מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאים אנא קראוציפי לבני10/02/2009
לבן זוגי יש מחלה גנטית ועוד בעייות בריאות רוצים ילדים . המליצו לנו ייעוץ גנטי א. מה זה ייעוץ גנטי? ב. איפה מקבלים אותו? ג. האם בארץ יש דרך לקביעת מין היילוד מסיבות גנטיות והאם זה יקר? בתודה נ.ב לא קוראים לי ציפי לבני : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי10/02/2009יעוץ גנטי הוא יעוץ שנותן מומחה לגנטיקה ובו מדברים על הסיכוי של הופעת מחלות מסויימות וממליצים על בדיקות , במידה שישנן. יש יועצים גנטיים בכל קופה ומזמינים אליהם תור בדרך הרגילה דרך המוקד. במידה שנקבע שהדרך היחידה להמנע ממחלה מסויימת היא לקבוע את מין העובר , יש דרך והיא ממומנת ע"י הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי היקר - ש. שלא נענתהלימונית10/02/2009
ד"ר ישי היקר שלום, ביום ד' הקרוב (11/02) אני אמורה לבוא לבדוק את הדיכוי ולהתחיל במנוגון (להזכירך: פרוטוקול ארוך). עד היום, תמיד קיבלתי שלושה ימים ראשונים שתי אמפולות של מנוגון יותר משאר הימים. בפורטוקול החדש מצויין 5 אמפולות ליום למשך כל הימים, ללא שלושה ימים ראשונים מוגברים. האם ייתכן ומדובר בטעות? אם לא - מדוע בעצם זה שוּנה? בפרוטוקול הקודם (שבאופן חד פעמים היה פרוטוקול קצר) קיבלתי מינון גבוה בהרבה: שלושה ימים 7 אמפולות ליום ושאר הימים 6 אמפולות ליום - וזה הניב רק 5 ביציות - 2 הפריות ושני עוברים (לעומת 10 ביציות בטיפול אחד קודם לכן שנעשה בפרוטוקול ארוך). במקרה ולא מדובר בטעות, אני מבקשת לדעת מדוע בעצם הורד המינון (למרות התוצאה הלא כ"כ טובה בטיפול הקודם שהיה מוגבר יותר) ומדוע אין התחלה של ימים מוגברים? מה השתנה בנושא זה? בתודה מראש, והמשך יום נעים, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי10/02/2009ענית לעצמך. מאחר שהפרוטוקול הקצר הניב פחות ביציות ומאחר שלמינון הגבוה לא היתה תועלת , חזרנו לפרוטוקול הארוך ולמינון מעט נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימונית10/02/2009ד"ר ישי שלום, לא קיבלתי תשובה לגביי הימים הראשונים, שבד"כ מוגברים מאשר שאר הימים. אשמח אם תוכל לענות לי על כך. בהמון תודות, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת
לימונית10/02/2009ד"ר ישי, בדקתי עכשיו את התוכנית בה הושגו 10 ביציות (2 טיפולים לאחור). היא כאמור היתה בפרוטוקול ארוך, אבל כמות המנוגון היתה 6 אמפולות ליום לשלושת הימים הראשונים, ו-4, אמפולות לשאר הימים האחרים. כל זאת, לעומת 5 אמפולות למשך כל הימים בתכנית הנוכחית. לפי מה שהבנתי עד היום, לימים הראשונים יש חשיבות רבה. הם אלה שקובעים כמה ביציות יתפתחו. האם זה נכון? אם כן, האם ניתן להגביר את הימים הראשונים בכל זאת? אני מבקשת את סליחתך על השאלה החוזרת הזו, אבל אני קצת מודאגת מזה. בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הזרקהעירית10/02/2009
שלום רב... בחודש הבא בע"ה אתחיל טיפול IVF נוסף.. עד היום בכל טיפול הזרקתי את הזריקות בסביבות שבע שמונה בערב... האם ניתן להזריק גם בשעות הצהריים (בסביבות שתיים-שלוש) ? במידה וכן - באיזה שעה אני אצטרך להזריק אוויטרל לפני השאיבה ? תודה נ.ב - טיפול בגונל F + מונופור + צטרוטייד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עירית
ד''ר דוד ישי10/02/2009את יכולה להזריק בכל שעה ביום. אין לזה משמעות. האוביטרל אינו קשור. השעה שלו נקבעת בהתאם לשעת השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל F ועליה במשקלשני10/02/2009
כבר 3 חודשים שאני מטופלת בגונל F במינון של 75 יחידות ובחודש השלישי 112 יחידות+ 75 יחידות לסירוגין. החודש, זה החודש הרביעי שהזרקתי גונל F במינון קבוע של 75 יחידות שבוע. בוצעה הזרעה. עליתי במשקל קילו וחצי ואני ממש לא שיניתי כלום בהרגלי התזונה שלי (כמו ב-3 החודשים הקודמים בהם לא עליתי כלל). 1) ממה נובעת העלייה במשקל החודש? 2) האם גונל F משמין, אפילו אם לא אוכלים יותר ממה שרגילים? כלומר האם התרופה עצמה גורמת להשמנה? 3) אני לא מרגישה שיש לי הצטברות נוזלים (אולי כן אבל איני מרגישה). במידה ויש צבירת נוזלים, מתי זה אמור לרדת, אם בכלל? 4) מהי דעתך המקצועית בעניין שלי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי10/02/2009ה גונל F אינו גורם להשמנה. אבל השינויים ההורמונליים שנגרמים בגללו יכולים לגרום לצבירת נוזלים ולעליה זמנית במשקל. העליה חולפת זמן קצר לאחר הפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009גונל לא משמין.
העליה במשקל - יתכן על רקע צבירת נוזלים חולפת.
אם ייכשלו 4 מחזורי גירוי על בסיס גונל יש לשקול IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!!!נטלי10/02/2009
רופאים יקרים שאלה .. אם אני צריה לעשות ביום חמישי הקרוב בדיקת דם אחרי הזרעה ועשיתי אתמול יום שני בערב בדיקת הריון ביתית (שתן.) ויצא שלילי זה אומר שהתשובה דיי מדוייקת האם יש סיכוי שהתשובה לא נכונה אני אחרי 2 כדורים ביום וזריקה יופ לפני ההזרעה כלומר ביום רביעי לפני שבועים עשיתי זריקה אני ממש רוצה לקוות אך מוכנה לשמוע את האמת... מהידע והנסיון שלכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009חוזר ומדגיש בפעם המאה: בדיקת הריון ביתית אינה מיוצרת כדי לתת תשובה אמינה בטיפולי פריון.
השימוש בה זורע מבוכה, ומוסיף שאלות במקום לספק תשובות.
אנא!
הפסיקו!
לשאלתך: אם 14 יום לאחר ההזרעה לא יגיע מחזור - מציע לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה על מדקר/ת המתמחה בפריוןNW3210/02/2009
בת"א או באיזור המרכז תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי גולן 054-7539149
פרופ' שחר קול10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמלצה למדקר/ת באיזור י-ם?
עדי10/02/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונולמירא10/02/2009
ד"ר שלום בימים אלה אני מתכוננת לטיפול IVF שלישי לאחר שני טיפולים שלא היה בהם הפריה לביציות( בעיה מורפולוגית בזרע), בטיפול הראשון לקחתי 2 אמפולות מנוגון בנוסף ל 1 צטרוטיד( בשאיבה היו 3 ביציות), בטיפול השני לקחתי 4 אמפולות מנוגון בנוסף ל 0.1 דקפיפטיל (בשאיבה היו 14 ביציות), בטיפול הזה הרופא רשם לי גונל-פ 300 בנוסף לצטרוטד עדין לא נזכר המינון, שאילתי היא מה היא הכוונה לשנות את המנוגון לגנול? האם מספר הביציות היה גדול כמו בפעם שעברה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009סביר כי מספר הביציות יהיה סביב 10 - 14
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אסטרוגנים על ה leydig cell ?שרון10/02/2009
שלום רב ד"ר ! שאלתי לא קשורה ישירות לנושא הפריה אבל אני מאוד אודה לך באם תענה לי כי עד היום לא הצלחתי למצוא רופא שיענה לי חד משמעית. לפני מספר שנים עברתי משבר נפשי בעקבותיו חשבתי שאני צריך לשנות את המין. כמובן שלא באמת רציתי אך רופאת המשפחה שלי דאז לא חיכתה לאבחון וסיפקה לי אסטרופם ואנדרוקור בכמויות גדולות אותם לקחתי לסירוגין במשך כחצי שנה. לצערי מאז שהפסקתי (מרץ 2005) ועד היום תפקודי הזקפה שלי לא חזרו לקדמותן והליבידו נשאר נמוך וגם העור והשיעור בגוף נשארו עדינים יחסית. עם זאת בכל בדיקות הדם שעשיתי הטסטוסטרון ושאר ההורמונים בטווח הנורמה אם כי קצת נמוכים(5.20 ננוגרם למיליליטר) לאחרונה גילו לי אוסטואופניה אני ממש ממש מיואש ובת זוגתי כבר התגרשה ממני לאחר שראתי שאני כל הזמן אובססיווי עם הדאגה במספר מחקרים שקראתי הבנתי שישנה השפעה של האסטרוגנים של ה lyedig cell והם גורמים לניוון שלהם האם יכול להיות שזה מה שקרה לי והאם טיפול באוביטרל יוכל אולי "להחיות" תאים כאלו מנווונים במידה וישנם? אציין שאני בן 32. תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009יש לראות את כל נתוני הפרופיל ההורמונאלי.
יש לראות נתוני בדיקת זרע.
בהנחה שאתה מעוניין בפוריות, ואם הזרע אינו תקין, ואם LH ו - FSH נמוכים, בנוכחות טסטוסטרון נמוך יחסית, יש מקום לטיפול עם מנוגון + פרגניל (או אוביטרל) כדי לנסות ולשפר איכות הזרע.
אם אינך מעוניין בפוריות, יש מקום לטיפול בטסטוסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוגון ופרולקטיןציפי10/02/2009
שלום, בת 31 נשואה ללא ילדים, התחלנו טיפולי פוריות במונוגון לפני כ- 3 חודשים וזאת בעקבות פרולקטין גבוה שעם טיפול של דוסטינקס נשאר על ערך של 1000 כשנה. (לא הומלץ על ניתוח להורדת המיקרואדנומה והייתי ללא וסת כשנה וחצי). אחרי כחודשיים של טיפולים עשיתי בדיקת פרולקטין והערך עלה ל- 2400 אך עם זאת החזה ירד ואין הפרשה חלבית, גם מאז שחזרתי לקבל וסת בעקבות הטיפולים גרמו לחזרה של הגוף מפני כל תחילת סיפור הפרולקטין (הרבה נפיחות, השמנה ובצקות ברגלים). החודש אנחנו בהפסקה לצורך צילום רחם ו- MRI שאני עושה כל חצי שנה. שאלתי, האם העליה בפרולקטין הינה בעקבות עליה באסטרוגנים שנובעת מהביוצים? לציין שרופא הפריון מאוד מרוצה המתגובה למונוגון מבחינת ייצור ביוץ והרירית. האם ידוע לכם על רופאים בתחום הפריון שנתקלו בבעיות עם פרולקטין "עקשן" ? למרות שאני בטיפול אני עדין אצל שני רופאים ואני מקווה שלא יפספסו משהו בטיפול. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009העליה בפרולקטין נובעת מהאדנומה בהיפופיזה, ולא בגלל הביוצים.
אם אין תגובה לדוסטינקס יתכן ואין מנוס מניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שלא נענתהטל10/02/2009
האם אפשר לתזמן את ההזרעה שלא תהיה בשבת? אני מטופלת בגונל אפ ואוביטרל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהחסוי10/02/2009
ביום שישי האחרון 6/2 בוצעה הזרעהאוביטרל ב- 4/2 , מאתמול התחלתי להרגיש רע הרבה בחילות, היש קשר בין ההזרעה, או צירוף מקרים? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009צירוף מקרים, אלא אם מדובר גל גירוי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?נקווה לטוב10/02/2009
מה הסיכויים לאישה בעלת שחלות פוליצסטיות להיכנס להריון בהזרעה מלאישה בלי בעיה ובלי הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב
פרופ' שחר קול10/02/2009הסיכויים תמיד תלויים בגיל האישה.
אם יש ביוץ, הרי באופן מאוד כללי הסיכויים דומים לאישה באותו הגיל המבייצת באופן ספונטאני.
לגבי הזרעה - תלוי כמובן באיכות הזרע. אם הזרע תקין הרי להזרעה ערך מוסף די קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר
נקווה לטוב11/02/2009ראשית המון תודה על השרות הנפלא והמהיר שלך... אני בת 26 וברגע שהיה זקיקים גדולים (2) בגדלים של 19,20 ועברתי 2 הזרעות יום אחרי יום לאחר הזרקת אוביטרל. הזרע של בעלי היה לפי מילותי של הרופא מ- 1-10 - 8... שזה בסדר... עכשיו האם לאור נתונים אלו יש בהזרעה סיכויים טובים יותר מאשר לאישה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסקרנות לידע כלליעינת09/02/2009
אני לפני החזרת מוקפאים בביוץ טבעי אחרי שאיבה והחזרת עוברים טריים שלא נקלטו. שאלתי היא יותר מסקרנות כי אני יודעת שהסיכוי להכנס להריון אצלי הוא כמעט אפסי בגלל בעיית זרע... אם אני מקיימת יחסים עם בעלי ביום הביוץ ואחרי כמה ימים מחזירים לי את העוברים המוקפאים, האם בעקרון יכול להיות מצב שאכנס להריון טבעי וגם העוברים יקלטו, כלומר שלישיה??? שהרי לוקח כמה ימים מהביוץ ועד להגעה של הביצית המופרית אל הרחם והשתרשותה בו אז יתכן שהיא אכן תגיע לרחם כשיהיו בו כבר עוברים שהשתרשו ותשתרש גם? או מצב שבו העוברים לא השתרשו והביצית שהופרתה טבעית תשתרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009כן, כל האפשרויות שמנית בהחלט באות בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהנטלי12309/02/2009
שלום אני 9 ימים לאחר החזרת 2 עובריםיש לי מס' שאלות: 1. אני מקבלת גסטון 100 יח' ביום 2 אמפולות החזה כואב גדוש האם מדובר בתופעת לוואי של גסטון? 2. 5 ימים לאחר ההחזרה ו 7 ימים לאחר ההחזרה היו לי כתמי הפרשות חומים (כתמתמים סליחה על התאור) האם זה אומר שהמחזור בא? או שזה גם תופעת לוואי של הגסטון? 3.זריקות הגסטון עושות לי גושים פנימיים באזור ההזרקה שעוברים לאחר כמה זמן האם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון
פרופ' שחר קול10/02/20091. כן, על רקע פרוגסטרון גבוה.
2. לא.
3. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרני ו IVFדידי09/02/2009
שלום רב. לאחר 4 טיפולי ivf שכשלו, בוצעה בי בדיקת היסטרוסקופיה, בה סבר הרופא כי ראה מחיצה ברחם. אולם היום, בהשוואה עם צילום הרחם שנעשה לפני שנה, הוא אבחן זאת כרחם דו קרני קל (או: רחם עם עקמומיות) שבו ראש חלל הרחם אינו קמור כפי שאמור לניות אלא מעט קעור. לדבריו אין מדובר בתופעה שיש לנתח. שאלתי היא: האם במבנה רחם כזה, החזרת העוברים צריכה להיות שונה באופן כלשהו מכפי שנעשתה עד עתה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול10/02/2009לא, ההחזרה - זהה, יש להשתדל שלא לגעת עם הקטטר בקיר הרחם, לכן עדיף לבצע עם א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)