מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימוםשי13/05/2011
שלום לרופאים
בטיפול ivf הרביעי נקלטתי אך ההריון נפל טבעי בשבוע 7.
כעבור 28 יום קיבלתי וסת שהיתה מלווה בדימום מאד חלש במשך 5 ימים.
עכשיו כעבור שבועים בלבד שוב קיבלתי וסת. האם זה תקין?
לפני כן הוסת היתה ביו 28-31 יום ותמיד נמשכת שבוע מלווה בדימום חזק -הרירית שלי עבה. האם תקין? האם אני צריכה להיבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011אחרי הפלה חזרת הביוץ וקבלת הוסת לא קבועים ויתכן דמם שהוא לא וסת ולענות על השאלה היה צריך לבצע בדיקות הורמונים בזמן הדימום.
כל העניין הזב מסתדר עם הזמן וכשתתחילי בטיפולים אזי תמיד בודקים אם הכל תקין לפני תחילת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות וחצוצרות סתומותגילי13/05/2011
האם ניתן לבצע שאיבת ביציות כאשר החצוצרות חסומות/ סתומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ביציות וחצוצרות סתומות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011זאת הסיבה שהתחלנו לעשות הפריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוקופיה אבחנתית עושים בנפרד?גילי13/05/2011
האם ניתן לשלב את בדיקת ההיסטרוקופיה האבחנתית יחד עם פעולת צילום הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוקופיה אבחנתית עושים בנפרד? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011לא ולא צריך .
עדיף לעשות צילום רחם ואם הוא תקין ההיסטרוסקופיה מיותרת.אם עושים היסטרוסקופיה אז אין מידע על החצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים לפני צילום רחםגילי13/05/2011
אילו משככי כאבים מומלץ לקחת לפני פעולת צילום רחם? אשמח להמלצות נוספות
על מנת שלא אעבור טראומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים לפני צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011אני אף פעם לא נתתי משככי כאבים לפני ואם המבצע יבצע כמו שנהוג אז כמעט ולא צריכים להיות כאבים.
בכל אופן אם יהיו כאבים יש לקחת אחרי הפעולה מה שאת נוהגת בדרך כלל לקחת נגד כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר הפריות חוץ גופיות בשנהגילי13/05/2011
כמה הפריות חוץ גופיות מאשרת קופת חולים הכללית בשנה? (12 חודשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר טיפולים ל IVF
מאיה13/05/2011שלום
למיטב ידיעתי 6 טיפולים בשנה. גם כך צריך הפסקה בין כל טיפול וטיפול חודש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר הפריות חוץ גופיות בשנה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011לפי הוראות משרד הבריאות בין 4 ל6 ובכל קופה זה יכולה להיות החלטה שרירותית ויש לדרוש הטיפולים וזה תלוי בקופה וסוגי הביטוח המשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה בזמן טיפוליםאלונה12/05/2011
שלום
בשל דלקת צריכה לקחת ארקוקסיה 90 מ"ג טבליות - ARCOXIA 90 MG TABLETS מינון של 1 כדור ליום. האם מותר לקחת ארקוקסיה בזמן טיפול לפוריות (מזריקה פיוריגון 150 ואוביטרל? בזמן הריון מותר לקחת ארקוקסיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה בזמן טיפולים - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011בזמן הריון לא הייתי ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה - המשך
אלונה13/05/2011עשיתי טיפול, ההזרעה הייתה ב11.5 . האם יכולה לקחת ארקוקסיה... (רק עוד שבועיים אדע עם אני בהריון...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה - המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011רצוי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזראלונה12/05/2011
שלום
האם ניתן לעשות טיפול לייזר להסרת שיער בזמן הריון ובזמן טיפול הורמונלי לפני כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לייזר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדחות ביוץ בעזרת אוביטרלטל12/05/2011
אנו מבצעים טיפול של השבחה והזרעה. הפרופיל ההורמונלי שלי תקין. הביוץ שלי סדיר ותקין. הוא מופיע ביום ה15 למחזור שלי. וכך זה יוצא שבת כמעט כל פעם מחדש. היום (יום חמישי) ביצעתי בדיקת זקיקים ונמצא זקיק 21 ממ, ואסטרדיול = 2400. לפי בדיקת שתן היום (ביצעתי אני) עוד אין ביוץ.
הרופא שלי הציע שניתן לנסות לבצע מחר בלילה את האוביטרל וביום ראשון IUI.
השאלה שלי: מחר צריך כבר להופיע LH Surge הטבעי שלי, איך ישפיע האוביטרל? האם הוא יכול לדחות הביוץ?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לדחות ביוץ בעזרת אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011את ה LH SURGE שלך ניתן לבדוק בבזיקת דם ואם היה יהיה ביוץ לפני האוביטרל ואם אין עלית ההורמון הביוץ יהיה ,לרוב, ביום א.
אפשר היה לתת אוביטרל קודם, נגיד על זקיק 19 ואז הביוץ היה בטוח 36 שעות אחרי האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דם...דחוףזויה12/05/2011
שלום אני אחרי 7 ימים אחרי החזרת 4 עוברים אני לוקחת תמיכה אוטוגסטן 4כדורים ביום ומדביקות אוורל פעם ליומים אתמול התחיל לי כאבי בטן וגם הפרשות חומות היום יש כאבים וההפרשות התחזקו האם זה אומר שאין הריון מנסיון מפעמים קודמים לא היה הריון אך אני יכולה לדעת אין לי סבלנות ועצבים לחכות עוד שבוע בבקשה תעזרו לי ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דם...דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011זה לא אומר עדיין שלא נקלט אך כמובן שזה פחות טוב ובכל מקרה ניתן לבדוק 10 ימים אחרי החזרה ולדעת מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנו היה דימום החל מהיום החמישי לאחר
יעלה13/05/2011ההחזרה-תאומים.אז יש תיקוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידרשלומית12/05/2011
להלן פרוטוקול שניתן לי:
4.5.11 קבלת מחזור
5.5.11 סינרל בוקר+ערב
6.5.11-11.5.11 דהיינו 6 ימים רצוף גונאל 450 ליום +סינרל פעמיים ביום
היום ביצעתי בדיקות:
אולטראסונד-זקיקים >10
רירית 4 מ"מ
פרוגסטרון 1.7
אסטרדיול >200
1 האם הגיוני שלמרות שלקחתי גונאל במשך 6 ימים,עדיין אין זקיקים?
מחזור נגמר ב 9.5.11
2 האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011הפרוטקול הזה צריך כביכול להגביר את הגירוי השחלתי אך אצלך זה לא קורה.
מהפרוטקטל אני מבין שיש לך תגובה שחלתית לא טובה וזה בדרך כלל עקב גיל.
יש לבצע פרופי הורמונלי עדכני ולעבור לטיפולים אחר.
אחד האפשרויות זה לשאוב במחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר אנא התייחסותך לשאלות...
סיון13/05/2011האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.
אגב פרופיל הורמונלי שלי תקין
FSH 5.2
E2<200
בת 43* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר אנא התייחסותך לשאלות... - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011הגיל שלך מסביר הכל.
אין תגובה שחלתית ולכן אני ממליץ לך על תרומת ביציות.
אם בכל זאת את לא מקבלת את הקביעה שלי אפשרי לעשות טיפול אחד של מחזור טבעי ולראות מה קורה אך אני חושב שמעבר לזה כל טיפול אחר הוא בזבוז זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-ובכל זאת מה התשובה לשאלה
סיון14/05/2011האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.
אגב פרופיל הורמונלי שלי תקין
FSH 5.2
E2<200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-ובכל זאת מה התשובה לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011לסינרל אין שום השפעה והוא רק מדכא ביוץ ואינו קשור לכך שלא הגבת.
התגובה צריכה להיות להורמונים והסינרל לא קשור לזה.יכול להיות אם יעלו מינון אז תתחיל תגובה אך בהזרקת כמות גדולה של הורמונים אין כמעט הצלחות.
אני ממליץ לך לא לבזבז זמן ואם את רוצה ילד יש לפנות לתרומה.
אפשרות נוספת זה לראות מה קורה במחזור הטבעי.אך רק טיפול אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדינה12/05/2011
שלום,
בזמן האחרון השתנו זמני הביוץ שלי, היום זה היום ה- 12 (מתחילת המחזור)
בבדיקת דם הערכים :
E2-87
PROGESTERONE 1.2
האם כבר הייה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה13/05/2011עוד לא הייה ביוץ. האסטרוגן שלך נמוך מדי. וP צריך להיות מעל 10-15 כדי להעיד על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011מה הכוונה שהזמנים השתנו?
למעשה הבדיקות מראות שאת נמצאת במצב שמתאים לימי הוסת.
זה ערכים שמתאימים ליום 2 של וסת.
אם המחזורים שלך באים כל 35-40 יום אזי הביוץ צריך להיות שבועיים לפני הוסת.
הגיל שלך גם חשוב כדי להסביר לך מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןyaaeell12/05/2011
שלום,
הופניתי ל IVF לאחר שנתיים של נסיונות להיכנס להריון וארבע הזרעות כושלות.
מחזור אחרון 28 לאפריל 2011. אמורה לקבל את האישור מקופ"ח ב 18 למאי . הרופא שלי אמר שהטיפול שהוא מתאים לי יתחיל לפני קבלת הוסת הבאה. התור שלי אליו הוא ב 22 למאי, שזה היום ה 25 למחזור הנוכחי.
שאלתי היא - האם אספיק להתחיל טיפול ארוך החודש? אני מאוד מקווה שלא אצטרך להמתין עוד חודש.
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011לא יספיק לפרוטוקול ארוך אך אפשר לנסות טיפול קצר.
להגיד מה מתאים לך ומה לא זה שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים אחרי הזרעה אפשר...מירי12/05/2011
לעשות בדיקה להיריון?
האם בדיקה ביתית תהיה אמינה? או שצריך לחכות שבועיים לבדיקת דם?
המתח הורג אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ימים אחרי הזרעה אפשר... - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/201110-11 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןי.ל12/05/2011
שלום,
מתי ניתן לדעת האם נכנסתי להריון לפי בדיקת הריון ביתית הכי מוקדם.
אמורה לקבל מחזור ב 17.5 וביוץ היה ב 4.5 כי עשיתי הזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011ב16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותרונית12/05/2011
אני לאחר טיפול IVF ראשון עם פרוטוקול ארוך, שלצערי הסתיים בהריון כימי.
נשאבו 18 ביציות, מתוכם היו 9 הפריות, 2 עוברים הוחזרו ו-6 הוקפאו.
בדו"ח מעבדה נכתב כל כל הביציות נראות צעירות, בכולן ואקואלה גדולה במרכז.
מה המשמעות של ממצאים אלו והאם ממצאים אלו גרמו לכך שהריון לא יחזיק?
האם מעיד על איכות ביציות ירודה?
האם לאור כל האמור לעיל, כדאי להשתמש במוקפאים אלו או שכדאי לעבור תהליך IVF חדש?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011בדרך כלל שמקפאים עוברים אז הם צריכים להיות בסדר אלא אם הרופא נתן הוראה להקפיא בכל מקרה כדי להניח דעתך.
לגבי הביציות אזי צריך לראות את הפרוטוקול ותוצאותיו ולברר במעבדה עם מנהל המעבדה מה זאת אומרת הממצאים שציינו.
כדאי קודם להחזיר המוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)