מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ טבעי עובי רירית והורמוניםליבנת30/10/2018
אני לקראת החזרה על בסיס טבעי 1)האם לקיחת מעט גונאל בהכרח משפיעה על עובי הרירית? 2) האם עובי הרירית יורד אחרי הביוץ הטבעי או שזה מקרה ספציפי 3) האם גונאל יכול למנוע את ירידתו אחרי ביוץ ? 4) היה לי הריון כימי עם ביוץ טבעי האם יכול להיות שבגלל עובי רירית של 8.5 שיתכן וירדה אחרי הביוץ העובר לא נקלט ? בדכ הרירית שלי 8.5 ללא הורמונים לפני ביוץ. 5) האם כדאי לבדוק רירית אחרי ביוץ ואז להחליט אם להחזיר או שאין טעם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית.
פרופ` דוד בידר30/10/2018עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי תגובה
ליבנת30/10/2018אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2018תראה למטה בנושא השפעת הורמונים על רירית הרחם
אותה השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליבנת30/10/2018בכל אופן אשמח לדעת באופן אישי האם ברירית של 8.5 בד"כ כדאי לקחת גונאל ? ואם בד"כ האסטרדיול נמוך בביוץ ולאחריו זה מחזק את הההחלטה לקחת גונאל לפני הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר30/10/2018כל רירית מעל 7 מ״מ זה בסדר ככה שהרירית שלך מאוד מספקת.
אני לא מבין מאיפוה הרעיון של גונל פ ורירית ומה שקורה לאחריו.
הגונל פ גורם לגירוי השחלות והתפתחות זקיקים.
מה זקיקים מופרש אסטרוגן שמעבה את הרירית.
ככה שאני לא רואה שום בעיה ולא הבנתי מאיפוה הרעיונות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתרומת ביצית , האם פרטי התורמת מתועדים בתיק הנתרמת?נטליה30/10/2018
כאשר אישה מקבלת ביציות מתורמת
1.האם פרטי התורמת נרשמים בתיק של הנתרמת באוקראינה, גם אם התרומה אנונימית?
2. האם ניתן לבקש לראות את התיק באוקראינה במידה ומגיעים לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתרמת
פרופ` דוד בידר30/10/20181.בדף המעבדה נרשמות תכונות התורמת.
2. התרומה אנונימית ולא ניתן לקבל תיק כדי להתחקות על עקבות התורמת.
גם בארצנו זה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב- שאלת המשך
נטליה30/10/2018
בתגובה 1 ענית לי "בדף המעבדה נרשמות תכונות התורמת"- האם אתה מתכוון לדף בו מפורטים הביציות שהתקבלו והתפתחות העוברים?.
2. אם אטוס לאוקראינה- שם החוק בישראל לא חל עליי, האם אוכל לבקש לראות את התיק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר30/10/20181.כן, בדף של התפתחות העוברים.
2. החוק באוקראינה הוא כמו בארץ וזה אנונימי.
תורמות פתוחות, שאפשר לראות תיק ואף להתקשר בהמשך לתורמת יש רק באנגליה וארצות הברית.
לאוקראינה את יכולה לנסוע רק לטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כפונקציה של Bhc ו/ או פרוגסטרוןקארין29/10/2018
באיזו רמת הורמונים של בטא Bhc ו/ או פרוגסטרון מתחילים להרגיש עייפות?
אם לא חשים עייפות האם זה אומר שרמת ההורמונים נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
קארין30/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
פרופ` דוד בידר30/10/2018עייפות לא קשורה ברמה מסויימת ולא תמיד חייבים להרגיש בעייפות באופן מיידי.
בהריון העייפות נגרמת עקב השפעת ההורמונים על שרירים חלקים שנמצאים גם בכלי הדם.
כאשר כלי הדם במוח מתרחבים עקב השפעה זו יש הרגשת עייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להסיק מההסבר שלך שיכול להיות שיש שלשתי נשים
קארין01/11/2018
יש אותה רמה של הורמון הבטא בדם , נניח 400 ואחת תרגיש עייפות והשנייה לא?
כלומר אצל העייפה יתרחבו כלי הדם במוח ואצל השנייה לא?- מה מקור השוני בתגובה לבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר01/11/2018זה לא קשור לבטא.
זה קשור להורמון הפרוגסטרון והשפעתו על שרירי כלי הדם.
כל אחת יכולה להגיב אחרת עקב המבנה הגנטי השונה בין אישה לאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונלית אחרי החזרהנעה29/10/2018
שלום רב,
היום עברתי החזרת מוקפאים.
עד כה קיבלתי תמיכה של 4 אסטרופם, 2 אוורל 50 פעם ביומיים, 3 דופסטון, 4 אוטרוגסטן.
הרופא שעשה את ההחזרה, שאינו הרופא שקבע את תכנית הטיפול, אמר לי להפסיק מהיום את האוורל כי זה כבר לא יעזור מעכשיו, ואף מחקרים הראו שעודף אסטרוגן יכול לפגוע בפרוגסטרון.
זו הפעם הראשונה שאומרים לי להפסיק עם האוורל אחרי החזרה ואני חוששת מכך.
אשמח לקבל את דעתכם בנושא.
בנוסף, ההחזרה הקודמת הסתיימה בהריון חוץ רחמי. האם יש משהו בכמות הגדולה של ההורמונים שיכול להגביר את הסיכוי לכך גם הפעם או שזה לא קשור כלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי הייתי נוקט באותה גישה טיפולית שאיתה הרית בעבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת- ראות לקוייהעדי29/10/2018
היי,
כבר בתחילת הסקירה הרופא אמר שהראות לקוייה כי רקמות העור והשומן שלי גורמות לכך.
נכון, יש לי עודף משקל של 12 קילו(עוד מהטיפולים שלפני ההיריון), אבל בטוח שיש נשים יותר שומניות ממני- שכןןן ראו אצלהן בבירור. בכל אופן, הוא רשם שהבדיקה תקינה ושראה את כל האיברים, אך לא בקלות. בנוסף, תוצאות מי השפיר והצ'יפ גם יצאו תקינות.
1. האם ישנו מצב שבשל הראות הלקוייה יכולים לפספס משהו חריג???
2. לתוצאות תקינות של מי שפיר והצ'יפ יש יתרון וניצחון על בדיקת סקירה עם ראות לקויה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המידע לגבי העובר המסופק ע״י סקירת האולטרסאונד ערכו נופל בהרבה על פני המידע של בדיקת מי השפיר והציפ הגנטי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמונים על רירית הרחםספי29/10/2018
שלום פרופ'.
אשמח להבין איך קבלת ההורמונים משפיעים על רירית הרחם.
אנא תתחייסו לשלושת השאלות:
1. לקראת השאיבה מטופלת במנופור, האם מנופור אמור לעבות את הרירית?
2. לאחר השאיבה ולקראת החזרת העובר לוקחים תמיכה של פרוגסטרון, האם גם פרוגסטרון משפיע על עיבוי רירית הרחם, או שבדיוק ההפך, כי קראתי שדווקא השימוש בפרוגסטרון פוגע בעובי של הרירית.
3. החזרת עובר מוקפא על בסיס הורמונלי - שימוש ממושך באסטרופם אמור לעבות את הרירית? ומה קורא לקראת ההחזרה כשמתחילים פרוגסטרון - האם גם הוא ממשיך להשפיע על עובי הרירית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
פרופ` דוד בידר29/10/20181.המנופור מגרה גדילת זקיקים. מה זקיקים מופרש אסטרוגן הגורם לצמיחת רירית הרחם.
2.את הרירית בודקים עד לעלית פרוגסטרון הגורם לשינויים נוספים ברירית הרחם כדי שהעובר יקלט.
3.החזרה אם אסטרופם היא טיפול של כ 12 יום עד שהרירית נבנית ואחר כך צריך גם פרוגסטרון שיגרום לתהליכים נוספים ואז מחזירים עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17 - כמה שאלותאנונימית29/10/2018
היי.
האם יש טעם בלבצע מעקבי US תכופים רק בכדי לדעת שהכל בסדר?
אני לא מרגישה עדיין את העובר וזה לעיתים מעלה שאלות...
כמו כן - אם בסקירה ה1 אמרו לי שזו בת, האם יש סיכוי שיתפתח בהמשך איבר מין זכרי ושתהיה לי הפתעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר29/10/20181.אין טעם בבדיקות חוזרות, מרגישים עובר משבוע 22-23
ואחרי החידה כל החיים.
אם ראו בת לא ממליץ לך שיגדל גם בולבול לבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - האם צריךמיכל29/10/2018
אני בת 35 בהריון 3 מתורמת ביצית בת 27.
כל הבדיקות עד כה תקינות ושקיפות עורפית 1:11000.
ב2 ההריונות הקודמים לא ביצעתי מי שפיר.
מה המלצתכם?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` דוד בידר29/10/2018אנחנו לא ממליצים או כן ממליצים.
את צריכה להבין סיכויי העובר להיות עם בעיה כלשהיא ולהחליט אם את רוצה לברר עוד.
למשל אם, לאחר הבדיקות הסיכויים לבעיה כלשהיא היא 1 ל 5000
את צריכה להחליט אם את מקבלת את הסיכון שהוא לא שכיח.
זה כמו לעבור כביש סואן שהסיכוי להידרס גבוה לעומת כביש לא סואן עם סיכו נמוך, ואת בוחרת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם להמשיך בתמיכה?שי29/10/2018
שלום רופאים יקרים,
ביום 15/10 הוזרק אוביטריל
ביום 17/10 שאיבה
ביום 20/10 החזרה 1
ביום 23/10 החזרה 2
בימים האחרונים גושים ורודים של קרינון בניגוב. הבוקר יותר מבד״כ
האם כבר ניתן לבצע בדיקה ולהפסיק את התמיכה או שלחכות עד יום חמישי כפי שהונחתי?
עצובה כל כך
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר29/10/2018תמיכה מפסיקים כשברור שאת לא בהריון.
היות וארם עשית בדיקה יש להמשיך עד לברור הסופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי בגיל מאוחראדוה29/10/2018
פרופ בוקר טוב
הריון טבעי ואני בת 42.5 חודשיים לפני לידה.
שקיפות עורפית,סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת,ציפ גנטי ומי שפיר תקין לחלוטין. מהלך הריון תקין.
האם בגלל הגיל שידוע בגיל הזה שהביציות לא טובות כרומוזומלית יכולה להיות בעייה או שתוצאות תקינות של הבדיקות שעשיתי מספיקות לדעת שהעובר תקין כרומוזומלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר29/10/2018העובר תקין כרומוזומלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע גרידה והשלכות ממנהPrule28/10/2018
שאלה
בינואר עברתי גרידה
אחריה היו שאריות ועשו היסטרוסקופיה ניתוחית.
אחריה חזרתי במחזור השני שהגיע רגיל בלי בעיות לטיפולי פוריות. ומאז פברואר בערך לא נקלטתי לשום הריון!!!
אציין שהיו לי 3 הפלות ( 2 גרידות ( אחץ מהגרידות הסתיימה בהיסטרוסקופיה שציינתי לפני, אחת נפל לבד)..
בעקרון.לא עשו לי איזה בדיקות מעמיקות אחרי ההיסטרוסקופיה הניתוחית, הבדיקות הרגילות לפני שאיבה והחזרה...
האם יתכן שנוצר נזק בגלל הגרידה? או ההיסטרוסקופיה??
האם הייתם ממליצים על בדיקה כלשהי?
האם זה שלא ראו כלום בבדיקות בטיפול ( אולטרסאונד ודם) אומר שהכל כשהיה לפני הגרידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב של הפלות חוזרות מצריך סדרת בדיקות לבירור הנסיבות שעלולות לגרום להפלה,בכל מקרה ביצוע של היסטרוסקופיה דיאגנוסטית לבדיקת מצב רירית הרחם אינו מיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר- נפח מי שפירנוי28/10/2018
שלום פרופסור בידר,
בשבועות 35-37 נמדדו מי שפיר AFI 22-23 וכן כיס אחד של מי שפיר של 8 ס"מ.
אין סכרת ע"פ העמסת סוכר 100.
האם זה מצביע על בעיה כלשהי ? מה חשוב לבדוק ?
תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` דוד בידר28/10/2018לא צריכה להיות בעיה עם המעקב עד כה תקין.
תחזרי על בדיקה בעוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תמיכה לקחת של אנדומטריןתמיכה28/10/2018
בהחזרת מוקפא על בסיס הורמונלי עם צטרוטייד. מקבלת תמיכה אנדומטרין פעמיים ביום. זה לא מעט מדי? להעלות אולי ל3 ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר28/10/2018זה המינון המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי התפתחות עובר ושלייהאדוה28/10/2018
פרופסור שלום יש לי 2שאלות:
1. האם התפתחות ומשקל עובר ברחם קשורה לאוכל שהאישה אוכלת?
2. בתחילת ההריון הייתי עם שלייה נמוכה ועכשיו היא 38 מ"מ רחוקה מהצוואר, לדברי מבצעת הבדיקה בקופת חולים כבר לא נחשבת לנמוכה , האם זה נכון וכבר לא נחשבת נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר28/10/20181.קשורה לאוכל והשמנה
2. נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול שבוע 39אורית28/10/2018
שלום פרופ,
רציתי לדעת מה בד"כ נהוג לעשות כשבשבוע 39 הערכת משקל של העובר קרובה ל-4 ק"ג ואין שום סימני לידה ?
האם נהוג להתחיל זירוז ? ניתוח ?
(אציין שאין סכרת ע"פ העמסת סוכר 100)
תודה מראש. אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יהיה צורך לבצע הערכת מצב של מצבך הסיכוי להשריית לידה,ובאיזה נסיבות חהציע לך ניתוח קיסרי אלקטיבי(בכל מקרה אם המשקל מעפיל על 4 ק״ג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)