבעי כדי לא לפספס גם את החודש ואז להשלים את כל הבדיקות של בעלי ואת שלי נעשה אחרי המחזור הבא (בתקווה שכמובן לא יגיע) ולפני הביוץ הבא
הגיוני או שאני מגזימה בציפיות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה רבה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/2011אם ההריון הכימי היה מבן הזוג הנוכחי זה אומר הרבה.בכל אופן הייתי עושה קודם צילום רחם ובדיקת זרע חוזרת ומחליט מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבן ההריון היה מבן הזוג הנוכחי
בילי19/05/2011אבל זה היה לפני כשלוש שנים כשרק התחלנו לצאת ועוד לא חשבנו בכלל על ילדים, באותה תקופה אני עוד לקחתי גלולות למניעת הריון וכנראה שמשהו השתבש ובכל זאת נכנסתי להריון שנגמר בבטא 22 אז חשבנו שהוא נפל בגלל הגלולות ומכיוון שלא היינו בכיוון של ילדים (על חתונה עוד לא חשבנו) אז לא הוטרדנו מזה.
בכל מקרה תודה רבה
מקווה שאכן הרופא שלנו ישלח אותנו לצילום רחם ואני מאמינה שגם לבדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות סתומות רק בבדיקת צילום הרחםגילי15/05/2011
האם יכול להיות מצב בו החצוצרות פתוחות אך בצילום הרחם נראה כי הם סתומות בשל
סיבות נקודתיות כלשהן? - (מצב המכונה "ספאזם רגעי")?
ואם כן, איך יודעים שזה רגעי -נקודתי ולא קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות סתומות רק בבדיקת צילום הרחם - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011לרונית שלומות,
מאחר ובצילום רחם מתבצעות מספר הזרקות של חומר ניגודי בהפרשי זמן מסויימים לא ייתכן מצב שבו רק ספזם חצוצרתי ללא חסימה כלל יגרום להעדר מעבר החומר. במידה ובצילום אצלך לא היה מעבר כלל אכן קיימת חסימה חצוצרתית דו צדדית.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לאי הצלחת הזרעהאילנה15/05/2011
בתהחשב בנתונים הבאים: ספירת זרע תקינה, צילום רחם תקין, בדיקות הורמונליות תקינות, מחזור סדיר, רירית תקינה ובעובי מתאים, ובהתאם לבדיקות נראה כי אכן התרחש ביוץ.
מהם הסיכויים להצלחת הזרעה?
מהן הסיבות שיכולות לגרום לאי הצלחת ההזרעה ולאי כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לאי הצלחת הזרעה - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011לאילנה שלומות,
מצב שבו כל הנתונים הם תקינים ועדיין לא מתרחש הריון מוגדר כאי פריון על רקע לא ברור (unexplained infertility). במצבים אלו מקובל לבצע טיפול תרופתי להשראת ביוץ + IUI (הזרעה תוך רחמית) במשך 3-6 חודשים ובמידה ולא מתבסס הריון מומלץ לפנות לטיפול להפריה חוץ גופית. בדר"כ למרות שהסיבה לא ברורה מדובר בבעיה של השרשת העובר ברירית הרחמית (implantation problem).
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי דילגתם עלישרוני15/05/2011
שלום רב,
בת 32 + 2 - מנסים להרות כבר 5-6 חודשים ללא הצלחה
מחזורים סדירים כל 29-30 ימים.
היום - יום 2 לוסת - ביצעתי פרופיל הורמונאלי.
מה מצבי מבחינת רזרבה שחלתית? האם לא מוגבר מידי?
האם מומלץ לעבור למומחה פוריות?
ESTRADIOL(E2) 59.00 PMOL/L
FSH 8.41 MIU/ML
LH 7.64 MIU/ML
PROLACTIN 359.16 M/UL ( 70.00- 630.00)
TESTOSTERONE 0.94 NMOL/L ( 0.30- 3.80)
TSH 1.44 UIU/ML
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי דילגתם עלי - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011לשרוני שלומות,
הפרופיל ההורמונלי שלך הוא תקין. אי לכך מומלץ לפנות לרופא פריון כדי להמשיך בבירור נרחב כמו בדיקת זרע לבעלך וצילום רחם.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הצמדות ל ZP???דורית15/05/2011
שלום ותודה רבה על תשובתכם מראש.
בת 34 ללא ילדים.
הכל תקין (צילום רחם, קרישיות, פרופיל, קריוטיפ, ביוץ סדיר - 26 יום)
זרע - מורפולוגיה תקינה 5% (קרוגר) - השאר תקין.
שני הריונות ספונטניים מייד עם הפסקת הגלולות הסתיימו בהפלות טבעיות בשבוע 5 ו 7 (ללא צורך בגרידה).
אחר כך שנה וחצי ללא השגת הריוןש במהלכה - מעקבי זקיקים, הזרעות (2 איקקלומין, 2 פיוריגון).
מעבר ל IVF - פרוטוקול ארוך - דקא 0.1 וסטימולציה בעזרת פיוריגון 150.
נשאבו 26 ביציות.
11 ביציות - מיקרומניפולציה - כולן ייצרו עוברים - הרוב רמה 1.
14 - IVF רגיל - 3 הפריות בלבד ורק עובר אחד התפתח (רמה 1).
דבר נוסף (אינני יודעת האם חשוב למענה אך לייתר ביטחון) -
הוחזרו שני טריים - הריון בו נצפה דופק בשלב מאוחר ונפסק - גרידה.
הוחזרו 3 מוקפאים - כרגע בהריון (עובר יחיד) בשבוע 12.
הערה שנרשמה בתיק בתחתית העמוד שפירט מה קרה עם כל בייצית - לא נראו תאי זרע צמודים ל ZP !!!!! עם הרבה סימני קריאה (אני מניחה כי מדובר בזונה פלוסידה).
מה משמעות הדבר? ממה נובעת אי ההיצמדות (בעיית זרע/ביצית באיכות ירודה...)?
האם זה אומר שהסיכוי להריון טבעי ותקין ייתכן רק ביחס של 1:14?
תודה רבה על המענה.
בברכה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הצמדות ל ZP??? - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011לדורית שלומות,
ראשית מזל טוב על ההריון וכולי תקווה שהוא יגיע לסיומו המוצלח. הצמדות תאי הזרע לזונה פלוצידה (ZP) מצביעה על תקינות תפקוד הזרע בתהליך ההפריה. אין משמעות לחוסר הצמדות כפי שצויין אצלך כי הדבר בא על תיקונו עם ביצוע תהליך של מיקומניפולציה מסוג ICSI.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לדעת - תשובתכם
דורית15/05/2011תודה לפרופ' פלדברג... גם על התשובה וגם על האיחול...
מה שמאוד חשוב לי לדעת הוא בעצם האם יש טעם בעתיד לנסות להכנס להריון באופן טבעי או שניתן לומר שהדרך הטובה יותר עבורנו (לפחות מבחינת השגת הריון בזמן סביר - אני לא כל כך צעירה) היא IVF עם ICSI?
שוב תודה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למענה מכל אחד מהרופאים - תודה
דורית18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןיאנה15/05/2011
שלום,
עשיתי בדיקת בטא 10 ימים לאחר הביוץ. קיבלתי תוצאה של 9. אסטרוגן 957. פרוגסטרון 37. האם סביר ? הפרוגסטרון לא נמוך מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011ליאנה שלומות,
קשה להתייחס לערך גבולי של בטא בלי לעקוב אחר התוצאות בהפרשים של יומיים. רמת האסטרוגן ופרוגסטרון הינה סבירה. בואי נקווה שהבטא ימשיך לעלות בימים הבאים.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה בשם בטה פפטילאהובה15/05/2011
אני צריכה לקחת היום זריקה אחת בשם בקה פפטיל, האם למישהי יש למכור לי זריקה אחת במקום שאני יקנה את כל החבילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפה את בארץ?
יעל15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקנות יחידה אחת תבקשי מהרוקח
מלני15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונאלישרוני15/05/2011
שלום רב,
בת 32 + 2 - מנסים להרות כבר 5-6 חודשים ללא הצלחה
מחזורים סדירים כל 29-30 ימים.
היום - יום 2 לוסת - ביצעתי פרופיל הורמונאלי.
מה מצבי מבחינת רזרבה שחלתית? האם לא מוגבר מידי?
האם מומלץ לעבור למומחה פוריות?
ESTRADIOL(E2) 59.00 PMOL/L
FSH 8.41 MIU/ML
LH 7.64 MIU/ML
PROLACTIN 359.16 M/UL ( 70.00- 630.00)
TESTOSTERONE 0.94 NMOL/L ( 0.30- 3.80)
TSH 1.44 UIU/ML
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פרופיל הורמונאלי - תגובה
ד''ר דוד ישי16/05/2011שלום
הרמה של ההורמונים שנבדקו, תקינה. נראה לי מאוד מוקדם להתחיל בבירור פוריות. תנו לעצמכם צ'אנס של עוד כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להספיד את הטיפול?נונלה15/05/2011
שלום,
ב- 30/04/11 הייתה החזרה של 3 עוברים לאחר 48 שעות...
ב- 30/04/011, 03/05/11, 06/05/11 ו- 09/05/11, הזרקתי חצי מזרק אוביטרל כתמיכה בתוספת לקרינון יומי...
עשיתי בטא ראשונה (מיוזמתי) ב- 08/05/11 (8 ימים לאחר החזרה) התוצאה הייתה:
בטא: 58.3
E2 = 1514
פרוגסטרון = מעל 128
בדיקה נוספת ב- 11/05/11 (11 יום לאחר החזרה)
בטא = 83.4
E2 = 2247
פרוגסטרון = מעל 128
בדיקה נוספת 12/05/11 (12 יום לאחר החזרה)
בטא = 87.5
E2 = 2247
פרוגסטרון - 185
היום בדיקה נוספת (15/05/11, חמישה עשר יום לאחר החזרה)
בטא = 22.70
E2 = 1269
פרוגסטרון - 33.62
לפי התוצאות לעיל לי היה נראה שיש הריון שנקלט שבו הבטא עולה מצד אחד (הריון) ויורדת מצד שני (אוביטרל...) הייתי מאוד אופטימית עד לתוצאות של הבוקר...
1. האם להספיד את הטיפול הנוכחי?
2. האם לדעתך היה הריון שנופל (הריון כימי)?
3. האם להפסיק או להמשיך את התמיכה (בעיקרון אני שואלת אם יש עדיין סיכוי להריון...)?
תודה על תשומת הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להספיד את הטיפול? - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/05/2011לנונולה שלומות,
לפי הנתונים שמסרת נראה שמדובר בהפלה מוקדמת והמלצתי היא להפסיק את התמיכה ולהמתין להופעת המחזור הוסתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוץ רחמימוטרדת15/05/2011
האם נתקלתם במקרה בו לאחר החזרת 2 עוברים
השתרש עובר אחד ברחם והשני מחוץ לרחם?
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוץ רחמי - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011כן, זה נדיר, אך פעם בשנה + רואים מקרה כזה.
יש לכרות החצוצרה עם ההיריון.
ההיריון התוך רחמי ממשיך לרוב ללא הפרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות - שבוע 9אחת15/05/2011
שלום,
אני בשבוע 9 + 3 ימים. כבר כמה ימים יש לי הפרשות מרובות. לפעמים אני מרגישה שההפרשה יורדת כמו טיפות - והיא בצבע שקוף חלבית, ללא ריח מיוחד.
האם זה נורמלי? אני מסתובבת בגלל זה עם מגן תחתון כל הזמן.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול15/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתשירי15/05/2011
שלום, החזרת עוברים טריים הייתה ב 6.5, אני אמורה לעשות בדיקת דם ב 18.5, אתמול (14.5) עשיתי בדיקת הריון ביתית אשר הראתה קו שני חלש מאוד. אני לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופם 1 מ"ג ואוטרוגסטן 200 מ"ג. האם התמיכה שאני לוקחת יכולה להשפיע על התוצאה החיובית של הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
שירי15/05/2011הזרקתי אוביטרל ב 1.5. האם יכול להיות שהוא עדיין נשאר בגוף ויכול להשפיע על התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כתוצאה ממיקרומניפולציהשרון15/05/2011
האם יש תוצאות מחקרים לגבי הריונות שעברו מיקרומניפולציה שהם פגיעים יותר לתסמונת דאון או לתסמונות אחרות יותר מהריון רגיל ובאילו אחוזים? והאם במהלך הריון כזה עוברים יותר בדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כתוצאה ממיקרומניפולציה - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011אין שכיחות גבוהה יותר של DS וכד'.
לא מקובל לבצע בדיקות נוספות או מיוחדות בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי דם -מה פשרם?יעל15/05/2011
לרופאים שלום,
לאחר מחזור שכשל, קיבלתי וסת ב-20/4.
בבדיקות שעשיתי לאחר 6 ימי טיפול (דקפפטיל ומנופור, היה פרוגסטרון מאוד גבוה, שאינו מתאים למצה הכללי. הפסקתי את הטיפול.
קיבלתי שוב וסת ב- 08/5.
ביום השני התגלו שני זקיקים גדולים: 18, 13
ו- E2 גבוה (708).
התחלתי ליטול גינרה, כדי "לאפס" את המערכת.
ביום שישי החלו כאבי בטן קלים (כמו התכווצויות) והמשיכו מידי פעם אתמול והבוקר.
במקביל התחילו להפויע אתמול כתמי דם בהפרשות.
מה מקורם וסיבתם?
האם משהו בטיפול הנוכחי מזמין הופעת דימומים?
האם הם מהרחם? מהנרתיק?
האם צריך לבדוק משהו? לשנות?
(אני גם שומרת טהרת המשפחה ומוטרדת שלא אצליח להגיע לנקיות וטבילה בזמן).
לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה... תשובה...
יעל15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)