מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ?עינת11/02/2009
בתאריך 31.1.09 יום מחזור 13 ,נצפה זקיק מוביל בגודל 16, בתאריך 30.1.09 יום מחזור 15 נצפו זקיקים קטנים בלבד,ללא נוזל באגן. 3.2.09 (3 ימים אחרי האולטרסאונד) בדיקת דם : E2 300 , פרוגסטרון 0.6 , LH 5 הסקנו שלא היה ביוץ, וויתרנו על החודש ועל המעקב. 7.2.09 (5 ימים אחרי בדיקת הדם) כאבי ביוץ + הפרשות אופייניות לביוץ. היום, 11.2.09 , פרוגסטרון 25. שאלותי: 1.אפשר להבין שהיה בכל זאת ביוץ? 2.האם ייתכן שזקיק מוביל צמח ובייץ בשבוע שאחרי בדיקת האולטרסאונד שבה לא נצפו זקיקים? 3. האם תוצאת ה-E2 כמה ימים קודם,לא נמוכה מדי? מה זה אומר? תודה מראש, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009כנראה שהזקיק בגודל 16 ממ לא ממש היה זקיק...
היה ביוץ, ערכי ה - E2 מתאימים למספר ימים לפני ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהגלית11/02/2009
שלום היום ב11/2 בבדיקת אולטרסאונד נמצא זקיק בגודל 17.5 וזקיקים קטנים. עובי רירית הרחם 4.8 הרופא אמר לי לקחת 3 כדורי פרוגינובה. ומחר לעשות הזרעה. 1. האם בנתונים האלה יש סיכוי להריון 2. והאם תזמון הזרעה הוא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול11/02/20091. כן
2. אין לדעת בלי נתונים הורמונאליים, או בלי מידע לגבי שימוש באוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - האם הערכים מראים דיכוי?לימונית11/02/2009
ד"ר ישי שלום, ראשית, תודה על בדיקתך היום בבוקר, ובכלל. להזכירך: היום היום הראשון לבדיקות לאחר הדיכוי. לא יצרו איתי קשר לאחר הגעת בדיקות הדם. רציתי לדעת האם הערכים שנתקבלו מצביעים על דיכוי? והאם הם יכולים לנבא את מחזור הטיפול לטובה? 1 11.6- 1.1 IU/L 1.9 LH 2 1500- 0 pmol/L E2-SENS תוצאה ב ESTRADIOL (E-2) 3 76.0- 19.0 nmol/L 5.6 PROGESTERONE 4 1500- 60-קטן מ pmol/L 131 ESTRADIOL (E2) SENS. פירוט הערות 1) 3-5 בנשים לימים 2) ערכי יחוס נסיוניים. 3) 21 בנשים ערכים ליום 4) ערכי יחוס נסיוניים. המשך יום נעים, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
לימונית11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום חמישי למחזורחסויה11/02/2009
חודש שעבר קיבלתי טיפול בגונל 24 ימים התחילו דימומים שבוע אחרי אוביטרל למחרת 2/2 אסטרודיול 898 פרוגסטרון 22.2 ( זקיקים בשחלה שמאל של 12,10 ) מחזור 7/2 יום שלישי למחזור 9/2 אסטרודיול 724 פרוגסטרון 2.2 יום חמישי למחזור 11/2 אסטרודיול 1583 פרוגסטרון 3 ציסטה 18 ממ" מה זה אומר האם זה ציסטה או זקיק מהסיבוב הקודם שך ההורמונים? האם בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישי
פרופ' שחר קול11/02/2009יש שיבוש הורמונלי, יתכן בגלל הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשרית11/02/2009
אני ארבעה שבועות אחרי שאיבה. תוצאת הבטא של היום בבוקר מדאיגה אותי - 4848 לפני 6 ימים הייתה התוצאה 1189 מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009מציע א.ס. מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוך בבקשה - לא יודעת מה לעשותדנה11/02/2009
שלום ד"ר אני כבר שבועיים לוקחת פורוגין - בהתחלה שבוע לקחתי 50 יחידות אך הזקיקים היו 10 מ"מ עכשיו כבר 3 ימים אני לוקחת 75 פוריגון והיום הייתי במעקב זקיקים אמרו לי שיש הרבה זקיקים אבל קטנים 10 מ"ג ובבדיקת הורמונים היה אסטרוגן 1900 מה זה אומר? התקשר אלי רופא אמר לבוא מחר עוד הפעם אני לא מבינה מה יכול להשתנות תוך יום? והאם זה משהו מסוכן מה שקורה אצלי? אני פוליציסטית ואיקקלומין לא השפיע אלי- רק פעם אחד היה לי בוץ אני מאוד מיואשת אני מחכה לביוץ כבר 5 חודשים כדי לעשות הזרעה ואפילו לזה אני לא יכולה להגיע-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009מטרת הטיפול - להשיג צמיחה של זקיק אחד בלבד.
זה לא פשוט, ודורש מעקבים חוזרים.
יתכן ויותר זקיקים יתחילו להגיב, לכן הצורך בביקורים תכופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםנטע11/02/2009
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם ביום ה-13 של המחזור. בדרך כלל המחזור שלי סדיר (כל 28) ימים אך בפעם האחרונה שנבדק הביוץ הוא משום מה הקדים ביומיים כך שאני חוששת שפספסתי את הביוץ. תוצאות הבדיקה: Estradiol (E2) - 904 pmol/l Progesterone - 1.6 nmol/l LH - 4.6 IU/L איך ניתן לדעת אם אני לפני הביוץ או ממש אחרי ולכן ערכי האסטרדיול עדיין גבוהים? האם ערך אחר מעיד על כך שזה לפני או אחרי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לפני הביוץ
פרופ' שחר קול11/02/2009לא צפוי ביוץ ב - 48 השעות הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך לעשות עוד בדיקה היום או
נטע12/02/2009מחר או שאין צורך ומניחים שהביוץ יהיה עוד יומיים בערך ולפי זה מתזמנים את החזרת העוברים? 2. כמה ימים אחרי הביוץ מחזירים את העוברים? קיבלתי מכתב מבית החולים שהעוברים שלי בני 8 ו- 9 ימים. 3. ושאלה קטנה אחרונה, האם יתכן מצב שבו מפשירים את העוברים ואז הם לא שורדים ומודיעים לי שלא מחזירים לי אותם? אם כן, מתי מפשירים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה 15 יום לאחר IVFדחוף!מיכל11/02/2009
שלום רב, אני 15 יום לאחר IVF , תוצאות הבדיקה : ביתא 34 , E2- 307 , p-50.9 האם יש סיכוי להריון תקין ? תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לתרום זריקת פיוריגון ועודsol11/02/2009
היי בנות יקרות. לשמחתי, אני בחודש החמישי לאחר ניסיונות רבים ואכזבות אין ספור. אז קודם כל, אני רוצה לחזק את ידכן ולומר: זה עוד יגיע! הרבה סבלנות, אופטימיות אין קץ והרבה תקווה. אני אתפלל בשבילכן בליבי. נותרו לי הדברים הבאים, שעולים יקר מאוד למי שאין אפשרות לקנות - ואשמח לתרום: זריקת פיוריגון חדשה כדורי אוטרוגוסטן - לתמיכה למעוניינות אשמח אם תיצרו איתי קשר : 052/3658330 חיזוקים ותמיכה ממני אליכן!!! יהיה טוב בע"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ג'וווווו11/02/2009רגשת אותי מאוד וכל הכבוד לך על טוב לבך וב"ה לידה קלה ותינוק בריא ושלם בקרוב אצל כולנו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהשרון11/02/2009
שלום רב, אני בשבוע 11 לאחר החזרת מוקפאים ולוקחת כתמיכה אטרוגסטרן (3X3 ביום סה"כ 900 מ"ג) הרופא אמר שגם לאחר שבוע 12 הוא יירצה שאקח עד סוף ההריון 2 כמוסות ליום, לא כתמיכה אלא (כפי שאני הבנתי) כשמשחרר את טונוס הרחם. בהתוויות של הכדורים כתוב שאין לקחת לאחר שבוע 12. האם המשך תמיכה כזאת, זה משהו מקובל וידוע? מה המלצתך? תודה רבה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009יש פירסומים על שימוש באוטרוגסטן למניעת צירים מוקדמים.
זה לא ממש רלוונטי בשבוע 12 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסן 200 מ"גטלי11/02/2009
שלום אני לוקחת כדורים מסוג אוטרגסטן 200 מ"ג וברגע שהתחלתי לקחת את הכדורים התחילו לי דימומים , האם יש לי מה להלחץ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009מדובר בתכשיר של פרוגסטרון.
יש לדעת בדיוק איזה טיפול את מקבלת כדי להבין מדוע יש דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות טיפול איקקלומין וביוץ.. שאלהעדי11/02/2009
בבדיקה היום נצפו זקיקים בגודל 12 ו-17 ורירית 6.9. בטיפול הקודם, יום-יומיים אחרי שנצפה זקיק אחד בגודל 14 מ"מ התקיים ביוץ [לפי בדיקת דם שאחרי הביוץ]. נאמר לי שהביוץ צפוי להיות ב-3 ימים הקרובים, יש לי הפרשות המאפיינות שלב שלאחר ביוץ, יכול להיות שבעצם פיספנו את והביוץ ? שהתרחש אתמול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי11/02/2009מתוך מעט הנתונים שמסרת , זה יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםנטע11/02/2009
עשיתי בדיקת דם הבוקר לאיתור הביוץ לפני החזרת מוקפאים על בסיס ביוץ טבעי. האם ניתן לדעת אם עובי רירית הרחם מספיק טובה לקליטת העוברים באמצעות הנתונים שמתקבלים בבדיקת הדם? אם כן איזה ערך נותן את המידע הזה ומה הערך המינימום שאמור להיות על מנת שנדע שזה מספיק טוב? לא ניתנת לי עדיין אף תרופה לתמיכה ואני ביום ה- 12 למחזור. לא כדאי להתחיל כבר? אני אחרי מחזור שבא אחרי החזרת עוברים טריים (לאחר שאיבה) שלא נקלטו, האם יתכן שהסיבה לכך היא שעובי הרירית לא היתה מספיק טובה? לא עשו לי אולטראסאונד שבו יכלו לראות את העובי מלבד אני מניחה בשאיבה עצמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי11/02/2009במחזור טבעי לא נותנים תמיכה. לא ניתן ללמוד על עובי הרירית מבדיקות הדם. הבדיקות נועדו לזהות את הביוץ ובהתאם לתזמן את החזרת העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה בנושא
נטע12/02/2009אם לא נותנים תמיכה, יתכן שעובי הרירית לא תהיה מספיק טובה לקליטת העוברים באופן טבעי מהביוץ? מדוע לא נותנים תמיכה ליתר בטחון? מה ההבדל בין החזרת עוברים טריים למוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע
ד''ר דוד ישי13/02/2009לשמרת שזה לא סביר ,יתכן שהרירית לא תהיה עבה מספיק. אבל זה נכון גם עם הכנה.
התמיכה ( פרוגסטרון ) אינה מעבה את הרירית אלא מכינה אותה לקליטת העובר. להבדיל ממחזור טיפול ושאיבה , במחזור טבעי תפקוד השחלה תקין ואין צורך בתמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההפלה ניגרמה בגלל זהmimi111/02/2009
יום שני בדיקת אולטרסאונד דופק חיובי אתמול אין דופק נתנו לי ציטוטק ומחכים שהכל יצא היום עשו לי בדיקת סוג דם לראשונה יצא 0 מינוס קיבלתי רק היום זריקת אנטי די האם הזרקת הזריקה בזמן יכלה למנוע הפלה? זהו הריוני הראשון ונורא כואב לי על הנגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
mimi111/02/2009האם ההריון הבא יכול גם להיות בסיכון יש לי גם רחם קשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
mimi111/02/2009האם ההריון הבא יכול גם להיות בסיכון יש לי גם רחם קשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול12/02/2009רחם קשתי אינו גורם להפלות.
הריון הבא - לא בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ' שחר קול12/02/2009לא, מטרת הזריקה למנוע ריגוש נגד גורם D בדם.
זה משמעותי לגבי ההריון הבא.
אין קשר להפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים - דחוףג'וווווו11/02/2009
וסת אחרון - 27.1.09 היום 11.2.09 2 - זקיקים בכל שחלה בגודל 17 מ"מ שאלתי - האם התפתחות הזקיקים תקינה ( יום המחזור היום 16 ) ומתי לדעתך אמור להיות ביוץ? ובאיזה תדירות עלינו לקיים יחסים על מנת "לתפוס" את הביוץ ( מטופלת בגונל מיום החמישי למחזור ) אשמח לתשובתכם המהירה , לא רוצה לפספס את הביוץ... תווווווודה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
ג'וווווו11/02/2009עובי רירית הרחם 11 האם זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
פרופ' שחר קול11/02/2009יחסים פעם ביומיים יבטיחו שלא תפספסו.
האם אוביטרל בדרך?
אוביטרל יקבע זמן הביוץ.
הרירית מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)