מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומין ואנטיביוטיקהנטלי12/02/2009
שלום, התחלתי את השימוש באיקקלומין לפני יומיים למשך חמישה ימים ובמקביל חליתי בדלקת במערכת הנשימה המצריכה אנטיביוטיקה , האם ניתן לקחת במקביל? תודה מראש, נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי13/02/2009למיטב ידיעתי אין בעיה לקחת איקקלומין ואנטיביוטיקה במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה12/02/2009
שלום! אני מטופלת בפיורגון 75 3 ימים , אתמול רמת הורמונים שלי הייתה אסטרדיול 1900 כמעט ובמעקב זקיקים אמרו שגודל של זקיקים מקסימום 11 ובכל אופן לפי הורמונים ראו משהו לא בסדר וביקשו ממני להגיע היום לבדוק שוב. היום בבוקר במעקב זקיקים היא ראתה זקיק בגודל 16 מ"מ . איך זה יכול להיות? האם יכול להיות שהיא לא ראתה את הזקיק? ואם כן היום יום חמישי מתי אפשר לדעתך לעשות הזרעה? אני פוחדת להיות ביום שישי שבת ולפספס פתאום ביוץ. מה עושים במקרים כאלו? ומאיזה גודל של זקיק אפשר לעשות הזרעה? הזקיק שלי מוביל 1 ולא הרבה גדולים רק אחד 16 מ"מ האם זה אומר שיש פחות סיכוי להיכנס להריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דנה12/02/2009שכחתי לציין שאתמול אסטרדיול היה 1900 והיום אחרי בדיקת דם יצא 3800 מה זה אומר זה מפחיד אותי מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי13/02/2009אם למרות הטיפול יהיה רק זקיק בשל אחד, הסיכוי להריון לא יהיה גדול יותר מאשר מחזור טבעי.
עלית הרמה של האסטרדיול מעידה שיש די הרבה זקיקים שמתפתחים ומפרישים אני מניח שאם תחכי מספיק יתפתחו עוד זקיקים לגודל טוב . ללא מעקב הורמונלי , לא ניתן לחזות מתי בדיוק יהיה הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגרסטרוןשושה12/02/2009
שלום, אני בתחילת הריון ראשון לאחר IVF. בטא שלישית 709.9 תמיכה: גסטון פעם ביומיים פרוגינובנ 2 כדורים ביום קרינון כל בוקר רמת הפרוגרסטרון 47.9 האם הרמה לא הנמוכה ביחס לשלב זה? מה אמורה להיות רמת הפרוגרסטרון בשלב זה? תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושה
ד''ר דוד ישי13/02/2009הרמה אכן מעט נמוכה. אני מציע ( אם הדבר לא יגרום לך לסבל רב ) להעלות את מינון הגסטון לפעם ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא תקינה?ורד12/02/2009
שלום רב, יום רביעי שעבר- בטא 28 יום רביעי שאחרי (אתמול)- בטא 564 האם העלייה תקינה? לא גבוה מדי או שבסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי13/02/2009העליה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל והזרעהשחר11/02/2009
מטופלת החודש עם גונל. אתמול (יום 12) במעקב זקיקים:בימין, זקיק 18, בשמאל 15, 16. רירית 8. היום בעשר בבוקר אוביטרל, ומחר בערב ההזרעה. אתמול לא יכולתי לעשות בדיקות דם (שבתון), האם כדאי מחר להמשיך לעשות מעקב זקיקים? האם אין מצב שבייצתי אתמול בלילה, בוקר? ומתי לכל המאוחר ניתן לבצע את ההזרעה מחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר שלום
פרופ' שחר קול12/02/2009לוח הזמנים נראה טוב.
אין צורך במעקב זקיקים.
ההזרעה - אפשר גם בערב, כ- 36 שעות לאחר האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?עינת11/02/2009
בתאריך 31.1.09 יום מחזור 13 ,נצפה זקיק מוביל בגודל 16, בתאריך 30.1.09 יום מחזור 15 נצפו זקיקים קטנים בלבד,ללא נוזל באגן. 3.2.09 (3 ימים אחרי האולטרסאונד) בדיקת דם : E2 300 , פרוגסטרון 0.6 , LH 5 הסקנו שלא היה ביוץ, וויתרנו על החודש ועל המעקב. 7.2.09 (5 ימים אחרי בדיקת הדם) כאבי ביוץ + הפרשות אופייניות לביוץ. היום, 11.2.09 , פרוגסטרון 25. שאלותי: 1.אפשר להבין שהיה בכל זאת ביוץ? 2.האם ייתכן שזקיק מוביל צמח ובייץ בשבוע שאחרי בדיקת האולטרסאונד שבה לא נצפו זקיקים? 3. האם תוצאת ה-E2 כמה ימים קודם,לא נמוכה מדי? מה זה אומר? תודה מראש, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009כנראה שהזקיק בגודל 16 ממ לא ממש היה זקיק...
היה ביוץ, ערכי ה - E2 מתאימים למספר ימים לפני ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהגלית11/02/2009
שלום היום ב11/2 בבדיקת אולטרסאונד נמצא זקיק בגודל 17.5 וזקיקים קטנים. עובי רירית הרחם 4.8 הרופא אמר לי לקחת 3 כדורי פרוגינובה. ומחר לעשות הזרעה. 1. האם בנתונים האלה יש סיכוי להריון 2. והאם תזמון הזרעה הוא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול11/02/20091. כן
2. אין לדעת בלי נתונים הורמונאליים, או בלי מידע לגבי שימוש באוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - האם הערכים מראים דיכוי?לימונית11/02/2009
ד"ר ישי שלום, ראשית, תודה על בדיקתך היום בבוקר, ובכלל. להזכירך: היום היום הראשון לבדיקות לאחר הדיכוי. לא יצרו איתי קשר לאחר הגעת בדיקות הדם. רציתי לדעת האם הערכים שנתקבלו מצביעים על דיכוי? והאם הם יכולים לנבא את מחזור הטיפול לטובה? 1 11.6- 1.1 IU/L 1.9 LH 2 1500- 0 pmol/L E2-SENS תוצאה ב ESTRADIOL (E-2) 3 76.0- 19.0 nmol/L 5.6 PROGESTERONE 4 1500- 60-קטן מ pmol/L 131 ESTRADIOL (E2) SENS. פירוט הערות 1) 3-5 בנשים לימים 2) ערכי יחוס נסיוניים. 3) 21 בנשים ערכים ליום 4) ערכי יחוס נסיוניים. המשך יום נעים, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
לימונית11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום חמישי למחזורחסויה11/02/2009
חודש שעבר קיבלתי טיפול בגונל 24 ימים התחילו דימומים שבוע אחרי אוביטרל למחרת 2/2 אסטרודיול 898 פרוגסטרון 22.2 ( זקיקים בשחלה שמאל של 12,10 ) מחזור 7/2 יום שלישי למחזור 9/2 אסטרודיול 724 פרוגסטרון 2.2 יום חמישי למחזור 11/2 אסטרודיול 1583 פרוגסטרון 3 ציסטה 18 ממ" מה זה אומר האם זה ציסטה או זקיק מהסיבוב הקודם שך ההורמונים? האם בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישי
פרופ' שחר קול11/02/2009יש שיבוש הורמונלי, יתכן בגלל הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשרית11/02/2009
אני ארבעה שבועות אחרי שאיבה. תוצאת הבטא של היום בבוקר מדאיגה אותי - 4848 לפני 6 ימים הייתה התוצאה 1189 מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009מציע א.ס. מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוך בבקשה - לא יודעת מה לעשותדנה11/02/2009
שלום ד"ר אני כבר שבועיים לוקחת פורוגין - בהתחלה שבוע לקחתי 50 יחידות אך הזקיקים היו 10 מ"מ עכשיו כבר 3 ימים אני לוקחת 75 פוריגון והיום הייתי במעקב זקיקים אמרו לי שיש הרבה זקיקים אבל קטנים 10 מ"ג ובבדיקת הורמונים היה אסטרוגן 1900 מה זה אומר? התקשר אלי רופא אמר לבוא מחר עוד הפעם אני לא מבינה מה יכול להשתנות תוך יום? והאם זה משהו מסוכן מה שקורה אצלי? אני פוליציסטית ואיקקלומין לא השפיע אלי- רק פעם אחד היה לי בוץ אני מאוד מיואשת אני מחכה לביוץ כבר 5 חודשים כדי לעשות הזרעה ואפילו לזה אני לא יכולה להגיע-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009מטרת הטיפול - להשיג צמיחה של זקיק אחד בלבד.
זה לא פשוט, ודורש מעקבים חוזרים.
יתכן ויותר זקיקים יתחילו להגיב, לכן הצורך בביקורים תכופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםנטע11/02/2009
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם ביום ה-13 של המחזור. בדרך כלל המחזור שלי סדיר (כל 28) ימים אך בפעם האחרונה שנבדק הביוץ הוא משום מה הקדים ביומיים כך שאני חוששת שפספסתי את הביוץ. תוצאות הבדיקה: Estradiol (E2) - 904 pmol/l Progesterone - 1.6 nmol/l LH - 4.6 IU/L איך ניתן לדעת אם אני לפני הביוץ או ממש אחרי ולכן ערכי האסטרדיול עדיין גבוהים? האם ערך אחר מעיד על כך שזה לפני או אחרי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לפני הביוץ
פרופ' שחר קול11/02/2009לא צפוי ביוץ ב - 48 השעות הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך לעשות עוד בדיקה היום או
נטע12/02/2009מחר או שאין צורך ומניחים שהביוץ יהיה עוד יומיים בערך ולפי זה מתזמנים את החזרת העוברים? 2. כמה ימים אחרי הביוץ מחזירים את העוברים? קיבלתי מכתב מבית החולים שהעוברים שלי בני 8 ו- 9 ימים. 3. ושאלה קטנה אחרונה, האם יתכן מצב שבו מפשירים את העוברים ואז הם לא שורדים ומודיעים לי שלא מחזירים לי אותם? אם כן, מתי מפשירים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה 15 יום לאחר IVFדחוף!מיכל11/02/2009
שלום רב, אני 15 יום לאחר IVF , תוצאות הבדיקה : ביתא 34 , E2- 307 , p-50.9 האם יש סיכוי להריון תקין ? תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לתרום זריקת פיוריגון ועודsol11/02/2009
היי בנות יקרות. לשמחתי, אני בחודש החמישי לאחר ניסיונות רבים ואכזבות אין ספור. אז קודם כל, אני רוצה לחזק את ידכן ולומר: זה עוד יגיע! הרבה סבלנות, אופטימיות אין קץ והרבה תקווה. אני אתפלל בשבילכן בליבי. נותרו לי הדברים הבאים, שעולים יקר מאוד למי שאין אפשרות לקנות - ואשמח לתרום: זריקת פיוריגון חדשה כדורי אוטרוגוסטן - לתמיכה למעוניינות אשמח אם תיצרו איתי קשר : 052/3658330 חיזוקים ותמיכה ממני אליכן!!! יהיה טוב בע"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ג'וווווו11/02/2009רגשת אותי מאוד וכל הכבוד לך על טוב לבך וב"ה לידה קלה ותינוק בריא ושלם בקרוב אצל כולנו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהשרון11/02/2009
שלום רב, אני בשבוע 11 לאחר החזרת מוקפאים ולוקחת כתמיכה אטרוגסטרן (3X3 ביום סה"כ 900 מ"ג) הרופא אמר שגם לאחר שבוע 12 הוא יירצה שאקח עד סוף ההריון 2 כמוסות ליום, לא כתמיכה אלא (כפי שאני הבנתי) כשמשחרר את טונוס הרחם. בהתוויות של הכדורים כתוב שאין לקחת לאחר שבוע 12. האם המשך תמיכה כזאת, זה משהו מקובל וידוע? מה המלצתך? תודה רבה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול11/02/2009יש פירסומים על שימוש באוטרוגסטן למניעת צירים מוקדמים.
זה לא ממש רלוונטי בשבוע 12 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)