מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוכל ללדת בגיל 55 מתרומת ביציתמירי10/02/2022
אני בת 54 ילדתי מתרומת ביצית בגיל 53
רוצה ילד שני
האם לדעתך אוכל ללדת גם בגיל 55 מתרומת ביצית מבחינת יכולות הגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החוק הישראלי מאפשר זאת עד גיל 54
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאעבור את התהליך בחול. אך האם מבחינת הגוף זה אפשרי כמו בגיל 53?
.10/02/2022תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את היכולת הגופנית ו רפואית שלך צריך להעריך הרופא שיטפל בך כי כל החלטה בנדון באחריותו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון 9 ימים אחרי החזרת עובריםמירי09/02/2022
שלום אני 9 יום אחרי החזרת עוברים טריים עשיתי בדיקה ביתית רגילה ודיגיטלית שניהם יצאו חיוביות
הזרקתי אוביטרל רק לפני השאיבה
הבעיה היא שיש לי כאבי מחזור באים והולכים
האם זה נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חיובית יכולה להיות אחרי 9 ימים
פרופ` דוד בידר10/02/2022בדעקה חיובית יכולה להיות אחרי 9 ימים.
זה לא קשור לאוביטרל.
כאבי מחזור או תחושות דומות יכולות להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון מבלסטוציסטים בדרוגים שוניםדינה09/02/2022
מה הסיכוי להריון מבלטוציסט 4AA? ומה הסיכוי להריון מבלסטוציסט 4BB באחוזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר פרטים החשובים להצלחה כמו גיל
פרופ` דוד בידר10/02/2022יש מספר פרטים החשובים להצלחה כמו גיל, מאיזה עוברים ביום 3 התפתח הבלסטוציסט ואיך היה ביום ההפשרה ולכן קשה לזרוק סתם אחוזים לגבי בחסטוציסט זה או אחר.
לפעמים AA לא נקלט וBB. כן נקלט, ככה שלא אוכל לזרוק סתם מספרים.
בתרומת ביציות למשל , בנוכחות זרע תקין ,AA יתן הריון ב 50-60% ו BB 40%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אטלטרסאונד אגן קטןמישהי09/02/2022
היי הרופא שלי הפנה אותי לבקידת אגן קטן רוצה לדווקא שבאמת הכל תקין למרות שרופא אומר תקין - יש פה חריגות שאני לא אצליח להיכנס להריון?
מהחם הרחם: קדמי
גודל הרחם (מ״מ): 40X29X40
רקמת רחם : תקין
רירית הרחם: עובי 4.2 מ״מ
תיאור הרירית : סדירה ; הד קו אמצע
דוגלס: ללא נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל:(מ״מ) 22X37
מבנה:מבנה וגודל תקין ; זקיקים קטנים ומרובים
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל:(מ״מ) 22X33
מבנה:מבנה וגודל תקין ; זקיקים קטנים ומרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה תקינה
פרופ` דוד בידר09/02/2022הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לדעת מתי מתרחש הביוץ במחזור לא סדיר
מישהי16/02/2022לא תיהיה לי בעיה להיכנס להריון? מחזור לא סדיר, עשיתי כל בדיקה אפשרית אין תשובה ללמה המחזור לא סדיר..
ואיך אפשר לדעת מתי מתרחש הביוץ במחזור לא סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אין סימנים מקדימים לביוץ אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2022אם אין סימנים מקדימים לביוץ אפשרי(הפרשה רירית אופיינית או כאבי ביוץ לא ניתן במצבים אלו להתנבא לגבי המועד הצפוי של הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם וחצוצרות ומה ניתן להסיק מכךלאה08/02/2022
עשיתי צילום רחם וזאת התמונה,
מה אפשר להסיק מהבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שניתן להסיק זה שהצילום תקין
פרופ` דוד בידר09/02/2022הצילום תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה גם במידה שאין הריוןרותם08/02/2022
במידה וממשיכים לקחת תמיכה אסטרוגן ופרוגסטרון גם אחרי שאין הריון מה קורה בגוף? כמה זמן יקח עד שיבוא דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מדובר בתמיכה אחרי שאיבה יגיע וסת
פרופ` דוד בידר08/02/2022אם מדובר בתמיכה אחרי שאיבה יגיע וסת.
אם אחרי החזרת מוקפאים ,אזי כל עוד לוקחים את שתי התרופות ,יש ממב הורמונלי שלאחר ביוץ.
ברגע שמפסיקים יגיע דימום תוך 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק קטן יותר מהעובריסמין07/02/2022
שלום פרופ
כתבתי לך בעבר שגודל השק אצלי קטן מהעובר בכשבוע וחצי. לרופאה שלי אין מושג מה זה אומר ומצד שני היא מתעקשת על מעקב צמוד , אני מבולבלת ולא מבינה כלום. אני כרגע בשבוע 8 פלוס 5 (עובר טרי בן חמישה ימים שהוחזר ב23.12) וגודל שק 7 פלוס. שבוע קודם בדיוק היה העובר 7 פלוס 5 והשק מתאים ל6 פלוס 1. וזה כך ממשיך באופן מגמתי. בבקשה פרופ תעשה לי סדר בבלגאן , אין גם מידע על כך באינטרנט. האם ההבדל הזה אונר משהו על תקינות ההריון או על העובר? יתכן והעובר יהיה דפוק גנטית? מעבר לכך אם כך זה יהיה באופן מגמתי בהמשך האם זה לא יבוא לידי ביטוי במיעוט מי שפיר? תסביר לי את התמונה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאמור טווח שינו קטן בין גיל ההיריון לגודל השק אפשרי בשבועות מוקדמים של ההיריון,כל עוד שהפער אינו גדל קיימת סבירות גדולה להיריון תקין,המעקב הכרחי כדי חראות שאין עלייה בפער
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה על איכות עובר המתאים להקפאהמיגל07/02/2022
היי, אני לא אחר שאיבה והחזרה של עובר EARLY BL
12 תאים יום 4.
היום ביום השישי , עודכנתי שהוקפא עובר אחד נוסף EARLY BL 4BB.
דוח מעקב מעבדה ראיתי שהחליטו לא לאחסן 2 עוברים ERLAY BL , אחד 2BC, והשני 3CC
האם השיקול היה נכון לא להקפיא אותם ? אומנם לא הכי טובים אבל אם אני מבינה נכון עדיין נחשבים ברמת שיכולה להבשיל להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה נכון לא להקפיא אותם
פרופ` דוד בידר09/02/2022היה נכון לא להקפיא אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטי + עובר קטן שבוע 7לאה07/02/2022
שלום דוקטור!
רציתי לשאול - אני בהריון שבוע 7 - בשבוע 6+3 עשיתי us לא היה דופק והגודל התאים ל5+6, בתחילת שבוע 7 עשיתי שוב US הגודל התאים רק ל6+1 והיה דופק איטי - חשוב לציין שאנו יודעים בבירור שהביוץ היה בזמן ולא מאוחר.
הייתי שמחה לשמוע מה הסיכוי של הריון כזה להמשיך ולהתפתח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התיאור הסיכויים להיריון תקין קטנים
פרופ` דוד בידר07/02/2022לפי התיאור הסיכויים להריון תקין קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק איטי + עובר קטן
לאה13/02/2022שלום דוקטור!
עשיתי היום שוב us ראו דופק סדיר אך גודל העובר עדיין נשאר על 6+1 4 מ"מ (אני כבר שבוע 8 היום), הטכנאית לא התרגשה מהגודל ואמרה שכנראה טעו בגודל שבוע שעבר - מה דעתך בנושא?
(אגב לא ציינתי שיש לי בעיה בקרישיות והיה לי בעבר כבר הפלה).
תודה מראש
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר13/02/2022עש צורך שרופא ישווה בין שתי הבדיקות באופן מדוייק כדי להגיד מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון 24 בשבוע 6.הריון יקר מאדדסיגל06/02/2022
היי דר
הוחזר לי בלסטוציסט בן 5 ימים.הבטא מכפילה עצמה והיום יום 18 להחזרה לאור הפרשה חומה וכאב מחזור,עשיתי בטא 12500,ופרוגסטרון 24.הרופא אמר שדחוף פרוננטוגסט 100 כל יומיים.
האם יש סיכוי להפלה בגלל הרמה הנמוכה של הפרוגסטרון?א6 כאבי המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון הרמה בסדר
פרופ` דוד בידר07/02/2022הרמה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון ג׳ל- שמור אצלי במקרר האם ניתן להוציא?שרון06/02/2022
היי שאלה. יש לי קרינון ג׳ל במקרר, בבוקר מוציאה נותנת לזה קצת להפשיר ומשתמשת. אני יכולה פשוט להפסיק לשמור במקרר ולשמור בחוץ? זה פוגע בתרופה?
הבנתי שהוא לא אמור להיות במקרר אבל הוא כבר שם תקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון התרופה אינה מיועדת לאחסון במקרר
פרופ` דוד בידר07/02/2022התרופה אינה מיועדת לאיחסון במקרר.
תשתמשי בחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר לא מתאים לשבועהילה אזולאי06/02/2022
ערב טוב,
שבוע 7+1 העובר מתאים לשבוע 6+4.
ביצעתי החזרת מוקפאים ב-4/1/22 תאריך וסת אחרון 18/12.
בגלל שזה הריון ivf הכל צריך להיות מדוייק יותר למרות שזה החזרה על בסיס עובר מוקפא שבפועל הוחזר ביום ה-16 לווסת זה נחשב כמו ביוץ מאוחר ואולי בכלל זה ההפרש? או שאין קשר?
האם זה קריטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש טווח של פלוס מינוס שלושה ימים לבדיקה
פרופ` דוד בידר07/02/2022יש טווח של פלוס מינוס שלושה ימים לבדיקה.
עליך לברר אצל המבצע שיעשה יישוב בפעם הבאה ושיראה שהעליה תקינה ויסביר לך את טווח הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לאחר החזרהשושי06/02/2022
שלום וברכה.
ביום חמישי האחרון 14 יום אחרי החזרת עובר בן 5 ימים הבטא הייתה: 2048.
היום בטא נוספת: 7388.
האם העליה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן הבטא תקינה
פרופ` דוד בידר07/02/2022כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץ ומעקב זקיקיםדיגי06/02/2022
שלום,
ההיתי ביום ראשון אצל הרופאת נשים והיא ראתה שיש לי זקיק אחד של 14. והיא אמרה לי ביוץ בעוד יומיים-שלושה..
יום שלישי לאחר מיכן הייתי במעקב זקיקים בבית חולים אמרו לי שיש לי 2 זקיקים אחד 15 ואחד 17.
ואמרו לי שעדין אין ביוץ! ושאחזור עוד יומיים בערך...
וגם היא הסבירה לי שביוץ יכול להיות גם בגודל 20-21-25 ואי אפשר לדעת מתי אני יבייץ ולכן צריך לבוא לעקוב...
עכשיו המשכתי בנתיים לעקוב בבית עם מקלונים וזה ארה לי שאין ביוץ..
וביום שבת (אתמול) ארה לי 2 קוים חזקים וגם הייה לי כאבים ממש בבטן התחתונה.
היום הלכתי לרופאת נשים בקופה והיא אומרת לי שכבר נעלמו הזקיקים ורק יש נוזל באגן ושאי אפשר לדעת מתי היה ביוץ..
והיא התעקשה שהביוץ היה בכלל ליפני שבוע!! ואמרה לי ש 15 זה כבר זקיקי שמביץ..
אוףףף ממש מקווה שלא פיספסתי שוב חודש!!
היא גם אמרה לי שמקלוני ביוץ כשזה פס בהיר זה ביוץ ושזה 2 ככהים זה כבר אחרי ביוץ...
*היום עשיתי שוב בדיקת ביוץ מהקוים יצאו דיי דומים..
באולטראסוונד ראו נוזל באגן
אשמח קצת לסדר בדברים.. טרם קיבלתי תוצאות דם של הפרוגסטרון. אבל איך אדע האם הביוץ אכן היה בשבת או כמו שהרופאה אומרת ליפני שבוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי הבטן שהרגשת הוא יום הביוץ
פרופ` דוד בידר07/02/2022כאבי הבטן שהרגשת הוא יום הביוץ.
הביוץ מתרחש על זקיק סביב הה20 מ״מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערכים תואמים לשאיבהנילי06/02/2022
שלום דר, מחר בבוקר יש לי שאיבה. היום עשיתי בדירות דם והתוצאות:
Lh- 134
Prog-9.36
Est-13,810
אתמול בלילה הזרקתי שני מזרקים של דקפפטיל
האם יכול להיות שיש כבר ביוץ לפי הערכים? האם התפספסה לי שאיבה?
לפי הערכים שאתה רואה זה בסדר לעשות מחר את השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים בדיקות דם למחרת זריקת הדקפפטיל
פרופ` דוד בידר06/02/2022לא עושים בדיקות דם למחרת זריקת הדקפפטיל.
אין להן שום מדמעות
הבדיקות הקובעות הן אילו שנעשו ביום מתן הדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקת דם נעשתה לפי בקשת הבית חולים
נילי06/02/2022הבדיקת דם נעשתה לפי בקשת הבית חולים בו אני מבצעת את כל התהליך…מוזר..
בכל אופן האם זה נחשב גירוי יתר?
לפי דעתך כדאי להחזיר החודש או לחכות לחודש הבא? )בגלל ה דקפפטיל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להחזיר חודש הבא
פרופ` דוד בידר07/02/2022כדאי להיזיר חודש הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)