מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל הגדלהאופיר15/03/2009
אני רוצה לעבור ניתוח הגדלה, מתלבטת לגבי הגודל, אני אחרי 5 לידות והנקות. בעבר החזייה שלי הייתה 75b בזמן ההנקה החזייה הייתה 85e , כיום אחרי הרזייה ותום ההנקה החזה נפול וריק. אני רוצה חזה כמו בהנקות, האם גודל 550-600 זהו הגודל? עושים גדלים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלי ג'מבו
ד''ר יוסף טמאן16/03/2009אין מניעה מלהשתיל משתלים בגודל כזה, אבל זה תלוי בנתוני הגוף שלך.
בנוסף, עליך לדעת שמשתל יש לו משקל ובמצב של נפילת שדיים הוא עלול להחמיר את המצב.
כך שיש לשקול זאת היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מוגברת בכל הגוףגלית14/03/2009
שלום רב, אני בת 25 . מזה שנה אני סובלת מהזעה מוגברת בכל חלקי הגוף (פנים, גב, חזה, מפשעה וכו'). באותה תקופה התחלתי לעבור טיפולי הסרת שיער בלייזר בבית השחי ובמפשעה, רציתי לדעת האם יש קשר בין השניים ומהם דרכי פתרון אפשריים, חשוב לציין שדווקא בבית השחי כמעט ואיני מזיעה. בקיץ שעבר ניסיתי לטפל בבעיה ע"י דיקור סיניללא הועיל (וגם בדיקות הורמונליות ושל בלוטת התריס יצאו תקינות). בתודה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית המזיעה.
ד''ר יוסף טמאן16/03/2009ראשית דבר אין קשר בין אפילציה ובין הזעת יתר מפושטת.
בדיקת תפקוד בלוטת המגן שנמצאה תקינה איננה מספקת.
יש מצבי חולי נוספים שעלולים לגרום לבעיה שאת מתארת.
ולכן יש לפנות בהקדם לרופא פנימי לצורך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזהאוסי12/03/2009
מה הקשר בין עישון לניתוח הגדלת חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קשר?
ד''ר יוסף טמאן13/03/2009אין קשר.
לא לעשן לפחות שבועיים לפני כל ניתוח, במיוחד בהרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיח בטן והגדלת חזהאופיר11/03/2009
לפני 6 שנים עברתי ניתוח הגדלת חזה, הרופא ייעץ לי להכניס 450 CC לפי המקום שהיה לי בחזה, אני לא רציתי גדול ובסוף הושתל לי 375CC. מאז הריתי 3 פעמים , ונאלצתי ללדת בניתוח קיסרי. יש לי שתי שאלות : 1. אני שוקלת להגדיל את החזה (כי הוא נפול אחרי ההנקות!)ורציתי לדעת האם 550 זה גודל סביר??? בזמן ההנקות החזה היה גדול!! וזה היה בהחלט יפה. 2. בעקבות הניתוחים הקיסרים , אחרי ההרזייה נשארה לי בטן, או "עור" נפולשמציק ומגרד, אני מתכוונת לעבור מתיחת בטן, האם ניתן לעבור את שני הניתוחים יחד באותו הניתוח?(מתיחה והגדלה) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
ד``ר רן טליסמן12/03/2009תלוי במצבך הבריאותי הכללי והערכה של המנתח שתבחרי כמה מורכב הניתוח יהיה בהתאם לזאת לתכנן את היקף הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסטלין בזמן הריוןשירה11/03/2009
שלום לפני כמה שבועות עברתי הזרקת רסטלין פרלן לקמטים בצידי הפה ובשפתיים. אני מעונינת להיכנס להריון, האם מותר להיות בהריון כאשר החומר עדיין בגוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסטילן בהריון
ד''ר יוסף טמאן13/03/2009זוהי חומצה יאלורונית אשר נמצאת באופן טבעי בגופנו.
אין הפרעה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזה דרך העטרהארי10/03/2009
בוקר טוב, האם ישנם סיכונים כלשהם לגבי ביצוע חתך דרך העטרה? מה השיקולים לביצוע חתך זה ולא חתך בקפל השד? האם חזיית ספורט של חב' FILA עם רכיסה קדמית וללא ברזלים טובה מספיק ללבישה לאחר ניתוח הגדלה. תודה על תשובתכם, וחג פורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת חזה דרך העטרה
ד''ר יוסף טמאן13/03/2009הגדלת חזה דרך חתך בגבול העטרה היא פרוצדורה לגיטימית, למרות שפחות שכיחה מזו
בקפל השד.
השיקולים לניתוח דרך העטרה לרוב הם של המנתח אשר יותר רגיל לבצע כך.
יש הצדקה מבחינתי לעשות זאת במידה וקיים צורך בהרמה מסויימת של השד או לעיצוב טוב יותר של עטרות רחבות ו"מרוחות".
ברוב המקרים אני מעדיף לעשות הגדלה דרך חתך בקפל השד, מהיר פשוט ובסופו של דבר גם
באם הצלקת מעט בולטת הרי היא "קבורה" בקפל השד.
לגבי סיכוני ניתוח דרך העטרה- למעשה אין.
במיקרים נדירים ביותר מנתח שלומיאל יכול לחתוך צינור חלב ראשי - אז פוטטנציאל ההנקה אובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בזמן שינהא.08/03/2009
שלום רב, אני בת 44, בריאה. קיימת אצלי תופעה של הזעה בכל הגוף בזמן השינה עד לרמה של הרטבת הבגדים. האם תופעה זו קשורה לכמות הנוזלים שאני צורכת? האם היא מעידה על בעיה פטולוגית? אודה לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מפושטת
ד''ר יוסף טמאן08/03/2009אני עוסק רק בהזעת יתר מוקדית הקשורה לבתי שחי.
אבל אוכל לומר לך כך.
הזעת יתר מפושטת ובעיקר לילית יכולה להופיע במצבים חולניים מסויימים הקשורות לבלוטות לימפה, גידולים אנדוקרינים, שימוש בתרופות מסויימות והרשימה די ארוכה.
השכיח ביותר זה במצב של התחלת בלות - מנופאוזה, שזה אפשרי במצבך (44).
הנני להמליץ לך לפנות לרופא משפחה לצורך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר טמאןטל06/03/2009
שלום רב. ברצוני לדעת האם אתה מבצע הוצאה של ביו אלקאמיד? טופלתי בחומר הנ"ל לפני 5-6 שנים והוזרק לי מעט לאזור של עצם לחי ימין בלבד. אני מעוניין להוציא את החומר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר יוסף טמאן06/03/2009זה דורש בדיקה.
תוכלי לתאם פגישה דרך אילנה
0544742374* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' טמאן בעניין חיוך חניכיענת03/03/2009
שלום דר', קראתי את המאמר שלך לגבי חיוך חניכי.. רציתי להתייעץ עימך, ראיתי מאמר נוסף של רופא אחר קבעתי ייעוץ עימו ונאמר לי שרק ניתוח בחניכיים יכול לעזור (שזה אומר חיתוך חניכיים עליונות ותיקון בלייזר ולאחר מכן לקצר את השיניים, מקווה שהבנת אותי - כל זה בשביל חיוך חניכי בעלות מאוד מאוד יקרה של 40,000 שח' ???)... האם זה הכרחי או שיש טיפולים אחרים, ראיתי שכתבת שבוטוקס יכול לעזור.. הייתי שמחה אם תוכל לפתור לי את הבעיה. בדרך פשוטה אך יעילה יותר. אני ממש מתוסכלת מהחיוך שלי. בתודה, ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gummy smile
ד''ר יוסף טמאן03/03/2009בכנות לא הייתי מציע לך לעבור ניתוח מסוג זה והסיבות הן מרובות.
הניתוח קשה ומורכב גם למנותח וגם למנתח.ולרוב צריך להוציא גם פרוסה מעצם הלסת העליונה.
יש סיבוכים ותקופת ההחלמה היא מאד ארוכה. אם עושים זאת-מה יקרה?
יופיעו שינויים במנשך של שיניים- לרוב דורש טיפול
פרק הלסת יכול לעבור שינוי תפקודי ולגרום לכאבי פרק ולעיתים לשחיקת סחוסים וכאב כרוני
וגם הפרעה בלעיסה
ויש עוד.
הרמת קשתות החניכיים תגלה את החלק העליון של השן שמתחילה להיות חלק מהשורש ואיננה חשופה לאמאיל של השן- רע לשיניים.
קיצור השן מלמטה על מנת לפצות על "שיני סוס"- תגרום לבעיה דומה - כך שהפגיעה בשיניך לטווח ארוך תהיה ודאית.
אל נשכח שמדובר בבעיה קוסמטית ולכן יש לחפש את הדברים הפשוטים.
שיתוק חלקי של שריר מרים השפה העליונה באמצעות בוטוקס לרוב משפר את המצב
למרות שהוא לזמן קצוב של כחצי שנה.ומדובר בשניים עד שלושה טיפולים שאורכים כחמש דקות.
השפה שהופכת להיות חלשה יותר איננה חושפת את השיניים באופן קיצוני בזמן חיוך ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר'.. עוד שאלה קטנה
ענת03/03/2009גם אם השפה עליונה שלי יחסית קצרה בוטוקס יכול לעזור? נ.ב. תודה רבה על התגובה הקודמת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי החזהורד02/03/2009
שלום, בהגדלת חזה מתחת לשריר, האם זה סביר שהשד זז עם כל תנועה קטנה כמו פתיחת בקבוק שתייה או מכסה של צנצנת, שטיפת רצפות, שלא לדבר על תרגילים מסוימים בחדר כושר - ורואים זאת מבעד לבגדים! אפילו בנשימה עמוקה השדיים מתרחקים לצדדים. המראה די גרוטסקי. כך זה אצל כולן? האם יש מה לעשות בנדון? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השדיים הזזים של ורד
ד''ר יוסף טמאן02/03/2009זוהי תופעה מטרידה ובלתי רצויה במידה והשתלים הוכנסו באופן מלא מתחת לשרירים.
זאת לא עושים יותר ודי מזמן.
במידה וקיים צורך להניח שתל יותר בעומק בגין רקמת שד דלילה, יש להניחו במנח כפול -חצי חצי.
על מנת לפתור את הבעיה יש לעשות ניתוח מתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון נזק לאוזןרנה?02/03/2009
לפני מספר שנים עגיל מסוים ששמתי באוזן גרם לאינפקציה וכשהורדתי אותו ראיתי שנוצר שם קרע. אני מאוד רוצה לחזור ולהשים שם עגיל,יש ניתוח פלסטי שיכול לעזור לי?והאם זה יקר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האוזן הקרועה של רנה
ד''ר יוסף טמאן02/03/2009כן זה אפשרי ואגב זה ניתוח די שכיח במיוחד באם הקרע בתנוך האוזן.
מדובר בניתוח בהרדמה מקומית שנמשך כחצי שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזה- מעקבאופיר02/03/2009
אני בת 34 , עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני שש שנים, הושתלו לי שתלי סיליקון מסוג מ"נטור", (מאז ילדתי והנקתי 3 פעמים.) למעשה לא ביצעתי אף מעקב של השתלים מאז הניתוח.רציתי לדעת האם עלי לבצע בדיקה כלשהי של השד או השתלים? המכון בו נותחתי נסגר, אל מי עליי לפנות? תודה , חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת חזה- מעקב
ד''ר יוסף טמאן02/03/2009במידה ואיך שמה לב לבעיה כלשהי אין צורך במעקב מיוחד המתיחס לשתלים למעט בדיקה שיגרתית אצל כירורג לצורך בדיקת רקמת השדיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חזהנטלי01/03/2009
שלום, אני שבוע לאחר ניתוח הגדלת חזה של 250 מעל השריר, אני בעלת מבנה רזה וצנום, ואני חווה רעידות של קור באיזור החזה, והגב, ממה נובעת התופעה? והאם תקינה? בנוסף הכאבים לא פסקו, מגרד לי בשדיים, ויש נוקשות ונפיחות קטנה בשדיים, והם כואבים בתנועה. האם זה נורמלי? ומתי צפוי לעבור? תודה, נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף...
נטלי01/03/2009שיש לי בצקת מעל הריאות בעקבות הניתוח, ממה נובעת? ואיך תעבור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הסרת ציסטה אפידרמליתטלי01/03/2009
עברתי היום ניתוח להסרת ציסטה אפידרמלית (ליפומה) בפנים. כשעתיים אחרי הניתוח שמתי לב שהפלסתר התמלא בדם. מה עלי לעשות? נאמר לי לא לפתוח את החבישה במשך יומיים... תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר שעתיים.
ד''ר יוסף טמאן02/03/2009אני מופתע מאד ששעתיים לאחר הניתוח אינך פונה לרופא שניתח
מה עושים?
באם יש דימום מתמשך פונים מייד להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרמיטל28/02/2009
שלום רב, אני בת 28 וסובלת מהזעת יתר בערך מגיל 14. ניסיתי את בוטוקס אך לצערי זמן השפעתו על גופי מוגבל, ואיני יכולה להרשות לעצמי טיפול יקר זה שוב ושוב. אח"כ ניסיתי הומאופטיה- שוב עלות יקרה ללא תועלת. כפי שכתב ד"ר טמאן המודעות לניתוח שאיבת בלוטות הזעה מועטה ולכן אני חוששת מניתוח זה. האין קיומן של הבלוטות הכרחי לויסות חום הגוף? בתודה מראש, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההזעה של מיטל
ד''ר יוסף טמאן02/03/2009באם מדובר בהזעת יתר בבתי שחי, 2 טיפולים יש להם בסיס מדעי מוכח.
בוטוקס וניתוח גרד ושאיבת בלוטות זעה בשיטת פניני/טמאן.
מטרת הניתוח היא להפסיק את הזעת היתר ולהגיע למצב של הזעה נורמאלית בבתי השחי.
לא יובש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)