מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרון אחרי ivfHan28/02/2022
מרגישה לחץ ברחם בנטילת נרות פרוגסטרון.3 פ' ביום
וגם דימום קל.אין לי הפרשה לבנה.כואב לי ברחם.ויש דימום חום
האם זה תקין.?האם החדרתי זאת עמוק מדי?זה אמור להיות בצואר?או ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסימנים שאת מציינת לא קשורים לפרוגסטרון
פרופ` דוד בידר01/03/2022לא לצוואר ולא לרחם.
לשים את הפרוגסטרון בנרתעק וזהו.
הסימנים שאת מציינת לא קשורים לפרוגסטרון אחר לתהליך הטיפולי באופן כללי.
דימום חום זה דימום עשן שיכול להיות אחרי שאיבת ביציות או החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת סנובורד אחרי החזרהעדי28/02/2022
האם אפשר לטוס לחופשת סנובורד אחרי החזרה? האם צריך לחכות מס׳ ימים או שאין מגבלה ואפשר לטוס ישר אחרי ההחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטוס מספר ימים לאחר החזרה
פרופ` דוד בידר01/03/2022אםשר לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית לאחר החזרת עובר קפואדנה-שלי28/02/2022
שלום!
שלא לפי מחזור ביוץ, הוחזו לי עוברים קפואים, השאלה היא עד מתי נמשכת התמיכה המינימלית? מתי לאחר ההשרשה השחלה,אם בכלל, תייצר הורמונים עד להתפתחות השליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר28/02/2022התמיכה, שלא במחזור טבעי, היא למשך 9 שבועות של הריון אל למעשה השליה שנוצרת בהשרשה מתחילה לייצר את הורמוני התמיכה די מוקדם ויש יחידות שמפסיקות תמיכה מוקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עישון סיגריות יכול לפגוע בסיכויי הקליטהלנה28/02/2022
האם עישון סיגריות יכול לפגוע הסיכויי קליטה בתרומה כפולה הכוונה תרומת זרע והביצית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעישון אפקט מצטבר לאורך זמן על כל מערכות הגוף,בהינתן שמדובר בתרומה כפולה הסיכוי להשפעה מזיקה באופן מהותי נמוך ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבלת תמיכה אחרי החזרת עוברShani28/02/2022
שלום מקבלת תמיכה אחרי החזרת עובר איך אני יכולה לדעת האם תמיכה מספיקה ולא בבדיקת דם יש אפשרות לדעת בלי בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמיכה הנה מהותית והיא בכל מקרה מעל ומעבר ובבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם תוך כדאי היציאה לאחר מכה חזקה בבטןרבקה27/02/2022
שלום רב
אני בשבוע 12 .אתמול ביתי הביאה לי מכה חזקה בבטן.היא בת שנתיים.
היום בעת יציאה ראיתי שיש דם תוך כדי היציאה ובניגוב יצאה דם.יש לציין שלא מהחלק האחורי.
והפסיק.
ביציאה השנייה שהיתה לי היום שוב זה חזר בצואה דם מלווה ובניגוב גם והפסיק.הלכתי לרופאת נשים שראתה דופק.מה יכולה להיות הסיבה
מודאגת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה
רבקה27/02/2022יש לציין שלוקחת אספירין עקב רעלת בהריון הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf סבב ראשון - תשובה חיוביתדנית26/02/2022
שלום.
ביום שני עשיתי החזרה עם אוביטרל ( שהוזרק ביום רביעי שעבר - יומיים לפני השאיבה שהייתה ביום שישי). עשיתי בדיקה ויצא חיובי ..
בנוסף, יש לי ממש כאבים כמו כאבי מחזור אך ללא דימום ..
אמי עם למידה של כדורי דופסטון 3 פעמים ביום.
יכול להיות שהתשובה החיובית זה בגלל האוביטרל? שמעתי שהוא נשאר 14 ימים בגוף. אשמח להבהרה
מתי אפשר לעשות בדיקה ביתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חיובית לא בגלל האוביטרל
פרופ` דוד בידר27/02/2022לא בגלל האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוני תרופות לגרוי שחלתישולמית25/02/2022
ברצוני לשאול האם המינון נקבע גם לפי המשקל? למשל אם אני שורחףלת 45 ומקבלת 450 פרגובריס האם זה זה כמו 700 לאישה ששוקלת 70 קג? ואם אני אקבל 600 או 700 זה יהיה מינון ממש מטורף בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הולך לפי משקל
פרופ` דוד בידר25/02/2022זה לא הולך לפי משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי לבצע בדיקת הריוןגלי25/02/2022
שלום רב, נטלתי אסטרופם 4 מ"ג למשך 3 ימים בתחילת המחזור על מנת לדחוץ ביוץ ואני מתקשה להיכנס להריון. רציתי לדעת בבקשה מתי אני אמורה לבצע בדיקת הריון במחזור סדיר של 28 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברגע שלא מגיע הוסת בזמן שאת מצפה לו יש לעשות בדיקת היריון
פרופ` דוד בידר25/02/2022כפי שכתבת, במחזור סדיר, ברגע שלא מגיע הוסת בזמן שאת מצפה לו ,יש לעשות בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית אחרי החזרהקארין24/02/2022
אני 9 ימים אחרי החזרת בלסטו .
עשיתי היום בדיקה ביתית בערב ויצא לי פס חלש מאוד .
האם זה חיובי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביום 9 יכול להיות חיובי
פרופ` דוד בידר25/02/2022ביום 9 יכול להיות חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבב שני של לטרוזולרייצ׳ל23/02/2022
היי, בת 28 עם שחלות פוליציסטיות. מחזור כל 42-45 יום עם ביוץ טבעי.
הרירית יחסית יפה בעת ביוץ טבעי, מגיעה ל9-9.5. זקיקים מובילים בד״כ 18-20. בכל אופן, בעקבות המרווחים הגדולים בין ביוץ לבייץ הוחלט לקחת לטרוזול. סבב ראשון של לטרוזול, כדור 1 ביום עבד פיקס (ואף אולי חזק מדי) - באולטרסאונד ביום ה13 למחזור נצפה זקיק 17( שלא היה ברור לטכנאית אם צ׳יסטה או זקיק, הוא היה ״מעוך״ בצורה אובלית תחת הצ׳יסטה) וציסטה 31 מ״מ, רירית 8.2. הסבב לא צלח, המשכנו לסבב שני. גם הוא כדור אחד ביום (של חברה אחרת אם זה משנה בכלל). קיבלתי מחזור החודש, ועשיתי אולטרסאונד ביום ה4 למחזור. הצ׳יסטה גדלה ל5ס״מ, הרופא אמר שהיא לא הורמונלית ולכן אפשר להמשיך לסבב נוסף של לטרוזול.
יום 13 למחזור (היום) ואין זקיק מוביל (12 הגדול ביותר) , רירית דקה - 4 מ״מ. כמו כן הציסטה מהסבב הקודם נספגה כי אינה נצפתה באולטרסאונד היום. בדיקות דם של היום הראו LH גבוה- 17.7 פרוגסטרון 2.6 ואסטרדיול נמוך - 146. מה זה אומר, שהסבב אבוד? האסטרדיול בחיים לא היה אצלי נמוך ככה, אפילו בזמן מחזור היא יותר גבוה. ולמה ה Lh כל כך גבוה…? זה לא מתאים לפרופיל שלי בשלב הזה של המחזור. בד״כ גג 6-8. האם זה בגלל הציסטה שהייתה ? האם בכלל לטרוזול מתאים לי? אציין שאני לא רוצה לקחת מינון יותר גבוה בפעם הבאה בגלל הפחד שיצור אצלי עוד צ׳יסטה ענקית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בכדורים לא מתאים לך ויש לעבור לטיפול אחר
פרופ` דוד בידר25/02/2022הטיפול בכדורים לא מתאים לך ויש לעבור לטיפולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שרואים פוטנציאלית כרגע הם הזקיקיםדידו22/02/2022
אחרי סבב הפריה שלא צלח. בבדיקת א.ס לפני התחלת סבב שני (כמה ימים לפני מחזור) נצפו 5 זקיקים קטנים. האם יש סיכוי שבמהלך הטיפול יהיו נוספים? או שמה שרואים פוטנציאלית כרגע הם הזקיקים שננסה לגדל בתקווה שכולם יצמחו? (ברקע רזרבה שחלתית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכויים שבמהלך הטיפול יגדלו עוד זקיקים
פרופ` דוד בידר25/02/2022יש סיכויים שבמהלך הטיפול יגדלו עוד זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר קפוא אחרי דקפפטילנילי22/02/2022
שלום דר, החודש היתה לי שאיבה ורמת הe2 היתה 14,000 הזרקתי 2 דקפפטיל כטריגר. הרופא אמר שאפשר לעשות החזרה באותו חודש ונתן לי מהחזרה תמיכה של 2 קרינון כל יום + מזרק דקפפטיל כל יומיים עד לבדיקת הריון. היום לצערי קיבלתי מחזור. האם יכול להיות שהדקפפטיל קצת הרס? האם כדאי להחזיר החודש את הקפוא או שיש עדיין השפעה של הדקפפטיל? או שכדאי לחכות לחודש הבא? ומה אתה ממליץ לי להחזיר על בסיס ביוץ טבעי או על בסיס הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ להחזיר החודש ושום דבר לא הרס משהו
פרופ` דוד בידר22/02/2022ממליץ להחזיר החודש.
שום דבר לא הרס משהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשבוע 7 אחרי החזרת מוקפא אחד בן חמש ימיםשושי21/02/2022
שלום רב.
אני בשבוע 7 אחרי החזרת מוקפא אחד בן חמש ימים. ב"ה נצפה דופק. כבר כמה ימים ששאריות הקרינון יוצאת בצבע אדום ורוד ולפעמים חום. מעבר לזה אין כלום. האם זה מעיד על סוג של דימום? האם צריכה להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבעים הם תוצאה של הפרשה דמית
פרופ` דוד בידר22/02/2022הצבעים הם תוצאה של הפרשה דמית שיכולה להופיע בהריון ולא צריכה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי מה המשמעות מבחינת פוריותדנה21/02/2022
בת 40
יום רביעי למחזור
ESTRADIOL- 1101.28
FSH-3.3
LH-1.42
מה המשמעות של התוצאות מבחינת פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הבדיקות ששלחת עדיין יש פוריות
פרופ` דוד בידר22/02/2022זה לא פרופיל כמו שנהוג לעשות כי רמת האסטרוגן גבוהה והבדיקה חא נעשתה בזמן הנכון.
לפי הבדיקות ששלחת עדיין יש פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבדיקות דם
דנה23/02/2022בוצע היום אולטרסאונד ונצפה פוליפ בצוואר הרחם בגודל 20*7 מ"מ. ייתכן כי הדימום נבע מהפוליפ ולא וסת ועל כן תוצאות הבדיקות דם לא תואמות.?.מה המשמעות של הפוליפ? מה נדרש לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסר משמעות במובן הפריוני,עלול לחולל דימום ועלול להפריע להחדרת קטטר למטרות הזרעה או החזרת עוברים,מומלץ להסיר ולשלוח לבדיקה פתולוגית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)