מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקפאיםיפית06/12/2008
שלום דר', לצערי הריון לא יצא אחרי הפרייה ראשונה. והרופא אמר שהחודש נעשה החזרת עוברים ללא הזרקות אלא על ביוץ טבעי. שאלתי היא מה אתה ממליץ האם הסיכוי הוא הרבה פחות נמוך מהתוספות של הזרקות הורמונים ?וכמה עוברים כדאי לי להחזיר .? יש לי מוקפאים 9 אני בת 33 אשמח לקבל חוות דעת שלך . תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008ממליץ מחזור הפשרה. להחזיר עד 3 עוברים.
הסיכוי להריון - תלוי באיכות העוברים. בממוצע 28% תשובה חיובית של הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור הפשרה?
יפית06/12/2008דר' שלום על סליחה על הבורות , מה זה מחזור הפשרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול06/12/2008הכנת הרחם, הפשרת העוברים והחזרתם לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למינוגוןיעל06/12/2008
לאחר יומיים מינוגון (4 אמפולות), 24 או 25 יום דקא, הפסקתי לפני יומיים גונל 300 שנלקח במשך 9 ימים. הבטן שלי כואבת במגע עדין מאוד, משני הצדדים, כואב לי לישון על הבטן או לרכון קדימה כשאני יושבת. הכאב הוא לא בלתי נסבל אלא לא נעים. האם זה צפוי לאור הפרוטוקול שלי? תודה אגב, יש לי גם מעט סימנים כחולים בבטן, סביב המקום של ההזרקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008תגובה שחלתית נמרצת יכולה לגרום לתופעות שאת מתארת.
בנוסף, למנוגון תיתכן תגובה מקומית לא נעימה עד כואבת.
סימנים כחולים נובעים מדימום תת עורי קל במקום ההזרקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול שלום
יעל06/12/2008ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למי שהתנסתה עם דיקור סיניסוסו06/12/2008
* האם זה עזר לך? *באיזה איזור בגוף עושים? * כמה זה עולה ?לטיפול 1לפני ההחזרה ואחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ' שחר קול06/12/2008מציע לברר עם שי גולן
054-7539149* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונפיחות בחזהגליה06/12/2008
בדרך כלל כאבים ונפיחות בחזה היו מסימני ההריון אצלי. האם ייתכן שזה מההורמונים בזריקת אורביטל. ?? לפני 10 ימים עברתי הזרעה + זריקת אורביטל תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008לא. התופעה נובעת מרמת הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גליה06/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH קיצונינועה06/12/2008
דוקטור שלום, לאחר שנה של נסיונות להכנס להריון פניתי למחלקת הפוריות. אני בת 24 עם מצב בריאותי תקין באופן כללי, המחזור סדיר חוץ מחודש האחרון (לא הייה מחזור תקין). לפני חודש לקחתי איקקלומין במשך חודשיים. לפי שתי בדיקות אחרונות רמת FSH =133 LH=81 יחד עם זאת לפי אולטרה סאונד נצפה זקיק אחד בלבד, בדיקות דם מראות שהזקיק מתפתח. במידה והזקיק יגדל, הרופא ממליץ לעשות הפרייה חוץ גופית. כל הבדיקות של FSH נעשו בתקופה שלא הייה מחזור תקין חודשיים, ז"א לא לפי התנאים הנדרשים לבדיקה. השאלה שלי: 1) האם כדאי לחכות למחזור ולבצע את הבדיקה ביום ה-3 של הווסת, או לא לקחת סיכון ולעשות הפרייה חוץ גופית עכשיו? 2) לפני שנתיים הייה הריון טבעי אך עשיתי הפלה בעזרת כדורים. 3) מה לדעתך גרם לעליה כל כך חדה (תוך שנה) של FSH ו LH והאם זה צפוי לחזור לרמות תקינות? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008מדידת FSH חייבת להיות במקביל למדידת E2.
בהנחה שרמות ה - E2 היו נמוכות, הרי מדובר בכישלון שחלתי מוקדם.
יש לברר הסיבות לכך, בין היתר על ידי בדיקת הכרומוזומים.
הסיבה להפריה חוץ גופית אינה ברורה. כשלעצמו, כישלון שחלתי מוקדם אינו סיבה לביצוע IVF.
אם יש ביוץ טבעי, יש סיכוי סביר להשגת הריון ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רסוסו05/12/2008
בת 39 ביום שני הקרוב החזרת עוברים קפואים היום בוצעה U/S עובי הרירית 8.7 האם זה בסדר??לדעתך כמה עוברים צריך להחזיר??יש לי 6 מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוסו שלום
פרופ' שחר קול05/12/2008הרירית בסדר.
מציע להחזיר עד 3 עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשפרה05/12/2008
לאחר תשובה שלילית שקיבלתי על קפואים,הפסקתי את התמיכה ולאחר יומיים קיבלתי וסת. מיד הגעתי לפרופסור המטפל,ביקשתי ממנו פרוטוקול קצר(כי אין לי סבלנות...) והוא אמר שאין לו כל בעיה לנסות את זה. אז התחלתי למחרת זריקות מונוגון (למעשה 3 ימים לאחר תחילת המחזור). אני מאוד סומכת על הפרופסור,אבל שכחתי לשאול אותו דבר אחד חשוב... האם בגלל שלא המתנתי חודש הפסקה או לכל הפחות עשיתי את הפרוטוקול הקצר והתחלתי מיד,יכול לחשוף אותי יותר לגירוי יתר שחלתי?.. לא שואלת סתם-בגלל שיש לי ממש רגישות בבטן התחתונה מהמונוגון,בעיקר שאני כמה בבוקר ואחרי כמה שעות זה עובר,אבל התחושה עדיין שם. האם זה בגלל שאני מיהרתי להתחיל טיפול? או שזה תופעה טבעית של המונוגון ?( טיפול ראשון גונל אף-לכן לא יודעת). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול05/12/2008תגובת השחלות לגונל ולמנוגון - זהה.
גירוי השחלות מיד לאחר מחזור הפשרה שלא צלח לא יחשוף אותך לסיכון גבוה יותר לגירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבת שלום
שפרה05/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםליאת05/12/2008
נשאל אחרת 1- האם נפח של 3.1mL סביר עבור זקיק של 18mm או שזה אופיני יותר לציסטה 2- האם זקיקים בגודל 10mm יכולים להבשיל מספיק לשאיבה לאחר יומיים מונוגון 5 אמפולות ויום וחצי אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול05/12/20081. הזקיקים נמדדים בקוטר הממוצע, לא בנפח.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלטולי05/12/2008
שלום, עקב חשש לגירוי יתר וE2 מאוד גבוהה הרופאה אמרה להזריק רק חצי אוביטרל לפני ההזרעה. האם כמות של חצי אוביטרל תספיק בדרך כלל כדי לגרום לביוץ? האם הביוץ צפוי להגיע לאחר 36 שעות (כפי שקורה לאחר הזרקת אוביטרל שלם (250 מק"ג) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
פרופ' שחר קול05/12/2008יש לקוות שאכן זה יספיק, שלא יגרם גירוי יתר, ולא יהיה ריבוי עוברים.
לוח הזמנים - ללא שינוי.הביוץ כ- 40 שעות לאחר האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרמירי05/12/2008
אני פונדקאית העומדת בפני החזרת עוברים. הדילמה היא בין החזרת 3 או 4 ביציות מופרות. מה הסיכוי להריון מרובה עוברים. ההחזרה היא בטריים ולא בקפואים. תודה רבה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול05/12/2008תלוי בגיל האם הביולוגית.
מציע להתייעץ עם רופא היחידה בה את מטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות ביוקרטיותליאת05/12/2008
האם באלישע מבצעים שאיבות והחזרות גם בשישי שבת ובכרמל לא? מה העלות עבור ילד ראשון לבצע את התהליך באלישע ? מה העלות של לווי אישי של רופא לתהליך? במידה ומבצעים את ההפריה באון פרטי היכן בעצם מבצעים מעקב זקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול05/12/20081. שישי הוא יום עבודה רגיל. בשבת משתדלים שלא לעבוד.
2. יש התחייבות קופ"ח או דרך המושלם.
3. אין תעריף מחייב.
4. הרופא המלווה אמור לבצע את מעקב הזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להרגעהליאת05/12/2008
שלום התחלתי בטיפול של 5 אמפולות של מונוגון מהיום השלישי למחזור מזריקה בבקר אתמול יום חמישי - ביום הרביעי להזרקה יום 7 למחזור התקבלו הממצאים הבאים: LH- 1.3 E2-1400 PROG-1 בצד ימין : ' 1.24mm-1.0ml, 1.79mm-3.0mL, 1.81mm-3.0mL בצד שמאל: 1.50mm-1.77mL, 1.0mm-0.54mL לאחר הממצאים הנ"ל הוחלט שאין טעם שאתחיל עם המעכב שאמשיך עם המונוגון יום שישי בבקר ובלילה אורביטרל ואגיע לשאיבה יום ראשון בבקר. לאחר שאיבת ציסטה בשחלה ימנית שחשודה כסרוס? לפני קבלת המחזור עדיין נותרה ציסטה קטנה בימין בגודל של כ18 ממ( אחד מהזקיקים בצד ימין) וגם בצד שמאל היה זקיק שלא קרס בגודל כ15 ממ להרגשתי גם החודש הזה השתבש שאולי הממצאים בימין אינם זקיקים והקטנים לא יספיקו להבשיל שאלותי : 1- האם ערכי E2 כאלה בהכרח מלמדים על קרבה לביוץ? 2- האם אכן אין טעם בלקיחת מעכב - ציטרוטייד כאשר הממצאים הם כנ"ל? 3-האם שאיבה ביום ראשון זה לא מועד מאוחר מידי? 4 האם יתכן שהקטנים ישלימו את הבשלתם עד יום ראשון? 5- האם לא חשוב לבצע בדיקת אולטרה סאונד לפני השאיבה כדי לבחון האם יש טעם בשאיבה? מזה חודשים רבים כל פעם משהו משתבש ולא מצליחה להגיע להפריה מאוד מאוד לחוצה ומתוסכלת אודה לתשובה מפורטת תודה
פרופ' שחר קול05/12/2008לצערי, לא ניתן לת תשובה מפורטת בלי לראות את מלוא המידע הקיים, כולל לגבי מחזורים קודמים.
זה ממש לא יהיה רציני לתת חוות דעת מבוססת על מידע שיטחי, ובחלקו כנראה לא ברור (איך מודדים את הזקיקים, מל'? ממ? ).
באופן מאוד כללי - לא ניתן לחזות ביוץ על סמך ערכי E2.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפנה שוב את אותה השאלה לישי
ליאת05/12/2008עבור כל זקיק נית הגודל גם במ"ל וגם בממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה להרגעה
ליאת05/12/2008אני חוששת שאולי כדאי שאקח היום את המדכא ואמשיך בתוכנית המקורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליאת05/12/2008
שלום לפני שאיבה ביום ראשון ( עוד יומיים) לפי תרבית שתן ישנה דלקת והתחלתי לקחת אנטביוטיקה היום. האם יש צורך לדווח ? היתכן שהשאיבה תתבטל בשל הדלקת ? תודה
פרופ' שחר קול05/12/2008יש לדווח.
השאיבה לא תתבטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון???שריתוש05/12/2008
עשיתי הזרעה ב- 21/11 לאחר טיפול בפוריגון + אוביטרל, כרגע עם אנדומטרין X 2 ליום, אמרו לי לבצע בד' דם ב 7/12 לא התאפקתי ועשיתי היום בדיקה ביתית (14 יום לאחר ההזרעה)- יצאה שלילית - האם עדיין יש סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול05/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ...דחוף....נעמה05/12/2008
היי, ד"ר. בת 26, לקראת הזרעה ראשונה (קיום יחסים רגילים) זרע של בעלי תקין. ביום שישי, שבת, וראשון לקיים יחסים... ביום ה15 למחזור התקבלו התוצאות הבאות: Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | * 908 Progesterone Urgent | nmol/l | * 4.9 LH Urgent | IU/l | * 1.8 רופא שלי אמר לי להזריק ביום שישי, שזהו היום ה16 למחזור אוביטרל.. מספר שאלות.. 1. האם התוצאות של בדיקת דם תקינות? 2. האם חשוב באיזה שעה מקיימים יחסים? 3. כידוע לי, זריקת אובטרל גורמת לביוץ לאחר 36 שעות.. אם אני אזריק היום לדוגמה, בשעה 20:00, אז הביוץ יוצא ביום ראשון בשעות שאנחנו נמצאים בעבודה.. האם זה בעיה? או שאפשר לקיים ביום ראשון גם בערב.. סורי על האורך... שתהיה שבת שלום מקסימה לכולם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול05/12/20081. כן
2. לא
3. תמיד עדיף לקיים לפני הביוץ. הזרע שורד יותר זמן לעומת הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, ד"ר.. ועוד שאלה בבקשה...
נעמה06/12/2008בהמשך לנתונים שרשמתי בשאלה ראשונה.. הזרקתי אוביטרל ביום שישי 5/12 בשעה 19:30.. קיימנו יחסים ביום שני, רביעי, שישי, וכמובן גם נשתדל היום בשבת, וגם מחר בערב, בסביבות 23:00, בגלל שלפני אני לא בבית.. האם זה בעיה? כי לפי החישוב, הביוץ אמור להיות ביום ראשון מחר בערך בשעה 8 בבוקר.. ואנחנו נוכל לקיים רק 23 בלילה.. לפי הנתונים האלו, האם ישנו סיכוי טוב להריון החודש בעזרת ה'? שוב פעם המון תודה לך.. ושבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי טוב מאוד.
פרופ' שחר קול06/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)