מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובר בלסטוטיטי19/03/2022
היי אני כמה ימים אחרי החזרת עובר בלסטוציסטים שאלתי היא מה עדיף לאכול בימים אחרי אני משתדלת לאוכל בריא אבל יש לי חולשה קשה לעוגות ולעוגיות האם זה יכול לפגום בתהליך ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר19/03/2022שום אוכל לא פוגע בתהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל 8 ימים אחרי החזרת עובריםשירה19/03/2022
שלום,
אני ביום ה-8 אחרי החזרת עוברים בני 5 ימים.
אני לוקחת תמיכה פעמים ביום (קרינון).
אתמול שמתי לב שיש לי הפרשה בצבע לבן מעורב עם חום (שאריות קרינון שיוצאות). אני גם מרגישה כאבי גב תחתון ומעט אי נוחות בבטן התחתונה. לציין שאין זרימה של דם ובניגוב בקושי פעמים ראיתי הכתמה קלה מאוד בצבע חום/ורדרד.
האם זה יכול להיות מההשתרשות? או שמא סימני מחזור?
המחזור אמור להגיע רק ביום שני עוד יומיים ואצלי הוא מדייק מאוד (28 ימים).
האם המחזור מגיע גם תוך כדי שימוש בקרינון או שרק אחרי שמפסיקים במידה ואין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר19/03/2022אם זו הייתה שאיבת ביציות אזי יגיע דימום אם אין הריון למרות התמיכה.
כל התיאור שלך אין לו משמעות ותעשי בדיקת דם להריון בעוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך בנוגע לדימום
שירה19/03/2022תודה על התגובה. מדוע בכל מקרה יהיה דימום במקרה של שאיבה? (אכן הייתה שאיבה 5 ימים לפני ההחזרה). האם הדימום נגרם מזה למרות שמאז השאיבה עבר כשבוע וחצי?
ייתכן וזה דימום השתרשות?
אני יודעת שהכל זה ספקולציות אך במצב המאוד רגיש הזה יש הרבה ציפיה וכל דבר יכול לגרום לתקוות שווא
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר20/03/2022תמיכה לא מונעת נפילת הרירית כאשר לא נקלט ההריון.
דימום 10 ימים אחרי היזרה הוא לרוב סימן לוסת אך יכול להיות גם הריון, לכן יש לעשות בדיקת הריון והיתר זה רק ניחושים ואפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים באולטרה סאונדלאה18/03/2022
שלום,
האם זה תקין שאני ביום החמישי למחזור ויש זקיק בגודל 10 מ"מ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת באותו נושא
לאה18/03/2022האם עד לשאיבה ובזמן קבלת הורמונים במידה ומתפתח כאב ראש ,ניתן לקחת אקמול פוקוס ?
אודה לתשובה על שתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מניעה מנטילת אקמול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק גדל בקצב איטי והפסיק להתפתחאופק18/03/2022
היי,
בת 38 אוטוטו.
במעקב זקיקים (ללא הורמונים)
יום 10 למחזור זקיק גודל 11.5.
יום 13 למחזור זקיק גודל 13.5.
יום 15 למחזור הזקיק נשאר באותו גודל,לא התפתח.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
או רזרבה נמוכה,או מינון לא הולם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק גדל בקצב איטי והפסיק להתפתח
אופק18/03/2022תודה על המענה.
מעקב הזקיקים התבצע ללא הורמונים,בתכנון להזרעה.
זה שהזקיק לא התפתח מראה על בעיה ברזרבה שחלתית?
מה הסיבות שיכולות להיות לכך ? (ללא לקחת הורמונים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בתנאים אלו צריך לבצע הערכת מצב הורמונלית כדי לראות אם מדובר באירוע חד פעמי או בעיה מובנית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק גדל בקצב איטי והפסיק להתפתח
אופק19/03/2022ביצעתי פרופיל הורמונלי,
אחו התוצאות:
אסטרדיול 110
פרוגסטרון 0.5
fsh 6.29
lh 2.96
פרולקטין 177.
אשמח להתרשמותך 🙏
יש בדיקות נוספות שאתה ממליץ לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק גדל בקצב איטי והפסיק להתפתח
אופק19/03/2022המון תודה🙏
יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם מחזור ארוךשיר16/03/2022
חייבת עזרה קצת מוזר לי קבלתי מחזור7.3 מחזור שני אחרי הפלה עברתי גרידה
ביום ה3 התחלתי גונאל 100 ביום ה3 הערכים {e2 -63.1 pg/ml) )פרוגסטרון 0.95 ng/mL
LH 7.8 lu/l
חזרתי לבדיקה אחרי 5 ימים(יום 9 למחזור ) והיה לי זקיק 20 ועוד זקיק 17 עוד אחד 15
בדיקות דם ערכים (e2- 263.2 of/ml) פרוגסטרון 1.19 ng/ml
מה שאומר שהביוץ ממש פה קבלתי אוביטרל באותו יום ו למחרת (יום ה10 לחזור )הגעתי להזרעה
הבעיה אני עדין עם דימום קל של מחזור כניראה מחזור האחרון והביוץ הקדים זה יכול לקרות תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות קיימת הזקיק הבשיל מהר והביוץ היה צפוי תוך יום כך שתוזמנת היטב לטיפול הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מה אפשר לעשותנועה16/03/2022
היי,
אני ללא ווסת כבר כמה חודשים. רזרבה שחלתית נמוכה ולכן
עושה ivf על סבב טבעי כמעט ללא הורמונים.
תוצאות הבדיקות
PROGESTERONE 2.1
ESTRADIOL (E-2) 181 pmol/L
LH 21.50 iu/L
Fsh 50 ממש גבוה
האם אפשר להתחיל טיפול במצב כזה? גם ללא ווסת?
אני ממש בלחץ שאין סיכוי כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
פרופ` דוד בידר16/03/2022את , לפי הבדיקות, לא יכולה לעשות טיפולים מלבד תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא הפרשות בנטילת אנדומטריןעדי16/03/2022
שלום, ביום שישי בוצעה שאיבה והחל מיום שבת אני נוטלת 2X ביום אנדומטרין, החזרה היתה בשני וממשיכה לנטול ועדין אין הפרשות..
משתמשת במוליך בשביל להכניס את הכדור, ובודקת לאחר מכן שהמוליך נקי.
אין לי בכלל בכלל הפרשות והבנתי שאמורות תמיד להיות שנוטלים את זה.
היום לאחר שהכנסתי ניסיתי לבדוק עם האצבע שאכן הטבליה שם אבל לא מצאתי אותה, מניחה שזה נכנס עמוק אבל בוודאות זה שם כי השתחרר מהמוליך.
האם זה הגיוני שעם אנדומטרין פעמיים ביום אין שום הפרשות? זה יכול להעיד על משהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא
פרופ` דוד בידר16/03/2022לא חייב להיות הפרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל לפני שהזקיקי מגיע לגודל מתאיםאנונימית16/03/2022
שלום רב פרופ'
איך הגוף מתנהל ברגע שהוזרק אוביטרל לא בזמן המתאים ? כלומר לפני שהזקיק מגיע לגודל המתאים
האם אחרי 36 שעות יתרחש ביוץ בכל מקרה אבל ההריון לא ייקלט בגלל שגודל הזקיק לא מתאים או שפשוט ביוץ קורה באופן ספונטני ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר16/03/2022אחרי 36 שעות זקיקים יבייצו.
זקיק מ16 מ״מ ומעלה נותנים הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני בהריון עשיתי היום בדיקת קורונה והתוצאה חיובית אני בשבוע 38+1 ויש לי עוד שבוע ב23.3 ניתוח קיסרי מה לעשות במקרה כזהנדין16/03/2022
שלום אני בהריון עשיתי היום בדיקת קורונה והתוצאה חיובית אני בשבוע 38+1 ויש לי עוד שבוע ב23.3 ניתוח קיסרי מה לעשות במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר16/03/2022לבצע בדיקת קורונה יום לפני הניתוח ואם חיובי לדחות לעוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה לבטא האם ניתן לעשות החלקה אורגנית?רוני15/03/2022
אודה לדעתכם- האם בהמתנה לבטא ניתן לעשות החלקת שיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רצוי כי חומרי ההחלקה מכילים אמוניה וחומרים אחרים העלולים להזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה והשפעה על מחזור ובדיקת afcענת15/03/2022
שלום לרופאים.
היום בבדיקה אצל הרופא נצפתה ציסטה צלולה בגודל של 3 סמ.
האם ייתכן שהציסטה תשפיע על רירית הרחם ועל המחזור החודשי?
ומתי ניתן לצפות שהיא תיעלם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר בצע סטה פונקצינלית הפעילה הורמונלית היא בהחלט עלולה לשבש את ההחיך הטיפולי,לעומת זאת ציסטה פשוטה הנה חסרת השפעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי והאם התוצאות תקינותBaby14/03/2022
היי,
האם התוצאות הנ"ל תקינות?
Fsh 13.6
אסטרדיול 287
נעשו ביום השני למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הFSH מוגבר אך התמונה צריכה גם לכלול את גילך
פרופ` דוד בידר15/03/2022ה FSH מוגבר אך התמונה צריכה גם לכלול את גילך, רמות פרוגסטרון ויצר הםרופיל ההורמונלי.
אם ניקח רק שני המדדים האילו אז זה לא תקין במיוחד אם גילך מעל 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עוברים תנועה תזוזה - פחד לזוזאריאלה14/03/2022
שלום , אתמול הוחזרו עוברים . אני בת 41 .
אני מפחד ללכת - זה לא הגיוני נכון??? היום הלכתי לעבודה
הליכה מתונה מאוד של 20 דק
האם אפשר ללכת ? לחזור לפעילות רגילה של שיגרת חיים יום אחרי ?
אני בן אדם מאוד ספורטיבי , רצה , מתאמנת באופן יומי - קשה לי ממש לא לזוז ... האם ומתי אפשר לחזור ליוגה /פילאטיס לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים אחרי החזרה אפשר פילאטיס ויוגה
פרופ` דוד בידר14/03/2022את יכולה ללכת.
3 ימים אחרי בחזרה אפשר פילטיס ויוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלה טבעיתקארין14/03/2022
עברתי הפלה טבעית עם גרידה שבוע 6 להריון .
אני מטופלת פוריות ועוברת ivf
האם אני צריכה לחכות לווסת שלאחר ההפלה כדי להחזיר עובר ( מוקפא) או שניתן לעשות זאת בלי להמתין לווסת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לחכות לוסת כדי לדעת אם הדימום תקין
פרופ` דוד בידר14/03/2022כדאי לחכות לוסת כדי לדעת האם הדימום תקין ומראה שסך הכל הגרידה עברה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי 12 יוםH14/03/2022
הי עשיתי בטא אחרי 12 יום - האם זה טעות ? לא היה בטא- ואמרו לי שההפריה לא צלחה- אך האם הסיבה הינה כי זה היה לפני 14 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לא ברור מה כתבת
פרופ` דוד בידר14/03/2022לא ברור מה כתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא אחרי 12 יום והאם מוקדם
חה15/03/2022בטא אחרי 12 יום.האם מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהוג לעשות בטא אחרי 12 יום
פרופ` דוד בידר15/03/2022אחרי 12 יום נהוג לעשות בטא.
אם הבדיקה שלילית אז אין הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)