מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר בלוןאדוה31/10/2018
פרופ בידר שלום
הריון קודם היה בקיסרי ועכשיו הריון שני הפרופ שאצלו אני עושה מעקב לא רואה סיבה כרגע ללכת לקיסרי.
אני מבינה שפיטוצין לא ניתן לקחת.
מה זה בלון ? והאם זה אפשרי לאחר קיסרי ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלון
פרופ` דוד בידר31/10/2018מכניסים לתוך צואר הרחם קטטר ונפחים את קצהו שהופך לבלון קטן והוא מגרה יצירת צירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ דוד בידר בלון לאחר קיסרי
אדוה01/11/2018פרופ מבידר תודה על המענה
האם ניתן להכניט לתוך צואר הרחם קטטר שהופך לבלון לצורך יצירת צירים למי שעוברת את שבוע 40 ואין התקדמות לידה כאשר עברה קיסרי 1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2018אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל ואסטרדיול ביוץ טבעיליבנת31/10/2018
לא הצלחתי להגיב לכן אחדד יותר. האסטרדיול שלי שבוע אחרי מחזור נמוך מתחת ל400 בביוץ טבעי וגם פעם אחרי ביוץ הוא ירד ל270 לכן שוקלים לקחת גונאל כשבוע אחרי מחזור כדי להעלות אותו .אך בהתאם זה לא יהיה ביוץ טבעי להחזרת מוקפאים וחוששץ שהסיכויים יקטנו האם כך ? והאם גונאל יכול להעלות את הסיכוי עקב העלאת האסטרדיול ובהתאמה עיבוח רירית. מקווה שעכשיו מובן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ניתן להגביר את הפער באמצעות טיפול משלים עם גונל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה גונאל ועובי רירית אסטרדיול
ליבנת02/11/2018ביום 8 למחזור אסטרדיול 308 עובי רירית 5.9 ביום 10 למחזור אסטרדיול ירד ל123 ועובי רירית עלה ל6.9 האם יש טעם בגונאל ? מדוע תנודות באסטרדיול לא אמור לעלות עם עובי הרירית שעלתה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבעיה היא התאמת המינון לתגובה השחלתית הי נמוכה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונאל ואסטרדיול
ליבנת03/11/2018אז מה אתה מציע? לוותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההחלטה בידי הרופא שלך,לעיתים דברים שרואים משם לא רואים מפה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד החיידק וחיסון השעלתנטלי31/10/2018
בוקר טוב!
התגלה לי חיידק בשתן. קיבלתי טיפול של זינת 500מ"ג. אתמול סיימתי את הטיפול 10 כדורים.
האם אפשר לעשות חיסון נגד השעלת במקביל לחיידק בשתן?
רק בעוד שבוע יש לי לחזור על בדיקת השתן.
אני בשבוע 33.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
פרופ` דוד בידר31/10/2018אפשר לעשות חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה לאחר קיסרילינוי31/10/2018
שלום לרופאים הנכבדים,
ביום שישי הקרוב בעזרת השם אהיה בשבוע 40,אני מתכננת לידה רגילה לאחר קייסרי,
הקייסרי האחרון היה לפני שלוש שנים חתך רוחבי החלמה תקינה לחלוטין.
פוחדת להגיע לעודף הריון שיובילו אותי לבסוף לקייסרי נוסף כי אין אפשרות לזרז כימי.
כמה שאלןת:
א.כרגע אני בפתיחה 1 סמ 70% מחיקה צוואר רך ואחורי ספינה -2,ללא צירים.במצב זה סטריפנג עלןל להועיל?
ב.אני אמורה ללדת בבית חולים סרוקה הידוע כבית חןלים שהכסתחת הכי חשובה לו,האם לדעתכם יהיה ניתן לעשות זירוז עם בלון??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי
פרופ` דוד בידר31/10/2018הסטריפינג והבלון יכולים לעזור.
אבל זה לא טוב שאת לא בוטחת בבית החולים בו את צריכה ללדת.
סורוקה לא שונה מבתי חולים אחרים בחדרי הלידה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
לינוי31/10/2018שמחה לשמוע שאפשר לעשות בלון לפחןת.
זה לא שאני לא בוטחת אני מאודד אוהבת את הצוות והכל,אבל יש בתי חולים שפחןת לוקחים סיכון ויש שיותר,לכן אני שואלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבדוק מחר?שי30/10/2018
שלום לרופאים יקרים,
ביום 16/10 לפנות בוקר - זריקת אוביטרל
ביום 17/10- שאיבה
ביום 20/10- החזרה א׳
ביום 23/10- החזרה ב׳
הונחתי לעשות בדיקת דם ביום חמישי ה1/11
האם ניתן להקדים את הבדיקה למחר 30/10?
אני דיי בטוחה ששלילי ומאד קשה לי להמשיך עם התמיכה.
אודה לתשובתכם האם שלילי מחר בבדיקת דם ובבדיקה בייתית יכול להשתנות ממחר למחרתיים משלילי לחיובי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך הייתי מבצע בדיקה לא לפני ה-2/11
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אפשר לשאול מדוע?
שי30/10/2018יש לי מאז ההחזרה הפרשות ורודות בבוקר בקרינון ולכן לא מאמינה שנתפס. השאלה שלי למה דווקא ה2/11?
שהרי ה1/11 זה 12 יום מהחזרה א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדי לקבל תשובה אמינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעי עובי רירית והורמוניםליבנת30/10/2018
אני לקראת החזרה על בסיס טבעי 1)האם לקיחת מעט גונאל בהכרח משפיעה על עובי הרירית? 2) האם עובי הרירית יורד אחרי הביוץ הטבעי או שזה מקרה ספציפי 3) האם גונאל יכול למנוע את ירידתו אחרי ביוץ ? 4) היה לי הריון כימי עם ביוץ טבעי האם יכול להיות שבגלל עובי רירית של 8.5 שיתכן וירדה אחרי הביוץ העובר לא נקלט ? בדכ הרירית שלי 8.5 ללא הורמונים לפני ביוץ. 5) האם כדאי לבדוק רירית אחרי ביוץ ואז להחליט אם להחזיר או שאין טעם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית.
פרופ` דוד בידר30/10/2018עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי תגובה
ליבנת30/10/2018אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2018תראה למטה בנושא השפעת הורמונים על רירית הרחם
אותה השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליבנת30/10/2018בכל אופן אשמח לדעת באופן אישי האם ברירית של 8.5 בד"כ כדאי לקחת גונאל ? ואם בד"כ האסטרדיול נמוך בביוץ ולאחריו זה מחזק את הההחלטה לקחת גונאל לפני הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר30/10/2018כל רירית מעל 7 מ״מ זה בסדר ככה שהרירית שלך מאוד מספקת.
אני לא מבין מאיפוה הרעיון של גונל פ ורירית ומה שקורה לאחריו.
הגונל פ גורם לגירוי השחלות והתפתחות זקיקים.
מה זקיקים מופרש אסטרוגן שמעבה את הרירית.
ככה שאני לא רואה שום בעיה ולא הבנתי מאיפוה הרעיונות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתרומת ביצית , האם פרטי התורמת מתועדים בתיק הנתרמת?נטליה30/10/2018
כאשר אישה מקבלת ביציות מתורמת
1.האם פרטי התורמת נרשמים בתיק של הנתרמת באוקראינה, גם אם התרומה אנונימית?
2. האם ניתן לבקש לראות את התיק באוקראינה במידה ומגיעים לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתרמת
פרופ` דוד בידר30/10/20181.בדף המעבדה נרשמות תכונות התורמת.
2. התרומה אנונימית ולא ניתן לקבל תיק כדי להתחקות על עקבות התורמת.
גם בארצנו זה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב- שאלת המשך
נטליה30/10/2018
בתגובה 1 ענית לי "בדף המעבדה נרשמות תכונות התורמת"- האם אתה מתכוון לדף בו מפורטים הביציות שהתקבלו והתפתחות העוברים?.
2. אם אטוס לאוקראינה- שם החוק בישראל לא חל עליי, האם אוכל לבקש לראות את התיק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר30/10/20181.כן, בדף של התפתחות העוברים.
2. החוק באוקראינה הוא כמו בארץ וזה אנונימי.
תורמות פתוחות, שאפשר לראות תיק ואף להתקשר בהמשך לתורמת יש רק באנגליה וארצות הברית.
לאוקראינה את יכולה לנסוע רק לטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כפונקציה של Bhc ו/ או פרוגסטרוןקארין29/10/2018
באיזו רמת הורמונים של בטא Bhc ו/ או פרוגסטרון מתחילים להרגיש עייפות?
אם לא חשים עייפות האם זה אומר שרמת ההורמונים נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
קארין30/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
פרופ` דוד בידר30/10/2018עייפות לא קשורה ברמה מסויימת ולא תמיד חייבים להרגיש בעייפות באופן מיידי.
בהריון העייפות נגרמת עקב השפעת ההורמונים על שרירים חלקים שנמצאים גם בכלי הדם.
כאשר כלי הדם במוח מתרחבים עקב השפעה זו יש הרגשת עייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להסיק מההסבר שלך שיכול להיות שיש שלשתי נשים
קארין01/11/2018
יש אותה רמה של הורמון הבטא בדם , נניח 400 ואחת תרגיש עייפות והשנייה לא?
כלומר אצל העייפה יתרחבו כלי הדם במוח ואצל השנייה לא?- מה מקור השוני בתגובה לבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2018זה לא קשור לבטא.
זה קשור להורמון הפרוגסטרון והשפעתו על שרירי כלי הדם.
כל אחת יכולה להגיב אחרת עקב המבנה הגנטי השונה בין אישה לאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית אחרי החזרהנעה29/10/2018
שלום רב,
היום עברתי החזרת מוקפאים.
עד כה קיבלתי תמיכה של 4 אסטרופם, 2 אוורל 50 פעם ביומיים, 3 דופסטון, 4 אוטרוגסטן.
הרופא שעשה את ההחזרה, שאינו הרופא שקבע את תכנית הטיפול, אמר לי להפסיק מהיום את האוורל כי זה כבר לא יעזור מעכשיו, ואף מחקרים הראו שעודף אסטרוגן יכול לפגוע בפרוגסטרון.
זו הפעם הראשונה שאומרים לי להפסיק עם האוורל אחרי החזרה ואני חוששת מכך.
אשמח לקבל את דעתכם בנושא.
בנוסף, ההחזרה הקודמת הסתיימה בהריון חוץ רחמי. האם יש משהו בכמות הגדולה של ההורמונים שיכול להגביר את הסיכוי לכך גם הפעם או שזה לא קשור כלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי הייתי נוקט באותה גישה טיפולית שאיתה הרית בעבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת- ראות לקוייהעדי29/10/2018
היי,
כבר בתחילת הסקירה הרופא אמר שהראות לקוייה כי רקמות העור והשומן שלי גורמות לכך.
נכון, יש לי עודף משקל של 12 קילו(עוד מהטיפולים שלפני ההיריון), אבל בטוח שיש נשים יותר שומניות ממני- שכןןן ראו אצלהן בבירור. בכל אופן, הוא רשם שהבדיקה תקינה ושראה את כל האיברים, אך לא בקלות. בנוסף, תוצאות מי השפיר והצ'יפ גם יצאו תקינות.
1. האם ישנו מצב שבשל הראות הלקוייה יכולים לפספס משהו חריג???
2. לתוצאות תקינות של מי שפיר והצ'יפ יש יתרון וניצחון על בדיקת סקירה עם ראות לקויה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המידע לגבי העובר המסופק ע״י סקירת האולטרסאונד ערכו נופל בהרבה על פני המידע של בדיקת מי השפיר והציפ הגנטי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמונים על רירית הרחםספי29/10/2018
שלום פרופ'.
אשמח להבין איך קבלת ההורמונים משפיעים על רירית הרחם.
אנא תתחייסו לשלושת השאלות:
1. לקראת השאיבה מטופלת במנופור, האם מנופור אמור לעבות את הרירית?
2. לאחר השאיבה ולקראת החזרת העובר לוקחים תמיכה של פרוגסטרון, האם גם פרוגסטרון משפיע על עיבוי רירית הרחם, או שבדיוק ההפך, כי קראתי שדווקא השימוש בפרוגסטרון פוגע בעובי של הרירית.
3. החזרת עובר מוקפא על בסיס הורמונלי - שימוש ממושך באסטרופם אמור לעבות את הרירית? ומה קורא לקראת ההחזרה כשמתחילים פרוגסטרון - האם גם הוא ממשיך להשפיע על עובי הרירית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
פרופ` דוד בידר29/10/20181.המנופור מגרה גדילת זקיקים. מה זקיקים מופרש אסטרוגן הגורם לצמיחת רירית הרחם.
2.את הרירית בודקים עד לעלית פרוגסטרון הגורם לשינויים נוספים ברירית הרחם כדי שהעובר יקלט.
3.החזרה אם אסטרופם היא טיפול של כ 12 יום עד שהרירית נבנית ואחר כך צריך גם פרוגסטרון שיגרום לתהליכים נוספים ואז מחזירים עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17 - כמה שאלותאנונימית29/10/2018
היי.
האם יש טעם בלבצע מעקבי US תכופים רק בכדי לדעת שהכל בסדר?
אני לא מרגישה עדיין את העובר וזה לעיתים מעלה שאלות...
כמו כן - אם בסקירה ה1 אמרו לי שזו בת, האם יש סיכוי שיתפתח בהמשך איבר מין זכרי ושתהיה לי הפתעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר29/10/20181.אין טעם בבדיקות חוזרות, מרגישים עובר משבוע 22-23
ואחרי החידה כל החיים.
אם ראו בת לא ממליץ לך שיגדל גם בולבול לבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - האם צריךמיכל29/10/2018
אני בת 35 בהריון 3 מתורמת ביצית בת 27.
כל הבדיקות עד כה תקינות ושקיפות עורפית 1:11000.
ב2 ההריונות הקודמים לא ביצעתי מי שפיר.
מה המלצתכם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` דוד בידר29/10/2018אנחנו לא ממליצים או כן ממליצים.
את צריכה להבין סיכויי העובר להיות עם בעיה כלשהיא ולהחליט אם את רוצה לברר עוד.
למשל אם, לאחר הבדיקות הסיכויים לבעיה כלשהיא היא 1 ל 5000
את צריכה להחליט אם את מקבלת את הסיכון שהוא לא שכיח.
זה כמו לעבור כביש סואן שהסיכוי להידרס גבוה לעומת כביש לא סואן עם סיכו נמוך, ואת בוחרת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם להמשיך בתמיכה?שי29/10/2018
שלום רופאים יקרים,
ביום 15/10 הוזרק אוביטריל
ביום 17/10 שאיבה
ביום 20/10 החזרה 1
ביום 23/10 החזרה 2
בימים האחרונים גושים ורודים של קרינון בניגוב. הבוקר יותר מבד״כ
האם כבר ניתן לבצע בדיקה ולהפסיק את התמיכה או שלחכות עד יום חמישי כפי שהונחתי?
עצובה כל כך
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר29/10/2018תמיכה מפסיקים כשברור שאת לא בהריון.
היות וארם עשית בדיקה יש להמשיך עד לברור הסופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי בגיל מאוחראדוה29/10/2018
פרופ בוקר טוב
הריון טבעי ואני בת 42.5 חודשיים לפני לידה.
שקיפות עורפית,סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת,ציפ גנטי ומי שפיר תקין לחלוטין. מהלך הריון תקין.
האם בגלל הגיל שידוע בגיל הזה שהביציות לא טובות כרומוזומלית יכולה להיות בעייה או שתוצאות תקינות של הבדיקות שעשיתי מספיקות לדעת שהעובר תקין כרומוזומלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר29/10/2018העובר תקין כרומוזומלי
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)