מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלות לרופאים..אלין07/12/2008
שלום, בת 24, אני מנסה להכנס להריון מזה שנה וחצי ללא הצלחה. המחזור שלי סדיר כמו שעון כל 28 יום. ביצעתי בדיקת דם הורמונלית ויצאה תקינה. שאלותיי: 1. לפני כמספר שנים רציתי לקחת גלולות אולם רופא הנשים אסר עליי בטענה כי יש לי בעייה של דם סמיך.. (אני מעשנת) האם זה קשור לכך שאיני מצליחה להיכנס להריון? 2. האיבר של בעלי נוטה כלפי מטה בצורת בננה (ראוי לציין שהוא לא מתלהב לבצע את הבדיקת זרע) האם יש קשר בין מבנה הפין לאיכות הזרע? 3. אני מלאה, האם זה יכול להוות בעיה בנסיון להיכנס להריון? בתודה מראש דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית
ד''ר דוד ישי07/12/2008העישון ועודף המשקל משפיעים לרעה על הסיכוי להריון. לא ברור לי מה זה דם סמיך. כדאי שבעלך יבדק ע"י אורולוג ובודאי ( למרות שאינו מתלהב מכך ) שיעשה בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בית חולים אלישעיעל07/12/2008
לרופאים שלום, אמרו לי שבית חולים אלישע כבר לא עובד עם הכללית בטיפולי פוריות. האם זה נכון? ואם כן למה? מה אני צריכה לעשות כדי להיות מטופלת באלישע ושהכללית יממנו לי לפחות חלק מהטיפולים? תודה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול07/12/2008אפשר לקבל טיפול באלישע דרך כללית מושלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בשתי השחלותנעמי07/12/2008
מעקב זקיקים, ביום ה14 למחזור, ללא טיפול תרופתי. בבדיקת דם - ESTRADIOL - 569, PROGESTERONE - 7.4. באולטאסאונד ראו שני זקיקים, אחד בגודל 19.5, והשני הגודל 14.5. איך זה יכול להיות ששתי השחלות מפתחות זקיקים בבת אחת אם אני בלי תרופות (וגם לא הייתי מעולם, זה חודש ראשון שאני עושה מעקב) רמת ההורמונים מספיק גבוהה לשני זקיקים מתפתחים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
ד''ר דוד ישי07/12/2008הזקיק של 14 אינו משמעותי וקרוב לודאי שלא יבייץ. הרמה של האסטרוגן סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדניאלה07/12/2008
עברתי שאיבה של 6 זקיקים ולאחר 48 שעות הוחזרו 2 עוברים. לא נוצר הריון והחודש מחזירים לי את העוברים המוקפאים שנשארו. אני לא עוברת שום טיפול רפואי החודש- בעיית הפריון היא אצל בן הזוג. כמה שעות אחרי הביוץ מחזירים את העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי07/12/2008לפי גיל העוברים ביום הקפאתם. יומיים אחרי הביוץ אם הם בני יומיים. 3 ימים אם הם בני 3 ימים וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדניאלה07/12/2008
עברתי שאיבה של 6 זקיקים ולאחר 48 שעות הוחזרו 2 עוברים. לא נוצר הריון והחודש מחזירים לי את העוברים המוקפאים שנשארו. אני לא עוברת שום טיפול רפואי החודש- בעיית הפריון היא אצל בן הזוג. כמה שעות אחרי הביוץ מחזירים את העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי07/12/2008החזרת העוברים נעשית יומיים אחרי הביוץ כאשר העוברים בני יומיים. שלושה ימים אחרי כאשר הם בני 3 ימים וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילפאי07/12/2008
אני מתחילה החודש IVF פרוטוקול ארוך מה ההבדל בין לקחת דקפפטיל מינון גבוה בפעם אחד או בכל יום 0.1 (מבחינת תופעות לוואי, יעילות וכיו"ב). אני בת 35. האם חייבים להתחיל ביום ה 21 או ניתן גם מאוחר יותר (קבעו לי תור ביום 22-23)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פאי
ד''ר דוד ישי07/12/2008הדקפפטיל החד פעמי במינון הגבוה יכול לגרום לדיכוי עמוק יותר וארוך יותר של ההורמונים. עדיף לכן אצל נשים בגיל מעט יותר מתקדם עדיף לקחת את הזריקות היומיות. אפשר להתחיל מאוחר יותר ביחוד אם המחזור מעט ארוך מהרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותמאיה07/12/2008
אני כבר כמה חודשים טןבים בטיפולים( גונל, קרינון, אוביטרל. ציטרוטייד- הזרעות) החודש עשינו הפסקה ונתנו לי גלולות למניעת הריון (בילארה) ולקחתי כבר כ-10 גלולות וכל יום יש לי ממש הפרשות חומות שלא עוברות. 1. האם זה טבעי? 2. איך אני אדע את היום הראשון של המחזור? - צריכה להתחיל טיפול ביום ה-5 של הווסת 3. האם להמשיך לקחת את כל החפיסה או לעצור לפני הסוף- יש להוסיף שמתלווה להפרשות רגישות בחזה כאבי ראש ומעט כאבי בטן. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי07/12/2008ראשית , את צריכה לדווח לרופא שלך על התופעות. הדימום לאורך החפיסה הראשונה של הגלולות הוא תופעה מוכרת ואין צורך להפסיק אותן בגלל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםיפית07/12/2008
שלום רב במידה ויש דימום המצביע על השתרשות הריון. מתי אחרי הביוץ הוא אמור להגיע וכמה זמן בערך יש דימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי07/12/2008אין כללים לעניין. ההשרשה של העובר ברחם מתחילה כ 5 -6 ימים לאחר הביוץ ונמשכת שבועות. בכל התקופה הזאת יכל להיות דימום. הוא יכול להיות קצר או ארוך, חזק או חלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט נוזל זרע בשפיכהmimi107/12/2008
בעלי עבר היום בדיקת זרע והיה לחוץ מאד יצא לו מעט נוזל זרע האם זה מעיד על בעיה? בימים רגילים זה לא היה כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי07/12/2008אם בד"כ הנפח גדול יותר אז זו לא בעיה. אני מניח שאם הלחץ שלו יפחת יצא נפח גדול יותר. עכשו נותר לראות מה איכות הזרע שיצא בכ"ז הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית עקשניתשרון07/12/2008
בוקר טוב, אני בטיפולי IVF בסבב 3 של מוקפאים. למרות מינון גבוה של אוורל ואסטרופם אף פעם לא הצלחנו להגיע לרירית מעל 6.5 מ"מ (ניסינו גם פיפל). כמו כן הרירית לא סדירה. היסטרוסקופיה תקינה. 1) מה יכולות להיות הסיבות לאי צמיחת הרירית? 2) האם יש סיכוי להיקלטות עוברים במצב כזה? יש לציין שלפני ארבעה חודשים נכנסתי להריון ספונטני בין הטיפולים והדופק פסק בשבוע 11. מלבד ההריון שפסק ובוצעה גרידה, אין בעברי גרידות או דלקות באגן. 3) מה עושים עם רירית עקשנית כזאת? תודה ושבוע נעים שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי07/12/2008יש סיכוי להריון עם רירית כזאת. עובדה שהיה. רירית תקינה צריכה להיות מעל 6 מ"מ. אין הוכחה שרירית של 8 מ"מ טובה מזו של 7 מ"מ וכו'. אפשר לנסות לעבות את הרירית עם תכשירים שונים. היו רבים וכלם השפיעו מעט. ה"להיט" היום הוא ויאגרה בנרות לנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרותשירי07/12/2008
בוקר טוב מה הסיכוי שלאישה שמעולם לא עברה ניתוחים\ דלקות או אי אילו שהן בעיות גניקולוגיות אחרות, יהיו בעיות בחצוצרות, כגון חסימה או הידבקויות וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת
ד''ר דוד ישי07/12/2008הסיכוי קטן. בסה"כ כ 10-15% מבעיות הפוריות הן בעיות מכאניות. ולרובן יש גורם ברור כמו דלקת באגן. ניתוח באגן או אנדומטריוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ובחילות?טלי07/12/2008
אחרי מספר ימי פרוגינובה שי לי ממש בחילות חזקות. האם זה יכול להיות קשור? ואם כן האם להמשיך לקחת את התרופה בכל זאת? תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי07/12/2008זה אפשרי. כדאי שתצרי קשר עם הרופא שלך. יתכן שיש צורך להוריד את המינון או להחליף תכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהדפנה06/12/2008
שלום, תודה על התשובות הענייניות. רציתי לדעת עד איזה עובי רירית כדאי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ומאיזה עובי מוטב להמתין לחדש הבא,נקבעה לי בדיקה שיוצאת כבר ביום ה-14 למחזור האם זה מאוחר מדי,האם בחדש הבדיקה יש מניעה לנסות להיכנס להריון, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008רצוי לבצע היסטרוסקופיה לפני הביוץ.
בחודש הבדיקה אין מניעה לנסות להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה06/12/2008תודה לכם על העזרה שאתם מגישים כאן לבנות. מהירות מתן התשובה והאנושיות באמת ראויות לציון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
פרופ' שחר קול08/12/2008ובהצלחה לכל משתתפי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותלילי06/12/2008
שלום רב! יש לי PCOS אני אחרי טיפולים עם זריקות של פיורגון 100 + אוביטרל+ הזרעה + אוטרוגסטן בתאריך 27.11 הייתי צריכה לבצע בדיקת דם אבל קיבלתי וסת ולא נסעתי. בדרך כלל לפני הטיפולים הוסת שלי היה כ- 6 ימים. היום כבר 6.12 ווסת נגמר אבל עדיין יש הפרשות דמיות מועטות (יום המחזור 10). יש לציין שבמהלך טיפול אחרון התגלתה אצלי ציסטה לדברי רופא "משהו שנשאר מחודש קודם, גופיף צהוב" האם יש לי סיבה לדואג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול06/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!
לילי06/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, ובהצלחה.
פרופ' שחר קול08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך, פרוטוקול קצררונית06/12/2008
בת 40 + ילד מהריון ספונטני. כעת אני אחרי שני מחזורי IVF , אחד קצר שבו נשאבו 6 ביציות והושגו 6 עוברים ( שניים הוחזרו והשאר לא שרדו) והשני ארוך שבו נשאבו 7 ביציות ומתוכן 2 הופרו אך ללא תוצאה חיובית. הגענו לIVF על רקע בעיית זרע. רוצה לשאול מדוע אם סטטיסטית פרוטוקול ארוך ידוע כמוצלח יותר התוצאות היו הרבה פחות טובות ומה לדעתך עלי לעשות כדי להעלות את הסיכוי? חשבתי לבצע צילום רחם חוזר (על אף שהראשון היה תקין) מאחר ולפני תחילת הטיפולים עשיתי צילום רחם ומיד לאחריו נכנסתי להריון (שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6.) אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול06/12/2008סיכויי ההצלחה מבוססים על מחקרים בהם השתתפו אלפי נשים.
על סמך המחקרים ניתן לסכם כי לפרוטוקול הארוך מעט יותר סיכויי הצלחה לעומת הקצר, בממוצע.
כמובן, שלגבי מטופלת מסוימת התוצאות יכולות להיות הפוכות לגמרי...
לגבי התיאור שלך: שני הפרוטוקולים ניכשלו שכן מדד ההצלחה היחיד שקובע הוא לידה של צאצא בריא.
לא מספר הביציות, לא מספר העוברים, ואף לא בדיקות הריון חיוביות. אך ורק - לידה של צאצא בריא.
לכן - מחזור שהניב עובר אחד שהשתרש וההריון ניגמר בלידה הוא מוצלח, בעוד שמחזור שהניב 10 עוברים, שלא השתרשו כלל, או השתרשו אך ההריונות הסתיימו בהפלות - הוא כישלון.
צילום רחם עשוי לשפר הסיכוי להריון ספונטאני, הוא לא ישנה תוצאות ה - IVF.
לגבי השאלה איך לשפר הסיכויים - רק יעוץ אישי עם כל הנתונים הרפואיים הרלוונטיים יכול לתת תשובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)