מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העמסת סוכר 100 בשבוע 37הילה24/10/2018
שלחו אותי לבצע העמסת סוכר 100 בשבוע 37 להריון.
האם יש בכך סיכון כלשהו לעובר ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה
פרופ` דוד בידר24/10/2018לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 75 - סקר או אבחנתיתניצן24/10/2018
האם העמסת סוכר 75 זוהי בדיקה אבחנתית או שזאת בדיקת סקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סקר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי סטייה בהערכת משקל עוברליאור24/10/2018
שלום רב,
מה אחוז הסטייה המקובל בהערכות משקל ?
האם ברוב המקרים יוצאים עוברים גדולים יותר ביחס למה שנמדד או קטנים יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי האפשרויות נכונות-סטייה של עד 300 גר כלפי מעלה או מטה סבירים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה קיסרית וחידוש טיפוליםיהלום23/10/2018
שלום
כמה זמן אחרי לידת קיסרי ניתן לחדש טיפולים
וכמה מלידה רגילה כשהכל בבדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר 9-12 חודשים אם מדובר בניתוח קיסרי,2-3 אם מדובר בלידה רגילה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתן - מה עושים? תודה מראשנטלי23/10/2018
שלום רב!
אני בשבוע 32+2
בבדיקת תרבית שתן נמצא חיידק
ESCHERICHIA COLI
SENSITIVITY
ESBL NEG
PIPERA/TAZOBACT S
AMPICILLIN S
AMOX/CLAVULANAT S
AMIKACIN S
CIPROFLOXACIN S
CEFTAZIDIME S
CEFOXITIN S
CEFUROXIME S
CEPHALEXIN S
CEFTRIAXONE S
ERTAPENEM S
NITROFURANTOIN S
FOSFOMYCIN S
GENTAMYCIN S
MEROPENEM S
TRIMETHOPR/SULF S
image description
URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/M
בבקשה , מה זה אומר? האם זה מסוכן? (לי/לעובר)
איך מטפלים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן - מה עושים? / המשך
נטלי23/10/2018סליחה שכחתי לציין אני אלרגית לפניצילין.
איזו אנטיביוטיקה מתאימה לי?
ועוד שאלה חיסון שעלת ניתן לעשות כשיש חיידק? או אני בטיפול?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לטפל לאלתר תוך שימוש באנטיביוטיקה המותרת בהיריון ולפי הרגישות של החיידק לתרופה-היוועצי ברופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה לאחר נטילת לטרוזולטל23/10/2018
שלום
לאחר מס' כשלונות בהחזרת עוברים, נשארו לי 5 מוקפאים. עבר כבר חודש+ מאז המחזור כך שלא בייצתי. הרופא אמר שהרירית ממש דקיקה ונתן לי לקחת לטרוזול במשך 5 ימים בכדי לעבות את הרירית (בכדי שיתרחש ביוץ) ולאחר 3 ימים לחזור לאולטראסאונד. במיטה והלטרוזול יגרום לביוץ, כמה זמן לאחר נטילת הכדור האחרון אמור להתרחש ביוץ? האם יש סיכוי שלא יגרום לביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול הטיפול אינו שגרתי עלייך להפנות את שאלתך לרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה לאחר נטילת לטרוזול
טל23/10/2018תודה רבה. אשמח לדעת למה הפרוטוקול אינו שגרתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בד״כ הטיפול עושה שימוש בטיפול הורמונלי תחליפי,או במחזור טבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקה גניקווגית שיגרתית לא נמצאה שחלהשיר23/10/2018
בת 49. בבדיקה שיגרתית אצל גניקולוגית לא נמצאה שחלה שמאל. הרופאה ציינה כי ייתכן ומסתתרת מאחורי המעי או שקטנה מאד. ביקשה שאחזור בעוד חצי שנה. פאפס לפני שנה תקין. תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה שחלה קטנה ומנוונת וקשה למקמה בין לולאות המעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עובר, מס' תאים סיכויי קליטהמאיה23/10/2018
היי...מצרפת קובץ של עובר מוקפא הייתי רוצה לדעת מה דירוגו ? מס תאים? האם יש שברים? ומה סיכוי קליטה של עובר כזה.. ( יום 3) בת 32 אי פיריון לא מוסבר
האם האיכות נחשבת טובה? בינונית?
עובר כזה בינוני באיכותו ביום 3 עשוי להניב היריון בשיעור שאינו עולה על 10-15% בגילך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר יום חמשששששש
מיכל23/10/2018נתקלת בנשים שנקלטו
מעובר כזה?
ואם נניח היה עובר
בלסטו? מה היו הסיכויים
אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמובן שבחזון משפר את הסיכויים היות והוא מבטא שלב עוברי מתקדם עם פוטנציאל השתרשות משופר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר יום חמשששששש
מיכל23/10/2018נתקלת בנשים שנקלטו
מעובר כזה?
ואם נניח היה עובר
בלסטו? מה היו הסיכויים
אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות עובריםםםםםםםםםםםםםםםם
מיכל23/10/2018והאם לעובר בדירוג בינוני
כמו שיש לי יכול להיות קשר
לאיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם שליש 1נועה23/10/2018
עשיתי בדיקות דם של השליש ה1 קצת באיחור (שבוע 16).
להלן כמה דברים שסומנו באדום - אשמח לדעת מה המשמעות מבחינתכם, אם בכלל...
1. URINE CULTURE - נמצא סטרפטוקוקוס קבוצה B.
2. URINE CULTURE COUNT - תוצאה: 10E6 CFU/ML
3. המוגלובין - 11.5
4. TRNSFERRIN SATURATION - 14%
5. RBC - 3.83
6. נטורופילים - 7.00 או 70%
כל השאר היה בטווח הנורמה.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לטפל בדלקת בדרכי השתן ולהעלות את מינון הברזל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקודמת
נועה24/10/2018הרופא שעושה לי מעקבים אמר שכרגע לא צריך לעשות כלום לגבי הסטרפטוקוק מבקבוצה B (אני מיועדת לקיסרי בכל מקרה), ולעקוב בעוד כחודשיים...
האם זה נשמע סביר?
כמו כן אמר שברזל יתחיל לי מאוחר יותר בהמשך ההיריון...
סביר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם החיידק מצוי בשתן המלצתי היא לטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול המומלץ?? (יש אנטיביוטיקה ספציפית?)
נועה24/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בד״כ תכשיר ממשפחת הפניצילינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות סרזט בפעם הראשונהלאה23/10/2018
שלום ,
לאחר לידה נוטלת סרזט כדי למנוע החמרה של אנדומטריוזיס. שבוע לאחר הנטילה יש לי דימומים .האם טבעי ? האם אמורים להפסיק תוך כמה ימים?
בנוסף , במידה ורוצה להפסיק גלולות ולקבל מחזור רגיל מידי פעם האם חייב לחכות עד לסיום כל החפיסה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת הגלולה גורמת להופעת דמם תוך 2-3 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת גלולות סרזט בפעם הראשונה
לאה23/10/2018תודה אבל שאלתי לגבי הדימומים כחלק מתופעת לוואי של הגלולה . האם תופעות אלו יכולות לחלוף תוך מספר ימים עד שהגוף יסתגל לגלולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט קיים סיכוי שהדמם יפסק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם יש הריון?אתי22/10/2018
שלום
16.9 וסת קודמת
ב4.10 היו יחסים מלאים
ב8.10 קיבלתי וסת שנמשכת עד היום. כמעט שבועיים
22.10 - היום- עשיתי בדיקת דם להריון שמראה פחות מ2
האם עשיתי בדיקה מוקדם מידי או בטוח אין הריון
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר23/10/2018אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 34 במחזור אחרי החזרהחני22/10/2018
הי
אני 14 יום אחרי החזרת עובר אחד.
שלשום קיבלתי מחזור והפסקתי לקחת תמיכה
היום עשיתי בדיקת בטא ויצא 34
איך זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה הפלה כימית ,בכל מקרה להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל 50 מיקורגרם תמיכהבטא22/10/2018
אם מזריקה אוביטרל 50 מיקרוגרם (חמישית מזרק) כל יומיים כתמיכה מיום ההחזרה, מתי אוכל לעשות בדיקת בטא? האוביטרל לא יימסך? כמה ימים לפני צריך להפסיק להזריק לפני בדיקת הבטא?
לפחות שבוע מהזריקה האחרונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בהיר לאחר החזרהשי22/10/2018
שלום, ביום שבת עברתי החזרת עובר טרי ביום השלישי. נוטלת קרינון.
כעת בניגוב ראיתי מעורבב עם הגושי קרינון דם ורוד בהיר.
מה זה אומר?
זה מפחית את הסיכויים לטיפול הזה??
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נובע מגירוי מקומי של צואר הרחם לאחר ההחזרה-חסר חשיבות פרוגנוסטית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר וצוואר רחםאדוה22/10/2018
פרופ שלום, ברשותך 3 שאלות
שבוע 29+3 הבוקר עשיתי מעקב גדילת עובר והעובר מתאים לשבוע 29+5 משקל 1438 אחוזון 50 . צוואר רחם 31.7 מ"מ
1. האם המשקל והאחוזון לא נמוכים?
2. אני בת 42 הריון טבעי צוואר הרחם 31.7 נשאר אותו הדבר מלפני חודש . האם יש לי סיכויי עם צוואר כזה עקב הגיל להגיע לפחות לשבוע 38?
3. יש לי מידי פעם כאבים קלים בבטן תחתונה אך הצוואר לא התקצר, ממה הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרל
פרופ` דוד בידר22/10/20181.המשקל והאוחזון בסדר גמור.
2.את תגיעי לשבוע 38.
3.הכאבים הם מהריון, מהמעיים, והגבריות סביב הרחם , דרכי שתן וכיוצא בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)