מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה לפרופ' דוד בידראלמונית15/05/2011
שלום פרופ' אני בת 27 עברתי 3 הזרעות +2 IVF (כרגע אני לאחר שאיבה של הIVF השני)
שאבו לי בפעם ה1 18 ביציות ובפעם ה2 19 ביציות
בשני הפעמים הופרו רק 3 ביציות
בIVF השני הרופא אמר שהביציות לא היו בשלות ולכן כמות ההפריות נמוכה
השאלה שלי היא:
1. האם זה שהביציות לא היו בשלות מוריד לי את הסיכוי לטיפול?
2. האם יש לי בעייה בביציות?
3. כאשר הייתי בהזרעה השנייה נקלטתי ובשבוע 7 לא נצפה עובר האם זה קשור לזה שיש לי בעייה בביציות?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר15/05/2011קשה להבין מה הכוונה לא בשלות ולמה זה קרה.
זה יכול להיות בגלל הפרוטוקול.
תלוי מאוד איך הטיפול הלך והאם לא הפסיקו באמצע זריקות .
עצם העובדה שנקלטת בהזרעה אומר הרבה.
צריך לראות האם הזרע תקין כי כשעושים הזרעה יוצאים מתוך הנחה שהזרע בר הפריה.
כמו כן חשובה האבחנה הראשונית של אי ההצלחה להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובהשרון15/05/2011
שלום אני 5 שבועות אחרי גרידה והפלה של תאומים שבוע 15
כואב לי בבטן ממש בקטנה וגם הגב ועדיין לא קבלתי מחזור האם זה נורמלי?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/05/2011כן.אם את מעוניינת מאוד לדעת מה קורה אזי יש לעשות בדיקות דם להורמונים או תחכי בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןשלי14/05/2011
ד"ר שלום רב
הבנתי כי אחד הגורמים להפלות הוא קרישיות יתר ויש לתת קלקסן האם נותנים קלקסן בכדורים או בזריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011זריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות להכנס להריוןאאא14/05/2011
שלום
אנחנו מתכוונים לעשות הזרעות ביתיות בימים שמסביב לביוץ וביום הביוץ עם מזרק רגיל. אולי נעשה גם השבחה
האם יש הבדל בין הזרעה ביתית להזרעה רפואית מבחינת הסיכויים להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות להכנס להריון - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011אם הזרע תקין, והאישה פוריה - אין הבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים הזרעה ביתית?
ק15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים הזרעה ביתית? - תגובה
פרופ' שחר קול15/05/2011כדי לעקוף הצורך בקיום יחסים: הגבר נותן הזרע בכוס סטרילית. שומרים אותה כחצי שעה בחום הגוף. שואבים הזרע למזרק ומזריקים לנרתיק האישה.
האישה נשארת על גבה כ - 10 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו
ק15/05/2011מחדירים את המזרק עמוק, או שאין צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות להכנס להריוןאאא14/05/2011
שלום
אנחנו מתכוונים לעשות הזרעות ביתיות בימים שמסביב לביוץ וביום הביוץ עם מזרק רגיל .אולי גם נעשה השבחה
האם יש הבדל בין הזרעה רפואית להזרעה ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות להכנס להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011אין דבר כזה הזרעה ביתית.
אם בדיקת זרע תקינה ההזרעה מיותרת.
צריך לאבחן מדוע אין הריון ואז להחליט מה לעשות.
יש הבדל בין הזרעה שנעשית על ידי מעבדת זרע למה שאתם כותבים ולדעתי זה סוג של קיום יחסים בלי הכיף שבעניין.
וזה לא ל"הכנס" להריון אלא להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קלקסןאמא14/05/2011
שלום רב,
אני שוקלת 85 ק'ג, ובהריון קיבלתי רק 60 מ'ג קלקסן { + אספירין }.
הבעייה : אני הטרוזיגוטית לפקטור 2
הפלתי את העובר { מתרומת בצית }, בשבוע 6
השאלה: האם יש לי צורך במינון גבוה יותר של קלקסן ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קלקסן - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ומספר ביציות גבוהגלית14/05/2011
שלום פרופ' בידר בהמשך לשאלתי על אי ביצוע הזרעה מחשש להריון מרובה עוברים (7 ביציות(ע"פ רופאה מדנמרק )
אוסיף כי הוסת שלי סדירה, זמן קצר אחרי הלידה נכנסתי שוב להריון ואז בצעתי הפלה.ואכן כאן עשיתי צילום רחם והכל תקין.גם בהריון הראשון לקח לנו כמעט שנה עד שנקלטתי והכל היה תקין.
לשאלתי : מה הכוונה שרשמת "שאני לא בכוון הנכון" , בחודש הבא אני שוב אמורה לקחת את הכדורים חצי מינון , מה עלי לבקש מהרופאה כאן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ומספר ביציות גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011הטיפול בכדורים אינו מתאים במצב שלך.
יש להתחיל בזריקות הורמונליות והזרעות.
הכדורים לא ניתנים כאשר הוסת סדיר ויש לכדורים תופעות של פגיעה ברירית רחם ועוד והוא ניתן לנשים לא מבייצות.
את לא צריכה לבקש טיפולים מרופא או רופאה.
הסיבה שיש רופאים שבכל זאת נותנים כדורים זה בגלל שלא כל אחד יכול לתת את הזריקות ,כי צריך אישור לכך ,או שאינה רופאה שמתעסקת הרבה בפיריון.
במקרים של וסת סדיר הכדורים לא ממש מוסיפים ואילו הזריקות טובות בהרבה מכל הבחינות ולכן כתבתי מה שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה אוטואימונית.אמא14/05/2011
שלום רב,
מזה 20 שנה, אני סובלת ממחלה אוטואימונית Alopecia Areata
עקב גילי { 50 }, נזקקתי לתרומת בצית כדי להרות.
אכן, נקלטתי מייד, אך - ההריון החזיק רק עד שבוע 6
השאלה שלי :
האם עקב הבעייה האוטואימונית, יש צורך בתוספת סטרואידים בהריון,
או עירוי נוגדנים ? { לא זוכרת את השם המדוייק ... IVG !? }
בנוסף, אני נוטלת אספירין + קלקלסן לענייני קרישה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה אוטואימונית. - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011עירוי נוגדנים -לא.
סטרואידים זה לא קשור לזה שאת בהריון אלא לפי החלטת הרופא המטפל עקב המחלה.
קלקסן זה החשוב לדעתי שצריך לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה מה הבעיה...אורית14/05/2011
שלום רב, אני מנסה להיכנס להיריון מזה שנה וחצי, יש לי שחלות פוליציסטיות, אני בת 33, מזה חמישה חודשים אני במעקב זקיקים. 3 פעמים מתוכם הזרעה כשבחודש האחרון טופלתי בגונאל אף והגעתי ביום החמישי או השישי לזקיק בגודל 21 ורירית 8. עשיתי הזרעות יום אחרי יום בחודש האחרון (כמובן לאחר לקיחת אוביטרל), קיבלתי מחזור ביום העשירי לאחר הביוץ (מוקדם מכרגיל). יש לציין שעשיתי צילום רחם והכל תקין וספירת הזרע והאיכות של בעלי מצוינים.גם בחודשים שקדמו לכך לקחתי איקוקלומין ופרוגרינובה והגעתי לזקיקים בגודל 22 ורירית 7-9. האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות? אני מאוד מתוסכלת, לא יודעת מה לא תקין..יש לי כבר ילד אחד בן 5 ואיתו נכנסתי די מהר להיריון. להתחיל כבר הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה מה הבעיה... - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידראורית14/05/2011
שלום רב, אני מנסה להיכנס להיריון מזה שנה וחצי, יש לי שחלות פוליציסטיות, אני בת 33, מזה חמישה חודשים אני במעקב זקיקים. 3 פעמים מתוכם הזרעה כשבחודש האחרון טופלתי בגונאל אף והגעתי ביום החמישי או השישי לזקיק בגודל 21 ורירית 8. עשיתי הזרעות יום אחרי יום בחודש האחרון (כמובן לאחר לקיחת אוביטרל), קיבלתי מחזור ביום העשירי לאחר הביוץ (מוקדם מכרגיל). יש לציין שעשיתי צילום רחם והכל תקין וספירת הזרע והאיכות של בעלי מצוינים.גם בחודשים שקדמו לכך לקחתי איקוקלומין ופרוגרינובה והגעתי לזקיקים בגודל 22 ורירית 7-9. האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות? אני מאוד מתוסכלת, לא יודעת מה לא תקין..יש לי כבר ילד אחד בן 5 ואיתו נכנסתי די מהר להיריון. להתחיל כבר הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011הסיכויים שלך טובים בטיפולי גונל רק שלדעתי המינון נמוך וזקיק אחד אינו גירוי שחלתי.
צריך להגיע ל 3 עד 4 זקיקים גדולים ואז אני מאמין שתצליחי.
אם לא הרית ב 3 טיפולים את זכאית להפריה וגם שם הסיכויים טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה אחרי החזרהרחלה14/05/2011
איזו מנוחה נדרשת אחרי החזרה ועד מתי?
כמו בשמירת הריון, מותר לנקות את הבית? מותר להרים את ילדתי בת ה- 3? ממה כדאי להימנע? תודה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול14/05/2011ראי שאלות נפוצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר-ומה עם תשובה בכל זאת?סיון14/05/2011
ובכל זאת,
האם יש סיכויי שעוד ייווצרו זקיקים?או שמא סינרל עצר את הכל?והטיפול נועד לכישלון?
היום זה יום 9 למחזור.
בד"כ מחזורים סדירים כל 28 יום וכן מבייצת טבעי כל חודש.
אגב פרופיל הורמונלי שלי תקין
FSH 5.2
E2<200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-ומה עם תשובה בכל זאת? - תגובה
פרופ` דוד בידר14/05/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לצילום רחםגילי14/05/2011
למה רופאים מסרבים לתת הפניה לצילום רחם?, האם זו בדיקה מסוכנת/מסכנת?
כמו כן, מדוע לא עושים אותה בהרדמה (חלקית/מלאה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לצילום רחם - תגובה
פרופ' שחר קול14/05/2011רופאים מפנים לבדיקה לפי שיקול מקצועי.
הסיכון הוא אפסי.
אין צורך בהרדמה. אך אם חייבים - אפשר בבתי חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה עקב בעיה גנטיתדן-דן14/05/2011
ד"ר שלום
אני בת 27.5 נשואה 3 שנים וללא ילדים בעלי ואני מנסים להכנס להריון מהחתונה עברנו את כל הבדיקות המומלצות(בדיקות גנטיות,צילום רחם,ספירת זרע וכל בדיקות הדם האפשריות!)כולן יצאו תקינות.
בעבר לפני הנישואים עברתי הפלה/גרדה עקב הריון לא רצוי,
רק לפני כשנה נכנסתי להריון אחרי טיפול באיקוקלומין, שלא הסתיים בלידה אלא בהפלה מסיבה גנטית(היגרומה ציסטיק)בשבוע 15.
אחרי חודשיים נכנסתי להריון טיבעי אך גם הוא נגמר בהפלה בשל חוסר התפתחות וללא דופק בשבוע 8-9.חשוב לציין ששום עובר לא "נפל"הייתי צריכה לעבור גרדות שבאחרונה נשארו לי שאריות הריון (כל השיליה) והייתי צריכה לעבור תהליך חרוגי חוזר!
ברצוני לעבוור טיפול ivf האם אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה עקב בעיה גנטית - תגובה
פרופ' שחר קול14/05/2011לא ברורה הסיבה ל - IVF.
לא ניתן למנוע הפלות ב - IVF.
ניתן למנוע מחלות גנטיות מוגדרות (נשאות של 2 בני הזוג).
מציע לברר מצב רירית הרחם.
אם את מבייצת באופן סדיר אינך זקוקה לאיקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל לפני החזרה בביוץ טבעירותם14/05/2011
הי,
אני לפני ביוץ ביום חמישי נצפה זקיק בגודל 14 ואמורה לבצע החזרת עוברים שלושה ימים לאחר הביוץ הטבעי.
שאלתי אם אני צריכה לקחת אוביטרל לפני ההחזרה האם רק אחרי האוביטרל יתרחש ביוץ טבעי במידה ואני מנסה גם להרות בביוץ טבעי או שיכול להתרחש גם לפני האוביטרל?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל לפני החזרה בביוץ טבעי - תגובה
ד''ר דוד ישי14/05/2011שלום
אפשר לגרום לביוץ עם אוביטרל. אבל הוא אינו הכרחי. אם המחזור טבעי, צפוי שגם הביוץ יתרחש באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)