מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם וקבלת מחזורדידו21/02/2022
אחרי בטא שלילית.
ממשיכים לשאיבה שנייה IVF הרופא הנחה להפסיק תמיכה (דופסטון וקרינון) אך אמר להמשיך פעמיים ביום אסטרופם עד ליום השני של הוסת כדי לשמור שהזקיקים לא יתחילו להתפתח ויגדלו ביחד מהיום השני.
האם אני אקבל מחזור אם עדין נוטלת אסטרופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח שתקבלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על אסטרופם ומחזור
דודי21/02/2022היי, תשובתך לא ברורה, מה הכוונה ״בסביר להניח״? זה אומר שאני אמורה לקבל?
ביום שישי הפרוגרסטרון היה 23, עברו יומיים מאז הפסקת הקרינון ודופסטון ואין סימנים למחזור. מתי בערך אמורה לצפות למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בד״כ בטווח של 5-6 ימים מהפסקת הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין cmv לתורמת ביציתיעל20/02/2022
בדיקת cmv igG שלילי
cmv igM חיובי חלש
שבוע 8 להריון מתרומת ביצית
קראתי על הוירוס ואני ממש בלחץ
לפני התהליך (לפני שמונה חודשים) הבדיקות יצאו שליליות
האם יכול להיות הידבקות מהתורמת? כלומר שהתורמת חיובית והביצית שהשתמשו בה גם חיובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין CMV לתורמת ביצית
פרופ` דוד בידר21/02/2022אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה זקיק ממוטט?הוד19/02/2022
הי. עברתי שאיבה עבור שני זקיקים (אחד התפתח לגודל 20 והשני היה קטן יותר).
לצערי התוצאה היתה זקיק ממוטט וזקיק ריק או משהו כזה...
מה זה אומר זקיק ממוטט? האם זה אומר שהייתה ביצית ופספסנו אותה כי הגוף כבר בייץ למרות האוביטרול והדקקפטיל שהוזרקו 36 שעות קודם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק ממוטט זה זקיק שהיה גדול ויפה בגודל 20
פרופ` דוד בידר20/02/2022זקיק ממוטט זה זקיק שהיה עגול ויפה בגודל 20 נראה כאילו יצא ממנו האוויר וזאת עקב ביוץ ויציאת הנוזל של הזקיק.
לפי מה שאת מתארת יש לך בעיה ברזרבה השחלתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך זקיק ממוטט
הוד20/02/2022הי. תודה רבה!
אכן יש לי רזרווה נמוכה.
הטיפול הנוכחי היה חצי טבעי על פי רצוני לאחר שהטיפול הקודם היה עם כמויות אדירות של הזרקת הורמונים ואותן תוצאות... 2 זקיקים ריקים.
1. אתה חושב שאם היינו עושים את השאיבה יום יומיים קודם, יש מצב שהייתה ביצית טובה והיינו תופסים את הזקיק לפני שהתמוטט?
2. את הסבב הבא בעז"ה אעשה על פי הנחיות הרופא- נטילת גלולות 21 יום ואז דקפפטיל ואת כל שאר ההורמונים...
האם גם לדעתך זה יכול לשפר את התוצאות? ואם יש לך טיפים או מידע שכדאי לי להבין ולדעת לפני הטיפול?
תודה רבה!
כמובן שאדבר על הכל גם עם הרופא שלי, פשוט יש עוד זמן עד לפגישה שלנו ואני מאד רוצה להבין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאת כותבת אין לך כבר ביציות תקינות
פרופ` דוד בידר20/02/2022לפי מה שאת כותבת אין לך כבר ביציות תקינות.
מה שחשוב זה רמות ההורמונים LH,E2 ו AMH
לפי זה יודעים אם את עושה טיפולים סתם או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון כבר 11 ימיםשרי18/02/2022
שלום ב5.2.22 הזרקתי אוביטרל ב22:00 בלילה וביום שני ה7.2.22 עשיתי הזרעה ויום אחרי התחלתי להשתמש בקרינון מאז הווסת לא הגיע והיום עשיתי בדיקת הריון ויצא פס אפור חלש האם הייתי צריכה לקבל כבר ווסת או שיש סיכוי להיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהזרקת האוביטרל כ14 יום יגיע דימום
פרופ` דוד בידר18/02/2022מהזרקת האוביטרל כ 14 יום יגיע דימום .
אם עוד יומיים שלושה לא יגיע דימום יש סיכויים להריון.
תמיכה מיותרת בטיפולי הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי היום בדיקה ביתית
שרי19/02/2022שלום עשיתי היום על הבוקר בדיקה ביתית 12 יום מההזרעה יצא שלילי זה אומר שאין הריון או מוקדם מדי לדעת? יום שני יש לי בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הביוץ שלך תוזמן היטב בזמן ההזרעה הרי הסיכוי שאת בהיריון קטן מאוד אם התשובה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שתי בדיקות זרעפרפר נחמד18/02/2022
שלום,
אני בת 35 עוד רגע, בעלי גם בן 35. לנו שתי בנות מהריונות ספונטניים, בין הילדה הראשונה לשניה היה לי הריון מולרי אחריו נאסר עליי להכנס חצי שנה להריון, לאחר תקופת השמירה נקלטתי עם הילדה השניה. בשנה שעברה נקלטתי שוב והתברר שמדובר שוב בהריון מולרי ועברתי הפלה שניה.
אנחנו מנסים מזה 8 חודשים להיקלט אך ללא הצלחה. בעלי עבר שתי בדיקות זרע מקיפות ששתיהן קיבלו תוצאות זהות, מצרפת את תוצאות הבדיקה: Teratozoospermia + high pH + mild semen viscosity הערות לבדיקה: _בזירעונים הפתולוגים הראשים כמעט עגולים ומיעוטם אמורפים וגם ראשי זרע בלי פלגלום. כמעט בכולם אקרוזום קטן ובחלקם חסר. בחלקם שייר ציטופלסמה בצוואר. סיכום בדיקה: _ספירת זירעונים תקינה. תנועתיות זירעונים תקינה וגבולית. ירידה חמורה באחוז הזירעונים הנורמליים( 0.8). בנוסף, עלייה בpH ועלייה קלה בצמיגות הזרע. הכול בהשוואה לערכים המיטביים שנקבעו לפי ה WHO.
התוצאות של הבדיקת זרע השניה:
תוצאות הבדיקה:Terato-Astenozoospermia + high pH.
הערות לבדיקה: _בזירעונים הפתולוגים הראשים כמעט עגולים וגם ראשי זרע אחדים בלי פלגלום. כמעט בכולם אקרוזום קטן מאוד ובחלקם חסר. כמעט ולא נראו וקואלות בראש הזירעון. בחלק ניכר שייר ציטופלסמה ובחלקם שלפוחית ציטופלסמה בצוואר הזירעון.
סיכום בדיקה: ספירת זירעונים תקינה. ירידה בתנועתיות (אולי בשל ההינזרות הארוכה). ירידה חמורה באחוז הזירעונים הנורמליים. בנוסף, עלייה בpH. הכול בהשוואה לערכים המיטביים שנקבעו לפי WHO.
מה דרכי הטיפול במקרה זה? מה הלאה? והאם יש צורך בבדיקת הלוספרם?
לאור ההיסטוריה הרפואית שלנו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ההצלחה להרות לא קשורה לזרע
פרופ` דוד בידר18/02/2022אי ההצלחה להרות לא קשורה לזרע.
אם לא תהרי תוך חודשיים ,יש לעשות צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה וטיפולי פוריותלאה18/02/2022
שלום,
האם מי שנדבקה בקורונה יכולה לבצע טיפולי פוריות כרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שנדבקה בקורונה יכולה לבצע טיפולי פוריות
פרופ` דוד בידר18/02/2022כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור הזרקה לפני ivfחני17/02/2022
שלום רב
אני אמורה להזריק מונופור לראשונה.אולם האחיות מתעקשות שאגיע למעקב רק אחרי 7 ימי הזרקה.בעוד שבמקרים אחרים שמעתי שמהיום השני שלישי מגיעות למעקב.האם זה תקין?
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כל מיני גישות לפרוטוקולים השונים
פרופ` דוד בידר18/02/2022יש כל מיני גישות לפרוטוקולים השונים ואת צריכה לעשות את הוראות הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרוב עפי בדיקת דםגלי16/02/2022
רציתי לדעת אם הביוץ קרב ואם כן מתי צפוי על פי בדיקת דם ביום ה11
Fsh 6
אסטרדיול 1193
פרוגסטרון 1.3
Lh 7.7
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות ערכי האסטרדיול היחסית גבוהים למחזור טבעי לא ניתן להתנבא רק על סמל נתונים אלו לגבי עיתוי הביוץ המשוער
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ואיכות זקיקיםלאה15/02/2022
האם יש למצב בריאותי ירוד השפעה על איכות הזקיק ?
מתלבטת אם להתחיל טיפול שהגוף עדין חלש כי החודש לא הרגשתי טוב כמעט כל החודש כנראה בעקבות הסטרס של הקורונה,או להתחזק ולחכות חודש ? אודה לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להתחזק לפני טיפולים
פרופ` דוד בידר16/02/2022עדיף להתחזק לפני טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים נפיחות בבטן בזמן נטילת הורמוניםסיון15/02/2022
אני מתחילה טיפולי IVF ממש בקרוב. לפני כן עשיתי הזרעות עם גונאל F שלא צלחו. הבעיה שבזמן נטילת הגונאל ואוביטרל הייתי עם בטן נפוחה והמון גזים דבר שהכאיב לי מאוד בבטן והשבית אותי לגמרי. פניתי לגסטרו אמר שניתן לקחת תכשירי פחם להקלה בתופעות אך עליי להתייעץ עם גניקולוג לוודא שאין התנגשות בתרופות. השאלה שלי - אין בעיה ליטול פחם פעיל לגזים במערכת העיכול בזמן לקייחת הורמונים - גונאל , אורגלטרון , מונופר , דקפפטיל? בבית מרקחת אמרו שכעיקרון אין בעיה רק להפריד שעתיים בין ההורמונים לכדור פחם. באמת אין חשש? יעילות ההורמונים לא יפגע? ממש מיואשת אשמח למענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה לקחת כדורי פחם
פרופ` דוד בידר16/02/2022אין מניעה לקחת כדורי פחם.
תבקשי מרופא מטפל שיבדוק מדוע את ככה וינסה לשנות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון שבוע לאחר הזרעהלנה14/02/2022
ביום של ההזרעה (לאחר גונאל ואוביטרל) אובחנתי כחולה בקורונה ופניתי לרופא על מנת לבקש אקסטרא תמיכה לסיכוי שההזרעה תצליח. הוא חזר אלי רק היום, 6 ימים לאחר ההזרעה והציע לקחת דופסטון פעמיים ביום כתמיכה.
האם יש טעם בשלב הזה? אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון מתן תמיכה בהזרעות מיותרת
פרופ` דוד בידר14/02/2022מתן תמיכה בהזרעות מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתאולה13/02/2022
עשיתי החזרת עוברים ב2.2 ובאוצו יום הזרקתי אוביטרל. בתאריך ה5.2 הזאקתי שוב אוביטרל.היום בתאריך 13.2 עשיתי בדיקה ביתית יצא חיובי. מזה אומר
אמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חיובית של היריון מראה על היריון
פרופ` דוד בידר13/02/2022בדיקה חיובית של הריון מראה על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום 12 להחזרה ויש כאבי ווסת
אולה14/02/2022תודה רבה . עשיתי שוב בדיקה היתית שיצאה חיובית. היום זה היום 12 להחזרה . אבל יש לי כאבי ווסת. מזה יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מעיד על משהו מיוחד וזה חלק מהתופעות
פרופ` דוד בידר14/02/2022לא מעיד על משהוא מיוחד וזה חלק מהתופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחיצוניות של פות ומה לעשותהדר לוי12/02/2022
שלום יש לי פצע חיצוני קטן בשפתיים חיצוניות. ואמר לי רופא נשים שלא כדי לשרוף אותו. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כמו נגעים של וירוס הפפילומה
פרופ` דוד בידר16/02/2022נראה כמו נגעים של וירוס הפפילומה.
עש לפנות לרופא נשים שיצרו ב הנגעים ויקח משטח מצוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להכנס להריוןלימור10/02/2022
שלום ,הרופא טוען שנשלחה לא מתפקדת יש לי זקיק שנמצא בבדיקה האם ניתן להכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לדעת פרטים לגבי הפרופיל ההורמונלי שלך וגילך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיום הפשרה SAGEרונית10/02/2022
בדוח הפשרת עוברים רשום בעמודת מדיום הפשרה SAGE
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לברר עם המעבדה,מדובר בראשי תיבות השגורים במעבדה הייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)