מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Menogonאושר20/08/2008
שלום אני מתעתדת במהלך מחזור הטיפול להישתמש ב 4 אמפולות של Menogon ביום האם ניתן להזריק באופן עצמאי ( בדומה ל עט של Gonal F) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר לשום
פרופ' שחר קול20/08/2008בוודאי!
ואפילו מאוד רצוי!!!
מעט יותר מסובך בהשוואה לעט, אך "לא בשמים".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית בחו"לאורית20/08/2008
האם ניתן לבצע הפריה חוץ גופית בחו"ל, באופן פרטי? מהן העלויות ? (בן זוגי נשוי לאחרת ולכן לא מטפלים בנו בארץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008ניתן לבצע בחו"ל.
עלויות?
תלוי היכן.
דרך אגב, קראתי לאחרונה שבית המשפט אישר ביצוע הפריה בארץ לזוג במצבכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל אורגלוטרן?אורה20/08/2008
E2 - 2591 PROG - 1.6 LH - 2.4 נצפו 6 זקיקים, הכי גדול 11.5 מ"מ, השאר קטנים ממנו. מזריקה 6 ימים גונל 300. הנחיות להמשיך עם הגונל, אך להוסיף אורגלוטרן. נראה לי שזה מוקדם לאורגלוטרן כי הזקיק הגדול ביותר עדיין קטן - רק 11 מ"מ. האם לדחות את האורגלוטרן? למתי? תודה. שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף - בת 41
אורה20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008רצוי להישמע להנחיות שקיבלת מהרופא/ה שלך. אני משער שבחרת בו/ה כי יש לך אמון מלא שההנחיות והוראות יהיו מיקצועיים.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר קול. לא חשבתי שהשאלה שלי
אורה20/08/2008איננה במקום מכיוון שרבות מהשאלות בפורום הן שאלות בקשר למהלך כזה או אחר בתוך הטיפול שעוברת השואלת, תוך כדי הטיפול עצמו. אולי יותר נכון היה פשוט לשאול באיזה גודל של הזקיק המוביל ובאילו ערכי הורמונים פחות או יותר, מקובל/נהוג לצרף את האנטגוניסט לסטימולציה. אודה אם תוכל להחכים אותי לגבי שאלה זו. בתודה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
פרופ' שחר קול21/08/2008טיפול עם אנטגוניסטים נחלק בגדול לשניים:
פרוטוקול קבוע בו מתחילים באנטגוניסט לאחר 5 ימי גירוי בלי קשר לגודל הזקיק המוביל.
פרוטוקול גמיש בו מתחילים עם האנטגוניסט כאשר הזקיק המוביל מגיע ל - 14 ממ.
בשתי הגישות - אין קשר לרמת ההורמונים.
מותר כמובן גם לשלב בין שתי הגישות, למשל להתחיל כאשר הזקיק המוביל מגיע ל - 12 ממ וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות ד"ר קול! החכמתי.
אורה21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בתחילת הריוןחסוי20/08/2008
אני בשבוע 8. האם ניתן לקיים יחסי-מין? יש בכך איזשהו סיכון? מישהו אמר לי שזרע לא טוב ויכול לגרום להפלה, האם עדיף שהגבר יגמור בחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008אין מיגבלה.
יחסי מין לא יגרמו להפלה, אלא במצבים פתולוגיים של צוואר הרחם כגון אי-ספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית השרשה???לאה20/08/2008
אני בת 38,בריאה,מחזור סדיר,לאחר 7 הזרעות מתורם זרע,הפלה אחת בשבוע 8,בדיקות דם וצילום רחם תקין.חלק מהזרעות ללא טיפול,שלוש לאחר איקקלומין ואוביטרל ופעם אחת עם מנוגון,ציטרוטיד ואוביטרל.במעקב זקיקים הכל תקין ורירית כ10 ממ. כשבוע לאחר ההזרעה אני מרגישה כאבים חזקים בבטן תחתונה עם הקרנה לצדדים.יש לציין שלפני ניסיונות להיכנס להריון אף פעם לא סבלתי מכאבים לפני תחילת המחזור. האם יש בעית השרשה?למה זה קורה?מה ניתן לבדוק ולעשות לפני שמגיעים לIVF?קראתי על טיפול תרופתי כתמיכה-האם זה יכול לעזור לי ומתי להתחיל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008אם הרחם נבדק ונמצא תקין "בעיית ההשרשה" נובעת מאיכות העוברים, כנראה.
"תמיכה" לא תשפר איכות העוברים.
יש לשקול לעבור ל - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב להזרעה???שירי20/08/2008
שלום. אני בת 23 נשואה שנתיים ללא ילדים. צילום רחם תקין, זרע תקין, חשד לאנדומטריוזיס. מטופלת במנוגון מזה חמישה חודשים. אני ביום ה- 12 למחזור ומטופלת במנוגון 75 IU מהיום ה- 5 למחזור (13.8). בבדיקת דם ב- 17.8: אסטרדיול 318 ופרוגסטרון 4.10. US: שני זקיקים בגודל 10X10 ו- 12X12. בבדיקת דם אתמול (19.8): אסטרדיול 488 ופרוגסטרון 4.90. : שני זקיקים בגודל 11X11 ו- 15X15. הייתי אמורה לבצע הזרעה אבל כעת לא ברור מתי בדיוק, בגלל ההורמונים הנמוכים. השאלה שלי: יש בכלל מצב שתהיה החודש הזרעה, או שהתגובה ירודה ולא יהיה כדאי לנסות??? ושאלה נוספת - יש מצב כזה שהזקיקים נעלמים ללא ביוץ? עד איזה גודל של זקיקים זה עלול לקרות? והאם אח"כ תופיע וסת רגילה בזמן? סליחה על ריבוי השאלות, תודה רבה רבה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008בהחלט יש "מצב" להזרעה לפחות על בסיס הזקיק המוביל שיגיע לבשלות בעוד כיומיים. ההורמוניחם תקינים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין+אסטרופםעינת20/08/2008
שלום, יש לי שחלות פוליציסטיות, חודש שעבר לקחתי איקקלומין 2 כדורים ליום במשך חמישה ימים, הושג ביוץ אך הרירית נותרה דקה (5 מ"מ). החודש נטלתי את אותו המינון של איקקלומין בתוספת אסטרופם 2 כדורים ליום במשך שבוע מהיום החמישי למחזור. היום ב us (יום 14 למחזור) לא נצפו זקיקים (זקיקים קטנים ומרובים בלבד) ועובי הרירית 4 מ"מ. האם יתכן שהאסטרופם והאיקקלומין ביטלו אחד את השני? האם כדאי לעבור לגונדוטרפונים? האם לגונדוטרופינים אין השפעה שלילית על הרירית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
עינת20/08/2008האם יש עוד סיכוי להשיג ביוץ החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008לדעתי האישית (רבים חולקים עליה) אין מקום לאסטרופם כדי "לעבות" הרירית בטיפול על בסיס איקקלומין.
במצבך, רצוי לעבור לגונדוטרופינים. אין להם השפעה שלילית על הרירית.
יש עוד סיכוי לביוץ החודש, ולכן גם להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב!!!
עינת25/08/2008שלום, בהמשך לשאלתי הנ"ל, היום, יום 19 למחזור בu.s נצפה זקיק אחד בלבד של 12 מ"מ והרבה זקיקים קטנים. עובי הרירית 7.2 מ"מ. מאחר והרופאה שלי בחו"ל אודה לכם על ייעוץ: האם כדאי להמשיך במעקב הזקיקים ואם כן באיזה יום? חודש קודם לקחתי איקקלומין בלבד וביום ה14 למחזור היה זקיק של 20 מ"מ. האם בגלל הוספת האסטרופם יתכן והביוץ מתאחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהתמי19/08/2008
אני בת 43 אחרי שתי לידות רגילות ולפני שנה עברתי הריון מחוץ לרחם. מאז אני מנסה להרות וללא הצלחה.(ההפלה נעשתה בזריקה ולא בניתוח. רציתי לברר על הזרעה. האם אני אמורה לבקש זאת מרופא הנשים בקופ"ח או שזה נעשה רק ע"י רופא פרטי. והאם הטיפול קשה ומורכב. ומה הסיכוי לגילי. אשמח לקבל תשובות. תודה תמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008הזרעה היא טיפול רפואי פשוט מהיר ונטול סיבוכים המבוצע בכל הקופות. לא רק ע"י רופאים פרטיים.
הסיכוי בגילך תלוי בגורמים נוספים, כגון מצב החצוצרות, וכן מצב הזרע.
באופן כללי מאוד: הסיכוי להריון מוצלח הוא אחוזים בודדים למחזור טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטהקרן19/08/2008
שלום, רציתי לשאול אם שני הטיפולים האחרונים של הפריות נגמרו עם הריון כימי וידוע על אנדומטריוזיס ונוזל בחצוצרה, שהבנתי שהנוזל הזה גורם להפלות והרופא המליץ לי על ניתוח, האם כדאי להתייעץ עם עוד רופא מומחה? יש שאומרים שאולי לא חייבים ניתוח, יש האומרים שכדאי מאוד ויש כאלו שאומרים שאולי לפני ניתוח בכלל כדאי לנסות דיקור סיני. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול20/08/2008אם החצוצרה מלאה בנוזל (הידרוסלפינקס) מומלץ להרחיקה, ולהמשיך ב - IVF מיד לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן20/08/2008כן, אכן זה מה שיש לי, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןחסוי19/08/2008
מחר מתחילה שבוע 8. להפסיק מחר את האנדומטרין או בסוף שבוע 8?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף 8 או 7 שבועות מיום החזרת
פרופ' שחר קול20/08/2008העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvלימור19/08/2008
שלום לד"ר קול אני מטופלת שלך, בחודש הבא אנחנו עושים IVF. קיבלתי היום את תוצאות ה CMV וזה די מלחיץ אותי. CMV IgG חיובי CMV IgM גבולי CMV IgM additional assay שלילי avidity CMV IgG גדול מ 45% probably past infection האם התוצאות מלחיצות? האם אוכל לעשות את ה IVF בחודש הבא? אם אני בהריון החודש, האם לא מהווה סיכון? תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008לא מלחיץ.
לא מסוכן.
אפשר לעשות IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותלירז19/08/2008
שלום, היום היה לי בדיקת אולטרסאונד. ניצפה שק הריון וחלמון ודופק. אני בשבוע 6 (+5) . הרופא המליץ לי לא להרבות בנסיעות ארוכות. למה הכונה? יש לי אפשרות לחופשה בטבריה או בחיפה אני גרה באזור מודיעין. האם זה נחשב לנסיעה ארוכה? האם אפשרי לסוע או לוותר? שאלה נוספת אולי מוזרה. יש לי תור לקוסמטיקאית. האם מזיק טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
לירז19/08/2008שכחתי לציין שיש לי הסטוריה ארוכה. ואני בסיכון גבוה. זה היה החזרת עוברים בתרומת ביצית.ואני בת 45 בשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008יש לדעת על בוריה את ההיסטוריה הארוכה שלך כדי להתייחס להממלצות של רופאך.
אני מאמין שיש בפניו כל הנתונים, לכן עדיף שתפני אליו כדי שיגדיר באופן מדויק יותר מה זה נסיעה ארוכה.
טיפול קוסמטי לא יגרום נזק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןורד19/08/2008
היי דוקטור ב7.08.08 עשיתי הזרעה (אוביטרל 05.08.08). אתמול עשיתי בדיקת דם, בטא שלילי. האם התשובה סופית או שהבדיקה נעשתה מוקדם מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008יש לבצע בדיקת דם 14 יום לאחר ההזרעה (אם לא בא מחזור).
אין טעם לבדוק קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקמיטל19/08/2008
היי בוקר טוב בהמשך לשאלתי הקודמת האם יש אפשרות שדופק יופיע בימים הקרובים אני נמצאת בתחילת שבוע 6 לאחר החזרת העוברים או שזה חסר סיכוי ולא להיות אופטימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008דופק עוברי אמור להופיע 4 שבועות לאחר החזרת העוברים.
אם את 6 שבועות לאחר החזרת עוברים ועדיין לא נראה דופק, הרי המהלך אינו תקין.
יתכן וההריון אינו תקין, ויסתיים בהפלה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםעינת19/08/2008
שלום ד"ר, אני בעלת pco , מתחילה טיפול עם איקקלומין 2 כדורים ליום מהיום החמישי למחזור, בטיפול הקודם(אותו מינון) הרירית הגיעה רק ל5 מ"מ ולכן הרופאה שלי הוסיפה לי אסטרופם 2 כדורים ליום מהיום החמישי למחזור למשך שבוע. שאלותי הן: האם שבוע של נטילת אסטרופם מספיקה לעיבוי הרירית ? האם לא נהוג לתת למשך זמן ארוך יותר? האם קיים מידע על אחוז המקרים בהם תוספת אסטרופם לאיקקלומין אכן מעבה את הרירית? מה הנסיון שלך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול19/08/2008התועלת בהוספת אסטרופם אינה ברורה.
גם אין הסכמה לגבי המינון, ולוח הזמנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)