מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית רחם ודימום ווסתיחסויה08/02/2009
שלום רב, נמצאת בטיפולי פריון במחזורים טבעיים מזה כשנה. פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין. חשד לאנדומטריוזיס עקב אנדומטריומה בשחלה בקוטר כ- 4 ס"מ ודיסמנוריאה שהחריפה מאד בשנת הטיפולים. לפני כשבעה חודשים גרידה בשבוע שביעי בעקבות הריון (לאחר הזרעה) שהפסיק להתפתח. מאז החל מיעוט בדימום הווסתי. היסטרוסקופיה שבוצעה לפני כ- 3 חודשים- תקינה. ווסת אחרונה לוותה בכאבים עזים עד כדי עילפון, כולל שלשולים והקאות, אך כמעט ללא דימום כלל. רירית רחם לפני ביוץ במחזור שלפני הווסת 11 מ"מ. יום שני לווסת אחרונה 3 מ"מ. לציין, כי הרירית תקינה בכל ה-US. בנוסף, בשנים האחרונות פחת הדימום הווסתי, אך לאחר הגרידה התופעה החמירה בצורה קיצונית. שאלתי- עובי רירית שכזו אמור לגרום לדימום ווסתי, אם כן, לאן מתפרקת רירית הרחם? האם יכול להיות קשור לאנדומטריוזיס? אודה על כל התייחסות/ המלצה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול09/02/2009יתכן וחלק מהרירית הנושרת מוצא דרכו לחלל האגן דרך החצוצרות.
זו אחת התיאוריות שבבסיס אנדומטריוזיס.
תופעה זו עלולה לגרום לכאבים.
אולי יש חסימה חלקית בצוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירת רחם- המשך
חסויה09/02/2009ערב טוב ד"ר קול, ראשית, תודה על המענה. האם היסטרוסקופיה היתה מאבחנת חסימה חלקית בצוואר? כלומר, האם בהנחה שההיסטרוסקופיה תקינה- זה אינו הגורם. בנוסף, על איזו בדיקה היית ממליץ לשם אבחון הבעייה? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/02/2009יש מקום לשקול לפרוסקופיה.
יש לנסות להעביר קטטר של הזרעה דרך הצוואר כדי לוודא שתעלת הצוואר פתוחה ללא קשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת פרוגסטרוןNW3208/02/2009
היי. בנסיונות כניסה להריון שני כבר כמעט שנה. חודש שני במעקב זקיקים בד"כ ביוץ ביום 20-21, החודש לקחתי איקקלומין (ביוץ ביום19 -18) ובדיקת פרוגסטרון ביום 25 הראה 42.2... אורך מחזור בד"כ 30 יום... מה אומרת בדיקת הפרוגסטרון? האם שלי בסדר? אשמח לתשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ תקין.
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמיןטל08/02/2009
שלום שוב, בעניין המטפורמין שהתחלתי לקחת אתמול: עשיתי בדיקת קרטינין ביולי שיצאה 0.6 (החלק הנמוך של הנורמה). ובדיקת אוראה בנובמבר שיצאה 29 (באמצע הטווח). האם עלי לבצע שוב את הבדיקות או שהזמנים עדיין תקפים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין ותקף.
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןשרון08/02/2009
סליחה שכחתי להוסיף...האם גם לדלקת באגן יש השפעה על היכולת להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית שלום
פרופ' שחר קול09/02/2009כן, דלקת באגן עלולה לגרום לנזק מכאני לחצוצרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ודלקת באגןשרון08/02/2009
שלום רב האם לפטריה במפשעה בזמן הביוץ יכולה להשפיע בצורה כזו או אחרת על הביוץ והיכולת להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ביותר!!מיכאלה08/02/2009
אני ממש בטירוף.בני 29,מנסים להיכנס להיריון 7 חודשים בלי הצלחה.הבדיקות שלי תקינות לגמרי ושל בעלי כמעט לחלוטין תקינות. כל חודש אני מזהה את הביוץ באופן תקין באותה ערכה. החודש קרה משהו חריג.חשתי כאבים שלושה ימים לפני הביוץ המשוער.בדקתי עם הערכה וראיתי ביוץ.במשך שבועיים שלמים הערכה מראה ביוץ! קניתי כמובן עוד ערכות כי חשבתי שאולי היא מקולקלת וכל הערכות הראו ביוץ. מחר אני אמורה לקבל ורק היום נעלם הקו שמראה ביוץ. 1)אמרו לי שלעיתים ערכת הביוץ מראה שני קווים כשיש היריון.האם זה נכון?? 2)אם זה נכון אז כיצד יתכן שנעלם לפתע הקו? 3)האם מומלץ לבצע בדיקת היריון ביתית לפני האיחור? אודה מאוד לתשובות שלכן. אני היסטרית בטירוף. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טירוף
פרופ' שחר קול09/02/2009מציע לחדול מבדיקות ביוץ לפי הערכות השונות.
מציע לפנות לרופא נשים אם עוד 5 חודשים לא תהרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר אחרי שאיבהמירי08/02/2009
שאבו לי 30 ביציות והיה לי גירוי יתר קשה הייתי מאושפזת כשבוע וחצי בביה"ח היה לי מים בבטן קושי בנשימה ובעקבות הגירוי תפקודי הכבד שלי השתבשו השאלה שלי האם בעתיד קיים סיכוי שהכבד והכליות לא יתפקדו כמו שצריך בעקבות מה שעברתי? והאם אין בזה רשלנות רפואית שהגעתי למצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול09/02/2009גירוי יתר הוא מצב רפואי הפיך, כלומר כל המערכות חוזרות למצבן הרגיל עם ההחלמה.
בכינוס שהתקיים בשבוע שעבר באתונה הציג פרופ' פול דברויי מנהל יחידת IVF בבריסל (מהגדולות והמובילות באירופה) את ניסיונם עם גיורי היתר. למרות שימוש זהיר ומתון בתרופות, עדיין כ- 1% מהמטופלות שם פיתחו גירוי יתר. כלומר, מדובר בסיבוך מוכר שקשה מאוד למונעו לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי?mimi108/02/2009
היום התחלתי סוף סוף לעבוד הכל היה ורוד ויפה עמדתי ליד הבוסית ושיא החוצפה הפקידה שעובדת איתי זרקה באוויר מה זה הבטן הזאץ מה את בהריון אני השתתקתי במקום ועניתי שכן בתוך שלוש דקות פיטרה אותי הבוסית אני הלכתי הביתה שבורה ובוכה כי הבעל שלי חייל עש\דיין שהגעתי היתה ראיתי דימום ההיתי בשוק רצתי מהר למרפאת בריאות האישה הרופא טען שאין דופק למרות שביום שלישי רק ראו דופק לא האמנתי לו כי מכשיר האוחטרה סאונד שלו ממש ישן הלכתי למיון נשים בבית חולים ושם הרופא ראה דופק ועובר שמאים לשבוע 6 ואני בשבוע שבע +שבע האם זה נורמלי שהעובר לא יתאים לגיל ההריון האמיתי? אני כבר מיואשת מהיום המגעיל הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי08/02/2009לצערי, אם כבר ראו דופק והיום הוא איננו , כנראה שההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקה חוזרת היה דופק
mimi108/02/2009לאחר שהרופא טען שאין דופק ניגשתי למיון נשים בבית חולים ששם יש מכשיר יותר מתקדם ואכן ניצפה דופק אך העובר מתאים לשבוע שש פלוס במקום שבע פלוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהסבי08/02/2009
אני בתחילת טיפול הרופא נתן לי לשתות 3 פעמים ביום למשך 5 ימים פרוברה כדי לקבל מחזור (בגלל שאני פוליציסטית והמחזור לא סדיר ) מסיבה מסוימת עברו כבר 8 ימים משסימתי לשתות את הכדורים ועדין לא קיבלתי מה יכולות להיות הסיבות לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סבי
ד''ר דוד ישי08/02/2009הרירית הייתה דקה
את בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלימור08/02/2009
שלום רב, אני בת 30 אורך מחזור בין 29-30 יום ביצעתי בדיקת זקיקים : ביום ה-13 - 18.5 מ"מ זקיק, עובי רירית: 8.4 מ"מ ביום ה-14 - 19.5 מ"מ זקיק, עובי רירית: 8.9 מ"מ מתי אמור להתרחש הביוץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר של לימור
ד''ר דוד ישי08/02/2009ביום 15-16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןאני08/02/2009
שלום האם יש רמת מסוימת של פרוגסטרון שיכולה לרמוז על הריון? יש לי 63 nmol/l 5 ימים אחרי ביוץ, האם זה אומר משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי08/02/2009לא. רצוי מאד להמנע מלהסיק על סמך רמת ההורמונים לגבי הצלחת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסוי08/02/2009
שלום , אני אחרי טיפול IVF שעבר בהצלחה הבטא הראשונה היתה 98 הבטא השניה אחרי יומים הינה 159 זה היה אמור להכפיל את עצמו זה עלה אך לא הכפיל האם זה מעיד על בעיה אנא הרגיעו אותי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סמדר
שיר08/02/2009מנסיון שלי לא אמורה להיות הכםפלה ברורה וכמובן מזל טוב שיהיה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
נטלי12308/02/2009רציתי לדעת אם הרגשת משהו בשבועיים שלאחר ההחזרה? אני פשוט שבוע לאחר החזרה ובמתח... האם מרגישים משהון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא מרגישים כלום
חסוי09/02/2009אני כל כך מבינה אותך הציפיה יותר קשה מהטיפול עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמדר
ד''ר דוד ישי08/02/2009לא הייתי מתיאש. תחזרי על הבדיקה בעוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
טלי09/02/2009לא תמיד יש הכפלה בדיוק פי 2 אצלי ההכפלה הראשונה הייתה פי 1.5 ואח"כ הכפיל עצמו פי 2 לא להילחץ !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זה מרגיע
חסוי09/02/2009תודה זה מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטי בשבוע 6אילנה08/02/2009
שלום ב- 27/12/08 הוחזרו 2 עוברים עד עכשו לא ראו שק חלמון ולא דופק ב- U.S היום ראו שק חלמון ודופק איטי באחד השקים. שק שני אין תוכן. הגודל של השק עם החלמון מתאים לשבוע 6+1 האם יש סיכוי שההריון תקין? האם דופק איטי בשבוע 6 (לפי החזרה) מצביע על הריון לא תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנה
ד''ר דוד ישי08/02/2009יש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלונה09/02/2009תודה על התיחסות אחדד את השאלה פעם ראשונה ששמעו דופק איטי וראו שק חלמון היה בשבוע שישי + יום לפי ההחזרה (IVF) אם אני מחשבת לפי ה"וסת" אני למעשה בשבוע השמיני + יום הבנתי שצריך לראות דופק בין השבוע הרביעי לחמישי (לפי החזרה) האם עובר שהתחיל אצלו דופק בשבוע השישי יש סיכוי להתפתח באופן תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהובשולה08/02/2009
באולטרסנד נצפה גופיף צהוב בגודל 26.6 וגם נצפתה רירית 6.3 וגם זקיקים מרובים ורק ביום הזה קיימנו יחסי מין האם יש סיכוי להריון או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאה
ד''ר דוד ישי08/02/2009לא ניתן להשיב לפי הנתונים שמסרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מאודדנה08/02/2009
שלום ד"ר אני מטופלץ בפיורוגן פעם ראשונה ( לפני זה 5 חודשים כושלים של איקקלומין בלי ביוץ) הפעם נתנו לי זריקות פיורוגן 50 מ"ג אני כבר מזריקה 12 יום והיום בבדיקת אולטראסנד אמרו שזקיק רק בגודל 11 מ"מ אין לי כבר כוח אני אפילו לא יכוולה להגיע לביוץ? ואני עוד צריכה לעשות הזרעהץ אני מאוד רוצה ילדים . למה זה קורה? אחרי כמה זמן של שימוש בפיורוגן הזקיקים צריכים לגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דנה08/02/2009שכחתי להגיד שרמת הורמונים היום הייתה- אסטרדיול 450 ופרוגסטרון 2.5 וביום רביעי אסטרדיול היה 260. רופא אמר לי עכשיו לעלות למינון 75 מ"מ למשך 3 ימים עוד האם אתה חושב שהזקיקים יכולים לגדול עם מינון כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי08/02/2009אני חושב שאת זקוקה למינון יותר גבוה של פיורגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)