מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה של גילרונה28/01/2011
שלום רב,
אני בת 39, לאחר 3 שאיבות ו5 החזרות. ממוצע ביציות סביב ה-10. הפריות 6 ותמיד הוחזרו עוברים יפים( לדברי המעבדה) והוקפאו חלק מהם. הבעיה היא בעיית זרע. יש לי שני ילדים מהריונות טבעיים. האם יחסית לגילי התוצאות טובות? האם ניתן להסיק מכמות הביציות וההפריות על טיב הביציות. האם יש הבדל בין אשה בגילי ששואבים לה 3,4 ביציות לביני מבחינת פקטור הגיל? למעשה, השאלה העיקרית היא האם אני עדיין במצב טוב מבחינת הסיכוי להריון למרות הגיל? אחרי כמה החזרות שלא נקלטות צריך להתחיל להתייאש ולהבין שאולי לא יהיה עוד הריון? (כמובן השאלה לגבי ולא כללית)
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של גיל - תגובה
פרופ' אלכס סימון29/01/2011סיכויי ההריון יורדים עם הגיל.
בגילך סיכוי ההריון 20% לטיפול. ככל שיש יותר ביציות הסיכוי טוב יותר כי יש יותר עוברים מהם ניתן לבחור את הטובים להחזרה. מספר הביציות אינו מעיד על טיב. ההגיון אומר ששכל שיש יותר ביציות נוכל למצוא לפחות אחת בעלת איכות טובה מהאחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונלינוש28/01/2011
מוסיפה נתונים להודעה לפני יומיים...
אני 6 שבועות לאחר לידה שקטה בשבוע26, הריון IVF.
ביצעתי פרופיל הורמונלי יום 3 למחזור:
TSH-2.07
LH- 3.5
FSH- 9.5
פרולקטין- 114
E2- 291
PROG- 5
טסטוסטרון- 0.8
אני בת 33 והתוצאות מלחיצות אותי מאוד, האם הרזרבה השחלתית בבעיה או שלידה לפני 6 שבועות יכולה לגרום ל-E2 ו FSH גבוהים? לפני שנה FSH היה סביב 5 או 6.
האם יש טעם לעשות שוב פרופיל ביום א (יום 6 למחזור. אולי יום 3 היה מוקדם מידי?)
עצובה ודואגת...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה משהו
נוש28/01/2011הרצון הוא כמובן לחזור ל IVF במהירות האפשרית (במיוחד לאור הבדיקות הנ"ל)
כמה זמן מומלץ לחכות לאחר לידה? יש לי 2 מוקפאים...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון29/01/2011הפרופיל תקין. כל זמן ש FSH לא מגיע לרמה של 12 ונותר כך גבוה, איני חושב שצריך לדאוג. ללא קשר, מאגר הביציות מתדלדל כל הזמן, כל יום וכל שעה. לא ניתן לעצור זאת, גם הריון לא עוצר את התהליך.
אין מקום לפרופיל חוזר בשלב זה. התאוששי מהלידה ובתוך 3 חודשים חזרי על פרופיל ביום 3 על מנת להחליט עד מתי לנסות להרות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נוש29/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לבנבנה צמיגית וכאבי בטןקרן28/01/2011
שלום
אני 4 ימים לפני שאיבה, 14 זקיקים, סובלת מכאב בטן פתאומי חד מצד ימין, וזאת אחרי הפרשה לבנבנה צמיגית (מעין גוש) בבוקר.
האם עלי לדאוג?
מהו כאב הבטן (פתאום הופיע, מאוד כואב ואני ממש לא יכולה לזוז!)?
ממתינה לתשובתכם המהירה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שאני מזריקה מידי יום
קרן28/01/2011דקפפטיל וגונאל 187.5
מאוד מודאגת ולא יכולה לזוז בגלל הכאב בטן החד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה לבנבנה צמיגית וכאבי בטן - תגובה
פרופ' אלכס סימון29/01/2011אני מניח שהכאב כבר עבר עם מתן תשובה זו. בכל מקרה אין לכך משמעות לפני השאיבה כי הוא יכול לנבוע מעווית במעי, הגדלה של השחלה או סתם גזים במעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר החזרת עובריםרביטל28/01/2011
לפניי יומיים הוחזרו 3 עוברים מוקפאים יפים שהתחלקו ל 4 תאים כ"א..
זהו הטיפול ה 3 לאחר 2 הפריות כושלות..
אתמול התחלתי להיות חולה עם חום וצמרמורות וכאבים בכל הגוף...
שאלתי היא האם יש עדיין סיכויי להצלחה? אני לוקחת אמול כל כמה שעות שהחום עולה ונחה רוב הזמן... הבנתי שעוברים לא שורדים בחום...
זה יכול להצליח הפעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011בהחלט יכול להצליח. הורידי את החום כפי שאת עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להתייעצות דחופהרוני28/01/2011
רשומים לתרומת ביציות עקב כשלונות חוזרים לא מוסברים.
בבסיס בעיית זרע.
בטיפול האחרון ניסינו עם תרומת זרע וניכר שינוי משמעותי באיכות, היו עוברים מצויינים.אך לא נקלט הריון.
בעקבות השינוי החלטנו לנסות עוד סבב עם תרומת זרע, שאני אמורה להתחיל הימים הקרובים.
היום חזרו אלינו שנמצאה תורמת מתאימה ואנחנו אמורים לאשר תוך 3-5 ימים.
השאלה מה אני עושה עכשיו:
-האם ניתן לבקש את התורמת הנוכחית אך לעוד חודשיים במידה והטיפול הקרוב ייכשל?
-מה הכי נכון לענות להם?
אני בלחץ שאם הטיפול ייכשל אצטרך להמתין שוב הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להתייעצות דחופה - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011אם הכשלונות עד כה מוסברים עתה על רקע הזרע - אזי כדאי לעשות סבב נוסף עם זרע תורם. לא ציינת בת כמה את כי לכך יש משמעות בייעוץ.
כדאי כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את כל ההיסטוריה שלכם כזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת34
רוני28/01/2011השאלה שלי יותר מכוונת למצב הטכני...הא ניתן לבקש מועד תחילת טיפול מראש לעוד חודשיים? או שפשוט להודיע על דחיית התורמת
הכשלונות אינם מוסברים, אך איכות העוברים הייתה בינונית ומטה עד תרומת הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת34 - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011מציע לדחות את התורמת. את צעירה דייך לדחות טיפול בתומת ביצית למספר חודשים ובינתיים לנסות להרות עם זרע תורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' סימון
רוני28/01/2011תשובה פשוטה ומרגיעה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקת הריוןחיה28/01/2011
שלום רב,
אני בת 31 ב-18.1.11 קיבלתי זריקת אוביטרל 250 ולמחרת עברתי הזרעה.
עשיתי בדיקת הריון ביתית ביום ה-10 להזרעה והתשובה היתה שלילית.
קראתי הרבה בפורום שמסביר לחכות עד 14 יום מיום ההזרעה כי יכולות להישאר שרידי האוביטרל ואז התשובה תהיה חיובית.
השאלה שלי - אם ביום ה-10 התשובה היתה שלילית זאת אומרת שאני לא בהריון?
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל ובדיקת הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011יום כפי שציינת אין בו כל משמעות. לא לכאן ולא לכאן. ביצוע בדיקות טרם זמנם מכניס את הנשים ללחץ, אי ודאות, ודקירה של מחט מיותרת. אני אומר לכולן שוב - בדיקה משמעותית רק 14 יום לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מפתיעמנסה להרות28/01/2011
שלום אני בסבב הזרעה שלישית הפעם ללא גונל.יום 13 עובי רירית 4.7 זקיק אחד של 10 משמאל.וציסטה של 13*28 מ"מ. לאחר כל טיפול הורמונלי יש לי ציסטה ואז הטיפול מופסק. הפעם הרופא טוען כי בייצתי לפני יומיים. איך הוא קובע זאת מבלי תוצאות בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מפתיע - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011היות וקיימת אפשרות שהוא טועה, המשיכי לעקוב במחזור זה עם בדיקת על קול ודם. יתכן והביוץ יופיע מאוחר יותר ממה שאת רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשותעינת28/01/2011
ב 24.12.10 נשאבו מגופי 12 ביציות ב 27.12.10 הוחזר עובר אחד יפה מאוד,
ערכי הבט היו ה 9.1.11 -540 וב 11.1.11 -1154 ,
ב23.1.11 הייתי אצל הרופא המטפל שלי, לאולטרסאונד , נצפה שק הריון תוך רחמי, שק חלמון וקוטב עוברי ודופק.
התור הבא שלנו הוא ב 6.2.11 אני פעמיים ביום לוקחת אנדומטרין, היום בצהריים היתה לי הפרשה חומה , מה זה אומר? האם יש צורך לראות רופא מוקדם יותר?, יש לומר שהנרות הללו עושים לי דלקות מדי פעם, אך לעולם לא הייתה לי הפרשה כזו.
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עליי לעשות - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011המשיכי ביפול ופני לרופא כמתוכנן. הפרשה דמית בתחילת הריון היא מאורע שאינו חריג. במידה וההפרשה תגבר לדימון דמוי וסת אזי פני לרופא לפני התור המתוכנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי באט לאחר אוביטרל דחוף בבקשהמנסה28/01/2011
שלום רב
לאחר השראת ביוץ ע"י פיוריגון והזרקת אוביטרל ב-11.1 עשיתי בדיקת דם ב-27.1 והתוצאות היו:
E2 - 1335
PROGESTERON- 59.2
HCG-B- 39
האם יכול להיות שאני לא בהריון וערכי בטא מושפעים מזריקת האוביטרל?
הרופא אמר לעשות עוד בדיקת דם בב-30.1 כי יש הריון אבל אולי הוא לא תקין.
מה יכול להיות לא תקין? הכוונה להריון כימי? או להריון חוץ רחמי?
בנוסף יש לי מעט כאבי בטן בשבוע האחרון (כמובן ללא וסת)
אנא, אשמח מאוד לתשובתכם המהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי באט לאחר אוביטרל דחוף בבקשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011הבדיקה מעידה על הריון ולא מזריקת אוביטרל. עיקבי אחר הרמות היות ובהחלט יתכן הריון תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
נועם28/01/2011סוף שבוע מתוח עד יום א'...
תודה על התשובה הזריזה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית - עד מתי???הריון28/01/2011
התחלתי אתמול שבוע 8, עד מתי לקחת חוצתה פולית?
ודבר נוסף - אנדומטרין ואסטרופם בשבוע 6 וחמישה ימים הרופא אמר לי לקחת עוד 3 שבועות. אז מתי לסיים איתם בתחילת שבוע 9 או בסוף 9?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - עד מתי??? - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011ח. פולית כדאי כל ההריון. ממלא עם מתן תכשירי ברזל זה יכלול גם את הפולית. אני מציע סוף שבוע 9. ומשבוע זה - 9 מציע לך לעבור לפורום הריון ולידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני צריכה לעשותיונה28/01/2011
שלום
אני היום 11 אחרי החזרה עשיתי בדיקה ביתית והתוצאה שלילית האם זה סופי ?האם עדיף לעשות בדיקת דם ומה זה משנה? אני רוצה להפסיק עם התמיכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני צריכה לעשות - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011המשיכי בתמיכה, בצעי בדיקה ביום ראשון ואז החליטי אם להפסיק תמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת שבועות הריוןשירה28/01/2011
בוקר טוב,
לאחר טיפול איי.וי.אף, נכנסתי להריון. האם עליי לספור את השבועות שבועיים אחורה ממועד ההחזרה או שבועיים אחורה ממועד השאיבה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת שבועות הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011ממועד ההחזרה. הפרש ל יומיים שלשה לכאן או לכאן אין לו משמעות בהריון של 280 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלשירה28/01/2011
בוקר טוב,
לפני שאיבה קבלתי דקפפטיל, לאחר שאיבה קבלתי אוביטרל, וכעת לאחר החזרת עוברים הוצע להזריק אוביטרל כתמיכה יומיים לאחר ההחזרה. מה דעתך האם זוהי תמיכה מספקת ?
תודה, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011ישנם פרוטוקולי תמיכה שונים ומתן אוביטרל הוא אחד מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםיעל28/01/2011
שלום,
אני לאחר IVF, בטא שניה חיובית. יש אנדומטריוזיס רקטוווגינלי שגורם לכאבים.
הלך מהיום ה-12 להזרעה התגברו אצלי כאבים באגן, גב תחתון ולחץ בפי הטבעת. הכאבים מתגברים בערב ומקשים עליי לעמוד לזמן ממושך ולישון כל הלילה רצוף.
האם זה מהאנודמטריוזיס? זה עשוי ללוות אותי כל ההריון או להסתיים אחרי שבוע מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/2011אנדומטריוזיז דווקא מוקל בצורה משמעותית בהריון. לגעתי הכאבים אינם קשורים לאנדומטריוזיז אלא לשחלות מוגורות עקב ההריון. כמובן שיש לעקוב אחר הבטא ולוודא שההריון מתפתח כתיקנו הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל28/01/2011תודה על המענה,
האם שחלות מגורות משפיע על תקינות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטן
יעל28/01/2011ועוד שאלה, עד איזה שבוע הכאבים יכולים להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטן - תגובה
פרופ' אלכס סימון29/01/2011גירוי שחלה אינו מזיק להריון. אני מניח שעד סוף שבוע 12 תרגישי כבר יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד 2 שאלות ..נעמי28/01/2011
אני מתחילה טיפול באלישע ומכיוון שזה רחוק אז את הבדיקות ואו''ס אעשה בבריאות האשה מרפאת פוריות קרובה לבית... באלישע קצת התנגדו לזה ... אמרו שזה קיים אבל שעדיף שכל הבדיקות יהיו באותו בית חולים.אין לי אפשרות אחרת מפני ששם עד שעה 8 לוקחים דם וכו'
השאלה האם מבחינה טכנית זה בסדר?
שאלה אחרת האם בבית חולים פרטי אני יכולה לבקש שיחזירו לי בלוסט' ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 2 שאלות .. - תגובה
פרופ' אלכס סימון28/01/20111. זה בסדר לבצע במקום אחר אם אין ברירה. כל יחידה מרגישה נוח יותר אם הבדיקות מתבצעות אצלו בבית. אולם ניתן לבצע גם מחוץ ליחידה.
החזרת בלסטוציסט היא אפשרית בכל יחידה ובתנאי שהבנת את המשמעות של התרבית לבלסטוצים. אם מגיעים לשלב זה אומנם שיעור ההריון גבוה. השאלה כמה עוברים מאבדים בדרך להשגת המטרה והאם זה כדאי. מה יקרה אם תמצאי עצמך 5 ימים לאחר השאיבה ויאמר לך, "אף עובר לא התפתח לבלסטוציסט, אין החזרה". אם כן, האם אפשר. בוודאי שאפשר. האם כדאי? בררי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)