מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מקבלת ווסת מה אפשר לעשותמאיה08/03/2022
צריכה להתחיל טיפול ivf רזרבה שחלתית נמוכה ואנדומטריוזיס, כבר קרוב לחודשיים לא מקבלת ווסת (לא הריון), מה ניתן לעשות? איך אפשר לגרום למחזור להגיע יש כדורים שאפשר לקחת? בדיקות שכדאי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי פרופיל הורמונלי ומיד אחרי זה לקחת גלולה
פרופ` דוד בידר09/03/2022תעשי פרופיל הורמונלי ומיד אחרי זה לקחת גלולה למניעת הריון, כל ערב כדור ,10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבלת ווסת מה אפשר לעשות
מאיה09/03/2022תודה, יש לי גלולות מינס זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקת הפרופיל אפשר מינס
פרופ` דוד בידר09/03/2022אחרי בדיקת הפרופיל אפשר מינס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבלת ווסת מה אפשר לעשות
מאיה10/03/2022אלו תוצאות הבדיקות PROGESTERONE <2
ESTRADIOL (E-2) 78 pmol/L
LH 23.10 iu/L
אם אקח גלולות אקבל מחזור מיד בסיום? ואפשר להתחיל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הנתונים מצביעים על שלב ראשוני בסיסי התואם מצב של תחילת מחזור(גם לחא מחזור)כל שאין מניעה שתתחילי בטיפול הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבלת ווסת מה אפשר לעדות6
מאיה10/03/2022תודה רבה על תגובתייך, אני עושה סבב טבעי ללא הורמונים האם נכון להתחיל ללא ווסת?
מאיה10/03/2022תודה על תגובתייך, אני עושה סבב טבעי ללא הורמונים האם ללא ווסת אפשר להתחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מתפתח אצלך מחזור טבעי
פרופ` דוד בידר10/03/2022לא מתפתח אצלך מחזור טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך כניסה להיריון וצילום רחםא08/03/2022
שלום 🥲
אישתי צריכה לעשות צילום רחם כצורך אבחון פגמים ברחם ובחצוצרות.
אחרי כל הטופס הסכמה לצילום המפחיד שקראנו ביחד לא מובן למתי לקבוע את התור ?
ביום השלישי אחרי סיום המחזור או אחרי היום השלישי ועד כמה זה קריטי הדיוק ?
ועוד משהו בטופס הוסבר על מיקרים של זיהומים וניקובים ברחם ..שמאוד מלחיץ אותנו מבכלל מלהגיע ולעשות צילום 🤮🤢
אפשר אסבר יותר מפורט על כל התהליך ולשפוך קצת אור על כל הנושא.. אולי זה משהו שיגרתי שכולן עוברות והכל יהיה בסדר 🙌* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הצילום עושים אחרי הוסת ולפני הביוץ
פרופ` דוד בידר08/03/2022את הצילום עושים אחרי הוסת ולפני הביוץ כדי שלא יהיה צילום בהריון.
הטופס עליו חותמים הוא בדיוק מה שקראתם אלא שהסיבוכים נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום הריון צעירקארין08/03/2022
שלום , ווסת אחרונה 26.1 , החזרת בלסטוציבט 15.2 בדיקת בטא בתאריך 27.2 226. ולאחר יומיים 680
6/3 התחיל לי דימום ווסתי עליתי למיון ושם נצפה שק הריון תוך רחמי , מקור הדימום לא ידוע , תחת הגדרה של הפלה מאיימת . במהלך הלילה לא היה דימום כלל בבוקר מעט מאוד והפסיק לחלוטין , היו לי קצת כתמים חומים וזהו .
1.האם זה סימן טוב שפסקו הדימומים ?
2.עשיתי היום 8/3 בדיקת בטא מחכה לתוצאות , מה נחשב לערך תקין שיעיד על הריון תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום הריון צעיר המשך
קארין08/03/2022אציין שפה ושם יש קצת כתמים אדומים על התחתונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקת בטא
קארין08/03/2022בטא היום 6090
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה טובה שמתאימה להיריון תקין
פרופ` דוד בידר09/03/2022עליה טובה שמתאימה להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת דימום זה תמיד סימן טוב
פרופ` דוד בידר09/03/2022הפסקת דימום זה תמיד סימן טוב.
לפי הבטא הנוספת אפשר לומר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת בקיום יחסים בטווח ביוץSapir07/03/2022
האם יש תועלת לקיים יחסים
בכל יום בטווח הביוץ ( 3 ימים )
או מספיק פעם אחת?
ואם מומלץ בכל יום
האם איכות הזרע לא יורדת?
תודה על המשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם אחת בזמן הביוץ צריך להספיק היות והזרע
פרופ` דוד בידר09/03/2022למעשה פעם אחת בזמן הביוץ צריך להספיק היות והזרע נמצא סמן רב במערכת.
היות והביוץ הוא בטווח מסויים אנחנו ממליצים לקיים , יום כן יום לא,כפעמיים, סביב הביוץ.
הזרע לא יורד ברמתו אם יש קיום יחסים כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר ודימום קל מיד לאחר מכןאתי07/03/2022
היי ,
היום עברתי החזרת עובר
לאחר סיום הפעולה הלכתי לשירותים לפיפי
בניגוב היו טיפות דם צבע ורוד חלש
גם לאחר מכן היו הפרשות בצבע ורדרד , של הנרות.
האם זה תקין?
האם זה קשור להכנסת הספקולום ואולי קצת נפצעתי או שאין קשר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להיות עקב מעבר הקטטר בצוואר הרחם
פרופ` דוד בידר09/03/2022זה יכול להיות עקב מעבר הקטטר בצוואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום 17 למחזור - זקיק 21 מ"מRonit06/03/2022
שלום, אני במשך כמה חודשים
בטיפול "טבעי" של מעקב זקיקים ודם
+ זריקת אוביטרל להשראת ביוץ
האם אפשר לוותר על הזריקה
ולקיים יחסים
בימים הקרובים שהם טווח הביוץ?
תודה על המשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לוותר על הזריקה
פרופ` דוד בידר07/03/2022אפשר לותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה פליז מי היה לה דבר דומהHana06/03/2022
אני החזרתי עוברים טריים ביום ראשון שעבר ומאז יש לי כאבי מחזור וכבר 5 ימים כאבי מחזור חזקים כאבי רגליים ובלילות גם אני קמה משינה מכאבים.
מישהיא עברה כזה דבר? פליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב חודאי שהתחושות נובעות מהתגובה השחלתית בעקבות הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס אחרי החזרהנטלי06/03/2022
הי אני בת 44 בלי בעיות מיוחדות חוץ מהגיל:). החזירו לי היום עובר טוב שמחולק ל-8 תאים. בעבודה אכלתי חומוס שלדעתי נקנה באחד המסעדות כאן באזור, אבל יכול להיות שהוא בן כמה ימים למרות שהריח טוב וטעים. קראתי שצריך להיזהר ממאכלים מסוימים. האם הזקתי להליך חס וחלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לגבי אכילת חומוס אשר יכל להיות מקולקל
פרופ` דוד בידר06/03/2022הדבר היחיד שיכול לקרות בוא שאחרי הלידה, כשהילד יגדל הוא יאהב במיוחד חומוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם- לקראת ביוץאלה06/03/2022
שלום
בת 37 (4 ימים הוזרק גונאל F)
עשיתי בדיקת דם יום 11 למחזור
אסטרדיול 1167
פרוגסטרון 1.3
LH 3.7
רירית בעובי 7 מ"מ-אולטרסאונד זקיקים(זקיקים גודל 11 -ש. ימנית, 13 שחלה שמאלית ועוד כמה בגודל 10 מ"מ
האם הביוץ קרוב?
לפי האסטרדיול אני רואה שממש קרוב ולפי שאר הנתונים עוד לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביוץ קורה כאשר הזקיקים בשחלה
פרופ` דוד בידר06/03/2022אם הזרקת רק 4 ימים גונל פ זה לא טיפול מקובל.
הביוץ קורה כאשר הזקיקים בשחלה הן מעל 16 מ״מ בקוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם במקום דפסטוןרינת06/03/2022
היי הייתה לי שאיבה ביום חמישי אחרי זה אמרו לי לקחת דופסטון 3 פעמים ביום עד ההחזרה
בטעות לקחתי אסטרופם עד יום ראשון של ההחזרת עובר טרי
האם ההתלבלות יהרוס לי הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם לא יהרוס אם תתחילי את הכדורים האחרים
פרופ` דוד בידר06/03/2022לא יהרוס אך תתחילי את הכדורים האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מוקפאים ivfבת3204/03/2022
היי ובוקר טוב,
בבית מקסימה בת 1.4 ואני כעת שבוע 28 עם אחותה.
2 הבנות תוצאה של ivf עקב חסימה בחצוצרות.
עברתי בחיי 2 סבבי שאיבה. שאבו כל פעם מעל 20 ביציות, בפעם הראשונה 3 מוקפאים (לא הוחזר טרי): הראשון לא צלח, השני הוא בתי הבכורה והשלישי נותר בהקפאה.
הסבב השני החל אף הוא בשאיבה ולא בהחזרת המוקפא מטעמים של שמירת העובר שהופק צעיר יותר, לעתיד. שוב נשאבו מעל 20 ביציות אבל רק עובר אחד היה ראוי (טרי) והוא העוברית שתיוולד בע"ה בחודש מאי.
השאלות הן:
א. מה יכולה להיות הסיבה למיעוט הפריות מחד ומאידך אחוזי קליטה יפים עם אלו שנוצרו? האם זה בר שינוי והאם מיותר לי פרוטוקול עתיר הורמונים שמייצר ביציות סתמיות שלא יוצרות עוברים?
ב. בהינתן מספר ההפריות המועט ב2 הסבבים, האם עלי לשקול לבצע שאיבה נוספת בשנה שנתיים הקרובות? יש לציין שאני בת 32 ולא מעוניינת בהריון שלישי לפחות ב4-5 השנים הקרובות.
ג. העובר המוקפא שנותר - האם קיימת יכולת לברר את מין העובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר04/03/20221.כאשר שואבים 20 ביציות, קרוב לודאי שחלקן נשאבו מזרק ערים קטנים ולכן צריך לבדוק את הפרוטוקול הטיפולי, אך למעשה הדבר לא משנה כל עוד את מצליחה להרות .
2.תמיד עדיף לשאוב לפני גיל 35.
3. אפשר לבדוק מין עובר אבל לא בארצנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה לאחר גרידהיעל03/03/2022
תרומת ביצית . הוחזרו 2 בלסטו.
שבוע 6 עובר עם דופק
שבוע 10 לא נצפה דופק. העובר הפסיק להתפתח
צריכה לעבור גרידה
מה הסיכוי להרות לאחר הפלה שניה ?
כמה זמן מומלץ לחכות להחזרה נוספת?
העוברים מאותה תורמת - זה אומר שהעוברים הנוספים לא ייקלטו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר04/03/2022אם הגרידה עברה ללא סיבוכים אזי הסיכויים הם אותו הדבר.
לא צריך לחכות וברגע שהרחם מוכן אפשר להחזיר.
לגבי העוברים, זה חא אומר שום דבר על קליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך מתמ להתחיל?חני02/03/2022
כמה ימים לפני המחזור מומלץ להתחיל עם דקפפטיל? מה המשמעות של התחלה מוקדמת בלקיחתו? האם ככל שמתחילים יותר מוקדם יש סכוי שיצאו בשאיבה יותר ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטורול
פרופ` דוד בידר02/03/2022דקפפטיל שניתן כ 5 עד 7 ימים לפני הוסת גורם לכך שכאשר מתחיל הוסת אין תהליכי ביוץ טבעיים והתהליך נקבע על ידי הטיפול בזריקות .
אין קשר לדיכוי למספר הזקיקים.
גירוי הזקיקים נעשה על ידי הורמונים ותלויים במינון והתגובה האישית של כל אישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת 3 עובריםרויטל02/03/2022
ב 7/2 הייתה החזרת 3 עוברים , 17/2 ( 10 ימים לאחר החזרה) בטא 141 , 20/2 (13 יום אחרי החזרה) בטא 353 , 23/2 ( 16 יום אחרי החזרה ) בטא 833 , 1/3 ( 23 יום אחרי החזרה) בטא 7204, עכשיו אני מחכה לאולטרסאונד עוד שבוע , האם ייתכן שמדובר בהריון מרובה עוברים ? מה סביר יותר עם נתונים כאלו עובר אחד או תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר02/03/2022בדיקות ההריון לא מתאימות להריון תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בהירהליאת01/03/2022
היריון ראשון , שבוע 6+1
הפרשה חומה בהירה בניגוב ולפעמים ההפרשה בלי צבע, האם זה אומר שישי משהו לא תקין ? יש לי בדיקה אצל הרופא בתאריך 8/3
האם צריך להקדים את הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשחב זה לא נראה חריג,אם ההפרשה החומה תתגבר או יכול שינוי במצבך יהיה טעם להקדים את הביקור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)