פורום ויטמינים תוספי מזון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצויות של הרגל
    לילך
    08/08/2007

שלום,
    בזמן האחרון אני מתעוררת לפעמים באמצע הלילה או בבוקר והרגל (השוק) נתפסת לי, כאילו השריר מתכווץ. זה קורה לכמה עשרות שניות ומכאיב מאוד. הבנתי שהדבר עשוי להגרם ממחסור בויטמינים. תוכלו להגיד לי איזה ויטמינים צריך לקחת ובאיזה מינון כדי שזה יעבור?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות של הרגל

הוספת תגובה

• התכווצויות

בועז שוורץ
    09/08/2007

לילך שלום.
    בדר"כ מחסור במגנזיום יביא לבעיה הזאת לכן יש לקחת מגנזיום. להתחיל ב-200 מ"ג בלילה לפני השינה. באם לא עוזר קחי גם בבוקר מגנזיום במינון 200 מ"ג.
    לפעמים צריך לקחת לעניין תוסף סידן המכיל סידן, מגנזיום, אבץ וויטמין D במקרה כזה מומלץ על צריכת סידן נוזלי של חברת גרמזה. כף ביום ובמקביל אם זה לא עוזר בצורה מספקת יש להוסיף מגנזיום עוד פעם אחת ביום. יש לקחת תוסף אחד בלילה - עדיף הסידן ואת השני בבוקר.
    באם את עושה פעילות ספורטיבית שמביאה לכיווצים פשוט תדאגי לשחרור שרירים יסודי בתום הפעילות
    כל טוב
    בועז שוורץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוצויות של הרגל

איציק ברדה
    09/08/2007

שלום לך
    בדר"כ חוסר במינרל מגנזיום גורם להתכוצות שרירים,אם הדבר מתרחש זמן רב הייתי ממליץ לך לערוך בדיקות דם כלליות ולבדוק אם יש חוסרים נוספים בתמונת הדם.
    לחברת GNC יש את המינרל מגנזיום קומפלקס המכיל את כל סוגי המגנזיום במינון של 250 מ"ג
    אני ממליץ על כמוסה אחת ליפני השינה.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שימוש מוגזם בתוספי מזון פוספטים

אור
    11/08/2007

עודף פוספאטים במזון עלול לכן, לגרום לשיבוש תהליכי המיטוזה ולהמשך חלוקת התא ללא שליטה - ובעצם לגרום לסרטן. ואז, למרות שבגוף מצויה מערכת הגנה, מתברר שאין היא ממלאת תפקידה כהלכה מפני שגם מערכת החיסון שתפקידה לחסל תאים סוררים, עלולה להיפגע מעודפי הפוספאטים. שהרי אחד המינרלים החשובים למערכת זו הוא הסידן.....

עודף פוספאטים במזון עלול לגרום לפגיעה באיזון שבין זרחן וסידן ולגרום למחלות קשות. התכווצויות שרירים ובמיוחד ברגליים (בלילה), הם מהסימנים הראשונים שעשויים על פגיעה באיזון. סימנים שאומנם אינם מרמזים על מחלה קשה מיידית, אולם מהווים תמרור אזהרה מצוין למחלה שעלולה להופיע בעוד שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרום
    ליאורה
    06/08/2007

שלום,
    שמעתי מנטורופתית שניתן להוריד את הגלוקוז בדם (אצלי הוא ברמה של 96-99) ע"י (בין השאר, כמובן) נטילת תוסף כרום פיקולינט. האם לטענה זו יש בסיס מדעי? כמו כן, האם יש סיכונים בנטילת התוסף הנ"ל? אגב, אני בן 72. תודה. אלדד

לקביעת תור
    סגירה
    כרום

הוספת תגובה

• כרום פיקולינט

איציק ברדה
    06/08/2007

שלום לך
    כרום פיקולינט הינו מינרל,אשר מסייע באספקת אינסולין,ההורמון אשר שולט בערכי הסוכר בדם.הכרום פיקולינט נצמד לקולטנים שעל דפנות התאים,ומאפשר לאינסולין להכניס לתוכם את הגלוקוז וחומצות אמיניות.בכך מונע הכרום פיקולינט את עלית ערכי הסוכר בדם.
    ישנם מחקרים רבים המאשרים את פעילות זו של הכרום פיקולינט.
    לא ניצפו רעילות ממינרל זה אך חשוב לבדוק לעיתים קרובות לפחות בהתחלב את רמות הסוכר בדם בכדי לראות השפעה.
    לחברת GNC יש כרום פיקולינט בכמוסות גל לספיגה מהירה.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הברמות סוכר גבוהות

בועז שוורץ
    07/08/2007

אלדד שלום
    תיארת רמות בגדר הנורמה של גלוקוז לגילך. בגיל צעיר יותר מומלץ בין: 80-90
    אם בכל זאת אתה רוצה לאזן ולהורידף פעילות ספורטיבית מותאמת ליכולת שלך בנוסף לתזונה נכונה רוויה בסיבים תזונתיים ו5-6 ארוחות ביום יכולות לתרום.
    לאחר כל אלה, באם תרצה להאזר בתוסף אני ממליץ על טיפות של גלוקו-ויטל תמצית המורכבת מ-8 צמחים מרוכזים במיוחד המאזנים רמות סוכר, מפחיתים את התשוקה למתוק באם היא קיימת, מחזקים כלי דם, מאזנים יתר לחץ דם ורמות ליפידים ועשירים בנוגדי חיצמון המעכבים את תהליכי הנזק של המחלה. המוצר הוא של חברת גרמזה. פרטים נוספים תוכל למצוא באתר החברה.
    בהצלחה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה רוויה בסיבים

ליאורה
    09/08/2007

בועז שלום,
    תודה על הערותיך. אודה לך אם תפרט ותבהיר כוונתך במשפט "תזונה רוויה בסיבים 5-6 ארוחות ביום" (מה פשר המלצה זו?) - מה זה "רוויה בסיבים", ומה טיבן והיקפן של הארוחות שאתה ממליץ על 5-6 מהן, כאמור? ארוחות מלאות? קלות? בשריות? חלביות?
    אגב, האם לך ברור מה זה "בהתחלב (את רמות הסוכר...)" בדבריו של מר ברדה מ-6.8?
    לבסוף, בעניין פעילות ספורטיבית, אבהיר שאני מודע בהחלט לחשיבותה ואכן עוסק בה דרך קבע.
    אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים

בועז שוורץ
    12/08/2007

שלום אלדד
    תזונה רוויה בסיבים תזונתיים הכוונה היא לצרוך כמות גדולה של סיבים שמאוד עוזרים במניעת רכבת השדים של עליה מהירה וכמוה ירידה ברמות הגלוקוז אלא גרימה לעלייה מתונה וירידה מתונה ברמות דבר התורם להתאוששות הלבלב.
    סיבים נמצאים בירקות בקליפת או בפירות בקליפתן בעיקר בפחממות מלאות כגון :לחם, אורז, פסטה, כוסמת ועוד.
    לפעמיים יש אף להוסיף כתוסף סיבים תזונתיים ואז יש פורמולות כאלו זמינות בשוק - נסה למצוא כזאת שמגוונת בין מס' סיבים תזונתיים.
    לגבי הארוחות : הכוונה היא לשמור על פורמט של 3 ארוחות עיקריות ביום, לצמצם אותן במקצת ולהוסיף ארוחות ביניים אחת לפני הצהרים ואחת אחה"צ לא לתת לגוף "לצום" יותר מ- 3-4 שעות פרט ללילה כמובן.
    כל אטוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים

ליאורה
    15/08/2007

בועז שלום רב,
    האם מוצר הנקרא "סובין" (גרגירים דקיקים, כמעט בצורת אבקה), הנמכר בחנויות טבע, נחשב כמכיל סיבים עליהם אתה ממליץ? אני מבין שניתן להוסיפם (איזו כמות?) למרק, נכון? תודה, אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובין

איציק ברדה
    15/08/2007

סובין שיבולת שועל נחשב למקור טוב לפחמימות מורכבות ובעל ערכי חלבון גבוהים מאוד בהשוואה למשפחת הדגנים. ב-100 גרם סובין שיבולת שועל (ככוס) יש 17.3 חלבון, 7 גרם שומן (מתוכו 1.3 גרם שומן רווי), 246 קלוריות, 50.8 גרם פחמימות, 15.4 סיבים, 58 גרם סידן ו-0 גרם כולסטרול.
    סובין שיבולת שועל הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל. בין סיביה המסיסים נמצא גם בטא גלוקן, שהתגלה כיעיל בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובשיפור תפקוד המערכת החיסונית. הערך הקלורי של סובין שיבולת שועל נמוך הרבה יותר מזה של שיבולת שועל מלאה (246 קלוריות לעומת 389) וכמות הסיבים גדולה יותר.
    ניתן להוסיף ליוגורט או לגרנולה או כתחליף בריא לקמח או קורנפלור: להסמכת מרקים, לעיבוי רטבים ואפילו להכנת ציפוי לשניצלים. אגב, אף שהיא לא מכילה גלוטן, שיבולת שועל אינה מומלצת לחולי צליאק רגישים מאוד, מכיוון שייתכן שהטחינה והעיבוד בוצעו במקומות שהייתה בהם חיטה.
    הכמות היומית המומלצת היא כ שתי כפות ביום.
    מומלץ לשמור במקרר ביחוד בתקופת הקיץ .

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים

בועז שוורץ
    16/08/2007

כן זה בהחלט מוצר שאפשר להוסיף.
    הייחודיות שלו זה עצם יכולת העירבוב שלו במאכלים קרים וחמים.
    יש גם מוצרים כגון: די סיבית וכו' שגםטובים.
    כמה להוסיף: ראה בנתונים של המוצר כמה כף מכילה וחשב לפי זה שאתה צריך להוסיף לתזונה שלך סדר גודל של 15-30 גרם של סיבים, זה מעבר למה שאת מקבל מהתזונה .
    בהצלחה
    בועז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממש ד-ח-ו-פ-ה
    ליז
    05/08/2007

אוקיי קודם כל שלום לכם
    יש לי בעיה דיי רצינית... שאני חושבת שנובעת מאיזשהו חוסר של ויטמין אצלי.
    לפעמים אני יכולה לשבת וכשאני קמה פתאום מקבלת סחרחורת ורואה כמו נקודות כאלו וזה ממש מפריע לי, אני גם בכלליות לא ממש מרגישה טוב ביום.
    ואני מעשנת, רזה והאמת שגם לא כ"כ שומרת על תזונה נכונה כי אני לא יודעת איך.
    יש איזו שהיא הצעה לויטמין כלשהו בשבילי שיכול לפתור את הבעיה הזו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ממש ד-ח-ו-פ-ה

הוספת תגובה

• אה ואגב

ליז
    05/08/2007

לא מזמן עשיתי בדיקות ויצא תקין
    חוץ ממשהו אחד שאם אני לא טועה היה נמוך מידי או גבוה ואמרו לי שזה לא משהו שלא תקין ויכול לנבוע מתולעים או דברים כאלו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    07/08/2007

שלום רחל
    למעשה חסרים כל הפרטים החיוניים בשאלתך כדי שנוכל לענות לך.
    אנא דייקי בתאור הבעיה.
    באם את מצויידת בבדיקות דם. פרטי בצורה מדוייקת את הערך הלא מאוזן
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

איציק ברדה
    06/08/2007

שלום לך
    את מתארת מצב שיכול לנבוע מגורמים רבים אני ממליץ בשלב המידי לגשת לרופא לערוך בדיקות דם כלליות ובהם לבדוק גם ברזל B12 חומצה פולית ורק לאחר תוצאות נוכל להתאים לך תוסף תזונה במידת הצורך.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בועז שוורץ

בועז שוורץ
    09/08/2007

רחל שלום. לא ציינת מספיק פרטים כדי לקבל את כל התמונה.
    חייבת להיות ברורה תמונה של לחץ הדם שלך, כמו גם משק הברזל.
    ציינת בעצמך מס' בעיות שאת מודעת אליהן(עישון, תזונה), אולי הגיע הזמן לשנות חלק מהפרמטרים הבעייתיים.
    בכל אופן באם יש חסר במשק הברזל מאוד מומלץ פלורדיקס- תוסף ברזל אורגני בסירופ-מעלה רמות המוגלובין וגם את מחסני הברזל-פריטין.
    כלל צריכה של מולטי ויטמין מסדרת פלרדיקס יכוה לתת אנרגיה וזה מוצר שונה מהברזל. אפשר לקחת את שניהם בשילוב.
    בכל אופ ממליץ על התייעצות עם רופא וסדרת בדיקות שיבהירו את שורש הבעיה.
    בריאות שלימה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד נוראי בכל חלקי הגוף
    הצילו
    05/08/2007

חייבת עזרה ממישהו. שלום לכל באי הפורום. לפני כשבוע התחיל לי גרד בכל חלקי הגוף. לאחר גירוד הופיעו נקודות בולטות כמו עקיצות יתוש, שבהמשך הגירוד הפכו מדממות. בקיצר אני לא מצליחה לישון רק מגרדת כל היום. זקוקה לעיצה, אגב אני בהריון שבוע 15 ומרבית הכדורים אסורים לי. האם משהו יודע על תרופת סבתא או משהו טבעי אודה מאאאאאוווווווווד.

לקביעת תור
    סגירה
    גרד נוראי בכל חלקי הגוף

הוספת תגובה

• גרד נוראי

איציק ברדה
    06/08/2007

שלום לך
    יתכן ואת מתארת תופעה של אלרגיה בהריון חשוב לידע את הרופא המטפל .
    תרופת סבתא טובה להרגעת העור היא אמבט קואקר ממלאים אמבט מים פושרים מוסיפים כוס קואקר נכנסים לאמבט ל 15 דקות ללא שטיפה בסבון יוצאים ומתנגבים בעדינות.

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי מאכלים
    מירי
    05/08/2007

אילו מאכלים לדוגמא מכילים כמות מרובה של אבץ או מרכיבים אחרים המסייעים
    לצמיחה תקינה של השיער?

תודה,

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי מאכלים

הוספת תגובה

• תכולת אבץ במזונה

בועז שוורץ
    05/08/2007

מירי שלום
    אבץ בריכוז גבוה אפשר למצוא למזונות כדוגמת: כבד, שמרי בירה, מאכלי ים, תרד סובין גרעיני דלעת ועוד.
    במצב של נשירת שיער בתמונה בדר"כ מורכבת יותר.
    א. יש לשלול חוסר בברזל, או רמות נמוכות של פריטין -מאגרי הברזל בגוף -- במקרה של חוסר מומלץ לצרוך פלורדיק תוסף ברזל מועשר בויטמיני B+C שהוכח במחקר כתומך בבעיה.
    ב. באם את בסטרס מתמשך רצוי ומומלץ לצרוך קומפלקס ויטמיני B אשפר גם להוסיף ויטמין C או למצוא פורמולה שמרכיבה את שניהם.
    ג. רצוי לעשות בדיקת דם לבדוק את מצביך הכללי.
    ד. חשובה צריכה מספקת של חלבונים: בשר, דגים, גבינות וביצים
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי מאכלים

איציק ברדה
    06/08/2007

שלום לך
    מאכלים המכילים אבץ הם :זרעי דלעת,קשיו,שקדים,אורז מלא,צדפות,נבט חיטה ואף בקמח מלא.
    חברת GNC פיתחה פורמולה של מולטי ויטמין לנשים השם דגש ייחודי על מניעת נשירת שיער ובתוכו אבץ,ביוטין,סיליקה ריכוז גבוה של מונעי חימצון מפירות וירקות ועוד רכיבים רבים היכולים למנוע נשירת שיער.
    אני ממליץ בזמן נשירת שיער לנטול טבליה בבוקר אחרי אוכל וטבליה בערב אחרי אוכל.

בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש בגרגירי פשתן
    צליל
    05/08/2007

האם גרגירי פשתן שלמים יותר טובים מגרגירי פשתן טחונים? או שזה אותו הדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    השימוש בגרגירי פשתן

הוספת תגובה

• גרגירי פשתן

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    גרגירי פשתן מתעכלים ומתפרקים טוב יותר כאשר הם טחונים אך חשוב לטחון אותם צמוד לאכילה כי במידה והם טחונים הם מתחילים להתחמצן לכן או לשמור את הגרגירים הטחונים במקפיא ולהפשיר לפי הצורך או לטחון צמוד לאכילה.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיציק ברדה תודה

צליל
    05/08/2007

לאיציק בקדה
    תודה על תשובתך המהירה, אנהג לפי המלצותיך
    שבוע טוב
    מצליל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל עוזרת לדיכאון
    שי
    03/08/2007

שלום, ברצוני לדעת האם שיבולת שועל מסייעת נגד דיכאון וחרדה- התקפי חרדה. אם כן איפה קונים וכיצד זה נראה ופועל?

הוספת תגובה

• שיבולת שועל ודכאון

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    בזמן דכאון ומתח נפשי מומלץ להוסיף לתזונה היומית מנות מתונות של דגנים מלאים. כדאי להרבות באכילת שיבולת שועל הנחשבת למרגיעה בזכות תכולה גבוהה של ויטמיני B. פחמימות מורכבות ומלאות העשירות בסיבים תזונתיים גורמות גם לתחושת רגיעה הודות להפרשת סרוטונין במינון גבוה.
    ניתן להשיג שיבולת בכל בית טבע בארץ.
    ניתן גם לרכוש ויטמיני B בטבליות אני ממליץ רק בשחרור איטי על מנת שהגוף יוכל לספוג את הויטמינים בצורה יעילה ומרבית.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    בת 14
    03/08/2007

אני בת 14 ושוקלת 40.3
    יש ויטמינים שאוכל לקחת כדי לעלות במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• ויטמינים

בועז שוורץ
    03/08/2007

היי בלה
    את יכולה לקחת מוצר הנקרא קינדרויטל. זהו מולטי ויטמין על בסיס פירות אורגנים וצמחים, משפר תיאבון הוא עשיר בכל קשת הויטמינים , עשיר בסידן שחשוב להתפתחות הגוף.
    10 מ"ל ביום לפני האוכל.
    רצוי לבדוק את משק הברזל בבדיקות דם , אם חסר קני פלורדיקס תוסף ברזל חשוב ביותר
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלה

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    ויטמינים ומינרלים כמעט חסרי ערך קלורי לכן בליעתם לא תעלה אותך במשקל .
    אך אם זאת מיכיון שמשקלך נמוך יתכן ותזונתך לקויה לכן ישנה חשיבות להוסיף את אותם ויטמינים ומינרלים לתזונה היומית שלך.
    חברת GNC פיתחה פורמולה יחודית לבני הנעורים בשם מולטי ויטמין לנוער המכיל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לגילך.
    במקביל אני ממליץ לך להגיע לדיאטנית הנמצאת בקופת החולים שלך ליעוץ תזונתי שיוכל לעזור לך לעלות במשקל.
    לידיעתך חברת GNC מחזיקה גם אבקות המכילות פחממות וחלבונים בעלי ערך קלורי היכולים לעלות אותך במשקל אך הייתי ממליץ לך להשתמש בהם רק לאחר יעוץ רפואי ואו דיאטני.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי מחקר על נטילת ויטמינים
    מיכל
    03/08/2007

שלום רב,
    מחקר חדש שפורסם בישר את הבשורה המרה, כי נשים רזות הנוטלות מולטי-ויטמין, מעלות את סיכויין ללקות בסרטן פי 2. האם ידוע לכם על המחקר?
    אני בחורה רזה (מאוד) וכשקראתי את מה שקראתי, זרקתי את הויטמינים לפח.
    אינני יודעת כבר מה טוב עבורי. בגלל תזונה לקוייה המליצו לי לקחת ויטמינים ופתאום מופיע המחקר הזה...אשמח לשמוע דיעה בנושא.

תודה

מיכל

הוספת תגובה

• מחקר

בועז שוורץ
    03/08/2007

שלום מיכל.
    א. לא ידוע לי על המחקר אשמח שתפני אותי למקורות המחקר.
    ב. מדי תקופה מתפרסם מחקר זה או אחר , אגב על כל מחקר שלילי יש גם מחקר חיובי, כמו משל מחקר שנעשה לאורך 15 שנה והוכיח כי נטילת מולטי ויטמין יכולה לצמצם את הסיכוי ללקות בסרטן.
    ג. ההתאמה פה חשובה וקריטית כלומר התאמה אינדיבידואלית לפי המופל עצמו, טוב תעשי אם תתיאצי עם נטורופת או דיאטנית בנושא.
    ד. חברת גרמזה משווקת מולטי ויטמין המגיע בסירופ המבוסס על פירות וצמחים אורגנים המינונים בו הם לא מגה דוזות אלא מזכירים מינונים של מזונות על ולדעתי זה המוצר שמתאים לך. יש לקחת 10 מ"ל ביום לפני האוכל.
    בהצלחה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטי ויטמינים

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    א. לא שמעתי על מחקר כזה.
    ב. אני ממליץ לקחת מולטי ויטמין בהתאמה אישית :לנשים מולטי לנשים לגברים מולטי לגברים ללא ברזל לילדים מולטי ללעיסה או בנוזל,לנוער מולטי ויטמין לנוער וכו.
    חברת GNC מיצרת את רוב המולטי ויטמינים שלה בשיטת השחרור האיטי כך שישנה ספיגה מרבית של המוצר בהדרגה ולא בבת אחת.
    לגבי המחקר באם הוא קיים יש לקרוא את כולו להבינו וזאת ליפני שאת זורקת את הויטמינים מיכיוון שהרבה אנשים רזים שלא אוכלים מאוזן או סובלים מבעיה רפואית כזו או אחרת או הועשקים בספורט חשוב שישתמשו במולטי ויטמין להשלמת התזונה היומית .
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי סידן בהנקה
    ענת
    02/08/2007

שלום, אני מניקה את התינוקת שלי ולוקחת תוספת של כדורי סידן סידן ציטראט . אציין כי יש לי עור בעייתי ויש לי פצעי אקנה וכעת אני מרגישה בשינוי לטובה בעור הפנים. האם זה קשור? האם התוסף עלול להזיק לילדתי?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי סידן בהנקה

הוספת תגובה

• כדורי סידן

בועז שוורץ
    03/08/2007

שלום ענת
    א. הגעי תוספת הסידן מבורכת ולא מפריעה לילוד.
    ב. לפעמים שינויים הורמונליים מביאים לשינוי והטבה העור הפנים, לא רואה קשר ישיר בהכרח עם כדורי הסידן.
    ג. נצלי את התקופה של השינוי לטובה במצב עורך כדי לעודד את הגוף להוציא רעלניים החוצה מגופך, כי העור הוא מראה של מע' העיכול שלנו.
    את זאת תעשי עם כלורופיל נוזלי משקה מרענן ויעיל מאין כמוהו. כפית אחת בכוס מים פעמיים ביום. מעבר לניקוי הגוף מטוקסינים הוא יתרום לתחושת אנרגיה, יציאות תקינות ואפילו עליה עדינה ברמות ההמוגלובין.
    ד. לחברת גרמזה יש סידן המגיע אף הוא בצורת נוזל המוצר מכיל סידן, מגנזיום, ויטמין D ואבץ שמאוד חשוב לעור בעייתי או שיער נושר.
    המלצה 1 כף בלילה לפני השינה.
    ביי
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן בהנקה

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    תוסף סידן ובייחוד מסוג ציטראט בו את משתמשת לא יכול לגרום לנזק בזמן ההנקה אלה רק יכול לעזור כל עוד את לא עוברת את המינון המומלץ.
    לגבי העור אם הסידן מסייע לך תמשיכי להשתמש בו יתכן העור מושפע משינויים הורמונלים שגופך עובר ולא הסידן הוא זה שמסייע לך אך יתכן גם שתוסף הסידן הוא זה שמסייע לעורך בכל מקרה סידן וביחוד סידן ציטראט לא יגרום לנזק לך ולתינוקך.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בתת משקל ולא מצליח להשמין.
    א19
    02/08/2007

שלום רב,

אני בן 19, אני בריא, אוכל בשר, ירקות, דגים וכל מה שזז למעשה..
    אבל לא מצליח להשמין. גובהי 1.76 ואני שוקל 55ק"ג.

אני גם פעיל גופנית (עבודה, כדורגל אח"הצ ועוד..) ואני חושב שאני אוכל די הרבה
    אבל לא מצליח לעלות במשקל! אני די מיואש ואני חושב להתחיל להשתמש בכדורים או אבקה (לא מבין בזה, לכן אני פה..)

מה כדאי לעשות? אולי אני לא אוכל נכון? אולי חסר לי משהו?
    אשמח לקבל עזרה בעניין.

תודה.

הוספת תגובה

• גם לי יש את הבעיה הזאת

מנסה להשמין
    03/08/2007

אני אוכלת הרבה ותמיד הייתי רזה גם בתקופות שאכלתי הרבה יותר.
    הייתי אצל דיאטנית והיא המליצה לי לקחת אבקה שנקראת סקנדי שייק, זה בעצם כמו שוקו, שאתה מערבב את זה עם חלב. בכל מקרה אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם וללכת עם זה לדיאטנית. בהצלחה!!! ד"א בחורים רזים זה ממש יפה לדעתי אז אל תגזים עם הדיאטת השמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל

בועז שוורץ
    03/08/2007

שלום
    לפי התיאור שלך חשוב גם לתצרוך פחממות מלאות כגון: לחם, אורז, פסטה ועוד.
    באם את מוציא הרבה אנרגיה או מתאמן רצוי לעשות בדיקות דם ולבדוק באם יש חוסר ברזל ואם כן לצרוך פלורדיקס תוסף ברזל אורגני כמו כן מומלץ על צריכת חומצות אמינו באבקה הם יעזרו לבניית הגוף ומסת השרירים.
    אני בטוח שאיציק ברדה יכוון אותך למוצר המדוייק שמתאים לך.
    הצלחה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    מכיוון שאתה לא עולה במשקל ומתאר שאתה אוכל הכל חשוב לדווח לרופא המשפחה על מנת שיערוך לך בדיקות מקיפות כולל בדיקת בלוטת התריס (בין שאר פעילותיה אחראית גם על חילוף חומרים).
    בחברת GNC ישנה אבקה המכילה שילוב של פחממות וחלבונים בעלת ערך קלורי גבוה היכולה לסייע לך לעלות במשקל וזאת ביחוד מכיוון שאתה עושה פעילות גופנית .
    הייתי משלב את השימוש באבקה זאת בתוספת מולטי ויטמין בשם אולטרה מגה המתאים לגילך רק לאחר תוצאות בדיקות הדם שלך .
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אביב
    02/08/2007

האם ויטמינים בכדורים באמת יעילים ??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ויטמינים בכדורים

בועז שוורץ
    02/08/2007

שלום טל
    ויטמינים בכדורים בהחלט יעילים וזה מגובה במחקרים.
    למרות זאת ידוע כי תוספי מזון בנוזל נספגים בצורה קלה יותר הדורשת מהגוף להשקיע פחות מאמץ. שטח המגע הגדול יותר עם מערכת העיכול מביא לספיגה טובה יותר. בנוסף יש לזכור כי כף שווה 15 גרם בעוד טבלייה ממוצעת משקלה 1.5 גרם כך שבמנת לקיחה אחת אפשר להגיע למינונים גבוהים יותר זאת כמובן תוך התחשבות ביכולות הספיגה במנה אחת.
    חברת גרמזה מתמחה בפתרונות נוזליים בטכנולוגיה מתקדמת.
    פרטים תכלי למצוא באתר החברה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים בכדורים

איציק ברדה
    05/08/2007

שלום לך
    ויטמינים בכדורים יעילים ואין על כך עוררים,נכון שהמקור של הויטמינים נמצא במזון שאנו אוכלים אך כיום כתוצאה מתזונה תעשייתית המזון המהיר ושיטת גידול הפירות והירקות נפגע חלק גדול מהויטמינים והמינרלים האמורים להגיע לגופנו לכן ישנה חשיבות רבה להוסיף ויטמינים ומינרלים וזאת בעיקר למי שתזונתו לקויה ,אנשים בתהליך דיאטה,מעשנים ,נשים הנוטלות גלולות למניעת הריון ,ספורטאים,מבוגרים וילדים ונוער בשלבי התפתחות.
    חברת GNC משתמשת בטכנולוגיות יצור מתקדמות כגון שחרור איטי בפורמולות המכילות ויטמיני C וB וזאת על מנת לתת לגוף ספיגה מלאה של הויטמינים והמינרלים כמו כן בחברת GNC אריזות יחודיות למניעת חימצון הכדורים ושמירה על טריות המוצר כל זאת על מנת לתת לצרכן ספיגה טובה יעילה ומרבית.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינ A
    שירה
    02/08/2007

אני נוטלת ויטמין A כל יום ואני חושבת שאולי קיבלתי הרעלה, יש מצב? אני ממש עייפה והשיער שלי נושר בטירוף, כבר התקרחתי
    האם יש ויטמנים אחרים שיועילו לי וישפרו את המצב? וגם לגבי העור, הוא קצת מחוספס בזרועות

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינ A

הוספת תגובה

• ויטמין A

איציק ברדה
    02/08/2007

שלום לך
    ויטמין A הוא ויטמין המסיס בשמן לכן הוא נאגר בגופנו ויש לעשות איתו הפסקה לאחר שימוש של כל שלושה חודשים דרושה הפסקה לפחות של שבועים אלה אם נאמר לך אחרת על ידי הרופא ואו המטפל שיעץ לך לקחת את הויטמין A .
    לגבי העור לפעמים הגוף יכול לפתח אלרגיה ויתכן והביטוי שלה אצלך זה בעור.
    בכל מקרה הייתי ממליץ לך לעשות הפסקה בשימוש ולראות האם חל שיפור במראה העור שלך.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    02/08/2007

תודה,
    אני כן אקח הפסקה, אבל רציתי לישאול אם כדי לי להמשיך עם מולטי ויטמים וויטמין C
    ואם אתה ממליץ לי על משהו נגד נשירת שיער ועייפות
    אין לי שיער כבר !!!!!!!!!!!!! :(
    ובקשר לעור שלי, הוא תמיד היה מחוספס וחשבתי שזה יעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת אבקת חלבון
    רן
    02/08/2007

שלום, אני בן 16 וחצי ועד לפני חודש וחצי הייתי מתאמן באופן קבוע בחדר כושר (במשך חצי שנה), כמובן שראיתי תוצאות אך לא כמו שציפיתי. בבדיקות שגרתיות נמסר לי ע"י הרופאה שרמת החלבון שלי בגוף נמוכה מאוד והמליצה לי על מאכלים שכמות החלבון בהם גבוהה ואיכותו טובה, אך אני לא השבתי בחיוב על אף אחד מהמאכלים שהיא המליצה לי עליהם (בשר, עוף, דגים, ביצים), כלומר אני לא מסוגל לאכול את המאכלים הנ"ל כיוון שאני מרגיש את רפלקס ההקאה כשאני טועם את המאכלים האלו (אני גם לא מגיב טוב כ"כ למוצרי חלב, חלקם גורמים לכאבי בטן ולהופעת פצעי בגרות), לכן חשבתי על נטילת אבקת חלבון תוך כדי אימון כיוון שאני רוצה להעלות במשקל (מסת שריר) ולהתנפח קצת. שמעתי על הרבה התנגדויות בנטילת האבקה ולכן רציתי לשמוע דעות המקצועיות על ההשלכות בנטילה והאם היא תוכל לעזור לי להיתפתח, כי לצערי אני לא מסוגל לשאוב את הכמות הדרושה מן הטבע.

תודה מראש וסליחה על האורך:
    דניאל.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכת אבקת חלבון

הוספת תגובה

• צריכת אבקת חלבון

איציק ברדה
    02/08/2007

שלום לך
    מיכיון שאתה עושה פעילות גופנית הגוף שלך זקוק לתוספת חלבון ובמידה ולא תספק לו את כמות החלבון הדרושה גופך עלול להיפגע וכמובן לא תוכל לראות תוצאות.
    אם אתה לא יכול לאכול מוצרים מהחיי. אבקת החלבון היא התחליף הטוב ביותר עבורך.
    אני ממליץ על אבקת חלבון בשם חלבוןPM של חברת GNC זהו חלבון המשתחרר באיטיות ובכך מגביר את הספיגה שלו בגופנו.
    אני ממליץ לך על מנה אחת ביום של אימון ליפני השינה (40 גרם חלבון נקי במנה).
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה. קוורצטין???
    סקרן
    02/08/2007

שמעתי על ויטמין שנקרא קוורצטין. מה זה בדיוק? למה זה עוזר? והאם הוא מומס כמו ויטמין C ו B, זאת אומרת שאם לוקחים יותר מידי זה לא מזין?
    אני סקרן. אתם חייבים לענות לי כי אין על זה הרבה מידע ברשת .
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה. קוורצטין???

הוספת תגובה

• תיקון טעות...

סקרן
    02/08/2007

כתבתי בטעות לא מזין. הכוונה הייתה לא מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוורצטין

איציק ברדה
    02/08/2007

קוורצטין נחשב לאחד מהחומרים האנטיאלרגים היותר פעילים.
    זה חומר מקבוצת הפלוונואידים שמצויים במזונות בעולם הצומח ולרבים מהם נודעת השפעה בריאותית רבה תועלת. הוא מסייע במניעת הפרשת ההיסטמין וחומרים גורמי דלקות אחרים. בכך הוא מפחית במידה רבה את התופעות האלרגיות / דלקתיות בגוף וזאת ללא תופעות לוואי. זהו חומר טבעי המצוי במזונות שונים מן הצומח.
    הקוורצטין אינו מסיס במים כמו ויטמין C וויטמין B אך לא ניצפו תופעות של רעילות במינרל זה והוא נחשב לבטוח לשימוש.
    ויטמין C מחזק את פעילות השימוש בקוורצטין לכן ממולץ ליטול אותם יחדיו.
    בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איציק

סקרן
    02/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה