מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר שחר קול - אנא ממך ...אביטל09/02/2009
שלום . ביום חמישי ( לפני 4 ימים ) גיליתי שאני בהיריון ( בטא הייתה 302). היום בבוקר עשיתי בדיקת בטא (4 ימים לאחר הבדיקה הראשונית) והתוצאה : 952 . האם זה תקין ? האם ערכיי בטא מוכפלים כול יומיים או שלושה , והאם ההכפלה צריכה להיות מדוייקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009היה צפוי בטא סביב 1200
מכיוון שיש 952 - יש מקום למעקב, ובדיקת א.ס. בהמשך השבוע כדי לוודא מיקום ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרודיול גבוהחסויה09/02/2009
אני לאחר טיפול הורמונילי בגונל . החודש אני לא אקח טיפול. בדיקת הורמונים ביום השלישי למחזור. אסטרודיול 724 פרוגסטרון 2.3 מדוע ערכי האסטרודיול נשארו גבוהים כל כך? האם תקין? איך אפשר להוריד? האם צריך לקבל משהו כדי להוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
פרופ' שחר קול10/02/2009הערך גבוה ליום 3 , ודורש התייחסות נוספת (א.ס., מעקב).
איני ממליץ על טיפול לפני הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ?
חסויה10/02/2009מתי רצוי לעשות אולטרסאונד? האם בסיום המחזור או לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר.. שאלהשירלי09/02/2009
האם אפשר לתזמן את ההזרעה שלא תהיה בשבת? אני מטופלת בגונל אפ ואוביטרל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאביטל09/02/2009
שלום . ביום חמישי ( לפני 4 ימים ) גיליתי שאני בהיריון ( בטא הייתה 302). היום בבוקר עשיתי בדיקת בטא (4 ימים לאחר הבדיקה הראשונית) והתוצאה : 952 . האם זה תקין ? האם ערכיי בטא מוכפלים כול יומיים או שלושה , והאם ההכפלה צריכה להיות מדוייקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל
ד''ר דוד ישי09/02/2009הרמה אמורה להיות בערך מוכפלת כל יומיים . זה לא מדוייק ואת צריכה להמשיך לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - מינון מנוגוןלימונית09/02/2009
ד"ר ישי היקר שלום, ביום ד' הקרוב (11/02) אני אמורה לבוא לבדוק את הדיכוי ולהתחיל במנוגון (להזכירך: פרוטוקול ארוך). עד היום, תמיד קיבלתי שלושה ימים ראשונים שתי אמפולות של מנוגון יותר משאר הימים. בפורטוקול החדש מצויין 5 אמפולות ליום למשך כל הימים, ללא שלושה ימים ראשונים מוגברים. האם ייתכן ומדובר בטעות? אם לא - מדוע בעצם זה שוּנה? בפרוטוקול הקודם (שבאופן חד פעמים היה פרוטוקול קצר) קיבלתי מינון גבוה בהרבה: שלושה ימים 7 אמפולות ליום ושאר הימים 6 אמפולות ליום - וזה הניב רק 5 ביציות - 2 הפריות ושני עוברים (לעומת 10 ביציות בטיפול אחד קודם לכן שנעשה בפרוטוקול ארוך). במקרה ולא מדובר בטעות, אני מבקשת את הסברך מדוע בעצם הורדת את המינון ומדוע אין התחלה של ימים מוגברים? בתודה מראש, והמשך יום נעים, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לימונית09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןפולי09/02/2009
אני אחרי מחזור טיפול עפ פיוריגון מהיום ה-3 למחזור היום אני ביום 21 למחזור אתמול ביצעתי בדיקות דם : פרוג' 35.8 אסטרדיול 712 LH 1.8 ביום ראשון שעבר 1/2 עברתי הזרעה וביום ג' 3/2 התחלתי לקחת סופרפאקט(תרסיס לאף) כתמיכה כי הרופא שלי חושב שרמת הפרוגסטרון הטבעית שלי לא מספיקה לתמיכה בהריון. כלומר שתוצאות בדיקת הדם אתמול זה אחרי 5 ימי שימוש בסופרפאקט. אתמול כשמסרתי את תוצאות בדיקות הדם, הרופא ביקש שבנוסף לסופרפאקט אקח גם טבליה של אנדומטרין אחת ליום האם לאור התוצאות יש בכלל סיכוי להיכנס להריון? כי אני מבינה שצריך פרוג' ממש ברמה גבוהה כדי לתמוך בהריון האם יתכן מצב שהיתה הפרייה ובגלל שהפרוג' הוא רק 36 ההריון לא ימשיך? אני קצת לא מבינה את התהליך. אשמח להסבר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פולי
ד''ר דוד ישי09/02/2009הפרוגסטרון מיוצר ע"י השחלה ובשלב הזה , בעיקר , מכין את רירית הרחם להריון שרק מתחיל להשתרש. אם ההריון טוב הוא זה שישפיע על השחלה להמשיך ולהפריש פרוגסטרון ואף להעלות את הרמה בדם. ישנם מצבים לא שכיחים שבהם תפקוד לא תקין של השחלה גורם לפגיעה בסיכוי של הריון תקין לשרוד ואז יש חשיבות רבה למתן הפרוגסטרון מבחוץ. ברוב המקרים שאנחנו נותנים לא בטוח שזה הכרחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בהריוןורד09/02/2009
שלום ד"ר, מה דעתך על לקיחת אספירין בהריון שלאחר 2 הפלות? בירור קרישיות תקין, אך הרופא הציע כאופציה לקחת על אף הברור התקין. אני קצת חוששת. מה דעתך? האם יכול להועיל? האם יש סכנות בנטילת אספירין בהריון? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מושית
ד''ר דוד ישי09/02/2009אין הוכחה מדעית ברורה שזה עוזר. לדעתי זה גם לא יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית בנושא: חובת ההוכחהמור09/02/2009
לד"ר שחר קול שלום רב , בימים אלה אני נמצאת בטיפולי פוריות ובמקביל בעבודתי מנסים לפטר אותי . הודעתי למעביד מראש שאני בטיפולי פוריות והם לא יכולים לפטר אותי . בנוסף, המעביד מבקש מכתב על טיפולי הפוריות שלי * האם חובת ההוכחה חלה עליי או על המעביד ? *אם אני צריכה להמציא מכתב כזה אשמח לדעת באיזה ניסוח ומה חשוב שיצויין במכתב ? אשמח לעזרתיכם המקצועית תודה מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009איני משפטן, אך ההיגיון מחייב שתציגי אישור מאת הרופא המטפל בנושא הפוריות. הניסוח - כוללני: "הנ"ל בטיפולי פריון מ (תאריך)". לדעתי, אין מקום להיכנס לפרוט רפואי מעבר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל מול פרגנילגיורא09/02/2009
שלום רב ד"ר ! בבירור שערכתי עם רופא נשים וגם בטלפון שעשיתי לחברת סרונו בנוגע למוצר אוביטרל נטען על ידם כי אוביטרל הרבה יותר יעיל מפרגניל האם כך באמת? דבר שני רציתי לשאול האם ניתן להזריק פרגניל בבטן או רק בשריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיורא שלום
פרופ' שחר קול09/02/2009מדובר בשתי תרופות טובות ויעילות.
פרגניל אפשר להזריק לשריר או לתת העור (בטן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםציפי09/02/2009
ביום חמישי האחרון היו לי סימנים של מחזור ובשבת עצמה היה הדימום החזק (יחסית כי אני לא סובלת מדימומים חזקים מאוד)והיום יש לי כבר סימנים העניין הוא שאני צריכה לעשות צילום רחם ובברזילי באשקלון עושים פעם בשבוע בימי רביעי התור שיש לי הוא ליום רביעי הזה כי בשבוע הבא ובעוד שבועיים אין צילומים כי הם בהשתלמויות ואני לא רוצה לפספס את זה הרופא שאני עושה אצלו זה רופא הנשים שלי האם זה בסדר לעשות את הצילום (עד יום רביעי אני אמורה להיות נקיה לגמרי) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןאריאלה09/02/2009
שלום רב מקבלת תמיכת אורטגסטון לאחר החזרת עוברים האם יש חשיבות מסוימת לשמור על רמת פרוגסטרון קבועה לאחר החזרת עוברים? ( לדוגמא אם שוכחים לשים פעם ביום נרות) מהו תחום ערכי פרוגסטרון שיש לקבל בבדיקת דם המורים על תמיכה טובה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול09/02/2009יש להקפיד על זמני נטילת התרופה.
הערכים תלויים בגורמים רבים, ובעיקר בשאלה האם בוצע מחזור שאיבה , או מדובר במחזור הפשרה.
האם היו ביציות רבות? האם התרופה נילקחת דרך הפה או הנרתיק ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריאלה09/02/2009אחרי שאיבה והחזרת 3 עוברים אני מתכוונים מהם הערכים הנמוכים הסבירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה40 ננומול לליטר
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אריאלה09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר? בבקשה עזרהmimi109/02/2009
היום ההיתי בביקורת עקב הפרשה דמית וניקבע דימום קל רחם קצת מוגדל טפולות ב.מ.פ ניראה עובר קטן תוך ריחמי עם דופק חיובי מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומר
פרופ' שחר קול09/02/2009את בהריון, ההריון תקין, שכן נראה דופק עוברי.
מומלץ המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה ותמיכת פרוגסטרוןורד09/02/2009
שלום רב, בדיקת בטא ביום רביעי שעבר (יום לפני האיחור)- 28 פרוגסטרון- 49. הבנתי מהרופא שהבטא חיובית אך נמוכה והוא הנחה אותי לעשות בדיקת דם שבוע אחרי לראות עלייה בבטא. במקביל, לאחר הסטוריה של 2 הפלות, המליץ לי לקחת אוטרוגסטן 100מ"ג שלוש פעמים ביום לתמיכה. יש לציין כי לאחר ההפלות עשיתי בדיקת קרישיות יתר והיסטרוסקופיה שתוצאותיהן תקינות. שאלותיי הן: לאיזו בטא יש לצפות שבוע אחרי הבטא הראשונה, שתעיד על הריון ותקינותו? האם נחוצה התמיכה? הבנתי שרמות הפרוגסטרון בסדר... כדאי לקחת לאור הפלות העבר? האם התמיכה יכולה לסכן חלילה ההריון? תודה רבה, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול09/02/2009הבטא אמורה להכפיל עצמה כל יומיים.
אוטרוגסטן לא יזיק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ציפי09/02/2009אם מסיבה כלשהי אני לא יהיה נקיה האם אני צריכה לבטל את התור או עדיין אפשר לעשות אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
פרופ' שחר קול09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעגלי09/02/2009
שלום רב, בעלי בן 42 ביצע בדיקת זרע שהעלתה : נפח -1 מ"ל ריכוז וסה"כ תאים - 29 % נעים - 50% איכות תנועה - 2.8 (3-4 מתקדמת מהירה, 1-2 בינונית גרועה) 80% תאים חיים 4% תאים תקינים לפי מורפולוגיה של קרוגר מה הסיכויים להיכנס להריון באופן טבעי ? האם נדרשים טיפולים כלשהם ? המון תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
פרופ' שחר קול09/02/2009סיכוי טוב להריון , בעיקר אם את צעירה.
מציע בדיקה חוזרת.
יש לשקול ביצוע הזרעות עקב ריבוי צורות פתולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא
גלי09/02/2009שלום, אני בת 40 + 2 ילדים בריאים ברוך השם. הריונות ולידות רגילות. נכנסתי להריון בעבר עם איקקלומין + כוריגון. האם משפיע על התשובה לגבי סיכויים להריון טבעי ללא כל טיפול ועל המלצות לטיפול ? המון תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה....ים08/02/2009
ב1.2 יום ה-14 מחזור עשיתי בדיקת אולטרסאונד למעקב זקיקים, לאחר 5 ימים של 3 כדורים של איקוקלומין ביום מהיום הרביעי למחזור. היה 2 זקיקים מובילים 19,20 עובי הרירית היתה 5.5. בערב לקחתי זריקת אוביטרל ובשני הימים לאחר מכן בערב עברתי הזרעה. האם לאור עובי הרירית הדקה אין לי סיכוייים שנקלטתי? האם הרירית עוד מתחזקת לאחר האוביטרל ועד ההזרעה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול09/02/2009יש סיכוי סביר להריון, גם בנוכחות רירית של 5.5 ממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)