מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים הלאה???חסויה17/03/2010
שלום רב!!!
אני מטופלת ע"י IVF לאחר שני מחזורים של החזרת מוקפאים ובשניהם נקלט הריון אך ללא דופק ונאלצתי לבצע גרידה. ברצוני בבקשה לדעת איזה בירורים אני אמורה לעשות עכשיו לפני שאני עושה מחזור IVF שלישי??
בנוסף, עשיתי ביום שני את הגרידה מתי אני אמורה לעשות בדיקת בטא לרות שזה ירד? מתי מבצעים את האולטרה סאונד אחרי הגרידה לראות שהכל בסדר? וכמה זמן אחרי הגרידה אני מתחילה את הבירורים? סליחה על האריכות ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
פרופ' אלכס סימון17/03/20101. לאחר גרידה צריך בקורת במרפאה לאחר חודש. בדרך כלל לא מציעים לעקוב בעל קול או דם להריון. ממתינים לוסת. הבדיקות הללו מבוצעות רק אם הדמום נמשך מעל שבוע, אם מופיע חום או כאבי בטן קשים.
2. בבקורת עם הרופא לאחר חודש, שואלים אם יש בירור שצריך לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת.....דנה17/03/2010
שלום רב
בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר שני מחזורים של איקקלומין הרופא הודיע "שעולים כיתה". גונל F למשך 4 ימים 0.75.ובנוסף השבחה והזרעה. (זרע תקין)
קניתי את המזרק, מוכנה לקחת פרוברה.. אבל מתלבטת אם להמתין לביוץ טבעי בפעם האחרונה, ואז להשתמש באוביטרל והשבחה+הזרעה, ולהמנע מזריקות והורמונים מיותרים...
בשנה האחרונה יש לי מחזורים של חודשיים בממוצע (58-76 יום) מתוכם עליתי פעם אחת על ביוץ טבעי. היום אני ביום ה 41 למחזור, כאשר בתחילת המחזור לקחתי איקקלומין שלא השפיע.
האם לדעתכם קיים סיכוי לביוץ טבעי? ואם כן מתי הוא צפוי להגיע?
האם האיקקלומין שנלקח בתחילת המחזור מעכב את הביוץ הטבעי, מקדים אותו, מבטל אותו?
האם אני מבזבזת זמן וכדאי כבר לקחת את הפרוברה לזרור הווסת ולהתחיל עם הזריקות?
אשמח לתשובה מפורטת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול17/03/2010אפשר לקחת דם להורמונים כדי לראות אם את בכיוון של ביוץ, או אחריו. אם כן - אפשר להמתין עם פרוברה. אם לא - עדיף לקחת פרוברה, ועם הופעת המחזור להתחיל בטיפול עם גונאל.
איקקלומין לרוב גורם לביוץ, אך לא תמיד.
אין דרך לנבא מתי יהיה הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ביום השלישי של הווסתחסוי17/03/2010
בוקר טוב,
לאחר בדיקות דם שלי E2 לא יורד מתחת ל- 300 כך גם היה בחודש שעבר, ולכן לא היה ניתן להתחיל טיפול, היום הוא יום השלישי של הווסת האם ניתן להתחיל היום גלולות ע"מ "להתנקות" מציסטות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ניתן להתחיל בגלולות
פרופ' אלכס סימון17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה-גילוי ציסטותאושרית17/03/2010
פרופ' סימון שלום,
בהמשך לתשובתך האם יש אפשרות שעד הגעת המחזור בעקבות גילוי ציסטות לא פעילות יש סיכוי בזמן הזה להיכנס להריון? יש סיכוי שיהיה ביוץ בזמן הזה לאחר הפסקת טיפול וללא זריקות מוניופור כרגע?
ומתי לדעתך אמור להגיע המחזור?
תשובה: בעיקבות טיפול הורמונאלי לעיתים נותרים בשחלות שאריות לאחר הביות אלו הן ציסטות לא פעילות. אין הם זקיקים ישנים. לא נוהגים להתחיל טיפול בנוכחות ציסטות וממתינים להעלמותם. הציסטות הן ממצאים לאחר ביוץ, ולכן לאחר אוביטרל היה ביוץ, לא הרית ונותרו הציסטות. מחכים להעלמותם עתה.
בודאי שאת יכולה להרות ללא טיפול, היות וזה לא קרה עד עכשיו, הרופא בטיפול מנסה לזרז את השגת ההריון.
פרופ' אלכס סימון
מנהל המרכז להפריה חוץ גופית
בית החולים הדסה עין כרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן ביוץ בנוכחות ציסטות
פרופ' אלכס סימון17/03/2010את יכולה לעעקוב בבדיקת על קול ולראות אם הצסטות נסוגות ובאם מתפתח זקיק אחר לביוץ.
מחזור מגיע שבויים לאחר ביוץ. מצאי את הביוץ ותדעי לחזות מתי צריך להגיע הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר לדעת מה הבדיקות אומרות -שיצליחעדהלידה16/03/2010
הבדיקות נעשו ב11.3 (ההחזרה היתה 5.2) אנסה לפרט את הבדיקות לפי הסדרCMV-IGG-POSITIVEהערכים הם(0.00-0.39)לפי הבדיקה היא יצאה ממסגרת וכך היא מופיעה 5.20 IU/ML
CMV IGG<0.4 =IU/ML=NEGATIVE
CMV IGG<0.4-0.6 =IU/ML BORDERLINE
CMV IGG>0/6=P0SITIVE
CMV IGM=NEGATIVE
HBS-NEGATIVE
HCV ABS-NEGATIVE
RUBELLA-IGG 99/50 IU/ML
עד 15 לא מחוסן
כל הנוגדנים נמוך :30-15
יותר מ-30 מחוסן
TOXOPLASAMA-IGG 3.OO IU/ML(0.00-7.10
NEGATIVE
( TOXO IGG <7.2 IU/ML= NEGATIVE
TOXO IGG 7.2-8.8 IU/ML = BORDERLINE
TOXO IGG >8.8 IU/ML = POSITIVE
TOXOPLAMSA -IGM =NEGATIVE
TPPHA= NEGATIVE
PARVOVIRUS IGG= POSITIVE
PARVOVIRUS IGM= NEGATIVE
אלה הבדיקות אשמח לקבל את תשובותייך המיקצועיות.תודה רבה
אני בשבוע 7 פלוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???????...
שיצליחעדהלידה22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ' אלכס סימון22/03/2010כל הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות 12 יום אחרי החזרהעידית16/03/2010
לפני שבועיים ויום עברתי שאיבה ושלושה ימים אחרי החזרה של 3 עוברים.
לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום ופעמיים ביום אסטרופם 2 מ"ג.
היום עשיתי בדיקת דם ואלו תוצאותיה:
אסטרדיול - 5908
פרוגסטרון - גדול מ-127
בטא - 508
הרופא הנחה אותי להמשיך עם 2 אנדומטרין ביום ולא לקחת יותר אסטרופם.
1. מדוע לא לקחת יותר אסטרופם?
2. האם 2 אנדומטרין מספיק? אני מפחדת שלא יספיק כי הוא הנחה אותי לעשות שוב בדיקת דם בעוד יומיים לוודא הכפלת בטא וזהו עד הUS הראשון בעוד שבועיים וחצי.
3. הבנתי שכנראה לפחות 2 עוברים נקלטו, האם ניתן לדעת לפני ה- US אם שניים או שלושה?
4. בכמה אמורה להכפיל את עצמה הבטא כל יומיים? פי 2 או 1.5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובתכם
עידית17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, מנסיון
TIMI17/03/2010הבטא מכפילה את עצמה כל 48-72 שעות לפעמים ההכפלה היא פי 2 ולפעמים פי 1.5 ושניהם תקינים.
אני אחרי החזרת 2 עוברים יום לפנייך וקיבלתי אנדומטרין 2 ביום מההתחלה. הכמות שהרופא אומר לקחת תלוייה בבדיקת הפרוגסטרון אז אל תדאגי לגבי זה.
שאלה: איך ידעת ששניים נקלטו? אני הייתה לי תטצאת בטא 433 ב 16.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתימי
עידית17/03/2010ממה קראתי באינטרנט אז בטא עד 100 זה בדרך כלל עובר אחד ומעל 100 ובטח 508 כמו שיצא לי :-) זה כנראה יותר מעובר אחד כך שאולי גם אצלך... למרות שאני עשיתי שאיבה ביום שני 1.3 והחזרה ביום חמישי 4.3 ובטא ב-16.3 שזה 12 יום מההחזרה אז אם השאיבה שלך יום לפני אז אולי הבטא שלך לא כל כך גבוהה...
כמה עוברים החזירו לך? טריים או מוקפאים?
את לוקחת עוד משהו חוץ מאנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עידית
TIMI18/03/2010הוחזרו לי 2 עוברים ואני לוקחת מיקרופירין ואנדומטרן.
יום א' יש לי אולטראסאטנד. מתי שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתימי
עידית18/03/2010ביום א'? למה כל כך מוקדם? ניתן לראות דופק רק משבוע 6 בערך ... לי נאמר לבוא בעוד שבועיים אבל זה יוצא חוה"מ אז אעשה אחרי החג שאז אהיה בשבוע 7 וכמה ימים שזה גם הכי בטוח כי בשבוע 6 לא תמיד רואים דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידית
פרופ' אלכס סימון17/03/2010המשיכי באותו מינון בו הרית. אין צורך בשינוי תרופות. מעקב לפי הוראות הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי אסטרופם??? למה נאמר להפסיק?
עידית17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
פרופ' אלכס סימון17/03/2010רמת אסטראדיול בדם כה גבוה שהתוספת של כדורים דרך הפה זניחה ומיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודה אחרי החזרהרונית16/03/2010
שלום רב!
בתאריך 9.3.10 עברתי החזרה של 4 עוברים בני 8 תאים ו - 6 תאים ,בחלקם בעזרת הנצה.
זהו טיפול מס' 7 לאחר ש הטיפולים הקודמים כשלו.
מאז אני נוטלת פרוגינובה פעמיים ביום ונרות אנדומטרין 3 פעמים ביום. ביום שבת והיום עם יציאת שאריות הנר לתחתון הופיע כתם אדום בהיר על התחתון. זה נראה כאילו הפרשת הנר היא בצבע ורוד חזק. שאלתי היא מה הסיבה שיכולה לגרום לכך והאם יש סיבה לדאגה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה לאחר החזרה
רונית17/03/2010שלום רב!
בתאריך 9.3.10 עברתי החזרה של 4 עוברים בני 8 תאים ו - 6 תאים ,בחלקם בעזרת הנצה.
זהו טיפול מס' 7 לאחר ש הטיפולים הקודמים כשלו.
מאז אני נוטלת פרוגינובה פעמיים ביום ונרות אנדומטרין 3 פעמים ביום. ביום שבת ואתמול עם יציאת שאריות הנר לתחתון הופיע כתם אדום בהיר על התחתון. זה נראה כאילו הפרשת הנר נצבעה בצבע אדום בהיר. שאלתי היא מה הסיבה שיכולה לגרום לכך והאם יש סיבה לדאגה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
פרופ' שחר קול17/03/2010לא ניתן לדעת.
מציע להתמיד בטיפול התרופתי ולבצע בדיקת דם להיריון במועד שניקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בהמתנה לבטאשירה16/03/2010
שלום רב רופאים יקרים
ביום שישי עלי לבצע בדיקת בטא לאחר החזרת 4 עוברים טריים.
היום הבחנתי בטיפת דם קטנה על התחתונית ומעט בעת הניגוב.
מה פשר הדבר? שהפעם לא הצליח? אני בלחץץ.
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תגובתכם...
שירה17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא ניתן לאמר
פרופ' אלכס סימון17/03/2010הכתמה אינה מעידה על הצלחה או כשלון. הכתמה לעתים קיימת לפני וסת והכתמה לעיתים מתרחשת בגלל השרשת הריון. אנו מעדיפים כמובן את האפשרות השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?אפרת16/03/2010
שלום רב . ביום ה 25.2 עשיתי שאיבה וביום א 28.2 עשיתי החזרה 3 עוברים ביום א 14.3 עשיתי בדיקת הריון ויצא 1050 והיום יום ג 16.3 יצא 2300 אמרו לי שביום א 28.3 אני צריכה לעשות אולטרסנד לבדוק דופק .
1 רציתי לדעת אם זה לא מוקדם לבדוק דופק ?
2 והאם השלושה ימים שהעוברים היו במעבדה הם כוללים את הימים של ההריון ?
3 והאם אני לא צריך לחשב שבועים מחזור כמו שכולם עושות ?
4 רציתי לדעת באיזה שבוע אני נכון להיום ?
5 שבוע מחשבים לפי שבעה ימים ? וכמה שבועות יש בחודש אם אני רוצה לדעת באיזה חודש אני ?
6 וביום א 28.3 יום בדיקת הדופק באיזה שבוע אני יהיה?
בתודה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תגובה
אפרת17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש חישוב פשוט
פרופ' אלכס סימון17/03/2010החזרה ב-28/2 . מתקנים את תאריך הוסת האחרון ל-14/2 . ומכאן סופרים 40 שבועות הריון.
14.3 את 4 שבועות הריון
21.3 את 5 שבועות
מכאן שהיום, 17/3 את 4 שבועות הריון ועוד שלשה ימים. זה נקרא השבוע החמישי להריון.
בדיקות הבטא גבוהות למה שמצופה. על כן בדיקת על קול ב-28/3 (שבוע 6 לחישובנו) יראו מה מספר השקיות ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ואין הריוןסלונה16/03/2010
שלום
אני נמצאת 13 יום אחרי הזרעה. עשיתי היום בדיקת הריון ביתית וקיבלתי תשובה שלילית.
המחזור שלי מאחר ב- 5 ימים (יש לי מחזור של 32 יום בממוצע והיום אני ביום ה-37).
האם קיים עדיין סיכוי שאני בהריון?
והאם להמתין או לעשות בדיקת דם לבדוק זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי16/03/2010הזמן הנכון לעשות את הבדיקה הוא 14 יום או יותר מיום ההזרעה . אז יש אפשרות שאת בהריון וכדאי לעשות את בדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
סלונה16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין נושא
נועם17/03/2010אני אמורה לעשות את הבדיקה בעוד 4 ימים והיום קבלתי מחזור,מה זה בעצם אומר?אני לוקחת אנדומטרין ולצערי,שכחתי כמה פעמים,האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעות של רופאיםקאר16/03/2010
אני מיואשת ואיני יודעת כבר מה נכון פה בפורום עי הרופאים נאמר לי שאנדומטריוזיס אינו פוגע באיכות הביציות ואינו מפריע להקלטות של הריון ורופא בכיר מנהל יחידת ivf מפורסמת שבה ביצעתי 2 טיפולים שנכשלו אומר לי שהסיבה כי אנדומטריוזיס אכן פוגע באיכות הביציות ולכן הטיפולים נכשלו וזאת כי בקשתי את החומר שלי להתיעצות נוספת אנא מה הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה עוד תוספת
קאר16/03/2010האם זה דבר שכל רופא ודעתו או שזה עובדות שכולם צריכים לתת אותם דיאגנוזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס ובעית זרעקאר16/03/2010
אני בת 26 עם אנדומטריוזיס בינונית ובעלי עם בעיית מורפולוגיה בזרע של 1 אחוז אחרי שתי הפריות שנכשלו וגם לא נשארו כל מוקפאים מכל הביצים שנשאבו פעם 10 וםעם 15 האם יש מצב שנתונים כאלה של שנינו לא יהייה ניתן להכנס להריון או שרק מצב שזה לוקח יותר זמן ממצב שרק לבן זוג אחד ישנה בעיה ולא לשניהם למה לפי דעתך עם נתומים אלו כל העוברים לא שרדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלות
קאר16/03/2010האם פרוטוקול שונה יכול לשנות משהו או שהכל על אותו עקרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חנה
ד''ר דוד ישי16/03/2010מדובר בסכויים נמוכים יותר. והשאלה היא בעיקר של סבלנות והתמדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ישי
איריס17/03/2010הייתי רוצה לדעת יותר למה הכוונה פחות סיכויים האם בהרבה יותר כי פה בפורום נאמר עי הרופאים שאנדומטריוזיס אינו משפיע על הביציות וגם לא על הקליטה ולכן מה כן הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שדולגה לדר ישי
איריס18/03/2010ענית לי קודם שיש פחות סיכויים להריון כאשר ישנה בעיה של אנדומטריוזיס בינונית יחד עם בעיית מורפולוגיה של של 1 אחוז אשמח להסבר יותר מפורט האם הרבה פחות סיכויים או שלא כל כך משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איריס
ד''ר דוד ישי20/03/2010אני לא רוצה לדבר על מספרים , אבל אנדומטריוזיס יכול לגרום להדבקויות ולבעיה חסימתית ( שאינה רלוונטית אם את עושה טיפול IVF ) וכן לפגוע במידה כזו או אחרת באיכות הביציות ובסיכויי העובר להקלט ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
חסוי20/03/2010האם זה תקיו שיש דימום (כתם חום בהיר) שהופיע אחרי שבוע ותחושות כמו לפני מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולות לפני IVFרז16/03/2010
שלום
אני נוטלת גלולות בכדי לתזמן את הוסת לתחילת אפריל כדי להתחיל בטיפול נוסף של IVF.
אני עושה זאת חד פעמי, מאחר והמועד הטבעי של המחזור ייצא כשאהיה בחופשה, ולא רציתי להמתין זמן ארוך מדיי להתחיל בטיפול.
שאלתי היא האם היה ניתן לקחת גלולות שבועיים בלבד מהמועד הרצוי או שחפיסה שלמה של 21 גלולות עדיפה?
חישבתי לפי 21 גלולות ופתאום אני חושבת שאולי היה אפשר לקחת רק 14 יום, כדי לקבל וסת בזמן הרצוי.
אשמח לתשובתכם
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר 14 יום
ד''ר דוד ישי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת אנדומטריןהילה16/03/2010
אני מקבלת כתמיכה אנדומטרין פעמיים ביום עד שבוע מההחזרה ומאותו יום ליתר בטחון 3 פעמים ביום..
אני יודעת שהדעות חלוקות בנוגע לשאלה אם יש צורך לשכב אחרי החדרת הטבליה או לא וליתר ביטחון בבוקר ובלילה מחדירה בשכיבה, בבוקר נשארת לשכב עוד 10 דקות ובלילה נשארת לשכב עד שקמה אחרי כמה שעות לשירותים באמצע הלילה ובעבודה שמה בישיבה כי אין לי ברירה.
למרות זאת יש לי כל הזמן הפרשות של החומר כמו קוטג' ולמרות ששוכבת בבוקר מיד איך שקמה יש לי הפרשות רבות של החומר ולעיתים במשך היום התחתונית ממש רטובה.
1. אם כל הטבליה נמסה ויוצאת כהפרשה אז מה נספג? במיוחד שאני מרגישה שהכל יוצא איך שאני קמה.
2. אני מחדירה את הטבליה עם המוליך הכי עמוק שיכולה ולאחר מכן מכניסה את האצבע הכי עמוק שיכולה לוודא שנכנס עמוק אבל אני מצליחה להרגיש את הטבליה עם הקצה של האצבע אז זה לא אומר שהטבליה לא נכנסה מספיק עמוק? האם החומר יכול להגיע למקום הנכון גם עם הוא לא מוחדר עד הסוף? היו פעמים בודדות שלא בצלחתי למצוא אותה כך שכנראה שיש מקום יותר עמוק בשבילה להכנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
פרופ' מרתה דירנפלד16/03/2010ההורמון נספג דרך דפנות הנרתיק והחומר ש"ממיס" את ההורמון כמובן לא נספג
זה כמו שבקפסולה של האנטיביוטיקה יש אבקה שנספגת והקפסולה שעשויה מפלסטיק לא נספגת אלא מופרשת בצואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה שהצליחהעדי16/03/2010
עשיתי החזרת עוברים ראשונה ב24/2 ההפריה הצליחה
אתמול עברתי אולטרסאונד ורואים 2 שקים.
אבל אני לא מצליחה להבין איך סופרים את השבועות
לפי מה שכתוב בשאלות הנוספות אני בשבוע 5.4
אבל זה לא הגיוני הביציות הופרו ב21/2 זאת אומרת שעכשיו הם בני 3.2 שבועות.
אז איך לחשב??????????
אתי אפשר לבדוק דופק לעוברים?
בבקשה תסבירו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
פרופ' מרתה דירנפלד16/03/2010תמיד מוסיפים שבועיים מתאריך שאיבת הביציות
כמו לכל האוכלוסיה שם מחושב גיל ההריון לפי וסת אחרון ולא לפי היוץ שמתרחש כשבועיים אחרי הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי16/03/2010אז זאת אומרת שאני עכשיו בשבוע 5 אז מתי אפשר לבדוק דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מחכה לתשובה
עדי16/03/2010אים ההחזרה היתה ב24/2 האים אני באמת בשבוע 5.4 ומתי אפשר לבדוק דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
עדי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)