מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זייבן וטיפולי IVFאושר19/08/2008
שלום חוזרת על שאלתי האם ניתן להשתמש בזייבן ( להפחתת עישון ) במהלך טיפולי ההפריה ( שימוש ב Superfact ) ? באלו תרופות הרגעה ניתן להשתמש במהלך הטיפול ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008לגבי הטיפול עצמו - אין נתונים ברורים.
לגבי הריון:
Of 322 outcomes involving bupropion exposure in the first trimester there were 261 live births without birth defects, 40 spontaneous pregnancy losses, 11 induced abortions, 1 induced abortion with evidence of Down syndrome on prenatal testing, and 9 infants born alive with birth defects.
The defects in infants born alive included one infant with bilateral club feet, one infant with Klinefelter's syndrome (no physical abnormalities), and 7 infants with heart defects (1 abnormal aortic valve thickening with mild aortic insufficiency, 1 ventricular septal defect, 1 trivial pulmonic stenosis with atrial septal defect, 1 coarctation with ventricular septal defect, 1 thickened heart muscle, 1 pulmonary stenosis, and 1 coarctation of the aorta).
The observed proportion of birth defects in pregnancies with prenatal exposure to bupropion in the first trimester was 3.7%.
The registry's Advisory Committee noted the increased number of prospective reports of defects involving the heart and great vessels. Given the small sample size and the potential bias from the large percentage of cases lost to follow up an accurate assessment of a potential effect of bupropion on the developing cardiovascular system could not be made. To further evaluate the possible association of bupropion with cardiovascular defects The Committee plans to conduct a retrospective cohort study entitled "Bupropion in Pregnancy and the Risk of Cardiovascular and Overall Major Congenital Malformations". (2).
וכן
ZYBAN is not recommended for women who are pregnant or breast-feeding. Women should notify their doctor if they become pregnant or intend to become pregnant while taking ZYBAN. Post-marketing reports indicate that some newborns whose mother took an SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) or other newer anti-depressant, such as ZYBAN, during pregnancy have developed complications at birth requiring prolonged hospitalization, breathing support and tube feeding. Reported symptoms include: feeding and/or breathing difficulties, seizures, tense or overly relaxed muscles, jitteriness and constant crying. In most cases, the newer anti-depressant was taken during the third trimester of pregnancy. These symptoms are consistent with either a direct adverse effect of the anti-depressant on the baby, or possibly a discontinuation syndrome caused by sudden withdrawal from the drug. These symptoms normally resolve over time.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה כואבת??שירי19/08/2008
תודה על התשובה לשאלתי הקודמת! אני עומדת לפני הזרעה (כנראה יום שישי) ורציתי לשאול: 1. מחר אני עושה בדיקת דם לנשאות X שביר ו SMA. התשובות תהיינה עוד 6 שבועות. האם כדאי לדחות את ההזרעה עד לאחר קבחת התשובות? 2. האם ההזרעה כואבת? צפויים דימומים לאחריה? אלו תופעות חריגות המחייבות התייחסות עלולות להופיע אחריה? תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירוש שלום:
פרופ' שחר קול19/08/20081. החלטה אישית שלך. לדעתי - לא לדחות.
2. הזרעה היא פעולה פשוטה, מהירה, ולא כואבת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר IVFלאה19/08/2008
שלום ד"ר יקר, לפני שבוע עברתי שאיבה ויומיים אחרי החזרה. כל השבוע לא היו לי ביכלל הפרשות - דבר ששימח אותי, כי בכל חודש שלא ניקלטתי להריון תמיד היו הפרשות שקופות. היום לצערי ההפרשות השקופות, שאליהן אני רגילה, החלו שוב.... האם זה יכול להעיד באיזשהו אופן, שלא ניקלטתי להריון????? קראתי באינטרנט שההפרשות הם כתוצאה מעליה בהורמון הפרוגסטרון והוא קשור להתנוונות הגופיף הצהוב. אני מפחדת עכשו בגלל שההפרשות החלו - הסיכוי להריון קטן. אנא חווה דעתך. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008אין לדעת לפי ההפרשות אם הושג הריון.
יש להמשיך בטיפול התרופתי ולבצע בדיקת דם להריון במועד שניקבע לך.
לצערי, יש בלבול שלם סביב המושגים והפרשנות שלהם...
הגופיף הצהוב יוצר פרוגסטרון ואסטרדיול.
לא ברור כיצד התנוונות הגופיף הצהוב מובילה לעליה בפרוגסטרון...
בכל מקרה, את מקבלת, מן הסתם, "תמיכה".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגוןגלית19/08/2008
לאחר שבועיים של נטילת דקאפפטיל ו3 ימיםשל פרדינזון בגלל פרו גבוה ביום ה1 למחזור(6.5)שאריות מטיפול קודם ,התחלתי אתמול -יום 4 למחזור (E2 98,פרוגסטרון 0.7),מנגון-4 אמפולות יחד עם חצי דקא, בעוד 4 ימים בדיקת זקיקים ראשונה ודם ,היום התחיל דימום קל,מידע כללי יודעת אני כי לעיתים דימומים נובעים משינוי הורמונלי , האם זו אכן הסיבה במקרה שלי?ברצוני לציין כי זו הפעם ה1 שאני נוטלת מנגון ללא גונאל,כלומר בטיפולים קודמים נטלתי מנגון לאחר 5 ימי גונאל.ובמקרה זה התבקשתי רק מנגון ב4 אמפולות.מה מקור הדימום לדעתך? מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008הדימום הקל נובע מרמת אסטרדיול נמוכה, כצפוי בפרוטוקול שאת מקבלת.
עם התקדמות גירוי השחלות יש לצפות לעלייה באסטרדיול ולבניית רירית רחם חדשה. הדימום ייפסק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם רירית דקהעינת19/08/2008
שלום מעוניינת לדעת האם הריון אשר נקלט עם רירית דקה מחייב תמיכה באמצעות כדורים ואם כן באיזה שלב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008התמיכה אינה תלויה בעובי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי18/08/2008
אני במהלך ניסיונות להכנס להריון. ברצוני לשאול האם פעילות גופנית מאומצת כגון כפיפות בטן יכולה להזיק במידה ואכנס להריון ועוד לא אדע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/08/2008לא. פעילויות שהאישה רגילה לעשות, אינן מזיקות בד"כ כולל פעילויות מאומצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ivfהילה18/08/2008
באיזה שבוע ניתן ליראות דופק באולטרסאונד תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה קודמת הילה
הילה18/08/2008ברצוני להוסיף כי היני נמצאת כ 5 שבועות לאחר החזרת העוברים ונראה באולטרסאונד שק הריון בגודל 6.7 מ"מ מתי אמורים לשמע דפיקות לב לכל המוקדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה שלום
פרופ' שחר קול19/08/20085 שבועות לאחר החזרת עוברים יש לראות דופק עוברי בא.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור לאחר הפסקת טיפולמלי18/08/2008
שלום רב, לפני שלשה שבועות הופסק טיפול ההפריה עקב ירידה פתאומית ב E2. הטיפול כלל שימוש בפרימולט נור למשך שבוע מיום 19 למחזור ומיום 21 למחזור הסנפה של 900U בוסרלין. לאחר שהושג דיכוי וקבלת מחזור החלתי הזרקה של 4 מנופור ו 300U של בוסרלין למשך שבוע. בדיקת דם הראתה E2 1800 אולטראסאונד- רירית 9 מ"מ ושלשה זקיקים בגודל 15-17 יום למחרת הזקיקם גדלו ל17-19 אבל E2 ירד ולכן הוחלט להפסיק הטיפול בשל חשש לביוץ מוקדם. ההפסקה של ההורמונים והבוסרלין היתה מיידית ומאז אם כן עברו שלשה וחצי שבועות והמחזור לא הגיע.מאז האם תקין?? בדרך כלל מחזור תקין בהחלט בן 29 ימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008אם מפסיקים טיפול בנסיבות שתארת יש לשקול מתן פרוגסטטיבים כדי להביא ל"מחזור".
האיחור הנוכחי הוא תקין, צפוי, ואינו מבשר "רעות".
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון + וריקוצלשוש18/08/2008
שלום, אנחנו זוג צעיר בסביבות שנות ה30 המנסה להכנס להריון ראשון. לאחר שנה של ניסיונות, ו 2 הזרעות כושלות, הופנה בעלי לUS +דופלר עם חשד לוריקוצל. במידה ואכן יבצע את הניתוח או לחילופין שיטת גת גורן. האם אחוזי הכניסה להריון יעלו? במידה ואכן קיימת בעיה אצל הגבר האם ניתן להמנע מהתערבות כירורגית, ולהעזר בהפריה חוץ גופית על מנת לחוות את ההריון הנכסף? מהם אחוזי ההצלחה בהפריה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008יש לדעת בדיוק את דרגת הווריקוצלה כדי לייעץ.
בהפריה חוץ גופית הסיכוי להריון בגילך הוא כ - 40% למחזור טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהדנית18/08/2008
שלום רב, האם ספירת זרע נמוכה ואיכות בינונית יכולה להכשיל טיפול ivf או מכיוון שזה עובר השבחה במעבדה אז אין בעיה????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008אם יש ספירת זרע נמוכה משתמשים במיקרומניפולציה (הזרקת תא זרע בודד לביצית) עם סיכויי הריון מצויינים.
"השבחה"? - אין דבר כזה. מיתוס. פיקציה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קולחסוי18/08/2008
ד"ר היי אני לאחר הפלה שנעשה בשבוע 21 עקב ירידת מים (אתה מכיר את הסיפור) ב20/5 ביום שישי 8/8 קיבלתי וסת אחרי שלקחתי 10 ימים דופסטון - חשוב לציין שכל התקופה הזו לא קיבלתי וסת רק לאחר לקיחת הכדורים. העניין הוא שהמחזור הזה היה קשה ביותר, והכוונה היא לזרימת דם גדולה מאוד (סליחה על התיאורים) והוא נמשך אפילו עד היום , כמובן שהזרימה היא לא באותה כמות אך עדיין קיימת האם הדבר נורמלי??? האם בעקבות כך שלא קיבלתי וסת 3 חודשים היא כזו ארוכה??? עוד דבר- לפני שהתחלתי לקחת דופסטון, הייתי אצל רופא נשים שעשה לי בדיקה גניקולוגית וראה כי רירית הרחם עבה מאוד, האם יש קשר? תודה על תשובתך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008יש קשר, שכן הרירית מעובה מתקלפת בהשפעת הדופסטון.
זו תגובה רגילה וצפויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ו..........
חסוי23/08/2008בנוסף לנושא הוסת , יש דבר נוסף שמטריד אותי מידי לאחר ה"לידה" קיבלתי כדורים לייבש את החלב. עד היום כבר 3 חודשים אחרי, עדיין יש לי הפרשות לבנות מהפיטמה. זה קורה בעיקר לאחר המקלחת עם מים חמים מה לעשות???? והאם זה נורמלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
פרופ' שחר קול28/08/2008סביר שיחלוף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה אחרי IVFדליה18/08/2008
שלום אני אחרי IVF ראשון (שאבו 11 והחזירו 2). השאיבה היתה לפני 6 ימים. החזרה לפני 4 ימים. הבטן שלי מאד נפוחה - אך אין לי כאבים. האם זה סימן לגירוי שחלתי, או אם אין כאבים אז זה בסדר. האם צריך לפנות לרופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שוש18/08/2008היי, תוכלי לספר לי קצת על התהליך של הIVF? כיצד מתרחש, איפה, האם בהרדמה, או בטישטוש, כמה זמן זה לוקח וכ'ו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF - אין לך מה לדאוג!
טלי19/08/2008תהליך IVF : במהלך התקופה את מזריקה הורמונים לצורך השראת ביוץ (שיהיו הרבה ביציות במקום אחת) ותזמון הביוץ. כשהזקיקים מספיק גדולים מזמינים אותך ואת בן זוגך לשאיבה של ביציות ומתן זרע. ביום השאיבה מרדימים אותך בהרדמה מאד קלה לכמה דקות ושואבים (אפשר גם בלי הרדמה אבל פחות נעים כמובן) ואז את נחה כשעתיים, מקבלת תה ועוגיות והולכת הביתה. בעלך משאיר שם בכוסית את תרומתו שלו. לא כואב בכלל!! נהוג לנוח קצת בבית ולשתות הרבה. יש לוודא שאין חשש לגרוי יתר (נפיחות, בחילות, כאבים וכ"ו) שאם כן, יש לפנות לרופא שלך. את הביציות ששאבו מפרים במעבדה. אם הכל תקין בדרך כלל כיומיים אחר כך מחזירים לך כשני עוברים מופרים (אם את מבוגרת אז לפעמים שלושה). אם נותרים עוברים מקפיאים לך אותם לפעם הבאה. ההליך נעשה תמיד בבית חולים, או פרטי או ציבורי. את ממשיכה לקחת תמיכה הורמונלית כשבועיים. אז את עושה בדיקת דם להריון המכונה בטא. אם את בהריון נהוג להמשיך את התמיכה עוד מספר שבועות. אין לך מה לחשוש! אני מאחלת לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008כן, נפיחות של הבטן יכולה להיות סימן לגירוי יתר.
רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרת מוקפאיםדבי18/08/2008
מקבלת תמיכה אסטרופם + אוטרוגסטן. האם המחזור יכול להגיע לפני הבדיקת דם כעבור 12 יום למרות התמיכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבי שלום
פרופ' שחר קול18/08/2008לא. הטיפול "מרמה" את הרחם "לחשוב" שיש הריון.
אם יש דימום - זה לא מחזור!!!!
אסור להפסיק הטיפול !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר טיפול כימוטרפיחסויה18/08/2008
דר שלום חברתי מתחילה עכשיו כימוטרפיה (סרטן בלוטולת הלימפה). רציתי לדעת מהם הסיכויים להכנס להריון לאחר טיפול כימוטרפי? מהן השיטות הכי טובות לשימור פוריות - שמענו על גלולות ועל דקפפטיל. האם יש שיטות נוספות? יש לציין כי הטיפול חייב להתחיל במיידי ולכן לא ניתן לשאוב ביציות כרגע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
פרופ' שחר קול18/08/2008ברוב בתי החולים הגדולים יש אפשרות ליעוץ לגבי שימור פריון בנשים לפני טיפול כימי.
מציע לפנות בהקדם ליעוץ פרטני, המותאם למטופלת באופן אישי על סמך הנתונים הספציפיים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה?אור18/08/2008
אני לפני החזרה בהפריה רביעית. בת 37 יש לי ילד מטבעי בן 4 והופניתי להפריה בעקבות הדבקויות לאחר ניתוח קיסרי . עשיתי שני קצרים ושני ארוכים ובשניהם לא נשארו מוקפאים . הפעם שאבו 10 זקיקים רק בשש היו ביציות . כרגע 4 הופרו. עדיין אין חלוקה רק מחר אני אדע. הפעם מחזירים לי 3 עוברים.. הזרע היה טוב עבור ההפריה . מה הסיכויים שאחד מבין השלושה יקלט? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להכין את הגוף מעבר לתרופות התמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול18/08/2008הסיכויים טובים על רקע גילך, והעובדה שהיה לך הריון תקין בעבר.
ההכנה הטובה ביותר - איכות עוברים, ועל כך אין לנו שליטה בשלב זה של הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)