מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומגה 3 ו9גלית01/06/2007
האם נטילת תוסף של אומגה 3 ו9 מסירופ של שמן דגים באופן יומיומי בהתאם למינון המומלץ על גבי האריזה של המוצר (כפית ביום) יכולה לגרום להווצרות של עודף חומצות שומן אלה אם אוכל מידי פעם גם דגים או מוצרים אחרים המכילים אומגה 3 ואומגה 9 והאם זה יכול להזיק? אם כן באיזה תדירות מומלץ ליטול תוסף כזה אם בכלל?
שאלה נוספת: האם אכילת כמה מוצרים פרוביוטים ביחד כגון שילוב של יוגורט ואקטימל או שתיית שני משקאות אקטימל כל יום יכולה לגרום לעודף של חיידקים פרוביוטים והאם היא מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש נכון בתוספי תזונה
איציק ברדה03/06/2007שלום לך
כאשר היצרן קובע את המינון היומי המומלץ בדר"כ אין בעיה לצרוך את המוצר לאורך זמן, בכל מקרה אני ממליץ לעשות הפסקה לאחר 3 חודשי שימוש במוצרים על בסיס שמן .
ההפסקה צריכה להיות לתקופה של שבועיים ולאחר מכן ניתן להמשיך ולהשתמש במוצר.
אלה אם כן מדובר בטיפול מבוקר עיי איש מקצוע ואז הטיפול צריך להיות כפי שנקבע אם המטפל.
לגבי הפרוביוטיקה אין צורך לעשות אם הגוף מגיב למוצר טוב.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעררפונזל31/05/2007
שלום. איזה תוספי תזונה אפשר לקחת כדי לפתור בעיה של נשירת שיער?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
מאיה תורגמן04/06/2007שלום רב
ישנן סיבות רבות לנשירת שיער אשר בינהן סיבות גנטיות וסיבות אשר אינן גנטיות כגון:
דיאטה חריפה, לחצים נפשיים, שינויי מזג האוויר, מחסור בויטמינים ו\או מינרלים - בעיקר ברזל, ויטמין B12 ואבץ וכו.
אי לכך הייתי מציעה לך לערוך בדיקות דם ולראות שאין חוסרים ואף לעשות בדק בית ולבחון האם התזונה היומיומית שלך מאוזנת ומגוונת.
במידה ואכן ישנם חסרים תזונתיים, לחברת GNC ישנו מולטי ויטמין ספצפי לאישה הנקרא "אולטרא מגה לאישה" המסייע בין היתר במניעת נשירת השיער כיוון שהינו עשיר בויטמיני B קומפלקס במינונים משתנים עם דגש על ביוטין, ועם דגש על המינרל סיליקה מצמח השבטבט.
כמו כן ישנו מולטי ויטמין ספציפי לגבר אשר גם יכול לעזור בהשלמת החסרים התזונתיים ואף הינו בעל מרכיבים מסייעים נוספים כגון חומצה אמינית ל- ציסטאין, סיליקה וכו.
בברכה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספים לשיפור כולסטרולליאורה25/05/2007
קראתי שהבעיה העיקרית בנושא הכולסטרול היא חמצונו, ולא ערכיו הבלתי תקינים. ברצוני לשאול:
א. האם זה נכון?
ב. אם כן, האם ניתן להתגבר על החמצון הנ"ל ע"י שימוש בתוסף כלשהוא?
ג. איך אוכל לדעת האם אצלי קיים, או לא קיים, חמצון כולסטרול? האם ניתן לבדוק זאת בבדיקות דם, למשל, או בבדיקות מעבדה אחרות, כמקובל?
תודה מראש ושבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תזכורת
ליאורה04/06/2007האם קראת את שאלתי מ-25.5? אם בטעות טרם קראת, אנא עיין בה והשיבני. תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השאלה קשה מדי?
ליאורה25/06/2007האם שאלת אלעד מ-25.5 כל כך קשה או מסובכת עד כדי כך שהנטורופת אינו יודע את התשובה עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימצון הכולסטרול
רוני גלעדי25/06/2007שלום רב אלי,
הכולסטרול עובר תהליכי חימצון מסויימים ע"י רדיקלים חופשיים שוקע בדפנות כלי הדם וגורם להצרתם. הדבר נגרם כאשר רמות ה-LDL גבוהות מהרגיל. לא קיימת בדיקת דם מכיון שזהו התהליך, לא התוצאה. בנוגע להמלצה על תוסף, יש לעבור אבחון נטורופתי מדוקדק, אך באופן כללי תוספת של נוגדי חימצון עשירה בויטמין C, ויטמין E, וחומצת אמינו ל-גלותטיון תהיה יעילה ביותר. כמו כן, מומלץ להשתמש בקו אנזים Q-10, שמשפר את החימצון לרקמות ולתאים.
בכבוד רב רוני גלעדי ND
נטורופת בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמצון כולסטרול
ליאורה03/07/2007לרוני גלעדי שלום רב,
אבקשך להפנותני למאמר עדכני אחד לפחות המוכיח את יעילותו של התוסף Q10 בהקשר לנדון, כפי שציינת - שם המאמר ושם מחברו, שם כתב העת והתאריך בו פורסם. תודה מראש. אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ10 - תזכורת
ליאורה16/07/2007רוני שלום רב,
טרם השיבות לשאלתי מ-3.7, שהתעוררה על רקע תשובתך הקודמת בנדון. אודה לך אם תזרז תשובתך. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיו 10
ליאורה10/07/2007ליוסי זילברפרב נכבדי,
בעקבות תשובתך, אבקשך להבהיר לי 2 נקודות יסודיות:
א. מה מקצועך ותחום מומחיותך שעל בסיסו אתה מציג את המידע שלך?
ב. באיזה כתב עת מדעי ומתיי פורסם מאמר המעיד שהתוסף Q10 מסייע במניעת שומנים בכלי דם ובלב, ומה שמו של מחבר המאמר?
על הבהרותיך אודה. אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשיבים רוני ויוסי
ליאורה25/07/2007א.נ.
שאלתי לרוני מ-3.7 ושאלתי ליוסי מ-10.7 , שהתעוררו והתבקשו מתשובותיהם לשאלתי המקורית, טרם נענו. כאשר גולשים כותבים דברים אשר ככל הנראה אין להם בסיס (שאם לא כן, הדעת נותנת שהיו טורחים לזהות את בסיס דבריהם - דבר ששניהם לא עשו ), זה בוודאי מעליב ולא עושה רושם טוב, אם לנקוט בלשון המעטה. ממליץ שיואילו להגן על דבריהם בתשובה לשאלותיי, כפי שמקובל בעניינים מסוג זה. אם יש להם בסיס, אותו יציגו, אשמח מאוד. אך כל עוד לא זיהו את בסיס דבריהם, אין לי אלא להצטער. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אינכם משיבים
ליאורה31/07/2007רוני ויוסי שלום,
מדוע אינכם משיבים לשאלותיי? האם אין לכם תשובות? אשמח אם יש לכם ותביאו אותן לידיעתי. שוב תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ותוספי מזון בהריוןאפרת23/05/2007
גילית שאני בהריון השבוע (שבוע חמישי להריון).
אני משתמשת במוצרים של הרבלייף - מולטי ויטמינים (1500 ביום), שייק אחד ביום עם תוספת חלבון ו - cell activator (4 ביום ).
האם המולטיויטמינים מכסים את הצריכה בהריון (ברזל? חומצה פולית?)
האם אני יכולה להמשיך ולהשתמש בשייק אחד ביום?
מה לגבי ה- CELL ACTIVATOR ?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים בהריון
איציק ברדה28/05/2007שלום לך
תקופת ההריון היא תקופה שבה יש לנקוט כללי זהירות
אני לא מכיר את התוספים שאת לוקחת אבל תוסף לנשים הרות צרכים להיות מיועדים לכך.
לא מומלץ להשתמש בויטמין מסוג A בהריון כך תבדקי שהויטמינים שאת לוקחת לא מכילים ויטמין A.
כמו כן רצוי שהויטמינים יכילו חומצה פולית לפחות 800 מק"ג ליום ברזל לפחות 30 מ"ג ליום וללא צמחים .
הפורמולה שאני ממליץ בהריון נקראת פרה נטל .
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטסטרון וחדר כושרחיים17/05/2007
שלום,
רציתי לדעת האם פעילות בחדר כושר (משקולות ומכשירים) מעלה את רמות הטסטוסטרון בגוף?
אני לוקח אחרי האימון גם amino acids. האם יש לכך השפעה על הורמונים כלשהם בגוף? (FSH, LH, TESTOSTERON)??
תודה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון וחדר כושר
רוני גלעדי03/07/2007אימון אנ-אירובי אכן מסייע בשחרור הטסטוסטרון. כמו כן, ניתן להשתמש בצמח הקרוי טריבולוס ובתוסף הורמונלי DHEA
בברכה
רוני גלעדי
נטורופת בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונהאילנית17/05/2007
רציתי לשאול על תוסף תזונה של bio care ' , קומפלקס פורטה, האם הם עוזרים לבריאות השיער ואם טוב לקחת אותם , אני מעשנת ורציתי לדעת אם זה לא מפריע אחד לשני, וגם אני לוקחת סימוביל לכולסטרול , בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריאות השיער
איציק ברדה20/05/2007שלום לך
מוצרי חברת BIO CARE הינם מוצרים טובים על מנת שהענה לך בפרוטרוט אני צריך לדעת את מרכיבי הפורמולה כמו כן כמה זמן את סובלת מנשירת שיער מה גילך האם ישנם אצלך שינויים הורמונלים כל שהם .? והאם ערכת בדיקות דם לאחרונה מה רמות הברזל שלך?
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריאות השיער
אילנית20/05/2007
מרכיבי הפורמולה סידן, ויטמין בי 5, ויטמין e ,ברזל , אבץ, ויטמין בי 6, נחושת, ביוטין, ויטמין a , ויטמין בי 12, חומצה פולית, ויטמין d ,
סידן גלוקונאט, l ליזין, ברזל ציטראט
אני בת 40 , לפני חודש עשיתי בדיקות דם אבל לא חסר לי ברזל ,
אני עם תוספת שיער כבר חצי שנה, ואני מרגישה שהשיער שלי נהיה דליל, אני לא סובלת מנשירת שיער המליצו לי לחזק את שורשי השיער עם הפורמולה של ביו קר , ולאחר מכן להוריד את התוספת
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה
אילנית28/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מנטילת מולטי ויטמיןחיים15/05/2007
היי,
הנני נוטל מולטי-ויטמין לגבר ובנוסף גם אומגה 3, ארג'נין ועוד ויטמינים שהמליצו לי בחנות טבע.
מאז שהתחלתי ליטול אותם הנני חש בעייפות חריפה.
במשך חודשיים נטלתי את הכדורים ואז החלטתי לעשות הפסקה של שבוע ולפתע נעלמו תופעות העייפות! כשחזרתי ליטול את הכדורים שוב חשתי עייפות מטורפת.
האם ייתכן שנטילת ויטמינים גורמת לי לעייפות חריפה?
תודה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעיופות מויטמינים
איציק ברדה16/05/2007שלום לך
בעקרון אם אתה נוטל מולטי ויטמין על פי המינון המומלץ תופעה כזאת היא נדירה ואף לא מוכרת לי.
יתכן אולי שאחד מהרכיבים בפורמולה גורם לך להרגיש כך וזאת מיכיון שהפורמולה של המולטי ויטמינים מכילה רכיבים רבים.
הייתי מנסה ליטול שוב אך הפעם כל יום תוסף תזונה אחר ,יום מולטי ,יום אומגה 3, יום ארגינין ועוד.
אך כל יום תוסף אחד בלבד,ואז תוכל לבדוק האם אחד מהרכיבים גורם לך את ההרגשה הזאת ולנטרל אותו.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך לתשובתו של איציק ברדההספקן הסינטטי15/05/2007
שלום ,
תודה על תשובתך המהירה לשאלתי הקודמת !
בעקבות תשובתך ערכתי ברור נוסף- בדקתי גם על אריזת הקרטון וגם על מיכל הפלסטיק עצמו ולצערי *לא* מופיע הכיתוב "ללא חומרים מלאכותיים" כפי שציינת.
מה שכן מופיע הוא הכיתוב "ללא צבעי מאכל, חומרי טעם וריח מלאכותיים".
זוהי אמירה מצומצמת אשר לא מתייחסת כלל למקור הויטמינים אלא רק לצבעי המאכל וחומרי הטעם.
אמירה זו *לא* שוללת אפשרות שחלק מהויטמיניים הם מסונתזים ובעצם מקורם מלאכותי.
בנוסף ברשימת הרכיבים מצויין "רכיבים:ויטמינים,מינרלים ..." גם כאן לא מצויין מקורם (צמחים,שמרים או סינתוז מעבדתי) ולכן גם כאן לא ניתן לקבוע כי המקור טבעי.
אם כן כיצד אוכל לאשש את אמירתך בתשובתך הקודמת כי אכן *כל* הויטמינים/מינרליים הם טבעיים?
תודה
תשובתך חשובה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת המשך
איציק ברדה16/05/2007שלום לך
בגלל ריבוי הרכיבים וחומרי הגיבוש לא ניתן לכתוב את כל מקורות חומרי הגלם על האריזות ,אך ניתן לדעת בחלק מהרכיבים שהם נלקחו ממקור טיבעי כמו ויטמין E ועוד.וכמובן שאנו מצרפים רשימת ללא המכילה רשימת רכיבים היכולים להיות אלרגנים לחלק מהאוכלוסיה כמו גלוטן, סויה, סוכר ,חלב וכדומה והם אינם נמצאים בפורמולה.
כמו כן אין ספק שהמקור ליצירת הויטמינים הוא הוא טבעי אך הוא עובר במעבדה תהליך בכדי שיוכלו לבדוק כמה ויטמין נמצא בכל כמות יצור לטבליה והוצאת החומר הפעיל מתוך חומר הגלם.
במידה ואתה מעונין בתוסף תזונה המכיל ויטמינים ממקור טיבעי שלא עבר במעבדה בכדי לדעת את כמות הויטמינים המדויקים בו אתה יכול להשתמש במזון על כמו באספסת (אלפלפה) או בכמוסות ספירולינה אך לא ניתן לדעת בודאות כמה ויטמינים או מינרלים יש בכל כמוסה.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף לא מעבדתי
ליאורה17/05/2007שלום לנטורופת,
מה זה "תוסף תזונה שלא עבר במעבדה"? איך אפשר לייצר תוסף שלא במעבדה? היכן מייצרים אותו? ב"טבע" (בג'ונגל)? במטבח?
אבקש הבהרתך. ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת
ליאורה04/06/2007איציק שלום,
אודה לך אם תואיל לענות לשאלתי מ-17.5.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ליאורה11/06/2007???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E
ליאורה25/06/2007האם יש לוויטמין E טבעי תכונות העושות אותו עדיף על פני סינטתי? אם כן, במה מתבטאת עדיפותו? והאם יש לסינטתי תכונות העושות אותו עדיף על פני ה"טבעי"? מהן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שמרית14/05/2007
שלום רב,
האם לקיחת כמוסה אחת של אומגה 3 ביום יכולה לגרום להשמנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשימרית בעניין אומגה 3
יוסי15/05/2007כמוסה אחת שלוש פעמים ביום של אומגה 3 לא משמין ומאוד בריא, זה שמן שמקורו בדגי ים במים עמוקים.
צריך רק להקפיד לרכוש מוצר זה מחברה אמינה. האומגה 3 חייבת להיות נקיה ללא כספית ופסולת.
אומגה 3
Omega 3 EPA
בקרב האסקימואים והיפנים שמזונם עשיר בדגים, קטן בהרבה שיעור הלוקים במחלות לב וכלי הדם. חומצות EPA ו-DHA, המצויות באוֹמֶגָה 3 EPA, מופקות משמני דגים ותומכות בשימור רמה בריאה של שומנים בדם. חומצות שומן אלו חיוניות לבריאות כללית של הגוף ולבניית רקמות בריאות של התאים. ויטמין E, נוגד-חמצון טבעי, מצוי גם הוא בנוסחה המזינה של אוֹמֶגָה 3 EPA. כיום שוב אין צורך לבלוע כפיות של שמן דגים כפי שנהגו לעשות זאת הורינו. אוֹמֶגָה 3 EPA הוא תוסף המזון המושלם המספק חומצות שומן חיוניות שחשיבותן רבה לבריאות כללית טובה.
התלהבתי מאוד מהפורום שלכם.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכספית
ליאורה21/06/2007שלום,
איך ניתן לוודא שהכמוסות שמן דגים נקיות מכספית ומפסולת? ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליאורה בנושא שמן דגים
יוסי21/06/2007אני מניח שלכל חברה יש קטלוג מפורט אם ההרכב של המוצר והמקורות.
ואם הוא לא מספיק מפורט ניתן לבדוק ב"ספר הרופאים" של החברה.
שמן דגים שהוא יותר מדי זול, צריך לבדוק מדוע?
אני משתמש באומגה 3 EPA שהו מצויין גם בהרכב וגם במקורות שלו.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכספית ושמן דגים
איציק ברדה24/06/2007שלום לך
אני יכול לדבר על חברת GNC ,במעבדות חברת GNC נבדק כל קו יצור ולכל קו יצור יש אנליזה המאשרת ששמן הדגים נקי מכספית וממתכות רעילות אחרות
במקביל לבדיקות אלו משרד הבריאות בארץ עורך בדיקות במעבדות בלתי תלויות וגפ משם יש לנו את האישור שאין כספית במוצרי GNC
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט ל-GNC
ליאורה25/06/2007האם אין בפורום זה בעל מקצוע המוכן ומסוגל להשיב לשאלה בעניין הדרך לברר האם יש כספית או פסולת בכמוסות שמן דגים שאינן מיוצרות ע"י GNC?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן דגים לא משמין
איציק ברדה24/06/2007שלום לך
כמוסות שמן דגים כמעט ולא מכילים קלוריות כך שהם לא יכולים לגרום להשמנה .
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ויטמיניליאורה14/05/2007
למאיה תורג'מן שלום רב,
האם הבעייתיות של עודף ויטמין E חלה על תוסף E "טבעי" באופן דומה (או במידה דומה) לתוסף E "סינטתי"?
ובהקשר זה, האם ה"טבעי" איננו מסונתז (כלומר, האם הוא מיוצר בג'ונגל, ולא במעבדה),? ומאידך האם הסינטתי איננו מבוסס על חומרים טבעיים? (כלומר, האם יש, בכלל, חומרים מחוץ לטבע? היכן הם מצויים? בחלל החיצון)?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין e
איציק ברדה15/05/2007שלום לך
הויטמין E מתפקד כקו אנזים בממברנת תאים והוא נוגד חמצון רב עצמה המגן על תאי הממברנה וחלקים אחרים מסיסי שומן של הגוף כמו LDL ("הכולסטרול הרע") מפני רדיקלים חופשיים. הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב.
בטבע קיימים 8 סוגי טוקופרולים. החשובים ביותר הם ? (אלפא), ? (בטא), ? (גמא), ? (דלתא). האלפה טוקופרול מחונן בפעילות גדולה יותר כויטמין משאר הטוקופרולים ולמעשה אליו מתכוונים בשם ויטמין E.
בפרקטיקה הרפואית קיימות שתי צורות של הויטמין- טבעית וסינתטית. הצורה הטבעית פעילה משמעותית יותר ונספגת טוב יותר ברקמות. הצורה הסינתטית עשויה מנפט, נספגת ברמה של 50% ואינה מפעילה את רוב מנגנוני E בגוף.
כמו כן ישנם מחקרים המשווים בין סוגי הטקופרולים ומראים בפרוש שזאת העשויה מנפט ונחשבת כסינטטית במינוח העם פחות יעילה ונספגת פחות.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך מה?
ליאורה17/05/2007איציק שלום רב,
יועצי התזונתי, המומחה לביוכימיה, תזונה ותוספים,תואר שלישי) , טוען שאין כל הבדל בין יעילותו של תוסף E טבעי לעומת הסינטתי, והטבעי רק יכול להיות בדרגת ניקיון פחותה מהסינטתי.
מכיוון שאני מכבד הן את יועצי והן אותך, אבקשך לציין באיזה ביטאון מדעי חשוב פורסם לאחרונה המידע שציינת, לפיו יש יתרונות לתוסף הטבעי לעומת הסינטתי. רק כך ניתן יהיה לבחון האם מדובר במידע מבוסס. א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינטתיים
ליאורה31/05/2007איציק שלום,
כאשר אתה מדבר על סינטתי, כוונתך לתוספים למיניהם (כאשר טבעי הוא ויטמין המתקבל במישרין מהמזון)? כמו כן, האם תוספים שבתי הטבע והמשווקים למיניהם, וכן יצרני התוספים, מתיימרים לכנותם טבעיים הם, אובייקטיבית, טבעיים ולא סינטתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת
איציק ברדה03/06/2007שלום לך
מאז שנות השבעים התפרסמו אלפי מחקרים המראים את חשיבותו של ויטמין E מאות מהם ניתן לקבל בכל חיפוש פשוט באינטרנט המחקרים מראים את חשיבותו של ויטמין E הן כנוגד חימצון חשוב ביותר והן כוויטמין חיוני למאות פעילויות בגופנו כגון : איזון קרישות הדם,יצירת תאי דם, שמירה על בריאות המוח ,מערכת החיסון,מעכב תהליכי אלצהיימר ועוד.
אין ספק שבתחילה המחקר שפורסם עורר כותרות ותהיות רבות אך כאשר נכנסים לתוך המחקרים רואים שמתוך אלפי המחקרים שמפורסמים בחרו מספר מחקרים "באופן אקראי " שרוב הנחקרים היו מעל גיל 60 ורובם סבלו ממחלות קשות שמטרת המחקר הייתה האם אחרי פרוץ המחלה ויטמין E יכול לטפל.
בכל המחקרים נעשה שימוש בוויטמין E סנטתי המכיל רק נגזרת אחת של ויטמין הקרויה אלפא טוקופרול בעוד שתכשירים טבעיים מכילים 6 נגזרות שונות של ויטמין E ובניהם גמה טוקופרול לה מיוחסות תכונות תרפיטיות.
לכן אם לקחת ויטמין E בל בסיס טבעי בהמלצת איש מקצוע (אני ממליץ לשלב איתו עוד אנטי אוקסידנטים) לדעתי את יכולה להמשיך ולהשתמש בו וכמובן את מוזמנת לקרוא את מאות המחקרים האחרים המפורסמים באינטרנט התומכים בשימוש בוויטמין זה.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע התעלמת משאלתי?
ליאורה04/06/2007איציק שלום רב,
ב"תשובתך" מ-3.6 לא ענית כלל וכלל על שאלתי מ-17.5. במקום זאת התייחסת לדברים אחרים. אבקשך לענות על השאלה הספציפית אותה היצגתי. תודה. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קשה?
ליאורה25/06/2007מה תשובתך לשאלתה החשובה של ליאורה מ-17.5? האם היא כל כך קשה עד כי אין לנטורופת תשובה עליה?
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- red yeast riceגבי דור13/05/2007
קיבלתי המלצה לתוסף מזון המכיל את המרכיב red yeast rice' להורדת כולסטרול.
התוסף נמצא על המדפים בארה"ב ובארץ לא הצלחתי למוצאו.
אודה באם מישהו יודע על התוסף והיכן ניתן לרכשו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר red yeast rice
מיכל21/05/2007אפשר למצוא red yest rice בבית מרקחת בתל אביב באיזור כיכר המושבות הרחוב יוצא לאלנבי והבית מרקחת ידוע המוצרים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהred yeast rice להורדת הכולסטרול
בתשבע פייג03/01/2008אם ברצונך להוריד את הכולסטרול כדאי לך לקחת את הred yeast rice עם CoQ10 ואז יהיה
לזה יותר אפקט ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז להורדת כולסטרול
איציק ברדה06/01/2008שלום לך
בשנת 1999 התפרסם בכתב העת American Journal of Clinical Neutrition מאמר על cholestin, המופק מאורז שמרים אדום, ואשר שימש מאות שנים בסין כצבע מאכל ומגביר ארומה של המזון. באותו מאמר נכתב על סגולותיו בהפחתת כולסטרול, בהמשך גילו ש-0.7% ממשקלו של כולסטין מהווים למעשה חומר הנקרא מונכולין שהם מרכיבים ממשפחת הסטאטינים, והם שהיו אחראיים למעשה להפחתת רמת הכולסטרול של תוצר מזון זה.
במחקר השתתפו 83 גברים ונשים בעלי רמות כולסטרול LDL גבוה מהממוצע. הם חולקו באקראי לקבוצה אשר קיבלה כולסטין וקבוצה אשר קיבלה פלצבו באבקה במשך 12 שבועות. בממוצע רמות הכולסטרול בקרב אלו שקיבלו כולסטין, ירד בכ-22% לעומת קבוצת הפלצבו אשר רמות הכולסטרול שלהם ירדו בכ-1%. כולסטין נמצא כמוריד LDL ורמות טריגליצרידים בדם וכמעלה HDL. באותו מאמר מצויין כי בשנת 1998 ה-FDA החליט כי כולסטין אינו תוסף תזונה, אלא תרופה.
לכן לדעתי לכולסטין המופק מאורז אדום אין אישור של משרד הבריאות כתוסף תזונה אלה כתרופה
לא בכל אורז אדום יש כולסטין.
בברכה
איציק ברדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיאחד11/05/2007
שלום,
אני מבצע שכיבות שמיכה על האגרופים,. וכדי לשמור על העצמות המליצו לי לצרוך הרבה סידן וויטמין D.
אני מעוניין לדעת מספר דברים:
1. אילו מאכלים עשירים בויטמין D?
2. מהי הכמות המומלצת של ויטמין D וסידן ביום? (בן 17, 1.80\60)
3. האם כדאי לקחת כדורי סידן או שמספיק לצרוך סידן בצורה טבעית? (אני צורך בערך 900 מ"ג סידן ביום).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אחד16/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה לא עונה?
אחד21/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן וויטמין D
איציק ברדה28/05/2007שלום לך
כתוצאה מתקלה לא ראית את התשובה שלי לכן אני עונה בשנית
1. ויטמין D נמצא בעיקר בדגים כגון סלמון וטונה,מוצרי חלב ובחלמון ביצה
2. הכמות היומית המומלצת לויטמין D היא 400 IU וסידן 1200 מ"ג
3. אם אתה צורך רק 900 מ"ג סידן אתה צריך בין 200 ל 300 מ"ג נוספים כתוסף תזונה בדר"כ זה טבליה אחת ביום אני ממליץ על סידן בשם קלצימט המכיל סידן ציטראט הנספג בצורה טובה יותר מכל צורות הסידן בגוף.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה + שאלה נוספת
אחד29/05/2007האם בטבליות omega3 ישנו ריכוז של ויטמין d?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמין "על בסיס טבעי" = 100% ?הספקן08/05/2007
שלום
אני נוהג לצרוך תוסף מולטיויטמין מפעם לפעם [אני משתמש במוצר GNC Ultra Mega Gold] .
בשיווק המוצר נטען כי זוהי פורמולה "על בסיס טבעי".
השאלה: האם המשמעות היא ש*כל* הויטמינים/מינרליים בו הם ממקור טבעי 100% ולא מסונתז
או
המשמעות היא שבבסיסו הוא טיבעי אך ישנם גם מרכיבים לא טבעיים
ז.א ישנו בסיס טבעי אך בנוסף יש גם מרכיבים לא טבעיים
מה נכון מהשנים ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמין
איציק ברדה08/05/2007שלום לך
כל הרכיבים המרכיבים את הפורמולות של GNC רשומים על גבי האריזה.
הויטמינים והמינרלים לקוחים ממקורות טבעיים,ישנם חומרי זיגוג המשמשים לבנית הטבליה שהם רשומים גם על גבי האריזה.
בכל אריזה מצוין רשימת ללא (ללא חומרים משמרים ללא צבעי מאכל ללא חומרים מלאכותיים ללא גלוטן ועוד).
כך שאתה יכול לבדוק כל פורמולה .
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ללא חומרים מלאכותיים" , האמנם?
הספקן08/05/2007תודה על תשובתך המהירה.
בדקתי שוב , גם על אריזת הקרטון וגם על מיכל הפלסטיק עצמו *לא* מופיע הכיתוב "ללא חומרים מלאכותיים" כפי שציינת.
מה שכן מופיע הוא הכיתוב "ללא צבעי מאכל, חומרי טעם וריח מלאכותיים".
זוהי אמירה מצומצמת אשר לא מתייחסת כלל למקור הויטמינים אלא רק לצבעי המאכל וחומרי הטעם.
אמירה זו *לא* שוללת אפשרות שחלק מהויטמיניים הם מסונתזים ובעצם מקורם מלאכותי.
בנוסף ברשימת הרכיבים מצויין "רכיבים:ויטמינים,מינרלים ..." גם כאן לא מצויין מקורם (צמחים,שמרים או סינתוז מעבדתי) ולכן גם כאן לא ניתן לקבוע כי המקור טבעי.
אם כן כיצד אוכל לאשש את אמירתך בתגובה הקודמת כי אכן *כל* הויטמינים/מינרליים הם טבעיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי ויטמינים סינטתיים
ליאורה11/05/2007שלום איציק,
האם תוספי ויטמינים סינטתיים אינם מבוססים על חומרים טבעיים? ולעומת זאת, האם תוספים טבעיים אינם מיוצרים ע"י סינתיזה המבוצעת במעבדה? ובמילים אחרות, האם יש הבדל אמיתי בין תוספים טבעיים לסינטתיים, או שמא הבחנה זו נעשית ע"י משווקי התוספים ה"טבעיים", המעוניינים לעשות רושם שמוצריהם טובים יותר?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ל*דעתי* טבעי עדיף על סינטטי
הספקן12/05/2007בתגובה לאלי-
אינני תזונאי או דיאטטן אולם מתוך קריאה והבנה בסיסית הגעתי למסקנה כי ליתר ביטחון כדאי להעדיף תוספי ויטמינים טבעיים על פני מלאכותיים-מסונטזים וזאת מהסיבות הבאות:
1] תחילה יש לזכור כי בניגוד לתרופות שם יש פיקוח מהותי של משרד הבריאות הרי שבשוק התוספים הפיקוח רופף יותר וכולל "פיקוח באופן אקראי. עם זאת, מספר רב של תוספי תזונה מכילים רכיבים שאינם ניתנים לבדיקה בישראל, או בכלל"
מה בכך ?
אם יש סיכוי ולו הקטן ביותר כי עלולים להופיע בתוספי המזון עקבות של חומרים לא רצויים ואולי אף מסוכנים אזי ניתן להניח כי הסיכוי להימצאותם גבוה יותר אצל המסונטזים מלאכותית במעבדה מאשר אצל הטבעיים.
2] בנוסף נשאלת השאלה האם מולקולת הויטמין המסונטז זהה לחלוטין למולקולת הויטמין הטבעי.
מי שלמד כימיה בסיסית בתיכון יטעה לחשוב כי די לבדוק שיש לשתיהן נוסחה מולקולרית זהה ובשתיהן כל אטום קשור לאותם אטומים.
שתי מולקולות כאלו יכולות להיות שונות לחלוטין בתפקודן הכימי-ביולוגי, זאת בשל הבדלים במבנה המרחבי שלהן.
כהמחשה לכך ניתן לדמות (להמשיל) את כפות הידיים שלנו לשתי מולקולות ואת האצבעות לאטומים המרכיבים אותן.
לשתיהן הרכב אצבעות זהה ובשתיהן כל האצבעות מסודרות באופן זהה אולם בכל זאת הם שונות. למעשה הם מהוות תמונת ראי האחת של השנייה.
בכימיה הם נקראים סטריאואיזומרים מסוג אננטיומרים.
דוגמא לכך הוא ויטמין E שבצורתו הטבעית הוא הסטריאואיזומר D-alpha-tocopherol
בעוד שבאופן מסונטז הוא יכול להופיע גם כסטריאואיזומר L-alpha-tocopherol (בדר"כ יופיע כתערובת של השניים)
בצורתו הטבעית הוא פעיל ומועיל ואילו בצורתו המסונטזת הוא אינו פעיל ואינו מועיל.
הסיכון לצרכני הויטמנים המסונטזים הוא בכך שהם מסתמכים עליהם ולעיתים עליהם בלבד (ללא גיוון בתזונת פירות וירקות) ועל כן עלולים ללקות בחסר שהרי כאמור ויטמין E מסונטז איננו פעיל והם לא ניזונים ממקור אחר.
אשמח לקבל תגובות ותיקונים למסקנותי בייחוד ממנהלי הפורום ומבעלי מקצוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים "טבעיים" כביכול
ליאורה13/05/2007א.נ.
האם תוספים המתיימרים להיות טבעיים מיוצרים בג'ונגל, או מסונטזים במעבדה?
באיזה מאמר מדעי רציני - היכן ומתיי - פורסם שתוסף ויטמין E "טבעי" מועיל, ושתוסף ויטמין E רגיל אינו מועיל? מי מחברו?
איזו סיבה יכולה להיות לשימוש של יצרניות מכובדות וידועות, שלקוחותיהן העיקריות הם ארגוני בריאות, בחומרים מסוכנים בתוספיהן?
אשמח לקבל תשובותיך הברורות ל-3 שאלותיי.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורטיריב06/05/2007
מקווה שאני פונה למקום הנכון...
יש לי בעיה של פטריה וגינלית חוזרת, אני מטפלת בה באמצעות תרופות כל פעם שזה קורה אבל די נמאס לי ולרפואה הרגילה אין תשובה איך למנוע את זה. שמעתי שיוגורט ביו יכול לעזור במניעה, איך בדיוק זה אמור לעזור והאם אמורים לאכול אותו או לשים במקום עצמו? האם יש עוד אמצעים טבעיים שיכולים לעזור לי במניעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגה אצידופולוס
איציק ברדה07/05/2007שלום לך
כאשר שמעת שיוגורט BIO יכול לעזור במניעה זאת בגלל הביואורגניזמים או בשפת העם :"החידקים הטובים" המצויים בכל יוגורט מסוג ביו.
בטיפול מניעתי לפעמים מספיק לאכול יוגורט ביו,אך כאשר מדובר בטיפול ,יוגורט הביו אינו יכול לטפל.
לכן מומלץ במצבים של פטריות וגינליות חוזרות , לברר עם הרופא המטפל מדוע זה חוזר .ניתן גם להשתמש בכמוסות בשם מגה אצידופולוס של GNC המכילות את אותם חידקים טובים רק בריכוז גבוה יותר בהרבה .
את הכמוסות יש לבלוע אך ניתן גם לפתוח כמוסה ולעשות איתה שטיפה וגינלית כטיפול משלים.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומיום פיקולינאטיהודית02/05/2007
התחלתי לקחת כרומיום פיקולינאט 500 מק"ג 1 ביום,קראתי שכעבור חדשייים יש להפסיק,מתי עלי להמשיך בתרופה,כעבור כמה זמן? אני לוקחת לאיזון רמות הסוכר בדם,בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרום לאיזון רמות הסוכר
איציק ברדה02/05/2007שלום לך
כאשר רמות הסוכר מאוזנות ניתן להוריד במינון של הכרום,קיים מינון של 400 ושל 200
במינון של 200 מק"ג ניתן להשתמש 6 חודשים באופן רציף ואז לעשות הפסקה של שבועיים ולהמשיך.
במינון של 500 מק"ג מומלץ לאחר חודשיים במידה והרמות מאוזנות להוריד מינון,במידה ורמת הסוכר בדם לא מאוזנת מספיק שבוע הפסקה.
לידיעתך קיים גם כרום בכמוסות גל לספיגה מהירה.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)