מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידרשלומית12/05/2011
להלן פרוטוקול שניתן לי:
4.5.11 קבלת מחזור
5.5.11 סינרל בוקר+ערב
6.5.11-11.5.11 דהיינו 6 ימים רצוף גונאל 450 ליום +סינרל פעמיים ביום
היום ביצעתי בדיקות:
אולטראסונד-זקיקים >10
רירית 4 מ"מ
פרוגסטרון 1.7
אסטרדיול >200
1 האם הגיוני שלמרות שלקחתי גונאל במשך 6 ימים,עדיין אין זקיקים?
מחזור נגמר ב 9.5.11
2 האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011הפרוטקול הזה צריך כביכול להגביר את הגירוי השחלתי אך אצלך זה לא קורה.
מהפרוטקטל אני מבין שיש לך תגובה שחלתית לא טובה וזה בדרך כלל עקב גיל.
יש לבצע פרופי הורמונלי עדכני ולעבור לטיפולים אחר.
אחד האפשרויות זה לשאוב במחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר אנא התייחסותך לשאלות...
סיון13/05/2011האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.
אגב פרופיל הורמונלי שלי תקין
FSH 5.2
E2<200
בת 43* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר אנא התייחסותך לשאלות... - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011הגיל שלך מסביר הכל.
אין תגובה שחלתית ולכן אני ממליץ לך על תרומת ביציות.
אם בכל זאת את לא מקבלת את הקביעה שלי אפשרי לעשות טיפול אחד של מחזור טבעי ולראות מה קורה אך אני חושב שמעבר לזה כל טיפול אחר הוא בזבוז זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-ובכל זאת מה התשובה לשאלה
סיון14/05/2011האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.
אגב פרופיל הורמונלי שלי תקין
FSH 5.2
E2<200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-ובכל זאת מה התשובה לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011לסינרל אין שום השפעה והוא רק מדכא ביוץ ואינו קשור לכך שלא הגבת.
התגובה צריכה להיות להורמונים והסינרל לא קשור לזה.יכול להיות אם יעלו מינון אז תתחיל תגובה אך בהזרקת כמות גדולה של הורמונים אין כמעט הצלחות.
אני ממליץ לך לא לבזבז זמן ואם את רוצה ילד יש לפנות לתרומה.
אפשרות נוספת זה לראות מה קורה במחזור הטבעי.אך רק טיפול אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדינה12/05/2011
שלום,
בזמן האחרון השתנו זמני הביוץ שלי, היום זה היום ה- 12 (מתחילת המחזור)
בבדיקת דם הערכים :
E2-87
PROGESTERONE 1.2
האם כבר הייה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה13/05/2011עוד לא הייה ביוץ. האסטרוגן שלך נמוך מדי. וP צריך להיות מעל 10-15 כדי להעיד על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011מה הכוונה שהזמנים השתנו?
למעשה הבדיקות מראות שאת נמצאת במצב שמתאים לימי הוסת.
זה ערכים שמתאימים ליום 2 של וסת.
אם המחזורים שלך באים כל 35-40 יום אזי הביוץ צריך להיות שבועיים לפני הוסת.
הגיל שלך גם חשוב כדי להסביר לך מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןyaaeell12/05/2011
שלום,
הופניתי ל IVF לאחר שנתיים של נסיונות להיכנס להריון וארבע הזרעות כושלות.
מחזור אחרון 28 לאפריל 2011. אמורה לקבל את האישור מקופ"ח ב 18 למאי . הרופא שלי אמר שהטיפול שהוא מתאים לי יתחיל לפני קבלת הוסת הבאה. התור שלי אליו הוא ב 22 למאי, שזה היום ה 25 למחזור הנוכחי.
שאלתי היא - האם אספיק להתחיל טיפול ארוך החודש? אני מאוד מקווה שלא אצטרך להמתין עוד חודש.
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF ראשון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011לא יספיק לפרוטוקול ארוך אך אפשר לנסות טיפול קצר.
להגיד מה מתאים לך ומה לא זה שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים אחרי הזרעה אפשר...מירי12/05/2011
לעשות בדיקה להיריון?
האם בדיקה ביתית תהיה אמינה? או שצריך לחכות שבועיים לבדיקת דם?
המתח הורג אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ימים אחרי הזרעה אפשר... - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/201110-11 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןי.ל12/05/2011
שלום,
מתי ניתן לדעת האם נכנסתי להריון לפי בדיקת הריון ביתית הכי מוקדם.
אמורה לקבל מחזור ב 17.5 וביוץ היה ב 4.5 כי עשיתי הזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011ב16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותרונית12/05/2011
אני לאחר טיפול IVF ראשון עם פרוטוקול ארוך, שלצערי הסתיים בהריון כימי.
נשאבו 18 ביציות, מתוכם היו 9 הפריות, 2 עוברים הוחזרו ו-6 הוקפאו.
בדו"ח מעבדה נכתב כל כל הביציות נראות צעירות, בכולן ואקואלה גדולה במרכז.
מה המשמעות של ממצאים אלו והאם ממצאים אלו גרמו לכך שהריון לא יחזיק?
האם מעיד על איכות ביציות ירודה?
האם לאור כל האמור לעיל, כדאי להשתמש במוקפאים אלו או שכדאי לעבור תהליך IVF חדש?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011בדרך כלל שמקפאים עוברים אז הם צריכים להיות בסדר אלא אם הרופא נתן הוראה להקפיא בכל מקרה כדי להניח דעתך.
לגבי הביציות אזי צריך לראות את הפרוטוקול ותוצאותיו ולברר במעבדה עם מנהל המעבדה מה זאת אומרת הממצאים שציינו.
כדאי קודם להחזיר המוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVF בדיקת דםמודאגת12/05/2011
שלום רב
עשיתי בדיקת דם יום מחזור 3
אחרי מחזור IVF
E2 247
פרגסטרון 6.59
LH 1.1
מדוע הפרגסטרון עדיין גבוה?
אף פעם לא היה לי ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי IVF בדיקת דם - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/2011מחר יירד...לא לדאוג. רק שאריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאאא12/05/2011
שלום,
1. האם אחוזי ההצלחה בהזרעות הם מצטברים ממחזור טיפול למחזור נוסף?
2. יש לי 2 שרירנים אחד בקיר קדמי בגודל 19X24 והשני בגודל 15X17 פונדוס - האם אלה יכולים להיות מכשול בלהכנס להריון טבעי או הזרעות? להפחית את הסיכויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011השרירנים לא מורידים סיכויי הריון.
אחוזי ההצלחה דומים נכל מחזור.
ככל שזורקים יותר פעמים קוביה כך הסיכויים שיפול על מספר מסויים יגדלו אך בכל זריקההסיכויים שווים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןמוטרדת12/05/2011
הי
בעיקרון לא מעשנת אבל חוטאת בסיגריה פה וסיגריה שם בין טיפולים
כלומר סיגריה בודדת אחת ליומיים בערך - אך לא מתחילת הזריקות ולא לאחר החזרה
האם הפגיעה יכולה להיות משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל - תופעות לוואי?אילנה12/05/2011
לרופאים שלום
כבר חודשיים ברציפות אני מקבלת זריקת אוביטרל.
גם בחודש שעבר מס' ימים לאחר הזריקה הרגשתי שיש לי מעין גוש בשד שנחלש/קטן כעבור כשבוע וחצי. והחודש זה קרה שוב.
בבדיקת כירורג הוא אמר שאולי זה מההורמונים שקיבלתי ובדיקת US שד הייתה תקינה.
שאלתי היא - האם ידוע לכם על תופעה כזאת בעקבות זריקת אוביטרל? או בעקבות טיפולים הורמונליים בכלל?
אני מודה מראש על התשובה ושיהיה לכם סופ"ש מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תופעות לוואי? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011קודם כל מה זאת אומרת שאת מקבלת חודשיים ברציפות אוביטרל?
בכל סוגי טיפולי הפיריון יש השפעה בעיקר על השד בעיקר עקב עלית הורמון האסטרוגן.
יכול להיות גם שזאת תגובה ספציפית שלך לאוביטרל אך אין לזה משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם-מתי צפוי ביוץשני12/05/2011
הי,
היום בבדיקת דם ואולטרסאונד התוצאות הן :
זקיק 14
E2- 432
progesterone - 1.6
שאלתי מתי אמור להתרחש הביוץ וממתי להתחיל לקיים יחסים
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם-מתי צפוי ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/2011הביוץ כנראה לא בסופ"ש זה.
ממליץ:
תמיד לכלול LH במעקב ביוץ טבעי.
לקיים יחסים בשבת.
לחזור על הבדיקה ביום א 15.5
להחליט על ההמשך לפי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשרה12/05/2011
שלום וברכה,
אני שומרת ימי נידה עקב כך לקחתי אתמול אורגלוטרן וכך גם היום
היום בדיקות דם:
ESTRADIOL(E2) 365.55 PMOL/L
LH 3.40 MIU/ML
PROGESTERONE 2.20 NMOL/L
האם הביוץ כבר החל?
האם עד מחר יתרחש הביוץ? (מחר הטבילה)
האם יש צורך ליטול גם היום אורגלוטרן?
האם הביוץ עם אורגלוטרן יכול להיות עצמוני או שיש צורך באוביטרל?
תודה ברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה דילגו על השאלה שלי
שרה12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/20111. סביר שלא, E2 נמוך.
2. לא
3. עצמוני
השימוש באורגלוטרן לדחיית הביוץ הוא יקר להחריד, ואינו מוצדק!
עדיף להשתמש באסטרוגן מיום 1 - 2 למחזור למשך 5 ימים ולהפסיק. פשוט, זול, אין זריקות, יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה בבקשה עוד שאלה
שרה12/05/2011האם אפשר לצפות מתי יתרחש ביוץ ע"ס הנתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת מחזור או הריון צעיר?חסויה12/05/2011
שלום רב,
ב 3 במאי הוחזרו 3 עוברים. אתמול בלילה היתה טיפת דם בניגוב ובבוקר הפרשה חומה בלבד. האם זה מבשר שהמחזור הגיע או עדיין יש סיכוי להריון?
האם בדיקת דם בשלב הזה תזהה הריון?
התחושה הכללית שלי היא שהווסת צריכה להגיע כל רגע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת מחזור או הריון צעיר? - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/2011כנראה שאין הריון, אך רק בדיקת דם תוודא זאת. אפשר מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסויה12/05/2011עד כמה שידוע לי בדיקת בטא אמורים לעשות כ 12 יום מהחזרת העוברים. האם תוצאה של בטא 6 תשעה ימים אחרי החזרה מעידה על שאריות אוביטרל (אוביטרל 27.04)
האם יכול להיות מצב שמתחיל הריון צעיר עם בטא 6 כ 9 ימים לאחר החזרה או שכנראה שמדובר בהריון כימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגונל fמיכל12/05/2011
כתבתי כמה פעמים ואני רוצה לוודא משהו, אני בת 36 הכל תקין אצלנו לאחר שנה של נסיונות התחלתי להזריק גונל f במינון של 75. תוך שבוע נוצרו המון המון זקיקים והגעתי היום ליום ביוץ עם 9000 אסטרדיול.....החלטתי להפסיק טיפול, לא לעשות הזרעה ולא לקיים יחסי מין....רציתי לברר...מתי צפוי גירוי יתר של השחלות, האם אני אסבול מזה אחרי שהזקיקים יבייצו? או שכבר הייתי אמורה להרגיש את זה בגדלית הזקיקים...האם לדעתם נכון להפסיק טיפול במצב כזה?
יש לי ילדה קטנה בבית ולא רציתי לקחת את הסיכון שאאושפז בטח לא עם הריון מרובה עוברים וגירוי יתר שחלתי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגונל f - תגובה
פרופ' שחר קול12/05/2011אם לא יהיה ביוץ לא יהיה גירוי יתר.
ההחלטה להפסיק היא נבונה.
אפשר למנוע ביוץ עצמוני ע"י מתן אנטגוניסטים, במקרה זה יש לתת פרוגסטטיב כדי להביא למחזור. אחרת יתכן דימום דיספונציונלי.
או ע"י מתן חד פעמי של אגוניסט שיגרום לנסיגה מהירה של כל הגופים הצהובים שייווצר, ווסת מוקדם, ללא כל סיכון לגירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול שלום
מיכל12/05/2011למעשה הביוץ החל היום עשיתי בדיקת דם והפרוגסטרון 6 וחצי.....האם עדיין יש מה לעשות? או פשוט לקוות שזה יעבור בשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט והחזרהרונית12/05/2011
שלום,
מיום שישי אני חולה עם ברונכיט וחום שהיה עד אתמול. היום כבר אין חום אני עדיין מאוד חלשה ומשתעלת.
ביום ראשון הייתה אמורה להיות לנו החזרה והורםא לא מוכן לעשות אותה גם אם אני ארגיש כבר בסדר גמור כי הוא אומר שזה שאני משתעלת יכול לפגוע בסיכויי הקליטה וזה שהיה לי חום עד אתמול זה קרוב מידי ליום ראשון והוא לא מסכים.
לי זה נשמע מופרך כי קודם כל נשים בהריון חולות לפעמים ומשתעלות וממתי שיעול יכול לפגוע בסיכויי קליטה?? דבר שני אם היום אני בלי חום אז עד יום ראשון זה כבר 4 ימים בלי חום אז מה העניין? האם הוא צודק? האם גם אתם הייתם מסרבים לעשות החזרה אחרי מחלה? לי זה נשמע כמו שטויות במיץ! אבל אני לא רופאה ואולי אני טועה ואשמח לחוות דעת שניה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
רונית12/05/2011שמח לתשובה גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם על השאלה
ורדה12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברונכיט והחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/05/2011אם זה עוברים טרים הייתי מחזיר בכל מקרה וגם מוקפאים הייתי מחזיר אך זה פחות קריטי כי לא עברת שאיבה וזה פחות משמעותי.
בכל אופן כל רופא יכול להאמין כי מצב זה או אחר הוא פחות טוב או יעיל למטופלת שלו.
אין ממש הוכחות למה שהוא חושב שזה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)