מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בוקר טוב,מודאגתדנה13/03/2010
שלום רב,
אתמול יום שישי שבועיים מהשאיבה התבשרתי על בטא 209,בלילה פתאום ראיתי מין הפרשות ורודות כמה פעמים ופסק,היום בבוקר הייתה הפרשה אחת יותר חומה ושאריות מהקרינון חומות,בורדו
יש לציין שאני חשה מעט התכווצויות בבטן וחוששת למרות הבטא לקבל מחזור.האם זה נורמלי ואם זה ימשיך זה בהכרך אומר משהו?
השאלה שלי היא האם מנוחה יכולה לעשות הבדל פה כי אתמול התרוצצתי מבוקר עד ערב וגם היום יש לי כמה התחיבויות,האם כדאי להיות במנוחה מוחלטת?
ממתינה לתשובה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר לא רלונטי,הכל בסדר
דנה14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי14/03/2010אם יש דימום , עדיף להוריד פעילות. לא ניתן לדעת מה יקרה בהמשך , אבל הסיכוי טוב שההריון ימשיך להתפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהלילך12/03/2010
היי , א\שאלה דחופה , סובלת משחלות פוליציסטיות , ומזריקה פיוריגון . הערב הזרקתי בטעות מינון כפול ואני מאוד חוששת מגירוי יתר , מעבר לזה אין לי גם מושג מה לעשות מחר , להזריק או לא ואם כן אז כמה .. הרופא שלי בחול ואין לי מושג עם מי להתייעץ עכשיו בשישי שבת. מישהי יכולה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי14/03/2010אין הוראות ברורות למצב שתיארת . אני מציע שביום שאחרי תקטיני את המינון לחצי ובהמשך תמשיכי כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA 125א12/03/2010
שלום לך,
תוצאות בדיקת CA-125 יומיים אחרי סיום מחזור= 7.4
1.מה משמעות התוצאה?
2. האם ערך זה יכול להעיד על אופי הציטסה בשחלה והסבירות אם היא אנדומטריומה או דרמואידית- כי הבנתי שבאנדוטריומה הערכים אמורים להיות גבוהים יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי14/03/2010המדד הזה אינו ספציפי ואינו יודע להבחין בין ציסטות. צריך לצרף אותו לתמונה הכללית ולבדיקות האחרות כעוד מדד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הסיבה?
מיצי14/03/2010מה יכול להיות סיבה לכך שמבחינת בדיקות הורמונליות הערכים מראים על ביוץ אבל זה לא באמת ביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיצי
ד''ר דוד ישי15/03/2010אם ההורמונים מעידים על ביוץ , לפי מה נקבע שזה לא ביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- iui במקום ivfלי12/03/2010
לרופאים המקסימים שלום:
אני מטופלת ב ivf כבר מס' טיפולים וליחידה הגעתי אחרי שני iui בלבד שבהם לא הצלחתי להיקלט . ביחידת ivf נקלטתי להיריון 3 פעמים מתוכם פעמיים מהטיפולים ובפעם השלישית ספונטני אך בשלושת הפעמים היו לי הפלות.
רציתי לדעת אם קורה מקרה שעוברים מ - ivf חזרה ל - iui ???
האם יש סיכוי טוב להצליח להיקלט ב - iui היות והצלחתי להיקלט פעם ספונטני?
אני חושבת על הרעיון הזה כי ב - ivf כל טיפול לוקח הרבה זמן וכשטיפול נכשל אז מחכים הרבה זמן עד להתחלת טיפול חדש ועד כמה שזכור לי ב - iui אין צורך לחכות מחזור טיפול מאחד לשני. ואז הטיפולים הם יותר צמודים ומסיביים וגם קצרים יותר ופחות מעמיסים את הגוף בכל ההורמונים.
הייתי רוצה את חוות דעתכם בנושא האם כדאי והאם יש סיכוי להצליח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי ה הצליח
נס13/03/2010הי לי,
אני עברתי 3 מחזורי IVF שלא הצליחו . כיוון שיש לחכות חודש בין IVF אחד לשני , בין מחזור הטיפול השני והשלישי ביצענו IUI. בראשון- טבעי- לא נקלט. בשני, עם זריקות. נקלט(כבר התחלתי לקחת דקה לקראת פרוטוקול ארוך). כרגע אני בהריון צעיר- שבוע שישי. הרופא (המקסים) אמר שזה לא רגיל לחזור אחורה- אבל עובדתית נקלטתי.
שיהיה לך בהצלחה.
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לי13/03/2010בוקר אור נס,
קודם אני רוצה לומר לך שאני שמחה לשמוע על היריון ושיהיה בהצלחה.
ורציתי גם לדעת האם לפני ivf עשית iui שלא נקלטו?
שמרי על עצמך ושיהיה במזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
נס13/03/2010הי,
האמת שלא... עשיתי ישר IVF. אני בת 40 אחרי ניתוח הסרת מיומה בפתיחת בטן (שעכב אותי בחצי שנה).איכות הזרע מצויינת. תודה. אמן שימשיך תקין:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי הרופא שטיפל בך?
לי13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי13/03/2010בוקר אור,
הלילה כשניגבתי את עצמי אחרי קיום יחסי מין, היתה לי מעט הפרשה דמית בהירה אולי כיוון חום בהיר. אוסיף ואציין שהמחזור האחרון שלי היה ב- 11.2. המחזור לא סדיר מגיע פעם בחודשיים שלושה.
האם זה ביוץ? אולי יש סיכוי להיריון אפילו שעשיתי ב- 7.2 בדיקת בטא והיה שלילי אולי היה מוקדם מידי? מה זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
לי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
לי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
לי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
ד''ר דוד ישי14/03/2010אם החצו רות שלך תקינות ואם הרית באופן ספונטאני , ה "חזרה" לטיפול של HMG+IUI בהחלט באה בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרה אחת סתומה והשנייה תקינה
לי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
פרופ' אלכס סימון14/03/2010מציע לך קודם לפנות לרופא לברר סיבות להפלות ועימו לדון האם לחזור ל IUI מספר חודשים או להמשיך IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
פרופ' אלכס סימון14/03/2010מציע לך קודם לפנות לרופא לברר סיבות להפלות ועימו לדון האם לחזור ל IUI מספר חודשים או להמשיך IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראפלזמה והפריהדינה12/03/2010
שלום רב!
האם אוראפלזמה יכולה להשפיע על כניסה להריון? אנחנו מנסים להרות כבר 5 שנים, הייתה לי ציסטה בשחלה שמאלית, עברתי ניתוח להוצאה. כמו כן המחזור שלי לא סדיר.
אנחנו צריכים להתחיל טיפול ב IVF האם אוראפלזמה יכולה לפגוע בתוצאות ההפריה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לקבל תשובה. מקפיצה.
דינה14/03/2010...................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לקבל תשובה. מקפיצה.2
דינה14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הורמונליות ושיבושים בביוץ?מיצי12/03/2010
שלום,
אני בת 36 ויש לי ילד אחד בן 7, שנולד בהריון ספונטאני בניסיון הראשון.
אנחנו כבר בערך שנתיים מנסים להיכנס להריון. אחרי שנה בערך פנינו לבדיקות - הכל נראה תקין, כולל צילום רחם, זרע וכו').
ביצעתי מס' הזרעות ללא שילוב הורמונים, שלא הצליחו.
תמיד המחזור שלי היה סדיר, בשנתיים האחרונות כל 26 יום בערך, ביוץ ביום ה- 12/13 לפי בדיקות דם ואולטרסאונד.
לאחרונה הרופא הציע לי להתחיל עם גונאל F. בפעם הראשונה בכמות מאוד נמוכה (37/75/37/75/75), לא השפיע על כמות הזקיקים.
בפעם השניה הוגדל ל- 112. התחילתי ביום הרביעי של המחזור - ומבדיקה ביום ה-7/8 הסתבר שאני כבר בביוץ, פרוג' 6 וקצת, E2 בערך 1500. ציפיתי לקבל מחזור ביו ה- 21 בערך, אבל בסוף קיבלתי מחזור רק ביום ה- 31. בין לבין עשיתי כמה בדיקות הריון (גם ביתיות, גם בדם) ויצא שלילי...
מה זה יכול להיות? שלמרות הפרמטרים ביום ה- 7 זה לא היה ביוץ? או שהיה ביוץ ואח"כ עוד אחד יותר מאוחר בגלל הגונאל?....
מתי להתחיל מעקב זקיקים במחזור הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיצי
ד''ר דוד ישי14/03/2010אני חושב שההנחה שהיה ביוץ , על סמך הבדיקות ההורמונליות שרשמת , הייתה לא נכונה והביוץ היה מאוחר יותר. את המחזור הבא תתחילי לספור מיום קבלת הוסת , גם אם הוא הופיע לדעתך באיחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות -צריכה עזרה דחוףדנית12/03/2010
היי,אני דנית בת 22
אני סובלת משחלות פוליציסטיות (כך איבחנה הרופאה ) ובבדיקות הורמונליות (ערכתי המון במהלך השנה ) בשנה האחרונה ה lh גבוה מן הfsh בהרבה כפי שמיוחס לשחלות פוליציסטיות כדוגמא:
איני בטוחה שערכתי אותן בזמן מחזור :
בדיקה אחת : fsh -6.47 ,lh-10.1
בדיקה שניה-fsh-4.41 lh-10.9
ניסיתי גלולות רגילות שיאזנו אך הן עושות לי פריחה משום מה (בעבר לא גרמו לפריחה )
אז ניסיתי גלולות סרזט המכילות פרוגסטרון בלבד והן הטיבו מעט אך הפסקתי כי רק מעט הטיבו .
לפני חודש ערכתי שוב בדיקות ביום הרביעי למחזור-
אסטרדיול-154.0pmol/l
progestron-o.4 nmol/l
fsh-4.4miu/ml
lh-4.2
prolectin-366/5
וטטוסטרון שירד מהנורמה -0.5 הפעם מחוסר
ובבדיקה לפני חצי שנה הטטוסטרון יצא מן הסוגרים מן הנורמה .מעודף
, קודם כל הרופאה אמרה בקשר לבדיקה האחרונה שהfsh לא צריך להיות שווה ל lh הוא צריך להיות גבוה ממנו .
איני חשה בטוב כבר שנה לגבי כל הביט פיזי נפשי
בבקשה,עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי14/03/2010מה בדיוק מטריד אותך , שבגללו את מרגישה צורך להיות מטופלת ? סדירות הוסת ? תופעות אחרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה הדימום?שיר12/03/2010
באריך 13.2 ווסת אחרונה.ב2.3 החזרת מוקפאים.היום החל דימום בדיוק 10 ימים לאחר ההחזרה. שאלתי היא ממה הדימום?האם הטיפול כשל? אני התמיכת אביטרל ב2.3 5.3 8.3 ו11.3 אחרונה כולם 125 mgמה דעתכם?שלשום עברתי אולטראסאונד וגנלי בשל לחצים קטנים?מאתמול כאבים כמו מחזר?מה זה יכול להיות אני מיואשת כבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי14/03/2010הדימום יכול להיות קשור בהשרשה של העובר , בכשלון הטיפול או בגורמים אחרים. את מתיאשת מוקדם מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ישי
שיר15/03/2010בבדיקת בטא בקופת חולים ביום ה12 מהחזרת המוקפאים יצא393.בטא בבית חולים אסף הרופא זה מחראז מהדעתך הערך לא גבוהה מדי?השרשה או כישלון זה היה הדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי15/03/2010הערך לא גבוה מדי . חלקו יכול להיות קשור באוביטרל שאת קבלת לתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר דוד ישי.לתגובתך..
שיר15/03/2010אבל בכל זאת זה חיובי נכון ?הריון?אובירל חצי ממנו היה אחרון ב11.3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שכן
ד''ר דוד ישי15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכהאני12/03/2010
אני שבוע ויומיים אחרי החזרה של שני עוברים, בת 27 בריאה. עוד לא יודעת אם נקלטו
בימים האחרונים הבטן שלי נפוחה בלי כאבים. האם זו תופעה מוכרת ולמה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אני12/03/2010לוקחת כל יום 3 אנדומטרין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי14/03/2010זו תופעה שכיחה . אם יהיו כאבים לכי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם שבוע מהחזרהעידית12/03/2010
אתמול בבוקר, שבוע מהחזרת עוברים בני 3 ימים היו לי מעט הפרשות חומות בהירות שפסקו, עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות: פרוגסטרון 104 ואסטרדיול 1638. אני מחדירה אנדומטרין פעמיים ביום ובולעת אסטרופם פעמיים ביום.
1. האם התוצאות תקינון לשלב זה מההחזרה?
2. האם לאור התוצאות, התמיכה מספיקה?
3. ממה יכולה לנבוע ההפרשה החומה?
4. אם אוסיף עוד טבליה ביום של אנדומטרין זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עידית
ד''ר דוד ישי14/03/2010רמת ההורמונים טובה , כולל רמת התמיכה. את יכולה להוסיף טבליה של אנדומטרין. נזק זה לא יעשה. ההפרשה יכולה להיות קשורה להחדרת הטבליות לנרתיק , להשהרשה ולעוד סיבות. בד"כ היא חסרת משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלי12/03/2010
שלום רב,
אני במעקב אולטרסאונד כבר חודש שני(אני אחרי לידה רוצה להיכנס להריון מהר).אחרי לידה לא קיבלתי מחזור עדיין ואז זה ההשתלשלות:
לפני חודש זקיק מוביל שחלה ימנית רירית עובי 7 ממ, עם זאת בדקתי חום השחר כל יום לא עלה החום ופחות משבועיים מיום שבו נמצא זקיק זה של 20 מ"מ התחיל דימום, באולטרסאונד נבדק ונראה שהרירית חזרה להיות דקה 2 ממ ונאמר לי כי כנראה היה זה מחזור ראשון אחרי לידה.
החודש, לפני ארבעה ימים שחלה שמאלית זקיק מוביל 18 ממ ורירית עבה 7 ממ. הרופא אמר שוב שאני לפני ביוץ, עם זאת כבר 4 ימים מאז החום לא עולה ובידקת ביוץ מראה שאין ביוץ, מה זה אומר הדבר הזה?
האם יתכן כי נראה כאילו הולכת לבייץ בא.ס ואין ביוץ לא יוצאת ביצית????יתכן מצב כזה?אחרת למה הזקיקי גדל והרירית מתעבה??מה זה יכול להעיד?יש לציין שהריון ראשון הופסק שבוע מאוחר עקב מום כרומזומלי כלומר הריון ראשון זה נגמר בלידה שבוע מתקדם מאוד .(להריון הראשון נכנסתי על ידי איקקלומין שכן 4 חודשים לא קיבלתי מחזור אחרי גלולות ורק אחרי פרימולוט נור הגיע מחזור בדיקות הורמונליות תקינות ואז ישר איקקלומין ואיתו נכנסתי חודש שני).האם יתכן כי רק עם איקקלומין יש ביוץ והזקיקים האלו שנצפים לא צריכים להוציא ביצית או לא יכולים כבר חודש שני?יש דבר כזה זקיקים בלי ביצית?האם שוב לקחת כבר איקלקלומן ?לאור מה שקרה לנו רוצים מהר הריון תקין בע"ה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד''ר דוד ישי14/03/2010אפשר לעשות בדיקת דם כדי לבדוק האם בייצת או לא.
לפעמים לוקח לשחלות ( שהיו בדיכוי די עמוק במהלך ההריון ) חודשיים או שלושה עד שהן חוזרות לתפקוד מלא לאחר לידה.
ובכל זאת , אם הריון קודם הושג ע"י איקקלומין כי הוסת היה מאד לא סדיר או היה קושי רציני להרות , הגיוני לא להתחיל את כל הסיפור מהתחלה אלא להתחיל מיד עם איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין וגונל Fמורן11/03/2010
שלום רב
אני לאחר שני מחזורים עם איקקלומין שבמהלכם השחלות לא הגיבו ולא גדלו זקיקים.
רציתי לדעת, האם על פי תגובת השחלות לאיקקלומין ניתן לחזות תגובה לגונלF?
1) האם יכול להיות שגם כתגובה לזריקות "יתנגדו" השחלות שלי? או שהגונל בהכרח יביא לצמיחת זקיקים ולביוץ?
2) האם 0.75 זה המינון הנמוך ביותר איתו מתחילים בדרך כלל?
3) האם גם בגונל ניתן להעלות מינון כמו באיקקלומין מחזור אחרי מחזור או שהעלאת המינון נעשת באותו מחזור בהתאם לתגובת השחלות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- בעלת משקל עודף, בת 27
דנה12/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גונל
מאיה12/03/2010מהניסיון שלי- היתרון של הזריקות הוא שמעלים את המינון תוך כדי הטיפול עצמו, אפשר ממש במעקב יום אחרי יום או יום כן יום לא, ככה לפחות זה היה אצלי במחזור הראשון שהגעתי לרופא לאולטרסאונד כל יומים והוא התאים את המינון אחרי שלמד את הגוף שלי ותגובתו. 75 יחידות זה לא המינון הנמוך ביותר, כמו שאת רואה על העט, אבל זה מינון התחלתי סביר- אצלי העלו אותו תוך כדי המחזורה ראשון כבר ל 150 ושמעתי על בנות שמקבלות 450 יחידות ליום.. המטרה בהשראת ביוץ לקראת הזרעה היא לגדל שניים שלושה זקיקים שיגיעו להבשלה באותו זמן. זה שונה מIVF כי שם יש שאיבה ולכן רוצים הרבה יותר זקיקים. בהזרע הלא רוצים המון זקיקים כי אז יש חשש להיריון מרובה עוברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן, עוד דבר
מאיה12/03/2010זה שלא היתה תגובה לאיקקלומין לא אומר שלא תהיה תגובה לגונל ואם כן אז יעבירו אותך לתרופות אחרות- יש נשים רבות במצב הזה ולשמחתנו יש אפשרויות שונות להשראת ביוץ.
אם מראש לא היה סיכוי הרופא לא היה נותן לך את הגונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גונל
מורן13/03/2010מאיה תודה רבה, מאחלת גם לך המון הצלחה.
על פי הוראות הרופא שלי אני צריכה להזריק כל יום 0.75 במשך 5 ימים ורק בסיום חמשת ימים אלו להגיע למעקב זקיקים. האם זה נורמלי?
לא כדאי לעקוב במהלך חמשת הימים כדי להגדיל או להקטין מינון בהתאם?
אשמח לקבל את תגובת הרופאים
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מורן
ד''ר דוד ישי14/03/20101. זאת אפשרות , אבל הסבירות לכך נמוכה
2. כן , אבל אפשר להתחיל גם בפחות
3. אפשר להעלות גם תוך כדי הטיפול וגם מטיפול לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותלי11/03/2010
שלום
בת 27 לפני שנתיים וחצי ניכנסתי להריון אך התברר שהוא חוץ רחמי , ההפלה היתה טבעית . חודשיים לאחר מכן ניכנסתי שוב להריון והוא היה תוך רחמי . מהלך הריון תקין ובדיקת קרשיות דם תקינה . ההריון הסתיים בשבוע 29 . הגעתי עם פתיחה מלאה כנראה ירידת מים היתה יום לפני כן , עקב צניחת חבל טבור נערך ניתוח קיסרי . שנה ושלושה השתמשתי בגלולות מסוג סרזט ומליאן . לפני חצי שנה הפסקתי בנסיון להכנס להריון נוסף אך ללא הצלחה . קבל המחזור שלי היתה לפי הסדר הבא 30 יום 30 יום 25 יום 27 יום 25 יום 27 יום . אורך המחזור בין 7 ל8 יום ואני שומרת טהרה כך שעד לקיום יחסים עוברים 7 ימים נוספים . בחודש האחרון קניתי ערכות ביוץ וקיימנו יחסים בערב שבו LH היה חיובי . יום למחרת הוא כבר היה שלילי . התייעצתי עם רופאת נשים שאמרה שאנסה עוד חצי שנה ואם לא אצליח אחזור אליה . השאלה האם באמת כדאי להמתין את החצי שנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי14/03/2010אם את ללא ילדים , לאור ההסטוריה שלך , יש טעם לשקול התחלה מוקדמת יותר של הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אפשרי ואיך עושים את זה.יי11/03/2010
אני בת 30 הריון. שלישי. יש לי 2 בנים ובהריון הנוכחי גם הולך להיות לי בן. אנחנו נורא רוצים בת ואני רוצה אחרי הלידה הזו וחצי שנה לאחר מכן להרות שוב. האם יש לי זכות לבקש לבצע הפריה במטרה להרות עם מין מסוים קרי עובר ממין נקבה. אם כן כיצד אני כולה להתחיל את התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בקשה לבת"
שירה12/03/2010תשמחי מאד שיש לך 2 בנים ושלישי בדרך.
תסיימי בהצלחה את ההריון הזה.
ורק אחרי שהכל יעבור בשלום, תחשבי הלאה.
אל תקראי תיגר על מזלך הטוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אפשרי - הקריטריונים
לימונית12/03/2010שלום לך,
ראשית, גם אני מאחלת לך היריון עם לידה מוצלחת וילד בריא בסופו, אבל לגבי שאלתך, אז התשובה היא כזו:
מתירים לבחור את מין העובר רק לאחר שיש א-ר-ב-ע-ה ילדים בני אותו המין.
לדעתי זה נובע לא רק מסיבות אתיות אלא בעיקר מסיבות כלכליות, מכיוון שהתהליך מצריך טיפול IVF, שהוא טיפול יקר (ויש בו גם סכנות מסוימות), משרד הבריאות החליט על כך שמין העובר יכול להיבחר במקרים כאלה רק לילד החמישי, כי מעט מאוד אנשים רוצים או יכולים לאפשר לעצמם ילד חמישי, וכך השתתפות המדינה נמנעת מעצמה.
מקווה מאוד בשבילך שבהיריון הבא תזכי לבת באופן טבעי.
היריון מוצלח,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום "
ד''ר דוד ישי14/03/2010כמו שכתבו לך , מדובר בילד חמישי. צריך להפנות בקשה לועדה מיוחדת שמונתה ע"י משרד הבריאות. לא פשוט לקבל אישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילאלה11/03/2010
שלום, עברתי שלושה טיפולי IVF לא מוצלחים. הרופא החליט להעביר אותי לפרוטוקול ארוך והורה לי להזריק דקפפטיל במשך שבועיים לפני הטיפול הרגיל - זה שעברתי עד היום שמתחיל בגונל F וממשיך בצטרוטייד ומנוגון. ניסיתי לקרוא קצת על דקפפטיל אבל חוץ מתופעות הלוואי שלו לא הבנתי מה הוא עושה ולמה הוא טוב, אולי מישהו יכול להגיד לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדכא ביוץ
דנה11/03/2010בפרוטוקול ארוך מתחילם לפני הטיפול ההורמונלי עם מדכא ביוץ(שלא תביצי לפני השאיבה)
בעצם הוא מחליף את הצטרוטיט אך עובד בצורה שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלה14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלה
ד''ר דוד ישי14/03/2010מונע ביוץ ספונטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)