מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בבקשהמיכל14/05/2011
אני החודש הזרקתי גונ f בעקבות זקיקים מרובים ופחד מהריון מרובה עוברים וגירוי שחלתי הופסק לי הטיפול האסטרדיול ביום ביוץ היה 13 אלף, נאמר לי לא לקיים יחסי מין ואתמול היה הביוץ (לא קיבלתי אוביטרל) רציתי לדעת בבקשה במחזור כזה וביוצ של כל הזקיקים האם צפוי מחזור רגיל בעוד 14 ימים? או האם הוא צפוי לא להגיע בזמן ? האם הוא יהיה כבד יותר? חשוב לי מאד לסיים את החודש הזה בשלום ולהתחיל חודש חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011אם לא לוקחים אוביטרל אז הכל יסתדר.
ל\ברוב המיקרים זה לא הביוץ שקורה אלא התהליך נעצר ולאט לאט נסוג עקב הפסקת הגירוי.
ב80% מהמקרים אין ביוץ עצמי ואם היה ביוץ ונחשפת להריון יכול להיות גירוי יתר.
אם היה ביוץ עצמי גם יכול להיות גירוי קל שיעבור והוסת תבוא בזמן.
רוב הסיכויים לפי מה שכתבת שהכל יסתדר וצריך עוד חודש לחכות ללא טיפול על מנת שכל הזקיקים יעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה שואלת משהו נוסף
מיכל14/05/2011פרופ' יקר תודה על תשובתך, אני לא הספקתי לקבל אוביטרל כי בדיקות הדם שלי הראו אסטרדיול.13 אלף פרוגסטרון 6.5 נאמר לי על ידי הרופאה שהחל ביוץ עצמוני לפי בדיקות הדם....התקלה התרחשה בגלל שלא נבדקתי ביום העצמאות והאמת שהתגובה שלי לא היתה צפויה בסך הכל הזרקתי 5 ימים גונל f במינון נמוך של 75 והתוצאה היתה 10 זקיקים לפחות גדולים. הפסקתי הכל.....האם לא כל הזקיקים יעלמו במחזור הבא? האם הדימום המחזורי לא ישטוף אותם? ואיך למעשה התחלתי ביוץ עצמוני ללא אוביטרל...איך זה קורה? איך איבדתי שליטה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר מקפיצה עבורך
מיכל14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה שואלת משהו נוסף - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011התגובה לגונל היא אינדיבידואלית וכך זה יכול לקרות למרות המינון.
זה שהפרוגסטרון מעט גבוה עדיין לא אומר כלום ובכל אופן זה אחד מ"סיבוכי" הטיפול ולא קרה כלום וזה לאט לאט יספג ובוסת הקרוב עדיין יהיו זקיקים גדולים שלא יספגו ולכן יש לחכות עוד מחזור עד שהכל מסתדר.
לכל מטופלת יש למצוא את המינון המתאים לה ולפעמים לומדים את התגובה במחזור הראשון.
אין ספק שהגבת בצורה שלא תמיד אפשר לצפות אותה אך בפעם הבאה כבר נידע איך להתמודד איתך.
את לא איבדת שום שליטה וזה לא קשור לשליטה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה רבה שאלה אחרונה
מיכל14/05/2011האם אני אוכל לנסות להרות באופן טבעי במחזור הבא? או במידה ונשארים זקיקים גדולים לא יהיה לי ביוץ...בסך הכל הכל תקין אצלי, ביוצים סדירים טבעיים כל חודש..
תודה רבה אני מעריכה את תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה אחרונה בבקשה
מיכל14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר תודה רבה שאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011במחזור הקרוב את יכולה לעשות מה שבא לך וכמובן לנסות טבעי זה הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשלי14/05/2011
פרופ' בידר שלום רב
ראשית תודה על תשובה מהירה
כמו שציינתי בשאלתי קודם אני לאחר הפלה טבעית שניה ממש בתחילת הריון
גילי הוא 35 בדיוק ללא ילדים ב-2 הנסיונות נקלטתי די מהר .
האם עקב הגיל צריך בכל מקרה לעשות ברור לגבי הפלות?
האם עדיין יש לי סיכוי להריון תקין בעקבות הגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011זה לא קשור לגיל. גם בגיל 25 צריך לבדוק קרישיות יתר בעקבות הסיפור שלך.
גיל 35 זה גיל צעיר ויש סיכויים טובים מאוד בגיל זה.
הגילים הבעייתים הם מעל 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףגל14/05/2011
אני כבר 5 שבועות אחרי גרידה ואני לא מקבלת מחזור זה בסדר שאני יחכה עוד קצת או ללכת לבדק אצל הרופא?
וההפלה שהייתה מאוחרת שבוע 15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית מבחנהדנה13/05/2011
שלום,
ילדתי 2 בנות מקסימות בהפריות מבחנה לפני 6 ו 3 שנים.ברצוני לדעת אם מעוניינת בהפרייה שלישית האם קופ"ח מממנת עדין?עד כמה ילדים?אני בת 34.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריית מבחנה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011זה תלוי בביטוח המשלים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובה לי דעתו של פרופסור בידרשלי13/05/2011
פרופסור בידר שלום רב
יש מס' שאלות שחשובות עבורי אודה לך מאוד עם צתוכל לתת לי דעתך המקצועית
לפני 11 יום חשתי כאבים עזים בבטן תחתונה ודימום והיה הפלה טבעית ממש בתחילת הריון בערך שבוע 5 הבטא היתה באותו יום 2380 בבדיקת בטא 3 ימים לאחר מכן הבטא ירדה בחצי ולפני 5 ימים התחיל דימום חזק כמו וסת שהתיים היום
האם יכול להיות שמדובר בווסת והבטא התאפסה כבר עם הווסת או מדובר בדימום של הפלה?
פרופ' אני בת 35 ללא ילדים ובתוך 5 חודשים עברתי 2 הפלות טבעיות אך נקלטי מהר בנסיון הראשון ישר הריון ובנסיון ה-שני לאחר 3 חודשים.
האם לדעתך עקב הגיל רצוי להתחיל בירורלגבי ההפלות ? האם זה עדיין לא מאוחר מידי בגילי.?
אציין כי עשיתי בדיקות הורמונליות ובדיקת זרע הכל יצא תקין לחלוטין והרופא המליץ לנסות עוד קצת לבד ובאותו חודש שסיימיתי את הבדיקות היה הריון לצערי שוב לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובה לי דעתו של פרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011זה לא חשוב דימום או לא ומה שחשוב זה לדאוג שהבטא ירדה ל 0.כמובן שהדימום זה מעין הפלה של הריון מאוד צעיר אך שוב ,חשוב שהבטא תיעלם.
הייתי בודק בדיקות דם לקרישיות יתר ובכל מקרה בהריון הבא הייתי נותן קלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גקוזי אחריי החזרת עובריםשלומי13/05/2011
ערב טוב
אנחנו אחריי החזרת עוברים ואנחנו יוצאים לחופש העם לאישתי מותר להיכנס לגקוזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גקוזי אחריי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011אין תשובה חד משמעית לעניין הזה.
אני חושב שאין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעצירות בתקופת טיפוליםשיר שיר13/05/2011
היי,
אני עוברת הפריות וסובלת מאז ומעולם מעצירויות שכמובן מחמירות כתוצאה מההורמונים, בדגש על הפרוגסטרון.
אני משתמשת ביובסקלס והני לקס - מוצרים כביכול טבעיים ע"מ להקל על המצב. האם יתכן ויש לכך השפעה שלילית על הקליטה?
הבנתי שחלק מהמוצרים גורמים להתכווצויות ברחם, לא יודעת אם אלה וגם שמעתי כל מיני דעות בנושא ושאולי בגלל שהם יוצרים "בלגן" בבטן ולעיתים אף שלשולים זה יכול להשפיע.
אני אשמח אם מישהו יודע אם יש קשר...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעצירות בתקופת טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011אין שום בעיה להשתמש בכל סוגי הטיפול נגד עצירות בזמן הטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל?מודאגת13/05/2011
עשיתי בדיקת בטא פעמיים בשתי מעבדות שונות של קופת חולים (מסתבר...).
בתוצאה של מעבדה אחת הופיעו הערכים ב- IU/L
בתוצאה של המעבדה השנייה הופיעו הערכים ב- MIU/ML
האם יש הבדל בין הערכים הללו ואם כן, איך מתרגמים ערך אחד לערך האחר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש הבדל? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011זה אותם הערכים רק מכונה אחרת אך זה לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ומספר ביציות גבוהגלית13/05/2011
שלום , אני בת 38 + ילד ,בעבר עשיתי הפלה, מעל שנה נסיון להכנס להריון, התחלנו הליך של הזרעה. קבלתי מהרופאה את התרופה CLOMIFEN (RATIOPHARM) מ"ג 50 , שני כדורים ביום למשך חמישה ימים ביום השלישי למחזור. בבדיקת זקיקים נאמר לי שיש לי 7 ביציות ובשל המספר הגבוה לא רצוי לעשות הזרעה מחשש להריון מרובה עוברים?
נאמר לי לחזור בחודש הבא ולקחת שוב את התרופה אך חצי מינון.
דרך אגב אני מתגוררת בדנמרק וסומכת יותר על הרופאים הישראלים.
שאלתי: האם עדיף לחכות כמו שהרופאה כאן אומרת????
מה בד"כ עושים בישראל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלית
מיכל13/05/2011אני אתמול בייצתי והיו לי 12 ביציות ואסטרדיול 13 אלף וגם לי ביטלו את הטיפול ואמרו לי גם לא לקיים יחסי מין...הזרקתי גונל f במינון נמוך מאד ונאמר לי שחודש הבא אתחיל רבע מהמינון הזה כי זה מאד מסוכן מלבד הריון מרובה עוברים יכול להיות גירוי יתר בשחלות וזה יגרור אשפוז....גם אני לצערי הפסקתי טיפול והחודש הלך לפח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גלית - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011זה לא אותו הדבר.יש שוני רב בין מרובי עוברים בגונל לעומת הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
שלי13/05/2011גם אני לא גרה בישרל וצריכה סיוע רפואי ממליצה לךבמידה ויש לך אפשרות לטפל אך ורק בישראל . בהזרעות וטיפולי הפריה מנסיון מאוד חשוב לדעת לאיזה רופאים הולכים ולא להגיע למצב שמטיילים בין רופאים והזמן עובר . בישראל יש המון פרופסורים מעולים כמו פרופסור בידר שיש לו חוות דעת מקצועית בפורום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011הי. תודה על הפירסומת.אבל את צודקת יש מספר "חברה" שהם טובים מאוד ולדעתי הפיריון אצלנו יוצא דופן בעיקר עקב הסיבסוד של העניין וזה חשוב מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה ומספר ביציות גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011השאלה מדוע את לא מצליחה להרות.
אם עשית הפלה אחרי הלידה של הילד ויש לך וסת סדיר הטיפול בכדורים מיותר.
קודם כל צריך לבצע צילום רחם .
אם הוסתות לא סדירים אז זה משהוא אחר.
אם הגרידה לפני הלידה זה גם משהוא אחר.
בכל אופן אני משער שהוסת סדיר אך לא בררו מה הסיבה שאת לא מצליחה להרות למרות שהרית כבר פעמיים ולדעתי ,או יותר נכון להרגשתי,את לא בכוון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע חלשזויה13/05/2011
שלום
רציתי בבקשה לדעת אם יש כדורים או זריקות שיכולים לחזק את הזרע לפני 9 שנים נכנסתי להריון טבעי שלא המשיך " בשבוע 8" ומאז עשיתי יותר מ15 טיפולי IVF וזה לא מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידדיעתי לא
אתי13/05/2011למיטב ידיעתי אין שום דבר חוץ מהשבחת זרע שעושים במעבדת זרע...אבל את זה בטח עשו לך כשעשו לך את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע חלש - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011אם הרית באופן טבעי לא נראה לי שהבעיה בזרע היות ובהפריה גם מתגברים על כל בעיות הזרע ואם עברת כל כך הרבה הפריות אזי הבעיה בביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע חלש
זויה14/05/2011אז איך לא עלו על הבעיה ומה עלי לעשות איזה בדיקות ???? אני מטופלת בבית חולים אלישע בית חולים טוב תעזור לי בבקשה אני מתיאשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע חלש - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011מה הכוונה לא עלו על הבעיה.
תשבי מול הרופא המטפל שיעבור על כל טיפולי ההפריה ויסביר לך מה קורה.
אחרי כל כך הרבה הפריות אין לי ספק שאפשר להבין מהתוצאות מה קורה ומה הבעיה.
ולא צריך לעשות בדיקות אלא לנסות להפרות ביציות של תורמת ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע חלש.......שירן13/05/2011
שלום רב,
אני לאחר טיפול IVF ראשון שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 5 , אני כבר ארבע שבועות אחרי הפלה ועדיין לא קיבלתי מחזור , וסובלת מבחילות בוקר .האם יש סיכויי להיכס להריון טבעי ??? עם זרע חלש ???? מתי עליי להיבדק ?? אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע חלש....... - תגובה
ד''ר דוד ישי14/05/2011שלום
סביר שעדיין לא קבלת וסת. חכי עוד שבוע לפני שאת פונה לרופא לבדיקה. יש סיכוי להריון. אבל, אם הזרע מאוד חלש הסיכוי מאוד קטן. ובכלל, גם אם יהיה החודש הריון טבעי, לא סביר שכבר יש לך בחילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח וריקוצלה
אתי14/05/2011למה בעלך/בן זוגך לא עובר ניתוח וריקוצלה?
בעלי עבר אותו עקב ספירה נמוכה וזה שיפר את הזרע חבל על הזמן..
שיפנה לאורולוג ואני מאמינה שהוא כבר יפנה אותו לניתוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח וריקוצלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/05/2011בשביל לעשות את הניתוח צריך שיהיה וריקוצלה וגם אז זה לא בטוח שיעזור ורוב הסיכויים שלא.
יש עוד סיבות לזרע לא תקין למה לא מנית אותט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהשרון13/05/2011
אני כבר 5 שבועות אחרי גרידה ואני לא מקבלת מחזור זה בסדר שאני יחכה עוד קצת או ללכת לבדק אצל הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי14/05/2011שלום
זה בסדר. חכי עוד שבוע. אם הוסת לא יופיע עדיין, פני לרופא לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלונה14/05/2011בסדר גמור
תודה להתייחסות המהירה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ההזרעה.אלונה13/05/2011
שלום רב
אני בת 39 אחרי שתי הזרעות שלא נקלטו, נעשה על פי ביוץ טבעי...במחזור טיפולים הנוכחי טופלתי בהזרקות פיורגון 150 למשך 8 ימים ואוביטרל.
הופיעו 2 זקיקים רק בשחלה אחת. ההזרעה הייתה 39 שעות לאחר מתן ההזרקה של האוביטרל.
בצילום אולטראסונד הרופא אמר שהביוץ היה בבוקר ב10 וכעת הזרע ירדוף אחרי הביצית (מילים שלו).
מה משמעות הדברים? האם זה אומר שפיספסתי את המחזור טיפולים הנוכחי?
שאלה נוספת:
אני קונה זרע מתורם. אם אניח לשיקול הכלכלי ולמחסור בתרומות זרע... האם לא היה עדיף לעשות הזרעה כפולה או יותר בכמה מועדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ההזרעה. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011לא ברור לי איך קבע הרופא שהביציות רודפות אחרי הביצית.
הביוץ המדוייק הוא 36 שעות אחרי האוביטרל וזה בתנאי שהבדיקות היו תקינות, בדיקות הדם והאולטרסאונד.
אם הבדיקות תקינות אז לא ברור לי מדוע הוא קבע את הביוץ לפי מה שהוא קבע.
לכן לא ברור לי כל הטיפול כי אין לפני כל הנתונים.
באופן כללי הביצית אף פעם לא בורחת ולכן לא צריך לרדוף אחריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלונה13/05/2011מה שקרה כך קרה:
הוזמנתי לשאלה 10 בבוקר שזה בדיוק 36 שעות לאחר האוביטרל.
בבוקר התקשרתי ושאלתי האם ניתן להגיע מאוחר יותר(קושי טכני)
נאמר לי שאגיע ב13:30
תשובה שנתנו לי ללא ידיעת הרופא המטפל
שהגעתי ב13:30 הרופא שאל אותי למה לא הגעתי ב10?
הסיפור הוא שהעובדת בבנק הזרע פעלה לפי שיקול אישי למרות שביקשתי ממנה לברר עם הרופא והתקשרתי אליה 2 פעמיים כדי לודא שאכן זה בסדר.
ההזרעה הייתה ב14:15
ומה שהוא אמר שהביוץ היה בבוקר, כך זה הראה בצילום האולטרסאונד...
ויש סיכוי להרות.
רציתי לשמוע חוות דעתך? למעשה מדובר על 39 שעות מאז מתן האוביטרל
בכל מקרה, לשקול דעתך יש לעשות ברור בעניין? כי מבחינתי פעלתי בתמימות והרגשתי הקשה נובעת מהמקום בו חוותי כשל מערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011הביצית היוצאת מהשחלה מחכה כיממה לזרע ככה שזה בסדר גמור.
הזרע נמצא במערכת הנקבית בין 40 ל 70 שעות כך שיש חפיפה.
ב10 בבוקר או ב 13:30 זנה אותו הדבר כך שלא מבין מה זה משנה לרופא שאחרת היות ואין לזה משהעות גם אם היית עושה את ההזרעה אחרי הצהריים זה בסדר.
שוב אני מדגיש שהביצית חורגת מהשחלה בין 36-40 שעות מהשחלה ומחכה לזרע עוד כיממה.כך שתעשי חושבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשרה13/05/2011
שלום,
בדיקות דם מאתמול
האם אפשר לדעת מתי יתרחש ביוץ פחות או יותר?
ESTRADIOL(E2) 365.55 PMOL/L
LH 3.40 MIU/ML
PROGESTERONE 2.20 NMOL/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011פחות או יותר לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה היסטרוקופיה מיותרת?גילי13/05/2011
היסטרוקופיה אבחנתית להבנתי, היא בדיקה משלימה לאבחון הימצאות שרירנים, ציסטות וכו' ושלא ניתן לראותם באולטארסאונד ויכולים למנוע
השרשה והריון- אז למה אין צורך בביצועה גם כשצילום הרחם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה היסטרוקופיה מיותרת? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011מטרת צילום הרחם לראות מבנה חלל הרחם.הקירות צריכים להופיע כמשולש וקירות ישרים וכמו כן חשוב המעבר בחצוצרות.
אם יש עוות של החלל בצורה משמעותית אזי זה מראה שהשרירין קרוב לרירית וזה גורם בדרך כלל להפלות אך לא מונע הריון.
כמו כן באולטרה-סאונד ניתן לראות האם הרירית סדירה או דחוקה.
רק במקרים שיש ממצאים המראים על דחיקת חלל הרחם או צילום המחשיד להיצרות או שינויי חלל הרחם אזי מבצעים בהיסטרוסקופיה.
גם אם יש שרירנים אך הם לא מגיעים לרירית ולא משנים חלל ההיסטרוסקופיה מ יותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)