מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי מחזור עזים לאחר IVF ?אילה14/02/2009
לפני כשבועיים עברתי טיפול שאיבה כולל החזרה. 12.2.09 ביום חמישי עשיתי בדיקת הריון והיה שלילי והכן קיבלתי. אך כאבי המחזור העזים שלא היו לי לעולם בלתי פוסקים ובלתי נסבלים יש קשר בין הטיפול לבין הכאבים ? האם עליי לפנות למיון? האם יכול להיות סיבוך בטיפול מסוג זה? אשמח לתשובה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילה
ד''ר דוד ישי14/02/2009הכאבים שאת מתארת חריגים ואת אכן צריכה לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי14/02/2009
שלום אני חברת קופ"ח כללית ומעוניינת להיוועץ עם רופא באופן פרטי. האם יש צורך לפנות לרופא פרטי שהוא גם חבר בכללית, או שזה לא משנה? מכיוון שאם אצטרך לעבור טיפולי פוריות ו\או הפרייה, הייתי רוצה ,כמובן, שזה יהיה במימון הקופה ולא באופן פרטי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיוון
ד''ר דוד ישי14/02/2009היעוץ יכול להעשות דרך המושלם וכך גם הטיפול . התשלום היחידי הוא שכר טרחת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חום הגוףמאיה14/02/2009
האם חום הגוף אמור לעלות לאחר השרשה? לכמה מעלות חום ניתן לצפות אם אכן היתה השרשה ונוצר הריון? (אני 6 ימים לאחר החזרה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי14/02/2009חום הגוף אינו עולה לאחר ההשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת סושי ובשר נא אחרי החזרהשרון14/02/2009
ביום שישי עברתי החזרה ולאחריה הלכנו לאכול סושי. בערב אכלתי סטייק נא. חברה אמרה לי שזה מאד מסוכן לאכול בשר ו\או דגים נא... האומנם? למה? אם כבר אכלתי, יש משהו שאני צריכה לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי14/02/2009אל תדאגי . לא עשי שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי השאיבהתקווה14/02/2009
שלום רב, אשמח לדעת מהוא העיתוי לשאיבה בטיפול IFV? מה אמור להיות גודל הזקיקים? ומתי ביחס לביוץ צריכה להתבצע השאיבה? כיצד יתכן שמתוך 9 ביציות שנשאבו הופרתה ביצית אחת בלבד? בבדיקת א.ס. לפני השאיבה היו לי 17 זקיקים, מדוע שאבו רק 9? ומה קרה לכל יתר הזקיקים? יתכן שעל אף זריקות הדיכוי התרחש הביוץ לפני השאיבה? נתוני הדם: 11,000 E2 ו- 3.5 פרוגרסטרון. רירית 8.3 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תקווה
ד''ר דוד ישי14/02/2009השאיבה נעשית כ 35 שעות לאחר מתן האוביטרל שזה כשעה לפני הביוץ. האוביטרל ניתן בהתאם לגודל הזקיקים - זקיק בשל הוא זקיק בקוטר של 18 מ"מ ומעלה, ולרמת האסטרוגן.
לא כל הזקיקים מבשילים ולכן לא כולם מניבים בייציות. קרוב לודאי שלו בייצת מוקדם לא היו זקיקים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהמודאגת14/02/2009
במהלך בדיקות הורמונליות אותרו ערכים גבוהים של E2 . בבדיקת אולטרסאונד נצפו 2 ציסטות (1 בכל שחלה ). הרופא המליץ על נטילת גלולות למניעת הריון וא.ס חוזר בעוד כ 4 שבועות... לא הבנתי מדוע ליטול את הגלולות? האם אין סכנה בהמשך טיפולי IVF שהם עתירי הורמונים ,גם לאחר היעלמות ציסטות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי14/02/2009הגלולות אינן מסכנות אותך או את הטיפול. הן עשויות לגרום לספיגה מהירה יותר של הציסטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאים בביוץ טבעיהילה14/02/2009
אתמול (שישי) עשיתי בדיקת דם שניה ביום ה-14 מהמחזור ונאמר לי שהביוץ בכל זאת לא יהיה היום (שבת) כפי שהיה נראה לפי תוצאות בדיקת הדם מיום רביעי, עשו לי גם אולטראסאונד אתמול ואמרו לי שיש לי זקיק בגודל 15/21. 1. מתי אמור להגיע הביוץ לפי התוצאות של אתמול? 2. האם ערך הפרוגסטרון לא נמוך מידי לזמן שבו אני נמצאת? לא צריך להיות גבוה יותר כדי שההריון יקלט? Estradiol - 1576 pmol/l LH - 5.8 IU/L Progesterone - 1.3 nmol/l נאמר לי לעשות מחר (ראשון) שוב בדיקת דם וא.ס. לראות שהזקיק נעלם. 3.למה צריך לראות שנעלם? מה המשמעות של זה שהוא נעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
ד''ר דוד ישי14/02/2009לא ניתן להגיד לפי התוצאות שמסרת מתי יהיה הביוץ.
הפרוגסטרון צריך להיות נמוך לפני הביוץ
בד"כ אבל לא תמיד נעלם הזקיק לאחר הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה15/02/2009עשיתי היום שוב בדיקות דם וא.ס. דרך קופת החולים כי הרופא שלי לא נמצא, עדיין אין לי תוצאות של הבדיקת דם אבל באולטראסאונד התוצאות: (היום ה-17 למחזור) רירית רחם 9.5 מ"מ זקיק בקוטר 21 מ"מ ומעט נוזל בדוגלס. הבודקת אמרה שכנראה היה אתמול ביוץ? בשישי נאמר שכנראה לא יהיה בשבת אז האם לפי התוצאות ניתן לדעת אם היה אתמול? האם הרירית טובה לקליטת עוברים מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות הגבתי פה.
אלה15/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איילה
ד''ר דוד ישי15/02/2009לא ניתן להגיד לפי המידע שמסרת האם היה ביוץ או לא. הרירית מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני החזרת עובריםהילה14/02/2009
האם זה נכון שתנוחת הרחם בעמידה או בישיבה טובה יותר לקליטת עוברים מאשר תנוחת הרחם בעת שכיבה? קראתי פעם שבישיבה ובעמידה הרחם נמצא בתנוחה טובה יותר והדם זורם אליו טוב יותר וזה עוזר לקליטת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
ד''ר דוד ישי14/02/2009גם אם יש הבדל , הוא זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינהחסוי14/02/2009
בוקר טוב. לפני 7 ימים בוצע הזרעה אחרי שלקחתי איקקולומין (במשך 6 ימים אמורה לטוס ביום שני כ- 11 שעות. רציתי לדעת אם מותר לי לקחת כדור שינה במהלך הטיסה? נ.ב. יש לציין שאני נוטלת חומצה פולית, וברזל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי14/02/2009מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע14/02/2009
שלום , רציתי לדעת האם במסגרת ביקור פרטי ניתן לדלג על הבירוקרטיה של ההזרעות ולהגיע ישר ל-IVF?? היכן רואים יותר הריונות? האם שיעור ההפלות בשניהם זהה? כ"כ שאלה נוספת לגבי שחלות פוליציסטיות האם זה מתבטא מלבד באקנה שיעור יתר, השמנה ...בכך שהשחלות יש בהם הרבה ציסטות??וביוצים לא סדירים? תודה והמשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי14/02/2009התשובה היא לא. העניין הוא לא בירוקרטי אלא רפואי ענייני.
ב IVF יש אחוז הריונות גבוה יותר
שיעור ההפלות דומה. בIVF עם ICSI שיעור ההפלות מעט גבוע יותר.
בסינדרום המלא יש בשחלה הרבה זקיקים קטנים שלא מבשילים ( מכאן השם פוליציסטי ) ובעיות ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ותמיכהשחר13/02/2009
אני אחרי זריקות גונל, אוביטרל ושתי הזרעות, ורוצה לקבל תמיכה של פרוגסטרון. חודש שעבר אחרי אוביטרל והזרעה, הופיעו לי כתמים חומים במשך יומיים לפני המחזור, ובעבר היו מחזורים לא סדירים של 17, 23, 27 יום. הרופא אמר שזה נתון לשיקולי, שאני לא חייבת לקחת, אבל זה גם לא יכול להזיק. מבלבל. אז מבקשת עזרתכם, האם לקחת קרינון? האם עודף פרוגסטרון לא יכול להזיק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי14/02/2009אין בעיה של עודף פרוגסטרון אבל גם ואין הוכחה ברורה שתוספת של פרוגסטרון עוזרת במצב הזה. לכן אם זה יתרום לתחושה שלך קחי קרינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ?חסויה13/02/2009
חודש שעבר קיבלתי טיפול בגונל 24 ימים התחילו דימומים שבוע אחרי אוביטרל למחרת 2/2 אסטרודיול 898 פרוגסטרון 22.2 ( זקיקים בשחלה שמאל של 12,10 ) מחזור 7/2 יום שלישי למחזור 9/2 אסטרודיול 724 פרוגסטרון 2.2 יום חמישי למחזור 11/2 אסטרודיול 1583 פרוגסטרון 3 זקיק או ציסטה 18 ממ" הרופא אמר שבגלל שהאסטרוגן גדל זה נראה לו כמו זקיק . האם יתכן? האם יתכן שמדובר בזקיק שהתחיל להתפתח במחזור הקודם ראה 2/2 גודל 12/10 ( שבוע אחרי אוביטרל) אם כן האם ביצית בזקיק שחוותה פרוגסטרון שלאחר ביוץ ( פרוגסטרון גבוה ) היא ביצית תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי13/02/2009אם הבנתי נכון את מה שכתבת, אני מניח שהיה לך ביוץ טבעי לפני שקבלת אוביטרל ולכן הדימום הקדים. ולמעשה המחזור החדש התחיל מוקדם ממה שאתם חושבים ואת נמצאת היום לקראת ביוץ חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת פיפלמאיה13/02/2009
אין לי בעיה בעובי רירית, תמיד מושגת רירית 12 ומעלה... גם אין שום בעיה בהשגת עוברים באיכות טובה מאוד. הכשלון הוא בהשרשה. האם בנתונים הנ"ל שיטת פיפל מומלצת? האם אפשר לעשות אותה לפני החזרת מוקפאים? באיזה שלב? האם כלולה בביטוח המושלם (של הכללית) במסגרת מחזור טיפולי IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי13/02/2009שווה לנסות. עושים את זה בחודש שלפני הטיפול. לדעתי זה במסגרת הטיפול. צריך רק לשכנע את הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהמאיה13/02/2009
12 ימים אחרי החזרה (כאשר יום ההחזרה נספר כיום ה-1) בדיקת דם להריון שלילית. מייד הפסקתי את התמיכה ובתוך יומיים קיבלתי מחזור. פתאום יש לי תחושה שאולי היה רצוי לחזור על הבדיקה... השאלה שלי היא - במידה ויש הריון, האם הפסקת התמיכה יכולה בתוך יומיים לגרום להפלה..?
ד''ר דוד ישי13/02/2009לא סביר שאת בהריון . התמיכה חשובה מאד בהחזרה של מוקפאים עם הכנה של הרחם. היא הרבה פחות חשובה בהחזרה של עוברים טריים ובכלל לא בהחזרה של מוקפאים במחזור טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה חוזרתמיכל13/02/2009
שלום רב, ביצעתי IVF ראשון , הבטא ירדה והוחלט שההריון לא תקין . א. האם הגוף פולט לבד את תוכן הרחם לאחר הפסקת אסטרוגן? ב. התבקשתי לעשות בדיקה ביום שני בכדי לראות אם ההורמונים יורדים , אתה יכול להסביר לי מדוע צריך לבדוק ירידת הורמונים? ג. האם ניתן ב"ה בחודש הבא לעשות הפרייה נוספת? תודה ושבת שלום מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי13/02/2009בהריון מאד צעיר יש סיכוי מצויין שהגוף יפלוט את ההריון בשלימות. אבל חשוב מאד לעקוב גם באולטרסאונד וגם בבדיקת דם כדי לודא שזה אכן קורה.
אפשר להתחיל טיפול לאחר שהרחם מתרוקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)