מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית כן או לאטליה31/08/2008
שלום אני בת 44 אחרי שתי הפריות שלא הצליחו , יש לי שני ילדים בני 15 ו 13 . ה FSH ביום השלישי למחזור - 10.7 , הפרוגסטרון-3.8 האסטרידול- קטן מ 200 . שאלתי היא האם יש טעם להמשיך ולנסות הפריות נוספות או לחשוב בכיוון של תרומת ביצית . תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008הסיכוי להריון תקין על בסיס ביציותיך הוא פחות מ - 1%.
הסיכוי להריון תקין בתרומת ביציות הוא סביב 50%.
החלטה שלך על בסיס נתונים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 יום אחרי החזרת מוקפאיםדליה31/08/2008
מטופלת של ד"ר קול באלישע. 12 יום אחרי החזרת 3 מוקפאים (החזרה נעשתה בתאריך 19 לאוגוסט.) היום, 31 לאוגוסט, להלן תוצאות הבדיקות E2 - 541 Progestrone - 56 HCG-B - 33 מקריאה בפורום אני מבינה שמדובר בערך נמוך מהצפוי ביום זה. רציתי להבין מה הסיכוי הסטטיסטי להריון תקין שמתחיל בערכים כאלה והאם יש בכלל סיכוי לכזה? תודה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בטוחה שזה נמוך???
לחוצה31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך קראתי בפורומים שונים בנושא
דליה31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה שלום
פרופ' שחר קול01/09/2008הערך - תקין.
חשוב לעקוב לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מחזור?שירי31/08/2008
מ- 27.8 אני לוקחת 2 אסטרופם ו- 2 אנדומטרין כל יום, לתמיכה לאחר IUI (בוצע 22.8). ביום חמישי הקרוב בדיקת דם לבטא. במידה ולא נקלטתי, אפסיק את הטיפול. שאלתי: האם יש קשר בין עיכוב בווסת לנטילת התרופות, כלומר: האם התרופות הנ"ל עשויות לעכב את הווסת או שהיא תופיע בזמן, מיד לאחר הפסקת הטיפול? (לציין שאני אמורה לקבל ביום שישי). תודה מראש ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול01/09/2008כן, הטיפול שאת מקבלת יעכב בוא המחזור.
אם אין הריון הפסקת הטיפול תביא לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהרחלי31/08/2008
שלום! במעקב זקיקים היה זקיק 19 מ"מ בשמאל, ו13 מ"מ בימין, רירית 6 מ"מ. לפני חודשיים בביוץ הרירית היתה מאוד עבה בערך14, איך זה יכול להיות שהיא פתאום כל כך דקה? זה אחרי מתן איקקלומין בפעם השניה. השאלה שלי האם זה רק בגלל האיקקלומין? אם אני יפסיק עם הכדור אז הרירית תחזור לעצמה חודש הבא? תודה מראש רחלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008אכן איקקלומין עלול לגרום לרירית דקה.
התופעה תחלוף עם הפסקת הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
רחלי03/09/2008ממש הרגעת אותי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהאירנה30/08/2008
שלום לרופאים! האם נוכחות של קנדידה בנרטיק (שמראה את סימניה ) יכולה להפריע לעוברים מופשרים להיקלט? אם כן איזה טיפול ניתן לעשות לפיטריה? (חוץ מאגיסטן) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
פרופ' שחר קול02/09/2008אין השפעה על הסיכוי להרות.
יש תכשירים במתן בכדורים דרך הפה היעילים כנגד פטרת בנרתיק.
מציע להיבדק כדל לאושש האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון פיורגוןדנה30/08/2008
ד"ר שלום, האם יש שעות מסויימות שצריך להזריק פיורגון? אני תמיד מזריקה ב22:00 ונאמר לי שזה אמור להיות עד 20:00 בערב....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22 - מצוין
פרופ' שחר קול01/09/2008להקפיד על אותה שעה כל ערב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמימי30/08/2008
הי, ברצוני לדעת מהם התנאים שאחרי השתלה העוברים ישרדו ומה זה תלוי בי מה אני יכולה לעשות על מנת שהעוברים ישרדו??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סועד שלום
פרופ' שחר קול30/08/2008יש צורך בעובר תקין ורחם עם רירית מתאימה להשתרשות.
התהליך אינו תלוי בך, פרט לנטילה מסודרת של התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת בייציתטליה30/08/2008
ברצוני לקבל אינפורמציה על תרומת בייצית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות שלום
פרופ' שחר קול30/08/2008טכנית - מדובר בפעולה פשוטה בה מפרים ביצית של אישה צעירה ופוריה בזרע הבעל. העוברים הנוצרים מוחזרים לרחם האישה.
מעשית - בשל מיגבלות חוקיות נאלצים זוגות מישראל לנסוע לחו"ל כדי לבצע התהליך.
אשמח ליעץ באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםגלית30/08/2008
נשאבו 5 בציות והופרו 5 עוברים,האם ניתן ללמוד מכך על איכות העוברים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול30/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה לאחר 10 ימיםפויול30/08/2008
שלום, בדקנו בטה 10 ימים אחרי החזרה של שני עוברים. התוצאה פחות מ2 יחידות. מה הסבירות שיש false negitive בגלל הבדיקה המוקדמת מדי ביום? האם אתה ממליץ לחזור שוב על הבדיקה, או מיותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול30/08/2008יש לבדוק 14 יום לאחר השאיבה.
כל סטיה מתאריך זה תעלה תהיות ומבוכות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חוזרים ונישניםחסוי29/08/2008
דימום מיום 13 לפני מחזור . ביוץ ביום 11 מה יכולה להיות הסיבה ? יש לי דימומים קלים אך נוזל דם ... לא רק כתמים . האם כדאי לבדוק פרוגסטרון? האם יכול להיות כתוצאה מבעיה הורמונלית אחרת . באיזה יום כדאי במקרה זה לבדוק פרוגסטרון לאור ביוץ ביום 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול30/08/2008תתכן בעיה אנדוקרינית - מיעוט פרוגסטרון - די נדיר, לדעתי.
פרוגסטרון יש לבדוק כשבוע לאחר הביוץ.
תתכן בעיה אנאטומית בחלל הרחם.
יש לשלול בעייה בצוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים
חסוי31/08/2008צוואר הרחם נמצא תקין . אם בדיקת פרוגסטרון תעשה שבוע ויום אפשרי? איך בודקים רמת רוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם פשוטה
פרופ' שחר קול01/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוגסטרון ?
חסויה01/09/2008האם משנה התיזמון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהגלית29/08/2008
לד"ר קול שלום, נמצאת בטיפול 5, בדרך כלל מדדמת שבוע לאחר החזרת העוברים כנראה על בסיס היחלשות הגופיף הצהוב,ברוב הטיפולים מלבד האחרון קיבלתי תמיכה על ידי נרות-אנדרומטין וקרינון ואף גסטו וברוב הפעמים דיממתי, בטיפול האחרון הייתי מטופלץ שלך והמלצת על תמיכת 2 אוביטרל בנוסף לאוביטרל של הביוץ ,התמיכה היתה טובה ולא דיממתי והיה הריון כימי. בטיפול זה נשאבו 5 בציות ,הE 2 ,שלושה ימים לפני השאיבה היה 5600 ולטענת האחות זו הסיבה שלדעתה לא מומלץ לקחת אוביטרל,(בפעם הקודמת הE2 שלושה ימים לפני השאיבה היה 4000 והיו 3 בציות) הרופא ימליץ את דעתו רק בעוד יומיים,ולפיכך פונה אני אליך, מניסונך העשיר ונתונים אלו של 5 בציות עם ערכי הE2 מה אתה ממליץ,? חשוב לי להדגיש שגם מבחינה נפשית האוביטרל הרגיע אותי כי הזרקתי אותו ביום ה1 להחזרה ו3 ימים אחרי ולאחר מכן לא "התעסקתי "יותר עם התמיכה להבדיל מהנרות השונים והגסטון.מה דעתך?מה אתה ממליץ לאור נתונים אלו? אודה לך מאוד על תשובתך גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008מציע אוביטרל במינון נמוך יותר: במקום 2 אמפולות שקיבלת בעבר, לקחת, חצי אמפ' בכל פעם, כלומר 1 בסה"כ. הסיכון לגירוי יתר הוא די נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גלית31/08/2008תודה על ההמלצה,היום לאחר ההחזרה של 3 עוברים,הרופא"הרים גבה "לבקשתי של אוביטרל כתמיכה, הוא אישר מרשם לאוביטרל וגם המליץ לחלק אותו לחצי בכל פעם,בהתאם לE2 ,אך טען שיותר מקובל אנדרומטין או תמיכה אחרת של טבליות בנרתיק 3 פעמים ביום,פסל לחלוטין קרינון, תגובתו ערערה את ביטחוני לגבי האוביטרל, מניסיונך האם אכן אוביטרל זו תמיכה חריגה לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - תמיכה מקובלת
פרופ' שחר קול02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שלא שורדיםkishkashte29/08/2008
שלום רב, אני לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים, שאלתי היא במידה וניקלט עובר אחד או שניים מה קורה לשאר העוברים? האם זה חייב להיות דימום?? והאם זה מפריע לתשובה בבדיקת הדם לבדיקת הבטא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול29/08/2008שאר העוברים מתפרקים בלי לגרום לדימום או כל תופעה אחרת.
העוברים שאינם נקלטים ברחם אינם משפיעים על בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת עם הפסקה.אסתי29/08/2008
שלום ותודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. רציתי להבין האם התנהגות הוסת שלי קשורה לרמות הגבוהות ( 20.9) של ההורמון מגרה הזקיק: ביום 1-2 דימום בינוני עד חזק מאד, וביום 3 הפסקת דימום מוחלטת. ביום 4 חוזר הדימום בעצמה חלשה-בינונית, ויכול להמשך גם ביום ה-5. תבנית זו חוזרת על עצמה באופן קבוע כבר זמן רב. האם היא קשורה עם כשל השחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008לא, FSH גבוה אך בנוכחות ביוץ סדיר לא אמור לגרום לשינויים בדפוס הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוגסטרון כתמיכה בהריוןרווית29/08/2008
לפני 3 ימים עשיתי הזרעה ( לפני חצי שנה הפלה ספונטנית בשבוע 7 לאחר הריון ספונטני) והרופאה המליצה לי על נרות פרוגסטרון כתמיכה בהריון. בנסיון ההזרעה הקודמת השתמשתי בנרות אילו וחשתי אי נוחות ולכן החלטתי בהזרעה זו לא להשתמש בהן. יש לציין שאף פעם לא ביצעתי בדיקת דם לפרוגסטרון ביום ה-21. שאלתי היא : האם ניתן ביום ה-21 לקחת רמת פרוגסטרון ואם רמתו נמוכה להתחיל אזבשימוש בנרות פרוגסטרון? או כדאי לחכות לתשובת הביטא ואז להתחיל להשתמה בהן? שאלה נוספת: מהי רמה תקינה של פרוגסטרון ביום ה-21? תודה מראש, רווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008יש לדעת אילו תרופות ניתנו לך לפני ההזרעה כדי לייעץ.
כשבוע לאחר הביוץ פרוגסטרון מגיע לעשרות רבות ואפילו מעל מאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)