מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם במקום דפסטוןרינת06/03/2022
היי הייתה לי שאיבה ביום חמישי אחרי זה אמרו לי לקחת דופסטון 3 פעמים ביום עד ההחזרה
בטעות לקחתי אסטרופם עד יום ראשון של ההחזרת עובר טרי
האם ההתלבלות יהרוס לי הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם לא יהרוס אם תתחילי את הכדורים האחרים
פרופ` דוד בידר06/03/2022לא יהרוס אך תתחילי את הכדורים האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מוקפאים ivfבת3204/03/2022
היי ובוקר טוב,
בבית מקסימה בת 1.4 ואני כעת שבוע 28 עם אחותה.
2 הבנות תוצאה של ivf עקב חסימה בחצוצרות.
עברתי בחיי 2 סבבי שאיבה. שאבו כל פעם מעל 20 ביציות, בפעם הראשונה 3 מוקפאים (לא הוחזר טרי): הראשון לא צלח, השני הוא בתי הבכורה והשלישי נותר בהקפאה.
הסבב השני החל אף הוא בשאיבה ולא בהחזרת המוקפא מטעמים של שמירת העובר שהופק צעיר יותר, לעתיד. שוב נשאבו מעל 20 ביציות אבל רק עובר אחד היה ראוי (טרי) והוא העוברית שתיוולד בע"ה בחודש מאי.
השאלות הן:
א. מה יכולה להיות הסיבה למיעוט הפריות מחד ומאידך אחוזי קליטה יפים עם אלו שנוצרו? האם זה בר שינוי והאם מיותר לי פרוטוקול עתיר הורמונים שמייצר ביציות סתמיות שלא יוצרות עוברים?
ב. בהינתן מספר ההפריות המועט ב2 הסבבים, האם עלי לשקול לבצע שאיבה נוספת בשנה שנתיים הקרובות? יש לציין שאני בת 32 ולא מעוניינת בהריון שלישי לפחות ב4-5 השנים הקרובות.
ג. העובר המוקפא שנותר - האם קיימת יכולת לברר את מין העובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר04/03/20221.כאשר שואבים 20 ביציות, קרוב לודאי שחלקן נשאבו מזרק ערים קטנים ולכן צריך לבדוק את הפרוטוקול הטיפולי, אך למעשה הדבר לא משנה כל עוד את מצליחה להרות .
2.תמיד עדיף לשאוב לפני גיל 35.
3. אפשר לבדוק מין עובר אבל לא בארצנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה לאחר גרידהיעל03/03/2022
תרומת ביצית . הוחזרו 2 בלסטו.
שבוע 6 עובר עם דופק
שבוע 10 לא נצפה דופק. העובר הפסיק להתפתח
צריכה לעבור גרידה
מה הסיכוי להרות לאחר הפלה שניה ?
כמה זמן מומלץ לחכות להחזרה נוספת?
העוברים מאותה תורמת - זה אומר שהעוברים הנוספים לא ייקלטו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר04/03/2022אם הגרידה עברה ללא סיבוכים אזי הסיכויים הם אותו הדבר.
לא צריך לחכות וברגע שהרחם מוכן אפשר להחזיר.
לגבי העוברים, זה חא אומר שום דבר על קליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך מתמ להתחיל?חני02/03/2022
כמה ימים לפני המחזור מומלץ להתחיל עם דקפפטיל? מה המשמעות של התחלה מוקדמת בלקיחתו? האם ככל שמתחילים יותר מוקדם יש סכוי שיצאו בשאיבה יותר ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטורול
פרופ` דוד בידר02/03/2022דקפפטיל שניתן כ 5 עד 7 ימים לפני הוסת גורם לכך שכאשר מתחיל הוסת אין תהליכי ביוץ טבעיים והתהליך נקבע על ידי הטיפול בזריקות .
אין קשר לדיכוי למספר הזקיקים.
גירוי הזקיקים נעשה על ידי הורמונים ותלויים במינון והתגובה האישית של כל אישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת 3 עובריםרויטל02/03/2022
ב 7/2 הייתה החזרת 3 עוברים , 17/2 ( 10 ימים לאחר החזרה) בטא 141 , 20/2 (13 יום אחרי החזרה) בטא 353 , 23/2 ( 16 יום אחרי החזרה ) בטא 833 , 1/3 ( 23 יום אחרי החזרה) בטא 7204, עכשיו אני מחכה לאולטרסאונד עוד שבוע , האם ייתכן שמדובר בהריון מרובה עוברים ? מה סביר יותר עם נתונים כאלו עובר אחד או תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר02/03/2022בדיקות ההריון לא מתאימות להריון תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בהירהליאת01/03/2022
היריון ראשון , שבוע 6+1
הפרשה חומה בהירה בניגוב ולפעמים ההפרשה בלי צבע, האם זה אומר שישי משהו לא תקין ? יש לי בדיקה אצל הרופא בתאריך 8/3
האם צריך להקדים את הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשחב זה לא נראה חריג,אם ההפרשה החומה תתגבר או יכול שינוי במצבך יהיה טעם להקדים את הביקור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון אחרי ivfHan28/02/2022
מרגישה לחץ ברחם בנטילת נרות פרוגסטרון.3 פ' ביום
וגם דימום קל.אין לי הפרשה לבנה.כואב לי ברחם.ויש דימום חום
האם זה תקין.?האם החדרתי זאת עמוק מדי?זה אמור להיות בצואר?או ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסימנים שאת מציינת לא קשורים לפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר01/03/2022לא לצוואר ולא לרחם.
לשים את הפרוגסטרון בנרתעק וזהו.
הסימנים שאת מציינת לא קשורים לפרוגסטרון אחר לתהליך הטיפולי באופן כללי.
דימום חום זה דימום עשן שיכול להיות אחרי שאיבת ביציות או החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת סנובורד אחרי החזרהעדי28/02/2022
האם אפשר לטוס לחופשת סנובורד אחרי החזרה? האם צריך לחכות מס׳ ימים או שאין מגבלה ואפשר לטוס ישר אחרי ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטוס מספר ימים לאחר החזרה
פרופ` דוד בידר01/03/2022אםשר לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית לאחר החזרת עובר קפואדנה-שלי28/02/2022
שלום!
שלא לפי מחזור ביוץ, הוחזו לי עוברים קפואים, השאלה היא עד מתי נמשכת התמיכה המינימלית? מתי לאחר ההשרשה השחלה,אם בכלל, תייצר הורמונים עד להתפתחות השליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר28/02/2022התמיכה, שלא במחזור טבעי, היא למשך 9 שבועות של הריון אל למעשה השליה שנוצרת בהשרשה מתחילה לייצר את הורמוני התמיכה די מוקדם ויש יחידות שמפסיקות תמיכה מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עישון סיגריות יכול לפגוע בסיכויי הקליטהלנה28/02/2022
האם עישון סיגריות יכול לפגוע הסיכויי קליטה בתרומה כפולה הכוונה תרומת זרע והביצית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעישון אפקט מצטבר לאורך זמן על כל מערכות הגוף,בהינתן שמדובר בתרומה כפולה הסיכוי להשפעה מזיקה באופן מהותי נמוך ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבלת תמיכה אחרי החזרת עוברShani28/02/2022
שלום מקבלת תמיכה אחרי החזרת עובר איך אני יכולה לדעת האם תמיכה מספיקה ולא בבדיקת דם יש אפשרות לדעת בלי בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמיכה הנה מהותית והיא בכל מקרה מעל ומעבר ובבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם תוך כדאי היציאה לאחר מכה חזקה בבטןרבקה27/02/2022
שלום רב
אני בשבוע 12 .אתמול ביתי הביאה לי מכה חזקה בבטן.היא בת שנתיים.
היום בעת יציאה ראיתי שיש דם תוך כדי היציאה ובניגוב יצאה דם.יש לציין שלא מהחלק האחורי.
והפסיק.
ביציאה השנייה שהיתה לי היום שוב זה חזר בצואה דם מלווה ובניגוב גם והפסיק.הלכתי לרופאת נשים שראתה דופק.מה יכולה להיות הסיבה
מודאגת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה
רבקה27/02/2022יש לציין שלוקחת אספירין עקב רעלת בהריון הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf סבב ראשון - תשובה חיוביתדנית26/02/2022
שלום.
ביום שני עשיתי החזרה עם אוביטרל ( שהוזרק ביום רביעי שעבר - יומיים לפני השאיבה שהייתה ביום שישי). עשיתי בדיקה ויצא חיובי ..
בנוסף, יש לי ממש כאבים כמו כאבי מחזור אך ללא דימום ..
אמי עם למידה של כדורי דופסטון 3 פעמים ביום.
יכול להיות שהתשובה החיובית זה בגלל האוביטרל? שמעתי שהוא נשאר 14 ימים בגוף. אשמח להבהרה
מתי אפשר לעשות בדיקה ביתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית לא בגלל האוביטרל
פרופ` דוד בידר27/02/2022לא בגלל האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוני תרופות לגרוי שחלתישולמית25/02/2022
ברצוני לשאול האם המינון נקבע גם לפי המשקל? למשל אם אני שורחףלת 45 ומקבלת 450 פרגובריס האם זה זה כמו 700 לאישה ששוקלת 70 קג? ואם אני אקבל 600 או 700 זה יהיה מינון ממש מטורף בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הולך לפי משקל
פרופ` דוד בידר25/02/2022זה לא הולך לפי משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי לבצע בדיקת הריוןגלי25/02/2022
שלום רב, נטלתי אסטרופם 4 מ"ג למשך 3 ימים בתחילת המחזור על מנת לדחוץ ביוץ ואני מתקשה להיכנס להריון. רציתי לדעת בבקשה מתי אני אמורה לבצע בדיקת הריון במחזור סדיר של 28 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברגע שלא מגיע הוסת בזמן שאת מצפה לו יש לעשות בדיקת היריון
פרופ` דוד בידר25/02/2022כפי שכתבת, במחזור סדיר, ברגע שלא מגיע הוסת בזמן שאת מצפה לו ,יש לעשות בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)