מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זמן הבאת הזרענעמי28/01/2011
שלום
אנחנו גרים בערך שעה וחצי בערך נסיעה מבית חולים ומתחילים שם טיפול בקרוב השאלה אם הזרע הוא טוב (הבעיה אצלי ) ומביאים אותו בתוך קונדום הלכתי (שיש בו חומר הפך מקוטל זרע) האם זה מספיק זמן?
אם לא אז איזה פתרון יש ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הבאת הזרע - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011זרע תקין שישמר בטמפ' הגוף יחזיק מעמד.
בקונדום ההילכתי אין כל חומר. לא בעד שימור הזרע ולא קוטל זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך פרוגסטרון נמוך בהריוןיעל28/01/2011
שלום רב,
הנני בהריון בסוף שבוע 7 לאחר החזרת מוקפאים וסובלת מדימומים מועטים.
אני לוקחת 2X2 פרוגינובה ליום ו-3 נרות אנדומטרין ליום.
עשיתי בדיקת דם ורמת פרוגסטרון יצאה 8.11 ng/dl.
האם כדאי לקבל תמיכה נוספת של אנדומטרין? בצורה אוראלית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך פרוגסטרון נמוך בהריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011הרמה לא ממש נמוכה מפני שמדובר ביחידות אחרות. ביחידות של ננומול לליטר הרמה 26 . בכל זאת הייתי מציכ לקחת 2 נרות בבוקר ושניים בלילה של אנדומטרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילק27/01/2011
שלום,
אני צפויה להתחיל בטיפולי הפריה בעוד כחודש.
בתוכנית שניתנה הרופא רשם דקפפטיל.
אני מבינה שמדובר בזריקה קצת כואבת, עם תופעות לוואי כמו אדממויות, נפיחות וכאב. קראתי שיש אפשרות להשתמש במקום זה במשאף.
האם אכן כך? אפשר פשוט לבקש מהרופא להחליף או שיש יתרון דווקא לזריקה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
מ..28/01/2011עד כמה שידוע לי הזריקה לא גורמת לאודם סביב מקום ההזרקה רק שהחומר מעט
שורף.וצריך לדעת איפה להזריק שפחות יכאב לך.. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקקפטיל
אני28/01/2011שלום, מאוד עזר לי להצמיד קרח למקום המיועד להזרקה כמה דקות לפי - כאילו להרדים את המקום. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011אפשר גם במשאף. אולם אז צריך לקחת מספר פעמים ביום ולא לשכוח אחרת התרופה לא יעילה. הזריקה היומית גם אם פחות נוחה היא סטנדרט טיפולי במרבית היחידות. הזריקה לא נוחה אולם בוודאי לא כפי שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא - מה המשמעות?מאיה27/01/2011
שלום,
אחרי איחור במחזור (מחזור אחרון 21.12.10) עשיתי בדיקה ביתית והתוצאה הייתה חיובית.
אתמול עשיתי בדיקת דם (בטא) והתוצאה - 710
1. האם מדובר בתשובה חיובית (אני בהריון?)??
2. מה אני צריכה לעשות עכשיו?
אודה לקבלת תשובה!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - מה המשמעות? - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011אומנם הריון. לבצע בדיקת על קול בעוד שבוע, לפנות לרופא נשים ולעבור לפורום הריון ולידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרחל27/01/2011
שלום,
אחרי שבועיים של דיכוי לקראת ivf, גיליתי שאני בהריון באופן טבעי.
יש לי כמה שאלות:
1. לאחר 6 ימי איחור- בטא 400, זה לא נמוך מידי? ברור שאבדוק הכפלה אבל האם התוצאה נמוכה יחסית למצופה?
2. בשל 3 הפלות חוזרות הוחלט שבהחזרה הבאה אתחיל להזריק קלקסן. כשהודעתי לרופא היום שנקלט הריון הוא אמר להתחיל מיד בקלקסן. האם בשלב הנוכחי זה עלול להיות כבר מאוחר?
3. יש לי כרגע כנראה ציסטה, האם זה עלול להפריע להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לתשובתך - פרופ' סימון
רחל28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/20111. לקחת קלקסאן לפי הוראת הרופא נישמע הגיוני ובזמן
2 רמה נמוכה? איך נדע? אולי היה ביוץ מאוחר? אולי זה הריון של איחור יומיים ולא 6 ימים? בקיצור בהחלט יתכן שהכל בסדר.
3. הייתי מוסיף תמיכה בפרוגסטרון כי היית עם דיכוי שבועיים. כמו 2 אנדומטרין ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות אחרי הזרעהדניאל27/01/2011
שלום רב,
בת 29,בעלי ואני ביצענו לפני חודשים הזרעה ראשונה(לבעלי יש וריקוצלה) שכשלה
לפני ביצוע ההזרעה השניה הגענו לרופא הוא בדק אותי ואמר שהחודש אנחנו נחים
ושהוא רואה 2 ציסטות גדולות ושהם יעברו אם קבלת הווסת הבאה ואין שום סיבה לדאגה.
עברו 32 יום ועדין לא קיבלתי מחזור, ביום יומים האחרונים התחילו לי מעט כאבים
לא קבועים בצדדים האם רצוי לגשת לרופא לבדיקה?
האם יכול להיות שהמחזור מאחר בגלל הטיפולים?
האם יש סיבה לדאגה בעקבות הציסטות?(יכולות להתפתח?)
במידה ואני לא יקבל מחזור כיצד הגוף "מנקה" את הציסטות?
שאלה אחרונה- האם בחודש לאחרי ההזרעה וגילוי הציסטות יכול להתרחש ביוץ?
מצטערת כל רצף השאלות אני מעט לחוצה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מנסיון ולא ייעוץ רפואי
מנסה28/01/2011אני סובלת מציסטות בשחלות, המתגברות עקב זריקות שאני נוטלת לגרום ביוץ.
מהנסיון האישי שלי הוסת לא "מנקה" את הציסטות לבד אלא אני הייתי צריכה לקחת גלולות שבועיים ושוב לקבל מחזור. הגלולות דיכאו את השחלות והעלימו את הציסטות.
האיחור במחזור והכאבים לדעתי (שוב, לא מקצועית!!!) הן רמז לקיום ציסטות שאיכשהו משבשות שם הכל. במיוחד אם הכאבים הן במקום מסויים.
לא יודעת אם זה אותו מקרה כמו שלי, אולי כדאי לברר עם הרופא.
בהצלחה לכולנו!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011המחזור מאחר בדרך כלל ממספר סיבות
1. הריון
2. ביוץ שלא התרחש בגלל הציסטות
לדעת מה מהם נכון כדאי לבצע בדיקה להריון, E2 ופרוגסטרון וכמובן לחזור על בדיקת על קול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל מאודגל27/01/2011
שלום רופאים יקרים
יום 9 ו-10 אחרי החזרת עוברים מתרומה,דימום קל מאוד מאוד ,מה זה אומר מה זה ? מדאיג ביחידה אמרו שזה יכול להיות הריון או לא. מה דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל מאוד - תגובה
פרופ' שחר קול29/01/2011לא אומר דבר.
יש להמשיך בטיפול ולבצע בדיקת דם להריון במועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאני27/01/2011
אני בת 35 לפני 6 שנים ילדתי ילד ראשון
מנסה להיקלט להריון שני
זרע תקין, צילום רחם תקין
היום עשיתי פרופיל ביום 2 לוסת
E2 - קטן מ-200
FHS - 18.3
LH- 10.3
פרגסטרון 5
מה דעתכם לאור הFSH הגבוה?
איזה טיפולים מומלצים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להוסיף מחזורים סדירים
אני27/01/2011מאוד וביום ה-7 לביוץ פרגסטרון בערך 30 כל חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011ה FSH בעיתי ויש לחזור עליו ואם יוצא גבוה יש לנסות להוציא ביציות ולראות מה קורה ואם הוסת שלך סדיר אז עוד אפשר לנסות ולראות מה קורה בהפריה.
ה FSH מרמז בדרך כלל שהביציות כבר לא כל כך טובות ויתכן שבעתיד תצטרכי לעבור לתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!! אורגלוטרן וצנטרוטיידנטע27/01/2011
שלום רב,
אני במחזור שלישי של IVF לכאורה עקב בעיית זרע.
מחזור ראשון- מנוגון 1, גונל 150, דיכוי ע"י דקפפטיל (20 נשאבו, 14 פוריות, 6 הפריות ועוברים שהתחלקו בצורה בינונית כשהמוביל 6 תאים לאחר 72 שעות, ללא מו.קפאים)
מחזור שני מנוגון 1, גונל 75, דיכוי ע"י צנטרוטייד (17 נשאבו, 13 פוריות, 6 הפריות כשהמוביל 4 תאים לאחר 48 שעות, ללא מוקפאים).
הפרוטוקול כיום- מנוגוןן 2 במשך 5 ימים. היום יום 7 למחזור קיבלתי הוראה להוריד במינון של המנוגון ל1.5 ולהתחיל ממחר אורגלוטרן בשעה 21:00.
לאחר חיפושים רבים לא מצאתי אורגלוטרן, התייעצתי עם הרופא והוא אמר לי לקנות צנטרוטייד.
אני מאוד מודאגת היות ובמקור אמרו לי לקחת אורגלוטרן (וכאמור, הפרוטוקול ניתן לאור כישלון וכנראה שההשפעה ההורמונאלית פוגעת באיכות הביציות).
האם יש הבדל בין צנטרוטייד לאורגלוטרן מבחינת מרכיבים?
האם השינוי לצנטרוטייד במקום אורגלוטרן יכול לפגוע בהצלחת הטיפול?
מדוע את האורגלוטרן צריך לקחת בשעה קבועה ואת הצנטרוטייד לא?
תודה רבה
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!! אורגלוטרן וצנטרוטייד - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011שניהם אותו הדבר ושניהם צריך להזריק בערך באותה השעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לאחר לידה שקטהנוש27/01/2011
שלום רב
אני 6 שבועות לאחר לידה שקטה בשבוע 26. מטופלת IVF.
ביצעתי היום פרופיל הורמונלי יום 3 למחזור, ערך FSH יצא 9.5 (אני בת 33 והערכים עד לפני שנה היו סביב 5, איך קפץ ככה?), פרוגסטרון גם גבוה-5.
האם יתכן שעשיתי את הבדיקה מוקדם מידי (אולי עדיף יום 5 למחזור?), האם לידה לפני 6 שבועות יכולה להשפיע על ערך FSH.
לחוצה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי לאחר לידה שקטה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011הפרופיל לא אומר כלום וגם אין ערכי אסטרוגן שבלי זה בכלל אי אפשר להתייחס ל FSH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקשחר27/01/2011
שלום. זה קצת ארוך ומייגע..., אני בת 43. הריון שני טבעי לאחר הפסקה מטיפולים. מחזור אחרון 30.11. לאחר בטא שמכפילה עצמה לאט והגיעה ל - 569 הפרוגסטרון 29.4 וחשש להריון מחוץ לרחם הלכתי למיון להיבדק. נצפה שק הריון המתאים לשבוע 5 ויומיים. נצפה שק למרות שהערך פחות מאלף. באמת מוזר. אחרי שלושה ימים ב-9.1 הגיעה ל- 817. פרוג' 13.2. החלו הכתמות חומות והתכווצויות חזקות עם קרומים קרישים חומים-שחורים התחיל להופיע דם אדום וגושים, נבדקתי ונראה אותו שק ללא עובר. אחרי הבדיקה התחזק הדימום. בדיקת הבטא מתאריך 12.1 עלתה ל - 1365. שוב בדיקה - הרופא טוען שזו הפלה טבעית ומראה לי שק הריון שנפל לאיזור האיסטמוס. אחרי שבוע מגיעה לביקורת כדי לבדוק ש"הכל נקי" ולמרבה ההפתעה נצפה הפעם ה - שק הריון עם קוטב עוברי. מה שהיה עד עכשיו זה בכלל קרישי דם ולא "שקי הריון" . הרופא אמר לבוא עוד שבוע לבדיקת דופק. היום 27.1 הרופא מספיד את ההריון אומר שאין דופק ועובר בגודל 4 מ"מ ואין סיכוי. ולטענתו אני בשבוע 7. הוא אומר שהיה דופק שהעובר גדל קצת ואז הפסיק. האם דופק לא אמור להופיע בגודל 4 מ"מ? האם יש סיכוי לדופק? בינתיים מרגישה את כל תופעות ההריון, הדימום פסק, ובטא לא עשיתי המון זמן. תוד על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ללא דופק - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011זה באמת לא נראה רגיל ותקין ויש לחזור על בטא ולהמשיך מעקב אולטרסאונד שבעוד שבוע בטוח תהיה תשובה סופית. לי זה גם נראה לא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה לגבי פרוגסטרון ...סיון27/01/2011
אני אומנם בשבוע 8 מהפרייה , והיום בבדיקות דם כלליות עשו גם פרוגסטרון.
יצא 130.
אני נוטלת 2 אנדומיטרין , ברצוני לדעת האם הערך נמוך ויש צורך בהוספת תמיכה
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלה לגבי פרוגסטרון ... - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011הערך גבוה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דוד תודה על המענה עוד שאלה
סיון28/01/2011אז האם זה בסדר או שעליי להפסיק תמיכה ??
האם יש איזשהו סיכון ? אני עם 2 עוברים תודה רבה רבה על הענותך ושבת שלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דוד תודה על המענה עוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/01/2011להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקין?מור27/01/2011
שלום רב,
בת 27 וחצי אחרי IVF ראשון מטופלים בשל בעיית זרע...
שאיבה ב 2.1 החזרה ב 4.1 2 עוברים יפים. בטא ב 16.1 הייתה 51 פרוג' 90
בטא ב 18.1 הייתה 174 פרוג' 150, בטא שלישית ב 20.1 הייתה 463 פרוג' 151.
ביום שלישי האחרון עשיתי בדיקה נוספת ויצא בטא 3707 ופרוג' 280.
בנוסף אצל הרופא ראיתי שק הריון קטנטן, הרופא לא מדד כלום ולא אמר לי לגבי חלמון או קוטב עוברי...לפי הספירה שלי בזמן הבדיקה הייתי שבוע 5+2 .
יש לי תור לרופא לדופק בשבוע 6+4 .
1. האם עליית הבטא תקינה?
2. האם התאריך שנקבע לדופק הוא תאריך טוב או מוקדם מדי?
3. אני מאוד לחוצה מבדיקת הדופק, האם יש סימנים מוקדמים לכך שהריון לא מתפתח וחלילה לא יהיה דופק?
4. האם הרופא שבדק אותי ביום שלישי היה צריך לראות חלמון או קוטב עוברי?? אם כן, יכול להיות שהוא לא ראה ולכן לא אמר כלום?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011הבטא נראית בסדר .האולטרסאונד שנקבע כביקורת זה בסדר.יכול להיות בהחלט שזה מה שראה הרופא כי ההריון עדיין צעיר וחוץ מזה אם את עייפה ויש לך מעט בחילות ועוד דברים כאלה אז יהיה גם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר היקר
מור27/01/2011אני מאוד עייפה..אין לי כל כך בחילות אבל לא בא לי לאכול כל דבר. החזה כואב...
כל התופעות הללו יכולות להיות קשורות גם לאנדומטרין וגם לפרוגסטרון הגבוה או אולי אפילו פסיכולוגי כך שקשה להסיק מזה שזה ההריון ושהוא מתפתח כמו שצריך, לא?
לפי מיטב הבנתי זה אפילו מוקדם לתופעות הלוואי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה מכל אחד מהרופאים...
מור29/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים אחרי דקפפטיל ופיוריגוןאישה לחוצה27/01/2011
שלום לכם
אני בת 26 נשואה מזה שנתיים ללא ילדים עם עבר של הפלה טבעית לפני שנה.
בדיקות הורמונליות וצילום רחם תקינות.לבעלי הייתה דלקת שאחרי אנטביוטיקה מדדי הזרע השתפרו.
אני עברתו 5 הזרעות: 2 עם איקקלומין ו 3 עם זריקות (2-גונאל אף 1 פיוריגון 100) ללא הצלחה לצערי.
החודש עברתי להפריה חוץ גופית. קיבלתי ב10.1 דקפפטיל (יום 4 למחזור) 3.75. 24.1 התחלתי פיוריגון 200 למשך 3 ימים. היום הייתה לי בדיקת דם ואולטראסאנד. את בדיקת הדם אני האמת שכחתי לשאול לגבי ערכי התוצאה, באולטראסאנד רירית 3 מ"מ ואין זקיקים בשחלות.
האם זה נורמלי שאחרי פיוריגון 200 אין זקיקים? (בד"כ הייתה התפתחות טובה של זקיקים בהזרעות-לפי דיווחי הרופאים).
אני קיבלתי הוראה להמשיך פיוריגון 200 היום עד שבת וראשון מעקב זקיקים.
האם פרוטוקול הגיוני?
אני ממש נלחצתי כשראיתי שאין זקיקים.
ראוי לציין גם שהתחילו לי כאבים בשחלות.טבעי?
תודה מראש ומצטערת על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים אחרי דקפפטיל ופיוריגון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הוספתי עוד מידע
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ'
אני חזרתי על השאלה שלי ופירטתי יותר כי בתשובה שלך הקודמת אתה ביקשת להבין איזה טיפול אני עוברת ואם זה יום 4 למחזור.
כלומר לא הבנתי בדיוק מה כוונתך.
אז אם אפשר להסביר לי יותר לגבי התוצאה ואהיה מודה לך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הוספתי עוד מידע - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011את הדקפפטיל לא מזריקים ביום 4 של וסת וזה קודם כל.
שנית מינון של 200 פוריגון זה גבוה ובדרך כלל בודקים תגובה אחרי 5-6 ימים ולא 3 ימים.
בנוסף לפי הבדיקות כאילו אין תגובה וזה מוזר ויתכן שאולי יש בעיה עם התרופה.
אם תזריקי עוד שלושה ימים ולא תהיה תגובה אז או שלך יש בעיה בשחלה או יש בעיה אם התרופות.
אם בעבר הגבת טוב גם עכשיו זה צריך להיות כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל פרופ דוד
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ'.
אז באיזה יום מהווסת בד"כ מזריקים את הדקפפטיל 3.75?
זה יכול להשפיע לרעה על הטיפול?
כי אם כן מעניין למה נתנו לי את זה ביום רביעי של מחזור.....רשלנות????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו אולי יההי חשוב פרופ דוד
אישה לחוצה27/01/2011שלום לך פרופ
בנוסף לכל מה שהזכרתי קודם בשאלה שלי, יש עוד משהו ששכחתי לציין בשאלה ולא יודעת עד כמה הוא חשוב לצורך החלטה על דרך טיפול:
ביום רביעי למחזור (אותו יום בו הזרקתי דקפפטיל אחרי בדיקות) עשיתי בדיקת אולטראסאנד שבה כנראה היו שאריות של זקיקים מהטיפול הקודם שהיה הזרעה עם פיוריגון 100. היו 20 ועוד 14 (אם זוכרת טוב).
אז אולי שזה מסביר את הסיבה להחלטת הרופא להזריק דקפפטיל ביום רביעי למחזור או שאין קשר לזה ואסור היה לתת לי זריקה זו במועד זה?
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה לד"ר פרופ דוד
אישה לחוצה28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו אולי יההי חשוב פרופ דוד - תגובה
פרופ` דוד בידר30/01/2011הדקפפטיל בוסת הוא בתחילה מגרה את השחלות ולאחא זמן מדכא ואם רוצים להתחיל טיפול שבועיים אחרי יש לעשות אולטרה-סאונד ו על מנת שיהיה אפשר לראות שהכל בסדר ואפשר להתחיל.
נראה בעוד כמה ימים מה יהיו הבדיקות שלך ונוכל לומר האם זה מתקדם בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןמילי27/01/2011
שלום אני אמורה להיות בשבוע 5+, החזרה בשל שני עוברים וצעה ב5/1 11 יום אחרי עם גירוי יתר שחלתי בדקו בבית חולים בטא היתה 275, יומיים אחרי (יום 13) 752 ויומיים אחרי 1729.
טרם הייתי באולטרסאונד מאז..
אני לוקחת קרינון פעם ביום, שתי שאלות:
האם לפי הערכים מדובר ככל הנראה בתאומים?
הקרינון לאחר שאני שמה אותו והולכת לשירותים, מדי פעם, לא כל פעם, יוצא במעין חתיכות צמיגיות קטנטנות כאלו שלפעמים מעורבות מלבן שמנת לחיתכות אפורות כאלו, ולפעמים כלל אין שום יציאה של הקרינון.
האם זה נורמלי וסביר?מאיפה הצבע האפור הזה?אולי פטריה?או לא קשור?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/01/2011לגבי הקרינון זה בסדר ולגבי הבטא יתכן תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)