מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה אנא עזרתכםיובל27/01/2013
שלום רב, האם בבדיקה שגרתית אצל רפוא עיניים עולים על התפתחות גלאוקומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אנא עזרתכם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עושה עבודה בנושא הראייהאוהד רחום25/01/2013
שלום ,
יש לי 3 שאלות בנושא העיניים ...
1. האם זה גרוע שבנאדם שצריך משקפיים הוא לא מרכיב אותם ? אם כן , מה יכול לקרות לו ?
2.למה העין היא בצבעים ?
3. למה האישון גדל בחושך ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עושה עבודה בנושא הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/01/2013שלום אוהד,
1. בד"כ לא נגרם נזק אם אדם שזקוק למשקפיים לא מרכיב אותם. הוא יראה פחות טוב ממה שהיה מסוגל לראות עם המשקפיים, והוא עלול לסבול מכאבי ראש והתעייפות מהירה. אצל ילדים המצב שונה, כי בשנות החיים הראשונות מתפתחת מערכת הראיה, ובגיל זה המנעות מהרכבת משקפיים עלולה לגרום לעין עצלה, דהיינו עין שחדות הראייה המירבית שלה תהיה פחות מ-6/6.
2. צבע העין נקבע על ידי כמות הפיגמנט בקשתית, וזה נקבע על פי הנתונים הגנטיים. כשיש מעט פיגמנט העיניים בהירות, וככל שכמות הפיגמנט עולה יהיה צבע הקשתית כהה יותר.
3. תפקיד האישון לווסת את כמות האור הנכנסת לעין. גודל האישון קובע את כמות האור הנכנסת לעין, ולכן הוא מתכווץ באור ומתרחב בחושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה לבנה בעין ימיןנירית24/01/2013
שלום! על גבי עין ימין, יש לי מעין רקמה לבנה (נדמה לי שזה כמו קטרקט). מסביב לרקמה זו יש נימי דם בולטים שגורמים לאדמומיות בעין. זה מאוד מפריע לי אסתטית ולדעתי גם קיים טשטוש בראייה בעין זו. האם הטיפול הוא ניתוחי והאם מומלץ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמה לבנה בעין ימין - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/2013לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה לטווח ארוךעומר23/01/2013
שלום,
אבי, בן 66, סובל בחודש האחרון מדלקת בעפעף, שהיתה בהתחלה עם מוגלה וכרגע היא ללא מוגלה. רופא העיניים נתן לו טיפות, אבל זה לא עבר. הוא הלך אליו שוב והוא אמר שזה יכול לקחת חודשים ושהוא יכול לשלוח אותו לניתוח אם ירצה, אבל אבי לא רצה. אבא שלי הלך לרופא נוסף, שאמר את אותם דברים - שזה יקח חודשים - וזרק משהו על זה שמדובר ב"שעורה". מחיפוש באינטרנט הבנתי שיש מקרים של דלקת שמכונה "שעורה", אך היא נשארת לזמן ארוך.
שאלותיי הן:
1) האם העניין מדבק?
2) מה השם המקובל לעניין שאני מתאר, לפי הבנתכם?
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה לטווח ארוך - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/01/20131. שעורה אינה מדבקת.
2. שעורה נקראת גם chalazion. ראה בגוגל.
3. חשוב לוודא שאכן מדובר בשעורה ולא בתהליך אחר בעפעף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מוודאים את זה?
עומר26/01/2013קודם כל - תודה רבה על התשובה!
שני רופאים אמרו שמדובר במשהו שיעבור תוך כמה חודשים, נתנו תרופות (אחד נתן טיפות אנטיביוטיות, האחר משחה), דיברו על כך שאפשר לבצע ניתוח, והשני קרא לזה "שעורה". יש עוד משהו שצריך לדעתך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מוודאים את זה? - תגובה
ד``ר יורם שוחט27/01/2013חלק חשוב מהטיפול בשעורה הוא קומפרסים חמים וניקוי העפעפיים. בגוגל תמצא את ההוראות.
אם הממצא לא קטן או נעלם, או אם הממצא ממשיך לגדול, יש לקחת בחשבון אפשרות שלא מדובר בשעורה. ההחלטה תעשה על ידי רופא העיניים. דרוש מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עומר29/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה כהה בעיןמיכל21/01/2013
שלום רב-
לאחרונה שמתי לב כשהסתכלתי במראה לשתי נקודות קטנות בתוך הקשתית(החלק הצבעוני)כיוון שעיני בהירות שמתי לב-ובהן לא היו לפני.ממש קטנות כמו נקודות חן ...
מה זה יכול להיות?יש צורך בבדיקה או שזו תופעה מוכרת??ממש מלחיץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה כהה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/01/2013ייתכן נקודות חן בקשתיות לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזרירון20/01/2013
שלום רציתי לישאול איזה נזקים אם יכולבכלל לעשות נזקים הלייזר הזה שילדים לפעמים משחקים איתו במידה והוא מכוון לעיניים ?
בנוסף רציתי לישאול אתם מכירים את האור הזה כשאתם באים לסרוק משהו מסורק האם לפי דעתכם זה מזיק במידה ומסתכלים עליו תודה רבה מראש ..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/01/2013לא ברור אם יש נזק לא מכיר מקרה של נזק מכיוון ישיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פזילהדור20/01/2013
האם הגיוני שפגיעה של גוף זר בעין (לדוגמא: אצבע שנכנסת לעין, או איזה גוף זר שעף אל תוך העין בעוצמה מהרוח) - תגרום לפזילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פזילה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/01/2013לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה מטשטשתשירי20/01/2013
שלום,
היום למשך חצי שעה לא ראיתי טוב קצת טשטוש ובעיקר ראייה מובזקת כמו אחרי צילום בפלאש של מצלמה, עם תחושת ערפול מצד שמאל ואורות. אחרי חצי שעה לאט לאט זה חזר לי לראייה רגילה...
רציתי לשאול למה זה קרה, האם זה מורה על איזשהי בעיה בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטשטשת - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/01/2013ייתכן שינויים בזגוגית עיניים לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקוןבחורה20/01/2013
לא יודעת.אם תיארתי נכון ואם זה נקרא נגע הוא כזה נקודה קטנה מואד שאני יכולה לממש ולנרגיש אותה מתחת העפעף רק כאשר אני עוצמת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - תגובה
ד''ר יובל דומניץ23/01/2013ייתכן סתימת בלוטה שמשמנת ריס כלזיון לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיןבחורה20/01/2013
שלום אני בת 24 היום בבוקר כאשר התעוררתי עצמתי עיניים הרגשתי נגע קטן תחת העפעף העליון ממש קטן לא כואב וגם לא נראה לעין אבל מרגישים כאשר נוגעים מה זה יכול להיות אני נכנסתי ללחצ האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ29/01/2013לא להלחץ לרוב נגע מוירוס לפנות לרופא עיניים לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעתאביב19/01/2013
ל פעם שאני מצטנן או עם דלקת גרון וכו' עין אחת שלי מתחילה לדמוע ללא הפסקה. זה גורם גם לכאב ראש באזור.
שם דבר לא עוזר לא אקמול ולא תרופות נגד אלרגיה כמו לורטדין.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומעת - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2013באופן רגיל, הדמעות מתנקזות לחלל האף דרך צינור הדמעות. לכן כשבוכים יש גם "נזלת".
במקרה שלך ייתכן שהסיבה היא הפרעה זמנית בניקוז הדמעות לאף. הפחתת הגודש באף באמצעות טיפות אף ו/או תרופות עשויה לעזור. מעבר לזה לא ניתן לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתעוור מקרטקוטונסXXX14717/01/2013
שלום.
אני בחור כבן 20 סובל מבעיות ראיה מקרוב או מרחוק
אני רוצה לדעת האם אפשר להתעוור ומה דרכי הטפול והיכן
אני הופנתי לאיכלוב לניתוח קרולנקינג
בהרדמה מלאה בגלל בעיות הפרעת קשב קשב
וריכוז היות ואיני יכול להיות בלי תזוזה
תודה מחכה לתשבות הרופאים
בברכה מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להתעוור מקרטקוטונס - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/01/2013קרטוקונוס עלול לגרום להפרעה משמעותית בראייה. קרוס לינקינג נועד לעצור הדרדרות של המצב. כעקרון, אם הקרנית זכה, מתאפשרת ראייה בעזרת משקפיים או עדשות מגע. לפעמים יש צורך בניתוח השתלת קרנית.
קרטוקונוס לכשעצמו לא יכול לגרום לאבדן מאור עיניים.
במקרים שבהם חל סיבוך לאחר ניתוח עלול להיות סיכון לראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפו לוטמקס ולחץ תוך עיניא.17/01/2013
אני סובלת מלחץ תוך עיני שמתאזן עם טיפות קסאלטן.לאחרונה עברתי ניתוח להסרת פטרגיום עם שתל והמנתח אמר לי לטפטף כמה פעמים ביום טיפות לוטמקס.אני חוששת שהטיפות יחמירו את הלחץ התוך עיני.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפו לוטמקס ולחץ תוך עיני - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/01/2013הלחץ התוך עיני מושפע מסטרואידים רק בחלק מהמקרים. לוטמקס משפיע על הלחץ פחות מתכשירים סטרואידיים אחרים. בכל מקרה תזדקקי לטיפות לתקופה מוגבלת. במהלך המעקב ייבדק הלחץ התוך עיני, ואם יהיה צורך אפשר יהיה להגביר הטיפול התרופתי להורדת הלחץ באופן זמני, עד הפסקת הטיפול בלוטמקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לשאלתיעומרי17/01/2013
בוקר טוב, יש לי בקע סרעפתי קטן בקיבה ועושה תחושת משהו תקוע בגרון האם זה מזיק לעיניים ? האם זה מעלה לחץ תאך עיני ? ממש בחרדה שזה ישפיע .. אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לשאלתי - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/01/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לשמש ואור ביתי לאחרדינה16/01/2013
שלום, בעקבות הבזקים בעין שמאל,שביןתיים הכל יצא תקינ הרחיבו לי אישונים גמ בעין ימינ.זה היה אתמול, לפני יותר מ24 שעות .היום ועד עכשיו עין ימינ ,זאת שלא היתה א צלה בכללבעיהרגישה וכואבת בשמש.האם זה נורמלי? מה לדעתך הבעיה?וכמובן, מה מציע לעשות?.רוב תודות מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לשמש ואור ביתי לאחר - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/01/2013הרגישות יכולה לנבוע משתי סיבות. האחת - האישון עדיין לא חזר לגודלו המקורי. זה לא אמור להיות אחרי 24 שעות, אך זה אפשרי, בעיקר אם ניתנו טיפות הרחבה מסוגים שונים. האפשרות השניה קשורה לטכניקת הבדיקה. אם בדיקת קרקעית העיניים נעשתה באמצעות עדשה שהרופא הצמיד לעין, עלולה להיות רגישות לזמן מה. בשני המקרים הרגישות אמורה לחלוף תוך יום יומיים. אם עדיין תשאר רגישות פני לרופא לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)