מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרה של בלסטוציטים מוקפאיםעביר11/03/2018
עשיתי שתי החזרתות של בלסטוציטים ושתיהם לא צלחו. בהחזרה ראשונה החזירו בלסטוצט אחד ללא אסטרופם ורק עם נרות אנדאומיטרין, בהחזרה השנייה החזירו שני בלסטוציטים מוקפאים עם אסטרופים 3 פעמים ביום וגם נרות 3 פעמים וגם לא הצליח..אני בחורה צעירה בת 27 ולא ידוע אצלי על מחלות או סיבות לאי פריון(לבעלי ספירה מאוד נמוכה)..השאלה מה יכולות להיות הסיבות ?! האם זה משהו שקשור בי ? באיכות העובר? באיכות המעבדה ?!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2018על פי הנתונים לא ניתן להצביע על רקע אפשרי,אם כי הייתי שוקל לבצע היסטרוסקופיה לקראת הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לפני החזרת מוקפאיםעדי11/03/2018
שלום רב,
אני נוטלת אסטרופם אך הרירית לא מתעבה כראוי.. אחרי 8 ימים היא הגיעה ל6.3 וכעת העלו לי את המינון ל-4 כדורים ביום.
האם זה עובי מספיק להצלחת השתרשות? מה עושים במידה והיא תישאר בעובי הזה? יש דרך לעזור לרירית להתעבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2018
עובי רירית הרחם הרצוי לקליטת הריון
אפשר להעריך את מצב רירית הרחם, כגון עובי ומבנה התאים, וכן זרימת הדם בתוכה לקראת מועד ההשתרשות, בעזרת אולטרסאונד וגינלי (מתבצע על ידי מתמר דק מיוחד דרך הנרתיק).
העובי המינימלי של רירית הרחם שנדרש להשתרשות תקינה של העובר הוא בסביבות 7 מ"מ, למרות שדווחו הריונות גם כשעובי רירית הרחם היה 4 מ"מ בלבד. ראוי לציין ששיעור ההשתרשות עולה משמעותית כשעובי רירית הרחם גדול מ-9 מ"מ.
הגורמים לרירית רחם דקה מדי?
ישנם מספר מצבים המשפיעים על עובי רירית הרחם ועלולים לפגום בהתעבותה:
1. רמות נמוכות של אסטרוגן
בריאות רירית הרחם ותקינות המחזור בכלל תלויות ברמות מספיקות של אסטרוגן. אצל נשים שסובלות מאל-וסת (חוסר במחזור בגיל פוריות) גם רירית הרחם תהיה דקה יותר בשל רמות נמוכות של הורמון האסטרוגן.
הטיפול: מתן אסטרוגן לבד או בשילוב עם הורמונים אחרים ובדיקת התגובה של רירית הרחם. אם הטיפול אינו יעיל, יתכן שישנה בעיה באספקת הדם לרירית הרחם או שקיים נזק לרקמת הרירית.
2. בריאות לקויה של הרחם
נזקים בעקבות פעולות כירורגיות בחלל הרחם (כמו גרידה, ניתוחי פוליפים ברחם, תיקון מחיצות, ניתוח קיסרי), זיהומים כרוניים, מחלות מין או מחלות דלקתיות של האגן (שפוגעות בחצוצרות, שחלות או הרחם) עלולים להוביל לירידה באספקת הדם לרירית הרחם ולגרום לנזק רקמתי (לפעמים גם לשכבת הרירית הבסיסית) ולצלקות ברחם,הפוגעים בתפקודו וביכולת השתרשות העובר.
לפעמים הנזק נרחב כל כך עד שהוא גורם להידבקויות תוך רחמיות ומצריך ניתוח. במצב של הידבקויות בתוך הרחם יינתן למטופלת אסטרוגן בטבליות לבליעה או דרך הנרתיק למשך מספר שבועות, לפני ואחרי הניתוח, לצורך הכנת רירית הרחם.
3. אספקת דם לקויה לרירית הרחם
בעיות באספקת הדם לרירית הרחם עלולות לפגוע בהתפתחותה, העיבוי שלה ושל בלוטות המרכיבות אותה, ולגרום לה להישאר דקה, כך שלא תוכל לקלוט את הביצית המופרית. ישנן סיבות שונות לירידה באספקת הדם לרחם:כמו במצב של שרירני רחם: השרירנים עצמם, ההסתיידות שלהם, או הטיפול בהם עלולים ליצור לחץ על כלי דם המזינים את רירית הרחם, ולשבש את אספקת הדם לאזורים מסוימים של הרחם.
4. שימוש באיקקלומין
לאיקקלומין (כלומיפן) יש אפקט אנטי-אסטרוגני והוא מוביל להגברת הפרשה של ההורמונים GnRH ו- FSH, בתקווה להביא בסופו של דבר לביוץ. אך שימוש חוזר במספר מחזורי טיפול באיקקלומין גורם להצטברות אחת הנגזרות שלו בגוף ועלול להפחית את יכולת האסטרוגן לעודד את התעבות רירית הרחם עד שישה שבועות לאחר סיום הטיפול.
5. חשיפה ממושכת לגלולות או לפרוגסטרון
שימוש ממושך בתכשירי פרוגסטרון או נטילת גלולות למניעת היריון עם ריכוז פרוגסטרון גבוה קשורים להתנוונות רירית הרחם. ככל שהאישה השתמשה בתכשירים אלו זמן רב יותר, כך הסיכון לרירית רחם דקה גדול יותר.
6. רקע בלתי מוסבר
ייתכנו מקרים של רירית רחם דקה באופן כרוני על רקע בלתי מוסבר.
שיטות הטיפול המקובלות לשיפור רירית רחם דקה
מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים:
1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות).
2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות.
3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון רירית הרחם
עדי13/03/2018תודה על תשובתך המפורטת.
האם ניתן לקחת את הפנטוקסיפילין במקביל להורמונים אסטרופם ואוטרוגסטן?
תוך כמה זמן היא משפיעה? בהנחה שהחזרת העוברים צפויה להיות בתחילת שבוע הבא, זה רלוונטי להתחיל לנטול את התרופה היום?
כתבת שנטילה ממושכת של פרוגסטרון עלולה לפגוע ברירית. האם זה ניתן לתיקון? ומה ניתן להחשיב כ"ממושכת"?
לגבי נזק בחלל הרחם, שרירנים והסתיידויות- אם עברתי הסיטורוסקופיה אבחנתית ואולטרסאונד תלת מימד, ולא ראו שם כלום, זה בהכרח אומר שהרחם נקי מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2018בטווח הזמן הקצר שנותר המלצתי להתחיל טיפול באספירין וויטמיןE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים - סיכויי קליטה?עדי11/03/2018
שלום
הוחזרו לי 3 עוברים לאחר 60 שעות (השאיבה הייתה בלילה וההחזרה בצהריים).
נאמר שאיכות העוברים בינונית ולכן מחזירים לי שלושה. הציונים שלהם: 4B, 6C, 7A.
מצד אחד אמרו שאיכות העוברים בינונית ומצד שני שיש סיכון לשלישייה כי קיימת אפשרות שכולם יקלטו...ולכן הוחתמתי על מסמך.
רציתי לדעת האם ניתן להעריך מה סיכויי הקליטה של כל אחד מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכויי קליטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018סיכוייך גזורים מגילך,הרקע הרפואי שלל,הנתונים הקליניים שלך,איכות הזרע של בעלך,ואיכות העוברים,ללא מידע על כל הנתונים קשה יהיה חהעריך את סיכוייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת נתונים
עדי11/03/2018הגיל הוא 35,
איכות הזרע נחשבת כטובה מאד על-פי כל הבדיקות (כולל מיון זרע).
לגבי איכות העוברים - זה הקטע שפחות הברור לי ועליו שאלתי... ציוני העוברים שהוחזרו הם מה שרשמתי בשאלה הראשונה:
7A
6C
4B
* ההחזרה בוצעה לאחר 60 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באופן גס ניתן לומר שסיכוייך הנם בגבולות ה-30%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית אחרי החזרת עובריםלימור11/03/2018
בןקר טוב עשית בדיקת הריון ביתית יצא לי חיובי עם פס חלש .לפני חמישה ימים לקחתי חצי מזרק אוביטרל בשעות הצהריים יתכן שהאוביטרל עדיין לא התנקה לי מהדם .אני ביום ה 15 אחרי החזרת עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שזו השפעת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים והמשך טיפולתמי10/03/2018
שלום,
שוב תודה מראש על הסיוע, התגובות המהירות ועינייניות.
בת 34.3 (רזרבה 0.2 fsh 15 נכון ללפני שנה).
עד כה 3 שאיבות מספר הביציות לכל שאיבה בין 6-8
מספר העוברים בין 2-5.
חלקם מדורגים מצויין וחלקם בסדר, אך בכל טיפול יש לפחות שניים שלושה טובים.
הריון כימי אחד בטיפול הראשון מבין השלושה.
אני מעוניינת כרגע לאחר חצי שנה גדושת הורמונים וטיפולים לעשות הפסקה של כחודשיים לפחות כשהמטרה העיקרית היא לרדת במשקל (לפני שנה הפסקתי לעשן ומאז עליתי ואני בעודף של 10 קילו ממשקל גוף תקין לפי bmi , אני מתקשה לתמרן בין הטיפולים וההורמונים וההחזרות למשטר תזונתי נוקשה יותר וחזרה לכושר).
רציתי לשאול:
1. האם לגיטימי לעשות הפסקה של כחודשיים שלושה למען מטרת ירידה במשקל והתרעננות מהטיפולים וההורמונים? האם יש סיבה שהרופא יוריד אותי מזה (אם יש להפסקה משמעות בסיכויי הצלחה בטיפול?
2. שמתי לב שבאופן גורף, העוברים שאינם מוחזרים אלי ביום השלישי, מסיימים את תפקודם למחרת ולא מגיעים לשלב הבלסטוציט, כלומר מבחינתי כל עובר שלא מוחזר אלי הולך למחרת לפח... האם ניתן להחזיר את כל העוברים שנוצרים לרחם במצב כזה בהנחה ומדובר ב4 או 5 עוברים? אני מאוד רוצה הריון מרובה עוברים (תאומים) עד כה הרופא מחזיר בין 2 ל 3, אך הנותרים בצד הולכים פייפן ומעולם לא הגיעו לשלב הקפאה. עד כמה המילה שלי בנוגע לכמות המוחזרת נחשבת? מתזכרת שהרזרבה נמוכה מאוד ואני באמצע שנות ה 30 ללא ילדים, כך שלא משנה מתי אכנס להריון- אני רוצה יותר מילד אחד ולכן אהיה חייבת לעבור את הטיפולים הללו ברצף וזו עוד סיבה לרצון הרב לתאומים .
כמו כן מוסיפה שלא מדובר ברופא פרטי אלא מהקופה.
תודהההה ושבוע טוב
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/20181.בהחלט יש מקום לגישתך ועוד יותר לירידה במשקל שהנה משמעותית לגבי הסיכויים להרות-בקצרה:
השמנת יתר הפכה לאחת הבעיות המרכזיות בחברה המערבית המשפיעה על היבטים שונים של חיינו. אחת הפגיעות המהותיות של מגפת ההשמנה הינה הירידה בפוריות הן של האישה והן של הגבר, המתבטאת בירידה בשיעור ההריונות והילודה.
מחקרים מצאו: קשר ישיר בין השמנת יתר לבעיות פוריות
כבר במאה החמישית לפני הספירה, הצביע סוקרטס על קשר אפשרי בין בעיות פוריות לעודף משקל. מאז מחקרים רבים חיזקו השערה זו והצביעו על רקע פתו-פיסיולוגי, פסיכולוגי וסוציולוגי לקוי במצב של השמנת יתר, המוביל לבעיות פוריות. ואכן, הוכח כי לנשים עם עודף משקל יש פי שלוש יותר הפרעות במחזורי הווסת וכי משך הזמן הנדרש להשגת הריון בקרב נשים אלה רב יותר מאשר לנשים בעלות משקל תקין. מחקר אוסטרלי גדול אף הצביע על כך שהירידה במשקל מסייעת להשבת מחזורים תקינים ולתגובה טובה יותר לטיפול בתכשירים להשראת ביוץ.
עודף המשקל אינו משפיע על הפריון בלבד, אלא גם על המהלך התקין של ההיריון עצמו ואף על הבריאות של העובר. בקרב נשים עם עודף משקל ישנה תחלואה גבוהה יותר בזמן ההיריון, שיעור גבוה יותר של סיבוכי הריון כגון רעלת הריון, סכרת הריונית, ניתוחים קיסריים, הפלות ספונטניות, כמו גם תחלואה סביב ולאחר הלידה. יתר על כן, מחקרים הצביעו על שיעור כפול של הפלות בקרב נשים שסובלות הן מהשמנת יתר והן משחלות פוליציסטיות (כשני שליש מהנשים עם שחלות פוליציסטיות סובלות גם ממשקל עודף), וזקוקות לטיפול בהשראת ביוץ או הפריה חוץ גופית. בנוסף, במצבים אלו קיים שיעור גבוה יותר של מומים מולדים, בייחוד על רקע נוירולוגי.
השמנת יתר: משפיעה הן על הפוריות והן על תקינות ההיריון עצמו
משפיע על המנגנון ההורמונלי: כך עודף משקל גורם לבעיות פוריות
לאור העובדה כי שיעור ההריונות ולידות של תינוק חי נמוך יותר בקרב נשים עם עודף משקל, נושא זה עדיין מהווה מוקד עניין עבור חוקרים רבים. מחקרים בוחנים את האפשרות שלעודף משקל ישנה השפעה שלילית על רירית הרחם, מסיבות שונות כגון רמות גבוהות של אסטרוגן בדם (היפראסטרוגנמיה), ירידה ברמות הורמון הגדילה או נוכחות של גורמים דלקתיים הפוגעים בהשתרשות הביצית המופרית ברירית הרחם.
עודף המשקל גורם לבעיות פוריות משום שהוא משפיע על המנגנון ההורמונלי השחלתי ועל רירית הרחם. פעילותם של ההורמונים לפטין, אינסולין ואדיפוקינים, המופרשים במצב של עודף משקל, עלולה לשבש את הפרשת הורמוני המין ופעילותם ובכך לפגוע בפוריות:
1. הורמוני המין
רקמת השומן הינה אתר חשוב ליצירה של הורמוני מין, קרי הפיכת אנדרוגנים לאסטרוגנים. ההנחה היא שעודף משקל גורם לפגיעה במנגנון הפיקוח האנדוגני על הביוץ, דבר העלול לפגוע באיכות הביציות והעוברים המתקבלים, ובו זמנית גם באיכות רירית הרחם, בהשתרשות ובכך להעלות את שיעור ההפלות.
כמו כן, רקמת השומן משפיעה על יצירת חלבונים הקושרים את הורמוני המין (שרמתם יורדת בקרב נשים עם עודף משקל) וכך משתבשת פעילות ההורמון הפעיל בפועל. לרקמת השומן יש גם את היכולת לאגור כמות ניכרת של הורמוני מין, לכן היא עלולה לשבש את הפעילות ההורמונלית התקינה.
2. האינסולין
לרוב, רמת האינסולין המוגברת בקרב נשים עם עודף משקל גורמת לירידה ביצירת החלבונים הקושרים את הורמוני המין ולעלייה ברמת ההורמונים החופשיים בדם, עם הדגש על ההורמונים הזכריים (היפראנדרוגניזם), ובשל כך מתערער האיזון ההורמונלי התקין. נשים רבות עם שחלות פובליציסטיות ומשקל עודף מפתחות אי ס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אשכנזי, המשך בבקשה
תמי11/03/2018תודה רבה על התשובה המפורטת החכמתי :)
תוכל בבקשה להתייחס גם לשאלתי השניה, לגבי השפעתי בכל הקשור למספר העוברים המוחזרים.
מעתיקה:
2. שמתי לב שבאופן גורף, העוברים שאינם מוחזרים אלי ביום השלישי, מסיימים את תפקודם למחרת ולא מגיעים לשלב הבלסטוציט, כלומר מבחינתי כל עובר שלא מוחזר אלי הולך למחרת לפח... האם ניתן להחזיר את כל העוברים שנוצרים לרחם במצב כזה בהנחה ומדובר ב4 או 5 עוברים? אני מאוד רוצה הריון מרובה עוברים (תאומים) עד כה הרופא מחזיר בין 2 ל 3, אך הנותרים בצד הולכים פייפן ומעולם לא הגיעו לשלב הקפאה. עד כמה המילה שלי בנוגע לכמות המוחזרת נחשבת? מתזכרת שהרזרבה נמוכה מאוד ואני באמצע שנות ה 30 ללא ילדים, כך שלא משנה מתי אכנס להריון- אני רוצה יותר מילד אחד ולכן אהיה חייבת לעבור את הטיפולים הללו ברצף וזו עוד סיבה לרצון הרב לתאומים .
כמו כן מוסיפה שלא מדובר ברופא פרטי , אלא רופא קופה
תודה שוב
על כל העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2018איכות הגנטית של העוברים נגזרת מהנתונים הקליניים שלך,גילך,משקלל,הטיפול הרפואי,ואיכות המעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה מתוך שינה ישר ישר אחר ההחזרהשיר10/03/2018
שאלה
לא מרצון -ישר אחרי ההחזרה באותו יום
חזרתי הביתה והלכתי לישון
חוויתי משהו שלא חוויתי לפני בחיי (אולי בגלל העודף הורמונים )
מתוך חלום היתה לי אורגזמה שלא יודעת זה היה מתוך חלום אבל כשקמתי הרגשתי את כל הפנים שלי מכווץ וזה לא ברור לי מה קרה לי אפילו כי הייתי חצי ערה חצי ישנה
האם זה משהו שצריך להטריד אותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלל וכלל לא מריך להטריד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל בשלב הדיכוי בפרוטוקול ארוך מעכב את הווסת?טל10/03/2018
התחלתי דקפפטיל 0.05 ביום ה-21, עברו כבר 10 ימים ועוד לא קיבלתי. יש טעם לבדוק בטא? או שזה הדיכוי שמעכב?
כנראה הדקפפטיל,אם כי לא ניתן חשלול היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף סינרל לאחר פתיחהסינרל10/03/2018
האם ניתן להשתמש מעבר ל28 יום מרגע שנפתח לעוד מספר ימים או שקריטי ה28 יום? תודה
חייבים לפעול לפי הוראות היצרן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לצפייה בשק הריוןשילת10/03/2018
מאיזה ביטא ניתן לעשות בדיקת אולטרסאונד לצפייה בשק הריון ? האם זהו אולטרסאונד ביטני או וגינלי ?
אפשר לעשות ביטני ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעל 800 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכויי שאני בהריוןליאת10/03/2018
אני 14 ימים אחרי החזרת עוברים היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון עם המקלות של הביוץ(הבנתי זה גם אמין)יצא לי 2 קווים חלשלושים יש מצב שזה שאריות של אוביטרל שלקחתי חצי מזרק לפני 4 ימים??? ?יש לי גם כאבי מחזור והפרשות כהות צהובות (סליחה מראש על התיאור)
הסיכוי תמיד קיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל תמיכה
נורית10/03/2018כמה זמן מחזיק בדם חצי מזרק של אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שבועיים לאחר הזרעהשיר09/03/2018
שלום.
שבועיים בדיוק אחרי הזרעה :
BETA 97
PROG 52
E2 988
האם התוצאות מעידות על הריון תקין ?
הפרוגסטרון לא נמוך מידי ? צריך לקחת תמיכה ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין לשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדבר מרמז על רזרבה נמוכה?ד``ר אליעזר גירש09/03/2018
בת 34. על אף מינונים גבוהים, פיוריגון 300, מנופור 450, נשאבו רק 6, ו8 ביציות. האם הדבר מרנז על רזרבה נמוכה? מדוע התגובה המועטה? תודה
נתונים אלו לא כלולים בהגדרה של רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההגדרה?
שחלה10/03/2018למה התגובה כ"כ מועטה?
מה ההגדרה של רזרבה נמוכה?
בבקשה מענה על שתי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רזרבה שחלתית נמוכה-הגדרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2018בשנת 2011, בבולוניה שבאיטליה, הוגדרו שלושה קריטריונים מרכזיים לצורך קביעת מצב בו נשים סובלות מתגובה שחלתית ירודה. למעשה, קביעת תגובה שחלתית ירודה מחייבת עמידה בלפחות שניים משלושת הקריטריונים שהומלצו:
1. גיל מתקדם או גורם סיכון אחר שעשוי להביא לתגובה שחלתית ירודה.
2. תגובה ירודה בתפקוד השחלתי במקרים קודמים – הפקה של פחות משלוש ביציות בטיפול קודם במסגרת הפרוטוקול הקונבנציונלי להשראת ביוץ.
3. תבחיני רזרבה שחלתית בלתי תקינים, antral follicle count (AFC)- מדובר במצב בו מספר הזקיקים בסיסי הקיים נמוך מ-5-7 זקיקים, ורמת ההורמון AMH (Anti Mullerian Hormone) בגוף האישה נמוכה מ- 0.5-1.1ng/ml.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל תמיכה לאחר החזרהרינה09/03/2018
של עובר מוקפא.
כמה יעיל תמיכה של אוביטרל בגופיף הצהוב ? הרופא ביקש ממני להזריק אוביטרל ישר לאחר החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ניתן טיפול הורמונאלי תחליפי אין לכך כל ערך מוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל הסבר.
גילי09/03/2018הבנתי מהרופא או תמיכה של מזרק אחד אוביטרל בתוספת נרות אוטרוגסטן.
או תמיכה של אוביטרל בלבד.
ביום ראשון לאחר ההחזרה ישר להזריק מזרק אחד של אוביטרל.
ביום השלישי להחזרה עוד חצי. ביום השישי להחזרה עוד חצי.
ולהמתין לבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור,אם הכנת רירית הרחם הייתה עם הורמונים,אין למתן האוביטרל ערך מוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת msh התוצאה 0.11טל08/03/2018
בת 32 עשיתי בדיקת amh תוצאה 0.11 ובפרופיל ההרמונלי fsh 20
כמה אני צריכה להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל כנסי
ריטה08/03/2018אני אמנם לא אחד מהפרופסורים המומחים פה אבל השאלה שלך החזירה אותי שנה אחורה, בזמנו הייתי בת 33 עם fsh 16 ו AMH 0.2
שזה לא ממש רחוק ממך.
אני רוצה לנסות לעודד אותך בכך שעל אף שעוד לא נקלטתי (למעט הריון כימי אחד), עד כה בכל שלושת טיפול ivf, היו לי בין 2 לחמישה עוברים חלקם באיכויות מצויינות! אני מאחלת לך שתתחילי טיפול הפריה בקרוב כי במקרים כמו שלנו אין ברירה אחרת, (למעט תרומת ביצית כמובן) ותיקלטי במהרה.
תידעי שהפלוס הרציני שלך הוא הגיל הצעיר וגם עם המדדים לא מוצלחים כל כך זה לא אומר שלא יהיו לך עוברים איכותיים. צריך רק אחד שיתפוס :)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל08/03/2018תודה רבה על העידוד
אני עדיין בהלם מהתשובה. באמת מקווה שלא פיספסתי את ההזדמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר בריזרבה שחלתית ירודה ביותר ,במצב זה ראוי יהיה לדשקול אפשרות של תרומת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק מתי עושים?לינוי08/03/2018
לאחר החזרת עובר בלצסטו שהתבצע בתאריך 14/2 מתי הכי מוקדם שאני יכולה לבדוק ולראות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????
לינוי08/03/2018אפשר תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי-לחץ אטומי
לינוי08/03/2018היום ראיתי דימום מועט בצבע חום.
הלכתי ליחידה נתנו לי זריקת פוגרסטרון כי ההריון התחיל עם פוגרסטרון גבולי.
הלכתי למיון לא הייתי שקטה כי ביחידה לא עשו us.
שם ראו שק עם גבולות סדירים חלמון וספק קוטר עוברי.
אמר לבוא עוד שבוע.
לא יודעת אם זה תקין או לא ובאיזה שבוע אני נמצאת?ההחזרה הייתה ב14/2 עובר בלצוטיסט פליז בבקשה תענו ליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה ניתן לזהות דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביום עשירי להחזרה.
מירי08/03/2018בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ביום ה10?תקראי שוב מה שכתבתי נשמה.
לינוי08/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ב-11 למרץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-שאלה נוספת
לינוי09/03/2018אתמול ב8 לחודש ראו שק הריון עם גבולות סדירים,הודגם שק חלמון.וספק קוטב עוברי.הוא ראה שם משהו קטן אמר כנראה זה זה.
האם זה תקין בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)