מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימומים חוזרים ונישניםחסוי29/08/2008
דימום מיום 13 לפני מחזור . ביוץ ביום 11 מה יכולה להיות הסיבה ? יש לי דימומים קלים אך נוזל דם ... לא רק כתמים . האם כדאי לבדוק פרוגסטרון? האם יכול להיות כתוצאה מבעיה הורמונלית אחרת . באיזה יום כדאי במקרה זה לבדוק פרוגסטרון לאור ביוץ ביום 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול30/08/2008תתכן בעיה אנדוקרינית - מיעוט פרוגסטרון - די נדיר, לדעתי.
פרוגסטרון יש לבדוק כשבוע לאחר הביוץ.
תתכן בעיה אנאטומית בחלל הרחם.
יש לשלול בעייה בצוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים
חסוי31/08/2008צוואר הרחם נמצא תקין . אם בדיקת פרוגסטרון תעשה שבוע ויום אפשרי? איך בודקים רמת רוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם פשוטה
פרופ' שחר קול01/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוגסטרון ?
חסויה01/09/2008האם משנה התיזמון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהגלית29/08/2008
לד"ר קול שלום, נמצאת בטיפול 5, בדרך כלל מדדמת שבוע לאחר החזרת העוברים כנראה על בסיס היחלשות הגופיף הצהוב,ברוב הטיפולים מלבד האחרון קיבלתי תמיכה על ידי נרות-אנדרומטין וקרינון ואף גסטו וברוב הפעמים דיממתי, בטיפול האחרון הייתי מטופלץ שלך והמלצת על תמיכת 2 אוביטרל בנוסף לאוביטרל של הביוץ ,התמיכה היתה טובה ולא דיממתי והיה הריון כימי. בטיפול זה נשאבו 5 בציות ,הE 2 ,שלושה ימים לפני השאיבה היה 5600 ולטענת האחות זו הסיבה שלדעתה לא מומלץ לקחת אוביטרל,(בפעם הקודמת הE2 שלושה ימים לפני השאיבה היה 4000 והיו 3 בציות) הרופא ימליץ את דעתו רק בעוד יומיים,ולפיכך פונה אני אליך, מניסונך העשיר ונתונים אלו של 5 בציות עם ערכי הE2 מה אתה ממליץ,? חשוב לי להדגיש שגם מבחינה נפשית האוביטרל הרגיע אותי כי הזרקתי אותו ביום ה1 להחזרה ו3 ימים אחרי ולאחר מכן לא "התעסקתי "יותר עם התמיכה להבדיל מהנרות השונים והגסטון.מה דעתך?מה אתה ממליץ לאור נתונים אלו? אודה לך מאוד על תשובתך גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008מציע אוביטרל במינון נמוך יותר: במקום 2 אמפולות שקיבלת בעבר, לקחת, חצי אמפ' בכל פעם, כלומר 1 בסה"כ. הסיכון לגירוי יתר הוא די נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גלית31/08/2008תודה על ההמלצה,היום לאחר ההחזרה של 3 עוברים,הרופא"הרים גבה "לבקשתי של אוביטרל כתמיכה, הוא אישר מרשם לאוביטרל וגם המליץ לחלק אותו לחצי בכל פעם,בהתאם לE2 ,אך טען שיותר מקובל אנדרומטין או תמיכה אחרת של טבליות בנרתיק 3 פעמים ביום,פסל לחלוטין קרינון, תגובתו ערערה את ביטחוני לגבי האוביטרל, מניסיונך האם אכן אוביטרל זו תמיכה חריגה לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - תמיכה מקובלת
פרופ' שחר קול02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים שלא שורדיםkishkashte29/08/2008
שלום רב, אני לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים, שאלתי היא במידה וניקלט עובר אחד או שניים מה קורה לשאר העוברים? האם זה חייב להיות דימום?? והאם זה מפריע לתשובה בבדיקת הדם לבדיקת הבטא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול29/08/2008שאר העוברים מתפרקים בלי לגרום לדימום או כל תופעה אחרת.
העוברים שאינם נקלטים ברחם אינם משפיעים על בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת עם הפסקה.אסתי29/08/2008
שלום ותודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. רציתי להבין האם התנהגות הוסת שלי קשורה לרמות הגבוהות ( 20.9) של ההורמון מגרה הזקיק: ביום 1-2 דימום בינוני עד חזק מאד, וביום 3 הפסקת דימום מוחלטת. ביום 4 חוזר הדימום בעצמה חלשה-בינונית, ויכול להמשך גם ביום ה-5. תבנית זו חוזרת על עצמה באופן קבוע כבר זמן רב. האם היא קשורה עם כשל השחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתי שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008לא, FSH גבוה אך בנוכחות ביוץ סדיר לא אמור לגרום לשינויים בדפוס הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוגסטרון כתמיכה בהריוןרווית29/08/2008
לפני 3 ימים עשיתי הזרעה ( לפני חצי שנה הפלה ספונטנית בשבוע 7 לאחר הריון ספונטני) והרופאה המליצה לי על נרות פרוגסטרון כתמיכה בהריון. בנסיון ההזרעה הקודמת השתמשתי בנרות אילו וחשתי אי נוחות ולכן החלטתי בהזרעה זו לא להשתמש בהן. יש לציין שאף פעם לא ביצעתי בדיקת דם לפרוגסטרון ביום ה-21. שאלתי היא : האם ניתן ביום ה-21 לקחת רמת פרוגסטרון ואם רמתו נמוכה להתחיל אזבשימוש בנרות פרוגסטרון? או כדאי לחכות לתשובת הביטא ואז להתחיל להשתמה בהן? שאלה נוספת: מהי רמה תקינה של פרוגסטרון ביום ה-21? תודה מראש, רווית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008יש לדעת אילו תרופות ניתנו לך לפני ההזרעה כדי לייעץ.
כשבוע לאחר הביוץ פרוגסטרון מגיע לעשרות רבות ואפילו מעל מאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קולחסוי28/08/2008
איפשהו השאלה שלי התפספסה ולא נעניתי על ההמשך כאמור הפלה בשבוע 21 ב20.5 דופסטון במשך 10 ימים - וסת ב 8/8 עד היום אני מדממת בערך 3 שבועות התחלתי גלולות ע"פ הנחייתך , העניין הוא שהיום אני מסיימת עם הגלולות ובקרוב צריכה לקבל שוב וסת. אני עדיין מדממת מהוסת הקודמת, איך אדע מתי לעשות בדיקות דם בכדי להתחיל טיפול? האם ההורומנים יחזרו למצב שמאפשר התחלת טיפול?? והאם בכלל כדאי בשלב זה? בגלל הדימום שלא פסק??? עוד דבר - עברו כבר 3.5 חודשים מאז הפסקת ההריון - עדיין יוצאות לי הפרשות לבנות מהפטמות (בעיקר אחרי מקלחת) למרות שלקחתי כדורים לייבוש חלב אחרי ההפלה מה לעשות?? לתשובתך המהירה אודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008בדיקת דם יש לבצע 5 ימים לאחר הפסקת הגלולות. סיכוי טוב שההורמונים יהיו בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחיובית28/08/2008
שלום, קיבלתי לעשות בדיקה של פרוגסטרון ביום ה-21-23 למחזור. התוצאה היא 3.3. מה זה אומר ? מה זו התקופה ה-Follicular ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שלום
פרופ' שחר קול29/08/2008התוצאה מעידה על כך שלא היה ביוץ.
את אמורה להיות בשלב הלוטאלי.
התוצאה מתאימה לשלב פולוקולארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןחסוי28/08/2008
שלום האם בדיקת דם תזהה אם יש הריון 6 ימים לפני המחזור??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFלימור28/08/2008
שלום לרופאים הנכבדים, אני מטופלת של ד"ר קול. קיבלתי מחזור (התחיל בשעה 18 הערב ביום חמישי) הגוון עדיין חום. נאמר לי לבוא לעשות בדיקת דם באלישע ביום השני או השלישי של המחזור לפני טיפולי IVF. שאלתי היא: מכיוון שהמחזור החל רק היום ב 18 ובטח יתגבר, האם מחר נחשב היום השני?? האם מחר לעשות את בדיקות הדם או להמתין עד יום א?? תודה רבה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביום א
פרופ' שחר קול29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסטינג והיעדר הפריותדידי28/08/2008
שלום רב. עקב גירוי יתר לפני IVF (שחלות פוליציסטיות) נעשו לפני שאיבת הביציות יומיים של קוסטינג, עם הזרקת דקפפטיל בלבד ללא הורמונים. בשאיבה נשאבו רק חמש ביציות (היו הרבה זקיקים ריקים) ולא התפתחו עוברים בכלל.זהו טיפול ה IVF השני שלי. אציין שבטיפול הקודם נעשה יום אחד של קוסטינג (גם כן בשל גירוי יתר) ואמנם נשאבו 16 ביציות והתפתחו 7 עוברים, אך כולם היו באיכות בינונית. האם הקוסטינג הוא אמנם דבר העלול לגרום לאיכות עוברים ירודה או להיעדר הפריות (עקב איכות ביציות ירודה)? נאמר לי שבפעם הבאה כדאי לבצע פרוטוקול ארוך (עד עכשיו הפרוטוקולים היו קצרים) עם כמות הורמונים נמוכה כי יתכן שהקוסטינג אינו מתאים לי ופוגם באיכות הביציות. אציין שאני בת 34 ללא ילדים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008אכן, קוסטינג עלול לפגוע באיכות הביציות והעוברים.
יש לשקול בהמשך מחזור על בסיס אנטגוניסט למניעת ביוץ מוקדם וגרימת ביוץ עם אגוניסט. פרוטוקול זה ימנע הצורך בקוסטינג וימנע סיכון של גירוי יתר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתמיכל28/08/2008
היי דר' אני לפני החזרת עוברים מוקפאים, 4 ימים לפני ההחזרה ביצעתי אולטראסאונד, עובי הרירית 20 מ"מ, האם זה לא עבה מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008אין נתונים חד משמעיים המוכיחים השפעה שלילית של רירית בעובי כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםאלונית28/08/2008
שלום, רציתי לדעת האם צריכים לקחת אנדומטרין לפני החזרה של מופשרים?אם כן,כמה זמן לפני? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונית שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008כן! חייבים מקור פרוגסטרון!
מועד הטיפול נקבע לפי גיל העוברים ביום הקפאתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר קולאורה28/08/2008
מטופלת באלישע, נשאבתי על ידך (תודה). בת 42. נשאבו 8 ביציות - שהוגדרו כמגורגרות ובאיכות ירודה. הופרו 6 - ביום 2 ארבע התחלקו ל-2 ושתיים התחלקו ל-3. הוחזרו 4 (2 של 2 ו-2 של 3). איך מתיישבת העובדה שהופרו 6 ביציות, למרות שהן הוגדרו בהגדרות שנורא העליבו אותן? האם בגלל איכות הביציות הירודה ניתן להסיק שסיכוייהם לשרוד נמוכים מהסטטיסטיקה היבשה לגילי? והאם העבודה שבכל זאת נשאבו 8 בגילי, גם אם באיכות ירודה, משקף משהו בנוגע לסיכוי הכללי שלי להרות (אם חלילה זה לא יקרה עכשו)? סליחה על מבול השאלות והרבה תודה על המענה. בל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בל שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008איכות הביציות יורדת עם הגיל.
מספר רב של ביציות בשאיבה אינו מבטיח את איכותן.
כמובן שעדיף ביציות רבות על מעטות כדי לשפר הסיכוי הססטיסטי.
התנצלותי לביציות אם נעלבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב ד"ר קול
אורה28/08/2008ההתנצלות התקבלה בתודה. אם אפשר שאלה אחת נוספת שכנראה שאלתי בצורה לא ברורה ולכן לא קיבלתי מענה: האם בגלל איכותן הירודה של הביציות, העוברים שהוחזרו לי סיכויים להשתרש יורד? בכמה? תודה, וזהו, מניחה לך. בל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/08/2008קשה מאוד לתת הערכה מספרית.
יש סטיות לשני הכיוונים, כלומר עוברים "יפים" שלא מניבים הריון, ועוברים "באיכות ירודה" שמניבים הריון מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מעבדהדליה28/08/2008
שלום המעבדה בבית החולים בו עשיתי את ההפריה לא מוכנה לתת לי את דוח המעבדה (דוח לגבי תהליך ההפריות/ הקפאות, לא רק תוצאה סופית של כמה הצליחו להקפיא) רק לרופא. האם זה חוקי? האם אין לי זכות שזה יהיה אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008איני משפטן כדי לענות על הצד החוקי.
לדעתי האישית - אם מטופלת מבקשת צילום דו"ח מעבדה - יש להיענות לבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה .רויטל27/08/2008
שלום לכולם רציתי בבקשה לברר לגביי הפריה ובדיקות זרע, בעלי עשה בדיקת זרע לפניי כשלוש שבועות והתוצאות הגיעו כ 12 מיליון זרעים וכ 4% נורמלים( לא חצויים וכ"ו ) לאחר כ שלוש שבועות הוא עושה שוב פעם בדיקה והתוצאות זהות . מה אומרות התוצאות? מה האפשרות לעושת הלאה? אני גרה בפ"ת. אשמח לקבל עזרה ופניות . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008מציע לפנות למרפאת פוריות במסגרת קופת חולים שלך באיזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)