מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד ניתן לנבא הצלחהא.14/03/2010
אני בת 40 לאחר טיפול IUI וטיפול ראשון של IVF, שני הטיפולים לא הצליחו, לצערי ומאוגד קשה לי להתמודד עם האובדן.
כיצד ניתן לנבא את ההצלחת הטיפול? כיצד ניתן להתמודד עם אותה תחושה של אובדן לאחר כל טיפול בפרט שבמהלך הטיפול, הייתי ועדיין מוצפת בהורמונים וברגישויות בלתי נישלטות?, עפ"י מה נקבעת ההצלחה של הטיפול? תזונה? שכיבה לאחר ההחזרה?
אודה לתשובה כל שהיא. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי14/03/2010ראשית ת חייבת להציב את הציפיות שלך במקום הנכון. יש מעט מאד דברים שאת יכולה לעשות כדי לשפר את הסיכוי שלך להרות. בעיקר להוריד את רמת הלחץ. אם צריך אז אפילו להיעזר בסיוע מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וזקיקים גדולים- מעט דחוף...שיר14/03/2010
שלום רב
אני בריאה, בת 29, ללא הריונות קודמים. עוברת טיפולים לקראת הזרעה (בעקבות היעדר ביוץ). לפני9 ימים הרופא המטפל הורה לי להפסיק את זריקות הפיוריגון (לפני מועד הביוץ המיוחל) בעקבות חשש מגירוי יתר שחלתי (רמת אסטרדיול גבוהה מאד מאד ומס' רב מדי של זקיקים גדולים- סביב ה 20 מ"מ). בעקבות תחושת כאב בבטן ונפיחות פניתי לרופא הנשים שלי שלשום שהפנה אותי למיון כי בבדיקה ידנית חש ממצא קשה. בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא משהו חריג פרט ל 9 זקיקים גדולים- סביב ה 30 ממ ושחלות מוגדלות. הכאב בבטן פסק, אך מאתמול יש לי דימומים (לא חזקים).
מה זה יכול להיות? האם זה מדאיג? יתכן כי זה מחזור??
אודה מאד על תשובתכם המהירה
שיהיה שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שיר14/03/2010זה מדאיג אותי והרופא שלי מקבל רק ביום שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בהחלט יכול להיות הוסת
ד''ר דוד ישי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאנדומיטריוזיסהילה14/03/2010
שלום, אני בת 31. ניסיתי להיכנס להריון במשך שנה ללא הצלחה. לאחר שנה אובחנה אצלי דלקת באגן שבעקבותה נפגעו לי החצוצרות. עשיתי טיפול IUI אחד ו IVF אחד שלא הצליחו. לפני שני וחצי כשהפסקתי גלולות, התחילו לי כאבי אגן חזקים בזמן הביוץ והרגשה של שריר תפוס בצד ימין של האגן. במקרים של כאב חמור לאחר הביוץ, הכאב נמשך מספר שבועות ונעלם בהדרגה. במספר מקרים כאלה נמצאה ציסטה רגילה שהתפוצצה ונוזלים באגן. לפעמים הכאב החמיר במחזור. לפני 9 חודשים, הכאב בצד ימין של האגן נשאר פחות או יותר קבוע, בחודשיים האחרונים השתפר והשבוע החמיר. בנוסף לפני 9 חודישם הופיע כאב קבוע מתחת לצלעות בצד ימין מעל גובה האגן. בדר"כ סביל וכואב יותר בנשימות עמוקות (תוצאות קולונוסקופיה תקינות). בדר"כ יש לי דימומים כשבוע לאחר הביוץ וקשה לי להבחין מתי התחיל המחזור. המחזור לא היה ממש סדיר - בין 30 ל 42 יום. התחלתי השבוע התחלתי לקחת פרוגינובה לעיבוי רירית הרחם לקראת טיפול IVF נוסף (3 כדורים ביום).
1. במידה ויש לי אנדו', האם יתכן שפרוגינובה יחמיר את הכאבים?
2. האם הכאב הגבוה יותר מתחת לצלעות גם יכול לנבוע מאנדו' למרות שזה לא באגן? (אולי קשור לכאב באגן? אם כי בחודשיים האחרונים לא היה לי כאב באגן אבל כן הרגשתי את הכיווץ בחלק העליון)
3. האם כדאי להמשיך בירור גסטרו? או לעשות בירור אנדו'? או לשלב? לחכות אחרי טיפול נוסף של IVF? בכל מקרה, אני לא מעוניינת לעשות לפרוסקופיה אבחנתית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי14/03/20101. הפרוגינובה אינה מחמירה באופן ישיר את הכאב שקשור לאנדומטריוזיס
2. אפשרי אבל לא סביר
3. אין בידי מספיק מידע בשביל להמליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות ומחיצה ברחםsc13/03/2010
בהריון הראשון (שאליו נכנסתי בקלות, בחודש הראשון) גילו די בהתחלה שיש לי מחיצה ברחם, חצי שנה אחר כך כל נכנסתי שוב להריון ובגלל היפרדות שיליה כרוני ומצג עכוז, עברתי ניתוח קיסרי ששוב חיזק את החשד למחיצה אבל הוחלט לאור המצב הקיים שלא להסיר את המחיצה.
מאז (אחרי שנה של גלולות ומחזור ארוך ולא הכי סדיר) עברתי הפלה טבעית בשבוע 9 וחצי שנה אח"כ גרידא אחרי שבשבוע 8 לא נמצא דופק.
הרופא ממליץ על הסרת מחיצה בטענה שבגלל שכבר עברתי 2 הריונות רגילים הוא מעדיף קודם לשלול את השפעת המחיצה על ההפלות לפני שהוא מריץ אותי לסדרת בדיקות ובירורים.
אבל אני לא שלמה עם הרעיון ונוטה יותר לחשוב שזה בגלל האי סדירות והאורך של המחזור
אשמח לשמוע חוות דעת נוספת
כמו כן, האם זה נכון שאחרי הסרת מחיצה צריך להמתין כ-4 חודשים לפני הכניסה הבאה להריון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום sc
ד''ר דוד ישי14/03/2010אני בעד הסרת המחיצה. יתכן שגם מצג העכוז וההפרדות הכרונית קשורות אליה. הפעולה פשוטה יחסית ( בידים טובות ) . לדעתי מספיק חודש חודשים המתנה עד חזרה לנסיון להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! 10 ימים אחרי החזרה כאבים.TIMI13/03/2010
10 ימים אחרי החזרה כאבים בצד ימין בבטן תחתונה. מקבלת אנדומטרין 2 ביום ומירופירין אחד ביום.
יש שינויים בחזה כאב והצבע קצת נהיה יותר כהה
האם יש חשש שאין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תימי
ד''ר דוד ישי14/03/2010התופעות האלה אינן תומכות בהריון או שוללות אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונדמיקמיק13/03/2010
עשיתי מעקב זקיקים, שהיה תקין, היה זקיק של 19 מ"מ בשחלה שמאלית ועובי רירית 7.6 מ"מ. בנוסף צויין שנצפה החזר ציסטי צלול בגודל 15*16 סמוך לשחלה שמאלית, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה חסר משמעות
ד''ר דוד ישי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל F /מנוגוןאפרת13/03/2010
דר שלום,
מי מבין בתרופות נחשבת ל"טובה" יותר? מי מביניהן מניבה הריונות יותר?
(מניחה שזה משתנה מאישה לאישה, אבל סטטיסטית מי מיבינהן מוצלחת יותר )
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי14/03/2010אין הבדל ברור ביעילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםדנה13/03/2010
ערב טוב
אני בת 27 אחרי 7 הזרעות והפריה שלא הצליחה למרות ששאבו לי 10 ביציות הפרו שש ולא שרד אף עובר. אנחנו על רקע לא מוסבר לפי דעתם של הרופאים בבלינסון אבל בדקתי עם רופא פרטי ואמר לי שיש אצל בעלי בעיה במורפולוגיה 67% מורפולוגיה לא תקינה . חשבתי שההפריה עוקפת את כל הבעיות. האם ההפריה עוקפת את הבעיה של המורפולוגיה ? כלומר אם מתרחשת הפריה ויש התחלקות של התאים זה לא יצליח כי יש את הבעיה הזאת בזרע?
אני חוששת להמשיך בהפריות לשווא!
אנא אני מבקשת את חוות הדעת שלכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי14/03/2010אל תתיאשי. תמשיכי . 67% פתולוגיה זה תקין , ובכל מקרה , אין לזה השפעה אחרי שנוצר העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי החזרת עובריםסבטה13/03/2010
לרופאים שלום ושבוע טוב!
ב - 10.03 הייה יום 12 אחרי החזרת עוברים, בבדיקות דם יצא: בטא-קטן מ-3, פרוגסטרון 34. הרופא אמר לי שזו תשובה שלילית ולהפסיק לקחת אסטרופם ואוטרוגסטן. שאלה שלי זה מתי אני אמורה לקבל מחזור?
והאם יהייה לי ביוץ ספונטני בחודש הזה (יש לציין שלפני התחלת טיפולי פוריות הייה לי ביוץ תקין).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סבטה
ד''ר דוד ישי14/03/2010הוסת יופיע תוך תוך יומיים שלושה . אמור להיות ביוץ החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזרירון13/03/2010
שלום,
בעקבות וריקוצלה עשינן טיפולי פוריות IVF שבעקבותיהם נולדה לנו בת (היום בת שנה וחצי).
כיום אנו חושבים על הבאת ילד נוסף.
האם יש חסרון בשימוש בעוברים מוקפאים מפעם קודמת ?
סביר להניח שפעם השתמשו בעוברים הטובים ביותר.
בהנחה שנצטרך להתחיל טיפול מהתחלה האם יש השפעה לכך שאני משתמש בסימבלטה ?
האם יש ירידה בפוריות הגבר מעבר לגיל מסויים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילן
ד''ר דוד ישי14/03/2010גם אצל הגברים יש ירידה בפוריות עם הגיל.
גם אם הסיכוי להריון מעוברים מוקפאים נמוך יותר מאשר מעוברים טריים , אין שום הגיון רפואי או אחר להתחיל טיפול לפני שמשתמשים בהם.
לא ידוע לי על השפעת הסימבלטה על מצב הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן הרופאים 3 ימים, סוף שבוע ארוך?לי13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חלקם בחו"ל
מאיה13/03/2010יחזרו בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf עם גלולות גינרההללויה13/03/2010
שלום לרופאים,
קיבלתי פרוטוקול חדש לפיו ביום ה-2 למחזור אני מתחילה ליטול גלולות גינרה למשך 15 ימים ואז לעשות הפסקה שבה צריכה להופיע הוסת (ואח"כ ביום השני לוסת החדשה דקא +גונל והתהליך מכאן מוכר וידוע)
שאלתי היא: תוך כמה ימים בדרך כלל אחרי סיום 15 יום של הגלולות, צריכה להופיע הוסת?
תודה
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך 2-4 ימים
ד''ר דוד ישי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבה מס' 2רונית13/03/2010
הי
רציתי לדעת אני ביום ה - 18 שלאחר הוסת יום ב' הקרוב אני מבצעת שאיבה ובימים האחרונים יש לי די הפרשות
אשמח לדעת דחוף את התשובה למה זה קורה האם מהזריקות מההורמונים או שזה הביוץ זה פיספוס בטיפול ? זה לא ברור לי אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי14/03/2010סיבות שונות להפרשה. אף אחת לא קשורה בביוץ או בפספוס שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון ומחזוראורחת13/03/2010
שלום ,
יש לי איחור במחזור כבר 12 ימים. עשיתי בדיקת הריון פעמיים וקיבלתי תוצאה שלילית. היה לי מחזור לא סדיר כל הזמן עד שלקחתי לפני 6 חודשים דופסטון ומאז היה מאוד מסודר עד החודש הזה, הפסיק להיות מסודר. יש לי בבית דופסטון אבל רוצה לשאול כמה שאלות לגביו לפני:
1) האם דופסטון דוחה מחזור או מקרב אותו? שואלת כי קראתי באחד מהפורומים שמישי שעומדת להתחתן, הרופא נותן לי דופסטון כדי לדחות מחזור. סיבה שנייה גם כי כשלקחתי דופסון פעם, קיבלתי מחזור אחרי בערך 15 ימים.
אני ממש רוצה לקבל מחזור כדי לחזור לטיפול הפוריות. מתי אמורה לקבל מחזור אחרי דופסטון? ולמה קיבלתי בזמנו אחרי שבועיים??
אשמח לקבלת בירור
תודה ושבת שלום לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורחת
ד''ר דוד ישי14/03/2010גם וגם . הדופסטון דוחה את הוסת כל זמן שלוקחים אותו ( עד גבול מסויים ) . כשמפסיקים מופיע הוסת תוך כמה ימים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו תהליך של iuiאיריס13/03/2010
אשמח להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפיתן
ד''ר דוד ישי14/03/2010IUI הוא קיצור של הזרעה לתוך הרחם. מה שעושים הוא תהליך מעבדתי שבו מוציאים את הזרע מתוך הנוזל הטבעי שבו הוא נמצא ושמים אותו בנוזל אינרטי שמאפשר את הזרקתו לרחם. תוך כדי התהליך גם מעלים את ריכוז התאים התקינים. את הזרע המטופל מחדירים לרחם סביב הביוץ ( עם או בלי תרופות להגברת ביוץ )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)