מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יכולה להיות סיבה לכישלון טיפולא.ל09/12/2008
שלום רב. אני מטופלת בIVF מזה כשנה. משאיבה ראשונה- החזרה ראשונה נקלט הריון עם תאומות- לידה באמצע שבוע 23 מאחר וצוואר הרחם נפתח (והודיעו לי כי בהריון הבא אצטרך קשירת צוואר). אח"כ החזרה מוקפאים ללא הצלחה. שאיבה נוספת 2 החזרות (אחת עוברים "טריים" והשניה מוקפאים) ללא הריון. מבחינת תמיכה- ב3 הפעמים הראשונות נרות אוטרוגוסטן ובהחזרות המוקפאים +פרוגינובה. בהחזרה האחרונה זריקות גסטן + פרוגינובה אציין כי סיבתנו לטיפולי פוריות הינה ספירת זרע נמוכה. אבל לפני כל החזרה אומרים לנו שהעוברים נראים טוב וחזקים. מה יכולה להיות הסיבה לחוסר ההצלחה ?? האם ד"ר קול מקבל גם חברי קופת חולים כללית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.ל.
נ'10/12/2008מאיזה איזור את בארץ? אשמח להמליץ לך על רופא מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחיפה. תודה לך ..
א.ל10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה
פרופ' שחר קול10/12/2008יש לברר האם הרירית תקינה מבחינת עובי ומרקם.
יש לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהרונה09/12/2008
לפני כחודשיים התגלה אצלי דלקת באגן.לאחר סבל רב ולקיחת תרופות כלמעלה מחודש הדלקת נגמרה.כמה ימים לאחר שהדלקת נגמרה וכ 3 ימים לאחר שהפסקתי את האניטיביוקיה עדיין הרגשתי ברע ולכן עשיתי בדיקה לגילוי כלמדיה, הבדיקה יצאה שלילית.אך עדיין אני סובלת מהפרשות שלא היו לי,אפילו לעתים יש לי ריח חריף בעיקר אחרי יחסי מין או בזמן מחזור. אין לי כאבים אך התחשוה היא שאולי לא מצאו כלמדיה כי היו לי שרידי אנטיביוטיקה בגוף.אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון מאז שנגמרה הדלקת,קרוב ל3 חודשים ואני לא מצילחה להכנס להריון.הנני בת 27 ואני חושבת שאולי כתוצאה מן הדלקת נסתמו החצוצורות או שעדיין יש לי את המחלה כי אני בחורה שמעולם לא היו לה הפרשות או ריחות רעים.מה דעתך בנושא?האם אני צריכה לבצע בדיקה נוספת? איך אני אדע אם ישנה חסימה של החצוצורות?אני מאוד מודאגת ואין לי למי לפנות.אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי09/12/2008חבל שאין לך למי לפנות. חשוב מאד שיהיה לך גינקולוג שאת סומכת עליו ושתוכלי לפנות אליו כשמציק לך משהו. ריח רע מעיד על זיהום שיכול להיות משני לאנטיביוטיקה שקבלת. כדאי שתדבקי.
אין דרך לומר מה מצב החצוצרות ללא צילום. אם השאלה הזאת מאד מטרידה אותך, אפשר להפנות אותך לצילום . אם כי נראה לי שזה מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדיריםחסויה09/12/2008
שלום דוקטור לפני יומיים התחלתי פרוטוקול ארוך ביום ה21 לווסת. בת 29, מחזור סדיר באולטרסאונד ביום ה 21 נראה כי בייצתי כנראה לפני שבוע (גופיף צהוב בכל שחלה בנוסף לשתי ציסטות קטנות שנותרו מההפריה הראשונה מלפני חודש ) כך שיש סיכוי להריון טבעי. (הלוואי!) סיבה ל IVF גורם זכרי. אני מזריקה דיפרלין 0.1 מ"ג מידי יום. היום, יום מחזור 23 התחילו לי הפרשות חומות כמו תחילת מחזור. הרופא שלי מודע שכל חודש יש לי את ההפרשות האלה ואמר לי שהדיקוי של הדיפרלין אמור להפסיק לי את הדימום, אך זה לא כך.בדרך כלל תוספת תמיכה של פרוגסטרון מונעת את הדימומים, אבל החודש הוא אסר עלי לקחת פרוגסטרון-כנראה עד השאיבה. אני מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר כי אני כבר שנתיים סובלת מדימומים (לא מצוואר הרחם ופפסמיר תקין) ומאוד רוצה לבצע היסטרוסקופיה או צילום רחם אך הרופא שלי טוען שלא צריך כי הבעיה אצל בעלי ( ריכוז 16 מיליון,תנועה 35% מורפולוגיה 4%). האם ליידע את הרופא ששוב יש לי את ההפרשות האלה או שעם הזמן הדיכוי יתחיל להשפיע וההפרשות ייעלמו לפחות עד הווסת שאמורה להגיה בשבוע הבא? והאם ניתן יהיה לבצע היסטרוסקופיה לפני שאני אתחיל עם הזריקות לגירוי השחלות? סליחה על האורך, מקווה שהבנת אותי... תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי09/12/2008למיטב נסיוני, ההפרשות הדמיות אותן את מתארת בשלב הזה של הטיפול , אינן מעידות על בעיה או מורידות את הסיכוי להצלחת הטיפול. לא נכון לעשות הסטרוסקופיה בשלב הזה. צריך להפריד את הפעולה מהטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקישקשתאטלי09/12/2008
מנסיוני בטיפולים: אם היו שואבים לך המון ביציות (מה שלא קרה) אז היה חשד מסויים לגרוי יתר, ובאותו חודש היה עדיף לא לקיים יחסי מין. כיוון שלא זה המקרה, לדעתי, את ובעלך מוזמנים לחגוג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה....
קישקשתא09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמירי09/12/2008
עשיתי היום צילום רחם הרחם תקין חצוצרה אחת תקינה השניה יש חשד להידבקות\סתימה. תשובה סופית אקבל מחר. יש לי כמה שאלות 1.האם יש הבדל בין הדבקות לסתימה?אם כן מה ההבדל? 2.האם זה מסוכן?מה ההשלכות של זה? 3.האם יכול להיות שזה נפתח כאשר הזרימו את החומר? אם כן איך יודעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום eve
ד''ר דוד ישי09/12/2008הדבקות היא חיצונית ושחרור שלה משחרר את החצוצרה ואם היא תקינה התפקוד שלה חוזר במלואו. חסימה היא בתוך החצוצרה והרבה פעמים אינה הפיכה. חצוצרה אחת תקינה מאפשרת פוריות די נורמלית. לעומת זאת חצוצרה חסומה/דבוקה מעלה סיכוי להריון מחוץ לרחם. אם החצוצרה היתה נפתחת היו רואים את זה בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה פיענוח בדיקת זרעmimi109/12/2008
מראה כללי n נפח זרימה 2 ריכוז תאי זרע במיליונים 110 סך הכל תאי זרע במיליונים 220 תנועתיות 65 אחוז דרגה |||-|v חיוניות 90 אחוז חומציות ph 8.0 צמיגיות n מורפולוגית על פי שיטת גרוגר תאים תקינים 9 לונג אקורס אפס. שורט אקורס אפס. נסק פתולוגי 2. טייל פתלוגי 4.אוטייר 81 . לונג פוסט אקורס 8 . נוגדנים מוקפא לא מצטערת שאת האנגלית רשמתי בעיברית פשוט אני מחוברת דרך הפלאפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
הילה09/12/2008הבדיקה נראת תקינה לחלוטין, הריכוז גבוהה מאוד, התנועתיות טובה, מורפולוגיה בסדר. סה"כ יש הרבה מאוד זרעים תקינים שיכולים להפרות. מניח שד"ר יסכים איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום יתרליה09/12/2008
האם יש מניעה להשתמש בכרית מים חמים (ג'וד), או מקלחת חמה מדי. או בתנור קרוב. בשליש הראשון של ההריון . אני פשוט סובלת מקור (תופעת רינו ) ואני אחרי הזרעה ואני תמיד מצמידה אלי לרגלים כרית מים חמים. אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול09/12/2008לא ייגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשעה טובהלחוצה09/12/2008
ב-23/11/08 החזרת עובר טרי ב-05/12/08 בטא 93 ב-07/12/08 בטא 231 נאמר לי לחזור על ב.הדם ב-14/12/08, ברשותכם יש לי מס' שאלות.. 1. האם ניתן לדעת באיזה שבוע אני? 2. באיזה שבוע אפשר לשמוע דופק? 3. עד איזה שבוע אני צריכה להמשיך את המעקב באלישע ואת האנרדומטרין? 4. האם "מותר" לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעה טובה
פרופ' שחר קול09/12/20081. סופרים מיום השאיבה + 14 יום.
2. רואים דופק סביב שב' 6
3. עד שרואים דופק. הצורך באנדומטרין - לפי רמת הפרוגסטרון בדם.
4. תלוי כמה זקיקים נשאבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
לחוצה09/12/2008לא ברורה לי התשובה לשאלה 4 בעיקרון, פרוטוקול ארוך, היו 12 זקיקים, נשאבו 4 ביציות מתוכם הופרו והוחזר עובר אחד בלבד. האם קיים קשר לקיום יחסי מין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב!!!!! שיהיה לך בהצלחה.
חסויה09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...מאחלת לכולכן בהצלחה
לחוצה09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלגל08/12/2008
אני אמורה להזריק 5 ימים גונל 112 יחידות ואחכ מעקב בדיקות ו. הזרעה...- מחזור טיפול ראשון האם כמות הזרקה זו יכולה ליצור יותר מזקיק אחד כלומר באם אפשר להשיג הריון תאומים מכמות כזאת ובנוסף האם יש סיכוי שזה יקרה(הריון+תאומים) במחזור טיפול ראשון??? (אנחנו לא מוסברים כי לי ולבעלי אין שום בעיה אבל גם אין הריון) מתי בשעות היממה הזמן המתאים להזרקת גונל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול09/12/2008כן, אם יהיה יותר מזקיק אחד יש אפשרות לתאומים.
עדיף להזריק בשעות הערב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצר?מאיה08/12/2008
בת 31, פרופיל הורמונלי תקין. אני ממש אבודה ולא יודעת מה לעשות. אני לקראת IVF ראשון (בהמלצת רופא הקופה) ועדיין לא בחרתי רופא (פרטי). הרופא שרציתי להתחיל אצלו נסע לחו"ל ולא יחזור לפני 21.12 (ביום ה -25 למחזור) והיום אני כבר ביום ה- 13 למחזור. הבנתי שיש אפשרות לפרוטוקול ארוך שמתחיל ביום ה-21. אם אני אחכה לרופא שיחזור אז אני אפספס את החודש..... אבל לא הבנתי מה זה פרוטוקול קצר. תוכלו להסביר? מתי הוא מתחיל? לפרוטוקול הקצר אני אספיק? ובבקשה תסבירו - האם הפרוטוקול הקצר פחות טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול08/12/2008פרוטוקול קצר מתחיל ביום 2 - 3 למחזור.
לפי הספרות, סיכויי ההריון מעט קטנים לעומת הארוך.
באופן טבעי מידי חודש אישה מבייצת ביצית אחת בלבד. כדי לשפר את הסיכוי להריון, נעשה שימוש בתרופות המגדילות את מספר הביציות שניתן לאסוף ולהפרות. תהליך זה מתבצע תוך כדי מעקב קפדני וצמוד ע"י בדיקות אולטרסאונד ("מעקב זקיקים"), ובדיקות דם. על סמך בדיקות אלו קובעים את המועד האופטימלי לביוץ. הביוץ עצמו מושג אף הוא ע"י שימוש בתרופות. כ - 35 שעות לאחר מתן הזריקה לביוץ נשאבות הביציות .
פרוטוקול גירוי השחלות נקבע לפי משתנים רבים: גיל האישה, פרופיל הורמונאלי, ניסיון עבר, זמינות התרופות מבחינת סל הבריאות (יש לזכור כי תרופות אלו יקרות מאוד), לוח הזמנים המתאים למטופלים ולמטפלים. באופן כללי מבחינים 2 פרוטוקולים: "פרוטוקול ארוך" ו"פרוטוקול קצר". הטיפול הקצר מתחיל ביום 2 – 3 למחזור, במתן יומי של תרופה לגירוי השחלות, כאשר לאחר 5 ימים (לרוב) מוסיפים תכשיר שהוא אנטגוניסט ל – GnRH (ראו פירוט להלן) ותפקידו למנוע ביוץ מוקדם. ממשיכים בטיפול המשולב עד השגת זקיקים בקוטר של 17 מ"מ ויותר. מקובל כי זקיקים בקוטר זה מכילים בציות "בשלות" עם סיכוי טוב לעבור הפריה תקינה.
הפרוטוקול הארוך מתחיל לרוב ביום ה – 21 למחזור (כשבוע לאחר הביוץ) במתן אגוניסט ל – GnRH (ראו פירוט להלן) . תפקידו של האגוניסט לנטרל את בלוטת יותרת המוח ובכך למנוע ביוץ מוקדם. בניגוד לאנטגוניסט הפועל בתוך שעות ספורות, האגוניסט מגיע להשפעה הרצויה רק לאחר כשבועיים. בתום פרק זמן זה בודקים רמות הורמונאליות, ובודקים באולטרסאונד כדי לוודא שאומנם הושג נטרול של בלוטת יותרת המוח. רק לאחר מכן מתחילים בגירוי השחלות. משך הטיפול בפרוטוקול זה הוא כ- 4 שבועות, וזה חסרונו העיקרי. לעומת זה, המידע בספרות הרפואית מצביע על יתרון מסוים של הפרוטוקול הארוך מבחינת הסיכוי להשגת ההריון.
כאמור, אין פרוטוקול "טוב" ופרוטוקול "רע". תפקיד הרופא להתאים למטופלת את הפרוטוקול המתאים לה לפי הנתונים הרפואיים הספציפיים שלה. לכן, אין טעם להשוות לפרוטוקול שניתן למטופלת אחרת.
במסגרת IVF משתמשים במגוון רחב של תרופות. באופן כללי ניתן לחלקן ל - 4 קבוצות:
תרופות המגרות את השחלות ליצירת זקיקים.
בקבוצה נמנות התרופות הבאות: פרגונל, הומגון, מנוגון, מנופור , מטרודין, מטרודין HP, פיורגון , גונל-F. תרופות אלו מכילות FSH בלבד (פיורגון, גונל-F, מטרודין) או FSH בשילוב עם LH (פרגונל, הומגון, מנוגון מנופור). כמו-כן יש להדגיש כי פיורגון וגונל-F מיוצרות בטכנולוגיה של הנדסה גנטית, ואילו שאר התכשירים המצויינים לעיל מיוצרים משתן של נשים בגיל הבלות. בתחילת שנת 2002 הוכנסו כל התרופות לסל הבריאות ע"י הוועדה המיוחדת העוסקת בכך. התרופות השונות נבדלות גם בדרך המתן. פיורגון, גונל-F מנוגון ומנופור ניתנות גם בהזרקה תת עורית. דרך מתן זו מאפשרת הזרקה עצמית ע"י המטופלת, או ע"י בן זוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
מאיה08/12/2008יש נתונים נוספים שאולי תוכלו לומר לי האם לפיהם אפשר להחליט מה עדיף עבורי - קצר או ארוך? לפני שנה וחצי עשיתי IVF אחד עם פרוטוקול ארוך, שגרם לגירוי יתר, ומאז חזרתי לנסיונות טבעיים והזרעות על בסיס מחזור טבעי שלא צלחו. בחודש שעבר טיפול הרומונלי להזרעה עם גונל F שגרם גם הוא לגירוי יתר (אסטרדיול מעל 4000 ורק זקיק מוביל אחד בגודל 17). האם לאור הסטוריית גירוי היתר עדיף פרוטוקול קצר או ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום
פרופ' שחר קול09/12/2008עדיף קצר עם מתן אגוניסט לביוץ כדי למנוע סיכון לגירוי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי סיכהב. אריה08/12/2008
שלום רב ברצוני לדעת באיזה חומרי סיכה ניתן להשתמש בעת קיום יחסי מין ושאינם קוטלים זרע חוץ מפרה סייד שאותו אנחנו מכירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פרפין, שמן תינוקות.
פרופ' שחר קול09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם סותרים את עצמכם
אוטוטו יולדת19/02/2010הבנתי שחומרי סיכה על בסיס שמן אינם מומלצים לשימוש ביחסי מין וואגינאליים כי הם משנים את רמת החומציות בנרתיק האשה (קראתי במאמר שהתפרסם אצלכם!!)
חוצמזה קראתי תשובות סותרות לגבי ההשפעה שיש לשמנים על תאי הזרע
מישהו מוכן לעשות סדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלים? לא אנחנו
פרופ' אלכס סימון19/02/2010אין חומר סיכה שאינו פוגע בזרע למעט הטענה שפרה סייד הוא כזה. ניתן להשתמש בג'ל K-Y לסיכה בזמן יחסים שמטרתם לשם ההנאה. סביב הביוץ כשרוצים להשיג הריון - ללא אמצעי סיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים אלטרנטיביים
איש19/02/2010בס"ד
קודם כל, תודה רבה
מה לגבי שימוש בשמנים? (שקדים, תינוקות,פרפין)? האם יש סיכון לגוף האשה כתוצאה משינוי ברמת החומציות בגלל שימוש בחומרים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיכון
פרופ' אלכס סימון19/02/2010מדוע לא להשתמש בתכשיר שנועד לכך. K-Y
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש שתי סיבות
איש19/02/2010בס"ד
א.אם יש לי את החומרים האלו בצורה זמינה, או אם זוג מתבייש ללכת לקנות תכשיר יעודי ליחסי מין.
ב. יכול להיות שבת הזוג לא תאהב את התחושה של הג'ל בגוף שלה ותעדיף שמן
אני מבין שבכל אופן יש לשטוף את הנרתיק בסיום היחסים, נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFעינת08/12/2008
אני אמורה לעבור הפריה ראשונה IVF, קיבלתי את המחזור ביום ראשון 30.11 וכל שהרופא שלי אמר לי לעשות הוא בדיקת דם Estradiol, LH ו-Progesterone ב- 11.12 כשהביוץ שלי אמור להיות ב- 14.12 בערך. אם אני אמורה לעבור הפריה אני לא אמורה להתחיל לקבל זריקות לגירוי השחלות לאחר כמה ימים של מחזור? אם כן, זאת אומרת שאצטרך לחכות עד למחזור הבא כדי להכין את הגוף להפריה? האם יתכן לבצע הפריה מביוץ טבעי ללא מתן הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדי שלום
פרופ' שחר קול08/12/2008אפשר לבצע טיפול על בסיס המחזור הטיבעי.
קשה לנחש למה חותר רופאך.
האם לא שוחחת על תוכנית הטיפול איתו?
זה מאוד מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון מהפריהשירי08/12/2008
לפני 5 ימים הוחזרו לרחמי 2 עוברים בת 37, מה הסיכוי להריון? תודה שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ - 35%
פרופ' שחר קול08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהשירי08/12/2008
רציתי לשאול החזרת עוברים 4.12 משתמשת באנדומטרין 1X2 אם יש הריון צריך להמשיך באנדומטרין כי יש לי גם קרינון ואוטרוגסטן (האם זה אותו הדבר) או שאסור לערבב... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שגית
ד''ר דוד ישי08/12/2008למרות שקרוב לודאי אין בעיה להשתמש בתכשירים שונים לסירוגין, עדיף שתשתמשי רק באחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי08/12/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןסיון08/12/2008
שלום רב! מעקב זקיקים אחרון התוצאה היתה זקיק שמאל 20 עובי רירית 10 . הרופא שלי אמר שאני לקראת ביוץ. קיימתי יחסים באותו יום של המעקב זקיקים התאריך היה 3.12 עד לתאריך 5.12 (3 ימים ברציפות) האם יש סיכוי שנקלטתי ? האם הסיכוי גדול? ומתי אני יכולה לבדוק בוודאות אם נקלטתי להיריון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי08/12/2008הסיכויים מצויינים. אבל תזכרי שהם סביב 15-20 אחוז. הבדיקה צריכה להעשות 14 יום אחרי הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיון08/12/2008איך אני ידע שהיה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)